|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Tylko jak z tym żyć, normalnie się pytam? ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------
|
|
|
#4472 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz. Musisz sobie z tym poradzić ![]() Cytat:
![]() Jaki już duży Cytat:
![]() Ja mimo dopiero 11 t 4 d mam już zaokrąglony brzuszek Tż wczoraj napatrzyć się nie mógł i cały czas komplementował Cytat:
Oby to było tylko od ciąży ![]() Byłam dzisiaj na badaniu awidności toksoplazmozy Jest to badanie, które pozwala stwierdzić czy do zakażenia doszło dawno czy nie. Niestety mój lekarz jest do d... i to badanie robię na własną rękę. Fajnie, że przepisał mi szybko antybiotyki, ale może się okazać, że zachorowałam jeszcze przed ciążą i wtedy dzidzia jest bezpieczna ![]() Tak się jeszcze łudzę dlatego zdecydowałam się na to badanie. Trzymajcie kciuki za wyniki w poniedziałek ![]() W ogóle babka źle mi pobrała krew i mam siniaka
|
||||
|
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
albo mocno i wystarczająco długo nie ucisnęłaś wacika z wyprostowaną ręką w łokciu haha, bronię koleżanek po fachu
|
#4474 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Progesteron wyszedł mi w normie, II faza pomału się stabilizuje (mam nadzieje ze nie zapeszę) ale przed HSG gin stwierdził ze możemy jeszcze spróbować z dupkiem żeby te plamienia zlikwidować. No to bardzo miły wieczór Wam się szykuję a z racji że jesteś już w drugiej fazie to film oglądajcie do kina pójdziecie jeśli już w następnym cyklu ale oby nie :P Pisałam Ci że G. jest drogi. Fajnie ze znaleźliście tego " Waszego" My chyba dziś dostaniemy do łapki mapkę, projekt już się robi i niedługo składamy wszystko do urzędu Cytat:
czekamy na zdjecieCytat:
Cytat:
Dobrze ze poszłaś na to badania a powiedz mi czemu Ty sie trzymasz lekarza który "jest do d..."? |
|||||
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię te wyniki, 22.08 mam wizytę więc wszystko skonsultuje jeszcze z tym "nowym" ginem Zamotałam trochę Zdjęcie pokażę jak brzuszek się jeszcze trochę uwydatni
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-08-14 o 14:55 |
|
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro... Na pewno teraz jest jej lepiej. Pamiętaj, że ona by nie chciała, żebyś w ciąży bardzo się smutała. Mam nadzieję, że pozbierasz się....
|
|
|
#4477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bardzo bardzo mi przykro z Twojego powodu... teraz musisz byc silna, masz dla kogo!!
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
ag9 przykro mi
![]() Gegee zmien mnie na liście om 12,08 ja mam dzis jakiegos dola taka smutna chodze nie mam na nic checi ;/
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
Jestem jestem
i pokazuję brzuszek ![]() 15 t 1d
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
Obiecałam, że pokaże
![]() Ogólnie przez pierwszy trymestr przytyłam 1 kg, ale wieczorem już coś widać. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Uciekam moje kochane Mój mąż ma długi weekend i w końcu trochę czasu spędzimy razem a w niedziele nasza rocznica ![]() Życzę Wam owocnych starań i niespodzianek Miłego weekendu odezwę się w poniedziałek
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
komorowska, piękny brzusio
![]() ja dostałam dziś Pimafucin dla siebie i dla męża, lekarz był zdziwiony że poprzednio nikt nie zalecił i jego leczyć. straszna z niego mądrala i zarozumialec, ech, średnio przyjemna wizyta.. tak więc czekam albo na @ albo na II i leczymy grzybka znowu
|
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
ag strasznie mi przykro ostatnio gdzie się nie obroce slysze o tej chorobie to smutne ze zabiera tylu ludzi ta okrutna choroba i nic nie można zrobić
( dziewczyny cisze się ze u Was maluszki zdrowe i pięknie rosna koziemleko - moja siostra tez miała wyniki wskazujące na tokso ale okazało się ze kiedyś się zarazila jeszcze przed ciaza u Ciebie tez tak oewnie będzie wiec się nie martw )ja wczoraj na monitoringu bylam w 9 dc i jest pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 12mm w piątek ide na kolejne usg zobaczmy czy rosnie streanka już oczywiście w pełni )
|
|
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziękuje za wsparcie...
Wiem, że nikt i nic mi nie pomoże, że muszę to przeżyć. Tak bardzo bym chciała móc wrócić do pewnych chwil jeszcze raz... Siedzimy z TŻ i wyjemy, bo on traktował Mamę jak mamę, nie jak teściową, byli bardzo ze sobą zżyci, a Mama traktowała go jak syna. Wiem, że mamy dla kogo żyć, musimy. I wiemy też że jak będzie córka to będzie miała na imię Ania - po babci...
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() tak jak pisałam wecześniej jestem przed @ / okaże się czy przyjdzie czy nie / ale dzisiaj zobaczyłam plamienie niewielkie / blado czerwona barwa/, często przed @ mam plaienie ale kolor taki hmm brunatny, więc jutro się wszytsko okaże, chyba nie wytrzymam z testem do 19 i zobie jutro / jeśli nie dostane @/ i oczywiście zaraz zaczełam szukać i czytać na necie czy krwawienie na początku ciąży może się zdarzyć ...http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-p...ola,nId,306674 ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- ag9 >> ja miałam tak samo... chciałoby się cofnąć czas choć by na chwile.. zrobić coś może inaczej..lepiej... coś więcej powiedzieć..... trzymaj sie |
|
|
|
#4485 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wtedy już byłam w ciąży, ale nie wiedziałam o tym, z tym, że on nawet sam proponował, że może pójść i nie widzi w tym żadnego problemuco do usg dopochwowym to też nie wiem czemu miałam bym się wstydzić mojego tż-ta... trochę dziwne to uczucie bo jednak był z nami ktoś "trzeci", ale tutaj chodziło o to, żeby dzidziusia zobaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a to będziecie się budować?? a na zupkę zapraszam wyszła pyszna!Cytat:
co do wózków, to te drogie pewnie są takie same, a te tańsze inne, więc niestety nie pooglądam sobie tutaj ich w sklepie... poza tym za 3 tyg będę w PL i potem już nie, więc też nie będę miała kiedy się za nim rozglądnąć Cytat:
Kurcze muszę powiedzieć, że jak dla mnie to u ciebie to nawet tego brzusia jeszcze nie widać... u mnie jest dużo większy choć tylko 2 tyg więcej mam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety... 1 kreska, @ też już jest.....
tak że 1 cykl za nami/ kupuje test owulacyjny, tylko nie wiem czy płytkowy czy mikroskopowy/ |
|
|
|
#4487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda ale nowy cykl nowe możliwości Cytat:
![]() Dom już mamy ale w strasznym stanie i cały czas go remontujemy a teraz zabraliśmy się za dach |
|||||||
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - to prawie jak budowa od początku... a to trzeba mieć projekt, żeby go zmienić, czy będziecie jakieś dobudówki robić?
Asiulka - nic się nie martw, głowa do góry, to po prostu nie jest takie łatwe jak się wydaje na początku, ale prędzej czy później będą II kreseczki
|
|
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
U wszystkich będą II, zobaczycie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
magdus_2 kiedys napewno ale jednym to zajmie pare cyki innym parenascie a innym paredziesiat....
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko kochane wróżki powiedzcie kiedy... |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - to nie wiedziałam, że aż takie ceregiele są z samym dachem...
|
|
|
|
#4493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Piękny
Ja już porównywałam ze swoim i powiem ci, że ja mam podobny chociaż to dopiero 11t 5 d ![]() Ale ja już przytyłam 2,6 kg Może dlatego mam już taki wielki brzuch bo jestem dość niska. Mam zaledwie 1.60 cm Cytat:
Akurat jesteś po owulacji więc starajcie się przytulać w gumkach przez ten czas, a na pewno pozbędziesz się tego cholerstwa Cytat:
Cytat:
![]() A wcześniej robiłam IgG i IgM Cytat:
A my w końcu kończymy remont
|
||||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko - hehehe ale sobie wytłumaczenie znalazłaś
wielkość brzuszka raczej od wzrostu nie zależy. Jesteśmy tego samego wzrostu ![]() Poza tym brzuszek wcale nie duży Rozumiem, czyli badanie pokazuje dokładniej kiedy się zaraziłaś... sprawdziłam już też w necie czym jest ta awidność toxo. |
|
|
|
#4495 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hejka, witam się weekendowo
![]() Trochę zapracowana jestem, ale wieczorem jedziemy już nad jeziorko i zostajemy do niedzieli, więc będzie okazja odpocząć. Cytat:
mam nadzieję, że wszystko będzie okCytat:
Wczoraj też mieliśmy fajny dzień - od rana sprzątaliśmy, ale potem miło posiedzieliśmy do 2 w nocy. Uwielbiam takie nocne dyskusje z mężem W takich sytuacjach jeszcze bardziej się cieszę i doceniam, że na siebie trafiliśmy w życiu i że tak fajnie nam się układa No, drogo drogo u niego wyszło... Mówiłaś, ale nie myśleliśmy, że aż taka różnica będzie - około 35% !!! a przy takich kwotach to wychodzi naprawdę dużo. Ale super, że udało się znaleźć tego co będzie już to robił no i że zacznie już w tym roku. Wam też widzę, że budowa idzie do przodu. Na pewno dacie radę ze wszystkim i skończycie remont. za dach. Jak już macie papierkową robotę za sobą to już teraz może być tylko lepiej ![]() HSG na kiedy masz zaplanowane? I jakie miałaś wskazania do tego badania? A co do fluidków w Wawie to ja jestem chętna, żeby odebrać zawsze i wszędzie, więc przyłączam się do prośby Pradip Ale rośniecie dziewczyny Cytat:
za leczenieA co do wizyty, wiadomo zawsze milej jak lekarz sympatyczny i przyjemny, ale prawda jest taka, że najważniejsze żeby był konkretny, rzeczowy i skuteczny. Cytat:
![]() Cytat:
Projekt już raz kiedyś wrzucałam - wpisz sobie w wyszukiwarkę projekt z284 i powinien wyskoczyć. Zrobiliśmy kilka przeróbek, ale nieznacznych, więc ten gotowy to w zasadzie to co będziemy mieli. Jak będzie już coś widać w realu to na pewno będę się chwalić postępami prac ![]() Muszę się jeszcze skontaktować z architektką wnętrz, żeby jeszcze raz spojrzała na projekt i wypowiedziała się co do środka.... Gdzie jakieś ścianki ewentualnie poprzesuwać, jak kuchnię i łazienki zaplanować no i oczywiście elektrykę... Nie chcę potem wszystkiego rozkuwać i przenosić np. gniazdek, więc wolimy to już na tym etapie zaplanować Nie mogę się doczekać Cytat:
Będzie dobrze Zmykam dziewczyny - muszę trochę popracować, żeby nie mieć wyrzutów sumienia przez weekend
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee zycze udanego wypoczynku. Ja dzis zaczynam robic testy owu-9dc, zobaczymy czy Nam sie wszystko ladnie pokryje z wyliczankami. Teraz musze meza wykorzystac bo najlepszy czas prz Nami
na sama mysl buzia sie cieszy
|
#4497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za remont wiem jaka to ulga Cytat:
A ja myślałam ze tylko ze mnie takie maleństwo ![]() Cytat:
![]() Film jak film ważne że wieczór mile spędzony. Ja też uwielbiam takie nocne rozmowy i w ostatnim czasie znów do nich wracamy tak jak kilka lat temu wiec wiem o czym piszesz G. ma teraz podobno jakieś duże projekty wiec może dlatego jeszcze zawyżył a poza tym jak się następnym razem spotkamy to Ci coś powiem jeszcze w temacie. Strasznie lubię planować co i gdzie a potem patrzeć jak plany stają sie rzeczywistością więc nie dziwię się Twojej radości. My pewnie zrobimy ten dach dopiero na wiosnę ale sama papierkowa robota to u nas 70% sukcesu wiec też się cieszę Jeszcze nie mam zaplanowanego HSG dopiero po urlopie zacznę zagłębiać sie w temat na razie luz Cytat:
![]() Mąż mi pojechał na fuchę ze szwagrem a ja miałam kosić podwórko ale tak mi się nie chce |
|||||
|
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciasto ze śliwkami - pychotka ![]() A ja chętnie od Ciebie trochę śliwek wezmę - naleweczkę się zrobi ![]() A jak się czuję? zwyczajnie... brzuch mnie na @ pobolewa, tempka spada, więc się na nic nie nastawiam.... Chyba nie tym razem Ja też jestem taka malutka Małe jest piękne ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Pradip - i jeszcze jedno miałam Ci napisać... Ja to jakoś tak czuję, że nam to się w podobnym czasie uda
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam tylko na chwilkę się przywitać, jesteśmy u rodziców i jak to tutaj bywa nie ma czasu na net
![]() może któraś skorzysta z tej oferty: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_228&a=1661
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
gegee, jako że idziemy równo w tym cyklu to ja ci muszę powiedzieć, że mi temp też zaczyna spadać, zaczyna się plamienie i pewnie jutro będzie @...
ech. a więc stary idzie na badanie nasionek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Tylko jak z tym żyć, normalnie się pytam? 

Oby to było tylko od ciąży 

mam nadzieję, że wszystko będzie ok
za remont wiem jaka to ulga