|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cześć
![]() ![]() ![]() Co do obiadu ![]()
#4472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Hej Lula ![]() no doskonale Cię rozumiem, jak ktoś nie ma potrzeby przebywania z wnukiem.. ja robię tak samo jak Ty wszedzie z młodym, chyba że moja mama sama się zorientuje i zaproponuje to zostanie na 2 h z małym ale tak to może było z 5 razy w zyciu ( oczywiscie to nawet nie był czas dla siebie tylko lekarz albo cos) ![]() ![]()
![]() |
#4473 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na obiad zupka s jaja to zobaczę. . Cytat:
racja nie potrzebujesz jej laski wielka pani się znalazła . Cytat:
oj ty biedna masz nas jakby co .. a ja man wizytę w piątek .. juz czekam z niecierpliwością. . Cytat:
co za baba się wpycha na święta do innych haha tapet na nie powiem .. Cytat:
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() przyszłam zakomunikować, że nie będzie mnie w najbliższym czasie. Właśnie jestem na starym mieszkaniu, zabieramy reszte rzeczy, sprzątamy i wynosimy się. Pierwsza noc na nowym za nami ![]() Nie wiem, kiedy tam założą nam internet, mam nadzieję, że jak najszybciej. Papa ![]()
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ na początku miał inne zdanie na ten temat niż ja natomiast z czasem sie przekonał i stoi murem za mna ![]() ![]()
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
![]() Ambiwalentna29 moja wczoraj dzwoniła z tego sanatorium do męża i poskarżyła się, że nie odebrałam telefonu ![]() ![]() ![]() co do każdych świąt to zawsze wypytuje co zrobię i najlepiej jakbym wszystko zrobiła a ona będzie leżeć z tym swoim dupskiem.. ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-03-14 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Czekamy 😙
#4479 |
Zakorzenienie
|
To ja rozładuje napięcie przez te rozmowy o treściach. . Mój brzusio z dziś rana ..
Aa w ogóle musze się pochwalić wczoraj leżałam na sofie i oglądałam film a tu dzidzia mi kopala ale już wyraźnie 1 raz tak mocno kopala mój mąż jak zobaczył mój śmiech się zaczął śmiać ze się sama do siebie śmieje hihi
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-03-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Pojechałam jednak na pogotowie z tym zębem i mam ulgę, oby do poniedziałku, wtedy moze zaczniemy leczenie a szykuje sie kanałowe. Suar, sliczny brzusio taki okraglutki, jestesmy podobnie terminami a moj jest znacznie mniejszy i raczej przypomina tluszczyk Widze ze tesciowe na tapecie dzisiaj, ale sobie znalazlyscie temat z rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Sliczny brzusio
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A co do ubranek to moze lepiej wyczuc sytuacje, bo czsem lepiej wziac dla swietego spokoju i nawet wyrzucic jak sie nie nadaja, a czasami lepiej odmowic bo pozniej moze byc wiecej gadania niz to warte... Ja od swojej bym nie wziela :-P pomimo to ze ma corke 13letnia, ale to kwestia podejscia do osoby, ja od swojej niczego nie chce oprocz swietego spokoju ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
Mnie w 3ms i do polowy 4 rwalo na zapach pasty do zebow, smak, wiec byla sama woda albo dla dzieci pasty ktore tez nie zdawaly egzaminu. Teraz juz ok, ale nie wiem czy przez to wszystko nie uszkodzily sie zeby, bo wiadomo jak dzialaja kwasy zoladkowe na zeby. A lepiej sprawdzic teraz, bo pozniej przy maluszku bedzie malo czasu na wizyty w swojej sprawie u lekarzy... A krwawienie z dziasel to jakas masakra, ja uzywam moekkiej szczoteczki ale mimo to zaraz cos sobie uszkodze, teraz juz mniej ale wczesniej tak mnie dziasla bolaly po szczoteczce ze szok. Ale juz polowa za nami ;-) skoncza sie takoe problemy zaczna nowe, takie to juz jest zycie pelne wyzwan i niespodzianek. Ale kto jak kto ale kobieta zawsze sobie da rade ;-)
Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-03-14 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4486 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() o widzę ciekawy temat z rana;d My za granicą więc luzik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ach dziś mi się szykuje samotna noc. I któraś ostatnio pytała, czy jesteśmy bardziej bojaźliwe. Oj tak. Ja jestem i to bardzo. Drzwi nie otwieram nikomu, najgorsze, że judasza nie mamy. Ale znajomi wiedzą, że jak chcą przyjść to mają dzwonić wcześniej:d I jeszcze ostatnio oglądaliśmy horror i teraz mam takie schizy, że chyba nie zasnę dziś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
Ej ja tez jak przychodzi mi samej noc spedzac to nie moge zasnac, a mam cos takiego ze odwrocona plecami do drzwi nie zasne, dopiero jak jasno sie robi to obracam sie plecami do drzwi, tak mi zostalo juz z dziecinstwa, ale zauwazylam ze bardziej sie boje teraz niz kiedys... A od jutra caly tydzien czeka mnie samotnych nocek :-( mam nadzieje ze szybko zleci ten tydzien... Ja juz swiat nie moge sie doczekac, przyjezdza do mnie rodzenstwo, bedzie duzo ludzi i jak zwykle wesolo ;-) a siostry to moje male kuchareczki, sa w technikum gastronomicznym, wiec pomoc bedzie w przygotowaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie się obudziłam z drzemki
![]()
#4489 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba dzis zapracowane tak przy sobocie ;-) Ja mam dzis lenia i nic mi sie nie chce, zrobilam obiad i leniuchuje, pogoda tylko do drzemki, ale trzeba mieszkanko ogarnac wiec chyba trzeba sie ruszyc i cos zaczac robic. Juz powoli szykuje sie na jutro z gotowaniem, beda kopytka ;-) tak to juz jest z kluseczkowo pierozkowymi duszyczkami ;-) pewnie w boczki bedzie szlo :-( ale chec na kluseczki silniejsza ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i mi się rozchodzi głównie o to, że strasznie mówi, że zajmować się nie będzie, a już swoje racje nam narzuca : a to, żebym nie kupowała bodziaków Małemu tylko kaftaniki, a to że łóżeczko ma być takie a nie inne, a to że kupowanie pampersów to strata kasy i lepiej prać pieluchy... to jest najbardziej wkurzające ![]() Sugar - fajny brzuszek ![]() Ja wróciłam z kursu ![]() ![]() Odpocznę chwilę i jedziemy na zakupy, bo pasuje kosmetyczkę uzupełnić ![]() a i obiecałam sobie, że na razie nic Małemu nie kupię, ale przed kursem zahaczyłam o jeden lumpeks z odzieżą z USA i takie cuda mam ![]()
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam intensywny weekend wiec odezwe się pewnie dopiero w poniedziałek ![]() ![]() Miłego weekendu buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mms gdybyś nie napisała, że to rzeczy z lumpka to w życiu bym nie pomyślała, że używane .Bardzo ładne ![]() Coś tak mnie dziś naleciało i pojechałam do maca na kanapkę i jak rozmawiałam z mamą i jej powiedziałam gdzie byłam, to mnie ochrzaniła, jakbym nie wiem co zrobiła ![]() Co do teściowych to moja mi kiedyś powiedziała, że ona swoje dzieci już wychowała. No raz w roku jej się zdarzy, że go weżmie na 2-3 h, jak przyjedzie jej ulubiony wnuk z UK na wakacje. On może u niej siedzieć całe lato, a mojego synka nawet na jeden dzień nie zabierze do siebie ... Kij jej w oko ![]() Moja mama zastanie z synkiem zawsze jak ją poproszę, ale żeby sama jakoś wychodziła z inicjatywą, to też nie za bardzo. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Tak w ogóle to olenka nam zaginęła ![]()
![]() |
#4493 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie pozarlismy pyszna pizze - mniam i ruszamy ns kabarety, nie wiem jak tam wysiedzie prawie 3 godz... lyknelam no spe bo ostro ciagnie mnie w pachwinach, ostatnio poczulam jak napina mi sie macica i brzuch byl jak kamien, zdarzylo sie to tylko raz, myslalam ze takie akcje to grubo po polowie ciazy
Fiona raz na jakis czas mac to nic zlego, czesti mnie chcica bierze na mac wrapa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
ankaa z tym brzuchem to miałam takie akcje o których piszesz jakoś w 15-16 tc.
#4495 |
Wtajemniczenie
|
No jestem wlasnie w 16 tc i normalnie szok ze tak szybko stawia sie brzuch, poki co to jednorazowy wyskok, z synem stawial mi sie brzuch ok 23 tc, ale szyjka trzymala podobno taka uroda, niewielki spacer a brzuch byl jak kamien, lezalam w szpitalu z tym ale nic nie wyszlo dlaczego tak sue dzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cały dzień na nogach spędziłam. Sprzątanie obiad i zabawa a młodym ![]() A teraz leżymy w pizamkach i oglądamy Potwory i spółka. Tak czytam o Waszych tesciowych (czy jak to się odmienia ![]() ![]() Za to moja babcia jak młody był malutki i miał drzemki po 5 minut stwierdziła, że na młodego urok ktoś rzucił i odprawiała nad nim czary. Tzn przelewała białko z jajka do szklanki wody i.w zależności czy białko było mętne czy przezroczyste to coś z tego niby wynikało. Ale jak miało jej to pomóc się uspokoić to dla świętego spokoju pozwalałam jej to zrobić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a właśnie... jaki proszek do prania polecacie? chodzi mi o ciuszki dla noworodka ![]() co do mamy, to nie przejmuj się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do czarów, to mama mojej bratowej też takie stosowała na bratanku i bratanicy ![]() ![]() a tak w ogóle, to zajadam się właśnie milky way'ami i czekam na "Małych Gigantów" ![]()
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Mms ja używałam fairy non bio, proszek i płyn z tego
![]() ![]()
#4499 |
Zadomowienie
|
Yyyyy....Dobry wieczór!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
MalgorzataD jasne, zapraszamy !
![]() ![]() ![]() ---- Dziewczyny ja padam na twarz przez ten cały remont ale... Skończone !!! A ja leze w piżamce w nowym łożku i czekam z TŻ na pizze... Ale miałam dzisiaj stracha bo mi sie taki twardy brzuch zrobił w pewnym momencie, ze normalnie skala!! Nie powinno tak byc, prawda?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.