|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
sharp- a jakie krzesełko? nie dokopałam się to tego postu jeszcze
![]() mi się mega podoba to FP easy clean- jak mnie walnie szajba po wypłacie to pewnie kupię;p powstrzymajcie mnie!! ![]() justi- u nas piguła robiła jedno za drugim wkłucie- raz ciach i po bólu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ja bym się bała, że mi się zaniesie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justi ja już noszę małą przodem do świata, mimo że jeszcze nie trzyma pewnie główki. Karolina ja podaję małej tylko witaminę D. Innocence a dlaczego nie wolno pionowo? ja tak KArolcię od urodzenia noszę. vila Ty już możesz podawać takie kaszki? ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- http://allegro.pl/a-krzeselko-do-kar...333961296.html Karolcia już wyspana (30 min) więc zmykam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo dzieki ![]() fajne jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Wtajemniczenie
|
myślę że na pewno nie zaszkodzi - po pierwsze kleiki są po 4 miesiącu, a Młodemu brakuje tydzień i nie sądzę że kilka dni w tą czy w tą ma taką różnicę, a po drugie młodszym dzieciom można zagęszczać jak bardzo ulewają albo się nie najadają (czasem pediatrzy zalecają) a ja mu zrobiłam mniej gęste - na 150 ml tylko jedna łyżka a normą są na taką ilość mm 3.
kaszki bym mu jeszcze nie dała, z marchewką poczekam jeszcze ![]() Przemek zaś marudny ... tylko smok i smok i gmera przy dziąsełkach po jednej stronie ... chyba mu się kolejność pomyliła bo teraz powinny iść dwójki a nie piątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do karuzelki to licytuję w takim razie Wyspę Marzeń (kciuki wskazane), znalazłam z pilotem. W tej FP mi się podoba ten projektor w sumie, ale Tiny Love ma taką lampkę fajną z kolei, conie? Cytat:
w ogóle dziewczyny, jak kupić stanik (chcę ten mama alles z allegro), mierzyć się przy pełnych czy flaczkach? ja się bałam sprawdzić ![]() Cytat:
wczoraj byłam w jednej kawiarni dla mam (uwielbiam ten nasz Kraków, noo i w ogóle chcę taką kawiarnię otworzyć) na pogotowiu chustowym i doradca mi dużo rzeczy uświadomił co do noszenia: - jak pionowo to zawsze plecki mają być półokrągłe, u nas to nie przechodzi, mała się pręży ![]() - jak przodem to tak po ukosie, jedna ręka ułożona tak, że dłoń w kroczu i kciuk jakby z tyłu dziecka (dla mnie ta pozycja jest jakaś...nienaturalna) - jak kładziemy na brzuszku, to pilnować, żeby nóżki były na żabkę, ale nie szeroko na boki tylko tak jakby bardziej przy bokach ciała, kolanka zwrócone do przodu. Istotne przy dorosłym chodzeniu, ale też pełzaniu. Cytat:
![]() i kupiliście już nowe? jakie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z lampki nie korzystam, słabo świeci, dziecka w nocy przez nią nie zobaczę np. ![]() lepiej przy pełnych bo jak przy flaczkach to będzie za mały jak piersi będą pełne ![]() chociaż nie wiem jak Ty ale mi już aż tak się nie wypełniają bardzo (chyba, że w nocy jak B. długo śpi) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze trochę i będziesz miała podobne problemy jak ja ,diabli, happy ![]() ktoś jeszcze do nas dołącza ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Czytalam ten list matki cryyy straszne to az sie boje szczepic ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Kurde moj od 2 dni jAk tylko butle mu z mlekiem do buzi wsadze to drze sie wygina cyrki musze robic ze wogole zjadl ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
właśnie mi przyszło:d braciszek zamówił na nasz adres
bardzo mi się podoba, tylko instrukcja do dupy i nei mam pojęcia po co są 2 śruby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() myśleć nadal myślę, ale tata i wujek chcą to komuś wynająć ... no nic, może kiedyś ... tak żeby wynajmować jakiś inny lokal to się chyba nie zdecyduje bo mnie zwyczajnie nie stać. a tutaj jakbym raz czy drugi nie zapłaciła to nie bałabym się kar, odsetek itp. sugerowałam tacie że chętnie bym im płaciła za ten lokal no ale jakoś bez odpowiedzi ... mama do nas przyjechała, byłyśmy na spacerze, kupiłyśmy jabłkową kaszkę na dobranoc ryżową, mama mówi żeby mu już dać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Happy, podejrzewam, że zmotoryzujecie się dużo wcześniej niż my
![]() Ja totalnie nie odczuwam potrzeby posiadania auta. Wiem, że to wygoda, wszedzie można się wybrać samemu, nie trzeba kombinować. Ale w zasadzie do tej pory dawaliśmy radę bez, to dalej damy. W wyjątkowych sytuacjach prosimy znajomych o pomoc (tutaj nam się 2 razy zdarzyło - kolega odbierał nas z lotniska, drugi pomógł przywieźć pralkę) i jest dobrze. Mnie przeraża nawet nie tyle sam koszt samochodu przy zakupie, ale koszty ekploatacji.To, że już zawsze w budżecie będzie musiała być przestrzeń na auto (i to wcale nie mała). A budżet i bez tego napięty ![]() ![]() ![]() Muszę się Wam pochwalić. Sofia wreszcie przybrała porządnie na wadze. W 8 dni przybyło jej 250g. Wiem, że to nic w porównaniu z niektórymi dzieciaczkami u nas na forum (Magiusa, myślę, że Dareczek jest w ścisłej czołówce ![]() W ogóle powiedzcie mi dziewczęta kp - też ciągle chodzicie głodne?? Ja mogę jeść podwójne porcje i ciągle mi mało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() no i nadszedł ten sądny dzień, dostałam @ przynajmniej wiem że nie wpadłam i Adi narazie rodzeństwa nie będzie miał ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
vil a jak idą dalej zęby u twojego? bo dziś dojrzałam jakąś białą plamkę na dziąśle i to jakby trójka wychodziła ![]() można dziecku czyścić te dziąsła tymi szczoteczkami zakładanymi na paluszek czy jeszcze nie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Dobra, wiem, ze jestem problemowa, ale...martwie się czy Darus nie ma biegunki
![]() Po prostu od wczoraj ma baaardzo wodnistą kupkę, prawie bez grudek, a jak dziś akurat byłam świadkiem jak robił to mega złapałam schize bo już w ogóle wyglądało jak woda. Wcześniej to faktycznie była taka jajecznica. Mamy na kp...macie takie rzadkie kupki? Bo u nas pierwszy raz taka, wcześniej to naprawdę jajeczniczka. W dodatku wydaje mi się, że więcej ulewa. Dziś pediatra powiedział ( nie widział kupy bo nie wzięłam a akurat mały nie zrobił), że ma żywą perystaltykę jelit i jutro mamy znów przyjść. U mnie jedyne co się zmieniło to to,że akurat od dwóch dni wróciliśmy do Sab Simplexu, ale w tych dawkach zalecanych. Za to z dobrych wiadomości tyle, że 4 tygodnie temu byliśmy na USG bioderek i doktor powiedział, że jest ok, ale mamy wpaść za 4 tygodnie i nie kłaść na lewym boczku. Wtedy bioderka były ocenione IA i IB. A dziś już oba są IA i jest wszystko dobrze i kolejna wizyta 3-4 tygodnie po tym jak zacznie chodzic.
#4495 |
Zakorzenienie
|
Magiusa u nas też kupa nie jest taka jak na początku.. bo wtedy była taka konkretna jajecznica, teraz jest bardziej rzadka i ma mniej grudek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piszę z doskoku... u nas jedna wielka tragedia... kolki się zaostrzyły... delicol i inne specjały o kant rozbić... Jeden wielki wrzask od popołudnia do późnej nocy. Póki co najgorzej było wczoraj... Co ją próbowałam odłożyć to wpadała w taki szał, że masakra... Zapowietrzanie... Pomagało tylko leżenie na mnie... Spała na rękach.,,, Nie wiem już nie wiem co mam robić... A już nawet głupieje, czy to kolka?? Tak bardzo chciałabym jej pomóc... Byłyśmy u lekarza... Będziemy miały robiony lek... Nie wiem co jej jest;(
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakkolwiek z drugiej strony cholera to wie...dla mnie kolki to jedna wielka niewiadoma i sama mam nadzieję, że to cholerstwo zaraz zniknie. Nuna, a w ogóle pediatra ma jakieś sugestie dlaczego się zaostrzyły?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki ile mnie ominęło, strasznie dużo naskrobałyście. Ja się wreszcie ogarnęłam z moją małą. Ale może zacznę od początku.
Zosia przyszła na świat 2.07.2013 po nieplanowanym cc. A zaczeło się od tego że w poniedziałek o 21 jak chcałam powiesić pranie to odeszły mi wody, jak weszłam pod prysznic aby się podmyć to okazało się że wody są zielone ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie w szpitalu to był koszmar, bo Zosia była duża i chciała ssać, ssać i ssać a ja miałam mało pokarmu więc często płakała, w nocy to spała po 15 min, póżniej ssała 30 min i tak w kółko. Mała do tego miała rumień noworodkowy, który był bardzo nasilony, od tego że miała też uczulenie na proszek w którym wyprałam ubranka. To ją bardzo swędziało i też się darła. Pierwszej nocy jak byłyśmy razem to myślałam że sie załamię. Ciągle chodziłam i bezzskutecznie prosiłam o pomoc pielęgniarke od noworodków,a ta młoda, wymalowana siksa dała mi butelkę abym dokarmiła Zosię. Zosia nie za bardzo chciała jeść wiec znów musiałam sie do niej udać, dopiero kiedy dziecko tak się darło że cały oddział słyszał to łaskawie przyszła, dała Zosi butelkę a mała nie chciała jeść, więc pielęgniarka miała do mnie pretensje że mała nie umie jesć z butelki!! Milion myśli, mega zmęczenie, stres i denna, niepomocna, arogancka pielęgniarka, aż w końcu nie wytrzymałam i się popłakałam bo już byłam bezsilna. Dopiero jak się przy niej poryczałam to się zlitowała i zabrała małą do siebie i na spokojnie ją nakarmiła i uspokoiła. Na szczęście kolejne zmiany były milsze,ale i tak nie mogłam się doczekać aż wyjdziemy ze szpitala, ale ze względu na ten rumień małej musieliśmy zostać jeden dzień dłużej ![]() Jak wróciliśmy do domku to mała caly czas chciała jeść. W dzień w ogóle nie spała, tylko jadła i czuwała, a w nocy budziała się co godzinę, a czasem nawet częściej ![]() ![]() Zosia zaraz skończy miesiac i już się wszytsko po mału unormowało. Ostatnio nawet w nocy przespała 5 godzin! A tak to w nocy śpi po 2-3godz. W dzień też zaczeła spać ![]() ![]() Właśnie przyjechało łóżeczko turystyczne dla małej ![]() ![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
neti gratuluję!
![]() wpadaj częściej ![]() a co do karmienia to ja nie wierzyłam nawet w te 3 godziny ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-07-31 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
I cieszę się,że wszystko się u Was normuje:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.