Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-14, 09:59   #4471
karolkya
Wtajemniczenie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Moni to tak jak u mnie, rozpulchniona, skrócona ale zwarta
Ja mam wizytę w sobotę, zobaczymy czy coś się zmieniło przez tydzień po odstawieniu Luteiny, Nospy, Magnezu i piciu malin.... Ostatnio była krótka z rozwarciem na opuszek...

Dziewczyny z TP na dziś i już, nie wariujcie. Wiem, że łatwo mówić ale może postarajcie się odwrócić myśli od porodu żeby wam się w głowie przejaśniło i może samo pójdzie... Skupcie się na czymś innym. Sama nie wiem
Stary 2014-05-14, 10:06   #4472
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

A ja się w nocy jak głupia cieszyłam, że to już dzisiaj, że nareszcie A tu przeszło wszystko
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 10:16   #4473
mak polny
Rozeznanie

Iemand nie masz wyjścia, urodzić musisz

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Spoko jesli nie rodzi sie przez skurcze lydek to jeszcze sie nigdzie nie wybieram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
kasian ja zaraz urodzę ze śmiechu, o matko rozwaliłaś mnie
Dziś Kasia ma teksty nie do przebicia
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 10:23   #4474
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Jak sie da karmiac odebrqc poczte i łapać siuśki Olafa do nocnika bo tylko na stojaka robi, trzymajac drugiego na ramieniu do odbicia to wszystko sie da

Cos to moje drugie średnio zadowolone w wózku, Oliś nigdy nie marudał, będzie sie musiał Rychu do bryki przyzwyczaić...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 10:29   #4475
monijaaa
Zadomowienie

oki chata ogarnieta. Zaparzylam sobie miete i czekam z kawa na mame

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 10:36   #4476
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Jak sie da karmiac odebrqc poczte i łapać siuśki Olafa do nocnika bo tylko na stojaka robi, trzymajac drugiego na ramieniu do odbicia to wszystko sie da

Cos to moje drugie średnio zadowolone w wózku, Oliś nigdy nie marudał, będzie sie musiał Rychu do bryki przyzwyczaić...
matka mistrzem akrobacji
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 10:53   #4477
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość
matka mistrzem akrobacji
My kobiety , to jestesmy NIESAMOWITE

Stary 2014-05-14, 11:06   #4478
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Dzień dobry
Właśnie zjadłam śniadanie
I zbieram się na ploteczki do koleżanki
za wizyty jeśli są i za rozkręcenie akcji dla potrzebujących
Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
Już mi się płakać chce jak tak nic się nie dzieje. Myślałam, że może nareszcie... a tu nic. A jak czytam w necie o tych przepowiadających to się boję, że mnie po prostu macica tylko straszy i że nie urodzę
Pełnia jest dziś o 21:17
Ja czekam
Sprawdziłam wczoraj w kalendarzu, ja się urodziłam w środę a tż w czwartek Syn ma ambitny plan do zrealizowania na dziś i/lub jutro

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Przynajmniej coś się u Ciebie dzieje.. U mnie nic, a dziś mam TP..

Ehh.. I nie czytaj tego przeklętego netu, bo zwariować można..
U mnie też się nic nie dzieje, ale moja mama też nie miała przepowiadaczy. Rano ją wzięło a wieczorem urodziła

Cytat:

Madziuuula rulez!! szacun kobieto

Kasian jedi wprawił mnie wręcz w spazmatyczny atak śmiechu

A potem Ktosiowa swoim tekstem poprawiła

Ramonka za czopa

Gosius miło że się z nami kontaktujesz Ewidentnie widać, że Milenka dalej jest aniołkiem

Kasiab, Seksta, Zytus i pozostałe dziewczyny, które napisały mi o kp po indukcji, dziękuję

Niegrzeczna wstałaś już?

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-14 o 11:08
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:18   #4479
Lu7
Raczkowanie

Witam !

właśnie zjadłam racuchy z jabłkiem i rabarbarem i nie mogę się ruszyć

i główkuję co zrobić z motylem który siedzi mi na zasłonie
Stary 2014-05-14, 11:19   #4480
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Pełnia jest dziś o 21:17
Ja czekam
Sprawdziłam wczoraj w kalendarzu, ja się urodziłam w środę a tż w czwartek Syn ma ambitny plan do zrealizowania na dziś i/lub jutro
my obydwoje z mężem urodzeni w poniedziałek, pracusie hehe
ja za to wolałabym urodzić w piątek lub sobote, bo moja ginka jest wtedy na dyżurze
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:24   #4481
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość

mamuski karmiace, pijecie kawe??
Bardzo rzadko- jak mnie dziecia dobija w nocy, ale ja i bez ciazy rzadko pijam kawe

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-14, 11:29   #4482
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Zaraz mnie zlinczujecie ale pół dnia myśle czy sie odezwać i w końcu walne reprymende
Bo nie powiem co mnie strzela jak słysze że co druga mamusia załamana że nie ma mleka bo jej mądry ktoś tak wmawia zamiast wesprzeć i zapewnić że mleko jest albo zaraz przyjdzie tylko trzeba popracowac z maluchem. Kobietki 4 dni do nawału to naprawde niewielki wysiłek żadne poświecenie...
A jeszcze bardziej strzela mnie jak ktoś slucha mądrego profesora karmionego pewno mlekiem krowim albo lepsza milupą, który z żywieniem noworodka ma tyle wspólnego co wspomniana krowa z tymże...
I co z tego że dziecko żółte, moje dwa tygodnie świeci a zdrowe, wcina za dwóch i trenuje ostro, już potrafi sie obrócić wokół własnej osi niemal o 180stopni. W 10 dni przybrał prawie 500g mimo koloru skóry a to drugi nasz taki egzemplarz. No ale ja nie jestem doktorem

Do rzeczy - drogie mamusie czytajcie, czytajcie coś wiecej o niemowletach i noworodkach niż składy kremów i płynów do prania ja wiem że nie każdy może karmic piersia bo są różne historie i tutaj np Vampirke czy Santom podziwiam za checi, no ale tyle sie poddaje że masakra.

A pisze dlatego, że zaraz zacznie sie kryzys 6 tygodnia intensywny wzrost i znów kolejne mamy stwierdzą że nie mają mleka... Kobitki uwierzcie w siebie !!!
Ja wiem, że jestem złośliwa i nie zwalam na hormony ale robie to w dobrej wierze, licząc że jeszcze ktoś uwierzy w siłe swojego cyca !!!!

No to możecie mnie linczować
Bravo!!!

Mam takie same odczucia jak któas znajoma mówi że nie karmi bo mało mleka miała!!!! ITD...nie rozmawiam nawet bo szkoda moich nerwów

Ale powiem Wam że ja lezałam 4 dni na porodówcei dopiero na 4 dzien pod prysznicem gdy kapałam sieprzed wyjściem do domu.. poleciało mleko.. 3 dni z laktatoprem walczyłam.. popekały mi brodawki mała nie ssała bo mam płaskie sutki.. i karmiłam wyłącznie cyckiem do 5 msc a wogóle do 12 miesiąca życia prze OSŁONKI... niestety sutki sienie ukształtowały ciagle po karmieniu były płaskie za to osłonki spełniły swoja role i to przez 12 miesięcy!
Zanik pokarmu to nic z tymi osłonkami...

Poczytajcie o skokach rozwojowych pierwszy w ok 6 tyug.. bedzie dziecie non stop przy cycku i tak to 3-4 dni zanim cycki nie nastawia siena zwiększona produkcję.. BRON BOZE DOKARMIAC BUTLĄ.. pogorszycie sprawe zamaist podnieść laktacje.
Tych skoków bedzie kilka...trzeba to przetrwac i na dziecię sie nie denerwować.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:33   #4483
muffinka90
Zakorzenienie

Madziulka oj da sie wszystko, ja dzis i Ola na cycku Filipowi jablko obieralam

Moja ksiezniczka tez za wozkiem nie przepada, Filip na pierwszym wyboju zasypial snem kamiennym (jak kiedys nie mogl dlugo zasnac to moj brat wozil go przez szyne od drzwi przesuwanych) a ksiezniczak co dolek to oczy wielkie i po spaniu dlatego rzadko z wozkiem wychodze. Poki lekka to w chuste i do przodu, podejrzewam, ze w spacerowce bedzie lepiej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:33   #4484
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Przynajmniej coś się u Ciebie dzieje.. U mnie nic, a dziś mam TP..

Ehh.. I nie czytaj tego przeklętego netu, bo zwariować można..
Kochana, bo wezmie Cie z zaskoczenia u mnie tez nic sie nie dzialo kompletnie. caly tydzien chodzilam i jojczylam, ze nawet przepowiadacze mi ustaly. kompletnie nic sie nie dzialo, a kladac sie spac nie myslalam o tym, ze zaraz mi pecherz pyknie chwile potem juz mialam skurcze

takze laski nie znacie dnia ani godziny. brak objawow porodowych to tez objaw

kurcze, podwojne Mamusie, ja Was podziwiam!! jak Wy ogarniacie wszystko? Madziula, wez mi napisz jak wyglada Twoj dzien bo nie potrafie sobie tego wyobrazic i w ogole co robi Papryk jak nie spi? musisz go zabawiac czy wyrabia mlody sam? bo sie zastanawiam jak ta moja Glizdolowa zabawic. gadam, masuje, nosze, przytulam a to srednio ja interesuje. malo tego, teraz spi w wozku i co chwile jeczy, jesli jej nie pobujam to sie wybudza z rykiem

3mam kciuki za wszystkie rodzace i te z zapowiedziami porodu, a nawet i za te bez zapowiedzi!!!

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:42   #4485
ilkas
BAN stały

Mycha, najpierw jadę na brochów. A jak mnie odeślą to wyląduję na klinikach

Ktosiowa, baaardzo mądry wpis na blogu. Dziękuję za niego Wrzucam na luz

Iemand , spokojnie Skoro były takie skurcze tzn, że poród już blisko Macica się ładnie przygotowuje i niedługo się rozkręci wszystko na dobre. Cierpliwości
Polecam przeczytać wpis Ktosiowej na blogu Mi dał do myślenia i cierpliwie czekam

Madziula, w ogóle bardzo fajnie wczoraj napisałaś na forum o karmieniu piersią

Mila śpi, matka pije kawkę..a za pół godzinki lecę do pracy Pogoda dziś kiepska. Zobaczymy jak będzie do po południa. Jak się rozpogodzi to pójdziemy w trójkę po pracy na spacerek, a jak nie to chyba zaliczymy z Milą małpi gaj
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:47   #4486
Lu7
Raczkowanie

dokładnie tydzień przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maj ciąża mini.jpg (28,5 KB, 96 załadowań)
Stary 2014-05-14, 11:51   #4487
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Paulka gratulacje klask i:

Iemand za rozkręcenie
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:52   #4488
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:53   #4489
simka234
Wtajemniczenie

Lu7 ślicznie wygladasz

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:55   #4490
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Santom jak Papryk nie spi to młody jezdzi po nim autami a tak serio to nic lezy sobie a my do niego nawijamy, jak maruda zmieniam miejscowke/ pozycje a jak sie zmeczy to owijam, lulam i w kimono:p teraz mialam go na lezaczku w kuchni bo jak Olaf spi to oczywiscie Papryk nie :p no i usypiam właśnie
Dopiero sie siebie uczymy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 11:56   #4491
Lu7
Raczkowanie

wiecie, że to jedyna para szpilek w którą zdołałam wepchnąć kuloski?
wszystkie są za małe
Stary 2014-05-14, 12:10   #4492
ab_cd
Rozeznanie

Witam mamusie i brzuchatki, nie ma szans na nadrobienie Was bo rzadko tu teraz zagladam... :/ malec przez pierwsze 8 dni pieknie mi spał budzil sie co 3h na karmienie i na pieluche jednak 8 dnia w nocy mial najprawdopodobniej atak kolki 3h plakal nic go nie uspokajało prezyl sie robil sie czerwony i sciskal piastki nastepnego dnia bylo to samo od 22 do 1 w nocy okropny placz. W tym samym czasie byla u mnie polozna i stwierdzila ze mogl tak zareagowac na rzodkiewki ktore zjadlam (eh nie wiedzialm ze ich nie moge teraz bardzo z dieta uwazam) lub na witaminke k bo wlasnie 8 dnia podalismy mu d+k. Od 2 dni witaminy k mu nie podaje i noce ladnie przesypa dostaje malec sama D. Troche czytalam o tym w internecie i niektóre kobiety opisuja ten sam problem co u mnie ze witamina k wywolala u ich dziecka kolki. Z mezem stwierdzilismy ze w piatek sporobujemy mu podac witaminke d+k i zobaczymy jak zareaguje (mąz w soboty nie pracuje wiec w razie nie przespanej nocy jakos damy rade). Moze to nie wina tej witaminy tylko tych rzodkiewek... nie wiem :/ male ogolnie teraz spi dosc nie spokojnie. Przy karmieniu bardzo sie denerwuje bo szeroko otwiera buzke a ja mam drobne i plaske sutki i polozna sama zwrocila uwage ze moge miec z karmieniem problem. Bardzo chce karmic piersia wiec jakos musimy zwalczyc ten problem. Ogolnie podziwiam mamy z dwojka dzieci lub mamy blizniakow mi z jednym jest ciezko to wszystko ogarnać a dodatkow zeby samemu jakos wygladac i zeby mieszkanie bylo ogarniete. Mialam juz moment kryzysowy przy ataku kolki ze nie wiedzac co robic az lzy mi leciały.... dobrze ze maz jest bardzo zaangazowany w opiece nad maluszkiem. Jasio teraz spi wiec moze co nieco uda mi sie poczytać.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:13   #4493
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
super figurka
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:15   #4494
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
U mnie caly czas bol brzucha jak na okres, ale to dziwne, bo to nie jest skurczowo tylko taki ciagly bol, wzielam od mamy ta no spe, zobaczymy a teraz jakas sraczka sie zaczela i juz sobie wkrecam a u nas pelnia byla juz dzisiaj
Moj maz madry stwierdzil ze jak teraz urodze to tylko chyba sila umyslu tak, bo ja kuzwa mistrz jedi jestem
Może jednak magia pełni działa albo Tosia złośliwa, chce pokazać Tacie, że wyjdzie kiedy chce a nie kiedy jej pozwolą

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Agaaga no niestety
ciekawe, czy będziemy parą rodziły w ten sam dzień ??

dziś zauwazyłam 'coś' różowego, sluzowatego na bieliźnie, wiec albo to wynik wczorajszego dogłębnego badania szyjki albo czop schodzi

dużo tego czopu powinno być??
Skoro Tobie już czop złazi, to raczej razem nie urodzimy, bo u mnie cisza, na nic się nie zapowiada

Cytat:
Jaki brzuszek okrąglinek, wow a jaka sexy mama

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:35   #4495
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Santom jak Papryk nie spi to młody jezdzi po nim autami a
Haha masaż Shantala wersja Olafa

Idę spać, byłam na wizycie, mogę urodzić dziś mogę za tydzień
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:51   #4496
monijaaa
Zadomowienie

Rodzicielka moja juz poszla ja pojde w slady Ktosiowej i sie chyba zdrzemne

Stary 2014-05-14, 12:53   #4497
agaaga89
Zakorzenienie

Nie spać! Rodzić!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 12:57   #4498
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hmm... całkiem mi to wszystko nie ustało. Skurcze się pojawiają co jakieś 20 minut. Głównie odczuwam je w krzyżu. Ciekawe co będzie dalej. Dziękuję za kciuki
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-14, 13:10   #4499
principessina
Zakorzenienie

Lu7 przepiekny brzuszek, tak pieknie sie prezentujesz w tej sukience ze az szkoda rodzic!

lemand mnie tez cos dzis krzyz pobolewa juz ledwo auto prowadze, poszlam odebrac badania, zrobilam male zakupy, odebralam synka z przedszkola....pamietam ja mialam bole krzyzowe przy pierwszym porodzie, nie zycze nikomu

ab_cd zobaczysz ze za kilka dni/tygodni zlapiesz rytm, my tez jestesmy zupelnie sami takze Cie rozumiem....

popatrzylam w necie jak wyglada ten czop sluzowy i u mnie to chyba nie to, bo bardziej mam takie uplawo-glutki podbarwione krwia, moze to po wymazie, ktory robilam w poniedzialek
Stary 2014-05-14, 13:17   #4500
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam sie wreszcie... od 1,5 tyg mamy malego Franka.przy sobie w domku jestesmy dokladnie.juz tydzien.
Za kazdym razem jak zaczynalam do was pisac maly sie wybudzal i musialam sie nim zajac.
Franek jest cudowny... jednak zrozumiec takiego malucha to sztuka...
Maly je dosc ladnie (niestety.mm) tylko ja chyba naiwnie myslalam ze taki.maluch bedzie po.jedzeniu ladnie.sam zasypial w lozeczku - czy to w ogole jest mozliwe?!!??

Musze go opatulac i na raczkach ladnie zasypia. Czekam na bujaczek moze on nas troszke odciazy...bo jak maly nie spi i nie je to sam za bardzo nie polezy...

Ja po cc czuje sie na prawde dobrze. Wiec nie bojcie sie... te opowiesci ze wstawanie, sikanie czy kupka nie.musza byc wcale takie nieprzyjemne. Ja juz w pon wstawalam a od wt juz bylam bez tab przeciwbolowych. Niestety porod sn nam sie nie udal - diagnoza brak postepu porodu.

Podziwiam Monike jak sobie daje rade z 2 dzieciakow plus starszak... ja bym nie ogarnela...jedno dla mnie to sporo... a co dopjero 2 maluchow.
Postram sie do was czesciej zagladac.

3 mam kciuki za rozwoj akcji.
Za udane wizyty i kolejne tygodnie.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości