Lipcowe Panny Młode - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 12:22   #4501
KuNu
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

dziewczyny na wrastajace włoski i krosty stosujcie peeling regularnie i zamiast zelu do mycia mydło siarkowe w płynie a na koniec balsam oxedermil z 10 proc mocznikiem
to powinno wystarczyć
ja tak mialam na udach ,zawziełam sie i teraz tylko od czasu do czasu jakas pojedyncza sie trafi ale jest ok

a łapki moze kremem wydepilujecie? nie powinno byc krostek?

Edytowane przez KuNu
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:30
KuNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:23   #4502
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale wszystko pięknie współgra!
dziękuję! jak dobrze od kogoś to "usłyszć" że to co tyle czasu dobierałam komuś się podoba!
a Ty masz śliczne cudne piękne buty! też bym chciała takie (tylko fioletowe) ale niestety wszystkie które dotychcas znalazłam mają obcas za wysoki dla mnie
a tak przy okazji aaby- tez mam dwa koty i też ślub 23! heh

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
wróciłam z tej mikrodermabrazji i mam mieszane uczucia. byłam pierwszy raz więc właściwie nie wiem czego powinnam się spodziewać... z wyglądu skóry nie widzę żadnej różnicy ale w dotyku wszystko oprócz nosa i okolic jest gładziutkie, w szczególności broda ale pewnie trzeba chodzić parę razy, żeby było widać efekty
efekty mikrodermabrazji są widoczne po kilku miesiącach regularnego chodzenia, zależy też jakich efektów oczekujesz. ja chodziłam żeby pozbyć się grudek na linii brody i powoli po może 6-8 zabiegach znikneły i jak narazie mijają 2 lata i wciąż jest ok!
zrozumiałam że byłaś raz, i że więcej raczej nie pójdziesz? może to i lepiej - nie jestem kosmetyczką, ale z tego co wiem nie powinno się robić tych zabiegów wiosną/latem kiedy słońce opala, bo one złuszczają naskórek, a przy opalaniu to niewskazane. chyba że unikasz słońca i masz filtry.. ale z drugiej strony na ślub chciałabyś być pewnie choć troszkę opalona?
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:37   #4503
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
dziękuję! jak dobrze od kogoś to "usłyszć" że to co tyle czasu dobierałam komuś się podoba!
a Ty masz śliczne cudne piękne buty! też bym chciała takie (tylko fioletowe) ale niestety wszystkie które dotychcas znalazłam mają obcas za wysoki dla mnie
a tak przy okazji aaby- tez mam dwa koty i też ślub 23! heh
Naprawdę wszystko jest dobrane i dopasowane ze smakiem
Dziękuję za komplement nt. butów Też się w nich zakochałam. Zapewne odkocham się szybko, obstawiam że po kilku godzinach chodzenia w nich W dodatku nie mam żadnych na przebranie Wierzę jednak, że ktoś będzie czuwał i będę mogła przetańczyć w nich całą noc
A koty i 23 lipca to znak

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:00   #4504
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
efekty mikrodermabrazji są widoczne po kilku miesiącach regularnego chodzenia, zależy też jakich efektów oczekujesz. ja chodziłam żeby pozbyć się grudek na linii brody i powoli po może 6-8 zabiegach znikneły i jak narazie mijają 2 lata i wciąż jest ok!
zrozumiałam że byłaś raz, i że więcej raczej nie pójdziesz? może to i lepiej - nie jestem kosmetyczką, ale z tego co wiem nie powinno się robić tych zabiegów wiosną/latem kiedy słońce opala, bo one złuszczają naskórek, a przy opalaniu to niewskazane. chyba że unikasz słońca i masz filtry.. ale z drugiej strony na ślub chciałabyś być pewnie choć troszkę opalona?
więcej nie pójdę, poszłam jedynie dlatego, że nadarzyła się okazja a i nie zachęca też to że nie można się opalać. Niby kupiłam sobie filtr 50-tke ale to chyba krótko działa a teraz ciężko wysiedzieć w domu ... wiem, że trzeba kilku zabiegów żeby dało porządne efekty ale myślałam, że choć troszkę będzie lepiej ważne, że chociaż w dotyku skóra jest gładsza
Stary 2011-05-24, 13:06   #4505
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Ooo, pochwal się po, jak tam było
Ja myślałam nad mikro, ale w sumie jesteśmy spłukani, także jedynie na 3 tygodnie przed ślubem idę na oczyszczanie. Kosmetyczka powiedziała, że co prawda nie robi się oczyszczania latem, ale ślub to wyjątek. A teraz nie ma sensu jeszcze robić, bo i tak bym się "zapchała" do ślubu. Poza tym z rzeczy kosmetycznych, to będzie regulacja brwi i malowanie paznokci. Żadnych żeli ani akryli nie zakładam, bo szkoda mi swoich na ten jeden raz, a na pewno nie zostałabym przy nich i przedłużała. Także jedynie jakieś delikatne ładne malowanie.
Marzy mi się za to wybielanie ząbków Ale policzyłam, że wyszłoby to koło 1000zł, bo prócz wybielania musiałabym jeszcze wymienić plomby, a niestety u góry z przodu mam bodajże 3 Także nie będzie białych ząbków
Chyba, że macie sprawdzoną jakąś pastę czy coś?!

Tak w ogóle łapię ostatnio doła, że całe życie wyobrażałam sobie tę chwilę, że będę najpiękniejsza, że to będzie najpiękniejszy dzień, że będę czuła się i wyglądała jak księżniczka... A tak nie będzie i mam poczucie, że to nie będzie taki dzień, jak być powinien... Że ja nie będę wyglądać tak, jak powinnam i jak bym chciała
my byliśmy na poradnictwie rodzinnym u kobiety która puściła nam na komputerze prezentację, nie odzywała się w ogóle,trwało może to z 40-50 min,wypisała na koniec karteczkę,że niby byliśmy u niej 3 razy i po kłopocie
Cytat:
Witaj ninionka Taka lista rzeczy to całkiem przydatna sprawa - a zamieszczenie jej tutaj to też dobry pomysł, bo jeśli na naszej liście zapomniałyśmy o jakiejś tak naprawdę oczywistej rzeczy, to inna PMka prędzej czy później pewnie to zauważy i wskaże brak
Jak to się mówi - w kupie siła
dlatego też na pewno taką listę zrobię
Cytat:

