Wymarzony pierścionek część XIV :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-05, 15:25   #4501
Mango08
Rozeznanie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem na każde serum należy nakładać krem z filtrem.
Ale pełniejszych i rzetelniejszych informacji może udzielić Ci tylko L_V.

Wiesz buzia posmarowana filtrem spf 25 też się opala..trochę wolniej ale za to zdrowo.

Dziękuje, Haniu ja to wszystko wiem, dlatego za każdym razem się tłumacze... Jednak ja opalam się naprawdę wolno (na buzi), więc filtra używam tylko jak jestem w gorących krajach, aby twarzy nie poparzyć...
Poprostu nie lubie siebie takiej białej... heh...

Edit:
Narazie wrzuciłąm do koszyka: hydrolat jaśminowy, olejek do mycia i maseczkę wulkaniczną z limonki. Powinnam wziąć coś jeszcze??
A jeszcze peeling enzymatyczny

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2009-05-05 o 15:36
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:31   #4502
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny oglądałyście w końcu "Vicky Christina Barcelona" ?
Byłam z TŻ-em w kinie. Taka sobie opowiastka, bez rewelacji. No dobra, ta cała Maria Elena (czy jak jej tam było, szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie i pewnie przekręciłam) była świetna i w ogóle bardzo mi się podobał jej styl życia i wątek malowania (TŻ jak usłyszał o dziabnięciu nożem to od razu powiedział, że taka jak ja ) i jej małżeństwo jest dla mnie ideałem, ale poza tym to w sumie nic ciekawego. TŻ strasznie się wynudził
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 15:50   #4503
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dziękuje, Haniu ja to wszystko wiem, dlatego za każdym razem się tłumacze... Jednak ja opalam się naprawdę wolno (na buzi), więc filtra używam tylko jak jestem w gorących krajach, aby twarzy nie poparzyć...
Mango nie przejmuj się.Ja też sie wolę lekko opaloną.
Wyglądam wtedy ładniej i zdrowiej
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:01   #4504
Poemi
Zakorzenienie

Znalazłam huskiego dla TŻ-a . Za tydzień po niego jadę
Stary 2009-05-05, 16:05   #4505
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Mango nie przejmuj się.Ja też sie wolę lekko opaloną.
Wyglądam wtedy ładniej i zdrowiej
Gosiu czyli nie jestem sama Ja wtedy też wyglądam ładniej i zdrowiej...
A tak wogóle to znam kilka osób, które są lub były uzależnione od solarium One wyglądając jak mulat uważały, że są blade...

Ostatni krem olay, mam z filtrem 15, ale nie zakupiłam go z tego powodu, poprostu słyszałam wiele ochów i achów na jego temat, więc postanowiłam spróbować. Zastanawiam się tylko czy ten filtr coś daje, bo dziewczyny kiedyś pisały o fotostabilnych i nie stabilnych filtrach...

P.S.
Zrobiłam zakupy na BU, wysłałam przelew, teraz z niecierpliwością oczekuję na paczkę....

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2009-05-05 o 16:13
Stary 2009-05-05, 16:12   #4506
Poemi
Zakorzenienie

Moja sąsiadka jest uzależniona od opalania. Ledwo słońce wyjdzie, a ona na leżaku, w tym roku już ją widziałam. I będzie tam leżeć do jesieni. Wygląda jak odlana z brązu i smaruje się czymś złotym więc rzuca się w oczy. Jak o niej gadam z ludźmi to dziwnym trafem wszyscy ją kojarzą z widzenia . Znana osoba w moim mieście .
Stary 2009-05-05, 16:19   #4507
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Edit:
Narazie wrzuciłąm do koszyka: hydrolat jaśminowy, olejek do mycia i maseczkę wulkaniczną z limonki. Powinnam wziąć coś jeszcze??
A jeszcze peeling enzymatyczny
Sprawdź czy kosmetyki będą Ci odpowiadać...jak Ci dopasują następnym razem zrobisz duuuuże zamówienie.
Ja ledwo co paczkę dostałam a juz mam w koszyku kilka rzeczy
Uzależnienie jak nic.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Za ile?
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-05, 16:23   #4508
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Za ile?
Dogadałam się na 350 zł .
Stary 2009-05-05, 16:40   #4509
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Dogadałam się na 350 zł .
ciekawe czy urośnie z niego Huski
Stary 2009-05-05, 16:42   #4510
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czy urośnie z niego Huski
Rodowody rodziców mówią, że tak
Stary 2009-05-05, 16:45   #4511
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
To super

Cytat:
Gosiu czyli nie jestem sama Ja wtedy też wyglądam ładniej i zdrowiej...
A tak wogóle to znam kilka osób, które są lub były uzależnione od solarium One wyglądając jak mulat uważały, że są blade...
Nie jesteś sama Podoba mi sie lekka i zdrowa opalenizna.
Strasznie nie podoba mi się natomiast mocna solaryjna (jak mulat) A zimą, to już w ogóle.To jest strasznie sztuczne i tandetne (bez obrazy jeśli którejś z was się taka podoba )

Cytat:
Moja sąsiadka jest uzależniona od opalania. Ledwo słońce wyjdzie, a ona na leżaku, w tym roku już ją widziałam. I będzie tam leżeć do jesieni. Wygląda jak odlana z brązu i smaruje się czymś złotym więc rzuca się w oczy. Jak o niej gadam z ludźmi to dziwnym trafem wszyscy ją kojarzą z widzenia . Znana osoba w moim mieście .
no nieźle.Uśmiałam się

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-05-05 o 16:46
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 16:49   #4512
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
To super

no nieźle.Uśmiałam się
Nom, szczególnie, że już zwątpiłam, albo trafiałam na same suczki (a TŻ chce pieska), albo na pseudohodowle . Miałam jedne upatrzone, ale ktoś mi zwinął pieska i już straciłam nadzieję, a tu taka niespodzianka

Całe miasto się z niej śmieje, no nie licząc jej rodziny bo im chyba nie jest do śmiechu...
Stary 2009-05-05, 17:07   #4513
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Rodowody rodziców mówią, że tak
no to super że znalazłaś psiaka w takiej cenie.
Stary 2009-05-05, 20:31   #4514
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Haniu, dziekuję za rozświetlenie sprawy mych wakacji zaufam ekspertowi.
a kiedy mam zacząć przeglądac oferty na ten termin 1-16 sierpnia? pod koniec czerwca? w lipcu? a może tydzien przed tym terminem ?

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 21:37   #4515
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
no to super że znalazłaś psiaka w takiej cenie.
Nom, szczególnie, że pierwotna cena była inna, ale ja będąc na skraju zwątpienia powiedziałam sobie "biorę" i zaczęłam omawiać warunki . I tak jakoś udało mi się wytargować . TŻ już ogląda zaprzęgi (niedawno odkrył, że jeden husky to za mało), a ja wybrałam imię

Ps.
TŻ ma boską twarz
Stary 2009-05-06, 07:34   #4516
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny ... ledwo weszłam do pracy, a już pełno rzeczy do zrobienia... ehhh... jestem zmęczona pracą bardzo - strasznie potrzebuję odpoczynku

Haniu, mam nowy serial The Mentalist
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:53   #4517
miskowa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, jestem po badaniach, ale nadal nic nie wiadomo ostatecznie, za ponad miesiąc będą pobierać jakiś wycinek i dalej go badać.
Ja tymczasem coś złapałam i mam od wczoraj wysoką gorączkę, przyszłam do pracy ale zaraz idę, spróbuję się gdzieś do lekarza dostać i kładę się do łóżka, bo wszystko mnie boli
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 07:58   #4518
novocaine870
Rozeznanie

Dzień dobry
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 08:05   #4519
Mango08
Rozeznanie

Dzień dobry.

Miśku oby wszystko jak najszybciek i bardzo dobrze się skończyło. Wierzę, że tak będzie A teraz biegnij szybko do lekarza i łóżeczka...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 08:13   #4520
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, jestem po badaniach, ale nadal nic nie wiadomo ostatecznie, za ponad miesiąc będą pobierać jakiś wycinek i dalej go badać.
Ja tymczasem coś złapałam i mam od wczoraj wysoką gorączkę, przyszłam do pracy ale zaraz idę, spróbuję się gdzieś do lekarza dostać i kładę się do łóżka, bo wszystko mnie boli
Biedny Misku, leć koniecznie do lekarza i się kurować.
Trzymam kciuki, żeby wyniki wyszły dobre
Stary 2009-05-06, 08:26   #4521
hania811
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.

Miśku wracaj szybciutko do zdrowia.
Za dobre wyniki w takim razie nadal trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
Haniu, dziekuję za rozświetlenie sprawy mych wakacji zaufam ekspertowi.
a kiedy mam zacząć przeglądac oferty na ten termin 1-16 sierpnia? pod koniec czerwca? w lipcu? a może tydzien przed tym terminem ?
W połowie lipca. Generalnie oferty last minut pojawiają się już na miesiąc przed terminem wylotu..ale zasada jest prosta im bliżej do wyjazdu tym niższa cena. Także te lasty pojawiające sie na miesiąc przed wylotem tylko lastami się nazywają..bo cena niższa od katalogowej o jakies 100 zł

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ... ledwo weszłam do pracy, a już pełno rzeczy do zrobienia... ehhh... jestem zmęczona pracą bardzo - strasznie potrzebuję odpoczynku

Haniu, mam nowy serial The Mentalist
A ja ledwo żyję bo po pracy poszliśmy na pizzę z piwkiem oczywiście (moja dieta przepadła) po czym przyjechal do nas przyjaciel z 2 wianmi i siedzieliśmy do 1 w nocy. A ja dzis musiaam wstac o 7. 6 godzin snu to dla mnie zdecydowanie za mało.

Butter to może zrobisz sobie mały urlopik. Jest na to szansa?

The Mentalist- OK ...zapisane, mąż zaciągnie
Stary 2009-05-06, 08:35   #4522
Mango08
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z Was jeździ na rolkach?

Nie pochwaliłam się, że dostałam od mojego kochanego TŻ rolki, tylko w naszym mieście "większy" asortyment K2 jest w jednym sklepie (większy tzn. mają więcej niż jeden model), chyba, że są jakieś małe sklepiki do których nie dotarł...
Z tego powodu nie było czarnych, więc wziął beżowe, z rozmiarem też był problem wziął 38, bo 37 nie było, a ja mam tak 37 - 37,5.
Jednak jak chciałam spróbować jeździć po domu to przy odpychaniu pięta idzie mi tak do góry;/ Nie wiem czy czasami nie są za duże...
Pojechaliśmy wczoraj do sklepu, jednak Pani powiedziała, że nie wie kiedy może być 37, abym dzisiaj zadzwoniła... Poprostu fatalnie, sama nie wiem co robic... Narazie dzwonię po sklepach i nigdzie nie ma tych co mi się podobają

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2009-05-06 o 08:42
Stary 2009-05-06, 08:52   #4523
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:

Nie pochwaliłam się, że dostałam od mojego kochanego TŻ rolki, tylko w naszym mieście "większy" asortyment K2 jest w jednym sklepie (większy tzn. mają więcej niż jeden model), chyba, że są jakieś małe sklepiki do których nie dotarł...
Z tego powodu nie było czarnych, więc wziął beżowe, z rozmiarem też był problem wziął 38, bo 37 nie było, a ja mam tak 37 - 37,5.
Jednak jak chciałam spróbować jeździć po domu to przy odpychaniu pięta idzie mi tak do góry;/ Nie wiem czy czasami nie są za duże...
Pojechaliśmy wczoraj do sklepu, jednak Pani powiedziała, że nie wie kiedy może być 37, abym dzisiaj zadzwoniła... Poprostu fatalnie, sama nie wiem co robic... Narazie dzwonię po sklepach i nigdzie nie ma tych co mi się podobają

ja jeżdzę

A dobrze je zapiełaś? Swoje mam w rozmiarze 38 ( buty kupuję w rozm. 37 ) . Siostra ma 2 nr większe , próbowałam jeździć w jej rolkach , dobrze pościskałam paskami i było ok ( wiadomo, że w palcach miałam sporo luzu, ale pięte trzymały mi dobrze)
Stary 2009-05-06, 08:53   #4524
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Butter to może zrobisz sobie mały urlopik. Jest na to szansa?

The Mentalist- OK ...zapisane, mąż zaciągnie
Wiesz co, nie wiem nawet czy jest szansa. Na razie się nie orientowałam... cały przeszły tydzień spędzę w Kielcach, już mi zapowiedzieli, że będzie taki zapierdziel, że szok... ale mam nadzieję, że będąc tam przynajmniej odpocznę od mojej durnej szefowej
A jak wrócę, to się zastanowię co dalej...

Co do serialu, wczoraj zobaczyliśmy pierwszy odcinek...fajny kryminalny
Stary 2009-05-06, 09:11   #4525
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
ja jeżdzę

A dobrze je zapiełaś? Swoje mam w rozmiarze 38 ( buty kupuję w rozm. 37 ) . Siostra ma 2 nr większe , próbowałam jeździć w jej rolkach , dobrze pościskałam paskami i było ok ( wiadomo, że w palcach miałam sporo luzu, ale pięte trzymały mi dobrze)
Dzisiaj spróbuje lepiej je docisnąć. Tylko one mają jeden pasek na taki zatrzask u góry, jeden pasek na rzepę i całe są sznurowane...
Jak byłam mała to miałam takie, które były zapinane tylko na zatrzaski, tak jak narty... Wiesz jak przymierzyłabym rozmiar mniejsze, to byłabym pewna, czy te są dobre czy nie... A tak to cały czas będę się zastanowiała czy dobrze zrobiłam... Poza tym szkoda mi wywalać kasy na źle dobrane rolki... heh jeszcze martwi mnie ten jasny kolor...
Heh... chciał TŻ dobrze, a tu tyle zamiesznia
Stary 2009-05-06, 09:26   #4526
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj spróbuje lepiej je docisnąć. Tylko one mają jeden pasek na taki zatrzask u góry, jeden pasek na rzepę i całe są sznurowane...
Jak byłam mała to miałam takie, które były zapinane tylko na zatrzaski, tak jak narty... Wiesz jak przymierzyłabym rozmiar mniejsze, to byłabym pewna, czy te są dobre czy nie... A tak to cały czas będę się zastanowiała czy dobrze zrobiłam... Poza tym szkoda mi wywalać kasy na źle dobrane rolki... heh jeszcze martwi mnie ten jasny kolor...
Heh... chciał TŻ dobrze, a tu tyle zamiesznia

Moje mają tylko te zatrzaski . Kolor to wg mnie najmniejszy problem- moje są czerwono- biało- szare ( z przewagą jasnego ) i też się martwiłam czy ich nie zabrudze itd. ale mam je 2 lata i nic się nie dzieje. U Ciebie może być też kwestia modelu...a nie można ich wymienić na całkiem inne? albo chociaż poprzymierzaj jakieś inne rolki dla porówniania , zobaczysz czy problem tkwi w modelu czy faktycznie w rozmiarze .... biedny TŻ chciał przecież dobrze .
Stary 2009-05-06, 09:30   #4527
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jeżdżę. mam 1 rolki odkąd skończyłam 9 lat
wtedy kupiliśmy najmniejsze i spoko się jeździło. noga mi urosła i to parę rozmiarów. wtedy po prostu były dużo za duże, ale w ogóle mi to nie przeszkadzało. mam na zatrzaski, mocno ściskam i jadę.
a jeździsz na łyżwach?

biia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 09:32   #4528
L_V
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim.

Ależ miałam weekend. Dopadła nas grypa zołądkowa i do dzisiaj jesteśmy nam zwolnieniu. Moje 27 urodziny okazały się szpitalne i zapijane smectą na zołądek.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2009-05-06 o 09:48
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 09:39   #4529
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
Moje mają tylko te zatrzaski . Kolor to wg mnie najmniejszy problem- moje są czerwono- biało- szare ( z przewagą jasnego ) i też się martwiłam czy ich nie zabrudze itd. ale mam je 2 lata i nic się nie dzieje. U Ciebie może być też kwestia modelu...a nie można ich wymienić na całkiem inne? albo chociaż poprzymierzaj jakieś inne rolki dla porówniania , zobaczysz czy problem tkwi w modelu czy faktycznie w rozmiarze .... biedny TŻ chciał przecież dobrze .
Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
ja jeżdżę. mam 1 rolki odkąd skończyłam 9 lat
wtedy kupiliśmy najmniejsze i spoko się jeździło. noga mi urosła i to parę rozmiarów. wtedy po prostu były dużo za duże, ale w ogóle mi to nie przeszkadzało. mam na zatrzaski, mocno ściskam i jadę.
a jeździsz na łyżwach?
Właśnie z kolorem to chodzi mi głównie o pobrudzenie, że jak będę często myła to ten materiał się zniszczy itd.
Mogę wymienić lub oddać w ciągu 15 dni, jednak nie chcę robić TŻ przykrości i wolałabym zostawić ten model, tylko rozmiarowo sprawdzić, aby nie czuć tego niepokoju... Przy odpychaniu ta pięta idzie delikatnie w górę, a ja nie wiem czy to naturalne, czy są zaduże...
Wiem, za dużo kombinuje, ale coż zrobić... Ja nie umiem kupować tak: "ok, bierzemy, powinny być dobre..." Zawsze chcę, aby wszystko było idealne, a skutki są różne
Na łyżwach i rolkach jeździłam jak miałam 8-12 lat, a później niestety przestałam. Wtedy też jeździłam rekreacyjnie, ale dosyć często.
Stary 2009-05-06, 09:40   #4530
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim.
Cześć L_V...gdzie byłaś, jak Cię nie było?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości