Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 11:41   #4471
Gegee
Rozeznanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Wpaula to, że tak się nakręcasz nie jest dobre. Wyluzuj i nie dręcz się tak, masz ciśnienie na dziecko doskonale to rozumiem ale to też może być swego rodzaju blokada psychiczna. Im bardziej chcesz tym ciężej jest gdy @ jednak przychodzi.

Przed ciążą miałam ładną cerę a teraz... masakra... W sumie przed @ zawsze coś mi tam wyskoczyło na twarzy a teraz cały czas, jedno zniknie drugie się pojawia, Wy też tak macie?
Ja w ciąży nie jestem a też tak mam Jeszcze 2 lata temu miałam ładną cerę, zero wyprysków i pryszczoli, a teraz non-stop mnie wysypuje. Brałam już antybiotyki, specjalne kremy i inne takie cuda i nic nie pomaga. Ponoć, nierzadko tak się zdarza, że kobietom koło 30stki pojawia się trądzik młodzieńczy Tylko jak z tym żyć, normalnie się pytam?

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
gegee ja w Ciebie wierzę i tylko czekam na te Twoje II
Stary 2013-08-14, 12:55   #4472
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Zmarła wczoraj moja Mama, świat mi się rozsypał...
Nie mogę się pogodzić z tym że nigdy nie pozna swojego wnuka...
Przykro mi
Wiem co czujesz. Musisz sobie z tym poradzić

Cytat:
Witam serdecznie
i z miejsca przepraszam za moją nieobecność. Wczoraj byłam u gin, dostałam zwolnienie, ale ogólnie wszystko jest ok. Dziecię się rozwija prawidłowo i rośnie ma już 9 cm (15 t 0d) , powoli zaczynam odstawiać duphaston i luteinę.

Ag9 bardzo mi przykro wiem jak się czujesz, mimo tego że mam 25 lat to we wrześniu będzie 18 lat jak moi rodzice odeszli.

A to moje dziecię-zdjęcie trochę niewyraźne bo robiłam telefonem.
Piękny jest
Jaki już duży

Cytat:
No co do brzuszka to wieczorem całkiem spory jest a teraz rano też już widoczny.
A Ty magduś jak się czujesz?
Super

Ja mimo dopiero 11 t 4 d mam już zaokrąglony brzuszek
Tż wczoraj napatrzyć się nie mógł i cały czas komplementował

Cytat:
Wpaula to, że tak się nakręcasz nie jest dobre. Wyluzuj i nie dręcz się tak, masz ciśnienie na dziecko doskonale to rozumiem ale to też może być swego rodzaju blokada psychiczna. Im bardziej chcesz tym ciężej jest gdy @ jednak przychodzi.

Przed ciążą miałam ładną cerę a teraz... masakra... W sumie przed @ zawsze coś mi tam wyskoczyło na twarzy a teraz cały czas, jedno zniknie drugie się pojawia, Wy też tak macie?
Mi też się pogorszyła cera. W ogóle około roku zmagałam się z trądzikiem, na wiosnę tego roku udało mi się go wyleczyć, a teraz w ciąży znowu mam wysyp Oby to było tylko od ciąży

Byłam dzisiaj na badaniu awidności toksoplazmozy
Jest to badanie, które pozwala stwierdzić czy do zakażenia doszło dawno czy nie.
Niestety mój lekarz jest do d... i to badanie robię na własną rękę. Fajnie, że przepisał mi szybko antybiotyki, ale może się okazać, że zachorowałam jeszcze przed ciążą i wtedy dzidzia jest bezpieczna
Tak się jeszcze łudzę dlatego zdecydowałam się na to badanie.
Trzymajcie kciuki za wyniki w poniedziałek

W ogóle babka źle mi pobrała krew i mam siniaka
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:01   #4473
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

albo mocno i wystarczająco długo nie ucisnęłaś wacika z wyprostowaną ręką w łokciu haha, bronię koleżanek po fachu żartuję oczywiście, po prostu ludzie czasem sami są winni a obwiniają nas

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:11   #4474
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip a czemu Ci przepisała luteinę? z tego co wiem to luteinę podjęzykową lekarze najczęściej dawkują 2x1 tabl. ale mogę się mylić. Dziwię się, że powiedziała Ci ze sama masz sobie ustalić dawkowanie.
wiem ze beznadziejna ta endo ale to na nfz luteine dostałam na plamienia i nieregularne cykle.
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Eeee to rzeczywiście szkoda... A w piątek idzie do pracy? Bo jutro to pewnie też średni pożytek będzie z męża

My idziemy na drinka i do kina na babski film - miłość po francusku właśnie rezerwowałam bilety Ciekawe co to, ale recenzje ma nie najgorsze... Grunt to, że się rozerwiemy, bo ostatnio bardzo rzadko do kina chodzimy

Pradip, a Ty kochana mierzysz temp czy sobie odpuściłaś na razie? i po co Ci ta luteina? Stwierdzono niedomogę progesteronu?

Dzięki Ja sama jestem mega podekscytowana tym wszystkim. Wprawdzie dużo czasu jeszcze minie zanim zaczniemy tam mieszkać, ale coś się ruszy i takie bardziej namacalne się stanie

Pradip - dziękuję tak w ogóle za namiar na wykonawcę wprawdzie wybraliśmy innego, bo był dużo tańszy, ale mieliśmy jakieś porównanie i opcję na lepsze zbadanie tematu.
W piątek ma raczej wolne ale jutro ma dużo pracy wiec nie może sobie pozwolić na cały dzień zdychania.
Progesteron wyszedł mi w normie, II faza pomału się stabilizuje (mam nadzieje ze nie zapeszę) ale przed HSG gin stwierdził ze możemy jeszcze spróbować z dupkiem żeby te plamienia zlikwidować.
No to bardzo miły wieczór Wam się szykuję a z racji że jesteś już w drugiej fazie to film oglądajcie do kina pójdziecie jeśli już w następnym cyklu ale oby nie :P
Pisałam Ci że G. jest drogi. Fajnie ze znaleźliście tego " Waszego" My chyba dziś dostaniemy do łapki mapkę, projekt już się robi i niedługo składamy wszystko do urzędu
Cytat:
No nie tak się tylko nazywam juz prawie od roku
Jestem dwa dni na L4 i już nie wiem co mam ze sobą zrobić.
W przyszłym tygodniu wybieram się do W-wy, zrobię sobie wycieczkę żeby odebrać dyplom mgr.
Studiowałaś w Wawie? Mogłabyś zostawić nam gdzieś pod PKiN osobiście fluidki to byśmy sobie z Gegee odebrały czekamy na zdjecie
Cytat:
Ja tak mam i bez ciąży
Cytat:
Ja mimo dopiero 11 t 4 d mam już zaokrąglony brzuszek
Tż wczoraj napatrzyć się nie mógł i cały czas komplementował

Jest to badanie, które pozwala stwierdzić czy do zakażenia doszło dawno czy nie.
Niestety mój lekarz jest do d... i to badanie robię na własną rękę. Fajnie, że przepisał mi szybko antybiotyki, ale może się okazać, że zachorowałam jeszcze przed ciążą i wtedy dzidzia jest bezpieczna
też czekamy na zdjęcie
Dobrze ze poszłaś na to badania a powiedz mi czemu Ty sie trzymasz lekarza który "jest do d..."?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 14:54   #4475
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

też czekamy na zdjęcie
Dobrze ze poszłaś na to badania a powiedz mi czemu Ty sie trzymasz lekarza który "jest do d..."?
Zmieniłam go już. Ale "nowy" jest akurat na urlopie. Zależało mi na szybkiej wizycie więc poszłam do "starego".
Robię te wyniki, 22.08 mam wizytę więc wszystko skonsultuje jeszcze z tym "nowym" ginem
Zamotałam trochę

Zdjęcie pokażę jak brzuszek się jeszcze trochę uwydatni

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-08-14 o 14:55
Stary 2013-08-14, 15:13   #4476
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo mi przykro... Na pewno teraz jest jej lepiej.

Pamiętaj, że ona by nie chciała, żebyś w ciąży bardzo się smutała.

Mam nadzieję, że pozbierasz się....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:55   #4477
kkasienka
Raczkowanie

Cytat:
boże wielka tragedia bardzo bardzo mi przykro z Twojego powodu... teraz musisz byc silna, masz dla kogo!!

Staranka z OvuFriend

Mój wykres:
http://ovufriend.pl/thumb/c68b76157f...fd34c38436.png
kkasienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 18:38   #4478
sylwusia0411
Raczkowanie

ag9 przykro mi

Gegee zmien mnie na liście om 12,08

ja mam dzis jakiegos dola taka smutna chodze nie mam na nic checi ;/
Stary 2013-08-14, 19:27   #4479
kOmorowska
Rozeznanie

Jestem jestem
i pokazuję brzuszek
15 t 1d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0099.jpg (146,5 KB, 26 załadowań)

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 19:51   #4480
kOmorowska
Rozeznanie

Obiecałam, że pokaże
Ogólnie przez pierwszy trymestr przytyłam 1 kg, ale wieczorem już coś widać.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Uciekam moje kochane
Mój mąż ma długi weekend i w końcu trochę czasu spędzimy razem
a w niedziele nasza rocznica
Życzę Wam owocnych starań i niespodzianek
Miłego weekendu odezwę się w poniedziałek

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:03   #4481
Eleo765
Zadomowienie

komorowska, piękny brzusio

ja dostałam dziś Pimafucin dla siebie i dla męża, lekarz był zdziwiony że poprzednio nikt nie zalecił i jego leczyć. straszna z niego mądrala i zarozumialec, ech, średnio przyjemna wizyta..

tak więc czekam albo na @ albo na II i leczymy grzybka znowu
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 20:46   #4482
PPPatinka
Rozeznanie

ag strasznie mi przykro ostatnio gdzie się nie obroce slysze o tej chorobie to smutne ze zabiera tylu ludzi ta okrutna choroba i nic nie można zrobić(

dziewczyny cisze się ze u Was maluszki zdrowe i pięknie rosna

koziemleko - moja siostra tez miała wyniki wskazujące na tokso ale okazało się ze kiedyś się zarazila jeszcze przed ciaza u Ciebie tez tak oewnie będzie wiec się nie martw )

ja wczoraj na monitoringu bylam w 9 dc i jest pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 12mm w piątek ide na kolejne usg zobaczmy czy rosnie streanka już oczywiście w pełni )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:13   #4483
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, dziękuje za wsparcie...
Wiem, że nikt i nic mi nie pomoże, że muszę to przeżyć. Tak bardzo bym chciała móc wrócić do pewnych chwil jeszcze raz...
Siedzimy z TŻ i wyjemy, bo on traktował Mamę jak mamę, nie jak teściową, byli bardzo ze sobą zżyci, a Mama traktowała go jak syna.

Wiem, że mamy dla kogo żyć, musimy.
I wiemy też że jak będzie córka to będzie miała na imię Ania - po babci...
Stary 2013-08-14, 21:18   #4484
asiulka_22
Zakorzenienie

Witam
tak jak pisałam wecześniej jestem przed @ / okaże się czy przyjdzie czy nie /
ale dzisiaj zobaczyłam plamienie niewielkie / blado czerwona barwa/, często przed @ mam plaienie ale kolor taki hmm brunatny, więc jutro się wszytsko okaże, chyba nie wytrzymam z testem do 19 i zobie jutro / jeśli nie dostane @/
i oczywiście zaraz zaczełam szukać i czytać na necie czy krwawienie na początku ciąży może się zdarzyć ...http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-p...ola,nId,306674

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

ag9 >> ja miałam tak samo... chciałoby się cofnąć czas choć by na chwile.. zrobić coś może inaczej..lepiej... coś więcej powiedzieć.....
trzymaj sie
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 23:26   #4485
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj po raz pierwszy mój TŻ powiedział "kocham Cię" dał buziaka i dokończył "brzuszek też kocham" i pogłaskał - o jak mi się miło zrobiło
mój tż od dawna do przytula się do brzuszka i gada do niego, a codziennie wieczorem masuje... i ostatnio powiedział, że jeszcze się nie narodził dzidziuś, ale tak strasznie go już kocha, że bardziej się nie da

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Myśle że prawda jak zwykle lezy po srodku. Uważam ze łykanie witamin na potege jest głupie w końcu wcale nie rzadko słyszy sie o hiperwitaminozie ale na każdym leku też skutki uboczne są często przerysowane dla bezpieczeństwa producentów.
Mój mąż tak samo podszedł do badania jak Twój. Nie rozumiem też czemu dziewczyny wstydzą się mieć usg przy Tż ja tam bym bardzo chciała
Myślałam że zrobiłaś krem z borowików to już bym byłą u Ciebie ale jak z brokułów to może tylko spróbuje łyżeczkę
mój tż nie poszedł na badania bo ja w sumie stwierdziłam, że to jeszcze za wcześnie a wtedy już byłam w ciąży, ale nie wiedziałam o tym, z tym, że on nawet sam proponował, że może pójść i nie widzi w tym żadnego problemu
co do usg dopochwowym to też nie wiem czemu miałam bym się wstydzić mojego tż-ta... trochę dziwne to uczucie bo jednak był z nami ktoś "trzeci", ale tutaj chodziło o to, żeby dzidziusia zobaczyć

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Pradip decyzja podjęta jeśli nam się uda już w grudniu podejdziemy do IUI a jeśli akurat owu wypadnie na święta to podchodzimy w styczniu 2014
mam nadzieję, że jednak wcześniej uda się normalnie, bez wspomagania

Cytat:
pytam bo mi endo przepisała luteinę z tekstem "dawkowanie to sobie pani sama ustali, zacząć kilka dni po owulacji i brać 10 może 12 dni"
nawet nie skomentuję słów tego lekarza...
a to będziecie się budować??
a na zupkę zapraszam wyszła pyszna!

Cytat:
Dzięki Ja sama jestem mega podekscytowana tym wszystkim. Wprawdzie dużo czasu jeszcze minie zanim zaczniemy tam mieszkać, ale coś się ruszy i takie bardziej namacalne się stanie

A wózki w IE są zupełnie inne niż u nas? Bo tak to byś mogła sobie wszystko sprawdzić na żywo u siebie, a w PL tylko kupić.. ale pewnie już to wszystko dokładnie sobie przemyślałaś... Chociaż czasami wybranie to kwestia jednej wizyty w sklepie - byle tylko sklep był dobrze zaopatrzony
cieszę się, że zaczynacie wkrótce budowę - jak będziesz miała projekt to wrzuć nam do klubu, chętnie oglądnę

co do wózków, to te drogie pewnie są takie same, a te tańsze inne, więc niestety nie pooglądam sobie tutaj ich w sklepie... poza tym za 3 tyg będę w PL i potem już nie, więc też nie będę miała kiedy się za nim rozglądnąć

Cytat:
a moja cera się w sumie nie zmieniła. Raczej nie miałam nigdy większych problemów i teraz nadal tak jest.
Kurcze muszę powiedzieć, że jak dla mnie to u ciebie to nawet tego brzusia jeszcze nie widać... u mnie jest dużo większy choć tylko 2 tyg więcej mam.

Cytat:

a to nie miałaś robionych obydwu wskaźników, czy może to badanie dokładnie powie od kiedy jesteś zarażona??

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

ja dostałam dziś Pimafucin dla siebie i dla męża, lekarz był zdziwiony że poprzednio nikt nie zalecił i jego leczyć. straszna z niego mądrala i zarozumialec, ech, średnio przyjemna wizyta..

ale fajnie przynajmniej, że wyleczy was oboje

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witam
ale dzisiaj zobaczyłam plamienie niewielkie / blado czerwona barwa/, często przed @ mam plaienie ale kolor taki hmm brunatny, więc jutro się wszytsko okaże, chyba nie wytrzymam z testem do 19 i zobie jutro / jeśli nie dostane @/
i oczywiście zaraz zaczełam szukać i czytać na necie czy krwawienie na początku ciąży może się zdarzyć ...http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-p...ola,nId,306674
Asiula nic się nie doszukuj, poczekaj do dnia @, jak się nie pojawi to zrób test i wszystko się wyjaśni. Ja też raz miałam plamkę krwi wcześniej i nic to nie oznaczało... choć dodam, że normalnie nigdy mi się to wcześniej nie przydarzyło ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 05:30   #4486
asiulka_22
Zakorzenienie

Niestety... 1 kreska, @ też już jest.....
tak że 1 cykl za nami/ kupuje test owulacyjny, tylko nie wiem czy płytkowy czy mikroskopowy/
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:36   #4487
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
ja mam dzis jakiegos dola taka smutna chodze nie mam na nic checi ;/
przytul sie do Tża a potem główka do góry i do przodu
Cytat:
Obiecałam, że pokaże
Ogólnie przez pierwszy trymestr przytyłam 1 kg, ale wieczorem już coś widać.

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Uciekam moje kochane
Mój mąż ma długi weekend i w końcu trochę czasu spędzimy razem
a w niedziele nasza rocznica
Życzę Wam owocnych starań i niespodzianek
Miłego weekendu odezwę się w poniedziałek
słodki brzusio i zazdroszczę długiego weekendu z mężem
Cytat:

szkoda że lekarz był mało przyjemny ale fajnie że przepisał też cos dla Tża (mi ta maść kiedyś pomogła na lekkie zapalenie)
Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
ja wczoraj na monitoringu bylam w 9 dc i jest pęcherzyk dominujący w lewym jajniku 12mm w piątek ide na kolejne usg zobaczmy czy rosnie streanka już oczywiście w pełni )
to niech pęcherzyk sobie rośnie a Wy cieszcie się sobą
Cytat:
Dziewczyny, dziękuje za wsparcie...
Wiem, że nikt i nic mi nie pomoże, że muszę to przeżyć. Tak bardzo bym chciała móc wrócić do pewnych chwil jeszcze raz...
Siedzimy z TŻ i wyjemy, bo on traktował Mamę jak mamę, nie jak teściową, byli bardzo ze sobą zżyci, a Mama traktowała go jak syna.

Wiem, że mamy dla kogo żyć, musimy.
I wiemy też że jak będzie córka to będzie miała na imię Ania - po babci...
Dobre macie serduszka i mama na pewno była cudownym człowiekiem będzie czuwać nad Wami
Cytat:
Witam
doczytałam że @ przylazła szkoda ale nowy cykl nowe możliwości
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
mój tż od dawna do przytula się do brzuszka i gada do niego, a codziennie wieczorem masuje... i ostatnio powiedział, że jeszcze się nie narodził dzidziuś, ale tak strasznie go już kocha, że bardziej się nie da

mój tż nie poszedł na badania bo ja w sumie stwierdziłam, że to jeszcze za wcześnie a wtedy już byłam w ciąży, ale nie wiedziałam o tym, z tym, że on nawet sam proponował, że może pójść i nie widzi w tym żadnego problemu
co do usg dopochwowym to też nie wiem czemu miałam bym się wstydzić mojego tż-ta... trochę dziwne to uczucie bo jednak był z nami ktoś "trzeci", ale tutaj chodziło o to, żeby dzidziusia zobaczyć
nawet nie skomentuję słów tego lekarza...
a to będziecie się budować??
a na zupkę zapraszam wyszła pyszna!
Lubie Twojego małża
Dom już mamy ale w strasznym stanie i cały czas go remontujemy a teraz zabraliśmy się za dach
Stary 2013-08-15, 13:16   #4488
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - to prawie jak budowa od początku... a to trzeba mieć projekt, żeby go zmienić, czy będziecie jakieś dobudówki robić?

Asiulka - nic się nie martw, głowa do góry, to po prostu nie jest takie łatwe jak się wydaje na początku, ale prędzej czy później będą II kreseczki
Stary 2013-08-15, 13:43   #4489
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

U wszystkich będą II, zobaczycie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-15, 15:49   #4490
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

magdus_2 kiedys napewno ale jednym to zajmie pare cyki innym parenascie a innym paredziesiat....
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:15   #4491
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - to prawie jak budowa od początku... a to trzeba mieć projekt, żeby go zmienić, czy będziecie jakieś dobudówki robić?

Asiulka - nic się nie martw, głowa do góry, to po prostu nie jest takie łatwe jak się wydaje na początku, ale prędzej czy później będą II kreseczki
No właśnie na wymianę dachu potrzeba normalny projekt jak na cały dom o tyle dobrze że podwyższymy sobie od razu poddasze żeby z czasem przerobić je na mieszkalne bo w planach miał tam być salon i 2 pokoje dla maluchów...
Cytat:
U wszystkich będą II, zobaczycie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jeszcze tylko kochane wróżki powiedzcie kiedy...
Stary 2013-08-15, 17:28   #4492
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - to nie wiedziałam, że aż takie ceregiele są z samym dachem...
Stary 2013-08-15, 20:57   #4493
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Jestem jestem
i pokazuję brzuszek
15 t 1d
Piękny
Ja już porównywałam ze swoim i powiem ci, że ja mam podobny chociaż to dopiero 11t 5 d
Ale ja już przytyłam 2,6 kg (chociaż na swoje usprawiedliwienie powiem, że położna ważyła mnie w mokrych jeansach - burza była)

Może dlatego mam już taki wielki brzuch bo jestem dość niska. Mam zaledwie 1.60 cm

Cytat:

Długo macie brać te leki? Ja jak leczyłam grzybka to brałam tydzień a mój Tż 3 tygodnie.
Akurat jesteś po owulacji więc starajcie się przytulać w gumkach przez ten czas, a na pewno pozbędziesz się tego cholerstwa

Cytat:

koziemleko - moja siostra tez miała wyniki wskazujące na tokso ale okazało się ze kiedyś się zarazila jeszcze przed ciaza u Ciebie tez tak oewnie będzie wiec się nie martw )
Dziękuję

Cytat:

a to nie miałaś robionych obydwu wskaźników, czy może to badanie dokładnie powie od kiedy jesteś zarażona??
To badanie mówi od kiedy jestem zarażona. Im dłużej po zarażeniu tym więcej jest czegoś we krwi. I właśnie poziom tego czegoś we krwi określa to badanie

A wcześniej robiłam IgG i IgM

Cytat:
tak że 1 cykl za nami/ kupuje test owulacyjny, tylko nie wiem czy płytkowy czy mikroskopowy/
To dopiero pierwszy cykl. Wszystko przed wami.

A my w końcu kończymy remont Zostały nam do pomalowania dwie ściany
Stary 2013-08-16, 11:08   #4494
Malgos_12
Zakorzenienie

Koziemleko - hehehe ale sobie wytłumaczenie znalazłaś wielkość brzuszka raczej od wzrostu nie zależy. Jesteśmy tego samego wzrostu
Poza tym brzuszek wcale nie duży

Rozumiem, czyli badanie pokazuje dokładniej kiedy się zaraziłaś... sprawdziłam już też w necie czym jest ta awidność toxo.
Stary 2013-08-16, 12:31   #4495
Gegee
Rozeznanie

Hejka, witam się weekendowo

Trochę zapracowana jestem, ale wieczorem jedziemy już nad jeziorko i zostajemy do niedzieli, więc będzie okazja odpocząć.

Cytat:

Kciuki za pomyślność badań mam nadzieję, że wszystko będzie ok

Cytat:
W piątek ma raczej wolne ale jutro ma dużo pracy wiec nie może sobie pozwolić na cały dzień zdychania.
Progesteron wyszedł mi w normie, II faza pomału się stabilizuje (mam nadzieje ze nie zapeszę) ale przed HSG gin stwierdził ze możemy jeszcze spróbować z dupkiem żeby te plamienia zlikwidować.
No to bardzo miły wieczór Wam się szykuję a z racji że jesteś już w drugiej fazie to film oglądajcie do kina pójdziecie jeśli już w następnym cyklu ale oby nie :P
Pisałam Ci że G. jest drogi. Fajnie ze znaleźliście tego " Waszego" My chyba dziś dostaniemy do łapki mapkę, projekt już się robi i niedługo składamy wszystko do urzędu

Studiowałaś w Wawie? Mogłabyś zostawić nam gdzieś pod PKiN osobiście fluidki to byśmy sobie z Gegee odebrały czekamy na zdjecie

Ja tak mam i bez ciąży
No fajnie było Film taki sobie, tzn. spoko, ale bez żadnych rewelacji. Tyle tylko, że posłuchałam sobie francuskiego, więc można powiedzieć, że walory edukacyjne też były
Wczoraj też mieliśmy fajny dzień - od rana sprzątaliśmy, ale potem miło posiedzieliśmy do 2 w nocy. Uwielbiam takie nocne dyskusje z mężem W takich sytuacjach jeszcze bardziej się cieszę i doceniam, że na siebie trafiliśmy w życiu i że tak fajnie nam się układa

No, drogo drogo u niego wyszło... Mówiłaś, ale nie myśleliśmy, że aż taka różnica będzie - około 35% !!! a przy takich kwotach to wychodzi naprawdę dużo. Ale super, że udało się znaleźć tego co będzie już to robił no i że zacznie już w tym roku. Wam też widzę, że budowa idzie do przodu. Na pewno dacie radę ze wszystkim i skończycie remont. za dach. Jak już macie papierkową robotę za sobą to już teraz może być tylko lepiej

HSG na kiedy masz zaplanowane? I jakie miałaś wskazania do tego badania?

A co do fluidków w Wawie to ja jestem chętna, żeby odebrać zawsze i wszędzie, więc przyłączam się do prośby Pradip

Cytat:
Jestem jestem
i pokazuję brzuszek
15 t 1d
Ale rośniecie dziewczyny

Cytat:

za leczenie
A co do wizyty, wiadomo zawsze milej jak lekarz sympatyczny i przyjemny, ale prawda jest taka, że najważniejsze żeby był konkretny, rzeczowy i skuteczny.

Cytat:

No to działajcie, działajcie

Cytat:

cieszę się, że zaczynacie wkrótce budowę - jak będziesz miała projekt to wrzuć nam do klubu, chętnie oglądnę

co do wózków, to te drogie pewnie są takie same, a te tańsze inne, więc niestety nie pooglądam sobie tutaj ich w sklepie... poza tym za 3 tyg będę w PL i potem już nie, więc też nie będę miała kiedy się za nim rozglądnąć
Co do pogrubionego - Chyba nic więcej, nie trzeba dodawać... Fajnego masz męża

Projekt już raz kiedyś wrzucałam - wpisz sobie w wyszukiwarkę projekt z284 i powinien wyskoczyć. Zrobiliśmy kilka przeróbek, ale nieznacznych, więc ten gotowy to w zasadzie to co będziemy mieli. Jak będzie już coś widać w realu to na pewno będę się chwalić postępami prac

Muszę się jeszcze skontaktować z architektką wnętrz, żeby jeszcze raz spojrzała na projekt i wypowiedziała się co do środka.... Gdzie jakieś ścianki ewentualnie poprzesuwać, jak kuchnię i łazienki zaplanować no i oczywiście elektrykę... Nie chcę potem wszystkiego rozkuwać i przenosić np. gniazdek, więc wolimy to już na tym etapie zaplanować Nie mogę się doczekać

Cytat:
ale spokojnie, to dopiero pierwszy cykl. Zaczyna się nowy cykl, więc będą nowe staranka i nowe nadzieje Będzie dobrze A co do testów to Ci nie pomogę, bo ja żadnych nie używam, więc się nie znam

Zmykam dziewczyny - muszę trochę popracować, żeby nie mieć wyrzutów sumienia przez weekend
Stary 2013-08-16, 12:40   #4496
malinka1984
Zakorzenienie

Gegee zycze udanego wypoczynku. Ja dzis zaczynam robic testy owu-9dc, zobaczymy czy Nam sie wszystko ladnie pokryje z wyliczankami. Teraz musze meza wykorzystac bo najlepszy czas prz Nami na sama mysl buzia sie cieszy
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:53   #4497
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - to nie wiedziałam, że aż takie ceregiele są z samym dachem...
długo by opowiadać
Cytat:
Piękny
Ja już porównywałam ze swoim i powiem ci, że ja mam podobny chociaż to dopiero 11t 5 d
Ale ja już przytyłam 2,6 kg (chociaż na swoje usprawiedliwienie powiem, że położna ważyła mnie w mokrych jeansach - burza była)

Może dlatego mam już taki wielki brzuch bo jestem dość niska. Mam zaledwie 1.60 cm
A my w końcu kończymy remont Zostały nam do pomalowania dwie ściany
kobieta to zawsze potrafi wszystko ładnie wytłumaczyć
za remont wiem jaka to ulga
Cytat:
Koziemleko - hehehe ale sobie wytłumaczenie znalazłaś wielkość brzuszka raczej od wzrostu nie zależy. Jesteśmy tego samego wzrostu
Poza tym brzuszek wcale nie duży
Ty też jesteś taka niziutka? "Widziałam" Cie wyższą
A ja myślałam ze tylko ze mnie takie maleństwo
Cytat:
Trochę zapracowana jestem, ale wieczorem jedziemy już nad jeziorko i zostajemy do niedzieli, więc będzie okazja odpocząć.

No fajnie było Film taki sobie, tzn. spoko, ale bez żadnych rewelacji. Tyle tylko, że posłuchałam sobie francuskiego, więc można powiedzieć, że walory edukacyjne też były
Wczoraj też mieliśmy fajny dzień - od rana sprzątaliśmy, ale potem miło posiedzieliśmy do 2 w nocy. Uwielbiam takie nocne dyskusje z mężem W takich sytuacjach jeszcze bardziej się cieszę i doceniam, że na siebie trafiliśmy w życiu i że tak fajnie nam się układa

No, drogo drogo u niego wyszło... Mówiłaś, ale nie myśleliśmy, że aż taka różnica będzie - około 35% !!! a przy takich kwotach to wychodzi naprawdę dużo. Ale super, że udało się znaleźć tego co będzie już to robił no i że zacznie już w tym roku. Wam też widzę, że budowa idzie do przodu. Na pewno dacie radę ze wszystkim i skończycie remont. za dach. Jak już macie papierkową robotę za sobą to już teraz może być tylko lepiej

HSG na kiedy masz zaplanowane? I jakie miałaś wskazania do tego badania?
Znów będziesz się byczyć nad wodą? Ale Ci dobrze szkoda tylko ze już nie jest tak cieplutko jak było... A powiedz jak się czujesz bo ja to na poniedziałek przez Ciebie czekam
Film jak film ważne że wieczór mile spędzony. Ja też uwielbiam takie nocne rozmowy i w ostatnim czasie znów do nich wracamy tak jak kilka lat temu wiec wiem o czym piszesz
G. ma teraz podobno jakieś duże projekty wiec może dlatego jeszcze zawyżył a poza tym jak się następnym razem spotkamy to Ci coś powiem jeszcze w temacie.
Strasznie lubię planować co i gdzie a potem patrzeć jak plany stają sie rzeczywistością więc nie dziwię się Twojej radości. My pewnie zrobimy ten dach dopiero na wiosnę ale sama papierkowa robota to u nas 70% sukcesu wiec też się cieszę

Jeszcze nie mam zaplanowanego HSG dopiero po urlopie zacznę zagłębiać sie w temat na razie luz
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Gegee zycze udanego wypoczynku. Ja dzis zaczynam robic testy owu-9dc, zobaczymy czy Nam sie wszystko ladnie pokryje z wyliczankami. Teraz musze meza wykorzystac bo najlepszy czas prz Nami na sama mysl buzia sie cieszy
Oby się pokryło i zaskoczyło

Mąż mi pojechał na fuchę ze szwagrem a ja miałam kosić podwórko ale tak mi się nie chce miałam nadzieję ze uda mi się jeszcze dziś do gina się dostać ale chyba lipa z tego wyjdzie. Moze się przejadę do mamy upiec ciacho bo mi się zaraz drzewko połamie od śliwek?
Stary 2013-08-16, 14:49   #4498
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
długo by opowiadać

kobieta to zawsze potrafi wszystko ładnie wytłumaczyć
za remont wiem jaka to ulga

Ty też jesteś taka niziutka? "Widziałam" Cie wyższą
A ja myślałam ze tylko ze mnie takie maleństwo

Znów będziesz się byczyć nad wodą? Ale Ci dobrze szkoda tylko ze już nie jest tak cieplutko jak było... A powiedz jak się czujesz bo ja to na poniedziałek przez Ciebie czekam
Film jak film ważne że wieczór mile spędzony. Ja też uwielbiam takie nocne rozmowy i w ostatnim czasie znów do nich wracamy tak jak kilka lat temu wiec wiem o czym piszesz
G. ma teraz podobno jakieś duże projekty wiec może dlatego jeszcze zawyżył a poza tym jak się następnym razem spotkamy to Ci coś powiem jeszcze w temacie.
Strasznie lubię planować co i gdzie a potem patrzeć jak plany stają sie rzeczywistością więc nie dziwię się Twojej radości. My pewnie zrobimy ten dach dopiero na wiosnę ale sama papierkowa robota to u nas 70% sukcesu wiec też się cieszę

Jeszcze nie mam zaplanowanego HSG dopiero po urlopie zacznę zagłębiać sie w temat na razie luz

Oby się pokryło i zaskoczyło

Mąż mi pojechał na fuchę ze szwagrem a ja miałam kosić podwórko ale tak mi się nie chce miałam nadzieję ze uda mi się jeszcze dziś do gina się dostać ale chyba lipa z tego wyjdzie. Moze się przejadę do mamy upiec ciacho bo mi się zaraz drzewko połamie od śliwek?
To się musimy w takim razie znowu spotkać

Ciasto ze śliwkami - pychotka
A ja chętnie od Ciebie trochę śliwek wezmę - naleweczkę się zrobi

A jak się czuję? zwyczajnie... brzuch mnie na @ pobolewa, tempka spada, więc się na nic nie nastawiam.... Chyba nie tym razem

Ja też jestem taka malutka Małe jest piękne

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Pradip - i jeszcze jedno miałam Ci napisać... Ja to jakoś tak czuję, że nam to się w podobnym czasie uda i jeszcze będziemy się spotykać na wspólne spacerki
Stary 2013-08-16, 16:14   #4499
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Wpadam tylko na chwilkę się przywitać, jesteśmy u rodziców i jak to tutaj bywa nie ma czasu na net
może któraś skorzysta z tej oferty: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_228&a=1661

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-16, 19:32   #4500
Eleo765
Zadomowienie

gegee, jako że idziemy równo w tym cyklu to ja ci muszę powiedzieć, że mi temp też zaczyna spadać, zaczyna się plamienie i pewnie jutro będzie @...

ech. a więc stary idzie na badanie nasionek
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości