![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Cytat:
Mojej koleżanki szef wygadał się żonie i pół miasta już wiedziało o ciąży. Nie ma reguły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to co piszecie o pracy to jakaś abstrakcja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() One są na prawdę dobrej jakości bo koleżanka ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Ja jak powiedziałam i ciąży koleżankom było im przykro że dopiero wróciłam po pierwszym macierzyńskim i już znów odejdę. Poryczałysmy się we cztery. Alebardzo bardzo się cieszyły ze jestem w ciąży bo jako jedne z niewielu osób wiedziały o naszych problemach i ponad dwuletnich staraniach.
A kierowniczka, hmmm też się ucieszyła, pogratulowala, ale widziałam że niezbyt jej to na rękę, bo jestem 3 dziewczyna która odchodzi, 2 jyz są na macierzyńskim. Tak ze wydział pomniejszony o kilka osob to spore obciążenie dla wydziału. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
Miałam Was o coś pytać na fb, nawet po to wzięłam telefon i nie pamiętam co to było :/ dziury w bani mnie wykończą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, nie mogę sobie dziś miejsca znaleźć. Od 20 miesięcy jestem sama w domu. Tęsknię za córcią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
A u mnie pada śnieg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6917072 6]A u mnie pada śnieg ![]() u mnie lekko pruszy, mam nadzieję że się nie rozpada bo na lumpy się wybieram :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6917010 1]Dla mnie to co piszecie o pracy to jakaś abstrakcja
![]() Ja mam takie doświadczenia jak ty. W momencie kiedy komuś było nie na rękę to co ze mną sie działo, kończyła sie przyjaźń. Jeśli chodzi o możliwość powrotu do pracy po ciazy to praktycznie żadna z moich koleżanek, ani ja nie miała takiej możliwości juz niezależnie od formy zatrudnienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Konto usunięte
|
Chyba pójdę do sklepu po chlebek... przewietrzę się troszkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Kalina dokladnie. Ja w pracy sie przyjaznie ze wszystkimi a z kierownikiem nawet spedzilam sylwestra..
![]() Ale pospalam..dzis wizyta !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za wszystkie inne dziś wizytujące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
Byłam juz z ta krwią i mam pytanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę rosół gotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6917072 6]A u mnie pada śnieg ![]() A ja właśnie dziś uświadomiłam sobie, że przed nami długi weekend i zapragnelam gdzieś sobie pojechać, a jako że w Krakowie do tej pory nie mieliśmy śniegu, to właśnie o śnieg mi chodzi 😉 polecacie coś fajnego w górach - hotel, pensjonat (najlepiej z basenem 😉 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
|
Ja też pracuje ją też....! do czwartku włącznie mam nocki. Co do relacji... To mojab druha praca. W jednej pracowałam 8.5roku. Staż mysle ze wlasnie zawdzieczam ludziom z którymi pracowałam. Oj ciężko było odejsc. Teraz też chyba gdyby nie ludzie i chęć kontaktu z Nimi top już dawno byłabym na zwolnieniu...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
cat- gratuluję zaręczyn! Teraz piękne okresy Cię czekają- zarówno przygotowywanie się do macierzyństwa jak i do ślubu
![]() VelaLuca- przykro mi z powodu wypadu Twojej Mamy, ale kurcze- mimo wszystko-bardzo dobrze, że nic się jej nie stało!! Jeśli chodzi o koleżeństwo w pracy....ja mam 2 bardzo bliskie koleżanki - jedna z mojego biura, druga z innego działu-, które wiedziały o moich problemach- wiedziały również o adopcji. Jak tylko im powiedziałam o ciąży (jakieś 5 dni odkąd się dowiedziałam) to nieźle się wszystkie poryczałyśmy ![]() ![]() No a moje szefowa......pisałam kiedyś, że się "ucieszyła" z mojej ciąży, ale po czasie zrozumiałam dlaczego. Jak tylko się dowiedziała, to powiedziała, że wręcz zabrania mi przychodzić do pracy, bo praca przed kompem, do chłodni wchodzić nie mogę, na hale produkcyjne również (bo pola elektromagnetyczne)- tak więc mam iśc na L4- wizytę miałam za kilka dni, bo był pewien problem. Oczywiście potem przekonałam sie dlaczego mnie się tak pozbył. Zgarnęła "moją" super premię (za którą bym kupiła wózek!!!) za audyt, który był 2 dni później od mojego ostatniego dnia w pracy (wszystko przygotowałam ja i tylko ja!!! miała że tak powiem gotowce). Aha, kasę też przydzieliła koleżance, która mnie zastępowała te 2 dni- praktycznie za nic. A powrót do pracy? nie wiem czy bedę miała, bo po tym wszytskim zadzwoniłam do niej i poweidziałam, że czuję się niesprawiedliwie potraktowana i takie tam. ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- aaaa....dzisiaj śniło mi się, że pojechałam odwiedzić mojej koleżanki do prayc i spotkałam moją szefową, która powiedziała, że wreszcie się jej pokazałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ja miałam nadzieję, że popracuję dłużej, ale od same początku, odkąd moja gin potwierdziła ciążę, już miałam komplikacje i dużo dni i nocy przepłakałam....tyle lat się staraliśmy, zdecydowaliśmy się na adopcję, straciliśmy nadzieję, a jak juz zaszłąm w ciążę to od same poczatku było coś nie tak. No ale mam nadzieję, że będzie dobrze.....musi być. W srodę mam wizytę i już się jej nie mogę doczekać, bo czasem mam głupie schizy, że coś jest nie tak- a chcę już posłuchać serduszka i zobaczyć naszego bejbusia ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
Prawnie nie moga. Mi firma cos tam nagina prawo i idzie na reke, bo lubie pracowac na nocki i w ogole w systemie zmianowym. Powiedzialam ze w takiej sytuacji moge jeszcze pracowac inaczej byłabym już pewnie na zwolnieniu. W pierwszej ciazy tez tak pracowalam
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie po pysznym kakauku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
Ja na zwolnieniu jestem, ale tylko dlatego, że pracuje w przedszkolu i ciągle chorowałam. Ważniejsze dla mnie było dziecko niż praca. Przed ciąża nie chorowałam wgle. Wystraszyłam się też różnych chorób zakaźnych a zaraz jak odeszłam to pojawiła się epidemia szkarlaryny. Nie wiem czy taka choroba ma wpływ na dziecko, ale cieszę się , że nie zachorowałam.
Ja na FB nie wrzuciałabym zdjęcia testu ciążowego lub usg, ale jeśli miałabym ładne zdjęcie z brzuszkiem to pewnie bym wrzuciła ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Konto usunięte
|
A firmę rodzinną wspominam najgorzej ze wszystkich - koszmarny wyzysk, praca za darmo, delegacje za darmo, mobing i w ogóle posądzanie ciągłe o kradzieże wszystkich pracowników... nie polecam takiego szefostwa. No i to ciągłe podjudzanie każdego pracownika przeciw sobie przez szefostwo... koszmar który ciągle we mnie siedzi.
No a ostatnia praca - to wyzysk za darmo był... cóż a łudziłam się że będzie inaczej. A jak marikaxp wrzucasz zdjęcia na istagram? Bo ja zwykłym androidem nie mogę, a też bym chciała zobaczyć z czym to się je. Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e Czas edycji: 2017-01-02 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Przypomniał mi się teraz mój sen. Śniło mi się że poszłam do mojego lekarza rodzinnego a tam mi mówią że juz nie pracuje no wyleciał za molestowanie pacjentek. Wpadłam w rozpacz bo nie wiedziałam do kogo teraz mam pójść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Rozeznanie
|
A mi dziś się śniło , że odeszły mi wody , obudziłam się z płaczem i zaczełam macać materac czy jest mokry😮😐
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Konto usunięte
|
Jejku, jakie wy macie sny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię czytać o Waszych snach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Macham z pracy! Rano jeszcze zdążyliśmy odbyć kolęde ![]() Pannaanna ja mam jutro wieczorem wizytę i tez już rano się zastanawiałam jak ja na te wagę wejdę ![]() ![]() Vela współczuje mamie, całe szczęście, ze jej nic się nie stało. Ale z pewnością stresu najadła się wiele Daiquiricubano - u nas mąż zarezerwował wyjazd w ostatni czwartek przez booking, synek będzie się uczył jazdy na nartach. Niestety miejsc już naprawdę niewiele było i jak zwykle padło na Zakopane. To nasz stały punkt wypadowy. Odległość spoko, jedynie ta zakopianka... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szef wezwał mnie z rana na rozmowę. I WYTŁUMACZYŁ mi, że ciąży nie da rady ukryć i że trzeba się cieszyć (jakbym nie wiedziała ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zadomowienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6917607 1]A firmę rodzinną wspominam najgorzej ze wszystkich - koszmarny wyzysk, praca za darmo, delegacje za darmo, mobing i w ogóle posądzanie ciągłe o kradzieże wszystkich pracowników... nie polecam takiego szefostwa. No i to ciągłe podjudzanie każdego pracownika przeciw sobie przez szefostwo... koszmar który ciągle we mnie siedzi.
No a ostatnia praca - to wyzysk za darmo był... cóż a łudziłam się że będzie inaczej. A jak marikaxp wrzucasz zdjęcia na istagram? Bo ja zwykłym androidem nie mogę, a też bym chciała zobaczyć z czym to się je.[/QUOTE] Ale mi chodzi o to, że się ma swoją firmę 😊 pracujesz dla siebie wtedy 😊 to zupełnie zmienia sytuacje, bo nie ma, że "mi się nie chce", nie chcesz to nie zarobisz, prosta sprawa 😶 i wtedy, czy ciąża czy nie pracujesz, proste. Oczywiście nie mówię, o sytuacji zagrożenia ciąży, pracy w niesorzyjajacych warunkach, jak choćby przedszkole czy szpital, gdzie choroby to chleb powszedni 😐 ale o zwykłej, małej firmie, wtedy gwarantuje, że każda pracowałaby dużo dłużej 😉 Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6917607 1]A firmę rodzinną wspominam najgorzej ze wszystkich - koszmarny wyzysk, praca za darmo, delegacje za darmo, mobing i w ogóle posądzanie ciągłe o kradzieże wszystkich pracowników... nie polecam takiego szefostwa. No i to ciągłe podjudzanie każdego pracownika przeciw sobie przez szefostwo... koszmar który ciągle we mnie siedzi.
No a ostatnia praca - to wyzysk za darmo był... cóż a łudziłam się że będzie inaczej. A jak marikaxp wrzucasz zdjęcia na istagram? Bo ja zwykłym androidem nie mogę, a też bym chciała zobaczyć z czym to się je.[/QUOTE] Ja wrzucam przez aplikacje - instagram. Przez przeglądarkę też nie umiem wrzucić zdjęć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
Ale sobie spacer zrobiłam :/ nie pomyślałam że dzisiaj może być wszystko pozamykane bo inwentaryzacje robią :/
Kupiłam jedną tunikę w lumpie i tyle. I w biedrze nakupilam plastikowych koszyczków bo za 2 zł były. Zastanawiam się powoli nad organizacją rzeczy dziecka tak żeby mój mąż mógł bez problemu pójść do szafy i znaleźć to co potrzebne. Wymyśliłam ze opiszę koszyczki np. bodziaki po domu, bodziaki na wyjście, spiochy, koszulki itp i tak je posegreguje. Kupiłam tez w jednym sklepie z ☠☠☠☠☠☠☠ami drewniane gwiazdki, bo planuje w tą stronę pójść z dekoracją pokoiku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Serio pierdoł ami to przekleństwo? Oj wizaż wizaż... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.