|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() Muzyka polecam ![]() Na katar u dziecka stosowałąm euphorbium, nasivin soft, masc majerankową i olbas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cestia wlasnie wstapilam na blog twojej Mati....ale ona słodziutka muaaaa... ![]() Rusałko czy ja dobrze zrozumieałam ze teoja Lenka ma juz ząbka? ![]() Marticiu jezeli chodzi o klótnie to ja do teraz z mezem nie gadam...wygarnelam mu wczoraj wszystko co mysle a on mi sie w twarz smial...taka ochloda jest potrzebna raz na jakis czas tylko musze mu zafundowac dluzsza przerwe... A mysle ze miedzy wami zgoda bo na takie fajne zgodne malzenstwo wygladacie i szkoda tracic czas na kłutnie ![]() dorbarQ moja mala ma od 2 dni taki bialy caly jezyk i kupilam dzisiajaphtin on jest na pleśniawke ale lekarka mi zalecila wycirac jej jezyczek zapobiegawczo...a nie jest to drogie bo kosztuje 1,5 ![]() Co do odbijania ja odbijam mala caly czas po kazdym posilku...ale ze wzgledu na to jej ulewanie....duzo to pomaga JowiszQ zdjecia cudowne ![]() ![]() Veronka Borysek slodki...własnie podgladalam Was wczesniej na nk....a ten twoj maz wysportowany ![]() Moja lila miala dzisiaj w nocy wyjatkowe spanie jak zasnela po kapaniu to obudzila sie po 7 godz....bylam w szoku ![]() taka sobie butki kochaniutki...no normalnie slicznosci...a Kasiula powiem ci ze widzialam u nas takie w Mieszku ![]() A dzisiaj sobie uswiadomilam jak ten czas szybko leci...Lilianka juz konczy jutro 2 mies a ja sie czuje jakbym wczoraj na porodówce byla... ![]() a tak w ogole znowu Wam sie pozale na meza...(pewnie mnie macie juz dosc) Dzisiaj jeszcze go nie przywitalam w domu bo zadzwonil [po pracy i mowi ze jedzie na chwileczke do kolegi i przyjedzie jak najszybciej to bylagodz 15 a teraz dzieki bogu jest 18...wszystko by bylo ok gdybym ja tez sobie tak mogla chodzic a nawet jak wychodze to ide z dzieckiem bo on jakos nie specjalnie sie nia interesuje jak nie spi to on siedzi na kompie a malej co smoczek wypadnie to jej pcha do buzi byleby ja uciszyc...A jak juz wyjde nawet z mala to tel gdzie jestem i kiedy wroce... I wkurza mnie fakt ze tesciowa nas naklania do slubu koscielnego...prosze go wczoraj zeby jej wytlumaczyl bo ja mam dosc jej pytan a on mowi ze to sa sprawy miedzy nami i on sie do tego nie wtraca ![]() Irytuje mnie rowniez to ze maz nadal je obiadki ,kapie sie,trzyma ciuchy u mamy...fakt ma bardzo blisko z pracy do domu bo to doslownie z 200m ale chcialabym zeby normalnie wracal po pracy do domu...nawet wstaje wczesniej przed praca zeby jechac na sniadanie do mamusi ![]() A dom traktuje wrecz jak hotel...przyjezdza sobie pospac... jak ja mu mam to wytlumaczyc....on twierdzi ze przesadzam...wy tez tak sadzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niby wolno go stosowac trzy dni jednym ciagiem nie dłużej,dzis leci trzeci dzień.no i smaruje małej maścią majerankowa pod noskiem i plecki.Ponadto pilnuje żeby w pokoju zawsze było przewietrzone i robie małej wieczorem inchalacje z wody i soli...czyli jednym sowem robie wszystko co mi zalecił lekarz ![]()
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię znów śpi w łóżeczku
![]() puszczam mu puchowe Kołysanki Steczkowskiej i zasypia ![]() ![]() ![]() a teraz wizaz i karmi ![]() Leonko...nie przesadzasz...nie rozumiem jego postępowania już dawno powinien mieć ciuchy i jeść u was a nie u mamy.... ![]() ![]() Gosiu Mleczko wysłane ![]() aha...co do tz-ow to mój jest prawdziwym skarbem ![]() ![]() ![]() ![]()
#4505 |
Zakorzenienie
|
Judi strasznie sie ciesze, ze debridat pomogl, ja dostalam to lekarstwo od kolegi Rafala wiec szkoda by bylo zeby recepta przepadla, ciesze sie ze wam sie przydała i co najwazniejsze jest poprawa!!!
Raz to stosowalam bo mial mala kolke i slicznie ustapila, a dwa ladnie zrobil kupke bez stekania i bólu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Werstusia, kuruj sie kobitko!! Dzizas wspolczuje smarkania, pewnie jestes nie dosc ze smarkata to jeszcze niezwykle pociągająca ![]() ![]() ![]() ![]()
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Jolu ja herbatkę poślę jutro.Juz mam wszystko naszykowane Tylko na pocztę muszę skoczyć.
Nastuska tez teraz trolli ![]() ![]() ![]() ![]() Leonko nie przesadzasz.Oceniam ta sytuacje wedlug twojego opisu...Ok jestem w stanie pojąć że po pracy moze wpasc do mamy(ale i tak codziennie?) skoro faktycznie ma tak blisko,ale stołować sie tam za każdym razem,kąpać...a te wypady na śniadania to juz lekkie przegięcie...To w koncu gdzie on mieszka... Mój tż też ma rodziców blok obok a chodzi tam raz na pare dni,a już wogle nie wyobrażam sobie żeby prosto z pracy szedł najpierw tam...no paranoja jakaś ![]()
#4507 |
Zakorzenienie
|
czy wam tez tak wizaz muli??? mi chodzi jak z kibla...
![]()
#4508 | ||||
Zadomowienie
|
Tak Leonko dobrze zroumiałaś ma już ząbka
![]()
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiu spokojnie, ja jeszcze trochę mojej rumiankowej mam, kiedyś jak będziesz niedaleko poczty to poślij ![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż też taki jest, że nie wie co ma zrobić jak młody płacze. Chociaż, jak jednego wieczoru zostawiłam ich razem i zaczęłam mówić co i jak ma robić, to powiedział żebym nie przesadzała bo on dobrze wie. W sumie nigdy go nie kąpał, boi się i nie chce, ale tym razem to zrobił. No, a najlepsze jest to, że Borys podobno strasznie płakał jak mnie nie było, podobno wył jak nigdy,a tż nawet do mnie nie zadzwonił, wykąpał płaczące dziecko, dał jeść, witaminy i uśpił, a jak wróciłam to dziecko spało, a tz siedział przed komputerem, tylko troche oczywiście był wkurzony i twierdził, że Borys płakał dlatego, że mnie nie było (oczywiście).
A ja dziś byłam w kościele. W końcu tam dotarłam, bo nigdy nie mogę akurat w tą 1 godzinę trafić co jest kancelaria otwarta. No i na szczęście nie musimy mieć kościelnego ślubu, tylko muszę przynieść zaświadczenia od rodziców chrzestnych, że mieli bierzmowanie i akt ur. No i chrzciny chyba będą 12 paź.- jak przyniosę te papiery. Zapomniałam tylko zapytać o opłaty? Ile u Was się "daje"?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4512 |
Rozeznanie
|
[quote=dorbar;9128728]Moja Ala dzisiaj od 23 do 7 cały czas spała. Więc bardzo ładnie.
Byłam na szczepieniu no i Ala nie została zaszczepiona, ponieważ ma te luźne kupki i troche kicha. Po za tym pielęgniarka mnie wystraszyła, ze po tych szczepionce refundowanej moze sie małej coś stać (podobno dzieci cieżko je znosza) i sama już nie wiem jaką mam dać. U mnie jest cieżko finansowo dlatego chciałam tą refundowaną, a ta głupia baba mnie wystraszyła. pewnie tak tylko gadają by kase sciągać. [quote] Dorota nie przejmuj się! Ja zaszczepilam Rafała z nfz i nie bylo zadnych problemów, nie płakał, nie gorączkował, był spokojny ![]() ![]() Anisiu chodziło mi o imieniny, bo dnia chłopaka też nie świętujemy, ale widze, że Ty masz luzik, a ja od tygodnia się zastanawiam co komu kupić ![]() Leonka - ten Twój mąż to naprawde ciężki przypadek, no i wcale nie przesadzasz, w kpńcu kto jest dla niego ważniejszy wy czy mama? No i dzis przez cały dzień odciągnęłam 70 ml mleka, mam nadzieję że w nocy też trochę się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
![]()
wizaz od kilku dni do kitu cos pewno z ich serwerem nie tak
![]() a ja sie pochwale bo mam cudownych tesciow, jestem dla nich jak dodatkowa coreczka jak sie drocze z mezem to mowie ze sie poskarze tesciowej jak bedzie niegrzeczny ![]() ![]() jezus wlasnie ogladam fakty a tam rozprawa w sprawie zabojstwa 10 miesiecznego Piotrusia, co go tatus tak uciszal ze zamilkl na wieki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
#4516 | ||||
Zadomowienie
|
my daliśmy 50 zł chociaż ksiądz nic nie mówił, a co najsmieszniejsze ze jak dawalnśmy podczas podpisywania sie po mszy to myslałam ze ksiądz sobie na kupke położy a on do naszych dokumentów włożył , wyglądało to tak jakby chciał potem wiedzieć kto ile dał ....
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
a my dalismy 100zł ....chyba za duzo...i jak mu maz dal to z usmiechen na ustach powiedzia"co zalegle?" wrr...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||||
Zadomowienie
|
Leonka co za ksiadz matko, zapomnialam jeszcze dodać ze kase włożyliśmy do koperty i zakleiliśmy zeby wszyscy wkoło nie widzieli ile dostał
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie wszystkie te kropelki są takie że nie można długo stosować a te co ja daję to można stosować długo niema określonego czasu Ja też już mam dość tego kataru Dziś popołudniu z ciekawości odciągnęłam sobie z jednej piersi i naciągnęłam 80 ml i to w takim czasie co mniej więcej mały pije Jak myślicie czy miałby tego dość gdyby to dostał z butelki ??? Też postanowiłam sobie zrobić jakiś zapas mleczka w zamrażarce na czarną godzinę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dopatrzyłam się, że Borys ma pleśniawki w buźce...wrrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Martusiu dziękujemy
![]() ![]() A jeśli chodzi o Twojego męża to... wiesz jakie mam zdanie o nim. To dupa a nie facet, synalek mamusi. Szkoda mi Ciebie i Lilianki. Miejmy nadzieję, że on się kiedyś opamięta bo wiesz co, nawet jeśli byście mieli nie być razem to Ty jesteś śliczną dziewczyną i na pewno sobie jeszcze życie ułożysz. A on... on z takim zachowaniem, jeśli się nie zmieni, nigdy nie znajdzie takiej głupiej która da sobą wiecznie pomiatać. Ehhh kop by mu się przydał... taki porządny ![]() Ściągłam mojej córci kilka mp3 z muzyką klasyczną. Hehe śpi przy tym jak aniołek ![]() ![]() Judi, super że Debridat działa. No i gratulacje z powodu zasypiania Tymcia w łóżeczku ![]() Ehhhh Chrzciny... chciałabym to mieć już za sobą, a tymczasem jestem właśnie w trakcie załatwiania i planowania wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
czy to znaczy że jak jest języczek cały czas biały od mleczka to to jest pleśniawka
Karolek też ma biały języczek |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Kristi, bioderka możesz też zrobić w przychodni Ultramedic w Bielsku. Jeśli prywatnie, to nie będzie problemu. tel. do nich 033 816 52 60.
TO jest między ul. Żywiecką, a Broniewskiego, niedaleko kościoła w Białej i mcDonalda... Nie wiem na ile znasz BB, jeśli potrzebne byłyby dokładniejsze inf. to mogę opisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Ja to spróbowałam łyżeczką plastikową ściągnąc, a później otworzyłam jego bużkę i zauważyłam też na podniebieniu. Więc to na pewno to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
wszystko o pleśniawkach
http://www.polki.pl/rodzina_niemowle...,10000081.html
#4526 |
Zadomowienie
|
Leonko nie przesadzasz ani trochę! W sumie to spryciarz z tego Twojego chłopa... Dwie sroki za ogon a co? Faktycznie terapia wstrząsowa by się przydała.
Mojemu dziecku chyba zaczyna się coś dziac z ząbkami bo od kilku dni co chwilę wypluwa smoczek i rączką strasznie mocno sobie po dziąsłach szoruje. A dziś mnie tak zaskoczył że cały czas jeszcze w szoku jestem. Taką kupę strzelił że wylądowała aż na karku ![]() Wracając do tematu tż. Mój jak siedzi z Małym to wpycha mu smoczek prawie za każdym razem jak mały wypluje żeby się czasem nie rozryczał.... No a Mały się wkurza bo chce sobie pogadac a Tatuś mu nie daje więc zaczyna ryczec |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
ponoc placz przy karmieniu swiadczy o tym, ze jesli sa plesniawki to one dzieciaczka bolą
![]()
![]() |
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja spiewalam i ostatnio przylapalam sie na tym ze juz nie spiewam, musze sie poprawic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ty kochana na pewno poznasz kogos kto bedzie doskonalym tata dla malej Ali i bedzie kochal Ciebie i dbal o was...zobaczysz i usmiechnij sie, bo jestes wspaniala kobieta i mama ![]() ![]() Malgosiu tez sie ciesze ze juz jest lepiej. Nawet dzis juz wysypka ustapila (to pewnie przez te banany), no i pierwszy raz usnal sam w lozeczku..alez jestem zadowolona ![]() Anisiu to mialas wczoraj przeoje..hihihi. Ja swojego Mario od razu przyzwyczailam do tatusia i on teraz az piszczy jak zobaczy tatka i chce do niego ![]() ![]() Kurcze Veronko plesniawka? a o tym nie pomyslalam, bo ostatnio zauwaylam, ze Mario ma taki intensywniejszy bialy kolor na jezyku ale myslalam ze to od mleka. A jak sie leczy plesniawke jakby co? Leonciu no tak u mnie juz w porzo, TZ kupil mi dzisaj nawet kartke i napisal pare slodkich slow ![]() A ja narzekalam na tescia, ze sie nic nie interesuje malym, a tu dzis dostalismy od niego 500 euro zebysmy cos kupili dla niego od dzidkow..normlanie zatkalo mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyle ze ona miala juz caly jezyk bialy i na ustach takie biale plamki sie jej zrobily... A kiedys czytalam jakies forum i mocz dziecka jest ponoc najlepszy tylko nie chce malej na takie rzeczy nrazac oj nie Cestia ja tez posciagalam mojej malej jakis czas temu Mozarta a dzisiaj odglosy natury...Strasznie sie wschluchuje takze polecam kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.