jeszcze ja!! 23 lipca
a tu moja sukienka i kilka fioletowych dodatków:
- w bukiecie chce dodatkowo kilka fioletowych kwiatów
- przy fryzurze będzie jeszcze moja grzywka
- a fioletowych butów wciąż szukam...
wooow naprawdę super to wszystko wygląda,ja coraz bardziej zaczynam żałować , że zamiast fioletowego koloru przewodniego wybrałam czerwony
Cytat:
wróciłam z tej mikrodermabrazji i mam mieszane uczucia. byłam pierwszy raz więc właściwie nie wiem czego powinnam się spodziewać... z wyglądu skóry nie widzę żadnej różnicy ale w dotyku wszystko oprócz nosa i okolic jest gładziutkie, w szczególności broda ale pewnie trzeba chodzić parę razy, żeby było widać efekty

ogólnie gdyby nie to, że był to kupon z groupona i zapłaciłam chyba 60zł to nie byłabym w stanie wydać 185 zł na takie coś (taka niby jest wartość tego zabiegu). Nawet 60zł szkoda by mi było wydaje mi się też, że babka trochę mnie olała, bo strasznie krótko to trwało- 40 minut no i miało być też na szyję i dekolt a zrobiła tylko na twarz, ale to już moja strata, bo dopiero teraz zobaczyłam, że miała być też szyja i dekolt.

aaby będziesz ślicznie wyglądać ja tez się przejmuje tym, że to wszystko nie będzie wyglądało tak jak sobie wymarzyłam a w szczególności ja... co chwilę wynajduję coś nowego... wiem, że nos będzie mi się świecił i żadne bazy, fiksery ani nic nie pomoże, do tego tak patrzę, że mam ręce strasznie owłosione... głupio to będzie wyglądać :P

niniona witaj z tego co zrozumiałam tez bierzesz ślub 23 lipca witaj w klubie dopisuję Cię do listy poka sukienkę
tak tak, ślub 23 lipca

ja tez mam grupon na mikrodermabrazję za 59 zł, może w tym samym miejscu, ale zamierzam go wykorzystać dopiero jakoś na poczatku lipca
a tym czasem od jutro zaczynam kilkutygodniową (od 4 do 7) kurację kwasem migdałowym
mam nadzieję, że to mi pomoże bo z taką twarzą to ja do ślubu nie pójde

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:08
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:23   #4506
201608051010
Konto usunięte

Podobieństwo z listą aaby oczywiście nie jest przypadkowe - skorzystałam sobie

Załatwio
ne:
- sala
- dj
- fotograf (tzn znajoma, która zrobi nam zdjęcia w ramach prezentu ślubnego)
- godzina ślubu w kościele
- zapowiedzi, protokół, pierwsza spowiedź
-nauki przedmałżeńskie
-poradnia rodzinna
-dokumenty w USC
-oprawa muzyczna ślubu
- zaproszenia
- obrączki
- suknia
- biżuteria
- buty Panny Młodej
- cały strój Pana Młodego (z wyjątkiem bielizny)
- ustalone ostateczne menu
-zamówiony tort
-makijaż próbny
-alkohol (wódka, wino)
-soki i napoje

Do załatwienia:
-licencja i domówienie szczegółów w kościele w którym bierzemy ślub
-obgadanie szczegółów z księdzem który poprowadzi mszę (z innej parafii)
-samochód
- wymyślić wystrój sali (robimy sami, bo dekoracja oferowana przez salę jest okropna)
- potwierdzić zamówienie ciasta i ustalić jakie ma być
- omówić szczegóły z dj
- wystrój kościoła
- winietki
- kwiaty dla Panny Młodej, dla świadkowej , butonierki
- wystrój samochodu (robi się)
- bielizna + pończochy + podwiązka
- umówić się do fryzjera na próbną
-umówić się na paznokcie
- zabiegi na twarz
- bielizna dla Pana Młodego
- rozdać ostatnie zaproszenia/ewentualnie domówić gości
- niezbędnik PM
- księga gości
-poduszka na obrączki
-prezenty dla rodziców
-piosenka na pierwszy taniec
-woda

Czas edycji: 2011-05-24 o 21:42
Stary 2011-05-24, 19:47   #4507
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze ja!! 23 lipca
a tu moja sukienka i kilka fioletowych dodatków:
- w bukiecie chce dodatkowo kilka fioletowych kwiatów
- przy fryzurze będzie jeszcze moja grzywka
- a fioletowych butów wciąż szukam...
super

szyje sukmane na poprawiny na podobienstwo tej co wkleilas
Stary 2011-05-24, 20:49   #4508
minini
Zadomowienie

cieszę się niesamowicie że mój "zestaw" ślubny wam się podoba, bo jedna z moich przyjaciółek... najpierw skrytykowała to że chcę krótszą sukienkę, potem moją chęć pójścia w fioletowych butach a totalną krytyką przyjęła to że nie będę miała rajstop czy pończoch... nie wiem dlaczego, poprostu zero wsparcia!
drugiej przyjaciółce (świadkowej) też niezbyt się mój zestaw podoba, mimo że nie powiedziała mi tego wprost, to widać było że nie była zachwycona moim wyborem :/
za to moja mama kochana, która wie że zawsze muszę być inna i mieć inne zdanie powiedziała że będę super wyglądać i że sukienka jest dla mnie idealna

także dziękuję wam!!!

aaby Ty koniecznie musisz dokupić drugie buty na zmianę! takie wygodne. jak możesz odpuścić taki pretekst do kupienia sobie kolejnych butów wiem że szkoda drugich białych kupować, ale może znajdź takie z satyny, które po weselu będziesz mogła pofarbować na inny kolor, są takie farby specjalne do butów z satyny i kosztują tylko 10-15 zł sama już je oglądałam na wypadek jakbym nie znalazła fioletowych takich jak chcę.
a koty no oznaczają dobrą decyzję! więc nie dołuj się że będzie nie tak jak sobie wymarzyłaś. bo będzie cudnie - zobaczysz!

lusesita23 twoja sukienka na poprawiny będzie biała czy w kolorze? pokaż się w niej tutaj jak już bedzie gotowa
Stary 2011-05-24, 21:39   #4509
lusesita23
Zakorzenienie

nie przejmuj sie zdaniem innych
to Ty masz sie dobrze czuc i Ty wiesz w czym Ci bedzie najlepiej

sukmane wkleje ofkors,ale wprowadzilam do niej pewne innowacje - dekolt w lodke i ramiaczka, kolor ecru i pudrowy satynowy pasek w talii-takze bedzie odbiegac od zdjecia znacznie

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Załatwione:
- sala
- dj
- fotograf
- kamerzysta
- godzina ślubu w kościele
- zapowiedzi, protokół
-nauki przedmałżeńskie
-poradnia rodzinna
- zaproszenia (rozdane)
- obrączki
- suknia
- bielizna i pończochy
- buty Panny Młodej
- ustalone menu
- częściowo kupiony alkohol
- samochód pary młodej
- pierwszy taniec
- wybrane zdjęcia, piosenki i ogólna idea montażu płyty z wesela
- kontakt do organisty - poprozenie o zagranie marsza mendelsona (bo nie gra;p)
- umówiona fryzka, kosmetyczka

