|
|
#4471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Koty- część V
ja mam nadzieję, że kotka wszystkie swoje sprawy załatwi w domu przed podróżą i że żadnego siku w samochodzie nie będzie
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4472 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Te pojemniczki? Nie wiem czy to jest to samo mięso, tzn: ta sama konsystencja co w saszetkach . Cham na początku jadł sosy, później jak dałam mu saszetkę z galaretką to na sos nie chciał patrzeć.
Jaka mina ![]() Moje tylko na początku spały koło siebie na fotelu, a to i tak, ledwo się dotykając ![]() Cytat:
Boskie. Szylkretka podobna do mojej Mizi. Cytat:
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-12-20 o 15:19 |
||
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny za Wasza namową zamówiłam pakę w zooplusie 16kg
i wyjdzie mnie taniej niż w krakvet
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Ilarek dzisiaj poszedł na ciachnięcie. Niedługo powinien się wybudzić i po niego jedziemy.
Powiedziałam wetowi o tym że ostatnio Ili bardzo płacze w kuwecie na co lekarz powiedział że może mieć jakieś problemy z układem moczowym i że jak się uda to pobierze trochę moczu do badania od mojego malucha. Serio to może być zły omen? Irys też czasem coś pomiaukuje w kuwecie ale tak krótko i cicho a Ilar odśpiewuje arie i czasami kopie, przysiądzie, znów pomiauczy i drugi raz przysiądzie no i wtedy dopiero siusia.
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może chłopaki po prostu lubią sobie pomiauczeć przy sikaniu, ale lepiej być pewnym
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
No byłam z moim bojem u weta z okiem
Okazuje się, że to bardzo silna pigmentacja jest i nie ma co panikować. Nasza Pani Wet była bardzo zadowolona z wyglądu naszego kićka tylko mało waży: około 5 kg
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz miał pacjenta a mi Play płatał figle ale wyłapałam że wyniki są złe, że jest krew w moczu i jakieś kryształki. Jest to poważna infekcja ale dosyć częsta u kotów.W niedzielę idziemy na kontrolę po kastracji i mamy wszystko obgadać co i jak. Jestem oczywiście przerażona. Jakieś domysły co to może być? Jak się to leczy?
|
|
#4478 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() mój kocur też miał krew w moczu, jeździłam z nim na cewnikowanie, dostawał leki, bo nie mógł sam sie wysikać te kryształki zatykały m,u wylot skończyło sie po bodajże 2 tygodniowej walce z nim i cewnikiem na przecięciu cewki mineło już z półtora roku jak nie 2 lata ( nie pamiętam dokładnie ) i nie powtórzyły sie już problemy.A zaczęło sie maiuczeniem i niemożnością oddania moczu, grzebał w kuwecie a nie mógł sie wysikać. Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-12-21 o 20:35 |
|
|
|
|
#4479 |
|
KOTerator
|
Współczuję...
Nie przejmuj się, też zawsze u mnie dzieje się coś na święta albo w niedziele . Będzie dobrze. |
|
|
|
#4480 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Wiem, jak to jest mieć zapalenie pęcherza, też miauczałam i co? Teraz tylko muszę dużo pić, bo mi się nerki zapiaszczyły.
|
|
|
#4481 |
|
KOTerator
|
Mam wyniki na piśmie.
Kreatynina: 1,46 mg/dl (1,0 - 1,8) AlAt: 120 IU/l (20 - 107) AspAt: 37 IU/l (6 - 44) Kreatynina z 2,1 wróciła do normy, a Alat i Aspat spadł z 322 i 95 do 120 i 37, mamy się z czego cieszyć .
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
|
Cytat:
Trzymam z Chamem i Persillą i z psiakami ------------------------------------- Wiecie, co mój brat robi kotom? Świeci laserem po zewnętrznej stronie parapetu albo po suficie ![]() A ja w odwecie za świecenie po mojej głowie, świecę po jego... plecach
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, potrzebuje szybkiej rady
![]() Mojemu kocurkowi (ok 2 lata, kastrowany, wychodzący tylko na smyczy na pare minut) na przestrzeni miesiąca, może dwóch dość widocznie wyliniał ogon nie jest to miejscowe, nie widać skórki, ale futra jest mniej na całej długości - taki wychudzony ogonek, od spodu zrobił się taki jakby płaski. Na "reszcie" kota nie zauważyłam nic takiego, choć sierść ogólnie słabsza niż kiedyś, jednak nie jest to taka roznica jak na ogonie.. Pozatym nic mu nie jest, nie interesuje się ogonem bardziej niż zwykle, nie wygryza się, nie wylizuje nadmiernie. Zachowuje się też normalnie pod każdym innym względem. Odrobaczałam go na początku tego tygodnia.Nie wiem czy pędzić dziś na gwałt do weta czy można poczekać z tym do czwartku?
|
|
|
|
#4485 | |
|
|
Cytat:
Poszukaj jeszcze w necie, jak kot zachowuje się normalnie, myślę, że do czwartku możesz poczekać. Ale obserwuj kota. Jak zacznie się wygryzać, to bym pojechała, ewentualnie wcześniej zadzwoniła do weta, może każe na coś zwrócić uwagę przez te parę dni. http://www.cztery-lapy.pl/index.php/...kotow/758.html http://www.kociarze.pl/porady/zywien...laczego_wypada
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
ogon wygląda normalnie, tyle że chudy taki
nie widze, żadnych ran, zaczerwienienia, skóry jako takiej też nie widać, futerko jest, tylko że marne i to przede wszystkim pod ogonem, na wierzchu jest dobrze. naczytałam się w necie i właśnie przez to wariuje jak uda mi się dziś wyrobić to wezmę go dziś, a jak nie to w czwartek - że też takie rzeczy zawsze zdarzają się w świeta początkowo myślalam, że to kwestia ogrzewania lub nieodpowiedniego jedzenia, ale to by chyba działało tak ogólem na całego zwierza, a nie na jedno miejsce ? Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-12-22 o 09:30 |
|
|
|
#4487 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za objaśnienia i ciepłe słowa
Jestem już bardziej spokojna bo jak wczoraj usłyszałam wyniki przez telefon to na prawdę myślałam że to najgorsze co może być. I pomyśleć że jakbym nie wspomniała o tym miauczeniu w kuwecie to Ilarek by się dalej męczył ![]() No i mam mętlik w głowie. Początkowo mieliśmy z chłopakami jechać do mnie do domu na dwa dni na święta, później okazało się że nasz przyjaciel może zajrzeć do nich w połowie naszego pobytu więc możemy ich zostawić a teraz sama nie wiem. Z jednej strony nie będą się stresować, tym bardziej że Ili jest po zabiegu a chory, z drugiej - jeśli dostanie w niedzielę antybiotyk to nie wiem jak zareaguje na niego (może będzie miał biegunkę albo wymiotował a Panci nie będzie...). Święta bez nich, ale z drugiej strony braliśmy ich dwóch żeby właśnie w razie jakiegoś wyjazdu, jednemu kociakowi się nie nudziło. A Wy, co byście zrobiły? Może mi jakoś umysł rozjaśnicie bo teraz to wyglądam tak
|
#4488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba lepiej wziąć obu ze sobą, inaczej całe Święta będziesz się zamartwiać.
|
||
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Częstochowie kontakt do dobrego lekarza też mam Ale wycieczka = dla Iryska (hura!wycieczka!) a dla Ilarka (ojej, co się dzieje?boję się!).
Edytowane przez Alexandre Czas edycji: 2012-12-22 o 13:58 |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz się będziesz denerwować niepotrzebnie
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś się nie popisaliśmy z karmieniem kociaka chyba.. akurat jesteśmy na zmienianiu jadłospisu wiec powinno być ok. ponadto sezon grzewczy i wszystko się potęguje mam kapsułki z olejem i do tego piękna dietka i powinno być pięknie znów z tej okazji zafundowaliśmy Kocikowi obcinanie pazurów 3 osoby musiały trzymać gada ![]() dorzucam mordke wariata w podzięce za rady Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-12-22 o 15:45 |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
no to super
elegancki koci dżentelmen swoją drogą a zdjęcia ogonka nie będzie?
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od paru dni tak oglądamy jego ogon z każdej strony, że jak znów się do niego skradamy to kot odrazu wie co się świeci i ucieka wiec cieżka sprawa z fotką ogona, chowa go pod siebie jak widzi, że chcemy znów tam zaglądać ![]() u weta doszliśmy do wniosku że aktualny ogonek wygląda jak wyprasowany od spodu myśle, że przyczynił się do takiego wyglądu fakt, że ogonek naszego wariata cały czas pracuje, przerwa jest tylko przy spaniu, a tak cały czas nim macha niesamowicie, ociera o dywan, i pewnie przez to, mechanicznie,w tym miejscu włoski bardziej mu wylazły niż na całej reszcie tułowia ![]() teraz jest troche obrażony za tą przejażdżkę, nawet obiadek olał i poszedł się wyspać
Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-12-22 o 16:50 |
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dobrze, że o tym napisałaś. Byłabym gdzie indziej a jemu by się stało coś takiego i kto by mu pomógł...
|
#4495 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
pokażesz fotki przystojniaków?? Też mam rudego SIBa |
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotki załączam całkiem świeże ![]() Miskaa78, a swojego SIBka już pokazywałaś? Mam słabą pamięć.
|
|
#4497 |
|
Kazar Lady
|
chyba nawet na poprzedniej stronie jest
PIęknych masz chłopaków, co mi sie ubzdurało, że 2 rudasków? Ilar to ten ciemny, prawda? Mój Kazik |
|
|
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, Irys jest rudy a Ilar czarny ale mówię na niego szaraczek
|
|
#4499 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jak opisujesz zachowanie Ilarka to jakbym o swoim czytała, strachajło małe ale i majestat
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-12-22 o 20:30 |
|
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że ma wyszytą cewkę (tak?), ale to chyba jeszcze nie czyni z niego dziewczynki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

I tak umrę przez Święta z nerwów i stresu, ale wolę to niż koty miałyby się stresować 

i wyjdzie mnie taniej niż w krakvet
może chłopaki po prostu lubią sobie pomiauczeć przy sikaniu, ale lepiej być pewnym
Okazuje się, że to bardzo silna pigmentacja jest
Lekarz miał pacjenta a mi Play płatał figle ale wyłapałam że wyniki są złe, że jest krew w moczu i jakieś kryształki. Jest to poważna infekcja ale dosyć częsta u kotów.

z Chamem i Persillą i z psiakami 
nie jest to miejscowe, nie widać skórki, ale futra jest mniej na całej długości - taki wychudzony ogonek, od spodu zrobił się taki jakby płaski. Na "reszcie" kota nie zauważyłam nic takiego, choć sierść ogólnie słabsza niż kiedyś, jednak nie jest to taka roznica jak na ogonie.. Pozatym nic mu nie jest, nie interesuje się ogonem bardziej niż zwykle, nie wygryza się, nie wylizuje nadmiernie. Zachowuje się też normalnie pod każdym innym względem. Odrobaczałam go na początku tego tygodnia.
Jestem już bardziej spokojna bo jak wczoraj usłyszałam wyniki przez telefon to na prawdę myślałam że to najgorsze co może być. I pomyśleć że jakbym nie wspomniała o tym miauczeniu w kuwecie to Ilarek by się dalej męczył 

teraz się będziesz denerwować niepotrzebnie