Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 11:10   #4471
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana.Zważyłam się dzisiaj i waże 66 kg przy wzroście 180Czuje sie naprawde zle,zwłaszcza że tłuszcz odkłada mi się głownie na brzuchu i mam szpyreOd początku roku przytyłam aż 4 kilo.Musze się wziąść za jakaś diete,ale jak tu znalezc motywacje jak tż mi mówi"Po co się odchudzasz jak za chwile w ciąży będziesz?".Taaa jasne za chwile,jak już 5 cykl leci.Jak nie schudne to zanim zajde w ciąże to bede sie toczyć..Jeszcze znajomi dziś na pizze namawiają...
Eeeeee tam. Człowiek sobie i tak wiele odmawia i żeby jeszcze pizzę raz na jakiś czas
A tak serio to jak odkłada Ci się tylko w brzuszku to polecam zwykłe brzuszki ale to nudne. Wersja z hula hop podoba mi się bardziej.

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
Podobno 6 weidera jest dobra na brzuszek, ale nigdy nie ćwiczyłam
Robiłam to kiedyś, ale przestałam chyba w 8 dniu wymiękłam, ciągle to samo tylko z większą liczbą powtórzeń.

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
No kondycję trzeba wyrobić. Ja też na początku myślałam, że nie dam rady. 20 ledwo robiłam. A teraz 150 to luzik.
Jaaaaaa dla mnie 50 to wyczyn godny medalu na olimpiadzie

Dziewczyny jak tak piszecie o tym śluzie to muszę przyznać, że u mnie w tym cyklu też jest on bez tołku. Najpierw jest (piękny płodziak) a później sucho, a dziś znowu mokro
Ale skoro już mi lepiej w pndz dzwonię do lekarza bo nic i tak z tego nie będzie....

Dedra spojrzenie kota bezcenne

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-11-24 o 11:11
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:21   #4472
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Wróciłam!
Zaraz Was zacznę nadrabiać więc na razie tylko się witam
No witaj Maru!!! Już zaczynałyśmy tęsknić. Gdzie byłaś tak długo?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nie popisze z Wami..przytulam kibel...
Uuuu, nie zazdroszczę, bo to nic miłego mieć mdłości, ale to znak, że z ciążą wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Melduję się po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia Dzis w sumie bardziej takie organizacyjne te zajęcia były i połozna nam przedstawiła co będziemy omawiać na kolejnych 10 spotkaniachTrzeba było powypełniać trochę papierków i pod koniec jeszcze uczyliśmy się oddychać przeponą Ale co najlepsze - na 19.15 było chyba z 10 par (akurat się rozchodzili gdy przyszliśmy), a na naszą godzinę (20.30) miało być nas razem 4 pary - ale okazało się że oprócz nas dotarła tylko jeszcze jedna para Więc w sumie takie prawie indywidualne to spotkanie było, tym bardziej że ta druga parka to taka mloda chyba (lekko po 20stce) i siedzieli cicho i nic nie mówili A my z Tżtem sobie poużywaliśmy, bo połozna nam bardzo przypadła do gustu Więc w sumie ogólnie wykład kierowała do nas (bo ta parka juz na początku nawet na podstawowe pytania nie odpowiadała - typu: w jakim szpitalu pani planuje rodzic), więc troszke ich po prostu olała Nie wiem... jacyś tacy wystraszeni siedzieli W każdym razie jak tylko wyszliśmy, to Tż pierwszy zaczął mowić, że połozna fajna i zajęcia zapowiadaja się ok Więc ja go pytam: czyli planujesz ze mna na wszystkie jeźdźić? A on na to: myślałaś, że nie będę chciał? A ja na to: no właśnie nie wiedziałam... A on na to: tak patrzyłem na te tematy, które będą poruszane na poszczególnych spotkaniach, to raczej nie ma takich które mógłbym odpuścić... a poza tym, przeciez w jednej drużynie jestesmy, nie?... Normalnie mnie rozczulił tym ostatnim
Tak więc reasumując - póki co jesteśmy bardzo zadowoleni i mam nadzieję, że to się nie zmieni
Ale masz fajnie, zazdroszczę, tak pozytywnie oczywiście. Super, że TŻ będzie z Tobą chodził. Zawsze w grupie raźniej. Przecież jesteście w jednej drużynie.

Cytat:
Dziewczyny jestem załamana.Zważyłam się dzisiaj i waże 66 kg przy wzroście 180Czuje sie naprawde zle,zwłaszcza że tłuszcz odkłada mi się głownie na brzuchu i mam szpyreOd początku roku przytyłam aż 4 kilo.Musze się wziąść za jakaś diete,ale jak tu znalezc motywacje jak tż mi mówi"Po co się odchudzasz jak za chwile w ciąży będziesz?".Taaa jasne za chwile,jak już 5 cykl leci.Jak nie schudne to zanim zajde w ciąże to bede sie toczyć..Jeszcze znajomi dziś na pizze namawiają...

Iza, przecież Ty chuda jesteś! Z tego co mi wiadomo, to głównie od śmieciowego jedzenia robi się oponka. Wyklucz ze swojego jadłospisu fast foody i będzie lepiej. Zresztą i tak w stosunku do swojego wzrostu za mało ważysz, ale jak się dobrze z tym czujesz to najważniejsze. Zawsze lepiej ważyć ciut mniej niż za dużo. A poza tym to wysoka z Ciebie dziewczyna.

Cytat:
No kondycję trzeba wyrobić. Ja też na początku myślałam, że nie dam rady. 20 ledwo robiłam. A teraz 150 to luzik.
Hula hop jak najbardziej ok.

Kot wykąpany i obrażony. Wygląda teraz o tak:
Kot ma świetną minę, widać, że nie był zachwycony kąpielą. Ja mam w domu 2 białe persy, na szczęście nie muszę ich kąpać. Na dwór nie wychodzą, to nie mają gdzie się pobrudzić. Tyle co po domu, to same się umyją. Zresztą i tak większość czasu śpią.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wczoraj uzbierało się u nas troche gości i mieli wesoło z tych napisów w łazience

własnie wybieram się do galerii, bo byłam wczoraj z TŻ popatrzec na sukienki do slubu i wypatrzyłam taką piekną na przecenie za 60 zł w H&M ale byl tylko jeden rozmiar 36... spokojnie sie zmiesciłam ale ma taki pasek pod biustem ktory sie nie rozciaga i w tym miejscu nie moglam sie zapiąć dlatego jade dzis z mamą jej pokazać bo ona taka domowa krawcową jest więć moze mi ją jakoś przerobi.. naprawde się zakochałam i TŻ też, powiedział że jest "taka moja" i normalnie wygląda całkiem inaczej ale ja z tym brzuszkiem i wogole wyglądam w niej tak kobieco/uroczo a na allegro jest tylko rozmiar 34
nie chce jakiś skukienek ciazowych ktore są odcięte pod biustem a potem puszczone bo w nich to taka typowa ciężarówka, jak hipcio odrazu, a tamta była taka elegancka.. jeśli ją kupie to oczywiscie wam pokaze

Zalali mi wczoraj myszke od kompa i jestem wsciekla bo nie mam teraz innej a na nową obecnie nie mamy pieniedzy

aaa zapisalam się wczoraj na to echo serca w klinice w Krakowie na 4 grudnia mam nadzieje ze wszystko jest ok albo ze z tymi zastawkami to byla pomylka bo taka mozliwosc tez jest

Nie moge przezalowac ze na polowkowym maly nie pokazał twarzy to bylo ostatnie 3d i mialam ogromna nadzieje ze go zobacze...
no ale ma sliczny tyleczek jak mi sie bedzie chcialo to w ktorys dzien wam wkleje zdjęcie, ale moze lepiej uszków/uszek nie wiem jak się odmienia

poza tym nie zbadała mu twarzy bo stwierdzila ze zbada za 2 mies jak przyjade na echo ale skoro jade do Krakowa na echo z NFZ to do niej juz nie bede [COLOR="Silver"]
Lunka, u mnie też nie można było zbadać twarzy brzdąca, bo się odwrócił tyłem i do góry nogami. I nie wiem czy w ogóle się da, bo ułożył się już jak do porodu a wiadomo miejsca coraz mniej będzie. I co chce podpatrzeć co nosi między nogami to zaciska nóżki i nie pozwala się podejrzeć.

Czy u Was też taka kijowa pogoda? Ciemno jak w norze!!!
Wczoraj tak gadałyście o restauracjach, że dziś idę z córką na miasto coś zjeść. Pewnie do chińczyka, bo innej to u nas nie ma,potem to już tylko same polskie dania. A mam ochotę na coś innego od schabowego.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:22   #4473
Sophia_1
Zadomowienie

czy któraś z Was słyszała coś o FemiFertil? Przypadkiem trafiłam na stronę, gdzie można to kupić http://sklep.jestemplodna.pl/femifertil-p1.html

Stary 2012-11-24, 11:54   #4474
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

No to się musisz podkurować dzisiaj...

To miałaś tak jak ja z tym sluzem w tym cyklu. Widocznie u mnie też owu nie było i przez to mi się cykl wydłużył. W dodatku ta choroba...

buuuu ahahahahaha:hahah a::hahaha : Kurde kicia wymiata teraz z tym bojowym spojrzeniem...

Cytat:
Cześć dziewczyny
wczoraj uzbierało się u nas troche gości i mieli wesoło z tych napisów w łazience

własnie wybieram się do galerii, bo byłam wczoraj z TŻ popatrzec na sukienki do slubu i wypatrzyłam taką piekną na przecenie za 60 zł w H&M ale byl tylko jeden rozmiar 36... spokojnie sie zmiesciłam ale ma taki pasek pod biustem ktory sie nie rozciaga i w tym miejscu nie moglam sie zapiąć dlatego jade dzis z mamą jej pokazać bo ona taka domowa krawcową jest więć moze mi ją jakoś przerobi.. naprawde się zakochałam i TŻ też, powiedział że jest "taka moja" i normalnie wygląda całkiem inaczej ale ja z tym brzuszkiem i wogole wyglądam w niej tak kobieco/uroczo a na allegro jest tylko rozmiar 34
nie chce jakiś skukienek ciazowych ktore są odcięte pod biustem a potem puszczone bo w nich to taka typowa ciężarówka, jak hipcio odrazu, a tamta była taka elegancka.. jeśli ją kupie to oczywiscie wam pokaze

Zalali mi wczoraj myszke od kompa i jestem wsciekla bo nie mam teraz innej a na nową obecnie nie mamy pieniedzy

aaa zapisalam się wczoraj na to echo serca w klinice w Krakowie na 4 grudnia mam nadzieje ze wszystko jest ok albo ze z tymi zastawkami to byla pomylka bo taka mozliwosc tez jest

Nie moge przezalowac ze na polowkowym maly nie pokazał twarzy to bylo ostatnie 3d i mialam ogromna nadzieje ze go zobacze...
no ale ma sliczny tyleczek jak mi sie bedzie chcialo to w ktorys dzien wam wkleje zdjęcie, ale moze lepiej uszków/uszek nie wiem jak się odmienia

poza tym nie zbadała mu twarzy bo stwierdzila ze zbada za 2 mies jak przyjade na echo ale skoro jade do Krakowa na echo z NFZ to do niej juz nie bede

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Bo to zależy od tego gdzie się tlusz odkłada, ja przy wadze 48kg czułam się zle bo mi brzuch wystawał mimo ze byłam szczupła
Hula-hop jest bardzo ok, ja mam takie grube specjalne kupiłam na allegro ale najlepsze jest 8min abs, zobacz sobie na youtube, co prawda męczące ale jest to tylko 8 minut dziennie a chudniesz w momencie. Po tygodniu widać efekty, po # jak zostało mi troszke brzuszka to odrazu się za to wziełam i w 2 tyg troszke zmalał, a potem.. zaszłam w ciąże
Polecam bo od zawsze uzeram się z brzuchem i tylko z brzuchem
dobra jest ale strasznie nudna, coraz więcej ale ciągle tych samych ćwiczeń
Poka kiecke

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Uuuu, nie zazdroszczę, bo to nic miłego mieć mdłości, ale to znak, że z ciążą wszystko dobrze.

Ale masz fajnie, zazdroszczę, tak pozytywnie oczywiście. Super, że TŻ będzie z Tobą chodził. Zawsze w grupie raźniej. Przecież jesteście w jednej drużynie.

Iza, przecież Ty chuda jesteś! Z tego co mi wiadomo, to głównie od śmieciowego jedzenia robi się oponka. Wyklucz ze swojego jadłospisu fast foody i będzie lepiej. Zresztą i tak w stosunku do swojego wzrostu za mało ważysz, ale jak się dobrze z tym czujesz to najważniejsze. Zawsze lepiej ważyć ciut mniej niż za dużo. A poza tym to wysoka z Ciebie dziewczyna.

Kot ma świetną minę, widać, że nie był zachwycony kąpielą. Ja mam w domu 2 białe persy, na szczęście nie muszę ich kąpać. Na dwór nie wychodzą, to nie mają gdzie się pobrudzić. Tyle co po domu, to same się umyją. Zresztą i tak większość czasu śpią.

Lunka, u mnie też nie można było zbadać twarzy brzdąca, bo się odwrócił tyłem i do góry nogami. I nie wiem czy w ogóle się da, bo ułożył się już jak do porodu a wiadomo miejsca coraz mniej będzie. I co chce podpatrzeć co nosi między nogami to zaciska nóżki i nie pozwala się podejrzeć.

Wczoraj tak gadałyście o restauracjach, że dziś idę z córką na miasto coś zjeść. Pewnie do chińczyka, bo innej to u nas nie ma,potem to już tylko same polskie dania. A mam ochotę na coś innego od schabowego.
U nas też szaro-buro i kropi deszcz..Kuźwa ja z tymi oknami to nie wiem jak wyrobie przed świętami..... Miał być mąż,ale tamtego dnia przywieźli węgiel więc odpadło,potem trzymał mrozy i też nie, a dzisiaj jakby mógł to pada

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:56   #4475
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:

No to się musisz podkurować dzisiaj...

To miałaś tak jak ja z tym sluzem w tym cyklu. Widocznie u mnie też owu nie było i przez to mi się cykl wydłużył. W dodatku ta choroba...

ja nigdy nie umiałam ćwiczyć sama w domu, ile razy kupowałam skakanki, hula hop czy się przymierzałam do biegania i nic tego nie wychodziło ja zapisałam się na tenis i sobie chwalę, ale to tak bardziej do wybiegania niż do zrzucania oponek
Cytat:
Cześć dziewczyny

poza tym nie zbadała mu twarzy bo stwierdzila ze zbada za 2 mies jak przyjade na echo ale skoro jade do Krakowa na echo z NFZ to do niej juz nie bede

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Bo to zależy od tego gdzie się tlusz odkłada, ja przy wadze 48kg czułam się zle bo mi brzuch wystawał mimo ze byłam szczupła
Hula-hop jest bardzo ok, ja mam takie grube specjalne kupiłam na allegro ale najlepsze jest 8min abs, zobacz sobie na youtube, co prawda męczące ale jest to tylko 8 minut dziennie a chudniesz w momencie. Po tygodniu widać efekty, po # jak zostało mi troszke brzuszka to odrazu się za to wziełam i w 2 tyg troszke zmalał, a potem.. zaszłam w ciąże
jak kupisz to pokaż sukienkę
4 grudnia już niedługo, to dobrze, mniej się bedziesz stresować. Trzymam kciuki

jeszcze godzinka i weekend !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 12:06   #4476
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Już się nie mogę doczekać aby zobaczyć sukienkę Luny

Chyba jednak @ przyjdzie w sumie nie boli mnie brzuch ale zobaczyłam dziwny, kremowy prawie żółty śluz... Pewnie po tabletkach tak mi się pozmieniało bo aż się zdziwiłam jak popatrzyłam na wkładkę pierwszy raz coś takiego
Stary 2012-11-24, 12:18   #4477
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:

O nie, kot mnie rozwalił kompletnie jaki foch i obraza majestatu

A co do śluzu to widocznie mamy ten sam problem spróbuję jeszcze jeden cykl na ziółkach, potem może znowu Castagnus, albo może zrobię w końcu badanie prolaktyny i jeśli nadal jest za duża to poproszę o bromek .. innych pomysłów nie mam.

Cytat:
No ja też muszę pomyśleć o ćwiczeniach, bo ostatnio mi się schaby zaczęły robić i trochę brzuszka. I sama nie wiem co na to będzie najlepsze, może hulahop faktycznie ...

Cytat:
W pracy szkolenia, zebrania i takie tam. Tak raz na pół roku latam mniej więcej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 12:58   #4478
dedra
Zadomowienie

Cytat:

Ja mojego muszę tak ze 2 razy do roku. Jakoś sam się nie umie do końca domyć. A tej sierści na sobie to on kilogramy nosi. Gęsto aż palcem ciężko do skóry dotknąć. A też nie wychodzący. Jedynie na balkon chadza. Drugi to dachowiec, jego nie trzeba.

Cytat:
O nie, kot mnie rozwalił kompletnie jaki foch i obraza majestatu

A co do śluzu to widocznie mamy ten sam problem spróbuję jeszcze jeden cykl na ziółkach, potem może znowu Castagnus, albo może zrobię w końcu badanie prolaktyny i jeśli nadal jest za duża to poproszę o bromek .. innych pomysłów nie mam.
Maru Ty jesteś dla mnie chodząca encyklopedia więc powiedz mi kochana w którym dniu cyklu bada się prolaktynę. Też bym sobie zrobiła. Dziś mam 3dc, w poniedziałek będzie 5. Czy będzie ok czy już za późno?
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:04   #4479
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Maru Ty jesteś dla mnie chodząca encyklopedia więc powiedz mi kochana w którym dniu cyklu bada się prolaktynę. Też bym sobie zrobiła. Dziś mam 3dc, w poniedziałek będzie 5. Czy będzie ok czy już za późno?
Teoretycznie to nie ma znaczenia, aczkolwiek niektórzy sugerują 2 terminy, właśnie początek cyklu i ok tydzień po owu. Myślę, że możesz się jakoś teraz wybrać.
Trzeba raczej na inne rzeczy zwrócić uwagę - prolaktyna lubi się wahać w ciągu całego dnia, lubi urosnąć między innymi od stresu i od pobudzania sutków, więc nie zaleca się baraszkowania dzień przed badaniem ani iść na badanie po ciężkim dniu. Najlepiej wstać rano, po jakimś w miarę normalnym dniu, i nic rano nie zjeść (jedzenie chyba też podwyższa, ale nie jestem pewna).
Stary 2012-11-24, 13:09   #4480
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Teoretycznie to nie ma znaczenia, aczkolwiek niektórzy sugerują 2 terminy, właśnie początek cyklu i ok tydzień po owu. Myślę, że możesz się jakoś teraz wybrać.
Trzeba raczej na inne rzeczy zwrócić uwagę - prolaktyna lubi się wahać w ciągu całego dnia, lubi urosnąć między innymi od stresu i od pobudzania sutków, więc nie zaleca się baraszkowania dzień przed badaniem ani iść na badanie po ciężkim dniu. Najlepiej wstać rano, po jakimś w miarę normalnym dniu, i nic rano nie zjeść (jedzenie chyba też podwyższa, ale nie jestem pewna).
Dzięki Ci Maru! Pójdę zatem w poniedziałek. Wszystkie warunki zostaną spełnione, bo rano nie jem (piję tylko kawę), baraszkować nie będziemy, bo mam @ no i ciężkiego dnia w niedzielę nie przewiduję.
Ja miałam kiedyś robioną prl i tą po obciążeniu też, ale to było ze 3-4 lata temu kiedy miałam bardzo zaburzone cykle, krwawienia po przytulankach i brak @ po 2-3 miesiące. Wtedy wyszło mi to ok i do tej pory w sumie nie wiadomo co było nie tak. Cykle unormowały mi się dopiero po zrzuceniu masy zbędnych kilogramów.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:58   #4481
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż za spojrzenieMoja kicia tak spektakularnie się nie obraża
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2012-11-24 o 14:00
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 15:25   #4482
iza243
Zakorzenienie

My byliśmy jednak sami na kebabie,a za chwile przychodzą znajomi na imprezke

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:45   #4483
verana
Raczkowanie

Ja kilka razy zaczynalam 6 weidera i góra tydzień wytrzymywalam :p a oponka na brzuszku mimo niskiej wagi bardzo sie odznacza. Muszę trochę pocwiczyc przed ciążą bo wiadomo że lepiej wtedy wrócić do formy. Co do hula hop-nie umiem kręcić ale siorka (ktora pracuje na silowni) namawia mnie na takie z wypustkami-podobno rewelacja i latwo sie używa.

Co do okresu-ja mam termin na 6 grudnia mniej wiecej.

Jesli chodzi o chorobska-dzis ostatni dzien biore leki i oczywiscie antybiotyk zrobil swoje i jakies grzybisko sie wyklulo. Czas chyba do gina

U mnie przez to chorobsko tez sie poplatalo w sumie sluzu plodnego mialam moze ze dwa dni.
verana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:39   #4484
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Więc ja go pytam: czyli planujesz ze mna na wszystkie jeźdźić? A on na to: myślałaś, że nie będę chciał? A ja na to: no właśnie nie wiedziałam... A on na to: tak patrzyłem na te tematy, które będą poruszane na poszczególnych spotkaniach, to raczej nie ma takich które mógłbym odpuścić... a poza tym, przeciez w jednej drużynie jestesmy, nie?... Normalnie mnie rozczulił tym ostatnim
Tak więc reasumując - póki co jesteśmy bardzo zadowoleni i mam nadzieję, że to się nie zmieni
super ze zajecia wam sie podobaja i ze polozna sympatyczna. a tz super! musicie byc bardzo zgrana para zazdroszcze

Cytat:
Dzisiaj siedzę sama do 18 bo TŻ dopiero wtedy z pracy wróci. Potem skoczymy na kolację do tej knajpki chyba.
A tymczasem muszę się zabrać za sprzątanie jak co sobotę. No i bojowe zadanie mnie dziś czeka - kąpanie kota... Podwozie z białego zrobiło się szare więc czas trochę pomęczyć zwierzę. Nie lubi tego bardzo, ale siła wyższa niestety.
@ w toku, mam nadzieję, że szybko się skończy i będziemy mogli podziałać, bo jak zwykle podczas @ mam największą ochotę.
ja dopiero niedawno wrocilam ze szkoly, a i tak sie zerwalam bo juz tam wysiedziec nie moglam. akurat na mickiewicza przeokropnie w salach grzeja i wyrobic nie idzie :/
nie mowcie nic o sprzataniu, ja we wtorek wymienialam w mieszkaniu 4 okna, a ze to stare budownictwo, okna byly skrzynkowe to sobie wyobrazcie ile syfu zebralo sie przez te kilkadziesiat lat, uszczelnienie trzcina bleee jak to wszystko zobaczylam to mi sie slabo zrobilo. kurz jeszcze pewnie przez najblizsze dwa miesiace bedzie wychodzilo

a co do kocich kapieli to ja swoja tez musze wykapac po tej wymianie bo biale lapki zrobily sie szare, ale moja akurat uwielbia wode, chociaz przy kapieli tez zawsze ma nietega mine jak znajde foto to wstawie

trzymam kciuki za szybki koniec @ i owocne staranka

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam sobotnio

U mnie nadal cisza chociaż tempka spadła. Ale nie nastawiam się że @ dzisiaj przyjdzie już nie czekam co ma być to będzie. Na drugi dzień po odstawieniu tabsów też mi tempka spadła więc nie kieruje się nią zbytnio ona robi co chce... Mam ogromnego lenia i ogromny bajzel w mieszkaniu Tak mi się nie chce że szok nie macie pojęcia Nie ma mnie kto w D. kopnąć. Jeszcze pompa w pralce nam się zatkała...
nie ma sie co nakrecac, w zadna strone, chociaz wiem ze ciezko bo sama to robie a z tym nic nie robieniem to lacze sie w bolu, mnie tez niemoc totalna ogarnela

Cytat:
ty chudzinko wiem wiem, czytalam ze sie zle z taka waga czujesz, ale do wzrostu proporcjonalna z dziewczynami sie zgadzam ze na brzuszek najlepsze cwiczenia, aczkolwiek sama sie roztylam osobiscie jak swinka i jakos dupska mi sie ruszyc nie chce by cos z tym zrobic a mam 169 cm i zwykle wazylam 60-63 kg teraz mam 10 kg wiecej jak sie po ciazy zgubilo tak tez szybko nadrobilam z nawiazka ale to przez siedzenie w domu niestety i przez brak kondycji. a wszystko sie w brzuch pakuje i wygladam czasem jakbym w 5 miesiacu byla ogolnie rozpacz

ja juz nic nie wiem o co mojemu organizmowi chodzi. dzis juz plamien zadnych, tempka lekko skoczyla do gory, wiec moze jednak wszystko w terminie bedzie. ale strasznie mi mokro od poczatku drugiej fazy i to durne uczucie napiecia w brzuchu mi towarzyszy od chyba 3 dni :/

weekend to pustki, ja z mloda znowu sama, tz dopiero w czwartek wraca. ale za to tatus jutro przyjezdza i dalej sie bierzemy za poczatki remontu
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2012-11-24 o 17:41
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:44   #4485
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też ułożony jak do porodu głową w dół, ale możliwe że jeszcze się zmieni
to ja już nie narzekam skoro Ty nawet płci na 100% się nie możesz dowiedzieć ale wydaje mi się ze gdyby był chłopak to byłby gdzieś prześwit, bo mi mimo takiego ułożenia potwierdziła na 100%

Dziewczyny kupiłam byłam jeszcze inne pomierzyć i czułam się jak wieloryb w tych odcinanych pod biustem... bo odbija się od brzucha i robi ze mnie grubasa, a w tej co kupiłam to jestem taka zgrabna. Zrobie jutro zdjęcie to wam wyśle bo na mnie wiadomo wygląda całkiem inaczej. Aha i normalnie nosze romiar 34/36 a to jest 34 i ja chce się zmieścić w 7 miesiącu no, ale mama mi poszerzy w brzuchu i dam rade

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 18:08   #4486
IsiaG
Zadomowienie

Byłam z córką w restauracji chińskiej i zaspokoiłam swoje kubki smakowe. Zamówiłam sobie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym a córka kurczaka po wietnamsku. Był jeszcze po tajsku, ale wybrałam w sosie. Porcje takie duże, że obie nie mogłyśmy zjeść, więc teraz mamy jeszcze kolacje.
I co dziwne, zaczynam tak nieśmiało jeść mięso. Ale na razie tylko kurczak. Wołowiny czy wieprzowiny nie ruszę. Odrzuca mnie zapach.
Ogólnie taki dzień lenia dziś mamy. Nie posprzątane, bo od wczoraj się nie nabrudziło, pranie też wczoraj zrobiłam, naczynia tylko tyle, że po śniadaniu. Nic nie muszę zrobić, totalne lenistwo.
COOl

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:12   #4487
asiula3335
Raczkowanie

hej dziewczyny nie udzielam sie czesto bo jestem zabiegana i czasu nie mam. dzisiaj mialam zajecia w szkole. i pomaganie przy chrzcinach. jutro chrzciny to tez nie bd miec czasu. kupilam dzis termometr i testy owulacyjne. dzis 9dc jak myslicie od kiedy moge robic testy owulacyjne ??mam cykle rozne ale przewaznie 35dniowe. i jaka powinna byc tempka w dniach plodnych mniej wiecej?
IsiaG pytalas o tż o ta zoltaczke.dokladnie bedziemy wiedziec w przyszlym tygodniu co i jak. mam nadzieje ze bedzie dobrze;/ wtedy bede pisac. uciekam teraz do łazienki sie kąpąć.
milego wieczoru ;*;*
asiula3335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:33   #4488
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też ułożony jak do porodu głową w dół, ale możliwe że jeszcze się zmieni
to ja już nie narzekam skoro Ty nawet płci na 100% się nie możesz dowiedzieć ale wydaje mi się ze gdyby był chłopak to byłby gdzieś prześwit, bo mi mimo takiego ułożenia potwierdziła na 100%

Dziewczyny kupiłam byłam jeszcze inne pomierzyć i czułam się jak wieloryb w tych odcinanych pod biustem... bo odbija się od brzucha i robi ze mnie grubasa, a w tej co kupiłam to jestem taka zgrabna. Zrobie jutro zdjęcie to wam wyśle bo na mnie wiadomo wygląda całkiem inaczej. Aha i normalnie nosze romiar 34/36 a to jest 34 i ja chce się zmieścić w 7 miesiącu no, ale mama mi poszerzy w brzuchu i dam rade
No i brawa za udany zakup czekamy na fote

Cytat:
Byłam z córką w restauracji chińskiej i zaspokoiłam swoje kubki smakowe. Zamówiłam sobie kurczaka w sosie słodko-kwaśnym a córka kurczaka po wietnamsku. Był jeszcze po tajsku, ale wybrałam w sosie. Porcje takie duże, że obie nie mogłyśmy zjeść, więc teraz mamy jeszcze kolacje.
I co dziwne, zaczynam tak nieśmiało jeść mięso. Ale na razie tylko kurczak. Wołowiny czy wieprzowiny nie ruszę. Odrzuca mnie zapach.
Ogólnie taki dzień lenia dziś mamy. Nie posprzątane, bo od wczoraj się nie nabrudziło, pranie też wczoraj zrobiłam, naczynia tylko tyle, że po śniadaniu. Nic nie muszę zrobić, totalne lenistwo.
COOl
No to obijaj się jeśli możesz dowoli No i super,że z mięska cokolwiek Ci podchodzić zaczęło Mnie odrzucało od mięsa z drugim synem, a teraz jem normalnie Przed wczoraj mieliśmy kurczaka z rożna i wcisnęłam noge z kawałkiem piersi i świerzą bułka

Cytat:
Napisane przez asiula3335 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie udzielam sie czesto bo jestem zabiegana i czasu nie mam. dzisiaj mialam zajecia w szkole. i pomaganie przy chrzcinach. jutro chrzciny to tez nie bd miec czasu. kupilam dzis termometr i testy owulacyjne. dzis 9dc jak myslicie od kiedy moge robic testy owulacyjne ??mam cykle rozne ale przewaznie 35dniowe. i jaka powinna byc tempka w dniach plodnych mniej wiecej?
IsiaG pytalas o tż o ta zoltaczke.dokladnie bedziemy wiedziec w przyszlym tygodniu co i jak. mam nadzieje ze bedzie dobrze;/ wtedy bede pisac. uciekam teraz do łazienki sie kąpąć.
milego wieczoru ;*;*

Trzymam kciuki,aby wszystko wyszło dobrze!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-24, 19:01   #4489
aanka0308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Wyniki super to działać No a może skoro do tej pory testy owu ujemne to albo Ci się przesunęła,albo jej wogóle w tym cyklu nie bedzie?;/

/
No właśnie tego się obawiam Wszystko wskazuje na owulacje (kolejny dzień przeźroczysty ciągnący się śluz) a testy dalej pokazują zero. One są trochę inne bo elektroniczne i pokazują tylko 2 dni najbliżej owulacji
aanka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 19:33   #4490
Sophia_1
Zadomowienie

LUNKA czekam na zdjecie

ISIA obijaj sie.
A narobilyscie mi z COLOR smaka, teraz bym cos wszamala, a juz po 20 :|

internet nam w domu szfankuje, wiec pisze z tel (przepraszam za brak polskich znakow). I dalej robie na szydelku, zawzielam sie, ze zrobie sobie komin. Juz blizej niz dalej

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Noi jest net. I wszamałam kawałek kiełbasy. Och ma słaba silna wolo

Stary 2012-11-24, 19:40   #4491
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
LUNKA czekam na zdjecie

ISIA obijaj sie.
A narobilyscie mi z COLOR smaka, teraz bym cos wszamala, a juz po 20 :|

internet nam w domu szfankuje, wiec pisze z tel (przepraszam za brak polskich znakow). I dalej robie na szydelku, zawzielam sie, ze zrobie sobie komin. Juz blizej niz dalej

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Noi jest net. I wszamałam kawałek kiełbasy. Och ma słaba silna wolo
Hahahah

A ja właśnie miałam pisać,że ja chce TU I TERAZ białą kiełbaskę z ćwikłą z chrzanem
Czekam na męża aż wróci z posiadówki z moim tatą i sklep czeka Nie zasne jak nie zjem. Koniec ,kropka hehehe

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-24, 19:48   #4492
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
A ja właśnie miałam pisać,że ja chce TU I TERAZ białą kiełbaskę z ćwikłą z chrzanem
ale Ty jesteś kusicielka...nie mogę normalnie

Stary 2012-11-24, 19:58   #4493
Luna0
Zakorzenienie

Ja właśnie wysłałam TŻ po fante czuje sie jak na kacu i koniecznie musze miec coś zimnego.
Miłego wieczoru

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:58   #4494
Sophia_1
Zadomowienie

Idę do męża.
Posiedzimy, pogadamy, bo przez te choroby to z przytulanek nici. I tak już tydzień ciekawe kiedy zacznę mieć zboczone sny...
Miłego wieczorku wszystkim

Stary 2012-11-24, 20:01   #4495
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mam minę...

Cytat:

super No to czekamy na zdjęcia Ja tez dziś na zakupach ciuchowych byłam i nabyłam kurteczkę na wyprzedaży w Orsay'u za 100zł Nie jest to typowa ciążówka (i całe szczęście), ale dzięki ściągaczowi w pasie mam nadzieję, że wystarczy do porodu Taka lekka puchówka, lekko zakrywa pupę Ogólnie preferuję takie długie kurtki-płaszcze (i w takiej teraz chodzę), bo zawsze w niej cieplutko... ale te 3 m-ce żeby raz kiedyś wyjśc to dam radę w krótszej
Stary 2012-11-24, 20:51   #4496
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Zazdroszczę wam tych zakupów ja puki co czekam na wypłatę Tż i dopiero wtedy poszaleje...

A my spokojnie siedzimy sobie razem z Tż on sobie gra popija piwko a ja sobie winko popijam i siedzę z wami. Liczyłam na przytulanki no ale ostatnio Tż miał wypadek w pracy i nieco poobdzierał swojego małego i nici bo go boli A ja tak liczyłam bo często tak jest żę on mi @ wywołuje no nic czekam niecierpliwie na @ normalnie nakręcałabym się już na ciąże ale jakoś tym razem raczej nie bardzo jest na o szansa i po prostu jakoś tak inaczej nie mam objawów ciążowych nie mam okresowych chociaż czasami coś mnie tam zakuje zapiecze no ale to ogólnie norma u mnie. Piszcie dziewczynki coś chętnie jeszcze dzisiaj poczytam
Stary 2012-11-24, 21:06   #4497
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę wam tych zakupów ja puki co czekam na wypłatę Tż i dopiero wtedy poszaleje...

A my spokojnie siedzimy sobie razem z Tż on sobie gra popija piwko a ja sobie winko popijam i siedzę z wami. Liczyłam na przytulanki no ale ostatnio Tż miał wypadek w pracy i nieco poobdzierał swojego małego i nici bo go boli A ja tak liczyłam bo często tak jest żę on mi @ wywołuje no nic czekam niecierpliwie na @ normalnie nakręcałabym się już na ciąże ale jakoś tym razem raczej nie bardzo jest na o szansa i po prostu jakoś tak inaczej nie mam objawów ciążowych nie mam okresowych chociaż czasami coś mnie tam zakuje zapiecze no ale to ogólnie norma u mnie. Piszcie dziewczynki coś chętnie jeszcze dzisiaj poczytam
Też tż nie miał gdzie się uderzyć tylko w wacka
No cóż to faktycznie pozostaje Ci czekać nie-cierpliwie na @...
No ale test może byś jednak machła? tak dla świętego spokoju?

Ja właśnie zaspokoiłam swoją mega chcice na białą kiełbaske z ćwikłą i jestem cała szczęśliwa hihihihi... Mąż z uśmiechem na twarzy patrzył na mnie jak pochłaniam te kiełbase haahah

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-24, 21:11   #4498
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Też tż nie miał gdzie się uderzyć tylko w wacka
No cóż to faktycznie pozostaje Ci czekać nie-cierpliwie na @...
No ale test może byś jednak machła? tak dla świętego spokoju?

Ja właśnie zaspokoiłam swoją mega chcice na białą kiełbaske z ćwikłą i jestem cała szczęśliwa hihihihi... Mąż z uśmiechem na twarzy patrzył na mnie jak pochłaniam te kiełbase haahah

Kiełbasa z ćwikłą niezłe masz smaki. Ja swoją drogą miałam straszną ochotę ostatnimi czasy na Kiełbasę ale taką przysmażoną porządnie aż sama nie wiem ale czułam ten zapach i chciałam więcej teraz mi już minęło i dzisiaj w sumie bardzo mało jadłam. A co do testu poczekam jeszcze kilka dni. Jak w przyszłym tyg nie przyjdzie to zrobię test i pójdę do gina. I aż się boje co tym razem miałby mi powiedzieć już żadnych atrakcji nie chce. Tabletki miały mi cykl uregulować i zastanawiam się jaki cykl jest tak na prawdę uregulowany
Stary 2012-11-24, 21:20   #4499
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Kiełbasa z ćwikłą niezłe masz smaki. Ja swoją drogą miałam straszną ochotę ostatnimi czasy na Kiełbasę ale taką przysmażoną porządnie aż sama nie wiem ale czułam ten zapach i chciałam więcej teraz mi już minęło i dzisiaj w sumie bardzo mało jadłam. A co do testu poczekam jeszcze kilka dni. Jak w przyszłym tyg nie przyjdzie to zrobię test i pójdę do gina. I aż się boje co tym razem miałby mi powiedzieć już żadnych atrakcji nie chce. Tabletki miały mi cykl uregulować i zastanawiam się jaki cykl jest tak na prawdę uregulowany
Nooo wiesz u mnie w rodzinie to biała kiełbaska z ćwikłą z chrzanem to tradycja na wielkanocne śniadanie
I taaakkk mnie naszło,że musiałam hahahaah
No z tym testem to tak dla spokoju zrób,a może miło się zaskoczysz??
Z tymi tabletkami to też dziwna sprawa... niby miały uregulować Ci wszystko a namieszały
Ja w poniedziałek mam to usg genetyczne i już robie w portki i ostatniej nocy dziwny sen miałam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-11-24, 21:36   #4500
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Nooo wiesz u mnie w rodzinie to biała kiełbaska z ćwikłą z chrzanem to tradycja na wielkanocne śniadanie
I taaakkk mnie naszło,że musiałam hahahaah
No z tym testem to tak dla spokoju zrób,a może miło się zaskoczysz??
Z tymi tabletkami to też dziwna sprawa... niby miały uregulować Ci wszystko a namieszały
Ja w poniedziałek mam to usg genetyczne i już robie w portki i ostatniej nocy dziwny sen miałam

Ja o moich snach się nawet nie wypowiadam często mam prorocze niestety A USG genetyczne na pewno wyjdzie dobrze A tabletki no właśnie moje cykle zawsze były ponad 32 dniowe i coraz dłuższe a teraz już mam 30 dzien i dalej nic Martwięsięty no ale czekam nadal...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości