Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-12, 11:34   #4471
aaska92
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
u mnie ok,a u męża płakała,bo jej ręcę zaczął poprawiać

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

u nas sporo jakiejś wysypki na brzuszku,rączkach i się zastanawiam,czy to rzeczywiscie tradzik. Na buzi już ok,choć są pojedyncze krostki. Zaczęliśmy ją myć w oilatum i skóra lepsza.
Wypróbuje ten oilutum. Ostatnio pediatra mówiła że ma lekki trądzik, ale. Myślałam. Ze to tylko na twarzy występuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 11:45   #4472
summer_overture
Zadomowienie

Hej!

Piękna dziś pogoda, idziecie na spacer??

u nas cały poranek Pchła się zaśmiewała - odkrywa świat dźwięków i mimiki i bardzo go to bawi, jest rozkoszny. nawet przymknę oko na marudzenie

miłego dnia, dziewczyny!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:12   #4473
joas711
Raczkowanie

Witam się po ciężkiej nocy i to nie ze względu na dzieciaka bo grzeczny był jak nie wiem co. Komar nie dał nam spać. Bałam się że mi dziecko pogryzie i polowalam na skubanca od 3 do 5. Dopiero po 8 udało się bestię ubić

Też mam sporo dyni i planuję zrobić trochę słoiczków ale jest z tym sporo zabawy. Robiłam już z jabłek i gruszek, zajęło mi to pół soboty a z pół wiadra jabłek wyszło kilkanaście słoiczków
Dynue chyba pokoje w małe kawałki i zamroże a później będę wyciągać po kilka i na parze gotować.

Nie polecam ciasta z dynią, w sobotę robilam i wyszło takie sobie, na pewno drugi raz nie zrobię

Korzystamy z pogody i siedzimy na placu ale sąsiedzi wariują i ż każdej strony słychać kosiarke czy inne ustrojstwo, Młody spać przez to nie może

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
joas711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:15   #4474
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej!

u nas cały poranek Pchła się zaśmiewała - odkrywa świat dźwięków i mimiki i bardzo go to bawi, jest rozkoszny. nawet przymknę oko na marudzenie

miłego dnia, dziewczyny!

My na wsi wiec całodzienny spacerek przed domem. Tu jest naprawdę pieknie. Ale póki co mały śpi u mnie na rękach, nie chce mi się go próbować odkładać bo płacze, a niech chociaz raz się wyśpi w ciągu dnia. Śpi już prawie 2 godz. Ale obiadu nie ma haha.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:18   #4475
folinka
Zadomowienie

joas, hej! Nie zdążyłam jeszcze się przywitać

pola, oprócz tego co dziewczyny napisały o leżeniu na brzuszku ja robiłam zawsze tak dopóki dzieci nie polubiły, że kładłam jak najwięcej razy w ciągu dnia, choćby to miało być na minutę i tak 5 czy 10 razy w ciągu dnia, dobre i to. Kiedyś na pewno polubi! Większość bobasów nie przepada za leżeniem na brzuszku, a potem tylko tak chcą leżeć, bo na plecach nuda

Dziewczyny, o spaniu później Wam napiszę, jak będę mieć dłuższą chwilkę, ale nie liczcie na nic specjalnie odkrywczego...

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A i jeszcze jedzenie co godzinkę to może być po prostu kryzys laktacyjny, dziecię robi większe zamówienie Ja bym dawała ssać wg potrzeb i powinno się poprawić
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:36   #4476
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
joas, hej! Nie zdążyłam jeszcze się przywitać

pola, oprócz tego co dziewczyny napisały o leżeniu na brzuszku ja robiłam zawsze tak dopóki dzieci nie polubiły, że kładłam jak najwięcej razy w ciągu dnia, choćby to miało być na minutę i tak 5 czy 10 razy w ciągu dnia, dobre i to. Kiedyś na pewno polubi! Większość bobasów nie przepada za leżeniem na brzuszku, a potem tylko tak chcą leżeć, bo na plecach nuda

Dziewczyny, o spaniu później Wam napiszę, jak będę mieć dłuższą chwilkę, ale nie liczcie na nic specjalnie odkrywczego...

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

A i jeszcze jedzenie co godzinkę to może być po prostu kryzys laktacyjny, dziecię robi większe zamówienie Ja bym dawała ssać wg potrzeb i powinno się poprawić
Folinka tylko u nas nigdy nie było większych przerw. Jasne ze daje. A jakie wyjście? Tylko czytałam o hiperlaktacji o pewne cechy są. A wtedy dziecko je krociotko- mój tak ma- bo mleka dużo i nie dociera to tłustsze fazy mleka więc szybko głodny. A z drugiej strony są teorie ze niby żadnych faz mleka nie ma. Chyba z kolei spróbuje szałwię pic żeby troszkę laktację wyciszyć. Bo teraz nawet nie ma mowy o odciąganiu laktatorem bo się strasznie rozkręca ilość mleka wiec nie ma mowy żeby z butli mleko podac, wiec muszę być calutki czas z małym bo co godzinę karmienie i takie błędne koło.

Stary 2018-09-12, 12:38   #4477
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Folinka tylko u nas nigdy nie było większych przerw. Jasne ze daje. A jakie wyjście? Tylko czytałam o hiperlaktacji o pewne cechy są. A wtedy dziecko je krociotko- mój tak ma- bo mleka dużo i nie dociera to tłustsze fazy mleka więc szybko głodny. A z drugiej strony są teorie ze niby żadnych faz mleka nie ma. Chyba z kolei spróbuje szałwię pic żeby troszkę laktację wyciszyć. Bo teraz nawet nie ma mowy o odciąganiu laktatorem bo się strasznie rozkręca ilość mleka wiec nie ma mowy żeby z butli mleko podac, wiec muszę być calutki czas z małym bo co godzinę karmienie i takie błędne koło.

ania, to o laktacji pisałam z myślą o poli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 12:57   #4478
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
ania, to o laktacji pisałam z myślą o poli

A no tak u Poli to chyba chwilowe- nie pamietam jak wcześniej u niej było. Jak chwilowe to trzeba pozwolić / przetrwać. Zreszta u nas tez trzeba przetrwać.

Stary 2018-09-12, 13:47   #4479
pola25
Zakorzenienie

No właśnie,bo cycki flaki się zrobiły. Piję właśnie karmi z żurawiną.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 14:14   #4480
folinka
Zadomowienie

Uff, Benio usnął na czwartą drzemkę już dziś... Może teraz pośpi dłużej, poprzednie tak 20-30 min były Ale tym razem usnął porządnie, w łóżeczku, omotany, powinno być lepiej. Lidka też śpi, ale już 2 godz, więc już nie mam dużo czasu... Na szczęście obiad już gotowy na 2 dni. Mąż rano skroił, a ja dopilnowałam gotowania lecza

Cytat:
No właśnie,bo cycki flaki się zrobiły. Piję właśnie karmi z żurawiną.
Na miękkość piesi nie powinno się patrzeć... Powodzenia!

Cytat:
A no tak u Poli to chyba chwilowe- nie pamietam jak wcześniej u niej było. Jak chwilowe to trzeba pozwolić / przetrwać. Zreszta u nas tez trzeba przetrwać.
Uwielbiam ten Twój spokój!
Tak, kierowałam się tym, że pola napisała, że to się tak nagle zmieniło, że Malwinka chce jeść o wiele częściej. Gdyby to trwało dłużej, to bym się obawiała o prawidłowość ssania, kontrolowała wagę, ale u Ciebie nie ma mowy o tym, skoro piersi pełne i jeszcze podejrzewasz hiperlaktację.

Cytat:

Hm... Nie mam żadnej wiedzy o hiperlaktacji w sumie, ale gdybym była w takiej sytuacji jak piszesz i próbowała coś zmienić, zaradzić, to spróbowałabym ograniczyć synkowi ssanie, tzn. wydłużyć przerwy, chociaż tak do 2 h, może ze 2-3 razy dziennie spróbować. Normalnie prawie nigdy nie uznaję takiego rozwiązania, uważam, że dzieć ma prawo ssać, ile chce, ale czasem trzeba... Ja tak robiłam przy kolkach np. Jak wiedziałam, że pojadło dziecię pod korek (bo np w ciągu 2 godz jadło 3 razy), to patrzyłam na zegarek i mówiłam do męża, że do tej i do tej, te 2 godz nie ma piersi! A Ty też często piszesz, że Tymka męczy brzuszek... Może akurat by to pomogło. Tylko właśnie pomocne by było, żeby to spróbować np w weekend jak mąż czy może ktoś inny będzie z Tobą, bo u mamy spryciule małe dużo mocniej często domagają się piersi, podczas gdy u innej osoby dadzą się łatwiej zabawić czy uśpić. Powodzenia!
Stary 2018-09-12, 14:30   #4481
pola25
Zakorzenienie

Folinka a myślisz,że Malwinka mogłaby się nie najadać a mimo wszystko nie płakać,nie marudzić?Przybiera w normie,ale nie jakoś super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 14:42   #4482
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Uff, Benio usnął na czwartą drzemkę już dziś... Może teraz pośpi dłużej, poprzednie tak 20-30 min były Ale tym razem usnął porządnie, w łóżeczku, omotany, powinno być lepiej. Lidka też śpi, ale już 2 godz, więc już nie mam dużo czasu... Na szczęście obiad już gotowy na 2 dni. Mąż rano skroił, a ja dopilnowałam gotowania lecza

Tak, kierowałam się tym, że pola napisała, że to się tak nagle zmieniło, że Malwinka chce jeść o wiele częściej. Gdyby to trwało dłużej, to bym się obawiała o prawidłowość ssania, kontrolowała wagę, ale u Ciebie nie ma mowy o tym, skoro piersi pełne i jeszcze podejrzewasz hiperlaktację.

Hm... Nie mam żadnej wiedzy o hiperlaktacji w sumie, ale gdybym była w takiej sytuacji jak piszesz i próbowała coś zmienić, zaradzić, to spróbowałabym ograniczyć synkowi ssanie, tzn. wydłużyć przerwy, chociaż tak do 2 h, może ze 2-3 razy dziennie spróbować. Normalnie prawie nigdy nie uznaję takiego rozwiązania, uważam, że dzieć ma prawo ssać, ile chce, ale czasem trzeba... Ja tak robiłam przy kolkach np. Jak wiedziałam, że pojadło dziecię pod korek (bo np w ciągu 2 godz jadło 3 razy), to patrzyłam na zegarek i mówiłam do męża, że do tej i do tej, te 2 godz nie ma piersi! A Ty też często piszesz, że Tymka męczy brzuszek... Może akurat by to pomogło. Tylko właśnie pomocne by było, żeby to spróbować np w weekend jak mąż czy może ktoś inny będzie z Tobą, bo u mamy spryciule małe dużo mocniej często domagają się piersi, podczas gdy u innej osoby dadzą się łatwiej zabawić czy uśpić. Powodzenia!
Swiete słowa! ja przy kolkach robiłam tak samo - dawałam mała mężowi i mówiłam że nie ma jedzenia, musi ją ogarnąć bo przy mnie tylko mleczarnie czuła w końcu zatrybila o co chodzi i kolki się zmniejszyły

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Folinka a myślisz,że Malwinka mogłaby się nie najadać a mimo wszystko nie płakać,nie marudzić?Przybiera w normie,ale nie jakoś super.
Ja myślę że się najada miałam tak samo kiedyś a potem waga małej pokazała że moje myślenie było błędne

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 14:44   #4483
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Swiete słowa! ja przy kolkach robiłam tak samo - dawałam mała mężowi i mówiłam że nie ma jedzenia, musi ją ogarnąć bo przy mnie tylko mleczarnie czuła w końcu zatrybila o co chodzi i kolki się zmniejszyły

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Ja myślę że się najada miałam tak samo kiedyś a potem waga małej pokazała że moje myślenie było błędne

Mam nadzieję,bo od początku to karmienie jest zupełnie inne niż z synem,albo zapomniałam,jak to było...

Piję karmi z żurawiną,jest pyszne,bo to normalne mi nie wchodzi,jakieś muliste.
Stary 2018-09-12, 14:45   #4484
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję,bo od początku to karmienie jest zupełnie inne niż z synem,albo zapomniałam,jak to było...

Piję karmi z żurawiną,jest pyszne,bo to normalne mi nie wchodzi,jakieś muliste.
No ale nie oczekujmy że będzie takie samo każde dziecko jest inne tak samo z karmieniem może być głowa do góry

Stary 2018-09-12, 14:53   #4485
KarolinaK
Zakorzenienie

U nas mały sukces. Był stres ze E bedzie płakał na szczescie spał cała podróż. Włączyłam głośno radio i cisza była. Jedynie w drodze powrotnej troszke mruczał. Ale udało nam sie załatwić wszystko co było trzeba.
Czy Wasze maluchy tez ulegają? Zauwazylam ze to jedynie po moim mleku bo tym sztucznym raczej nie ulewa... a zawsze odbijam po wypitych 20-30ml...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 15:02   #4486
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U nas mały sukces. Był stres ze E bedzie płakał na szczescie spał cała podróż. Włączyłam głośno radio i cisza była. Jedynie w drodze powrotnej troszke mruczał. Ale udało nam sie załatwić wszystko co było trzeba.
Czy Wasze maluchy tez ulegają? Zauwazylam ze to jedynie po moim mleku bo tym sztucznym raczej nie ulewa... a zawsze odbijam po wypitych 20-30ml...
Mój ulewa w zależności od dnia jak ma dzień kolkowy to wtedy częściej bo spina brzuszek, ale ogólnie coraz mniej. Jedynie jak się przeje. Zgodnie z radą pediatry z karmienia co pół godz - godz wydluzylam ten czas do 2 godz jak się okazało nie zawsze o jedzeniu e chodziło. Np myślałam że glodny a to pierdy i potem zasnął na rękach. A ssać zawsze chce wtedy bo działa to przeciwbolowo. I mamy dużo mniej ataków kolki teraz.

Ostatnio mamy lepsze dni śpi mało bardzo w dzień ale lubi się bawić w końcu. Zauważyłam że potrafi zacząć płakać i marudzić bo już mu się zabawka znudzi która pokazuje jedynie z kupa meczy się gość troszke i gazy mecza.

Stary 2018-09-12, 15:20   #4487
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
My z rana zaliczyliśmy drzemkę na dywanie (oboje), a potem spacer
Dziś idę też na wizytę do gin - idę do tego, który prowadził mi ciążę, ale rozglądam się za innym lekarzem.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Pola noeprawidlowo podnosi główkę. Ciezar ciala musi byc umiejscowiony w okolicach barku. W takiej sytuacji najlepiej trzymac pupe żeby nie szla do góry. I ręce konoecznie wysyniete do przodu - powinna sie podnosic na przedramionach. Mozesz jej te rączki trzymac, albo poki nie masz piłki to podlozyc zwiniety w rulon maly recznik pod pachy i rece do przodu.

U nas też fizjo mówiła o ręczniku - może być nawet duży ręcznik i wtedy lekko przytrzymujemy maluszka za barki

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej!

miłego dnia, dziewczyny!
Jak miło czytać o tak pozytywnym obliczu 'Prezesa' zdaje się, że kolki odeszły w niepamięć

Cytat:
Niestety K. ulewa i to dość mocno - niezależnie czy odbije mu się czy nie

Dziewczyny, jakie macie karuzelki nad łóżeczko? bo ciągle szukam czegoś fajnego i nie mogę się zdecydować
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 15:22   #4488
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Dziś idę też na wizytę do gin - idę do tego, który prowadził mi ciążę, ale rozglądam się za innym lekarzem.

U nas też fizjo mówiła o ręczniku - może być nawet duży ręcznik i wtedy lekko przytrzymujemy maluszka za barki

Jak miło czytać o tak pozytywnym obliczu 'Prezesa' zdaje się, że kolki odeszły w niepamięć

Dziewczyny, jakie macie karuzelki nad łóżeczko? bo ciągle szukam czegoś fajnego i nie mogę się zdecydować
My mamy taką tylko różowa jest mega!

https://www.toysplanet.pl/product-po...OTEM-blue.html

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 15:35   #4489
aaska92
Zadomowienie

My mamy karuzelke dream mobile smiki i jest zainteresowany

Stary 2018-09-12, 16:00   #4490
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

Chyba tak będę powoli robić, troszkę wydłużać w ciągu dnia te przerwy. Tym bardziej ze on już się jest w stanie czymś zająć . Teraz np chyba z godzinę pojezdzilismy w wózku, nie spał tylko obserwował i nagle ryk, wiec szybko wracamy, myślałam ze głodny, ale najpierw pielucha- bo my na tetrze/wielorazowkach prawie cały czas i sukces. Pielucha sucha, mały wziął smoka, 5 skoków na piłce i śpi. Wiec może sam sobie wydłuży te przerwy. Bo z nim to tak-co się na forum poskarżę to nagle dziecko się odmienia.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:

A widzisz- codziennie teraz jakiś sukces będzie. I jak to cieszy. Jakbyśmy miały idealne dzieci to nie byłoby takich radości. Mi jak pierwszy raz zasnął w wózku to myślałam ze będę skakać z radości.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Dzień dobry!

Ja mam tiny love. Taka co to Bacha, Mozarta gra. Straszna to profanacja muzyki poważnej ale to hit. Bez niej sobie życie nie wyobrażam. Dziewczyny tez tu pisaly ze maja i ze hit. Zreszta na fb dawałam filmiki. Myśmy dostali używana, wg mnie dość droga jest ale za cenę spokoju to warta każdych pieniędzy.

Stary 2018-09-12, 17:22   #4491
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

zamówiłam taką jak przyjdzie to dam znać

my dzisiaj cały dzień na dworze, cudna pogoda mam w torbie termos z przegotowaną ciepłą wodą i pojemniki na odmierzone mleczko, więc możemy się wszędzie karmić byłam w lumpku, na zakupach spożywczych, w parku, na lodach teraz dopiero do domu weszłam. Mały spał cały dzień ( jak codzień ) teraz kąpiel i spanie na noc

to pierwsze wieczorne spanie jest najdłuższe ok 5-6h, wczoraj od 19:00 do 01:00, a później już standardowo co 3h jedzonko
Staszek coraz bardziej chętny na leżenie na brzuszku tzn wytrzymuje coraz dłużej, choć i tak jest to tylko kilkanaście minut dziennie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Chyba tak będę powoli robić, troszkę wydłużać w ciągu dnia te przerwy. Tym bardziej ze on już się jest w stanie czymś zająć . Teraz np chyba z godzinę pojezdzilismy w wózku, nie spał tylko obserwował i nagle ryk, wiec szybko wracamy, myślałam ze głodny, ale najpierw pielucha- bo my na tetrze/wielorazowkach prawie cały czas i sukces. Pielucha sucha, mały wziął smoka, 5 skoków na piłce i śpi. Wiec może sam sobie wydłuży te przerwy. Bo z nim to tak-co się na forum poskarżę to nagle dziecko się odmienia.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

A widzisz- codziennie teraz jakiś sukces będzie. I jak to cieszy. Jakbyśmy miały idealne dzieci to nie byłoby takich radości. Mi jak pierwszy raz zasnął w wózku to myślałam ze będę skakać z radości.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Ja mam tiny love. Taka co to Bacha, Mozarta gra. Straszna to profanacja muzyki poważnej ale to hit. Bez niej sobie życie nie wyobrażam. Dziewczyny tez tu pisaly ze maja i ze hit. Zreszta na fb dawałam filmiki. Myśmy dostali używana, wg mnie dość droga jest ale za cenę spokoju to warta każdych pieniędzy.

Staszek lubi Mozarta Eine kleine Nachtmusik żadne inne utwory nie robią na niego takiego wrażenia ale ja puszczam z youtuba

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-09-12 o 17:21
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 17:43   #4492
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Polu polecam tez karmi grejpfrutiwe, mi smakowało !
Karolinka super ze udalo sie z podróżą ! Moja nie ulewa praktycznie wcale
Moja poki co karuzela sie nie interesuje. Ma za to jedna ulubioną laleczke

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 17:44   #4493
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
zamówiłam taką jak przyjdzie to dam znać

my dzisiaj cały dzień na dworze, cudna pogoda mam w torbie termos z przegotowaną ciepłą wodą i pojemniki na odmierzone mleczko, więc możemy się wszędzie karmić byłam w lumpku, na zakupach spożywczych, w parku, na lodach teraz dopiero do domu weszłam. Mały spał cały dzień ( jak codzień ) teraz kąpiel i spanie na noc

to pierwsze wieczorne spanie jest najdłuższe ok 5-6h, wczoraj od 19:00 do 01:00, a później już standardowo co 3h jedzonko
Staszek coraz bardziej chętny na leżenie na brzuszku tzn wytrzymuje coraz dłużej, choć i tak jest to tylko kilkanaście minut dziennie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Staszek lubi Mozarta Eine kleine Nachtmusik żadne inne utwory nie robią na niego takiego wrażenia ale ja puszczam z youtuba
Śliczna karuzela! Skąd zamawialas?
Moja przyjaciółka poluje właśnie na drewnianą - myślę że jej się spodoba

U nas K. średnio lubi leżenie na brzuszku Ale staram się to kłaść 2-3 razy dziennie.

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 18:03   #4494
KarolinaK
Zakorzenienie

Anima masz racje! Nasze pierwsze 5 tygodni było bardzo ciężkie. Mimo ze razem z Tz’em to nie mogłam nawet wyjsć do toalety bo młody cały czas chciał piers. O zjedzeniu wspólnego posiłku nie było mowy. Teraz powoli, krok po kroku coraz więcej mozna zrobic. I znalesc te chwile dla siebie.
I to prawda ze kiedy ma sie ten czas ograniczony to zrobi sie więcej niz jakby sie siedziało cały dzien w domu bezczynnie. Przynajmniej ja wiem że pracuje o wiele bardziej wydajnie teraz kiedy jest maluszek bo jak mam ta chwile kiedy on spi to wykorzystuje na maxa to co w domu wypada ogarnąć.
Jakos mnie dzis zmotywowala ta wizyta w miescie bo bałam sie ze bedzie płacz cała drogę a tu E mi zrobił prawdziwa niespodziankę i jak dotarliśmy do centrum kiedy otworzyłam tylne drzwi to on smacznie spał dopiero przebudzajac sie. No i nasz bujaczek cuda robi. Młody po raz drugi dzis od godziny zachwyca sie tymi trzema kuleczkami. Jesli tak dalej bedzie to wart jest tych całych pieniędzy.

No i moje sutki troche juz wyzdrowiał wiec chyba zaczynamy po raz kolejny karmienie sie juz bez ściągania mleka. Poza tym dzis po karmieniu juz widze ze sie najadł... chyba po raz pierwszy... w nocy tez karmiłam piersią i przespał 3 godziny w ciagu. Wiec wyglada na to ze pokarmu mam wystarczajaco.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 18:13   #4495
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Polu polecam tez karmi grejpfrutiwe, mi smakowało !
Karolinka super ze udalo sie z podróżą ! Moja nie ulewa praktycznie wcale
Moja poki co karuzela sie nie interesuje. Ma za to jedna ulubioną laleczke

Mój stary kupił mi na przeprosiny za wczoraj 14 karmi o smaku grejpfruta

Stary 2018-09-12, 18:21   #4496
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Mój stary kupił mi na przeprosiny za wczoraj 14 karmi o smaku grejpfruta

Ja właśnie kończę pić karmi żurawinowe

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 18:23   #4497
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Mnie właśnie najbardziej podchodzi ten Grejfrut zdrówko

Stary 2018-09-12, 18:28   #4498
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

A ja tak pokochałam karmi a teraz muszę ograniczyć bo laktacja mi się za bardzo rozhulała. Co w zamian??? Ehhh

Stary 2018-09-12, 18:35   #4499
Apali
Wtajemniczenie

Dziewczyny przepraszam że się wcinam.

Napiszcie mi proszę ile Wasze bobasy zjadają mleka modyfikowanego podczas jednego dnia?
Młoda mi codziennie od 6 dni zjada coraz mniej i zaczynam się martwić

Teraz się zastanawiam czy wcześniej jadła za dużo, a teraz normalnie. Już zgłupialam.
Nie mamy skoku rozwojowego, żeby to było wytłumaczeniem.

Edytowane przez Apali
Czas edycji: 2018-09-12 o 18:37
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 18:46   #4500
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczna karuzela! Skąd zamawialas?
Moja przyjaciółka poluje właśnie na drewnianą - myślę że jej się spodoba

U nas K. średnio lubi leżenie na brzuszku Ale staram się to kłaść 2-3 razy dziennie.

Muzpony.pl tam jest mnóstwo różnych wzorów i kolorów. Ma melodyjkę i się kręci

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że się wcinam.

Napiszcie mi proszę ile Wasze bobasy zjadają mleka modyfikowanego podczas jednego dnia?
Młoda mi codziennie od 6 dni zjada coraz mniej i zaczynam się martwić

Teraz się zastanawiam czy wcześniej jadła za dużo, a teraz normalnie. Już zgłupialam.
Nie mamy skoku rozwojowego, żeby to było wytłumaczeniem.

u nas to różnie, maks 120ml na jedno jedzenie, ale zdarza się, że zje tylko 60ml. Średnio wychodzi ok 80-100ml na posiłek, jest ich ok 6 dziennie więc mamy ok 500-600ml mm na dobę. Uważam, że je mało, a kurcze ma już 6,3kg w wieku 10tygodni
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości