|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Jutrzejsze R
Sniadanie owsianka (3 lyzki owsianki, lyzka otrąb orkiszowych, lyzeczka xenei blonnik, polowa homo naturalnego,3/4 szl mleka 2%, jablko, cynamon, suszona morela) 40 min twistera IISniadanie; 2 kanapki z razowym (jedna z poledwica z indyka, salata, serkiem tofu, polową jajka, ogórkiem, papryką, szczypiorkiem druga z pasztetem sojowym, salata, pomidorem, drugą polową jajka i szczypiorkiem) + kawalek arbuza i kiwi (40min) Bieg+stretching Obiad; 1/3 torebki kaszy gryczanej, brokuły, piers z kurczaka gotowana (w srrodku zrolowane pieczarki gotowane) Podwieczorek druga polowa serka homo naturalnego i garść orzechów włoskich 8min buns legs arms Kolacja; wiesniak z rzodkiewka i szczypiorkiem, 50g maslanki naturalnej (troche wegli po treningu) + połowa kalarepki mniamm Baaardzo bardzo prosze o ocene ![]() Edytowane przez olalola24 Czas edycji: 2009-05-13 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
up ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Pewnie to jest zły wątek ale koniecznie muszę się dowiedzieć.
![]() Czy makrela wędzona jest dopuszczona w jadłospisie diety South Beach [1 faza] ?
#4506 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R
1. Śniadanie - 2 kromki razowca,polędwica drobiowa , surówka : pomidor średni, papryka czerwona, oliwa z olivek [łyzeczka] 2. II Śniadanie - kefir, jabłko średnie 3. Obiad - pierś z kurczaka, warzwa na patelnię 4. Podwieczorek - garść orzechów włoskich 5. Kolacja- Tuńczyk z warzywami. czerwona fasola,pomidor,cebulka
#4507 |
Zadomowienie
|
Od dłuższego czasu dokładnie przeglądam ten wątek...Dzięki niemu, nauczyłam się (tak myślę ) jak komponować posiłki i jem znacznie więcej białka.
To moje Rrrr..... ŚNIADANIE: -owsianka: 3łyżki płatków owsianych gotowanych na połowie szklanki wody i połowie szklanki mleka 0,5%, lyżka otrębów, 1 szuszona śliwka, jabłko, cynamon i 3 truskaweczki + ok. 60 g twarogu (mniam) II ŚNIADANIE: -serek homo naturalny, jabłko OBIAD: -gotowana rybka mintaj + kiszona kapustka -surówka z : ogórka, sałaty, rzodkiewki, pomidora z ok 60 g serkiem wiejskim lekkim -kalafiorek ok 200g ![]() KOLACJA: -3/4 tuńczyka w sosie własnym + pomidor + ogórek konserwowy + cebulka + 3 pieczarki - to wszystko smażone na teflonie z łyżeczką oliwy z oliwek = pychota ![]() -200ml soku pomidorowego z chilli (zawsze podgrzewam sobie soczek w mikrofali, bo bardzo lubie go na ciepło) i pietruszką I jak? Wiem, że nie ma podwieczorku, ale nie ma kiedy go wcisnąć, bo chodze naprawde bardzo wcześnie spać nawet przed 22 ![]() Pewnie mało nnkt.... A mogła bym wrzucić orzechy do porannej owsianki? Prosze o ocenke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
ja dopiero zaczynam, wiec nie pokusze sie jeszcze o ocene, ale orzechy jak najbardziej mozesz dodac do owsianki - ja tak jadlam wczoraj, mozesz je tez wrzucic do serka homo, albo skruszyc i dosypac do salatki (tu pasuja zwlaszcza wloskie, ew. slonecznik lub dynia)
A oto moj dzisiejszy jadlospis (R): I - ok. 7 - jogurt danone activia z kiwi i płatkami owsianymi (5 łyżeczek) II - ok. 10 - marchewka III - ok. 12 - sałatka z jajkiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, makaronem pełnoziarnistym, kukurydza,odrobina smietany lub oliwy z oliwek (jeszcze nie wiem) IV - ok. 16 - len mielony + gołąbek + szklanka soku warzywnego V - ok. 20 - kanapka z łososiem i kanapka z serem feta i warzywami Edytowane przez pussszek Czas edycji: 2009-05-13 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Mój pierwszy jadłospis (planowany) R.
Proszę o ocenę. Śniadanie: 9.00 Kawa z mlekiem, koktail: kefir + otręby + kilka truskawek (4 szt) Drugie śniadanie: 12.00 2 plastry szynki parmeńskiej + trochę melona Obiad: 14.00 Eskalopki cielęce "panierowane" w otrębach, surówka z sałaty i wiosennych warzyw z oliwą Podwieczorek: 17.00 Wieśniak + rzodkiewka + szczypiorek Posiłek potreningowy: Sałata + inne warzywa + tuńczyk w oleju |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
U/R:
I. serek wiejski 200g, 3 łyżki płowsianych, pomidor, kawa II. 2 kromka razowca z serkiem topionym, jabłko III. drożdżówka z kruszonką, 250 g kefiru, poźniej znów jabłko w międzyczasie 0,5 l soku pomidorowego, jabłko
#4512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popracuje nad kolacja - moze zamienie kanapki na serek wiejski z rzodkiewka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Rrrrrrrrrr
ŚN: grahamka z szynką,pomidorem,ogórkiem i rzodkiewką. Duże jabłko. 2 śn: owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, 200ml mleka 2%, łyżeczka kakao. O: makaron pełnoziarnisty, kotlet mielony ( ![]() P: dwa starkowane jabłka wymieszane z dwiema łyżkami jogurtu naturalnego, szczypta cynamonu. 4 orzechy włoskie. K: 1/2 wieśniaka ze świeżym ogórkiem, koperkiem, 1/2 grahamki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oooo wieśniaczek na kolacje to bardzo dobra myśl ![]() Bardzo lubie serek wiejski z pomidorkiem i bazylia mniam ![]() ![]() A próbowałaś takiego tuńczyka w puszcze w sosie własnym hmm?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Mój jadłospisik na dzisiaj - R
s - zielona herbata Vitax, bułka razowa z ziarenkami + szynka z indyka (2grube plastry) + jabłko + ogórek + kawa (nie moge bez niej życ ![]() 2s - i tu problem bo na 2s jest obiad - ziemniaczki + sałatka(ogórek + pomidor, szczypiorek zmieszane z jogurtem naturalnym) o - brak ( booo w porze obiadowej mam ustny angol) p - rybka w pomidorach + grahamka, i moze cos słodkiego dorzuce k - baaardzo duzo twarożka z warzywami zeby nadrobic ten obiad No inaczej dzis nie moge, bo mam egzaminy, trzymajcie kciuki ![]() Jak ktos oceni, bedę wdzięczna ![]()
#4517 |
Zakorzenienie
|
Kombinacje RRRRRRowe na jutro:
Ś: omlet z 2 jaj, mleka, zarodków i wkrojoną starkowaną połową jabłka z cynamonem, może jeszcze z rodzynkami, kawa rozp. z mlekiem i cykorią 2Ś: 2 kanapki razowca z 2 plastrami sera (mogę? wiem, że to węgle+tłuszcze, dlatego pytam), jeśli nie to z pasztetem sojowym, papryką 40 minut basenu, 30 minut sauny O: spaghetti z makaronu pełnoziarnistego, z mielonym (wołowo-wieprzowym), groszkiem, pieczarkami, sos z jog. nat. i ziół - zostanie pewnie z dziś P: łosoś z puszki z ogórkami konserwowymi, może jeszcze do pochrupania pestki słonecznika K: wieśniak z rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem I jak?
#4518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Moje R:
ŚI: Duża bułka pełnoziarnista. Połówka z homo naturalnym, szynką ogórkiem i cebulą, druga z chudym twarogiem i łyżeczką miodu. Pomarańcza i kiwi. Kawa z mlekiem i łyżeczką cukru. ŚII: Kromka ciemnego z 1/4 dużej makreli. Kubek kefiru. O: Cycek kurzy duszony w foli z ziołami i czosnkiem. Duża porcja sałatki z jabłek, pory i jogurtu naturalnego. P: Dwa orzechu włoskie, jajko na miękko i kromka ciemnego pieczywa. K: Wieśniak lekki z oliwkami, cebulą i ogórkiem kiszonym. + woda i herbatki ![]() POPROSZĘ O OCENĘ! ![]()
![]() |
#4520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
Witam. Podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu zdecydowałam się udzielać w wątku... Moim celem jest przytycie, jeszcze nie wiem ile, ale muszę się zebrać w sobie, bo grozi mi "transport" do szpitala i takie tam. Od prawie pół roku zmagam się z kompulsami, wcześniej miałam inne zaburzenia odżywiania, także nie jest łatwo. Do tej pory nie tyłam, bo bylam (za) bardzo aktywna fizycznie, więc teraz muszę się przemóc i ograniczyć ćwiczenia no i przytyć... z rozsądku.
mój wczorajszy jadłospis: I: miska granoli truskawkowej z ciepłym mlekiem 3,2%, łyżeczką kakao i świeżymi truskawkami, duży banan II: bułka pizzerka z pieczarkami, oliwkami, cebulą i szynką z keczupem, szklanka kubusia III: serek homogenizowany TSM czekoladowy z orzechami i rodzynkami, garść orzechów nerkowca IV: gniecione ziemniaki z masłem, śmietaną i koperkiem, smażone udko z kurczaka, surówka z sałaty, pomidora, rzodkiewki polana śmietaną 12% z przyprawą do sałatek V: miseczka lodów krówkowych z bitą śmietaną i startą czekoladą, paczka petitków w czekoladzie VI: bułka ze zbożami z masłem, żółtym serem i sałatą, sałatka z surimi z majonezem, porem, kukurydzą (kupna), 3 ogórki konserwowe Domyślam sie, że nie powinnam sobie niczego odmawiać, ale po miesiącach dosłownego obżerania się, boję się napadu po każdym kęsie ![]() Czy mogabym prosić o ocenę i słowa otuchy? ![]()
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
hej. Dzisiaj zjadłam na obiad małą tortille (40gramów) z liściem sałaty, pomidorkiem (plaster), rzodkiewką i 2 łyżkami ryby z puszki. Wie ktoś ile takie ciasto tortillowe ma kcal? One jest ok połowę mniejsze od normalnej tortilli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Przyczajenie
|
Przepraszam,że pytam tutaj i zasmiecam wątek .Zamierzam rozpocząc redukcję ale nie potrafię ułozyc poprawnego menu.Gdzie znajdę temat w ktorym zrozumiem zasady redukcji ,żebym potem mogla wpisywac swoj jadlospis do kontroli?
jeszcze raz przepraszam,ze wpisalam się w nieodpowiednim miejscu.Dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
proszę o ocenę/ rady/ wskazówki
![]() R 1: 2 kromki chleba ciemnego z ziarnami [jedna posmarowana serkiem Piątnicą do smarowania, druga z plasterkiem szynki], pół pomidora, trochę ogórka, 2 śliwki suszone 2: 200g Jogobelli Light truskawkowej z łyżką musli, jabłko 3: ryż brązowy z pokrojonymi w kostkę kawałkami kurczaka i pieczarkami, groszek zielony, jabłko 4: jakieś 50g serka wiejskiego, pół pomidora, kilka plasterków ogórka, 3łyżki ryżu ciemnego, kilka łyżek Jogobelli [tu mi nie wyszło, wiem.] planuje jeszcze zjeść: 5: jogurt naturalny Bakoma 150 g [tylko co do tego..?] 6: 1 jajko, ogórek, sałata ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- kreweta tu poszukaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561 [Przykładowe jadłospisy R/U/P ] i tu: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 [10 przykazań żywieniowych] |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
tak, cały, po prostu od jakiegoś czasu odechciało mi się walczyć wydaje mi się, że to żaden problem, a poza tym kalorii nie jest tu za mało?nie wiem, czy dobrze robię, ale teraz lepiej się czuję.
#4527 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie,ze nie powinnas niczego sobie odmawiac, jedz na co i kiedy masz ochote. Wazne zeby jedzenie sprawialo Ci przyjemnosc no i przy okazji zeby waga poszla w gore ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, że na tym wątku ale jestem tu nowa i nie bardzo jeszcze się orientuję ... Chodzi o to, że jestem po redukcji, dość sporo schudłam ale teraz chcę wyrzeźbić sylwetkę. W takim razie moge już przejść na utrzymanie i po prostu ćwiczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
http://www.papilot.pl/diety-zdrowie/...szkodliwe.html a o to link . przeczytajcie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
bardzo dobry jadłospis . |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
Moje W/U
![]() I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, dwóch łyżek serka wiejskiego, mandarynki, dżemu brzoskwiniowego i imbiru. II. Jogurt naturalny z połową startego jabłka, cynamonem i garścią płatków migdałowych. III. Kromka razowca z dwoma plasterkami jajka na twardo, duży ogórek małosolny, kawa z mlekiem. IV. Filet z mintaja duszony z brokułami i brukselką, odrobina młodych ziemniaków posypanych koperkiem. V. Kromka razowca posmarowana serkiem wiejskim i obłożona warzywami: ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką i cebulką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.