|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode
Cytat:
ludziki tez jadalne? ja się zastanawiam nad jakąś śmieszną figurką na tort ![]() i super fryzurka. mam nadzieję, że mojej fryzjerce uda się zrobić cos takiego
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-21 o 10:29 |
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
KuNu śliczny bukiet
![]() A ja ogłaszam, że zakończyliśmy akcję pt. rozdawanie zaproszeń - w sobotę poszło ostatnie Na razie nikt nie kręcił nosem, że nie wie czy przyjdzie, więc liczę, że będą prawie wszyscy - ewentualnie moja przyszywana siostra może nie przyjechać z Anglii, a kumpel TŻ-a może zostać wysłany w delegację za granicę.
|
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez jestem bardzo blada, wiec musze isc sie opalic, a ze nie lubie lezec na sloncu to wole solarium ![]() Czesc w czwartek jedziemy odebrac obraczki, dzis rezerwuje pania do dekoracji kosciola i musze bukiet zamowic i jeszcze spowiedz, z tych piorytetow to wszystko poki co
|
||
|
|
|
#4474 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jeszcze jedno myslałyscie o wieczorku panienskim?czy zostawiacie kolezankom?jakies pomysły
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się boję co będzie... |
|
|
|
|
#4476 |
|
Zadomowienie
|
moja dzisiejsza próbna fryzura przesunięta na czwartek - fryzjerka pojechała na jakieś szkolenie o którym zapomniała
aaa my też dziś idziemy na pierwsze spotkanie do tej poradni. Jak dzwoniłam żeby nas umówić to babka mówiła że są 2 lub 3 spotkania po 45 minut, w zależności jak się "będziemy uczyć"(!) idę tam ze strasznie negatywnym nastawieniem... wieczorem napisze czy dało się wytrzymać |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie bedzie az tak zle
|
|
|
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dopiero początek. stan na dziś: rozdanych 30 /150 i niestety już parę osób powiedziało, że nie przyjdzie i to takich, po których się tego nie spodziewałam. Jeszcze rozumiem jednego wujka, bo jedzie na pielgrzymkę do Izraela, ale taty brata nie będzie, "bo nie może". ale i tak najlepsza jest jego córka, która jest w ciąży ale nie przyjdzie nie dlatego, że się źle czuje czy coś... Do tego zapraszaliśmy wczoraj drugiego taty brata i jego żona zaczęła wyciągać jakieś sprawy rodzinne, że jeszcze mało co się nie pokłóciliśmy, jeszcze żeby gadała tylko na mnie ale co gorsze zaczęła gadać na rodzinę TZ-ta bo zna pare osób, no myślałam ze nie wytrzymam Cytat:
zrobi się może jakiegoś babskiego grila albo coś takiego ![]() Cytat:
czekamy na relację
|
|
#4479 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to za garnitur, że aż tak drogi? ![]() Cytat:
![]() I moje ślubne rzeczy (biżuteria wygląda jakby była niebieska, ale nie jest )
|
||
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Moje slubne rzeczy
DSC_3144 1.jpg DSC_3145 2.jpg 9106946.jpg ikf.com.pl-fotka-597252.jpg aee19b7cd7.jpg- tylko seledynowy fc4e1a4c4d998f620ea1cb32d603ea00.jpg - biale srebrna-zawieszka-ab-s-000-cyr-awmm198.jpg srebrne-kolczyki-ab-s-000-zya-akis006.jpg img_prod142_0_o.jpg
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-05-24 o 00:02 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
tylko tyle mi sie zmiescilo
Edytowane przez natalontko Czas edycji: 2011-05-23 o 18:52 |
|
|
|
#4483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do butów - szukać, szukać i szukać.... Innego wyjścia nie ma. Biżuteria - proponowałabym większe kolczyki i trochę mniejszy wisiorek, jakiś świecący, może z cyrkoniami. Ale sama miałam z tym problem więc konkretów nie podam. Co do sali - fakt, może być drożej. Ja sobie zastrzegłam w umowie, że cena może się podnieść maksymalnie o 10 zł. Cytat:
Wrzucam poglądowo dwa zdjęcia mojego makijażu próbnego. Jedno z bliska oczy, drugie tak ogólnie. Makijaż miał być w miarę możliwości naturalny, z fioletem i powiem Wam, że jestem zadowolona. Mój M. jest wyczulony na zbyt mocny makijaż i nie powiedział o tym złego słowa, więc jest to dla mnie duży plus. No oprócz tego, że tutaj byłam różowa jak świnka, bo dzień wcześniej za długo na słońcu siedziałam i mi się ciut spiekło, więc ciężko też było to zatuszować. Powiem tak - spełnia on moje wymagania.
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMHO powiedz dziewczynie ktora Cie malowala zeby Ci w dniu slubu wymodelowala buzie
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się podsumuję.
1. zaproszenia 2. sukienka 3 i 4. bukiet, bom jeszcze niezdecydowana, ale raczej wezmę ten drugi 5. buty 6. obrączki (niewyraźne trochę, ale jak zrobię ostrzejsze zdjęcie, to zaktualizuje) 7. moje organzy na koronę fryzura i makeup nie wybrane, ale jak wybiorę, to się pochwalę
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
natalontko,
z jakch kwiatów jest ten bukiet??
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
z gozdzikow
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj zamowilam bukiet slubny, umowilam sie z florystka odnosnie dekoracji kosciola (u nas w kosciele taka pani sie tym zajmuje), a takze umowilam sie na probny makijaz Takze kolejne sprawy zalatwione W czwartek obraczki, w piatek probny makijaz i kolejny tydzien zleci
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj byliśmy na pierwszym (i przedostatnim
) spotkaniu w katolickiej poradni coś tam coś tam... w sensie poradnictwo rodzinne Byłam nastawiona mega źle po tym, jak słyszałam, że pani uczy narzeczeństwo wspólnej obserwacji śluzu kobiety i tym samym wyznaczać dni płodne Ale mus to mus. Prowadziła to babka koło 40stki (wyjątkowo bez męża, bo gdzieś do pracy musiał jechać). Na początek zapytała nas, czy wiemy, po co przyszliśmy, czy wiemy kto wymyślił małżeństwo (powiedziałam "Pewnie ktoś mądry" ) i takie tam. I generalnie całe spotkanie opierało się na tym, że mówiła, że musimy się szanować, wspierać, kochać, odkrywać codziennie coś nowego itp. itd. Później przeszła do przysięgi i po kolei omawiała każdą jej część, czyli miłość, wierność, uczciwość małżeńską... Generalnie powiem Wam, że nie było źle, bo o ile nie jestem jakąś zagorzałą katoliczką i jej ciągłe "Nie zapomnijcie zaprosić Boga do swojego domu, bo on na was czeka" nie przemawiało do mnie za bardzo (raz mogła powiedzieć, ale żeby co dwie minuty?! ), o tyle bardzo ładnie mówiła o szacunku, miłości itp. Ale zbliża się końcówka spotkania, a ona mówi, że kościół jest przeciwny antykoncepcji i aborcji, a planować rodzinę trzeba i czy znamy naturalne metody planowania TŻ zrobił się czerwony, ja coś wydukałam o kalendarzyku... I zaczęła nam przedstawiać rysunki narządów kobiety i faceta, powtórka z biologii, kiedy gdzie jajeczko i plemnik się spotykają, co się dzieje... Omówiła mierzenie temperatury i... obserwację śluzu Do domu dostaliśmy romantyczne zadanie pt. poobserwujcie śluz i zobaczcie, jak się cykl układa. Grzecznie wysiedzieliśmy, posłuchaliśmy, i następnie spotkanie 13 czerwca. Jak wyszliśmy, to pytam TŻa czy mam jej dać ulotkę od plastrów i pokazać, jak mój cykl wygląda TŻ powiedział, że była tak połowa spotkania mniej więcej, jak pomyślał sobie "Eee, te opowieści o naukach biologii to ściema, jest przyjemnie", a za chwilę bum! Planowanie rodziny Także kochane, przygotujcie się, bo niestety chyba każdą to czeka A następne spotkanie rzeczywiście jest po dłuższym czasie. Z nami chciała się umówić na początek czerwca, ale potem mówi "Aaa, ale pani musi mieć więcej czasu, żeby poobserwować siebie i pomierzyć temperaturę" ![]() Podsumowując: ogólnie przyjemnie, gdyby nie biologia. I nie możemy się doczekać, aż wyjdziemy z następnego spotkania ![]() A dziś po południu rozdamy kolejne dwa zaproszenia... I w sumie zostaną nam chyba 2 czy 3. Ciekawa jestem, jak pójdzie potwierdzanie i ile potwierdzi
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Jako, że chyba większość udzielających się dziewczyn zrobiło już swoje podsumowania zebrałam wszystko do kupy LIPIEC 2011 oczywiście czekamy na resztę, na bieżąco będę dodawać podsumowania reszty Lipcówek dodam jeszcze listę PM-ek, jaką znalazłam i wszystko będzie w jednym miejscu jak kogoś brakuje na liście to piszcie ![]() link do tego posta umieszczę w swoim podpisie więc łatwo będzie znaleźć 2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka, Yes yes, marysiasmile, pycia17, moscicka, sandra_107 3.07 KuNu 08.07 kaassia88, ruda-wiedzma 9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights, Kasiek1987, kot7055 16.07 mrowinka, oleandra86, aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia, Malinum, Kala! 21.07 kajasia222 22.07 Angel Eyes 23.07 lusesita23, Alizzee, kwiatuszekkk21, Kalpana, olla83, Kociak85, stokrotka1029,zophiee, aaby, minini, gajqa, niniona, qbsonik, anulka09 30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki, messy, bernadka10, Asist22 LIPIEC 2012 14.07 (kicia) 20.07 czarna_kawa80 21.07 Madzionella Sukienki i reszta ślubnych rzeczy Lipcówek ![]() Kasiek1987 kwiatuszekkk21 kakunia6 lusesita23 aaby KuNu mrowinka natalontko asia_z minini Angel Eyes, c.d. anulka09 Karo_lka marysiasmile karolluki Alizzee
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2011-06-19 o 18:03 |
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 23.07.
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
już
lista była dawno robiona, ale szukałam jak najbardziej aktualnej zaraz doprowadzimy to do porządku po południu przeszukam wątek, żeby dodać jeszcze dziewczyny, które niedawno dołączyły ![]() o10 idę na mikrodermabrazję ciekawe jak będzie
|
#4492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam nad mikro, ale w sumie jesteśmy spłukani, także jedynie na 3 tygodnie przed ślubem idę na oczyszczanie. Kosmetyczka powiedziała, że co prawda nie robi się oczyszczania latem, ale ślub to wyjątek. A teraz nie ma sensu jeszcze robić, bo i tak bym się "zapchała" do ślubu. Poza tym z rzeczy kosmetycznych, to będzie regulacja brwi i malowanie paznokci. Żadnych żeli ani akryli nie zakładam, bo szkoda mi swoich na ten jeden raz, a na pewno nie zostałabym przy nich i przedłużała. Także jedynie jakieś delikatne ładne malowanie. Marzy mi się za to wybielanie ząbków Ale policzyłam, że wyszłoby to koło 1000zł, bo prócz wybielania musiałabym jeszcze wymienić plomby, a niestety u góry z przodu mam bodajże 3 Chyba, że macie sprawdzoną jakąś pastę czy coś?! ![]() Tak w ogóle łapię ostatnio doła, że całe życie wyobrażałam sobie tę chwilę, że będę najpiękniejsza, że to będzie najpiękniejszy dzień, że będę czuła się i wyglądała jak księżniczka... A tak nie będzie i mam poczucie, że to nie będzie taki dzień, jak być powinien... Że ja nie będę wyglądać tak, jak powinnam i jak bym chciała
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
abby zawsze przed ślubem pojawiają się wątpliwości, ale będziesz się czuła wspaniale, nawet jeśli coś pójdzie nie tak jak trzeba i wyglądać też będziesz pięknie, wszystkie oczy gości zwrócone będą na was i będziesz lśnić - zobaczysz
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Konto usunięte
|
cześć
![]() podczytuje Was w ukryciu już od kilku miesięcy i chyba najwyższa pora się przywitać ![]() wczoraj aaby zainspirowała mnie (również z okazji dwumiesięcznicy) do zrobienia listy rzeczy załatwionych i nie załatwionych więc na pewno w wolnej chwili to zrobię tutaj większość rzeczy już do przodu, ale jak u każdej masa szczegółów i szczególików jeszcze przed nami |
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to się mówi - w kupie siła
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no my też już PO wczorajszej wizycie w poradni. w sumie o nic nas nie pytała, nie wmawiała nam jakiś kościelnych teorii ani nawet o antykoncepcji, jedynie co to przez pół godziny opowiadała o kalendarzyku, śluzach i temperaturach. na koniec spytała czy coś zrozumieliśmy i czy damy rade wypełnić te tabelki z temperaturą i oznaczyc dni płodne. dała nam te tableki i umówiła na 9 czerwca. powiedziała też że jeśli dobrze wypełnimy te tabelki to drugie spotkanie będzie ostatnim ![]() do najprzyjemniejszych spotkań to to nie należało ale ogólnie nie było tak strasznie. jeszcze ja!! 23 lipca a tu moja sukienka i kilka fioletowych dodatków: - w bukiecie chce dodatkowo kilka fioletowych kwiatów - przy fryzurze będzie jeszcze moja grzywka - a fioletowych butów wciąż szukam... |
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam z tej mikrodermabrazji i mam mieszane uczucia. byłam pierwszy raz więc właściwie nie wiem czego powinnam się spodziewać... z wyglądu skóry nie widzę żadnej różnicy ale w dotyku wszystko oprócz nosa i okolic jest gładziutkie, w szczególności broda
ale pewnie trzeba chodzić parę razy, żeby było widać efektyogólnie gdyby nie to, że był to kupon z groupona i zapłaciłam chyba 60zł to nie byłabym w stanie wydać 185 zł na takie coś (taka niby jest wartość tego zabiegu). Nawet 60zł szkoda by mi było wydaje mi się też, że babka trochę mnie olała, bo strasznie krótko to trwało- 40 minut no i miało być też na szyję i dekolt a zrobiła tylko na twarz, ale to już moja strata, bo dopiero teraz zobaczyłam, że miała być też szyja i dekolt. aaby będziesz ślicznie wyglądać ja tez się przejmuje tym, że to wszystko nie będzie wyglądało tak jak sobie wymarzyłam a w szczególności ja... co chwilę wynajduję coś nowego... wiem, że nos będzie mi się świecił i żadne bazy, fiksery ani nic nie pomoże, do tego tak patrzę, że mam ręce strasznie owłosione... głupio to będzie wyglądać :Pniniona witaj z tego co zrozumiałam tez bierzesz ślub 23 lipca witaj w klubie dopisuję Cię do listy poka sukienkę
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani dermatolog kilka lat temu powiedziała, że taki już mój urok. Ja dziękuję za taki "urok" Poza tym uszy i zęby. Pomijam rzeczy oczywiste, jak figura, ale to staram się jeszcze doprowadzić do ładu... Ech... Mam nadzieję, że efekty mikro wyjdą po czasie
|
|
#4500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tymi rękami to nawet poszłam niedawno do ginekologa, dała skierowania na badania na poziom testosteronu we krwi- zrobiłam i wyszło w normie więc też pewnie jak pójdę to usłyszę, że taki mój urok. Wydepilowałbym te ręce ale boję się właśnie, że krosty powyłażą i będzie jeszcze gorzej, jak powiedziałam o tym mamie to się tylko w czoło popukała heh więc chyba na razie zostanę przy tych włoskach. Patrzę, że mamy podobne problemy jak oglądam sobie zdjęcia to zazwyczaj panny młode są takie ładne, zgrabne, gładziutkie i w ogóle ach i ehh i też by się tak chciało u mnie jeszcze jeden problem jest- wszechobecne piperzyki heh ale do tego już się przyzwyczaiłam a TŻ-towi nawet się podobają ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- minini zapomniałam powiedzieć- świetny makijaż, zapisałam sobie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

,skromna ozdoba auta,no i planowana fryzurka i nasze obraczki
ja się zastanawiam nad jakąś śmieszną figurką na tort 

a poza tym mają jakąś tam umowę, że w salonie nie można robić zdjęć, dopiero jak pójdę do ich pracowni krawieckiej na skracanie to będę mogła zrobić. no i kazała mi skorzystać z sezonu grilowego i przytyć
i jeszcze spowiedz, z tych piorytetow to wszystko poki co
na pewno nie bedzie az tak zle 

Oczywiście chodziliśmy już po salonach, ale niestety źle trafiliśmy bo garnitur, który nas zachwycił kosztuje 17000 zł. Ehh ale za to jaki efekt 

), o tyle bardzo ładnie mówiła o szacunku, miłości itp. Ale zbliża się końcówka spotkania, a ona mówi, że kościół jest przeciwny antykoncepcji i aborcji, a planować rodzinę trzeba i czy znamy naturalne metody planowania 
Ale policzyłam, że wyszłoby to koło 1000zł, bo prócz wybielania musiałabym jeszcze wymienić plomby, a niestety u góry z przodu mam bodajże 3