Do załatwienia:
- domówienie szczegółów w kościele w którym bierzemy ślub, poproszenie innego niż "parafialnego" księdza o poprowadzenia mszy
- sprawy w USC
- domówić szczegóły z salą: kolor dekoracji, rodzaj napojów, transport, tort i ciasta (boto mamy w cenie)
- omówić szczegóły z dj, kamerzystą, foto
- winietki
-umówić się na paznokcie
- zabiegi na twarz
- strój i bielizna dla Pana Młodego
-prezenty dla rodziców

W trakcie - w tym tygodniu
- wybór bukietu dla mnie i świadkowej
- pierwsza spowiedź
- umówienie się na lekcje tańca

Zgapiłam od dziewczyn swoją drogą-fajnie podsumawać co się ma,a czego nie

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2011-05-26 o 16:51
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:56   #4510
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

widzę, że macie sporo pozałatwiane
Cieszę się, że nauki załatwiliśmy na początku roku, bo teraz coraz więcej spraw się nawarstwia w weekend rozdawaliśmy zaproszenia i zostało nam 15 z ok.60

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Data taka jak nasza Mi się kotyliony nie podobają i nie będziemy ich mieć

Uaktualniam listę

LIPIEC
2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka
03.07 KuNu
08.07 kaassia88, ruda-wiedzma
9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights,Kasiek1987,kot7055
16.07 mrowinka, oleandra86,aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia
21.07 kajasia222
22.07 Angel Eyes

23.07 lusesita23, Alizzee,kwiatuszekkk21,Ka lpana,olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee,qbs onik,minini,aaby
30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22

2012
21.07 Madzionella,
kwiatuszek chyba znalazłam ostatnie uaktualnienie z 6 kwietnia.Parę dziewczyn dopisz i wszystko będzie w jednym miejscu
Stary 2011-05-25, 08:16   #4511
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
kwiatuszek chyba znalazłam ostatnie uaktualnienie z 6 kwietnia.Parę dziewczyn dopisz i wszystko będzie w jednym miejscu
poprawione

kurcze patrzę, że większość z Was ma już porozwożone albo prawie porozwożone zaproszenia a ja wczoraj przy okazji moich imienin pokłóciłam się z TŻ-tem, więc nie wiem kiedy my to zrobimy jeżeli w ogóle jeszcze będziemy rozwozić
Stary 2011-05-25, 08:21   #4512
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
poprawione

kurcze patrzę, że większość z Was ma już porozwożone albo prawie porozwożone zaproszenia a ja wczoraj przy okazji moich imienin pokłóciłam się z TŻ-tem, więc nie wiem kiedy my to zrobimy jeżeli w ogóle jeszcze będziemy rozwozić
Nam zostały dwa. Jedno damy na dniach, a z drugim będzie gorzej, bo kompletnie nie mam czasu na spotkanie z kumpelą; ale ona już potwierdziła stwierdzając, że zaproszenie to formalność
Ale weź pod uwagę to, jaką macie datę potwierdzenia, bo my już 10 czerwca, zatem nie było na co czekać...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-25, 11:27   #4513
Kasiek1987
Zakorzenienie

To i ja zrobię swoje podsumowanie

Załatwione:
  1. Sala
  2. DJ
  3. Fotograf
  4. Moje dodatki: buty, kolczyki.
  5. Moja bielizna.
  6. Strój TŻ-a: garnitur, buty, krawat, koszula, spinki do mankietów.
  7. Tort i ciasta
  8. Rozdane zaproszenia
  9. Obrączki
  10. Zaklepany wstępnie transport gości z USC do restauracji i odwożenie w nocy.
  11. Termin u fryzjera i wizażystki.
Do załatwienia:
  1. Przymiarka sukni, dobór ozdób
  2. Alkohol, napoje, owoce
  3. Soczewki + wizyta u okulisty
  4. Próbny makijaż
  5. Termin na paznokcie
  6. Wybranie bukietu i innych kwiatów
  7. Bransoletka, pończochy
  8. Lekcje pierwszego tańca
  9. Dogadanie szczegółów z fotografem i DJ-em
  10. Wybór menu
  11. Winietki do wydrukowania
Coś mało tego Ciekawe o czym zapomniałam...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Jak już zrobiłam podsumowanie i wyszło mi, że musimy ustalić menu, to zapytam Was o zdanie z punktu widzenia gościa - czyli co byście zjadły?

1. Przystawka (1 do wyboru)
a. Szynka parmeńska z melonem
b. Tatar z łososia
c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini
d. Pasztet z dzika z marynowaną gruszką

2. Dania główne (chcemy 2 do wyboru, serwowane - wybierzemy 2 opcje i przed weselem spytamy każdego gościa, co wybiera).
a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką
b. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, z dzikim ryżem i warzywami z wody
c. Udko kurczaka faszerowane mięsem drobiowym i warzywami w sosie śmietanowym z purre i surówką z białej kapusty
d. Polędwiczka w sosie żurawinowym zapiekana z jabłkami z czerwoną kapustą i ziemniakami gratin
e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą
f. Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą.

3. Zimny bufet (8-10 pozycji do wyboru)
a. Wybór mięs pieczonych
b. Łosoś gotowany w całości
c. Indyk pieczony w całości
d. Rostbef pieczony zawijany z ogórkiem
e. Roladki z szynki faszerowane z pastą twarogową
f. Śliwki zawijane z boczkiem
g. Tatar wołowy na grzankach
h. Śledź w 3 smakach
i. Ryba po grecku
j. Pieczarki faszerowane
k. Deska serów
l. Feta z ogórkiem
m. Schab po warszawsku z kremem chrzanowym
n. Tartoletki z różnymi pastami
o. Sałatka z kurczaka wędzonego
p. Sałatka grecka
r. Sałatka tradydyjna jarzynowa
s. Sałatka z rucolą, awokado i mozzarellą

4. Grill (3 do wyboru)
a. Szaszłyk z kurczaka
b. Karkówka
c. Skrzydełka z kurczaka
d. Zeberka marynowane w miodzie
e. Kaszanka
f. Kiełbasa
g. Stek z łososia
h. Pstrąg

Gdyby którejś z Was chciało się nad tym pomyśleć i zacytować to menu podkreślając swoje wyboru + ewentualne argumenty to będę wdzięczna

Menu jest takie, a nie inne, ponieważ marzyło mi się, żeby na moim weselu nie było tradycji typu rolada, devolaille i jajka faszerowane

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 11:54   #4514
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość

Jak już zrobiłam podsumowanie i wyszło mi, że musimy ustalić menu, to zapytam Was o zdanie z punktu widzenia gościa - czyli co byście zjadły?

b. Tatar z łososia

2. Dania główne (chcemy 2 do wyboru, serwowane - wybierzemy 2 opcje i przed weselem spytamy każdego gościa, co wybiera).
a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką
c. Udko kurczaka faszerowane mięsem drobiowym i warzywami w sosie śmietanowym z purre i surówką z białej kapusty
d. Polędwiczka w sosie żurawinowym zapiekana z jabłkami z czerwoną kapustą i ziemniakami gratin
e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą

a. Wybór mięs pieczonych

h. Śledź w 3 smakach
i. Ryba po grecku
j. Pieczarki faszerowane
k. Deska serów
l. Feta z ogórkiem
p. Sałatka grecka

4. Grill (3 do wyboru)
a. Szaszłyk z kurczaka
b. Karkówka
c. Skrzydełka z kurczaka
e. Kaszanka
f. Kiełbasa
g. Stek z łososia
h. Pstrąg

Gdyby którejś z Was chciało się nad tym pomyśleć i zacytować to menu podkreślając swoje wyboru + ewentualne argumenty to będę wdzięczna

Menu jest takie, a nie inne, ponieważ marzyło mi się, żeby na moim weselu nie było tradycji typu rolada, devolaille i jajka faszerowane
wybrałabym zaznaczone, ale nie wiem czy mną się można sugerować bo ja mało co lubię (dlatego też moje menu wybierała mama z Tztem , ja tylko czasem od siebie coś wtrąciłam)
z grilla lubię tylko oscypka, więc zaznaczyłam to co najczęściej pojawia się na grillach na których bywam

a jęśli chodzi o obiady to ja preferuje, takie gdzie każdy sam sobie nakłada, mając do wyboru ileś tam pozycji
w zeszłym roku na weselu kuzyna, połowa gości ( w tym ja) była głodna bo niestety nie podeszły im ani przystawka, ani zupa, a drugie danie to już w ogóle było dla koneserów
nie powiem wyglądało do wykwintnie i elegancko, ale wolę uczyć się na błędach innych a nie swoich i u mnie każdy z gości będzie miał do wyboru 4 rodzaje mięs, ziemniaki pod różną postacią i kilka rodzajów surówek- z możliwością dokładek

choć nie od dziś wiadomo- ile ludzi tyle poglądów i każdy robi tak jak uważa za słuszne

Czas edycji: 2011-05-25 o 11:55
Stary 2011-05-25, 12:16   #4515
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

a. Szynka parmeńska z melonem - smak może i oryginalny, ale przyjemny i lekki; myślę, że najbardziej bezpieczny z wymienionych.
b. Tatar z łososia - nie każdy lubi tatar
c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini - brzmi fajnie, ale ja np. nie ruszę chrzanu i znam wiele osób, które go nie lubią; chyba nie warto ryzykować.
d. Pasztet z dzika z marynowaną gruszką - jeśli nie szynka parmeńska, to to, ale trochę mnie ten dzik odstrasza

2. Dania główne (chcemy 2 do wyboru, serwowane - wybierzemy 2 opcje i przed weselem spytamy każdego gościa, co wybiera). - moim zdaniem to kiepski pomysł, bo jak wyobrażasz sobie realizację? Zapytasz przed weselem każdego, co chce, zrobić listę, i kelnerki będą z listą chodziły, pytały o nazwisko/patrzyły na winietki i podawały odpowiednio? Nie dość, że potrwa to dłużej, to jeszcze będzie wyglądało mało elegancko. No i u mnie np. nie byłabym w stanie zapytać każdego, co chce... Ale jeśli już tak jest, to:
a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką - ta młoda marchewka totalnie mi tu nie pasuje; chyba, że mus z marchewki; ale poza tym nie wyobrażam sobie piersi z grzybami i suszonymi pomidorami, a obok starta marchewka jak do schabowego Ale poza tą marchewką jestem za!
b. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, z dzikim ryżem i warzywami z wody - brzmi pysznie!
c. Udko kurczaka faszerowane mięsem drobiowym i warzywami w sosie śmietanowym z purre i surówką z białej kapusty - udko trzeba obgryzać, za dużo roboty
d. Polędwiczka w sosie żurawinowym zapiekana z jabłkami z czerwoną kapustą i ziemniakami gratin - nie lubię zapiekanych jabłek, także nie potrafię być obiektywna
e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą - bardzo fajne, ale raczej dla facetów.
f. Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą. - zbyt pospolite, jeśli chcesz zaskakiwać smakami.

a. Wybór mięs pieczonych - to musi być
b. Łosoś gotowany w całości - nie jadłam łososia gotowanego, także nie potrafię doradzić.
c. Indyk pieczony w całości - nie lubię indyka, więc na mnie nie patrz
d. Rostbef pieczony zawijany z ogórkiem - to chyba zawsze schodzi I coś dla facetów
e. Roladki z szynki faszerowane z pastą twarogową - proste i dobre.
f. Śliwki zawijane z boczkiem - może nie pójść
g. Tatar wołowy na grzankach - tatar: patrz wyżej
h. Śledź w 3 smakach - rybę warto mieć, zatem jak najbardziej
i. Ryba po grecku - druga ryba by się przydała, ale tu pewnie byłby śledź, zatem może żeby nie powtarzać, to lepiej tego łososia w całości...
j. Pieczarki faszerowane - fajne jako przekąski lub dodatek do mięs.
k. Deska serów - zdecydowanie tak! Tylko szybko zniknie
l. Feta z ogórkiem - tak po prostu? Jeśli tylko feta z ogórkiem, to nie.
m. Schab po warszawsku z kremem chrzanowym - krem chrzanowy...
n. Tartoletki z różnymi pastami - czym są tartoletki?
o. Sałatka z kurczaka wędzonego - tak!
p. Sałatka grecka - to schodzi zawsze, zwłaszcza, że wesele latem.
r. Sałatka tradydyjna jarzynowa - tradycyjna, ale lubiana wręcz przez wszystkich. Myślę, że bardzo bezpieczna.
s. Sałatka z rucolą, awokado i mozzarellą - może być zbyt egzotyczna.

4. Grill (3 do wyboru)
a. Szaszłyk z kurczaka - bezapelacyjnie!
b. Karkówka - podstawa!
c. Skrzydełka z kurczaka - za dużo grzebania przy skrzydełkach.
d. Zeberka marynowane w miodzie - nie lubię mięs w miodzie, inni też mogą nie lubić
e. Kaszanka - fuj! (zero obiektywizmu )
f. Kiełbasa - kiełbasę to każdy Polak sobie w weekend na grilla wrzuci
g. Stek z łososia - patrz niżej.
h. Pstrąg - ryba dla odmiany; myślę, że lepszy wybór niż łosoś. Zwłaszcza, że łosoś może być wybrany w zimnym bufecie.

Proszę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 12:28   #4516
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
wybrałabym zaznaczone, ale nie wiem czy mną się można sugerować bo ja mało co lubię (dlatego też moje menu wybierała mama z Tztem , ja tylko czasem od siebie coś wtrąciłam)
z grilla lubię tylko oscypka, więc zaznaczyłam to co najczęściej pojawia się na grillach na których bywam

a jęśli chodzi o obiady to ja preferuje, takie gdzie każdy sam sobie nakłada, mając do wyboru ileś tam pozycji
w zeszłym roku na weselu kuzyna, połowa gości ( w tym ja) była głodna bo niestety nie podeszły im ani przystawka, ani zupa, a drugie danie to już w ogóle było dla koneserów
nie powiem wyglądało do wykwintnie i elegancko, ale wolę uczyć się na błędach innych a nie swoich i u mnie każdy z gości będzie miał do wyboru 4 rodzaje mięs, ziemniaki pod różną postacią i kilka rodzajów surówek- z możliwością dokładek

choć nie od dziś wiadomo- ile ludzi tyle poglądów i każdy robi tak jak uważa za słuszne
Dzięki za opinię
U nas niestety jest tak, że porcja mięsa przy obiedzie jest chyba liczona po 1 na osobę, więc nie chciałabym takiej sytuacji, że ktoś sobie zagarnie 2 porcje i dla kogoś zabraknie. Ogólnie same porcje są spore, więc raczej każdy się naje. Poza tym te dania są na tyle specyficzne, że jakby ktoś pomieszał dodatki, sosy między różnymi daniami to mogłoby nie wyjść z tego nic dobrego

Czekam na dalsze wybory

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

aaby dziękuję Ci bardzo! Twoje komentarze na pewno będą przydatne.

Co do serwowania to wyobrażam to sobie tak, że kelnerki będą miały nazwiska gości wraz z ich rozsadzeniem na sali (będą winietki, a raczej na początku wesela nikt nie będzie się przesiadał). Kierowniczka restauracji zgodziła się na taki układ, więc myślę, że dadzą radę.

Oczywiście lepiej byłoby, jakby wszystko stało na stole, ale takiej opcji przy tym menu sobie nie wyobrażam.

Do tego wszystkiego, co wymieniłam na liście, oczywiście będzie zupa, deser, tort i stół wiejski.

PS. A tartoletki to chyba takie małe tarty/babeczki :P Ale nie jestem pewna, dopytam najwyżej

Stary 2011-05-25, 13:15   #4517
minini
Zadomowienie

Cytat:

zazwyczaj faceci chcą zjeść "coś konkretnego" kobiety lubią raczej nietłuste jedzenie, dlatego pomyśl jakich masz gości. a sobie możesz zawsze zamówić coś całkiem innego! wkońcu to twój dzień, napewno to nie bedzie problem.

ja bym wybrała:
1.c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini
oryginalne, a jeśli komuś nie będzie smakowało to niech czeka na obiad :d

2.a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką
+

pierś lżejsza, schab bardziej konkretny, jeśli goście mają mieć wybór

3.
a. Wybór mięs pieczonych
h. Śledź w 3 smakach
k. Deska serów
p. Sałatka grecka
po trochu wszystkiego - mięsa, ryby, sery i sałatki

4.
a. Szaszłyk z kurczaka
b. Karkówka
h. Pstrąg

no i znowu - kurczak lżejszy, karkówka konkretna a pstrąg - z grila jest pyszny poprostu

ja zostawiam wybór menu mojej mamie i przyszłej tesciowej, jak coś wybiorą to poprostu zaakceptuje, albo wprowadzę malutkie zmiany, znam jedzenie w restauracji w której mamy wesele i wiem że WSZYSTKO jest świeże i zawsze bardzo dobre, więc co by nie wybrały - będzie dobre
Stary 2011-05-25, 16:43   #4518
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, myślicie, że do sukienki w kolorze kremowym bardziej będą pasowały buty fuksjowe czy kobaltowe? zastanawiam się, jakie kupić do mojej sukienki na poprawiny Może dokładnie pokażę o jakie mi chodzi. Albo takie na obcasie (do tych jestem bardziej przekonana), albo na koturnie lekkiej z kokardą kobaltową. Pokazuję też mniej więcej krój sukienki oraz jej kolor (zdjęcia na mnie są przekłamane jeśli chodzi o kolor no i w ogóle robione komórką z ręki, więc kiepskie - i sukienka nie jest dopięta do końca bo nie miał kto tego zrobić, więc odstaje w biuście )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7410001009_1_1_3.jpg (11,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7410001060_1_1_3.jpg (11,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2364001009_2_1_3.jpg (11,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03896.jpg (62,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie0018.jpg (74,8 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2011-05-25 o 17:01
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 17:19   #4519
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myślicie, że do sukienki w kolorze kremowym bardziej będą pasowały buty fuksjowe czy kobaltowe? zastanawiam się, jakie kupić do mojej sukienki na poprawiny Może dokładnie pokażę o jakie mi chodzi. Albo takie na obcasie (do tych jestem bardziej przekonana), albo na koturnie lekkiej z kokardą kobaltową. Pokazuję też mniej więcej krój sukienki oraz jej kolor (zdjęcia na mnie są przekłamane jeśli chodzi o kolor no i w ogóle robione komórką z ręki, więc kiepskie - i sukienka nie jest dopięta do końca bo nie miał kto tego zrobić, więc odstaje w biuście )
Wydaje mi się, że pasować będą oba kolory (zależy, jaką biżuterię dopasujesz), ale ja bym wybrała te kobaltowe na obcasie

Stary 2011-05-26, 03:48   #4520
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Ooo, pochwal się po, jak tam było
Ja myślałam nad mikro, ale w sumie jesteśmy spłukani, także jedynie na 3 tygodnie przed ślubem idę na oczyszczanie. Kosmetyczka powiedziała, że co prawda nie robi się oczyszczania latem, ale ślub to wyjątek. A teraz nie ma sensu jeszcze robić, bo i tak bym się "zapchała" do ślubu. Poza tym z rzeczy kosmetycznych, to będzie regulacja brwi i malowanie paznokci. Żadnych żeli ani akryli nie zakładam, bo szkoda mi swoich na ten jeden raz, a na pewno nie zostałabym przy nich i przedłużała. Także jedynie jakieś delikatne ładne malowanie.
Marzy mi się za to wybielanie ząbków Ale policzyłam, że wyszłoby to koło 1000zł, bo prócz wybielania musiałabym jeszcze wymienić plomby, a niestety u góry z przodu mam bodajże 3 Także nie będzie białych ząbków
Chyba, że macie sprawdzoną jakąś pastę czy coś?!
Ja zdecydowałam sie na zabieg wybielania zębów Lampą Beyond Polus
Umówiłam sie na wizyte w gabinecie w Krakowie( 900zł) po czym na Grouponie pojawiła się oferta wybielania ta samą metodą w nowo otwartym autoryzowanym gabinecie za 389 zł
Odmówiłam wizytę w Krakowie i zakupiłam bon
Jestem do przodu 600zł
Mam nadzieję,że efekt będzie taki o jakim marzę

Cytat:

ogólnie gdyby nie to, że był to kupon z groupona i zapłaciłam chyba 60zł to nie byłabym w stanie wydać 185 zł na takie coś (taka niby jest wartość tego zabiegu). Nawet 60zł szkoda by mi było wydaje mi się też, że babka trochę mnie olała, bo strasznie krótko to trwało- 40 minut no i miało być też na szyję i dekolt a zrobiła tylko na twarz, ale to już moja strata, bo dopiero teraz zobaczyłam, że miała być też szyja i dekolt.
Ja tez kupiłam bon za 55 zł na mikrodermabrazję i troche się zmartwiłam czytając Twoja opinię
Fakt,że nie mam dużo zaskórników na skórze ale chciałam oczyścić brodę i nos przed ślubem..
Ciekawe jaki będzie efekt na mojej skórze

Cytat:
To i ja zrobię swoje podsumowanie

b. Tatar z łososia

a. Wybór mięs pieczonych
h. Śledź w 3 smakach
i. Ryba po grecku
j. Pieczarki faszerowane
k. Deska serów
l. Feta z ogórkiem
p. Sałatka grecka

4. Grill (3 do wyboru)
a. Szaszłyk z kurczaka
b. Karkówka
c. Skrzydełka z kurczaka
e. Kaszanka
f. Kiełbasa
g. Stek z łososia
h. Pstrąg
Proszę
Cytat:
Kobaltowe

Ja zamieszczam równiez moje podsumowanie:

Załatwione:
- sala
- dj
- fotograf
- USC
- noclegi dla gości
- zaproszenia (część wysłana zostały jeszcze te do osobistego dostarczenia)
- suknia (w czerwcu ma być gotowa do pierwszej przymiarki)
- częściowo kupiony alkohol(wino,whisky)
- samochód pary młodej (nasze autko )
- makijażystka
- kosmetyczka-paznokcie, mikrodermabrazja, zagęszczanie rzęs
- stomatolog-wybielanie ząbków
- lampiony unoszące się w powietrze
- podziękowania dla gości
- podróż poslubna

Do załatwienia:
- obrączki
- buty- załatwione
- biżuteria
- bielizna
- welon
- fryzura
- opalanie
- bukiet
- przystrojenie auta
- transport
- alkohol
- tort i ciasta
- napoje
- menu weselne
- ustalenie wystroju sali
- omówić szczegóły z dj, foto
- winietki i menu alkoholowe(barman)
- garnitur, koszula i buty dla Pana Młodego
- prezenty dla rodziców

Ech... widze,że jeszcze mnóstwo rzeczy przede mną
Boję się, że nie wyrobimy się ze wszystkim

Wklejam mój zestaw:
Sala-Hotel Silvia Sosnicowice
Auto
Przystrojenie auta
Zaproszenia
Suknia Poem Emmi Mariage (jest rozmiar za duża także nie widac ładnego wycięcia w tali i gorset jest za wysoko )
Buty (upatrzone ale może znajdę cos innego )-które Waszym zdaniem najbardziej pasuja do sukni???
Biżuteria (j.w.)
Fryzura( mam dylemat nad tymi dwoma ale z prosta grzywką na lini brwi )
Bukiet (tu też dylemat )- jakie jest Wasze zdanie??
Makijaż(zobaczę jak wyjdzie próbny )
Tort ( róże w kolorze zgaszonej czerwieni a tort kremowy ze złotym połyskiem )
Lampiony
Pudełeczka z cukierkami jako podziękowania dla gości( serduszka garnitur i suknia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 165620_192770510749561_173502199343059_733499_5001159_n.jpg (47,5 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (97,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37590720_12.jpg (40,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie motyle.jpg (73,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poem a.jpg (85,0 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Poem b.jpg (85,9 KB, 203 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (58,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img6246s.jpg (44,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg boutwell.jpg (18,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (12,6 KB, 27 załadowań)

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2011-06-21 o 14:12 Powód: literówka
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 04:17   #4521
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

cd.
Obrączki - te najbardziej mi sie podobają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiety.jpg (57,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg make up.jpg (35,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty.jpg (41,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg LAMPIONy grupa.jpg (39,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki saint maurice.jpg (16,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1552603649_1.jpg (83,6 KB, 20 załadowań)

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2011-05-26 o 04:25
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:37   #4522
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kobalt

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Ja zdecydowałam sie na zabieg wybielania zębów Lampą Beyond Polus
Umówiłam sie na wizyte w gabinecie w Krakowie( 900zł) po czym na Grouponie pojawiła się oferta wybielania ta samą metodą w nowo otwartym autoryzowanym gabinecie za 389 zł
Odmówiłam wizytę w Krakowie i zakupiłam bon
Jestem do przodu 600zł
Mam nadzieję,że efekt będzie taki o jakim marzę
O kurcze, to ładnie Ci się udało Ja dziś zadzwonię do mojego dentysty i umówię się na konsultację - niech zerknie, oceni i wyceni. Tak naprawdę wystarczyłaby mi rozjaśniona góra, bo dół mam naturalnie lekko bielszy od góry, a u góry to się różne rzeczy dzieją, jak chociażby martwa (czyli szara) dwójka Chcę, żeby zajrzał, określił koszt wybielania i wymiany plomb (niestety mam b.słabe zęby i już za dziecka nabawiłam się plomb między jedynkami i między jedynkami a dwójkami, a po wybielaniu trzeba będzie je wymienić). Wtedy pomyślimy z TŻem, czy jeszcze nam na to starczy Ale strasznie mi na tym zależy...
Pochwal się efektem jak już będziesz po

Cytat:
Wklejam mój zestaw:
Sala-Hotel Silvia Sosnicowice
Auto
Przystrojenie auta
Zaproszenia
Suknia Poem Emmi Mariage (jest rozmiar za duża także nie widac ładnego wycięcia w tali i gorset jest za wysoko )
Buty (upatrzone ale może znajdę cos innego )-które Waszym zdaniem najbardziej pasuja do sukni???
Biżuteria (j.w.)
Fryzura( mam dylemat nad tymi dwoma ale z prosta grzywką na lini brwi )
Bukiet (tu też dylemat )- jakie jest Wasze zdanie??
Makijaż(zobaczę jak wyjdzie próbny )
Tort ( róże w kolorze zgaszonej czerwieni a tort kremowy ze złotym połyskiem )
Lampiony
Pudełeczka z cukierkami jako podziękowania dla gości( serduszka garnitur i suknia)
Piękna sala (okrągłe stoły ) i zazdroszczę lampionów. My niestety mamy salę blisko lasu, także nawet nie ryzykuję. Poza tym nie ukrywam, że zwyczajnie nie mamy już kasy na to...
Jeśli chodzi o buty. Najbardziej podobają mi się pierwsze i drugie (sama o nich myślałam ), ale wydaje mi się, że do tej sukni powinnaś mieć białe i z jak najmniejszą ilością ozdób. Widziałabym ostatnie, ale to tylko moja opinia
A bukiety wszystkie są śliczne! Zakochałam się w drugim, ale wydaje mi się, że tu najmniej będzie pasował. Wg mnie pierwszy jest idealny do Twojej sukni, przede wszystkim jest pięknie wykończony!

Ja mam coraz większy dylemat z bukietem... Możecie doradzić, co pasuje do mojej sukni, bo mam wrażenie, że te upatrzone przeze mnie trochę się gryzą... Nie do końca mi po prostu pasują
Moje podsumowanie TU - zerknijcie na wszystko i doradźcie bukiet i włosy (włosy muszą być podpięte i muszę zakrywać uszy - takie utrudnienie ).

Wczoraj wybraliśmy się na zakupy w poszukiwaniu krawatu/musznika. Założenie było takie, że będzie sam krawat, ale oczywiście powiedziałam TŻowi, że może przymierzyć kamizelkę, żeby później nie żałował, że nie spróbował Zjeździliśmy kilka sklepów, co jeden to lepszy
Pierwszy: wchodzimy, a tam pomieszczenie mniejsze od mojej łazienki (a mam mikroskopijną łazienkę ). Pięć krawatów na krzyż, wszystkie w złych odcieniach. To pani zaproponowała uszycie. Wyciągnęła próbki materiałów i o ile odcień jeden był idealny, o tyle materiał wyglądał jak na zasłony. Wyszliśmy.
Drugi: jakieś resztki ciemnobeżowe, a my potrzebowaliśmy ecru.
Trzeci: j/w
Czwarty: Dzień dobry, szukamy krawatu ślubnego. - A na czyj ślub? Tyle w temacie...

Potem było jeszcze kilka sklepów podobnych, jak już trafialiśmy na muszniki kaskadowe, to były to jakieś resztki w złych kolorach, a jak zaczęliśmy oglądać krawaty (takie do samodzielnego wiązania), to ani odcień, ani faktura... W Wólczance spodobał nam się jeden, ale na szczęście zawczasu pooglądałam zdjęcia ze ślubów znajomych i okazało się, że jeden kumpel miał go 1,5 roku temu. I o ile w sklepie krawat był b.ładny, o tyle na zdjęciach wyglądał strasznie. Był tak szyty, że bardzo się mienił i na zdjęciach zamiast ecru we wzory ecru wychodził ecru w złote wzory. A złoto zakazane.
W końcu trafiliśmy do sklepu, gdzie zobaczyliśmy na wystawie bardzo ładny krawat, z ładną fakturą. Przyłożyliśmy do koszuli - pasował idealnie! A że kosztował tylko 59zł, to wzięliśmy W domu TŻ przymierzył koszulę, krawat i marynarkę, i wygląda bosko! O taki efekt nam chodziło! Także kolejna rzecz do odhaczenia
Teraz spinki (chyba zamówimy przez net, bo nigdzie stacjonarnie nie możemy znaleźć z masą perłową, a takie mi się najbardziej podobają) i trzeba będzie znaleźć pasek. TŻ chciałby z pełną klamrą, a ja nie jestem do końca przekonana. A Wasi TŻowie jakie mają paski?
Zostanie bielizna TŻa i moja i jesteśmy gotowi

Reszta przygotowań powolutku. Musimy jechać po skrócone odpisy aktów urodzenia, bo nie mamy, a po to musimy jechać do sąsiedniego miasta. Także pewnie pojedziemy we wtorek i dopiero w następny wtorek trafimy do USC (we wtorki mają najdłużej otwarte więc zdążymy).

Poza tym mam koszmarny dylemat z miejscem na sesję. Muszę się skontaktować z fotografem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2011-05-26 o 07:38
Stary 2011-05-26, 08:11   #4523
aaby
Zakorzenienie

Jeszcze jedna prośba... Cały czas mówiłam sobie, że po co mi drugie buty, że niskie są brzydkie, że nie mam kasy, żeby wydawać ją na kolejne buty, które będą leżeć (bo będą ). I wszystkie mi doradzacie, żeby jednak kupić, bo nie wytrzymam... I wiem, że nogi będą bolały, i że o północy będę kwiczeć z bólu, jak to na każdym weselu bywa... I ostatnio tak sobie myślę: cholera, przecież to nasz ślub! Nasze wesele! Chcę przetańczyć, od początku, do końca! A jestem pewna, że w szpilach, jakie mam, całej doby niestety nie wytrzymam
Skłaniam się zatem ku kupieniu drugiej pary na zmianę. Wymagania: inny kolor niż biały (żeby istniała szansa, że może je do jeansów kiedyś założę), niskie (a przynajmniej niższe niż moje 11 cm ), wyglądające w miarę, co by jakieś brzydactwa z suknią się nie gryzły, i nie za niskie, żebym suknią nagle nie wycierała całej podłogi...
Mam dwa typy. Doradzicie? (cena to odpowiednio 59zł i 69zł, a obcas 6,5cm i 8,5cm, zatem jeszcze do przeżycia -choć chętnie wydałabym max 20 ).

1.jpg2.jpg

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-26, 08:35   #4524
minini
Zadomowienie

Cytat:
Mam dwa typy. Doradzicie? (cena to odpowiednio 59zł i 69zł, a obcas 6,5cm i 8,5cm, zatem jeszcze do przeżycia -choć chętnie wydałabym max 20 ).
no i dobra decyzja masz się cieszyć weselem a nie myśleć że Cię nogi bolą! ja bym wybrała te pierwsze butki
Stary 2011-05-26, 09:00   #4525
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze jedna prośba... Cały czas mówiłam sobie, że po co mi drugie buty, że niskie są brzydkie, że nie mam kasy, żeby wydawać ją na kolejne buty, które będą leżeć (bo będą ). I wszystkie mi doradzacie, żeby jednak kupić, bo nie wytrzymam... I wiem, że nogi będą bolały, i że o północy będę kwiczeć z bólu, jak to na każdym weselu bywa... I ostatnio tak sobie myślę: cholera, przecież to nasz ślub! Nasze wesele! Chcę przetańczyć, od początku, do końca! A jestem pewna, że w szpilach, jakie mam, całej doby niestety nie wytrzymam
Skłaniam się zatem ku kupieniu drugiej pary na zmianę. Wymagania: inny kolor niż biały (żeby istniała szansa, że może je do jeansów kiedyś założę), niskie (a przynajmniej niższe niż moje 11 cm ), wyglądające w miarę, co by jakieś brzydactwa z suknią się nie gryzły, i nie za niskie, żebym suknią nagle nie wycierała całej podłogi...
Pierwsze mają lepszy kolor, ale ja bym osobiście wzięła drugie ze względu na paseczek, który będzie trzymał stopę.

Nie wiem czy widziałaś ale dziś z okazji dnia matki na fleq jest 15% zniżki na wszystkie buty. jakbyś się zdecydowała to wyszłoby jeszcze taniej
Stary 2011-05-26, 09:13   #4526
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze mają lepszy kolor, ale ja bym osobiście wzięła drugie ze względu na paseczek, który będzie trzymał stopę.

Nie wiem czy widziałaś ale dziś z okazji dnia matki na fleq jest 15% zniżki na wszystkie buty. jakbyś się zdecydowała to wyszłoby jeszcze taniej
No właśnie mnie też ten paseczek przekonuje. Tylko na zdjęciu te buty są lekko fioletowe, a w opisie, że brązowe. Babka napisała, że kolor buta jest jak na zdjęciu i w opisie I że zależy od oświetlenia i od ustawień monitora. Czad.
W każdym razie tak czy siak trochę skłaniam się ku drugim...

Dziękuję za info, nie zauważyłam! To muszę podejmować szybką męską decyzję

A Wy dziewczyny macie buty na zmianę? Jeśli tak, chętnie popatrzę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-26, 09:47   #4527
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

ja miałam kupić jeszcze jedne buty, bo te co mam początkowo miały być na zmianę. Chciałam na początek jakieś zwykłe pantofelki z paseczkiem trzymającym stopę, z zakrytymi palcami i piętami. Później i mama i babki w salonie powiedziały, że te sandałki moga być od początku i one już by drugich nie szukały, ale trochę boję się jak to będzie z moimi stopami... może przejdę się po sklepach i popatrzę co jest, jeśli znalazłabym jakieś tanie i wygodne to może kupię, chociaż też przyznam że szkoda mi trochę pieniędzy

Kociak85 kobaltowe na obcasie te na koturnie wg mnie nie będą pasować

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Ja tez kupiłam bon za 55 zł na mikrodermabrazję i troche się zmartwiłam czytając Twoja opinię
Fakt,że nie mam dużo zaskórników na skórze ale chciałam oczyścić brodę i nos przed ślubem..
Ciekawe jaki będzie efekt na mojej skórze
nie martw się, może akurat u Ciebie efekty będą lepsze trochę poczytałam na wizażu o mikro, peelingu kawitacyjnym i oczyszczaniu i doszłam do wniosku, że najpierw trzeba zrobić oczyszczanie a później dopiero całą resztę i wtedy są najlepsze efekty. Chyba się zdecyduję na te oczyszczanie, chociaż troszkę się boję że będzie się długo goiło

Cytat:
cd.
Obrączki - te najbardziej mi sie podobają
Angel Eyes fajne podsumowanie i jakie ładne długie włosy zawsze chciałam mieć takie długie ale nie potrafie zapuścić, za szybko się niszczą

też mam okrągłe stoliki
a to moje wybory:
fryzurka nr 1 - jest śliczna
bukiet 1 albo 3
a buty... hmm... wszystkie ładne łatwiej będzie mi powiedzieć, które najgorsze a nie które najlepsze najmniej podoba mi się 3.
Tak patrzę i nie wiem czemu ale ciągnie mnie ku nr 2

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:51
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:31   #4528
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3984876Załącznik 3984877
Ja bym wzięła z paseczkiem ze względu na to, że inne nie trzymają mi się nogi

Cytat:

nie martw się, może akurat u Ciebie efekty będą lepsze trochę poczytałam na wizażu o mikro, peelingu kawitacyjnym i oczyszczaniu i doszłam do wniosku, że najpierw trzeba zrobić oczyszczanie a później dopiero całą resztę i wtedy są najlepsze efekty. Chyba się zdecyduję na te oczyszczanie, chociaż troszkę się boję że będzie się długo goiło
Ja miałam dołączone oczyszczanie podczas drugiej mikrodermabrazji, kosmetyczka obiecała, że będzie delikatna (miałam złe wspomnienia po oczyszczaniu kilka lat wcześniej) i faktycznie, pory ładnie oczyszczone i na drugi dzień już nie było śladu po masakrze

Cytat:
Proszę
Dziękuję

Masz przepiękną suknię i biżuterię

Stary 2011-05-26, 16:49   #4529
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3984876Załącznik 3984877
pierwsze mam na swoj slub sa super wygodne no i na pozniej je bede miec,a o to mi chodzilo
Stary 2011-05-26, 18:54   #4530
Kociak85
Zadomowienie

aaby, buty zdecydowanie pierwsze.
Co do bukietów i biżuterii niestety nie pomogę bo sama mam z tym problem.

A buty w końcu kupiłam... zielone takie jak w załączniku.
Wybierałam między nimi a tymi kobaltowymi. Niestety, kobaltowe okazały się przygniatać sukienkę. Tzn chodzi mi o to, że jak się patrzyło na mnie (tzn ja na siebie w lusterku) to pierwsze co się widziało, to nie ja ani nie sukienka tylko buty, a nie dokładnie o to mi chodziło. Chciałam, żeby buty były kolorowe (żeby móc je potem użyć), ale tak, żeby nie przyćmiewały sukienki i całej mojej osoby. Większość też osób w pracy stwierdziło, że lepiej w zielonych zobaczymy co powie wieczorem narzeczony. Dzięki za rady! I tym sposobem w sumie została mi tylko bielizna i coś dla M. na poprawiny i jesteśmy ubrani
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3346001030_2_1_2.jpg (30,9 KB, 10 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości