|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Hej
![]() Wpadłam na chwile zobaczyc co naskrobałyście od wczoraj ![]() ![]() Ja spakowałam torbe do szpitala do końca (tzn pampersy 15szt,chusteczki nawilż itp).Chyba wszystko już mam...CHYBA. Jedziemy na obiad do teściowej dzisiaj ![]()
#4472 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, jak jest z tym karmieniem powiedzmy że będę karmić piersią ale muszę jechać np. do szkoły wtedy co odciągam pokarm i TŻ podaje mu go z butelki? Tylko czy mały będzie chciał z butelki jak będzie nauczony do sutka i na odwrót czy jak dam mu butelke będzie chciał wrócić do sutka?
#4473 |
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam
![]() ![]() ![]() ![]() Ale tu dziś cisza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Po pobycie w szpitalu (dopiero w domu zaczęłam używać osłonek) miałam scharatane suty, ale nie zawsze tak musi być, to z pewnością kwestą odpowiedniego przystawienia i do piersi i ssania dziecka, ja na początku nie potrafiłam chyba poprawnie przystawić do piersi i pewnie stąd te problemy z sutami, ale do nakładek się już przyzwyczaiłam i stosuje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Wydaje mi się, że nie powinno być problemu z butelką, Ja przynajmniej mówię na swoim przykładzie, generalnie karmię piersią bo siedzę w domu, ale czasem jak akurat świeżo odciągne, a Krzyś akurat się obudzi to też mu podajemy z butelki, co prawda zdarzyło się to tylko kilka razy dopiero, ale nie protestował nic,
![]() |
#4475 |
Rozeznanie
|
Ale miałam przepowiadacza, bolało jak diabli i trzymało mnie chwilę, ledwo do kanapy doszłam. Chyba przeszło bo wzięłam nospę, niech się nie pojawiają wiecej do 14 stycznia!
![]()
#4476 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do brzucha, to ja się obawiałam jak to będzie po porodzie i szczerze po sobie powiem jest dobrze ![]() ![]() A tak w ogóle to karmienie piersią jest najlepszym lekarstwem na obkurczanie macicy i powrót do figury, U mnie na początku były problemy z karmieniem piersią, w zasadzie pierwszy dzień Krzyś w szpitalu w ogóle nie chciał jeść, ale jak tylko zaczęłam karmić piersią to macica się ładnie zaczęła obkurczać, na trzeci dzień w szpitalu lekarz powiedział, że ładnie sie obkurcza. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Z karmieniem piersią radzimy sobie fajnie z Krzysiulkiem, jutro się będziemy ważyć jak położna do nas przyjdzie. Wkurza mnie tylko nawał mleka, ale o tym już pisałam ![]() Jeszcze tylko muszę zwalczyć anemię ![]() liczę na to, że już jest jakaś poprawa ![]() Krzyś jak sie urodził też miał ogólnie gorszą morfologę niż zazwyczaj dzieci mają przy porodzie noi tez mu potem spadła, także miał taką na granicy i w 3 tyg od porodu kazali nam zrobić badania, czyli w zasadzie za tydzień bo już dwa minęły. Jak to Pani doktor stwierdziła, on ma po prostu taką anemiczną urodę po matce dlatego musimy się sprawdzać. Także za tydzień się kłujemy ja i Krzysiu. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Rzeczy na wyjście ze szpitala dla maluszka dopiero mąż przywiózł w dniu wypisu.
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Nie miałam dzisiaj pomysłu na obiad, ale na szczęście mama wymyśliła gęś z warzywami.
![]() Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-01-06 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam w szpitalu 5 sztuk i tak nie zużyłam wszystkich.Także myślę, że 6 jest ok.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2013-01-06 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Basiu Twoje rady są bezcenne. Mam jednak pytanko do mleka. Jak się je odciąga to do butelki tak??? I potem butelka do lodówki czy może sobie tak na blacie w kuchni stać??? Może głupie te pytania, ale nie wiem co z czym się je. Na sr położna polecała takie woreczki do karmienia, w których można przechowywać pokarm w lodówce i zamrażarce. Fajna sprawa. Mają nawet paski, na których zapisujesz sobie kiedy pokarm był ściągnięty. A w ogóle to ile jest tego pokarmu? Bo ja mam poczucie, że to jakieś hektolitry wypływają, a może się okazać zaraz, że to np. 1/4 szklanki ![]() Co do staników to ja mam 5 takich typowo miękkich do karmienia. Nie kupowałam, dostałam od szwagierki i kumpeli. Rozmiar ok, nie wiem co będzie jak cycki baaaaaaardzo urosną. Jakoś się w nie powciskam. ![]() Zaraz uciekam na allegro i zamawiam resztę rzeczy, żeby zamknąć listę. Najważniejszy jest podgrzewacz ze sterylizatorem firmy Happy family. I jestem prawie pewna, że się skuszę na niego. Chyba, że znajdę coś innego z dobrymi opiniami.
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
A ja mam ochotę zamówić sobie kupę kosmetyków do makijażu na allegro, już nawet wstępnie wsadziłam sobie do koszyka to, co bym chciała, od jednego sprzedawcy, no ale nie wiem, czy to nie głupie, że zaraz urodzi mi się córeczka, a ja wydaję taką kasę na kolorówkę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Black, to ze zostaniesz mama nie oznacza, ze nie mozesz na siebie wydac kasy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam pytanko.Znajoma poleciła mi żeby kupić octanisept do pępka dla maluszka. Słyszałyście o tym?Będziecie używać? ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Ja na razie kupiłam jedną paczkę (5 szt). Jak będzie za mało to mąż dokupi. Jakbym miała tyle tego pakować do torby to bym się nie pomieściła.
![]() |
#4483 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Udało mi się być na jednych zajęciach w SR i właśnie na nich położna mówiła że obowiązkowo musimy kupić octanisept do pępka bo jest podobno najlepszy.
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
Black pewnie, że zamawiaj, potem będziesz już tylko na Oliwcie kasę wydawała.
Pstyczek chyba używała octanisept, a nam na sr położna polecała zwykły spirytus, bo ponoć najlepszy. No nic, we wtorek jeszcze dopytam. Do szpitala wezmę całą paczkę pampersów, ale będę dawała po kilka sztuk położnym, jeśli to one w pierwszej dobie będą przebierały moją Olę, a potem się zobaczy. ![]()
#4485 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczyny,chyba mi czop odchodzi
![]() ![]() Zaczynam się bać, a nie wiem czy już alarm wszczynać i dzwonić do lekarza czy poczekać do jutra, może wypadnie więcej hmmm Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Black, mam to samo, chce kupic telefon, zbieralam kase pol roku, a teraz mi glupio tyle wydac na moja zachcianke
![]()
#4487 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38472004]
oo proszę ![]() wywłują sn. Chyba lepiej, prawda? Tzn mnie jakoś bardziej przeraża cc.. Djerba, ogromnie się cieszę, że u Was ok mam nadzieję, że mój tż eż przestanie mieć głupie odpały ![]() A co do mojej szanownej przyszłej teściowej ![]() ![]() Wyobraźcie sobie, już od dawna namawiała nas, byśmy razem zamieszkali, że ona tżowi do czynszu się dorzuci na początek, no a jak w ciążę zaszłam to już w ogóle, że pomoże, że na czynsz nam kopsnie trochę, żeby nam na początku lżej było.. ona sama miała 18lat jak z domu wyszła i zaszla ![]() I wyobraźcie sobie, 10zł od niej nie ujrzeliśmy. Wiecie, nikt nie wymaga, by nam dawała kasę, ale po co obiecuje? a teraz non stop słyszę "no ja bym synowi dała, ale gdyby on inaczej postępował i był bardziej odpowiedzialny" babka nas sponsoruje, a ona wiecie co na to? Że babka powinna dawać te pieniądze jej i ona by nam zrobiła zakupy, bo jak np. mój tż dostanie powiedzmy głupie 100zł, zrobi zakupy za 60 a 40 przepuści na głupoty, więc gdyby pieniądze od babki trafiały do niej, to te 40zł by ocalało. A chu ją to obchodzi? ![]() Dzidziuś... noooo jaką to ona babcią nie będzie, jako że mam mnóstwo używek po siostrzenicy, to ubranek praktycznie nie kupowałam, więc maka tża ciągle powtarzała, że po pierwsze te trzy komplety nowe do szpitala to ona nam kupi, poza tym nie robić tego teraz, bo jeszcze dużo czasu, no i przecież niewiadomo jakie się dziecko urodzi, bo może r.56 będzie za mały. (pffff) I stwierdziła że dla niej to żaden problem, sklepy mają taki asortyment, że ona idzie kupuje i jest. Więc mówię ok, zobaczymy. Wózek... siostra ma dać, ale nieeee nie bierz od siostry, bo u nas w rodzinie nam dzadzą super wózek bla bla bla i fotelik też nam zaoferowali i bujaczek... mówię ok, ale swoje wiem więc i tak wezmę od siostry wózek, bo mi się podoba, miałam okazję go wypróbować, wiecie... No i oczywiscie na moje przygotowania ciągle przygadywała, że do 25.01 mam czas. Jak mówiłam, że mogę urodzić wcześniej "no co ty, niby czemu" nie dalo się jej wytłumaczyć. Łóżeczko powiedziała, że nam kupuje na gwiazdkę i wiecie co? Stwierdziła, że przed swiętami bez sensu zamawiać, bo ZA WCZEŚNIE i zrobi to po Nowym Roku! ![]() ![]() No i bum. Nagle trafiam do szpitala, lekarze za kilka dni wywołują mi poród, a ona sieje panikę że "przecież my jeszcze nic nie mamy" "ale nic nie jest gotowe". A ja do niej "sklepy wszystko mają, ponoć to nie jest problem iść i kupić?" niech ma baba, jak taka mądra była. A po drugie: moja mama dała mi pieniądze teraz, ubranka od siostry uprała, uprasowała, poskładała, spakowała śpieworek na wyjście i takie tam. I wiecie co? Matka tża g***o wiedząc pretensje ma, że "wszystko na jej głowie i wszystko ona, a moi rodzice nic nie pomagają" A gówno wie i tak pierniczy, poza tym po kiego się tak oferowała i chlapała na prawo i lewo co to ona nie kupi i w sklepie jest i to nie problem dla niej? pffffff ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4489 |
Zadomowienie
|
no ona tylko biecywać potrafi i mądra na wszystko, a wiecie co, zachowuje się, jakby nigdy dzieci nie miała... mała w 35 tyg waży 2000g a ona do mnie że jeszcze urośnie i nie kupować ubranej, bo może będzie duża i 56 będzie za male. No ja piernicze!
Najlepsze jeszcze w tym wszystkim jest "mi nikt nie pomógł. Ja miałam 18 lat i sama sobie poradziłam, sama na wszystko zapracowałam" taka teraz bohaterka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Ja dalej otym czopie... Wszędzie piszą, że to ma być mleczne lub pozbawione krwią, a mi wypadł tak jakby taki twardszy, gesty kawałeczek prawie brązowy i nie wiem nie pasuje mi do opisów wszelkich hmmm.
#4492 |
Zakorzenienie
|
Mitabe, ale czop nie oznacza natychmiastowego porodu, nie masz co panikowac przeciez
![]() ![]()
#4493 |
Rozeznanie
|
Mam taką nadzieję, tylko nie mam pewności czy to to na 100%, wcześniej miałam uplawy cały tydzien. Czekam co bedzie jutro jak wypadnie wiecej to dzwonię do gina, bo jak się zaczęło coś dziać to kazał na ip jechać i mi zrobią wcześniej cc.
#4494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam ten podgrzewacz 2w1 i butelki avent...
![]() |
#4495 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
Teraz drugą też będę miała cc i mimo, że wiem już jak to wygląda - nie boję się, to nic strasznego, bardziej nie mogę się doczekać i odliczam dni, a zostało mi 3 tyg. Cytat:
![]() My byliśmy dziś na obiedzie u teściowej, ale się objadłam + podwieczorek do tego. Mniam ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
czop moze odejsc wczesniej , wiec sie nie stresuj
#4497 |
Raczkowanie
|
Charlizz - dobrze, że już wiesz kiedy dzidzia pojawi się na świecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Charlizz straszna baba! Jak ja nie cierpie jak ktos wszystko wie najlepiej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Rozeznanie
|
Juz się trochę uspokoiłam
![]()
#4500 |
Zakorzenienie
|
Haha, ale się zdziwiłam - poszłam się załatwić, patrzę, a tu... coś a'la smółka.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.