|
|
#4501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
dziewczyny na wrastajace włoski i krosty stosujcie peeling regularnie i zamiast zelu do mycia mydło siarkowe w płynie a na koniec balsam oxedermil z 10 proc mocznikiem
to powinno wystarczyć ![]() ja tak mialam na udach ,zawziełam sie i teraz tylko od czasu do czasu jakas pojedyncza sie trafi ale jest ok a łapki moze kremem wydepilujecie? nie powinno byc krostek?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post65135946 nałogi ![]() http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6682/ Edytowane przez KuNu Czas edycji: 2011-05-24 o 12:30 |
|
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję!
a Ty masz śliczne cudne piękne buty! też bym chciała takie (tylko fioletowe) ale niestety wszystkie które dotychcas znalazłam mają obcas za wysoki dla mnie a tak przy okazji aaby- tez mam dwa koty i też ślub 23! hehCytat:
zrozumiałam że byłaś raz, i że więcej raczej nie pójdziesz? może to i lepiej - nie jestem kosmetyczką, ale z tego co wiem nie powinno się robić tych zabiegów wiosną/latem kiedy słońce opala, bo one złuszczają naskórek, a przy opalaniu to niewskazane. chyba że unikasz słońca i masz filtry.. ale z drugiej strony na ślub chciałabyś być pewnie choć troszkę opalona? |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za komplement nt. butów Też się w nich zakochałam. Zapewne odkocham się szybko, obstawiam że po kilku godzinach chodzenia w nich Wierzę jednak, że ktoś będzie czuwał i będę mogła przetańczyć w nich całą noc ![]() A koty i 23 lipca to znak
|
|
#4504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ważne, że chociaż w dotyku skóra jest gładsza
|
|
#4505 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
,trwało może to z 40-50 min,wypisała na koniec karteczkę,że niby byliśmy u niej 3 razy i po kłopocie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez mam grupon na mikrodermabrazję za 59 zł, może w tym samym miejscu , ale zamierzam go wykorzystać dopiero jakoś na poczatku lipcaa tym czasem od jutro zaczynam kilkutygodniową (od 4 do 7) kurację kwasem migdałowym mam nadzieję, że to mi pomoże bo z taką twarzą to ja do ślubu nie pójde Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-05-24 o 13:08 |
||||
|
|
|
#4506 |
|
Konto usunięte
|
Podobieństwo z listą aaby oczywiście nie jest przypadkowe
- skorzystałam sobieZałatwione: - sala - dj - fotograf (tzn znajoma, która zrobi nam zdjęcia w ramach prezentu ślubnego) - godzina ślubu w kościele - zapowiedzi, protokół, pierwsza spowiedź -nauki przedmałżeńskie -poradnia rodzinna -dokumenty w USC -oprawa muzyczna ślubu - zaproszenia - obrączki - suknia - biżuteria - buty Panny Młodej - cały strój Pana Młodego (z wyjątkiem bielizny) - ustalone ostateczne menu -zamówiony tort -makijaż próbny -alkohol (wódka, wino) -soki i napoje Do załatwienia: -licencja i domówienie szczegółów w kościele w którym bierzemy ślub -obgadanie szczegółów z księdzem który poprowadzi mszę (z innej parafii) -samochód - wymyślić wystrój sali (robimy sami, bo dekoracja oferowana przez salę jest okropna) - potwierdzić zamówienie ciasta i ustalić jakie ma być - omówić szczegóły z dj - wystrój kościoła - winietki - kwiaty dla Panny Młodej, dla świadkowej , butonierki - wystrój samochodu (robi się) - bielizna + pończochy + podwiązka - umówić się do fryzjera na próbną -umówić się na paznokcie - zabiegi na twarz - bielizna dla Pana Młodego - rozdać ostatnie zaproszenia/ewentualnie domówić gości - niezbędnik PM - księga gości -poduszka na obrączki -prezenty dla rodziców -piosenka na pierwszy taniec -woda Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-05-24 o 21:42 |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szyje sukmane na poprawiny na podobienstwo tej co wkleilas
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się niesamowicie że mój "zestaw" ślubny wam się podoba, bo jedna z moich przyjaciółek... najpierw skrytykowała to że chcę krótszą sukienkę, potem moją chęć pójścia w fioletowych butach a totalną krytyką przyjęła to że nie będę miała rajstop czy pończoch... nie wiem dlaczego, poprostu zero wsparcia!
drugiej przyjaciółce (świadkowej) też niezbyt się mój zestaw podoba, mimo że nie powiedziała mi tego wprost, to widać było że nie była zachwycona moim wyborem :/ za to moja mama kochana, która wie że zawsze muszę być inna i mieć inne zdanie powiedziała że będę super wyglądać i że sukienka jest dla mnie idealna ![]() także dziękuję wam!!! aaby Ty koniecznie musisz dokupić drugie buty na zmianę! takie wygodne. jak możesz odpuścić taki pretekst do kupienia sobie kolejnych butów wiem że szkoda drugich białych kupować, ale może znajdź takie z satyny, które po weselu będziesz mogła pofarbować na inny kolor, są takie farby specjalne do butów z satyny i kosztują tylko 10-15 zł sama już je oglądałam na wypadek jakbym nie znalazła fioletowych takich jak chcę.a koty no oznaczają dobrą decyzję! więc nie dołuj się że będzie nie tak jak sobie wymarzyłaś. bo będzie cudnie - zobaczysz!lusesita23 twoja sukienka na poprawiny będzie biała czy w kolorze? pokaż się w niej tutaj jak już bedzie gotowa
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj sie zdaniem innych
![]() to Ty masz sie dobrze czuc i Ty wiesz w czym Ci bedzie najlepiej ![]() sukmane wkleje ofkors,ale wprowadzilam do niej pewne innowacje - dekolt w lodke i ramiaczka, kolor ecru i pudrowy satynowy pasek w talii-takze bedzie odbiegac od zdjecia znacznie ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Załatwione: - sala - dj - fotograf - kamerzysta - godzina ślubu w kościele - zapowiedzi, protokół -nauki przedmałżeńskie -poradnia rodzinna - zaproszenia (rozdane )- obrączki - suknia - bielizna i pończochy - buty Panny Młodej - ustalone menu - częściowo kupiony alkohol - samochód pary młodej - pierwszy taniec - wybrane zdjęcia, piosenki i ogólna idea montażu płyty z wesela - kontakt do organisty - poprozenie o zagranie marsza mendelsona (bo nie gra;p) - umówiona fryzka, kosmetyczka Do załatwienia: - domówienie szczegółów w kościele w którym bierzemy ślub, poproszenie innego niż "parafialnego" księdza o poprowadzenia mszy - sprawy w USC - domówić szczegóły z salą: kolor dekoracji, rodzaj napojów, transport, tort i ciasta (boto mamy w cenie )- omówić szczegóły z dj, kamerzystą, foto - winietki -umówić się na paznokcie - zabiegi na twarz - strój i bielizna dla Pana Młodego -prezenty dla rodziców W trakcie - w tym tygodniu - wybór bukietu dla mnie i świadkowej - pierwsza spowiedź - umówienie się na lekcje tańca Zgapiłam od dziewczyn swoją drogą-fajnie podsumawać co się ma,a czego nie
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:51 |
|
|
|
#4510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() widzę, że macie sporo pozałatwiane Cieszę się, że nauki załatwiliśmy na początku roku, bo teraz coraz więcej spraw się nawarstwia w weekend rozdawaliśmy zaproszenia i zostało nam 15 z ok.60Cytat:
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze patrzę, że większość z Was ma już porozwożone albo prawie porozwożone zaproszenia a ja wczoraj przy okazji moich imienin pokłóciłam się z TŻ-tem, więc nie wiem kiedy my to zrobimy
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale weź pod uwagę to, jaką macie datę potwierdzenia, bo my już 10 czerwca, zatem nie było na co czekać...
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja zrobię swoje podsumowanie
![]() Załatwione:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Jak już zrobiłam podsumowanie i wyszło mi, że musimy ustalić menu, to zapytam Was o zdanie z punktu widzenia gościa - czyli co byście zjadły? ![]() 1. Przystawka (1 do wyboru) a. Szynka parmeńska z melonem b. Tatar z łososia c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini d. Pasztet z dzika z marynowaną gruszką 2. Dania główne (chcemy 2 do wyboru, serwowane - wybierzemy 2 opcje i przed weselem spytamy każdego gościa, co wybiera). a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką b. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, z dzikim ryżem i warzywami z wody c. Udko kurczaka faszerowane mięsem drobiowym i warzywami w sosie śmietanowym z purre i surówką z białej kapusty d. Polędwiczka w sosie żurawinowym zapiekana z jabłkami z czerwoną kapustą i ziemniakami gratin e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą f. Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą. 3. Zimny bufet (8-10 pozycji do wyboru) a. Wybór mięs pieczonych b. Łosoś gotowany w całości c. Indyk pieczony w całości d. Rostbef pieczony zawijany z ogórkiem e. Roladki z szynki faszerowane z pastą twarogową f. Śliwki zawijane z boczkiem g. Tatar wołowy na grzankach h. Śledź w 3 smakach i. Ryba po grecku j. Pieczarki faszerowane k. Deska serów l. Feta z ogórkiem m. Schab po warszawsku z kremem chrzanowym n. Tartoletki z różnymi pastami o. Sałatka z kurczaka wędzonego p. Sałatka grecka r. Sałatka tradydyjna jarzynowa s. Sałatka z rucolą, awokado i mozzarellą 4. Grill (3 do wyboru) a. Szaszłyk z kurczaka b. Karkówka c. Skrzydełka z kurczaka d. Zeberka marynowane w miodzie e. Kaszanka f. Kiełbasa g. Stek z łososia h. Pstrąg Gdyby którejś z Was chciało się nad tym pomyśleć i zacytować to menu podkreślając swoje wyboru + ewentualne argumenty to będę wdzięczna ![]() Menu jest takie, a nie inne, ponieważ marzyło mi się, żeby na moim weselu nie było tradycji typu rolada, devolaille i jajka faszerowane
|
|
|
|
#4514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, ale nie wiem czy mną się można sugerować bo ja mało co lubię (dlatego też moje menu wybierała mama z Tztem , ja tylko czasem od siebie coś wtrąciłam)z grilla lubię tylko oscypka, więc zaznaczyłam to co najczęściej pojawia się na grillach na których bywam ![]() a jęśli chodzi o obiady to ja preferuje, takie gdzie każdy sam sobie nakłada, mając do wyboru ileś tam pozycji w zeszłym roku na weselu kuzyna, połowa gości ( w tym ja) była głodna bo niestety nie podeszły im ani przystawka, ani zupa, a drugie danie to już w ogóle było dla koneserów nie powiem wyglądało do wykwintnie i elegancko, ale wolę uczyć się na błędach innych a nie swoich choć nie od dziś wiadomo- ile ludzi tyle poglądów i każdy robi tak jak uważa za słuszne
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:55 |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas niestety jest tak, że porcja mięsa przy obiedzie jest chyba liczona po 1 na osobę, więc nie chciałabym takiej sytuacji, że ktoś sobie zagarnie 2 porcje i dla kogoś zabraknie. Ogólnie same porcje są spore, więc raczej każdy się naje. Poza tym te dania są na tyle specyficzne, że jakby ktoś pomieszał dodatki, sosy między różnymi daniami to mogłoby nie wyjść z tego nic dobrego ![]() Czekam na dalsze wybory ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- aaby dziękuję Ci bardzo! Twoje komentarze na pewno będą przydatne.Co do serwowania to wyobrażam to sobie tak, że kelnerki będą miały nazwiska gości wraz z ich rozsadzeniem na sali (będą winietki, a raczej na początku wesela nikt nie będzie się przesiadał). Kierowniczka restauracji zgodziła się na taki układ, więc myślę, że dadzą radę. Oczywiście lepiej byłoby, jakby wszystko stało na stole, ale takiej opcji przy tym menu sobie nie wyobrażam. Do tego wszystkiego, co wymieniłam na liście, oczywiście będzie zupa, deser, tort i stół wiejski. PS. A tartoletki to chyba takie małe tarty/babeczki :P Ale nie jestem pewna, dopytam najwyżej
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym wybrała: 1.c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini oryginalne, a jeśli komuś nie będzie smakowało to niech czeka na obiad :d 2.a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką + e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą pierś lżejsza, schab bardziej konkretny, jeśli goście mają mieć wybór 3. a. Wybór mięs pieczonych b. Łosoś gotowany w całości d. Rostbef pieczony zawijany z ogórkiem h. Śledź w 3 smakach k. Deska serów m. Schab po warszawsku z kremem chrzanowym o. Sałatka z kurczaka wędzonego p. Sałatka grecka s. Sałatka z rucolą, awokado i mozzarellą po trochu wszystkiego - mięsa, ryby, sery i sałatki ![]() 4. a. Szaszłyk z kurczaka b. Karkówka h. Pstrąg no i znowu - kurczak lżejszy, karkówka konkretna a pstrąg - z grila jest pyszny poprostu ja zostawiam wybór menu mojej mamie i przyszłej tesciowej, jak coś wybiorą to poprostu zaakceptuje, albo wprowadzę malutkie zmiany, znam jedzenie w restauracji w której mamy wesele i wiem że WSZYSTKO jest świeże i zawsze bardzo dobre, więc co by nie wybrały - będzie dobre
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, myślicie, że do sukienki w kolorze kremowym bardziej będą pasowały buty fuksjowe czy kobaltowe? zastanawiam się, jakie kupić do mojej sukienki na poprawiny
Może dokładnie pokażę o jakie mi chodzi. Albo takie na obcasie (do tych jestem bardziej przekonana), albo na koturnie lekkiej z kokardą kobaltową. Pokazuję też mniej więcej krój sukienki oraz jej kolor (zdjęcia na mnie są przekłamane jeśli chodzi o kolor no i w ogóle robione komórką z ręki, więc kiepskie - i sukienka nie jest dopięta do końca bo nie miał kto tego zrobić, więc odstaje w biuście )
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2011-05-25 o 17:01 |
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4520 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Umówiłam sie na wizyte w gabinecie w Krakowie( 900zł) po czym na Grouponie pojawiła się oferta wybielania ta samą metodą w nowo otwartym autoryzowanym gabinecie za 389 zł ![]() Odmówiłam wizytę w Krakowie i zakupiłam bon ![]() Jestem do przodu 600zł Mam nadzieję,że efekt będzie taki o jakim marzę ![]() Cytat:
![]() Fakt,że nie mam dużo zaskórników na skórze ale chciałam oczyścić brodę i nos przed ślubem.. Ciekawe jaki będzie efekt na mojej skórze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zamieszczam równiez moje podsumowanie: Załatwione: - sala - dj - fotograf - USC - noclegi dla gości - zaproszenia (część wysłana zostały jeszcze te do osobistego dostarczenia) - suknia (w czerwcu ma być gotowa do pierwszej przymiarki) - częściowo kupiony alkohol(wino,whisky) - samochód pary młodej (nasze autko )- makijażystka - kosmetyczka-paznokcie, mikrodermabrazja, zagęszczanie rzęs - stomatolog-wybielanie ząbków - lampiony unoszące się w powietrze - podziękowania dla gości - podróż poslubna Do załatwienia: - obrączki - buty- załatwione - biżuteria - bielizna - welon - fryzura - opalanie - bukiet - przystrojenie auta - transport - alkohol - tort i ciasta - napoje - menu weselne - ustalenie wystroju sali - omówić szczegóły z dj, foto - winietki i menu alkoholowe(barman) - garnitur, koszula i buty dla Pana Młodego - prezenty dla rodziców Ech... widze,że jeszcze mnóstwo rzeczy przede mną ![]() Boję się, że nie wyrobimy się ze wszystkim ![]() Wklejam mój zestaw: Sala-Hotel Silvia Sosnicowice Auto Przystrojenie auta Zaproszenia Suknia Poem Emmi Mariage (jest rozmiar za duża także nie widac ładnego wycięcia w tali i gorset jest za wysoko ) Buty (upatrzone ale może znajdę cos innego )-które Waszym zdaniem najbardziej pasuja do sukni???Biżuteria (j.w.) Fryzura( mam dylemat nad tymi dwoma ale z prosta grzywką na lini brwi ) Bukiet (tu też dylemat )- jakie jest Wasze zdanie??Makijaż(zobaczę jak wyjdzie próbny ) Tort ( róże w kolorze zgaszonej czerwieni a tort kremowy ze złotym połyskiem )Lampiony ![]() Pudełeczka z cukierkami jako podziękowania dla gości( serduszka garnitur i suknia)
Mam jeszcze czas żeby być grzeczną dziewczynką ![]() Zdeklarowana kociara Edytowane przez Angel Eyes Czas edycji: 2011-06-21 o 14:12 Powód: literówka |
||||
|
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
cd.
Obrączki - te najbardziej mi sie podobają
Mam jeszcze czas żeby być grzeczną dziewczynką ![]() Zdeklarowana kociara Edytowane przez Angel Eyes Czas edycji: 2011-05-26 o 04:25 |
|
|
|
#4522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dziś zadzwonię do mojego dentysty i umówię się na konsultację - niech zerknie, oceni i wyceni. Tak naprawdę wystarczyłaby mi rozjaśniona góra, bo dół mam naturalnie lekko bielszy od góry, a u góry to się różne rzeczy dzieją, jak chociażby martwa (czyli szara) dwójka Chcę, żeby zajrzał, określił koszt wybielania i wymiany plomb (niestety mam b.słabe zęby i już za dziecka nabawiłam się plomb między jedynkami i między jedynkami a dwójkami, a po wybielaniu trzeba będzie je wymienić). Wtedy pomyślimy z TŻem, czy jeszcze nam na to starczy Ale strasznie mi na tym zależy...Pochwal się efektem jak już będziesz po ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o buty. Najbardziej podobają mi się pierwsze i drugie (sama o nich myślałam ), ale wydaje mi się, że do tej sukni powinnaś mieć białe i z jak najmniejszą ilością ozdób. Widziałabym ostatnie, ale to tylko moja opinia ![]() A bukiety wszystkie są śliczne! Zakochałam się w drugim, ale wydaje mi się, że tu najmniej będzie pasował. Wg mnie pierwszy jest idealny do Twojej sukni, przede wszystkim jest pięknie wykończony! Ja mam coraz większy dylemat z bukietem... Możecie doradzić, co pasuje do mojej sukni, bo mam wrażenie, że te upatrzone przeze mnie trochę się gryzą... Nie do końca mi po prostu pasują ![]() Moje podsumowanie TU - zerknijcie na wszystko i doradźcie bukiet i włosy (włosy muszą być podpięte i muszę zakrywać uszy - takie utrudnienie Wczoraj wybraliśmy się na zakupy w poszukiwaniu krawatu/musznika. Założenie było takie, że będzie sam krawat, ale oczywiście powiedziałam TŻowi, że może przymierzyć kamizelkę, żeby później nie żałował, że nie spróbował Zjeździliśmy kilka sklepów, co jeden to lepszy ![]() Pierwszy: wchodzimy, a tam pomieszczenie mniejsze od mojej łazienki (a mam mikroskopijną łazienkę Drugi: jakieś resztki ciemnobeżowe, a my potrzebowaliśmy ecru. Trzeci: j/w Czwarty: Dzień dobry, szukamy krawatu ślubnego. - A na czyj ślub? Tyle w temacie...Potem było jeszcze kilka sklepów podobnych, jak już trafialiśmy na muszniki kaskadowe, to były to jakieś resztki w złych kolorach, a jak zaczęliśmy oglądać krawaty (takie do samodzielnego wiązania), to ani odcień, ani faktura... W Wólczance spodobał nam się jeden, ale na szczęście zawczasu pooglądałam zdjęcia ze ślubów znajomych i okazało się, że jeden kumpel miał go 1,5 roku temu. I o ile w sklepie krawat był b.ładny, o tyle na zdjęciach wyglądał strasznie. Był tak szyty, że bardzo się mienił i na zdjęciach zamiast ecru we wzory ecru wychodził ecru w złote wzory. A złoto zakazane. W końcu trafiliśmy do sklepu, gdzie zobaczyliśmy na wystawie bardzo ładny krawat, z ładną fakturą. Przyłożyliśmy do koszuli - pasował idealnie! A że kosztował tylko 59zł, to wzięliśmy W domu TŻ przymierzył koszulę, krawat i marynarkę, i wygląda bosko! Teraz spinki (chyba zamówimy przez net, bo nigdzie stacjonarnie nie możemy znaleźć z masą perłową, a takie mi się najbardziej podobają) i trzeba będzie znaleźć pasek. TŻ chciałby z pełną klamrą, a ja nie jestem do końca przekonana. A Wasi TŻowie jakie mają paski? Zostanie bielizna TŻa i moja i jesteśmy gotowi ![]() Reszta przygotowań powolutku. Musimy jechać po skrócone odpisy aktów urodzenia, bo nie mamy, a po to musimy jechać do sąsiedniego miasta. Także pewnie pojedziemy we wtorek i dopiero w następny wtorek trafimy do USC (we wtorki mają najdłużej otwarte więc zdążymy). Poza tym mam koszmarny dylemat z miejscem na sesję. Muszę się skontaktować z fotografem
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2011-05-26 o 07:38 |
|||
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedna prośba... Cały czas mówiłam sobie, że po co mi drugie buty, że niskie są brzydkie, że nie mam kasy, żeby wydawać ją na kolejne buty, które będą leżeć (bo będą
). I wszystkie mi doradzacie, żeby jednak kupić, bo nie wytrzymam... I wiem, że nogi będą bolały, i że o północy będę kwiczeć z bólu, jak to na każdym weselu bywa... I ostatnio tak sobie myślę: cholera, przecież to nasz ślub! Nasze wesele! Chcę przetańczyć, od początku, do końca! A jestem pewna, że w szpilach, jakie mam, całej doby niestety nie wytrzymam Skłaniam się zatem ku kupieniu drugiej pary na zmianę. Wymagania: inny kolor niż biały (żeby istniała szansa, że może je do jeansów kiedyś założę), niskie (a przynajmniej niższe niż moje 11 cm ), wyglądające w miarę, co by jakieś brzydactwa z suknią się nie gryzły, i nie za niskie, żebym suknią nagle nie wycierała całej podłogi... Mam dwa typy. Doradzicie? (cena to odpowiednio 59zł i 69zł, a obcas 6,5cm i 8,5cm, zatem jeszcze do przeżycia -choć chętnie wydałabym max 20 ).1.jpg2.jpg
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy widziałaś ale dziś z okazji dnia matki na fleq jest 15% zniżki na wszystkie buty. jakbyś się zdecydowała to wyszłoby jeszcze taniej
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że zależy od oświetlenia i od ustawień monitora. Czad.W każdym razie tak czy siak trochę skłaniam się ku drugim... Dziękuję za info, nie zauważyłam! To muszę podejmować szybką męską decyzję ![]() A Wy dziewczyny macie buty na zmianę? Jeśli tak, chętnie popatrzę
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
ja miałam kupić jeszcze jedne buty, bo te co mam początkowo miały być na zmianę. Chciałam na początek jakieś zwykłe pantofelki z paseczkiem trzymającym stopę, z zakrytymi palcami i piętami. Później i mama i babki w salonie powiedziały, że te sandałki moga być od początku i one już by drugich nie szukały, ale trochę boję się jak to będzie z moimi stopami... może przejdę się po sklepach i popatrzę co jest, jeśli znalazłabym jakieś tanie i wygodne to może kupię, chociaż też przyznam że szkoda mi trochę pieniędzy
Kociak85 kobaltowe na obcasie ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
trochę poczytałam na wizażu o mikro, peelingu kawitacyjnym i oczyszczaniu i doszłam do wniosku, że najpierw trzeba zrobić oczyszczanie a później dopiero całą resztę i wtedy są najlepsze efekty. Chyba się zdecyduję na te oczyszczanie, chociaż troszkę się boję że będzie się długo goiłoAngel Eyes fajne podsumowanie i jakie ładne długie włosy zawsze chciałam mieć takie długie ale nie potrafie zapuścić, za szybko się niszcząteż mam okrągłe stoliki ![]() a to moje wybory: fryzurka nr 1 - jest śliczna bukiet 1 albo 3 a buty... hmm... wszystkie ładne łatwiej będzie mi powiedzieć, które najgorsze a nie które najlepsze najmniej podoba mi się 3. Tak patrzę i nie wiem czemu ale ciągnie mnie ku nr 2
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-05-26 o 09:51 |
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Masz przepiękną suknię i biżuterię
|
||
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa super wygodne
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
aaby, buty zdecydowanie pierwsze.
Co do bukietów i biżuterii niestety nie pomogę bo sama mam z tym problem. A buty w końcu kupiłam... zielone takie jak w załączniku. Wybierałam między nimi a tymi kobaltowymi. Niestety, kobaltowe okazały się przygniatać sukienkę. Tzn chodzi mi o to, że jak się patrzyło na mnie (tzn ja na siebie w lusterku) to pierwsze co się widziało, to nie ja ani nie sukienka tylko buty, a nie dokładnie o to mi chodziło. Chciałam, żeby buty były kolorowe (żeby móc je potem użyć), ale tak, żeby nie przyćmiewały sukienki i całej mojej osoby. Większość też osób w pracy stwierdziło, że lepiej w zielonych zobaczymy co powie wieczorem narzeczony. Dzięki za rady! I tym sposobem w sumie została mi tylko bielizna i coś dla M. na poprawiny i jesteśmy ubrani
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

i też ślub 23! heh
Wierzę jednak, że ktoś będzie czuwał i będę mogła przetańczyć w nich całą noc 
, ale zamierzam go wykorzystać dopiero jakoś na poczatku lipca

w weekend rozdawaliśmy zaproszenia i zostało nam 15 z ok.60

Ale poza tą marchewką jestem za!