|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Moja nie ulewa.
Folinka często daje dwie. Dziewczyny ile tych karmi pijecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam.. moja mama pojechała wczoraj, mąż wczorsj pomagał rodzinie na roli od rana do 21:30, dzisiaj w pracy do 23, a ja mam tutaj nieodkładalnego, jojczącego cyco-bujanoholika, dzisiaj je z piersi co godzinę/półtorej. Ale wiecie co - nie poczułam tej wielkiem fali miłości, o której tyle się mówi, nawet po porodzie nie płakałam - Blanka, miałaś podobnie? Jak jest teraz? Ale wiecie.. tak wyczekuję, żeby pospała chociaż tę godzinkę czy dwie w dzień, a jak już zaśnie, to zaraz tęsknię za nią i mogłaby się w końcu obudzić (to było jak jeszcze spała w dzień).
![]()
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4505 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko śpi od 16
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie wyobrażam sobie życia bez niej, nawet jak się budzi po 5 min to jej uśmiech powoduje, że zapominam o zmęczeniu i o tym, że miała spać dłużej, a ja miałam np. Ogarnąć mieszkanie... Na początki jak płakała, a ja nie wiedziałam co jest, to czułam poirytowanie teraz czuję strach,bo moze ja coś bardzo boli.. W większości tych odczuć to zmęczenie, ludzkie zmęczenie i też nie raz w myślach prosiłam. Żeby w końcu zasnęła. Bo ja ledwo stałam na nogach. Nie ma się czego wstydzić, wszystko to normalne. Wywrocilo nam się życie do góry nogami,zmiany są duże, bardzo duże. Daj sobie czas, wszystko się poukłada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-09-12 o 20:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4508 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak się martwisz to obserwój ilość mokrych pieluszek i co jakiś czas sprawdzaj przyrost masy. Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Cami i jak karmi ?
![]() Żurawinowe tez jest spoko. Ja juz poje karmi co raz rzadziej, bo mam mój boski słód. Norka, ta fala miłości jest mocno przereklamowana...miłości do dziecka trzeba sie nauczyć, ale powoli przychodzi ![]() ![]() ![]() U mnie po przeglądzie podwozia wszystko ok, mozemy juz sobiebdzialac na spokojnie. Dostalam recepte na tabsy anty które można brac podczas karmienia. A wy stosujecie coś czy lecicie na gumkach ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lelka zjadała czasami ponad 600 ml, jakieś 630 ml na dobę. Ale ostatnio podczas każdego posiłku zostawia mi mleko w butelce. Dziennie wychodzi teraz 520 ml. Mamy już usystematyzowane godziny karmienia i od 3 tygodni zadała o stałych porach. 5 razy dziennie po 120 ml, z dłuższą przerwa nocną. O 10, 13, 17, 20 i później budzi się o 4-5 do spania ponownie i około 9-10 pobudka. Zaczęłam się nieco martwićz skoro zjada dziennie mniej o około 100ml ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najmłodsze wątkowe dzieciątko kończy dzisiaj miesiąc. ![]() No i jutro najprawdopodobniej do pediatry, bo Anielce lewe oczko ropi, echh..
![]() |
![]() |
#4512 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Pokaż na fb Aniołka miesięcznego ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Źle podliczyłam, bo przecież jak rozrabiam wodę z proszkiem to jest tego więcej ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez żadnej fali nie poczułam. Ani po porodzie, ani nigdy. Natomiast z każdym dniem nasza więź jest mocniejsza. Kocham go ciagle tak samo, ale lubię coraz bardziej. Lubię go obserwować, „czytać „ jego zachowania. To ze czasem jest trudno traktuuje jako wyzwanie. Jakieś takie spokojne jest to uczucie, nie płacze gdy on płacze, tylko staram się zaradzić, nie zamartwiam się jakoś bardzo. Szczerze to jakieś spokojna ta moja miłość macierzyńska. Chętnie go zostawiam z kimś innym, fakt ze to maks godzina, ale nie tęsknie wtedy. A jak się urodził i zobaczyłam jak tz go kangurujevto myślałam tylko czy jest ładny, bo ze zdrowy to mniej więcej wiedziałam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak wyżej napisałam źle podliczyłam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Boszz moje śpiewy to już naprawdę, jakby ktoś to koszmar. A śpiewam prawie cały czas, nawet jak na spacer idę wiec pewnie ktoś słyszy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ju wrzucam zdjęcie. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To my z M. Robimy z siebie takich samych idiotow ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
Mała średnio co godzinę wpada mi w taką histerię, ślini się, robi dziubki, rączki się trzęsą, jakby cały dzień nie jadła.. a mleko mam, bo jak ściskam, to mimo flaków (wiem, że to nie wyznacznik) aż strzela. Której z Was dzidzia tak miała i przeszło?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Nocne dojenie!
![]() Jak mi polozyli Małą ma brzuchu to pytalam tylko czy jej nie udusze. Ogólnie to bylo tak chłodno, na zasadzie strachu - przyszla na swiat istota, która musze sie zająć 24h na dobę, a tak ma prawde zupelnie noe wiem jak, i nie wiem o co jej chodzi gdy marudzi, płacze. Teraz te relacje się poprawily. Gdy zaczyna marudzic, mowie głośno "ojoooj co za tragedia" i śmiejąc się nazywam "moją podkówką", bo wiadomo ze jak do płaczu to usteczka smutne ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w ogóle to chyba myle jej płacz z powodu gazów z jedzeniowym bo zdaża się, że je z 9 razy dziennie i to czasami po 40 ml a czasem po 150. Mimo, że na butli to czasami co półtorej godziny je. Muszę jakoś usystematyzować te jej posiłki, żeby jadła tak co 2,5-3h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nocne dojenie! Jak to napisała Tysia ![]() Spała od ok. 1:15 do 4:45.. jestem w szoku! Spodziewałam się powtórki z dnia, kiedy to nieodkładalna za nic. Oczywiście, mąż wrócił z pracy po 15 godzinach, położył rękę na główce czy dłoni Anielki, kiedy to w łóżeczku leżała, a ona zaraz się uspokajała.. to ja tu na głowie staję, żeby ją uspać, a teń ło.. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Tak się zastanawiam.. bo przez prawie 1,5 tygodnia była moja mama i Anielka była baaaardzo dużo na rękach, a zasypianie to tylko na rękach i mama bujała, nawet jak już spała i można było ją odłożyć, każde mruknięcie, a tu luliluliluli - czy to mogło wpłynąć na jej obecną nieodkładalność czy to raczej zbieg okoliczności?
![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() Młoda pobiła dziś swój rekord spania, spała od 22:30 do 6:00. Obudziła się taka głodna, że myślalam że mnie zje,wycycka do ostatniej kropelki ![]() Dobrze mu tak, chciałam go szybciej wykastrowac to miał ale. Teraz ma za swoje ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Moje potworniaki wstały chwilę po 6.
Norciu Szymkowi też oczko ropieje i póki co dostaliśmy neomecynę, jak po kilku dniach nie przejdzie to do okulusty. Ewka nie chce pić syropów ![]() Wczoraj byłam u fryzjera, o czym mężu wiedział, a jak zobaczył mnie po to zapytał dlaczego jednak nie poszłam ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2018-09-13 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do noszenia mogło to mieć wpływ ale nie musiało ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Moja mała nie śpi od 6,teraz z młodym jemy śniadanko i wyprawiam go do szkoły.
Wczoraj wieczorem u mnie znowu polowanie na komara,a i tak nas pochlał,sprytna z niego bestia. Ja też nie płakałam,jak się mała urodziła,mąż też nie. Pytałam tylko,czy jest zdrowa,czy wszystko ok. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-09-13 o 06:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do psa to mężu ma nauczkę ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Cami my też płakaliśmy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- A co do włosów to są znacznie rozjaśnione i prawie 10 cm krótsze. Już mu powiedziałam, że może by zauważył jakbym z blondu przeszła na czarne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A im te dzieci będą bardziej komunikatywne to z każdym dniem sympatia będzie coraz większa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- I tez mamy mały sukces nocny. Najpierw spał od 20.30 do 23 a potem od 23 do 2. Potem już co 1-1,5 godz pobudka. I nie chce zapeszać, ale z brzuszkiem jest dużo lepiej. Jedziemy ciagle na kroplach, ale jest lepiej. Dziś będę próbować wydłużać trochę przerwy między karmieniami ale chyba będzie ciężko. Wczoraj wieczorem chciałam ale raz udało się do 1 godz 20 min wytrzymać i potem za godzinę już musiałam dać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.