Betterware - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-20, 10:17   #4501
ankoro
Wtajemniczenie

Dot.: Betterware

Cytat:
Napisane przez nietakasama Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u was też tak długo czeka się na przesyłkę? w niedzielę składałam zamówienie a nadal cisza nawet wiadomości od kuriera brak....

Ja ostatnio też czekałam ponad tydzień, mają jakieś przestoje. To nie wina kuriera.
Stary 2012-04-20, 10:52   #4502
Aagusia77
Raczkowanie

Ja zamawiałam w sobote 14.04 a dostałam 18.04, więc też 3 dni robocze.
Aagusia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:13   #4503
piaskowa21
BAN stały

U mnie tez 3 dni robocze przewaznie zadko 4ry.To co dziewczyny ozywiamy zalozony watek i wklejamy zdjecia produktow betterware ?
tu link : https://wizaz.pl/forum/showthread.php...8#post33 554308
Ja proponuje od razu przy zdjeciach dodac swoj opis i opinie zeby wszystko bylo na temat w jednym miejscu co dotyczy samych produktow , warto by bylo wzbogacic regulamin tego watku o te wlasnie punkty.

Edytowane przez piaskowa21
Czas edycji: 2012-04-20 o 22:18
piaskowa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 22:27   #4504
theMonique
Zakorzenienie

wlasnie mialam o to pytac, bo widze, ze nikt tam nic nie zamieszcza
jak wolicie to moga tam byc i opinie, ale nie wiem czy nie wprowadzi to balaganu - jak sadzicie? ja wzorowalam sie na watkach innych firm sprzedazy bezposredniej i dlatego tak napisalam

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:25   #4505
piaskowa21
BAN stały

Sadze ze nie bo pod zdjeciami produktow bedziemy zamieszczac nasz opis i opinie o produkcie nic wiecej , a reszte na temat firmy w standardowym wątku i nie bedzie skakania z watku do watku zeby w jednym obejrzec zdjecie a w drugim recenzje produktu
Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
wlasnie mialam o to pytac, bo widze, ze nikt tam nic nie zamieszcza
jak wolicie to moga tam byc i opinie, ale nie wiem czy nie wprowadzi to balaganu - jak sadzicie? ja wzorowalam sie na watkach innych firm sprzedazy bezposredniej i dlatego tak napisalam
piaskowa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-21, 09:40   #4506
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Eksperymentuj i dawaj znać czy żyjesz, czy przypadkiem nie zamieniłaś sie w słup soli.
nie zamienilam sie w slup soli ale zakonczylam juz eksperymentowanie z sama woda z MM dwa dni temu, bo przy ostatnim przecieraniu pieklo juz tak bardzo az myslalam, ze nie wytrzymam i szybko to zmyje woda - nie poddalam sie jednak i buzka nastepnego dnia nadal byla gladka (nie wiem czy to zasluga wody czy serum Reversalist), ale na linii zuchwy (tam gdzie ostatnim przecieraniem sie zapedzilam) zaczelo mnie w dzien swedziec i jak to rozdrapalam to pojawily sie krostki, jakas wysypka balam sie zeby nie przenioslo mi sie to na szyje, wiec przestalam uzywac wody
poki co syfy sa juz ledwo widoczne, jak pojawi sie cos nowego to rozrobie wode z mineralka i bede uzywac tego jako toniku

tak czy inaczej, jestem zadowolona z efektow tego testu a ta mala wysypka (pod broda, po obu jej stronach) byla widocznie spowodowana moim pragnieniem szybkiej poprawy i niedostosowania sie do zalecen dystrybutora odnosnie uzywania produktu

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 16:28   #4507
Aagusia77
Raczkowanie

podaję link do dzisiejszej konferencji:
Zapraszam na motywacyjne szkolenie on-line "Piramida Twoich potrzeb i osiągnięć",
Poniżej link do konferencji:
http://1140398.livebroadcast.talkfus...b8Xcx5zsDXR8S0

Kliknij na link lub skopiuj go do okna adresowego swojej przeglądarki. PO otwarciu strony do logowania, zaloguj sie swoim imieniem i nazwiskiem (bez polskich znaków) w polu Enter Guest name.
Wejdziesz do wirtualnego pokoju konferencyjnego gdzie o 21:00 rozpocznie sie prezentacja.
Siedząc wygodnie w cieplutkim domu podaruj sobie dawkę motywacji aby w życiu osiągać więcej.
Szkolenie bezpłatne.
Prześlij tego maila z linkiem do osób z Twojej grupy i pomóż im zalogować sie na konferencję.
Poniedziałek, 23 kwietnia 2012roku, godzina 21:00.
Logowanie od 20:45
Stary 2012-04-28, 19:45   #4508
jolanteczka123
Rozeznanie

Ale cisza...Ja też tu dawno nie pisałam. Ciekawe jak tam Wasze zamówienia majowe. U mnie ok. Jakoś leci. Czyli nie jest źle. Staram się szybko zbierać zamówienia. Tak by już pierwszego każdego miesiąca puścić pierwsze duże zamówienie. A potem ryzyk-fizyk, albo będą braki, albo nie. Zazwyczaj są. Mam jednak nadzieję, że pod szyldem BETTERWARE POLSKA będzie lepiej.
A poza tym...lato się zrobiło. Dla niektórych długi weekend. Dla mnie też.
Trochę odpocznę sobie od pracy zawodowej. Wam tego też życzę dziewczyny. Pozdrowienia.
jolanteczka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 08:12   #4509
Lilka44
Raczkowanie

GG do Lilka44

tutaj zawsze jest cicho, ja juz złożyłam zamówionko,praktycznie 0 braków(foremki do galaretek,ale to zamówię następnym razem) cieszy,cieszy taka sytuacja idę trochę poleniuchować czego i wam życzę miłego dnia

KRS 0000186434
cel:Piotr Jaśkowski 76/J
pomóż mi spełnić marzenia mojego syna i podaruj mu swój 1%
Lilka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-01, 16:29   #4510
jolanteczka123
Rozeznanie

Ja też złożyłam rano zamówienie. Niczego nie brakowało. Tak. To cieszy bardzo. Życzmy sobie i firmie by tak było w połowie i na koniec miesiąca. To musi się zmienić na lepsze, bo ludzie zaczną uciekać. Zresztą już uciekają. I to zarówno Przedstawiciele jak i klienci.
A na razie majowa laba. Jak nie całe 9 dni, to chociaż co drugi dzień.
Ceny i opłaty europejskie, płace...szkoda słów, to chociaż Polak sobie czasem odpocznie.
Nie mam wyrzutów sumienia, że to wykorzystuję.
Nie spalcie się kobietki na słońcu. Ja mimochodem się z lekka poparzyłam. Zupełnie mimochodem, bo opalać się nie lubię.
No to miłego odpoczynku.PAAAAAAA.....
Stary 2012-05-01, 19:17   #4511
Aagusia77
Raczkowanie

Ja w maju mam dopiero 50 pkt, słabo ludzie zamawiaja, skąd bierzecie klientów?
W maju na pewno dużo nowych osób się zapisze. Ciekawi mnie na jakich poziomach są dziewczyny, które tutaj piszą, pochwalcie się,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-01, 21:54   #4512
jolanteczka123
Rozeznanie

Ja mam głównie klientki ze swojego zakładu pracy. Poza pracą niewiele. Nie mam czasu żeby zabiegać o klientów gdzie indziej. Składam zamówienia kilka razy w miesiącu. W sumie na 300 do 450 pkt. Zależy jaki miesiąc. Mam taką regułę, że sama wypróbowuję wiele produktów. Wtedy wiem, że mogę je polecać z czystym sumieniem. No i zbieram opinie o produktach od ludzi, którzy je zamawiają.
U mnie w pracy działa to tak, że jedna pani drugiej pani...
Jeśli daję nowy katalog, to zaznaczam w nim, najlepsze produkty i mówię, że są bardzo dobre. Nie zaznaczam już gadżetów tylko środki czystości. Jak klienci wypróbują, to do nich wrócą. U mnie się to sprawdza.
A jeśli chodzi o grupę, to mam pod sobą ponad 30 osób. Z czego tak połowa jest aktywna. Ludzie się wykruszają, bo im się nie chce cokolwiek robić, bo są braki magazynowe, bo jeszcze...sto innych powodów. Żeby coś zarobić nie można siedzieć z założonymi rękoma (rękami?). Trzeba coś z siebie dać. Nie jestem jakimś szczególnym typem handlowca i agitatora, ale trochę serca z siebie daję. I tak to jakoś idzie. To tak pokrótce.
W majowym katalogu jest parę hitów w cenach promocyjnych.
1.Grejpfrutowy płyn do mycia szyb
2.Spray do powierzchni silnie zabrudzonych (jest świetny do kabin prysznicowych o czym już tu na forum wspominałam.Kibelek tez można nim spryskać)
3.Piana do mycia mikrofalówki (to tu dowiedziałam się, że jest super nie tylko do mikrofali. Można myć nią dosłownie wszystko)
4.Płyn na plamy przed praniem
To moje hity z majowego katalogu.
Każdy kto zamawia te produkty jest z nich bardzo zadowolony.
Postaraj się żeby to były i Twoje hity z tego katalogu. Nie bój się ich polecać. Są naprawdę wspaniałe. I oczywiście daj mi znać jak poszło. Będzie ok. Zobaczysz. Trzymam kciuki. Koniecznie daj mi znać.
I jeszcze jedno. Te dobre produkty biorę dodatkowo (po parę sztuk). Klient jak zobaczy, to z reguły bierze.
Pwdzenia
Stary 2012-05-02, 17:42   #4513
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Ja juz zrezygnowąłam z budowania grupy ( miałam ok 100 osoób a teraz to po prostu szkoda gadac!!!) Do tego ok 3-4 osoby ze mna robia zamówienie.
W kwietniu miałam 290 punktów grupowych więc nawet rabat na katoalogi nie pyknął.
W ogóle co możecie powiedzieć o tych płytach z PL bo nikt ich nie chce kupic u mnie nawet za 30zł. Strasznie niepraktyczne !!
Stary 2012-05-03, 10:09   #4514
jolanteczka123
Rozeznanie

Najpierw o tych podstawkach. Mam dwie (z programu lojalnościowego) Stoją sobie na szafce w pokoju. Nie pasują na kuchenkę. Zresztą kuchenka jest w ciągłym użyciu, więc mija się to z celem. Kuchnię mam małą. Nie ma miejsca by stały sobie jako dekoracja. Tak naprawdę nie wiem co mam z nimi zrobić. Najchętniej sprzedałabym je. Tylko dwie osoby były zainteresowane (lekko) nimi, ale z motywem jajek. Oddam pewnie komuś w prezencie.
A teraz o grupie. Tyle osób miałaś, a zamówienia składają tylko dwie osoby? O co w tym wszystkim chodzi? Aż wierzyć się nie chce. Napisz od kiedy jesteś w firmie. Może popełniasz jakiś błąd? U mnie większość osób, które nie są aktywne nie zapłaciło faktur. Innym zwyczajnie się nie chce. A bo to trzeba zrobić trochę wysiłku ze swojej strony, a bo to braki, a bo produkty fe...Takie tam narzekające osoby, którym lepiej narzekać zamiast d..ę ruszyć. Wszędzie takich pełno. Żeby coś mieć trzeba dać trochę i z siebie. A jeszcze lepiej dać więcej. To nie jest rzecz jasna przytyk do Ciebie. Ja czasem mam pewne refleksje. Myślę sobie, że jeszcze to i to zrobię. I wtedy zamówienia idą większe. A tak w ogóle nic mi się nie chce. Mam taki okres w życiu, że najchętniej leżałabym tylko (i często leżę). Ale nie mam wyjścia i daję z siebie chociaż jakieś tam skromne minimum.
Mam tylko nadzieję, że sytuacja w firmie się poprawi i będą z jej strony same rozsądne decyzje. Czego sobie i innym życzę. No i powodzenia kobiety. Ja zamierzam koniec maja mieć taki fajny jeśli chodzi o sprzedaż swoją i grupy jak koniec kwietnia.
No to do dzieła...
Paaaaaaaaaaaaaaaaa.....

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Napisałaś 3-4 osoby. Przepraszam. Nie wiem skad z tymi 2 wyskoczyłam. Trzymaj się. Pa.
Stary 2012-05-03, 17:55   #4515
moncia_07
Raczkowanie

Hejciaa!!
Od momentu kiedy wprowadzili nowy regulamin i nie można zamawiać z opcją "na kredyt" przestałam interesować się tą firmą, nie zamówiłam katalogów,a co za tym idzie nie złożyłam zamówienia.
Piszę ponieważ, może Wy coś wiecie czy jest jakaś szansa, aby firma wznowiła opcję zamawiania "na kredyt"??
Ja chciałabym zaznaczyć, iż zawsze miałam duże zamówienia, i wyczarowanie paru stów, często powyżej 500zł jest w tym momencie niemożliwe. Piszę o tym, zanim jakieś osoby tu na mnie wskoczą, które dają sobie z tym radę tzn takie które zapewne pracują...
Jeśli ktoś cokolwiek wie, to bardzo proszę o odpowiedź)
Pozdrawiam !!
moncia_07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 20:35   #4516
jolanteczka123
Rozeznanie

Cześć.
Ja nic nie wiem na temat przywrócenia tzw.kredytu. Mnie też wkurza brak odroczonego terminu płatności. Od chwili gdy go nie ma też mam problemy z wyczarowaniem kasy mimo że pracuję. Wcześniej fajnie wszystko się układało. Nie miałam problemu z płaceniem. Nie umiem, tak jak radziła któraś z dziewczyn, odłożyć pieniędzy za towar na bok, by mieć na następną paczkę. Takie życie. Kasy wciąż brakuje. Istne lawirowanie. Więc pożyczam część pieniędzy by zapłacić kurierowi. I tak to się kręci. Niemniej jednak jest to szalenie denerwujące. Nie wiem nawet co Ci radzić. Rozumiem, że jesteś bez pracy. Szkoda byś rezygnowała skoro miałaś spore zamówienia. To zawsze był jakiś zastrzyk finansowy dla Ciebie. A może któraś z dziewczyn ma na to radę? Ja pracuję więc jako tako sobie radzę i bez tego kredytu, ale dla osób bez pracy jest to nie do przyjęcia.
Mam żal do firmy, że stosuje takie drastyczne rozwiązania. Mogli zostawić kredyt dla osób, które wywiązywały się przez długie miesiące ze swoich zobowiązań, a dla nowych osób po kilku miesiącach uaktywniać odroczony termin płatności.
Może któraś z dziewczyn wyżej "postawionych" wie czy jest jakaś szansa na ten kredyt. To bardzo istotne, bo ludzie się już wykruszają.
Pozdrawiam i życzę jakiegoś pomysłu, bo kasy żal.Tym bardziej jak się jest bez pracy.
Stary 2012-05-04, 13:38   #4517
Aagusia77
Raczkowanie

Jedyna rada, to brać od ludzi pieniądze od razu jak zamawiają...
Stary 2012-05-04, 14:00   #4518
JennyAniolek
Zakorzenienie

Wbijając się w temat
Ostatni raz zamawiałam w marcu, kwietniowy katalog chyba się nie spodobał, bo nie miałam żadnego zamówienia; a z katalogu majowego jeszcze nie zamawiałam - muszę się dopiero wybrać po katalogi do biura

W ogóle zauważyłam, że jak na początku ludziom produkty się podobały i chętnie zamawiali, tak teraz z katalogu na katalog gorzej. Klienci chyba mają w nosie firmę B., bo z powrotem przerzucili się na kupowanie kosmetyków w Ori A co do zmian to nie podobają mi się .

[quote]
Cytat:
Napisane przez Aagusia77 Pokaż wiadomość
Jedyna rada, to brać od ludzi pieniądze od razu jak zamawiają...
Wątpię czy ktoś z moich klientów chciałby mi dać najpierw kasę i dopiero po jakimś czasie dostać produkty i bynajmniej nie mam zamiaru sprawdzać. A jeśli będę mieć jakieś zamówienie na maj to spróbuję załatwić kasę, żeby wyłożyć na kuriera Póki co mam coraz mniejszą ochotę na współpracę z firmą B.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-05, 20:13   #4519
Aagusia77
Raczkowanie

Cytat:
Wątpię czy ktoś z moich klientów chciałby mi dać najpierw kasę i dopiero po jakimś czasie dostać produkty i bynajmniej nie mam zamiaru sprawdzać. A jeśli będę mieć jakieś zamówienie na maj to spróbuję załatwić kasę, żeby wyłożyć na kuriera Póki co mam coraz mniejszą ochotę na współpracę z firmą B.
Ja zaczynałam współpracę w kwietniu i nie miałam kasy żeby tyle wyłożyć. Od mamy, teściowej siostry itp wzięłam kasę od razu, od pozostałych później. W maju już nie zbieram kasy, bo mam żeby wyłożyć. Jak ktoś dopiero zaczyna to warto spróbować pozbierać naprzód, chociaż od rodziny albo dobrych znajomych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-06, 12:57   #4520
Anna1987
Zakorzenienie

GG do Anna1987

A ja z pytankiem do Was dawno mnie tu też nie było... Ale wracając do pytania - czy wiecie może czy te płyny i wosk do skóry można używać do skóry w samochodzie? Czy używała któraś z Was?
Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi
Stary 2012-05-06, 21:43   #4521
babulenka
Rozeznanie

Moncia, spróbuj zrobic dwa mniejsze zamówienia, zamiast ponad 500 zł zapłac dwa razy po 260, tyle na króciutki czas napewno w rodzinie pozbierasz, zarobku nie rozpuśc tylko odłóż, powtórz jeszcze raz to samo i bedziesz miała juz swoje na zainwestowanie na 100 pkt, powtórz swoimi i znowu zarobek do kupki. tym sposobem jak sie sprzężysz możesz w miesiącu stworzyc sobie kapitał obrotowy.
babulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-06, 21:54   #4522
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anna1987 Pokaż wiadomość
A ja z pytankiem do Was dawno mnie tu też nie było... Ale wracając do pytania - czy wiecie może czy te płyny i wosk do skóry można używać do skóry w samochodzie? Czy używała któraś z Was?
Nie używałam do skory w samochodzie, bo takowej tam nie mam.
Ale sądzę,że powinno sie jak najbardziej nadać . Wszak to skóra, i nie ważne czy na butach , torebkach i czy meblach. Ja czyściłam wymienione wczesniej przedmioty w domu i na każdym z nich produkty do czyszczenia ( płyn czy wosk) sprawdzały sie jak należy.
Stary 2012-05-07, 09:10   #4523
Aagusia77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anna1987 Pokaż wiadomość
Pewnie! Skóra to skóra
a w czerwcu będą w katalogu produkty do czyszczenia katalogu.
Stary 2012-05-10, 16:00   #4524
Lilka44
Raczkowanie

GG do Lilka44

Cytat:
Pewnie! Skóra to skóra
a w czerwcu będą w katalogu produkty do czyszczenia katalogu.
ciekawią mnie te produkty do czyszczenia katalogu
u mnie jutro dopiero paczuszka z 1 maja, ale się naczekałam

KRS 0000186434
cel:Piotr Jaśkowski 76/J
pomóż mi spełnić marzenia mojego syna i podaruj mu swój 1%
Lilka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 23:44   #4525
Aagusia77
Raczkowanie

Produkty do czyszczenia samochodu
Ja zamawiałam wczoraj, kupiłam sobie wodę i błoto, ciekawa jestem efektów
Pewnie w poniedziałek dojdzie.
Stary 2012-05-12, 08:33   #4526
Agenemi
Przyczajenie

Cytat:
Produkty do czyszczenia samochodu
Ja zamawiałam wczoraj, kupiłam sobie wodę i błoto, ciekawa jestem efektów
Pewnie w poniedziałek dojdzie.
Ja zamawiałam w środę i jeszcze nie dostałam wiadomości od kuriera, więc pewnie w poniedziałek nie przywiozą Też zamówiłam m.in. błoto i wodę - będziemy razem testować
Agenemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 06:34   #4527
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

fajna była ta oferta wyprzedażowa,ale za krótka zależało mi na pokrywce do mikrofalówki ,która byla w brakach z katalogu i dostawa była właśnie na wczoraj,ale niestety później niż do 9rano i nie mogłam pogodzić tych 2potrzeb naraz.buuuuuu zezłościło mnie to trochę
wczoraj była ciekawa konferencja szkoleniowa online i w czwartek jakby ktoś nie wiedział też będzie kolejna.Tym razem produktowa,babka bardzo fajnie opowiada o produktach, pokazuje je i mówi o ich plusach i jak polecać.zachęcam do wysłuchania jej 18.05 godz 21
ania_wielkopolanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 08:59   #4528
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_wielkopolanka Pokaż wiadomość
fajna była ta oferta wyprzedażowa,ale za krótka zależało mi na pokrywce do mikrofalówki ,która byla w brakach z katalogu i dostawa była właśnie na wczoraj,ale niestety później niż do 9rano i nie mogłam pogodzić tych 2potrzeb naraz.buuuuuu zezłościło mnie to trochę
wczoraj była ciekawa konferencja szkoleniowa online i w czwartek jakby ktoś nie wiedział też będzie kolejna.Tym razem produktowa,babka bardzo fajnie opowiada o produktach, pokazuje je i mówi o ich plusach i jak polecać.zachęcam do wysłuchania jej 18.05 godz 21

Możesz podać link do tej konferencji, bo ja takich nie otrzymuje.
Stary 2012-05-17, 06:37   #4529
ania_wielkopolanka
Przyczajenie

na maila przyszła mi inf że tą konferencję produktową przełożono na 22 maja
link pojawia się dopiero w dniu konferencji,będę pamiętać 22ego i podam
ania_wielkopolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 13:02   #4530
Aagusia77
Raczkowanie

Trzeba wejść na stronę www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠com.pl
na samym dole można zapisać się na newsletter, będziesz wtedy dostawać linki.

Używam tej wody i błota i są swietne! Wodę dodaję do kremu na noc, do kremu do rąk i stóp, krem szybciej się wchłania i skóra jest bardzo mocno nawilżona, a błoto uzywam na twarz, jest lepsze niż sklepowe maseczki, trądziku nie mam wiec nie wiem jak działa na trądzik, ale skóra jest bardzo gładka i miękka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości