|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Sweetpinky, dziecko zawsze zbliża, nigdy oddala! uwierz mi! nawet jeśli to wpadka!
jeśli ludzie w Twoim otoczeniu są nieczuli, to olej to! pamiętaj że najważniejsza teraz jesteś Ty, Ty i Dzieciątko. Twoj dobry humor, to także dobry humor u dzidziusia, Twoje smutki, to także smutny dzidziuś, znajdź sposób, by poprawić sobie nastrój, nie masz przyjaciółki która zawsze może Cię wesprzeć? a może mama? musisz Kochanie zmienić nastawienie koniecznie, wiem że to łatwo się mówi, bo najważniejsze to mieć oparcie w partnerze, ale jeśli on teraz nie staje na wysokości zadania, to znajdź kogoś innego, jak pojawi się dzidziuś wtedy zobaczysz czy sytuacja się zmieni.. pamiętaj kochana! dzidziuś najważniejszy, to by urodził się zdrowy, a wszystkie inne przeciwności losu jesteś w stanie pokonać!
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dżizas! Jeszcze godzina pracy...
![]()
#4503 |
Wtajemniczenie
|
oj Malinko, starałam się czytać wszystko uważnie ale coś przegapiłam
![]() zwracam honor ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Malinko, zazdroszczę Ci tej aktywności w ciąży!
ja zawsze myślałam że to super tak sobie siedzieć w domku w ciąży, ale powoli zanudzam się ![]() ja dziś robię na obiad pyszne warzywa z piersiami w sosie smietanowo-ziołowym ![]() ![]() a jutro mamy mszę za babcie, rocznica śmierci... po mszy u cioci spotkanie, na kawie i cieście, więc upiekę drożdżówkę, bo ja jako jedyna w rodzinie taką super robię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś mija 20 rocznica śmierci mojego ukochanego dziadunia (właśnie Janka)... ![]()
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Jak jest absorbujące dziecko, to na pewno. Ale jak rok się siedzi na bezrobociu, to czas przecieka przez palce. Dużo zajęć mobilizuje człowieka. Dlatego lubię pracować.
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszku, zapraszam jutro, zostawię Ci najlepszy kawałek
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Każdemu podoba się inne imię i nie powinien sie nikt wtrącać ( czasami rodzina to robi) to jest decyzjia rodziców, ja imiona wybrałam jeszcze przed ciążą będzie Julia albo Wiktor Miss.hot tak możesz dopisac
![]() ![]()
#4513 |
Zadomowienie
|
Malin30 moj dziadek zmarl w marcu 10 lat temu, tez Jan
![]()
#4514 |
Zadomowienie
|
Oj kusisz, kuusisz!!!
![]() ![]() ![]() Ale nabrałam takiej ochoty na dróżdżowe, że własnie się ubieram i idę do sklepu po niezbędne produkty, ojj aż ślinka cieknie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4515 |
Zadomowienie
|
Mi na początku nudziło się w domu, ale teraz nie mam z tym problemu a od momentu jak zaszłam w ciąże cieszę się że nie pracuję, jak odchowam maluszka to bedzie czas na pracę
![]()
![]() |
#4516 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Sweetpinky przytulam najmocniej jak mogę
![]() Jedyne wyjście to faktycznie rozmowa z TŻ, na pewno i TY poczujesz się dzięki temu lepiej i On pewnie też - będzie wiedział o co chodzi i razem poradzicie sobie z Twoimi lękami, wątpliwościami. Na pewno wszystko się ułoży ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja teraz jestem w 2 tygodniu 5 miesiąca - czyli 19/20 tc. Cytat:
Cytat:
A wspólne gotowanie to najlepszy relaks ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie, bardzo dawno mnie na wizażu nie było i już napewno nikt o mnie nie pamięta
![]() ![]() W tym czasie co mnie nie było to miałam 2 razy USG i z maleństwem wszystko w porządku, zdrowo się rozwija ![]() ![]() Teraz idę jeść obiadek i wieczorem do Was zajrzę ![]()
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sadzone można jeść, tylko nie można jeść pół surowuch jakżołtko nieścięte. a w sadzonych jest nieścięte. ja robięsadzone po holendersku czyli obracam na drugą stronę i żółtko się całkiem ścina. wróciłam ze spacerku- żadna przyjemność- wieje jak diabli!
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Precious_81 liczysz kalendarzowe???? Czyli za niecale 4 miesiace rodzisz tak? w sierpniu? Podalas chyba ksiezycowe wlasnie
![]() Ja mam termin na 27 czyli 3 dni po Tobie i mam prawie 5 mies ![]() ![]() Ok juz nie wnikam niech kazda liczy po swojemu, lepiej wypisujcie tygodnie a nie przeliczajcie na miesiace ![]()
#4520 | ||||||
Rozeznanie
|
[quote=Biedroneczkaolga;12 020973]witam kochane mamuśki!
przebijam się przez kolejne strony tego co naskrobałyście ale powoli mam dość plecy mnie bolą no i ten brzuch twardnieje... Podobno jak twardnieje to szyjka się może skracać u mnie narazie jest ok szyjka ma 5 cm wię cw normie, ale i tak się boje łykam tą no-spę i odpoczywam ile da radę ![]() kończe czytanie na141 bo jestem wykończona PS śliczne te bluzeczki, a zdjęcia dzidzi jakie super ehhhh ja na połówkowe wybieram sie dopiero 29 maja... narazie po tym szpitalu mam dość widoku jakich kolwiek lekarzy.. a w domu tata i brat chorzy też na rotawirusa więc siedzę zamknięta w mieszkaniu i tylko z psem gadam ehhhh ![]() Pamiętaj że oprócz psa masz jeszcze Maleństwo w brzuszku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [ Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
właśnie wieje okropnie...nie lubię takiego mocnego wiatru. Tu w Holandii często wieje..niestety.
z tego całego gadania o jajkach po podlaniu kwiatów w ogrodzie siedzę i jem...kanapkę z jajkiem na twardo pomidorkiem i szynką.. ![]() Klaudia: ja bedę teraz zaczynać 5 miesiąc ( księżcowy ) a kalendarzowy 5 miesiąc zacznę za tydzień ( czyli jak widzisz to jest niewielka różnica raptem 7 dni) i rodzę nie za 4 a za 5 miesięcy kalendarzowych. 1.maj 2.czerwiec 3.lipiec 4.sierpień 5.wrzesień początek października poród. i tak, masz rację dużo jaśniej jest wpisywać tygodnie : stąd na karcie ciąży widnieją tygodnie i u położnej czy lekarza zapytają który tydzień , a nie który miesiąc.
![]() |
#4522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale teraz jak jestem na zwolnieniu, to praktycznie w tygodniu wszystko sama robię ... mój dużo pracuję, wraca zmęczony i tak jakoś dziwnie by było gdybym ze wszystkim czekała po to by by razem coś zrobić ![]() za to od razu po obiadku razem na spacer możemy iść, a w weekendy to on rządzi w kuchni, wytrzepie dywan, umyje okna tylko prać nie umie ![]() Cytat:
ale zastanawia mnie to, że jak wcześniej nigdy tego nie złapałam to czemu teraz miałabym to mieć? z potencjalnie szkodliwych pokarmów wymienia się też: sery niepasteryzowane bądź z surowego mleka; surowe albo słabo wysmażone mięso; wątróbka. mnie najbardziej bolą te sery ale wyczytałam gdzieś, ze poddane obróbce cieplnej zabija niebezpieczne bakterie dlatego dziś do kremu z pomidorów dodałam troszkę pleśniaka i zupkę zagotowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak w pierwszym trymestrze źle się czułam to mój mąz i sprzątał i gotował. normalne. nie mamy jakiś kłopotów z ustaleniem kto i co ma robić bo to jakoś naturalnie się ułożyło. ja nie grzebię w kontaktach i nie wiercę dziur bo nie umiem, ldatego wszelkie naprawy robi mój mąż. itp itd ![]() jeszcze tylko 2 godzinki i mąz wraca do domku i weekend! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Wtajemniczenie
|
Ta wyjechalam na chwile do OZ a te juz 2 strony naprodukowaly a ja sie dziwilam ze nie moge dogonic
![]() Zwazylam sie i jestem 1 kg na plusie a koncze 15 tc ![]() ![]() ![]() Co do imion widze że Lenka na prowadzeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja obecnie obstawiam Nadie albo Eryka, chyba ze jeszcze mi sie zmieni ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tempo rzeczywiście jest szybkie na tym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
zjadłam obiad, męża mam w domu, i niebawem jedziemy odwiedzić małego dzidziusia
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
a mój wpadł, zupkę zjadł, brudną miseczkę po sobie zostawił
![]() ![]() chyba z pieskiem sama pójdę i kefir kupie do rzodkiewek albo coś jeszcze ale sama nie wiem na co mam ochotę ![]() ooo może na startą marchewkę z jabłkiem i cukrem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
a mnie natchnęło i jeszcze prasowanko zrobiłam...heh..ale teraz musze odspanąć przed robieniem obiadku.
a potem biorę się za piersi....kurczaka oczywiście... ![]() moje drogie, ja tradycyjnie w weekend omijam komputer szerokim łukiem, zatem życzę wam wszystkim cudownego wypoczynku i do poklikania w poniedziałek!!!!! papa!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-24 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sukienka jest cała taka rozkloszowana, ale nie wygląda się w niek tak tragicznie (niczym w worku ![]() Chryste!!! Ja kocham sadzone!! Pierwsze słyszę że nie można w ciąży, no ale ja o różnych rzeczach których nie wolno jeść nie słyszałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciasto drożdżowe właśnie się piecze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.