Koty- część V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 11:49   #4471
Magda_84
Rozeznanie

Dot.: Koty- część V

ja mam nadzieję, że kotka wszystkie swoje sprawy załatwi w domu przed podróżą i że żadnego siku w samochodzie nie będzie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
Moje w sobotę zostają same po raz pierwszy na 4 dni ( na razie najdłużej same były 2 dni) - opiekunka będzie do nich przyjeżdżać dwa razy dziennie. Zostawiam opiekunce milion numerów telefonów w razie czego, w tym na pierwszym miejscu prywatną komórkę mojej pani weterynarz Zapas karmy zrobiony, kuweta sprzątnięta i ze świeżym żwirkiem, wkład do filtra wody nowy włożony I tak umrę przez Święta z nerwów i stresu, ale wolę to niż koty miałyby się stresować
jeśli ktoś do nich przyjdzie to powinno być ok, ja nie mam nikogo kto by mógł przyjść do kotki w święta więc musi jechac, ale kotka jest towarzyska i idzie od razu do nieznajomych więc nie będzie problemu myslę. Na początku pewnie będzie sie źle czuła w nowym miejscu, ale mam nadzieje że szybko sie przyzwyczai
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 14:07   #4472
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
Puszki Applawsa lepiej cenowo wychodza wydaje mi sie

Te pojemniczki? Nie wiem czy to jest to samo mięso, tzn: ta sama konsystencja co w saszetkach . Cham na początku jadł sosy, później jak dałam mu saszetkę z galaretką to na sos nie chciał patrzeć.

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Gruszka wczoraj po obcinaniu pazurków

Jaka mina

Cytat:
Napisane przez anja831 Pokaż wiadomość
tak się żyje
Moje tylko na początku spały koło siebie na fotelu, a to i tak, ledwo się dotykając

Cytat:
Napisane przez dana58tg Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą przedstawiam moje dwie panny.Na pierwszym zdjęciu szylkretka Figa,miała wtedy 12 miesięcy,na drugim też ona obecnie.W tej chwili ma 3,5 roku.Na następnych 18 miesięczna syberyjka Lea.W avatarze też oczywiście Lea.

Boskie. Szylkretka podobna do mojej Mizi.

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś juz wyjeżdżamy na święta. Podejrzewam że kotka podczas podróży będzie spała, bo czasem jak jest niegrzeczna i ma karę w transporterze to od razu zasypia ale mam pytanie. Zawsze jak wracam z pracy to daję jej mokre, ale dzis chciałabym zrezygnować z tego, żeby nie było żadnych sensacji w samochodzie. I dostałaby dopiero późnym wieczorem, tak ok 21. Myślicie że wytrzyma tyle? Rano zjadła porcję mokrego i zostawiłam jej w misce suche jak zawsze.
Nie dawaj mokrego za cholerę. Jak wiozłam kota do babci, to facet dał im wcześniej jeść. Dobrze, że to prawie pod domem babci było, bo skończyłabym prawie jak kot: załatwił się w transporterze i zwymiotował

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-12-20 o 14:19
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 08:19   #4473
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Dziewczyny za Wasza namową zamówiłam pakę w zooplusie 16kg i wyjdzie mnie taniej niż w krakvet
Stary 2012-12-21, 10:49   #4474
Alexandre
Zadomowienie

Ilarek dzisiaj poszedł na ciachnięcie. Niedługo powinien się wybudzić i po niego jedziemy.
Powiedziałam wetowi o tym że ostatnio Ili bardzo płacze w kuwecie na co lekarz powiedział że może mieć jakieś problemy z układem moczowym i że jak się uda to pobierze trochę moczu do badania od mojego malucha.
Serio to może być zły omen? Irys też czasem coś pomiaukuje w kuwecie ale tak krótko i cicho a Ilar odśpiewuje arie i czasami kopie, przysiądzie, znów pomiauczy i drugi raz przysiądzie no i wtedy dopiero siusia.

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 12:50   #4475
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Ilarek dzisiaj poszedł na ciachnięcie. Niedługo powinien się wybudzić i po niego jedziemy.
Powiedziałam wetowi o tym że ostatnio Ili bardzo płacze w kuwecie na co lekarz powiedział że może mieć jakieś problemy z układem moczowym i że jak się uda to pobierze trochę moczu do badania od mojego malucha.
Serio to może być zły omen? Irys też czasem coś pomiaukuje w kuwecie ale tak krótko i cicho a Ilar odśpiewuje arie i czasami kopie, przysiądzie, znów pomiauczy i drugi raz przysiądzie no i wtedy dopiero siusia.
lepiej na zimne dmuchać i to sprawdzić może chłopaki po prostu lubią sobie pomiauczeć przy sikaniu, ale lepiej być pewnym

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 16:45   #4476
ciastecek
Zakorzenienie

No byłam z moim bojem u weta z okiem Okazuje się, że to bardzo silna pigmentacja jest i nie ma co panikować. Nasza Pani Wet była bardzo zadowolona z wyglądu naszego kićka tylko mało waży: około 5 kg
ciastecek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 19:25   #4477
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
lepiej na zimne dmuchać i to sprawdzić może chłopaki po prostu lubią sobie pomiauczeć przy sikaniu, ale lepiej być pewnym
Wyniki złe Lekarz miał pacjenta a mi Play płatał figle ale wyłapałam że wyniki są złe, że jest krew w moczu i jakieś kryształki. Jest to poważna infekcja ale dosyć częsta u kotów.
W niedzielę idziemy na kontrolę po kastracji i mamy wszystko obgadać co i jak.
Jestem oczywiście przerażona. Jakieś domysły co to może być? Jak się to leczy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 19:33   #4478
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Wyniki złe Lekarz miał pacjenta a mi Play płatał figle ale wyłapałam że wyniki są złe, że jest krew w moczu i jakieś kryształki. Jest to poważna infekcja ale dosyć częsta u kotów.

mój kocur też miał krew w moczu, jeździłam z nim na cewnikowanie, dostawał leki, bo nie mógł sam sie wysikać te kryształki zatykały m,u wylot skończyło sie po bodajże 2 tygodniowej walce z nim i cewnikiem na przecięciu cewki mineło już z półtora roku jak nie 2 lata ( nie pamiętam dokładnie ) i nie powtórzyły sie już problemy.
A zaczęło sie maiuczeniem i niemożnością oddania moczu, grzebał w kuwecie a nie mógł sie wysikać.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-12-21 o 19:35
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 19:34   #4479
monika_sonia
KOTerator

Współczuję...
Nie przejmuj się, też zawsze u mnie dzieje się coś na święta albo w niedziele .
Będzie dobrze.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 19:43   #4480
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Spokojnie, to się leczy Wiem, jak to jest mieć zapalenie pęcherza, też miauczałam i co? Teraz tylko muszę dużo pić, bo mi się nerki zapiaszczyły.
Stary 2012-12-21, 20:04   #4481
monika_sonia
KOTerator

Mam wyniki na piśmie.
Kreatynina: 1,46 mg/dl (1,0 - 1,8)
AlAt: 120 IU/l (20 - 107)
AspAt: 37 IU/l (6 - 44)
Kreatynina z 2,1 wróciła do normy, a Alat i Aspat spadł z 322 i 95 do 120 i 37, mamy się z czego cieszyć .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 20:52   #4482
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie syndrom urologiczny kotów, w moczu wytrącają się kryształy (zapewnie struwitu) podrażniają ścianki pęcherza, skąd krew/ krwinki w moczu. Dostanie pewnie antybiotyk i coś na zakwaszenie moczu, karma urinary i będzie dobrze

Stary 2012-12-21, 22:09   #4483
Nimfa20

Cytat:

Trzymam z Chamem i Persillą i z psiakami

-------------------------------------

Wiecie, co mój brat robi kotom? Świeci laserem po zewnętrznej stronie parapetu albo po suficie

A ja w odwecie za świecenie po mojej głowie, świecę po jego... plecach
Stary 2012-12-22, 06:39   #4484
evvelinek
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuje szybkiej rady
Mojemu kocurkowi (ok 2 lata, kastrowany, wychodzący tylko na smyczy na pare minut) na przestrzeni miesiąca, może dwóch dość widocznie wyliniał ogon nie jest to miejscowe, nie widać skórki, ale futra jest mniej na całej długości - taki wychudzony ogonek, od spodu zrobił się taki jakby płaski. Na "reszcie" kota nie zauważyłam nic takiego, choć sierść ogólnie słabsza niż kiedyś, jednak nie jest to taka roznica jak na ogonie.. Pozatym nic mu nie jest, nie interesuje się ogonem bardziej niż zwykle, nie wygryza się, nie wylizuje nadmiernie. Zachowuje się też normalnie pod każdym innym względem. Odrobaczałam go na początku tego tygodnia.
Nie wiem czy pędzić dziś na gwałt do weta czy można poczekać z tym do czwartku?
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:22   #4485
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuje szybkiej rady
Mojemu kocurkowi (ok 2 lata, kastrowany, wychodzący tylko na smyczy na pare minut) na przestrzeni miesiąca, może dwóch dość widocznie wyliniał ogon nie jest to miejscowe, nie widać skórki, ale futra jest mniej na całej długości - taki wychudzony ogonek, od spodu zrobił się taki jakby płaski. Na "reszcie" kota nie zauważyłam nic takiego, choć sierść ogólnie słabsza niż kiedyś, jednak nie jest to taka roznica jak na ogonie.. Pozatym nic mu nie jest, nie interesuje się ogonem bardziej niż zwykle, nie wygryza się, nie wylizuje nadmiernie. Zachowuje się też normalnie pod każdym innym względem. Odrobaczałam go na początku tego tygodnia.
Nie wiem czy pędzić dziś na gwałt do weta czy można poczekać z tym do czwartku?
A sprawdzałaś, czy nie ma jakiegoś nalotu, jakiś zmian widocznym gołym okiem?

Poszukaj jeszcze w necie, jak kot zachowuje się normalnie, myślę, że do czwartku możesz poczekać. Ale obserwuj kota. Jak zacznie się wygryzać, to bym pojechała, ewentualnie wcześniej zadzwoniła do weta, może każe na coś zwrócić uwagę przez te parę dni.

http://www.cztery-lapy.pl/index.php/...kotow/758.html

http://www.kociarze.pl/porady/zywien...laczego_wypada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 08:28   #4486
evvelinek
Zakorzenienie

ogon wygląda normalnie, tyle że chudy taki nie widze, żadnych ran, zaczerwienienia, skóry jako takiej też nie widać, futerko jest, tylko że marne i to przede wszystkim pod ogonem, na wierzchu jest dobrze. naczytałam się w necie i właśnie przez to wariuje jak uda mi się dziś wyrobić to wezmę go dziś, a jak nie to w czwartek - że też takie rzeczy zawsze zdarzają się w świeta
początkowo myślalam, że to kwestia ogrzewania lub nieodpowiedniego jedzenia, ale to by chyba działało tak ogólem na całego zwierza, a nie na jedno miejsce ?

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-12-22 o 08:30
Stary 2012-12-22, 09:13   #4487
Alexandre
Zadomowienie

Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za objaśnienia i ciepłe słowa Jestem już bardziej spokojna bo jak wczoraj usłyszałam wyniki przez telefon to na prawdę myślałam że to najgorsze co może być. I pomyśleć że jakbym nie wspomniała o tym miauczeniu w kuwecie to Ilarek by się dalej męczył
No i mam mętlik w głowie. Początkowo mieliśmy z chłopakami jechać do mnie do domu na dwa dni na święta, później okazało się że nasz przyjaciel może zajrzeć do nich w połowie naszego pobytu więc możemy ich zostawić a teraz sama nie wiem. Z jednej strony nie będą się stresować, tym bardziej że Ili jest po zabiegu a chory, z drugiej - jeśli dostanie w niedzielę antybiotyk to nie wiem jak zareaguje na niego (może będzie miał biegunkę albo wymiotował a Panci nie będzie...). Święta bez nich, ale z drugiej strony braliśmy ich dwóch żeby właśnie w razie jakiegoś wyjazdu, jednemu kociakowi się nie nudziło.
A Wy, co byście zrobiły? Może mi jakoś umysł rozjaśnicie bo teraz to wyglądam tak

Stary 2012-12-22, 12:44   #4488
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ogon wygląda normalnie, tyle że chudy taki nie widze, żadnych ran, zaczerwienienia, skóry jako takiej też nie widać, futerko jest, tylko że marne i to przede wszystkim pod ogonem, na wierzchu jest dobrze. naczytałam się w necie i właśnie przez to wariuje jak uda mi się dziś wyrobić to wezmę go dziś, a jak nie to w czwartek - że też takie rzeczy zawsze zdarzają się w świeta
początkowo myślalam, że to kwestia ogrzewania lub nieodpowiedniego jedzenia, ale to by chyba działało tak ogólem na całego zwierza, a nie na jedno miejsce ?
łysy ogon to nie jest kwestia życia lub śmierci, spokojnie mozesz z tym poczekać kilka dni. Ciężko powiedzieć, czym to może być spowodowane, na pewno trzeba sprawdzić kilka rzeczy, zrobić badania i rzecz się wyjaśni. Ale włosy kota raczej wypadły, czy kot je wylizał? Ma wyłysienia w innych miejscach?

Cytat:
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za objaśnienia i ciepłe słowa Jestem już bardziej spokojna bo jak wczoraj usłyszałam wyniki przez telefon to na prawdę myślałam że to najgorsze co może być. I pomyśleć że jakbym nie wspomniała o tym miauczeniu w kuwecie to Ilarek by się dalej męczył
No i mam mętlik w głowie. Początkowo mieliśmy z chłopakami jechać do mnie do domu na dwa dni na święta, później okazało się że nasz przyjaciel może zajrzeć do nich w połowie naszego pobytu więc możemy ich zostawić a teraz sama nie wiem. Z jednej strony nie będą się stresować, tym bardziej że Ili jest po zabiegu a chory, z drugiej - jeśli dostanie w niedzielę antybiotyk to nie wiem jak zareaguje na niego (może będzie miał biegunkę albo wymiotował a Panci nie będzie...). Święta bez nich, ale z drugiej strony braliśmy ich dwóch żeby właśnie w razie jakiegoś wyjazdu, jednemu kociakowi się nie nudziło.
A Wy, co byście zrobiły? Może mi jakoś umysł rozjaśnicie bo teraz to wyglądam tak
wybierz taką opcję, gdzie koty będą miały mniejszy stres i będą miały cały czas opiekę. Jeśli Ilarek by się zatkał (tfu tfu pluję milion razy, no ale trzeba na zimne dmuchać) to trzeba szybko działać, a osoba, która nie zna kota dopiero po kilku dniach mogłaby się połapać, że coś jest nie tak Chyba lepiej wziąć obu ze sobą, inaczej całe Święta będziesz się zamartwiać.

Stary 2012-12-22, 12:57   #4489
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
wybierz taką opcję, gdzie koty będą miały mniejszy stres i będą miały cały czas opiekę. Jeśli Ilarek by się zatkał (tfu tfu pluję milion razy, no ale trzeba na zimne dmuchać) to trzeba szybko działać, a osoba, która nie zna kota dopiero po kilku dniach mogłaby się połapać, że coś jest nie tak Chyba lepiej wziąć obu ze sobą, inaczej całe Święta będziesz się zamartwiać.
Jak to zatkał?
W Częstochowie kontakt do dobrego lekarza też mam Ale wycieczka = dla Iryska (hura!wycieczka!) a dla Ilarka (ojej, co się dzieje?boję się!).

Edytowane przez Alexandre
Czas edycji: 2012-12-22 o 12:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 13:53   #4490
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zatkał?
W Częstochowie kontakt do dobrego lekarza też mam Ale wycieczka = dla Iryska (hura!wycieczka!) a dla Ilarka (ojej, co się dzieje?boję się!).
no przy syndromie urologicznym kotów istnieje ryzyko, że cewka moczowa zatka się tymi kryształami i śluzem, ale nie ma co się martwić na zapas, nie zawsze się tak dzieje kurcze, niepotrzebnie chyba o tym pisałam teraz się będziesz denerwować niepotrzebnie

Stary 2012-12-22, 14:39   #4491
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
łysy ogon to nie jest kwestia życia lub śmierci, spokojnie mozesz z tym poczekać kilka dni. Ciężko powiedzieć, czym to może być spowodowane, na pewno trzeba sprawdzić kilka rzeczy, zrobić badania i rzecz się wyjaśni. Ale włosy kota raczej wypadły, czy kot je wylizał? Ma wyłysienia w innych miejscach?
panikowałam bo mam wrażenie że szybko postępuje ta utrata futra, a ogonek mocno nienaturalnie wypada w porównaniu z tym jaki był kiedyś. w każdym razie udało mi się zaliczyć weta i na szczeście nie jest to żadno choróbsko jako takie pan doktor obejrzał z każdej strony i stwierdził, że brak mu witamin coś się nie popisaliśmy z karmieniem kociaka chyba.. akurat jesteśmy na zmienianiu jadłospisu wiec powinno być ok. ponadto sezon grzewczy i wszystko się potęguje mam kapsułki z olejem i do tego piękna dietka i powinno być pięknie znów z tej okazji zafundowaliśmy Kocikowi obcinanie pazurów 3 osoby musiały trzymać gada
dorzucam mordke wariata w podzięce za rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3598.jpg (90,9 KB, 20 załadowań)

Czas edycji: 2012-12-22 o 14:45
Stary 2012-12-22, 15:06   #4492
esfira
Zakorzenienie

no to super elegancki koci dżentelmen swoją drogą a zdjęcia ogonka nie będzie?

Stary 2012-12-22, 15:49   #4493
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
no to super elegancki koci dżentelmen swoją drogą a zdjęcia ogonka nie będzie?
dziękuje za komplement w jego imieniu
od paru dni tak oglądamy jego ogon z każdej strony, że jak znów się do niego skradamy to kot odrazu wie co się świeci i ucieka wiec cieżka sprawa z fotką ogona, chowa go pod siebie jak widzi, że chcemy znów tam zaglądać w sumie mu się nie dziwie
u weta doszliśmy do wniosku że aktualny ogonek wygląda jak wyprasowany od spodu myśle, że przyczynił się do takiego wyglądu fakt, że ogonek naszego wariata cały czas pracuje, przerwa jest tylko przy spaniu, a tak cały czas nim macha niesamowicie, ociera o dywan, i pewnie przez to, mechanicznie,w tym miejscu włoski bardziej mu wylazły niż na całej reszcie tułowia
teraz jest troche obrażony za tą przejażdżkę, nawet obiadek olał i poszedł się wyspać

Czas edycji: 2012-12-22 o 15:50
Stary 2012-12-22, 18:13   #4494
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
no przy syndromie urologicznym kotów istnieje ryzyko, że cewka moczowa zatka się tymi kryształami i śluzem, ale nie ma co się martwić na zapas, nie zawsze się tak dzieje kurcze, niepotrzebnie chyba o tym pisałam teraz się będziesz denerwować niepotrzebnie
Bardzo dobrze, że o tym napisałaś. Byłabym gdzie indziej a jemu by się stało coś takiego i kto by mu pomógł...

Stary 2012-12-22, 18:16   #4495
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Jak to zatkał?
to zatkanie właśnie sie wydarzyło u mojego kocura, esfira dobrze pisze, wtedy trzeba działać

pokażesz fotki przystojniaków?? Też mam rudego SIBa

Stary 2012-12-22, 18:58   #4496
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
to zatkanie właśnie sie wydarzyło u mojego kocura, esfira dobrze pisze, wtedy trzeba działać

pokażesz fotki przystojniaków?? Też mam rudego SIBa
Cały dzień o tym wszystkim myślę i tylko bardziej utwierdzam się w przekonaniu że wszyscy jedziemy razem. U moich rodziców nie ma małych dzieci, rodziców chłopaki już znają a do mamy właściwie są już przyzwyczajeni. To tylko 3 godziny podróży. W końcu chyba niektóre z Was podróżują ze zwierzakami? TŻ dzwonił do weta i się dowiedział że to jednak SUK a nie jakieś delikatne podrażnienie więc nie ma opcji żeby maluch chory był sam. Nie ma więc opcji żeby nie jechać do rodziców albo żebyśmy z TŻ obchodzili święta osobno.
Fotki załączam całkiem świeże
Miskaa78, a swojego SIBka już pokazywałaś? Mam słabą pamięć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-19 12.36.32.jpg (81,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-19 12.38.10.jpg (53,6 KB, 29 załadowań)

Stary 2012-12-22, 19:02   #4497
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa78, a swojego SIBka już pokazywałaś? Mam słabą pamięć.
chyba nawet na poprzedniej stronie jest
PIęknych masz chłopaków, co mi sie ubzdurało, że 2 rudasków?
Ilar to ten ciemny, prawda?

Mój Kazik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1140001.jpg (43,8 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-12-22, 19:12   #4498
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
chyba nawet na poprzedniej stronie jest
PIęknych masz chłopaków, co mi sie ubzdurało, że 2 rudasków?
Ilar to ten ciemny, prawda?

Mój Kazik
Ale z Kazika przystojniacha
Tak, Irys jest rudy a Ilar czarny ale mówię na niego szaraczek

Stary 2012-12-22, 19:28   #4499
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Ale z Kazika przystojniacha
Tak, Irys jest rudy a Ilar czarny ale mówię na niego szaraczek
PIekne umaszczenie, Irys w umywalce też gość widać odważny jest.
jak opisujesz zachowanie Ilarka to jakbym o swoim czytała, strachajło małe
ale i majestat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130761.jpg (152,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130813.jpg (102,9 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-12-22 o 19:30
Stary 2012-12-22, 19:35   #4500
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
PIekne umaszczenie, Irys w umywalce też gość widać odważny jest.
jak opisujesz zachowanie Ilarka to jakbym o swoim czytała, strachajło małe
ale i majestat
czemu on ma wianek?
rozumiem, że ma wyszytą cewkę (tak?), ale to chyba jeszcze nie czyni z niego dziewczynki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości