|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
anuszka, a czemu sport dopiero jak będziesz ważyć 65?
My wyjechaliśmy w Bory Tucholskie i leje :P Nie ma to jak fart.
#4473 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zadomowienie
|
Hej!
Anuszka gratulacje! ![]() Ja nie wytrzymałam i weszłam na wagę, mimo iż okres się jeszcze nie skończył, a dopiero wtedy miałam wejść. No ale mały spadek jest ![]() ![]() Wczoraj wieczorem była burza w nocy tak samo, a teraz leje strasznie, ale to dobrze bo cały czas było sucho, a tak przynajmniej jest trochę chłodniej. Miłego dnia! ![]()
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dawno się nie odzywałam, ale czytałam Was cały czas. W sumie nie miałam o czym pisać - mam nadwyżkę bo zjadłam chyba tonę słodyczy przez ostatnie 3 tyg. Nie wiem ile mi waga wzrosła bo mam @ i poki co 2 kg poszlo w górę, ale już nad tym zaczęłam pracować. Trzeba się w koncu ogarnąć ![]() Wczoraj poszłam do klubu i dotarłam tam mokra bo musiało się rozpadać ![]() ![]() Poza tym u mnie tyle, że muszę pisać pracę licencjacką, a tak ciężko się zmotywować i za to zabrać ![]() Tak sobie myślę, Beata, szukałaś już jakiegoś lokum na studia? Będziesz mieszkać na stancji czy akademik? ![]() ![]() anuszka, idziesz jak burza. Gratuluję spadku ![]() ![]() Mam rozkminę czy na blond się nie pofarbować. W sumie mam jakiś tam odcień blondu, ale chciałabym go zmienić ale się boję ![]() Ja nie moge, mialam isc do sklepu a tu znow leje ![]() ![]() Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2013-08-10 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zaluje trochę, ze nie mieszkam w akademiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Asiu jak tam pęcherz? Mnie wczoraj dopadło i dzisiaj z termoforem siedzę ![]() Furry trzymam kciuki żebyś w końcu zmądrzała ![]() ![]() Poza tym u mnie nic ciekawego ![]()
#4480 |
Zakorzenienie
|
Sunshine
![]() Anuszka gratuluje ![]() Carla No mój pęcherz się uspokoił - dzięki za troskę ![]() ![]() U mnie ok - aczkolwiek ostatni tydzień to nie była dieta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
U mnie dieta bez rewelacji, ale i bez tragedii, tak że jest lepiej niż myślałam
![]() ![]() Odpieluchowujemy synka, pierwszy dzień koszmarnie stresujący, teraz trochę lepiej, ale jeszcze długa droga przed nami...
#4482 |
Zakorzenienie
|
Hej, dodałam fotę w klubie, na ogólnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Dobry, my po gnój, jo i brot mój
![]() Hmm, ja też mam przeboje z pęcherzem od 2-3 dni, w dodatku znowu problemy kobiece, dziś chyba jadę do lekarza, bo z czwartku na piątek krwawiłam a okres to nie był. Masakra, źle się czuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Rozeznanie
|
psotka idziesz jak burza z tymi kg
![]() beatko tez nie cwiczylam, bo ciagle biegam po gospodarce jak glupia w ta i z powrotem wiec juz nawet nie mam sily by cos cwiczyc nawet w lozku. Dobrze, ze ci waga ruszyla i jestes jak wiekszosc na zielonym asiu fajnie, ze na zielone wrocilam anuszka super, ze tez jestes na zielonym nadalka widze w podpisie, ze wyznaczylam sobie poprzeczke wyzek z 6 celem. Bardzo ambitnie i ladnie. Gratuluje nadwagi, bo ty masz wzrostu tyle co ja i o ile dobrze pamietam to od 72-73 zaczyna sie nadwaga ![]() ![]() beatko mnie tez waga sie strasznie buja ale mam wieksze wahania od ciebie co dziwi tez tz, ze az tak duze mam z racji tego iz widzi ile jem i wedlug niego to ja powinam ciagle tylko chudnac anuszka ja sie nie mam kiedy opalac chyba, ze w ruchu ![]() asiu gratuluje zaczecia biegania ![]() anuszka tez jestem zdania, ze wszystko lepsze niz fast food na kolacje nadalka na pewno ci bardzo ladnie w tym brazie choc nie widzialam jeszcze i szczerze to poprzedni ten zolto-blond kolor mi sie nie podobal ale jakos nie mialam serca ci tego powiedziec wczesniej ![]() ![]() asiu nie czytalam tego watku ale pewnie ktos to wymyslil kto nie mogl wytrzymac na dukanie. Wedlug ksiazki dukana po jednym dniu bialkowym na poczatku mozna schudnac caly kg ale ile w tym prawdy to nie wiem i juz nie pamietam jak to lecialo, bo sama probowalam dukana jak mialam faze do jedzenia samego bialka-zimowa pora to bylo kiedy nie mam tak duzego wyboru swiezych warzyw naszych nadalka sprobuj zamarynowac w dzien bialkowy rybe czy kurczaka w jogurcie i przyprawach albo z odrobina koncentratu czy musztardy, bo dukan zezwala na koncentrat, musztarde, ziola i przyprawy bez dodatku soli, a takze cytryne ![]()
#4485 |
Zakorzenienie
|
Zosia, dzięki za komplementy i rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Rozeznanie
|
beatko tez zmieniam fryzure jak tylko wroce do miasta mamy, bo tam w szafie mam kaske i ide na wesele we wrzesniu oraz szkoly wiec odmiana mi sie przyda oraz od razu odzywie wlosy po tym paleniu na sloncu. Tez nie farbuje juz od prawie roku, a teraz bede scinac na krotko ale tak zeby dalo sie je prostowac, poniewaz moje sie kreca. A ty co bedziesz robic z wlosami?
ogolnie tez tego sobie nie wyobrazam i boli mnie to troche, ze teraz czekaja mnie na prawde bardzo spore wydatki, bo mi sie wszystko skonczylo i na pewno ze 2 stowki poleca jak nie lepiej ![]() psotka tez to zauwazylam, ze u nas zero klotni ![]() beatka sprobuj wcinac codziennie najzwyklejszy skrzyp polny z pokrzywa. U mnie dal efekty po miesiacu czasu a po 3 mam wlosy mniam i mniej wypadaja. Sprobuj takze aptecznego szamponu seboradin maja kilka wersji to na pewno cos dobierzesz dla ciebie. Butelka choc mala i kosztuje jakies 25zeta ale mi starczyla na ponad miesiac gdzie wlosy mam dlugie za ramie i myje co drugi dzien, a szampon sam w sobie bardzo gesty odpisze dalej wam potem ,bo tesciowa jedzie i obiad ja mam robic, a stanelam na poscie 4423 ![]()
#4487 | |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() ![]() Odzyskałam mojego laptopa ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pęcherza to ja też ostatnio miałam problemy, miałam jakieś bakterie. Moja mama też miała zapalenie pęcherza.
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Beata w biedronce są tabletki na włosy skórę i paznokcie po 10 zł na 45 dni , czasem są w promocji po 7. W zestawie z masażerem do skóry głowy. Co do szamponu kup radical i odżywkę w płynie radical zapłacisz w sumie 20zł , ja już mam je prawie dwa mc i dopiero się kończą, myje włosy co dwa dni. Trzeba je stosować przez 3 tyg, a potem można naprzemiennie z normalnym szamponem. Mi te tabletki i szampon z odżywką pomogły, wypadały mi kłęby włosów, szamponem zaczęłam myć w ostatni weekend czerwca i od tamtej pory na zakolach urosły mi nowe włoski na 2cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
nadalka jakas wersja lajtowa tego leczo czy zwykle? Co ile masz bialkowy dzien? co takiego mala robila, ze cie wkurzala strasznie?
asiu za mnie tez sledzie chodzilo ale jakos ich nie wybieralam w sklepie bedac z tz tylko bralam paczke kabanosow, cycka, twarog czy cos w tym stylu. Ale sadze, ze dzis jak bedziemy w sklepie to siegne chyba po niego chociaz mam ochote bardziej na szpinak z feta i jakies owoce ![]() ogolnie tez zapuszczam, bo wkurzala mnie czern po wielu latach farbowania i ciagle podcinalam ale teraz mam do polowy twarzy swoje wlasne i tak mnie totalnie wkurza dalej czern, ze poswiece tyle wlosow i zetne na krotko, a dalej bede zapuszczac juz bez wkurzania sie i dolowania na te czern ![]() ogolnie rzucilo mi sie teraz w oczy rowne 96 czy dobrze mi sie zdaje, ze cos tam ci poszlo, bo jak dobrze pamietam to rownego 96 nie bylo? gatuluje ![]() beatka tez zniwowalam wiec mozemy sobie uscinac reke. Jakos w weekend z rana kolo 6 zwozilam belki, w sumie to ja prowadzilam ciagnik, a chlopaki ladowali ale tez sie namachalam, poniewaz zbraklo jednej osoby i tak wyszlo, ze ja jezdzilam. Wczesniej to kogos mieli, a ja pobierdzielalam w kuchni, w domu, przy zwierzetach i jeszcze dziecku szwagierki wiec na brak zajec nie narzekalam. Sama pewnie to tez przerabiasz i robienie czegos dla robotnikow. ![]() dudi u mnie dopiero wczoraj sie chlodniej zrobilo ale i tak dalej dobrze slonce daje zwlaszcza jak w polu kopie ziemniaki czy cos innego podbieram to sie ze mnie strasznie leje. psotka fajnie, ze siebie akceptujesz, bo ja mam z tym problem moze dlatego, ze kiedys wazylam prawie 100 potem sie widzialam z waga ponizej 70 i utylam. Ale jakos nie mam problemu by paradowac w krotkich spodenkch czy sukienkach. Tyle dobrego ![]() ![]() anuszka poczytaj sobie strony poswiecone calkowicie ciazy i odzywianiu. Wiele mysli, ze trzeba jesc za dwoje albo wiecej, a to nie nie prawda. W pierwszym trymestrze jada sie tyle kcal ile przed ciaza a potem sie zwieksza o 100,200 i 300kcal. Jak bedziesz planowac dzidzi to sobie poczytaj, bo tam tez pisza by zjesc cos przed samym snem by w nocy nie chodzic i nie jesc oraz by przy lozku miec owoce zeby jak tylko sie otworzy oczy i nim wstanie z lozka to zeby wlasnie cos zjesc takiego. Najlepiej bedzie jak poczytasz o tym, poniewaz dawno o tym czytalam wiec moglam cos ci napisac tylko tak ogolnie i z malymi lukami ![]() dudi ile juz jestes na if i jakie efekty masz po tym czasie? psotka, asiu tez tak mam z tymi kolacjami. Jak zjem rodzinny obiad i to na malym talerzu, pozniej nie chce mi sie wcale jesc albo bym zjadla jak PSOTKA jogurt czy jakis owoc i druga sprawa ciagle duszno bylo az do wczoraj wiec tym bardziej mi sie jesc nie chcialo aniu gratuluje kolejnego spadku. Co maz powiedzialam na lzejsza ciebie? Zauwazylam w ogole sam? asiu szybkiego wyleczenia sie i wspolczuje beatko gratuluje spadeczki zobaczenia 2 z tylu ![]() sun ekperymentuj jak ci sie nie spodoba to najwyzej machniesz szamponetka ![]() ![]() asiu moze dzidzi masz w brzuchu ![]() ![]() ![]() psotka ile maly ma lat, ze go teraz odpieluchowujecie? nadalka czyli dobrze pamietalam ze to jakos 73-72 ![]() ![]() beatko to ciekawie kiedy idziesz do fryzjera? A szmpon i skrzyp kupuje na allegro, bo taniej z przysylka kupuje. Skrzyp patrze takie co ma 100kapsulek, raz tez trafilam dwa opakowania na aukcji i wygralam ja, zaplacilam za 2 wtedy jak za 1 ![]() i w koncu zakonczylam nadrabianie oraz odpisujac pisac co u mnie ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Zosia, leczo raczej dietetyczne. A mała bardzo dużo płakała i marudziła. Nie wiem co było tego powodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Zosienieczka, z tą akceptacją siebie to tak bez przesady, ogólnie popadam ze skrajności w skrajność, ale i tak jest o niebo lepiej niż było. A synek ma równo 2 lata, tydzień temu miał urodziny.
#4492 |
Zakorzenienie
|
A , Zosia jeszcze nie napisałam, dni białkowe robię w sierpniu dwa razy w tygodniu , w poniedziałek i piątek. Dzisiaj nie robiłam więc zrobię jutro.
A potem będę robić raz w tygodniu - w piątki. W sobotę będę się ważyć pierwszy raz od 3 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
to jestem ciekawa co waga pokaze
![]() odstawilam soczki od soboty i zobaczymy co to bedzie z ta waga. Jade zaraz na zakupy z tz, bo on jutro jedzie do pracy na jeden dzien wiec ja zostaje u tesciow, bo nie ma sensu mnie odstawiac do mamy. Mam sobie cos wziasc ze sklepu tak zeby mi starczylo na nablizsze dwa dni. Jutro z rana sie zwaze i zobaczymy ile tak na prawde waze, poniewaz do tej pory sie wazylam w ciagu dnia jak sobie przypomnialam. Takze jutro nie bede miala duzo do robienia, bo dzisiaj wieczorem gotowalam zupe wiec jutro zostaje mi pozmywac naczynia i w poludnie zwierzeta napoic oraz odkurzyc wiec szybko sie z tym uporam.
#4494 |
Zakorzenienie
|
Zosienieczka, uwierz mi ze to wszystko wiem, ale mimo to w pierwszej ciazy nie stosowałam :p apetyt był silniejszy... ty sie w ciazy tak umialas hamowac?
nadalka oj tez jestem ciekawa Twojej wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
anuszka trzeba bylo byc w tej ciazy
![]() ![]() nadalka dobre podejscie zakupilam w sklepie prawie kilo winogrona, serki wiejskie, jogurty naturalne, butelke maslanki, serek waniliowy, a w domu mam jajka, parowki, ogorki zielone i cukinie. Pewnie tesciowa jakies mieso wyjmie rano i bede je piec w pikarniku z paskami papryki, poniewaz widzialam, ze przywiozla albo tez moze robic makaron z cukinia. Rano i tak sie dowiem, bo jade rowerem do niej do sklepu. zmykam do lozeczka ![]() ![]()
#4497 |
Zakorzenienie
|
Laski, laski i chłopaki! Macie fejsa?
![]() Zaglosujecie na mnie? ![]() ![]() KLIK! KLIK! |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Zosineczka ale że Ci się chciało tak nadrabiać dokładnie
![]() Anuszka teoretycznie to ja tez tak czytałam/słyszałam z tym jedzeniem w ciąży ... Ale w praktyce to nawet nie próbując podejrzewam że to nie jest takie proste ... Jednak większość kobiet mocno tyje - czyliże jednak jest taka tendencja ... no ale jak wystartujesz z mniejszej wagi to nawet to 20 to nie taki koszmar ![]() Wczoraj dzień w pełni dietetyczny , zrobiłam ćwiczenia pierwszy raz od wtorku ... Zrobiłam program Hiit (czyli interwały) i już dawno nie miałąm takich zakwasów ![]() A na wadze jakiś koszmar... Ale zasłużyłam ![]() ogolnie zdrówka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
Hej!
U mnie dietetycznie dobrze jest ![]() ![]() Miałam zacząć ćwiczyć, ale jakoś mi się nie chce ![]() ![]() Miłego dnia! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.