|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Dziękujemy za słowa uznania, ale to zasługa A. On uczy Igora grać. I uczy go na klawiszach rozróżniać dźwięki - ja nie umiem, ciekawe, jak młody załapie.
Asia - no dobra, masz problem z małą wredotą. Wg konsekwencja, konsekwencja, gadanie etc. Kiedyś musi minąć. Swoją drogą ja Igora często muszę siłą ściągać, przekupować, brać na litość, że Kalina płacze. A Igor od kilku dni strasznie boi się psów - nawet malutkich. Muszę dopytać, czy w przedszkolu na spacerze nic się nie działo. Dzisiaj znów go niosłam do domu (kawałek), bo psy biegały. A w drugiej ręce wózek.
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
za grani Panie Janie szacun wielki ![]() Asiu u mnie też raz na dwa dni jest taka akcja jak u ciebie, identyczna. Ale mała tak zachowuje się zazwyczaj jak już jest zmęczona albo głodna. Ciężko z jej jedzeniem i potem chyba odreagowuje, nie wiem... ale powiem Ci że ja mam nadzieje, że to minie... tak jak kiedyś marzyłam by wrócić do domu bez płaczu, krzyczała całą drogę do domu, teraz już spokojnie ją mogę do domu przyprowadzić, ona takie etapy przechodzi jakieś dziwne w swoim życiu a ja przy niej cierpliwie trwam, chociaż czasem tej cieprliwości mogło by być więcej... |
|
|
|
|
#4473 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no geniusz jak nic Cytat:
![]() Cytat:
Moja się naprawdę dużo poprawiła. Twojej też przejdzie. Nic mądrego nie poradzę-ch.cię strzela, wiem, ale nastaw się, ze to po prostu przejdzie. Rób dalej swoje-bądź konsekwentna, aż w końcu młode zatrybi. Jak ciebie do tego czasu szlag nie trafi, to będziesz mogła być z siebie dumna ![]() Cytat:
, jeszcze buteleczki pudełeczka myćCytat:
, a ty sama to jesteś dla mnie wzorem siły A mojej się poprzestawianie spania dalej ciągnie- rano ją budziłam dziś ok.7.30, a w przedszkolu poszła spać-moje pełne zaskoczenie. I teraz dłużej na dworze możemy być. Chyba na nią podwórkowo- placykowe szaleństwa działają
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Uwierzcie mi- nie ma drugiego takiego dziecka na placyku
przyjedz do Pl to będzie ![]() moja też ma takie zagrania, i też jest mi wstyd ale myślę że trzeba to przeczekać, oczywiści tłumaczę, mówie, że nie podoba mi się takie zachowanie itd itd i ona np w domu mi mówi, że była niegrzeczna przeprasza, ale to do następnego razu trwa ![]() Ja jak widzę u swojego dziecka jakieś już nadchodzące nerwy to odwracam jej uwagę, nie wiem czy dobrze robię. ale jak nie chce komuś czegoś dać to mówię do niej, np "zobacz, jakie dziewczynka ma włosy piękne" a ona uwielbia włosy i łagodnieje od razu... inny stosunek ma do dziecka, ale nie wiem czy w tym sposobie jest metoda ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dot: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 20
e, nie no śpi już. padła raz dwa
.Jak ją odebralam z przedszkola po 14, poszłyśmy od razu na 15 do logopedki (na piechotę, kawałek drpgi był), potem na placyk i do prawie 19 tam byłyśmy, to się wymęczyła, że hej
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A podpaski, pieluchy, nie wiem, waciki kosmetyczne itp? A niezużyte do końca produkty? Np przeterminowane kosmetyki? Kurcze zero informacji a potem jakieś kary będą nakładać
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
MEGI brawo dla małego
Podstawki do wózka widzę, ze dalej nie kupilas , rozmyslilas się czy zapomniałas. POP oby dzemik był smaczny , . Jak chcesz ciasta robić to może zacznij te bez pieczenia , rafaello jest bardzo dobre, łatwe i szybkie , to z kasza manna pyszne tez , 3 bit , szarlotka prosta i pyszna .---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Mały zbił mi duże lustro (1.70 m) , rypnelo na ziemie całe, na szczęście nie na niego . I co teraz?? 7 lat nieszczęścia ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Lind -
http://www.rybnik.eu/__files/segreguj_plakat.pdf moze pomozę ja jestem wkur... na całe te segregowanie mam słoik majonezu pusty słoik musze go umyc pokrywke dac do innego worka słoik obrny z tego papierka do drugiego a papierek z nazwa majonez do trzeciego .. no sory ale miało byc oszczednie i lepiej a ja bede siedziała i myła smieci przyjdzie jeden drugi maszkietnik -i worki porozrywa i dupa z mojej segregacji ...... i sory ale nie mam miejsca na 5 worków w domu!!! mamy jeszcze stary kosz w którym nie ma miejsca musze za worki płacic + podwyzka wywozu smieci , za co ? skoro to ja wszystko muze kupić ja musze umyć to ja ponosze koszta czegos tu nie rozumiem libra czyli który miod ma najlepsze własciwosci i np kupujac miod w górach który najlepiej wybrac a ostatni temat to chciałam tylko napisac ze my tez z przeprawami i moze nie wiem co tak naprawde czujecie to moge sobie to wybrazic bo wiem ile nocy przepłakałam kiedy moje dziecko lezało w szpitalu zaraz po urodzeniu tyle km odemnie bryyyy ani wole nie wspominac mnie tez moja denerwuje ze rano wstaje i spac mi nie daje ale szczerze tak naprawde wole na to narzekać i miec takie zmartwienie i wiecie co lepiej to napisac na forum wyciagnąc cała nasza fustracje w literkach niz miałabym np nakrzyczec na Amelie której zegar biologiczny kaze wstawac koło 6/7 to tak wiecie moje szybkie przemyslenia na nikogo nie naskakuje ani nic ...megi wazne teraz dla was zebyscie dobrze dobrały forme rehabilitacji jesli wiesz kto to kropka75 to wejdz na jej blog duzo sie dowiesz .... hehe moja krzyczy jak koze wyciaga mamo zabierz ja zabierz ja ona znów w moim nosie coś jadła ewitka a mała ma jakies problemy z mowa ze logopedka potrzebna ? monka niby 7 lat nieszczescia mi tz tez zbił ale w tym czasie sie ami urodziła sie nie sadze zeby to na pecha szkło jest na szczescie przecież
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wujek w Bieszczadach miód w zeszłym roku za 35zł sprzedawał. Nie wiem jaki to później sprawdzę bo dostaliśmy słoik. Chyba też mało było stąd taka cena...
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-07-02 o 20:32 |
|
|
|
|
#4480 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby tak dalej i jakoś Cię te słoiki nie zabiły co ![]() Cytat:
) były wcześniej ulotki co i jak segregować i z tego co tam napisali to wychodzi na to że plastik trzeba myć ,ściągać papierki-etykietki i te obrączki i nakrętki , papiery to wyciągać zszywki z gazet ,i nie wrzucać tam ani chusteczek zużytych ,podpasek,pampersów itp. bio odpadki to ja deklarowałam że mam kompostownik więc na to chyba nie będzie ,no i szkło to ma być tylko butelki i słoiki nie potłuczone i bez etykietek i oczywiście wymyte a zbity talerz czy kubek to już tam nie można. Czyli wychodzi na to ,że większość śmieci nie można wyrzucić do segregowanych. Wiecie co chyba ich pogięło z tymi śmieciami ,my mamy odwalać całą robotę i jeszcze za to słono płacić a te śmieci ponoć mają być przerabiane u niemców a nie w polsce bo oni już od lat mają technologię opracowaną i linie produkcyjne. U mnie to będzie wyglądało tak że raz w miesiącu będzie wystawiony kubeł z odpadkami tzw. komunalnymi czyli chyba te niesegregowane. Szkła nie mam, plastik po wodzie idzie do pana Henia co mleko od niego biorę i nie mam zamiaru później marnować płynu żeby umyć te butelki , papieru też nie mam ,więc w sumie będę płacić więcej za to samo co do tej pory ![]() Cytat:
Niby mówią że im człowiek młodszy tym powinien miód młodszy jeść czyli jak dziecko to wczesnowiosenny lub rzepakowy im starsze tym ten późniejszy no i dla starszych najlepiej gryka i wrzos i nawet dzieci ich za bardzo nie lubią bo są takie mocne specyficzne w smaku. Megi no szczęka mi opadła jak napisałaś co Igor umie grać ,mój to by co najwyżej jakimś drągiem po wiadrach bębnił ![]() Ale mój synek dzisiaj dowalił ,burza u nas była i mówię że trzeba wszystko powyłanczać bo może się spalić ,bo mieliśmy kiedyś komputer,piorun trzasnął i się spalił (tak dosłownie powiedziałam) a on poszedł do mojej mamy i mówi" babciu ,mieliśmy kiedyś stary komputer i jak pier.dol.nęło to komputer nam spaliło " babcia udawała ,że nie dosłyszała i pyta "co zrobiło?" to jeszcze jej 2 razy powtórzył ![]() Ot wychowała synka
|
|||||
|
|
|
#4481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zdolniacha muzyczny z Igora ![]() Cytat:
Cytat:
A te moje powiodła truskawkowe to nie takie proste bo z syropem z kwiatów bzu dzikiego.
|
|
#4482 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ciężki dzień dzisiaj miałam a jeszcze ich trochę będzie. Nic to, przeżyjemy
![]() Evi co Ci wymyślili z tą świetlicą i umową ? Cytat:
Nie chodzi o obwinianie siebie czy kogokolwiek. Zawsze powtarzam że Igor jest bardzo zdolny a muzyka to jest to przez co pewnie będzie się chętnie wyrażał. 3 godz. mnie powala, o matusiu ![]() Cytat:
Jak Ci wyszły ? Cytat:
Zdecydowanie lepiej Zosia reaguje jak schodzę do jej poziomu i rozmawiam z nią "oko w oko". Muszę używać bardzo stanowczego tonu bo inaczej ma problemy ze słuchem . Jest nadal ciężko ale lepiej. Cytat:
![]() Ze śmieciami póki co nic się nie zmieniło prócz tego że opłata jest wyższa. Podpisywaliśmy że będziemy segregować ale nie wiem jak reszta lokatorów. Wystarczy że jeden nie chciał segregacji to opłata jest jak za niesegregowane. Przetarg wygrała jedna konkretna firma ale inna zakwestionowała wyniki przetargu i prowadzą postępowanie. Jeśli chodzi o segregowanie śmieci to wszystkie opakowania powinny być umyte zanim wrzucimy je do śmietnika. Koleżanka mi mówiła że u rodziny na Mazurach od kilku lat myją śmieci. Znajomi w Niemcach myją i nikt nie robi żadnych problemów. Tak trzeba i tak jest od dawna i nikt niczemu się nie dziwi. U nas jak zwykle wszystko wprowadzają od dupy strony Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Oj nie byłoby mi do śmiechu
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w netto, w biedronce były tylko z truskawkami. Asiulek polecała z ruskie z biedronki i chciałam spróbować.
Na str firmy wywożącej śmieci znalazłam tylko co do bioodpadów wrzucać.
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się stworzył dzisiaj spory problem. Otóż dzwonili dzisiaj z przedszkola do którego zapisywałam Zosię w pierwszym rzucie i powiedzieli że mają dla nas miejsce. Już się przyzwyczaiłam do myśli o innym przedszkolu a teraz masz, taki klops. I co teraz ? Zmieniać ? Zostawić ? To dopiero pytanie
![]() Lind ja bardzo lubię ruskie z biedronki
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W niemczech od dawna segregują to fakt ale np. butelek się tam nie myje, np. kupując napoje w lidlu zbieram te butelki sobie do worka ,nie płukam,żadnych nalepek nie ściągam ani nakrętek idę później do automatu w sklepie i wrzucam te butelki po kolei on sobie je gniecie i dostaję za to paragon (za worek butelek taki duży smieciowy jest 10e ) i później odliczam to w sklepie od zakupów. To samo jest z puszkami i tam nie uświadczysz puszki czy butelki w rowie , czy u nas nie mogłoby być to samo???? W polsce polacy wyrzucają smieci ,ale tam ich nie wyrzucają tylko grzecznie do worka i z powrotem do sklepu bo mają za to pieniądze a u nas odwrotnie ,jeszcze musimy za to zapłacić
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Isia lata mi po całym mieszkaniu, ona nie chodzi na 4 rakach tylko biegnie
a ja nie nadążam....od 6 rano płaciłam rachunki, dopiero skońćzyłam, tyle mi to zajęło, bo co chwilę musiałam za nią lecieć wszędzie włazi wszystko wyciąga z szafek boszzzz jeszcze chwila, dam jej kaszę i spadamy na dwór chyba bo oszaleję![]() co do śmieci - u nas nadal wrzucamy razem, bo unieważnili przetarg i nie ma kto się zająć kubłami workami i wywozem
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Można do was na nowo dołaczyc?? w koncu mam wiecej czasu;-) chociaz potwory sa okropne ,normalnie dwie chodzace DEMOLKI ![]() Zakupilam Oliwce rowerek,ale w koncu zupelnie inny,okazalo sie ze kolezanka ma nowy rowerek na sprzedaz tylko z tych mniejszych za 100zl wiec odkupilam od niej mloda juz coraz lepiej pogina,dumna z niej jestem![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Obie laski mam na inhalacji,bo przeziebione,ostatnio bylam z Oli w przychodnii no i biega jak szalona,chowa mi sie mowie chodz tutaj,na co ona ze nie,ja mowie no juz szybciutko chodz do mnie i chyba ze 3 razy powtarzalam na co ona ciagle nie,to ja mowie ze ok ty mnie nie slucchasz to ja ciebie rowiez nie bede,po paru minutach role się odwracają,tym razem ja powtarzam,ze nie przyjde bo ona mnie nie slucha wiec ja jej tez nie ,w kolejce bylysmy 5 na co ona na caly korytarz "mamusiu pogielo cie tam czy cooooo?!!'"
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na moment.
Megi moje obydwa sie psów panicznie bali, fobia Eryka przeniesiona na starszego. Teraz jak mamy kota to i do psów normalniej podchodzą. Za chwilę mam lekarza to muszę już lecieć. Erwin wczoraj na wieczór rozwolnienie dostał, całą nockę walczyłam a to z gorączką powyżej 40, a to z jego wymiotami, reszta domowników smacznie spała, a ja okłady robiłam, podstawiając młodemu miskę
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - o kurcze, współczuję nocki...matko taka wysoka gorączka
![]() Dziewczyny, nie wiecie co u drcron????kojarzycie na kiedy ona ma termin?? DRCRON - odezwij się???jak maluszek??znasz już płeć??? darusia - welcome back ![]() Kupiłam sobie na targu maliny jagody i czereśnie - zaraz mi dupę rozerwie
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie za nas kciuki-za 2 godziny jedziemy na usuwanie migdałka. Wracamy jutro-nie będę miała sieci więc nie napiszę co i jak, ale trzymajcie!
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA
, także jego słownik rozszerzył się o nowe słownictwo . Mam nadzieje ze zapomni a z- ta stopuje , ale czasem śmiać mi się z niego chce , ostatnio coś jadł i mu smakowalo , podsumował tylko "nianiebiscie " . MADZIA o kurcze , strach z ta gorączka . Mam nadzieje ze szybko mu przejdzie . Mialam pytam jak tam twoja noga ? Idę tz- ta budzić bo w nocy nie śpi i przy , a potem w dzień odsypia , a tu trzeba zaraz małego odebrać .---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- LIBRA polecalas krem z bitej smietany i serka mascarpone , przy okazji robienia 3 bita , tak coś mi się kojarzy, ze radzilas , żeby ta ubita bita smietane wymieszać łyżką z serkiem, bo serek zrobi się rzadki , gdy uzyjemy miksera - a może to była Dortus , no juz nie wiem, ale tak mi to zapadło w pamięci. Chyba ze coś pokickalam. Pisze o tym, bo teraz w przepisie na kopiec Kreta jest : W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i serek mascarpone. Ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Pietra mam ze coś spartacze. |
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak trzymam kciuki,oby szybko i bezproblemowo poszło.
Monk noga czeka do 15lipca. Ale po tygodniowym pościel od biegania teraz jest lepiej. Ja bym Tobie radziła osobno ten mascarpone lekko zmieszac żeby nie był jedną gruda i do niego domieszac już ubita śmietana. Jak dwa razy potraktowalam mascarpone mikserem to mi się to wszystko robiło konsekwencji jogurtu,więc niebardzo do tortu. Mały mój dostał antybiotyk . Rodzinna dała skierowanie do laryngologa jeszcze sporoi ta zmieniła antybiotyk w syropie na zastrzyki bo ma zawalone gardło i przez to uszy obrywaja . Więc dziś zaliczylam po tej koszmarne nocce,najpierw poradnie że starszym 1,5h,od razu po z młodym rodzinny,później laryngologa,później apteka,przychodnia+zastrz yk. To wszystko z małym na rękach bo ciężko idzie zbijanie gorączki No i mały tragicznie odwodniony .poje ile tylko można orsalitem. Wieczorem jedziemy na zastrzyk na izbę przyjęć to mają sprawdzić czy coś lepiej czy kroplowka . Jest któras doświadczona w zastrzykach ,bo podobno te co mały ma to bardzo bolesne. I lekarka proponowała jakiś środek do smarowania przeciwbólowego. Rodzinna i pigula mówiły że nie działają?
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-07-03 o 13:58 |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka
![]() Madzia - u nas zastrzyki to była masakra. We dwoje z tz Miśka trzymaliśmy a i tak pielęgniarki kopał a słychać było go z daleka. Też mi mówili ze smarowidła czy plasterki nie działają.
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowka - trzymam kciuki.
Madzia - jestem pełna podziwu ze z tym wszystkim dajesz sobie radę sama.
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA mój raz miał zastrzyki (3) , na wzmocnienie , a antybiotyk osobno . Nie płakał przy pierwszym bo taki był osłabiony, następnego dni już mu było lepiej , zastrzyk pomógł bardzo, przy drugim już ryczal z bólu. Mam nadzieje, ze twojemu tez szybko pomogą . Biedny .
Aaa DARUSIA witaj , częściej wpadaj, biegasz dalej ? Wkrecilas się ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-07-03 o 17:32 |
|
|
|
#4496 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a dziś u nas wisi info, że "wybraliśmy" (jako wspólnota) segregację i w skrzynkach były poradniki. Takie same kwaitki jak u was.I wszystko co nie idzie do konkretnych kontenerów to idzie do mieszanych komunalnych -konkretnie przy każdym rodzaju nam napisali co się zalicza a co nie. na konsultacjach na pikniku zdrowotnym "oglądała" ją logopeda i zaleciła konsultację ze względu na jakiś tam rodzaj seplenienia (inny niby niż to rozwojowe). I poszłyśmy. Bardzo fajna pani, pokoik z mnóstwem zabawek i jesteśmy do końca lipca na 1x w tyg.chodzić. Przy niektórych głoskach wywala jęzor do przodu i to będzie z nią "naprawiać". Dramatu nie ma, ale jak mamy czas, blisko i jest to bezpłatne, to będziemy chodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kopę lat ![]() Cytat:
, bidulek malutki Cytat:
![]() Cytat:
super hiper mocneCytat:
Cytat:
z tymi znieczulaczami to jest tak-ja mojej na szczepienia kupowałam maść (emla) i na niektóre szczepienia pomagało (nawet nie wiedziała, że już kłucie było), a na niektóre nie. Ponoć to jest tak, że jak są zastrzyki z tych bolesnych, to boli nie samo ukłucie, a rozchodzenie się płynu w ciele i na to te maści/plastry nie pomagają
|
|
|
#4497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętasz pewnie jak się butelki zbierało, słoiki, makulaturę. Sama osobiście kiedyś na polu namiotowym zbierałam butelki i nie chwaląc się miałam opłatę pola z głowy na cały miesiąc. Znajomi myją kubeczki po śmietanie, jogurtach itp, słoiczki po musztardzie. Generalnie chodzi o to żeby nie były obklejone resztkami. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do plastrów to mam zdanie jak Evi choć kiedyś wydawało mi się inaczej. Od koleżanki wiem że działają wyłącznie w przypadku podskórnych wkłuć i to tez nie zawsze. Nie wiem gdzie Erwi będzie dostałam antybiotyk ale np jeżeli dorosły ma dostawać w pośladek to najlepiej położyć się na brzuchu i nogę, po stronie kłutego pośladka, zgiąć w kolanie. Wtedy mięsień pośladkowy się rozluźnia i boli znacznie mniej. Nie wiem jak to przy dziecku zrobić ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Evi to jest tak przedszkole nr 1, do którego Zosia się za pierwszym razem nie dostała -oddalone jest od nas jakieś 200 - 500 m -budynek jest w miarę nowy (nie ma państwowego nowszego przedszkola w mieście) =budynek jest parterowy -łazienki są bezpośrednio przy salach dla dzieci -w tym roku pojawiło się wiele nowych przyjemności placykowych -z opinii zasłyszanych jest to najlepsze przedszkole w okolicy i niejako "elitarne" ![]() przedszkole nr 2 -oddalone ok 2 - 3 km i trzeba albo pieszo się udać albo samochodem. Autobusem trzeba pół osiedla objechać -budynek piętrowy z lat 80-tych, niby maluchy są na parterze ale na ten --parter prowadzą niefajne schody -placyk taki sobie, dzieci są zadowolone - łazienki ogólne na korytarzu - chodził tam Wojtek i nie było problemów W zasadzie jestem za tym żeby ją przenieść póki jeszcze nie chodzi. Nie wiem tylko jak to technicznie wyglada. Musimy się umówić z dyrektorką
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka dla chorowitków
mrowak kciuki za migadałki trzymam madzia i jak młody po tym zastrzyku i orsalicie lepiej ? evi masz racje jak za darmo i z korzyscia to daczego nie skorzystac libra hahahah no co chciało dziecko wszystko co mama powiedziec , dzieki odnosnie miodu megi nie wiem czy pisałam ale gratulacje dla zdolniachy ![]() bao to masz n co robic teraz , a niedawno isia malutenka w łozeczku lezała , a teraz prosze pogromca mamy izazula oj ani mi smaka nie rób od wczoraj nic tylko jagody truskawki maliny i ciagle sie opycham , brzydko juz powiem ze wiatry tez mam ![]() co do przeklinania u nas na szczescie juz po tym etapie teraz mamy upominanie tych co brzydko mówia asiulek mówisz ze nie widziałas takiego dziecka jak twoja weronisia na placu zabaw no to juz widziałas moja amelia tylko ze u nas jest tak:ona od kazdego bierze ale jak ma dac swoje jrst popychanie dzieci krzyczenie na nich a dzis nawet jezora na swoija przyjaciółke wywaliła , wczoraj jezdziła na rowerku Dorotki ale dzis swojego obejrzeć nie dała , smiałam sie z mama dorotki ze przynajmniej raz w zyciu moje dziecko dojechało do domu na roweku zawsze w p[ołowie drogi ja go niosłam a ona biegła przedemną ... jej chardy charakterek doprowadził ja dzis do starcia kolana a ja sie słodko zemsciłam psikajac odkażaczem całe popołudnie siedziała w basenie potem plac zabaw młoda zasneła o 20.30 ... skad ona czerpie energie to ja nie wiem zauwazyłam ostatnio ze staje sie bardziej stanowcza i uparta taka samosia samolub , ona sobie rano sama kasze robi ja tylko mówie kiedy dosyc kaszy wsypać .....za to jestem z niej dumna bo jadac na rowerze wie ze ma stanać przy ulicy rozejrzy sie i woła mamo nic nie jedzie moge jechac D albo jak wyjezdzamy z parku stanie na chodniku i czeka na mnie ![]() dzis w basenie było jej strasznie zimno okryłam ja i posadziłam na ławce a sama nura dałam młoda darla sie w niebogłosy bo sie mama utopi no masakra jakas nic nie pomagało musiałam niestety wyjsc ech...
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-07-03 o 20:30 |
|
|
|
#4499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z opisu jaki dałaś dalej to ja bym przeniosła , przedszkole prawie pod domem to fajna sprawa , a to na kilka lat a nie na chwilkę akcja w końcu Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas ok , placyk po przyjściu do domu zaliczam , więc i czasu dość mało na kompa
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
dracon ma termin na 5 listopad 2013
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

, no geniusz jak nic
nasze dwa państwowe przedszkola naprawdę są hmmm nudne
na prywatne mi póki co nie starczy kasy (jak mi opiekunka odejdzie za rok to wtedy może małego przeniosę i będą razem w prywatnym).
Ale , ze mojej siostrze to wszystko jedno, więc nie drążyłą tematu
, jeszcze buteleczki pudełeczka myć
, rypnelo na ziemie całe, na szczęście nie na niego .
bryyyy ani wole nie wspominac

, bidulek malutki