|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Ja mam wizytę w sobotę, zobaczymy czy coś się zmieniło przez tydzień po odstawieniu Luteiny, Nospy, Magnezu i piciu malin.... Ostatnio była krótka z rozwarciem na opuszek...
Dziewczyny z TP na dziś i już, nie wariujcie. Wiem, że łatwo mówić ale może postarajcie się odwrócić myśli od porodu żeby wam się w głowie przejaśniło i może samo pójdzie... Skupcie się na czymś innym. Sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
A ja się w nocy jak głupia cieszyłam, że to już dzisiaj, że nareszcie
![]() ![]()
#4473 | |
Rozeznanie
|
Iemand
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś Kasia ma teksty nie do przebicia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Jak sie da karmiac odebrqc poczte i łapać siuśki Olafa do nocnika bo tylko na stojaka robi, trzymajac drugiego na ramieniu do odbicia to wszystko sie da
![]() Cos to moje drugie średnio zadowolone w wózku, Oliś nigdy nie marudał, będzie sie musiał Rychu do bryki przyzwyczaić...
#4475 |
Zadomowienie
|
oki chata ogarnieta. Zaparzylam sobie miete i czekam z kawa na mame
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zadomowienie
|
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie zjadłam śniadanie ![]() I zbieram się na ploteczki do koleżanki ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja czekam ![]() Sprawdziłam wczoraj w kalendarzu, ja się urodziłam w środę a tż w czwartek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kasian jedi wprawił mnie wręcz w spazmatyczny atak śmiechu A potem Ktosiowa swoim tekstem poprawiła ![]() ![]() Ramonka ![]() Gosius miło że się z nami kontaktujesz ![]() ![]() Kasiab, Seksta, Zytus i pozostałe dziewczyny, które napisały mi o kp po indukcji, dziękuję ![]() Niegrzeczna wstałaś już? ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-14 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
Witam !
właśnie zjadłam racuchy z jabłkiem i rabarbarem i nie mogę się ruszyć ![]() i główkuję co zrobić z motylem który siedzi mi na zasłonie
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za to wolałabym urodzić w piątek lub sobote, bo moja ginka jest wtedy na dyżurze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Bardzo rzadko- jak mnie dziecia dobija w nocy, ale ja i bez ciazy rzadko pijam kawe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie same odczucia jak któas znajoma mówi że nie karmi bo mało mleka miała!!!! ITD...nie rozmawiam nawet bo szkoda moich nerwów Ale powiem Wam że ja lezałam 4 dni na porodówcei dopiero na 4 dzien pod prysznicem gdy kapałam sieprzed wyjściem do domu.. poleciało mleko.. 3 dni z laktatoprem walczyłam.. popekały mi brodawki mała nie ssała bo mam płaskie sutki.. i karmiłam wyłącznie cyckiem do 5 msc a wogóle do 12 miesiąca życia prze OSŁONKI... niestety sutki sienie ukształtowały ciagle po karmieniu były płaskie za to osłonki spełniły swoja role i to przez 12 miesięcy! Zanik pokarmu to nic z tymi osłonkami... Poczytajcie o skokach rozwojowych pierwszy w ok 6 tyug.. bedzie dziecie non stop przy cycku i tak to 3-4 dni zanim cycki nie nastawia siena zwiększona produkcję.. BRON BOZE DOKARMIAC BUTLĄ.. pogorszycie sprawe zamaist podnieść laktacje. Tych skoków bedzie kilka...trzeba to przetrwac i na dziecię sie nie denerwować.
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Madziulka oj da sie wszystko, ja dzis i Ola na cycku Filipowi jablko obieralam
![]() ![]() Moja ksiezniczka tez za wozkiem nie przepada, Filip na pierwszym wyboju zasypial snem kamiennym (jak kiedys nie mogl dlugo zasnac to moj brat wozil go przez szyne od drzwi przesuwanych) a ksiezniczak co dolek to oczy wielkie i po spaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() takze laski nie znacie dnia ani godziny. brak objawow porodowych to tez objaw ![]() kurcze, podwojne Mamusie, ja Was podziwiam!! jak Wy ogarniacie wszystko? Madziula, wez mi napisz jak wyglada Twoj dzien ![]() ![]() ![]() 3mam kciuki za wszystkie rodzace i te z zapowiedziami porodu, a nawet i za te bez zapowiedzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
BAN stały
|
Mycha, najpierw jadę na brochów. A jak mnie odeślą to wyląduję na klinikach
![]() Ktosiowa, baaardzo mądry wpis na blogu. Dziękuję za niego ![]() ![]() Iemand , spokojnie ![]() ![]() ![]() Polecam przeczytać wpis Ktosiowej na blogu ![]() ![]() Madziula, w ogóle bardzo fajnie wczoraj napisałaś na forum o karmieniu piersią ![]() ![]() Mila śpi, matka pije kawkę..a za pół godzinki lecę do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
dokładnie tydzień przed porodem
![]()
#4487 |
Konto usunięte
|
Paulka gratulacje
![]() ![]() ![]() Iemand za rozkręcenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
#4489 |
Wtajemniczenie
|
Lu7 ślicznie wygladasz
![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Santom jak Papryk nie spi to młody jezdzi po nim autami
![]() ![]() Dopiero sie siebie uczymy ![]()
#4491 |
Raczkowanie
|
wiecie, że to jedyna para szpilek w którą zdołałam wepchnąć kuloski?
wszystkie są za małe ![]()
#4492 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie i brzuchatki, nie ma szans na nadrobienie Was bo rzadko tu teraz zagladam... :/ malec przez pierwsze 8 dni pieknie mi spał budzil sie co 3h na karmienie i na pieluche jednak 8 dnia w nocy mial najprawdopodobniej atak kolki 3h plakal nic go nie uspokajało prezyl sie robil sie czerwony i sciskal piastki nastepnego dnia bylo to samo od 22 do 1 w nocy okropny placz. W tym samym czasie byla u mnie polozna i stwierdzila ze mogl tak zareagowac na rzodkiewki ktore zjadlam (eh nie wiedzialm ze ich nie moge teraz bardzo z dieta uwazam) lub na witaminke k bo wlasnie 8 dnia podalismy mu d+k. Od 2 dni witaminy k mu nie podaje i noce ladnie przesypa dostaje malec sama D. Troche czytalam o tym w internecie i niektóre kobiety opisuja ten sam problem co u mnie ze witamina k wywolala u ich dziecka kolki. Z mezem stwierdzilismy ze w piatek sporobujemy mu podac witaminke d+k i zobaczymy jak zareaguje (mąz w soboty nie pracuje wiec w razie nie przespanej nocy jakos damy rade). Moze to nie wina tej witaminy tylko tych rzodkiewek... nie wiem :/ male ogolnie teraz spi dosc nie spokojnie. Przy karmieniu bardzo sie denerwuje bo szeroko otwiera buzke a ja mam drobne i plaske sutki i polozna sama zwrocila uwage ze moge miec z karmieniem problem. Bardzo chce karmic piersia wiec jakos musimy zwalczyc ten problem. Ogolnie podziwiam mamy z dwojka dzieci lub mamy blizniakow mi z jednym jest ciezko to wszystko ogarnać a dodatkow zeby samemu jakos wygladac i zeby mieszkanie bylo ogarniete. Mialam juz moment kryzysowy przy ataku kolki ze nie wiedzac co robic az lzy mi leciały.... dobrze ze maz jest bardzo zaangazowany w opiece nad maluszkiem. Jasio teraz spi wiec moze co nieco uda mi sie poczytać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jaki brzuszek okrąglinek, wow ![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Rodzicielka moja juz poszla
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Nie spać! Rodzić!
![]() ![]() ![]()
#4498 |
Wtajemniczenie
|
Hmm... całkiem mi to wszystko nie ustało. Skurcze się pojawiają co jakieś 20 minut. Głównie odczuwam je w krzyżu. Ciekawe co będzie dalej. Dziękuję za kciuki
![]()
#4499 |
Zakorzenienie
|
Lu7 przepiekny brzuszek, tak pieknie sie prezentujesz w tej sukience ze az szkoda rodzic!
![]() ![]() lemand mnie tez cos dzis krzyz pobolewa juz ledwo auto prowadze, poszlam odebrac badania, zrobilam male zakupy, odebralam synka z przedszkola....pamietam ja mialam bole krzyzowe przy pierwszym porodzie, nie zycze nikomu ![]() ab_cd zobaczysz ze za kilka dni/tygodni zlapiesz rytm, my tez jestesmy zupelnie sami takze Cie rozumiem.... ![]() popatrzylam w necie jak wyglada ten czop sluzowy i u mnie to chyba nie to, bo bardziej mam takie uplawo-glutki podbarwione krwia, moze to po wymazie, ktory robilam w poniedzialek ![]()
#4500 |
Zakorzenienie
|
Witam sie wreszcie... od 1,5 tyg mamy malego Franka.przy sobie
![]() Za kazdym razem jak zaczynalam do was pisac maly sie wybudzal i musialam sie nim zajac. Franek jest cudowny... jednak zrozumiec takiego malucha to sztuka... ![]() Maly je dosc ladnie (niestety.mm) tylko ja chyba naiwnie myslalam ze taki.maluch bedzie po.jedzeniu ladnie.sam zasypial w lozeczku - czy to w ogole jest mozliwe?!!?? Musze go opatulac i na raczkach ladnie zasypia. Czekam na bujaczek moze on nas troszke odciazy...bo jak maly nie spi i nie je to sam za bardzo nie polezy... Ja po cc czuje sie na prawde dobrze. Wiec nie bojcie sie... te opowiesci ze wstawanie, sikanie czy kupka nie.musza byc wcale takie nieprzyjemne. Ja juz w pon wstawalam a od wt juz bylam bez tab przeciwbolowych. Niestety porod sn nam sie nie udal - diagnoza brak postepu porodu. Podziwiam Monike jak sobie daje rade z 2 dzieciakow plus starszak... ja bym nie ogarnela...jedno dla mnie to sporo... a co dopjero 2 maluchow. Postram sie do was czesciej zagladac. 3 mam kciuki za rozwoj akcji. Za udane wizyty i kolejne tygodnie. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.