Ostatnio obejrzane filmy cz. II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 19:46   #4501
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Aż tak dobry, że najnajnajlepszy?
ja tak uważam:P taki inny niż te wszystkie filmy rodem z J.Lo
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:10   #4502
dzika_kaka
Zakorzenienie

"Patch Adams" - właśnie odkryłam na Picture Boxie... obejrzałam wczoraj wieczorem i oczywiście jak zwykle płakałam. piękny film - koniecznie do obejrzenia ! 10/10 !

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 21:46   #4503
pineapple
Raczkowanie

Madagaskar 2 - trzyma poziom, zdecydowanie warto.
Vicky Cristina Barcelona - sama właściwie nie wiem. Niewątpliwie o miłości i nieustannym poszukiwaniu "tego" czegoś. Ale jak ktoś lubi filmy Allena, grę Johanson, Cruz czy Bardema to z pewnością warto. Nie wspominając o samej Hiszpanii.
Gladiator - myślałam że będzie lepsze. Figuruje jako arcydzieło, jak dla mnie strasznie przewidywalne, w dodatku przeczytano mi rządach Marka Aureliusza i Kommodusa przez co widziałam tylko nieścisłości historyczne (taka przypadłość, cóż poradzić).
Kobiety - przeciętna komedia o kobietach, dla kobiet, dla lepszego samopoczucia.
pineapple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 21:58   #4504
mogwaica
Zadomowienie

GG do mogwaica

Kochaj i Tańcz- troszkę się obawiałam gdyz parę dni wcześniej obejrzałam z Miko "W rytmie hip hopu 2" i to była kompletna nuda.
Na szczęście u nas się trochę postarała i wysiliła swoją mimkę twarzyco do Damięckiego to miło popatrzeć(sczególnie gdy jest bez koszulki) dobra muzyka, trochę popsuli sceny tańca(kamera tak latała i skakała ze zaczynały mnie oczy boleć) .Ogólnie film dobry, momentami zabawny

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona- no cóż.Sama nie wiem co o tym filmie myśleć.Pitt mało się tam odzywa , jako para z Blanchet to kariery miłosnej by nie zrobiliale warto obejrzeć w sumie jako oddanie hołdu pisarzowi.Czytałam książkę i była ciekawsza.Ot taki sobie film w z głębią , nierozumiem zachwytów nad nim.

mogwaica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 22:07   #4505
Serendipity
Zakorzenienie

Jutro pójdziemy do kina Piękny film o młodych ludziach,miłości,przyjaźn i i wojnie,która zmienia ich życie.Bardzo poruszający.Warto obejrzeć.
Stary 2009-03-22, 22:15   #4506
Petit_Papillon
luckygirl

Ostatnio obejrzane filmy,to hmmm....
jakiś czas temu "Idealny facet dla mojej dziewczyny" - film to dla mnie totalna porażka. Fakt były niektóre śmieszne momenty, ale motyw z kolekcjonowanie psiej kupy w ogóle mi sie nie spodobał. Poza tym dziewczyna, która zmienia swoje upodobania 579490 raz jest dość zabawna. Dla mnie porażka.
Dwa tygodnie temu bylismy z TŻtem na "Kochaj i tańcz". Spodziewalam sie totalnej klapy, a musze przyznać, że nie było tak źle. Chociaż Damięcki to mi tak średnio tam pasował. Natomiast Koman (o ile sie nie pomyliłam w nazwisku) świetnie odtworzył swoja rolę, podobnie jak Kasia Herman, której nie było tam duzo, ale była urzekająca
Dziś natomiast bylismy z Tżtem na "Złotym środku". Nie powiem, bo było dość smiesznie, szczególnie zabawna była Postać Ministra. Przybylska jako facet nie jest przystojna, lepiej jak jest słodką dziewczyną Film polecam, jeżeli któraś z Was chce sobie choc trochę poprawić humor

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 01:23   #4507
tyska85
Raczkowanie

w końcu usiadłam i obejrzałam 7 dusz film dobry,inny ale szczerze mówiąc nie "powalił" mnie na kolana....
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 03:09   #4508
novela
Przyczajenie

'Stoned' o The Rolling Stones <3 a konkretnie o Brianie Jonesie... Wiele wzruszajacych scen^^ Piekny.
novela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:55   #4509
zosienka666
Rozeznanie

7 dusz - chwyta za serce 10/10
Stary 2009-03-23, 15:17   #4510
alkaxy
biegam dla Zabawy

Once
Młody Irlandczyk zarabia głownie jako uliczny grajek. Dniami śpiewa znane szlagiery, dopiero nocą odważa się zagrać własne kompozycje. Pewnego dnia sprzedająca róże na ulicy dziewczyna wrzuca mu 10 centów.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym filmem.
Płytkę dostałam z komentarzem, że to taki "romansowy film muzyczny" - zabrzamiało trochę jak lekka hollywoodzka szmira, ja generlanie wole cięższe filmy, więc przeleżała długo.
Wczoraj włączyłam i . Ten film ma wyjątkowy klimat, jest taki ciepły. Ładny obrazek Irlandii. Akcji bardzo mało, ale film się nie dłuży. Co z tego, że historia jest taka nierealna, do mnie jakoś przemówiła, pokazuje mimo wszystko wiele elemntów prawdziwego życia. Aktorzy cudowni, sam dobór aktorów świetny. Bardzo dobra odskocznia od większości filmów - tu nie musi być wszystko ładne.

8,5/10
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 19:09   #4511
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

Slumdog ...- 10/10.
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 19:23   #4512
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Once
Młody Irlandczyk zarabia głownie jako uliczny grajek. Dniami śpiewa znane szlagiery, dopiero nocą odważa się zagrać własne kompozycje. Pewnego dnia sprzedająca róże na ulicy dziewczyna wrzuca mu 10 centów.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym filmem.
Płytkę dostałam z komentarzem, że to taki "romansowy film muzyczny" - zabrzamiało trochę jak lekka hollywoodzka szmira, ja generlanie wole cięższe filmy, więc przeleżała długo.
Wczoraj włączyłam i . Ten film ma wyjątkowy klimat, jest taki ciepły. Ładny obrazek Irlandii. Akcji bardzo mało, ale film się nie dłuży. Co z tego, że historia jest taka nierealna, do mnie jakoś przemówiła, pokazuje mimo wszystko wiele elemntów prawdziwego życia. Aktorzy cudowni, sam dobór aktorów świetny. Bardzo dobra odskocznia od większości filmów - tu nie musi być wszystko ładne.

8,5/10
Dlaczego nie 10/10?? ;>

To mój najbardziej na świecie ukochany film . Absolutnie numer jeden i zawsze ma u mnie 11/10 . A soundtrack ma 12/10

Mówiąc całkiem serio; film ma kilka wad i niedociągnięć, bywają momenty kiedy się dłuży, ale ma jedną, niesamowitą cechę, która go wyróżnia spośród setek tysięcy prawie-że-hitów: ma niesamowity klimat. Klimat Irlandii, klimat życia na emigracji, klimat niespełnionej miłości. Brzmi banalnie? Oczywiście, że tak. Jakkolwiek opowiem fabułe tego filmu, zabrzmi banalnie, ale dopiero obejrzenie go sprawi, że wyciąga się wniosek: "O rety! Najbardziej niebanalny film o miłości jaki oglądałam" .

Polecam, polecam, polecam.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 19:49   #4513
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Dlaczego nie 10/10?? ;>

To mój najbardziej na świecie ukochany film . Absolutnie numer jeden i zawsze ma u mnie 11/10 . A soundtrack ma 12/10

Mówiąc całkiem serio; film ma kilka wad i niedociągnięć, bywają momenty kiedy się dłuży, ale ma jedną, niesamowitą cechę, która go wyróżnia spośród setek tysięcy prawie-że-hitów: ma niesamowity klimat. Klimat Irlandii, klimat życia na emigracji, klimat niespełnionej miłości. Brzmi banalnie? Oczywiście, że tak. Jakkolwiek opowiem fabułe tego filmu, zabrzmi banalnie, ale dopiero obejrzenie go sprawi, że wyciąga się wniosek: "O rety! Najbardziej niebanalny film o miłości jaki oglądałam" .

Polecam, polecam, polecam.
Bo ja troszkę inne filmy lubię I jak dla mnie trochę film na jeden raz.

Ale fakt jak na film o miłości 15/10 nawet!
Polecam wszystkim.
Jest po prostu cudowny - te ich rozmowy, ten odkurzacz, to życie na emigracji - takie relane i zwyczajne.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:42   #4514
WiosennaMamusia
Przyczajenie

"Lektor" - Absolutnie wstrząsające!!!
Tu macie opis http://www.sybil.pl/cinema/film/film/785
Czekam na Wasze wrażenia po obejrzeniu
WiosennaMamusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:26   #4515
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mogwaica Pokaż wiadomość
Kochaj i Tańcz- troszkę się obawiałam gdyz parę dni wcześniej obejrzałam z Miko "W rytmie hip hopu 2" i to była kompletna nuda.
Na szczęście u nas się trochę postarała i wysiliła swoją mimkę twarzyco do Damięckiego to miło popatrzeć(sczególnie gdy jest bez koszulki) dobra muzyka, trochę popsuli sceny tańca(kamera tak latała i skakała ze zaczynały mnie oczy boleć) .Ogólnie film dobry, momentami zabawny
Moim zdaniem Kasia Herman aktorsko trzyma ten film. Figura zawiodla, nie mówiąc o plastikowej Miko. No ale taki film się rozpatruje pod kątem tańca a tego tutaj w dużej dawce Fabuła trochę oklepana ale jako polski step up może być :P
Polecam wszystkim Obywatel Milk- Sean Penn
Stary 2009-03-24, 09:30   #4516
1141655
Zakorzenienie

Mnie również 7 dusz nie powalił. Taki sobie film.

Za to bylismy z tż na Krwawych walentynkach 3D. Nigdy nie byłam na filmie 3 D w kinie i wyszłam naprawdę zachwycona rewelacja . Krwawym walentynkom za efekty 3D daję 9/10

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:50   #4517
Nenya_89
Zadomowienie

Polowanie na druhny 7/10

Film włączony przypadkiem, w deszczowy wieczór z TŻ. Przyznam, że bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Oczywiście nie jest to film wysokich lotów - ot, zwykła komedyjka dla urozmaicenia wieczoru.
Bohaterowie to dwaj młodzi mężczyźni zajmujących się 'wpraszaniem' na wesela i podrywaniem dziewczyn na jeden wieczór. Przyznam, że pomysł na życie dosyć ciekawy
Pewnego dnia 'wpraszają' się na wesele córki jakiegoś tam senatora - i tutaj pojawiają się problemy. Złamanie zasad podrywaczy i kobieta, która namieszała w sercu jednego z panów...

Polecam film na poprawę humoru, spowodowaną np. paskudną pogodą Dobry humor, niewymagająca myślenia fabuła i ciekawa akcja w jednym.

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:12   #4518
asia_z
Zakorzenienie

hot shots 1 i 2 filmy stare, ale na poprawę humoru idealne podczas oglądania cały czas się śmiałam dlatego też daję 10/10
Stary 2009-03-24, 11:44   #4519
pani ćma
Zakorzenienie

"American History X" - 9/10.
co tu duzo mowic - rewelacja. swietna, ale tragiczna historia. bardzo poruszajacy. o tym, jak jeden popelniony w przeszlosci/mlodosci blad moze wplynac nie tylko na nas, na to kim jestesmy, na nasza przyszlosc, ale tez na naszych bliskich i ich zycie. jakie moze miec konsekwencje.. i o tym, ze zalowanie popelnionego czynu nie wymazuje jego skutkow. super zrealizowany - bardzo podobalo mi sie, ze wspomnienia byly zrobione bialo-czarne. dodatkowo swietnie sie oglada, trzyma w napieciu. brawa dla Nortona za tę rolę. brawa rowniez dla reszty aktorow, zwlaszcza chlopaka grajacego Daniela.
polecam.

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 14:24   #4520
Mocny Akcent
Dolce vita

Lektor obejżany w dniu wczorajszym. Dobre kino.
9/10
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:06   #4521
Maniwa
Wtajemniczenie

Vicky Christina Barcelona - ciężko mi ten film oceniać. To nie jest obraz z gatunku, które kocham albo nienawidzę albo biały lub czarny. Jest tam mnóstwo rzeczy, które można pokochać całym sercem, jest też wiele momentów i wątków, które szczerze znienawidziłam. Z jednej strony porwał mnie, a z drugiej miałam ochotę zasłonić oczy. Z jednej strony błogostan z powodu cudnego klimatu Hiszpanii i dźwięku gitar, a z drugiej niezręczne sytuacje, że człowiek nie wie co myśleć.

Aj, no mówiłam, że ciężko mi go oceniać

Ale z racji tego, że wywołał u mnie takie uczucia, postawię mu wysoką ocenę

10/10
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:26   #4522
dusiaczek15
Wtajemniczenie

GG do dusiaczek15

"slumdog. milioner z ulicy" baaardzo dobry 10/10

dusiaczek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:33   #4523
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

"xXx"- film akcji klasy B, ogólnie żadna rewelacja- 6/10, no ale jeśli chodzi o samą ocenę głównego bohatera ( Vin Diesel ) - 100/10

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 17:49   #4524
dorkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Vicky Christina Barcelona - ciężko mi ten film oceniać. To nie jest obraz z gatunku, które kocham albo nienawidzę albo biały lub czarny. Jest tam mnóstwo rzeczy, które można pokochać całym sercem, jest też wiele momentów i wątków, które szczerze znienawidziłam. Z jednej strony porwał mnie, a z drugiej miałam ochotę zasłonić oczy. Z jednej strony błogostan z powodu cudnego klimatu Hiszpanii i dźwięku gitar, a z drugiej niezręczne sytuacje, że człowiek nie wie co myśleć.

Aj, no mówiłam, że ciężko mi go oceniać

Ale z racji tego, że wywołał u mnie takie uczucia, postawię mu wysoką ocenę

10/10
zgadzam sie tez daje mu 10/10 bo to prawda, wywołał uczucia, co wiecej cudowny klimat hiszpani, muzyka, doskonała penelope cruz która po tym filmie jeszcze bardziej mnei zachwyciła niż normalnie, i dobra obsada.
film warto ogladnac
Stary 2009-03-24, 20:39   #4525
Claris
Zakorzenienie

"domek w górach" ale to już było.... wiele, wiele razy, od razu wiadomo jak się skończy 1/10 za jakieś tam napięcie momentami
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 20:50   #4526
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Harry Potter i więzień Azkabanu - najpierw przeczytałam książkę, potem obejrzałam film Pod względem technicznym i efekciarskim na plus Uwielbiam klimat Hogwartu Natomiast pod względem fabuły - porażka Spośród pierwszych trzech części, ta - trzecia część - jest najgorsza. Tyle ważnych wątków pominiętych, że głowa mała. Tyle pozmienianych, tyle niedopowiedzianych! A już nie wspominam, że niektóre rozgrywały się w innym miejscu np. najnowszą miotłę "Błyskawicę" Harry dostał na początku książki (na początku semestru), a w filmie na samym końcu
Film trwał nie całe 2 godziny To już mogli go przedłużyć do 3ech i bardziej się przyłożyć. Nie jestem zadowolona
5/10

Cziłała z Beverlu Hills. W roli głównej rozpieszczony piesek Chihuahua i były pies-policjant Owczarek niemiecki Komedia, w której to psy gadają, uciekają, ścigają, rozwiązują zagadki, przeżywają przygody, zawierają przyjaźnie na całe życie, zakochują się i poznają inne psy Bardzo pozytywny i całkiem śmieszny. Polecam na oderwanie się i relaks
W swojej kategorii 6/10
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:57   #4527
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkaaa Pokaż wiadomość
zgadzam sie tez daje mu 10/10 bo to prawda, wywołał uczucia, co wiecej cudowny klimat hiszpani, muzyka, doskonała penelope cruz która po tym filmie jeszcze bardziej mnei zachwyciła niż normalnie, i dobra obsada.
film warto ogladnac
Ja też się zgadzam co do roli P. Cruz - grała tak... jakby to ująć... soczyście, fenomenalnie. Natomiast Scarlett Johansson i Rebecca Hall grały wg mnie poprawnie, trochę bez wyrazu, ale może tak miało być. Javier mnie nie porwał swoją męskością , ale nie mam mu nic do zarzucenia.
Naprawdę film wart obejrzenia
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 09:46   #4528
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Sezon na misia 2 - 5/10 - średnio śmieszny, kilka dobrych tekstów i tyle, potrafiłam wyjść z pokoju i robić kolację i tak nic ciekawego mie nie ominęło.

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 18:06   #4529
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karola20 Pokaż wiadomość
Ja tak samo. lubię powieści Kinga i do ekranizacji tez raczej nic nie mam. Teraz też się wybieram na "Mgłę".
Wybierasz się? To będzie jakaś nowa "mgła" w kinach??

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja juz obejrzalam wszystkie części i przyznam,że jakby była 5 to by bylo calkiem fajnie ale zanim do nas dotrze to pewnie z rok minie
Co do "piły" podobały mi się pierwsze 3 części, czwórka już nie I myślę, ze teraz będzie już tylko gorzej...
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-25, 18:13   #4530
dziuba85
Zakorzenienie

Twilight- straszna kaszana 3/10. Niestety film jest nudny, nic się nie dzieje. Głowni bohaterowie, wręcz zniechęcają do obejrzenia.

Zapaśnik- nie bardzo. Ostatnio jest moda na filmy psychologiczne, które ukazują : jak cholernie ciężko jest na tym świecie (szczególnie w USA). No tylko szkoda, że w Polsce codziennie ludzie muszą się borykać z problemami : uzależnień, odtrącenia, bezrobocia. Złudne nadzieje... o tym film. 5/10

Oszukana- spoko! Film poruszający. Zwrot akcji w momencie, w którym bym się nie spodziewała. Angelina nie wyglądała wprawdzie zbyt ładnie... ale chyba o to chodziło. WARTO OBEJRZEĆ! 9/10.

Slumdog- spoko! Wydawałoby się, że film, który ma coś wspólnego z Milionerami będzie kiepski (nie lubie tego teleturnieju). Jednak nie! Film świetny!!! Polecam!!! 9/10.

7 dusz
- nuda Oj... zachwalają. A ja nie! Film trwa 2 godziny. Przez 1,4h nic się nie dzieje... nic nie wiemy, o bohaterze. Dopiero ostatnie 20 minut- akcja. Za te 20 minut ocena 6/10.

Podoba się teraz wymagającym paniom?

Córcia 21.04.2018 <3

Edytowane przez dziuba85
Czas edycji: 2009-03-26 o 17:17 Powód: sarkazm... użytkowniczek- pań mądrych
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości