|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Cytat:
![]() Też mnie bardzo ciekawi czy na Wizażu jest więcej dziewczyn z LW |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ruszam w następnym tygodniu po oliwkę, nad mleczkiem się zastanawiam ![]() Szary mówisz? aaa zapewne chodzi Ci o tą serię VinylMania ? na intermisie widziałam odcień 66 dark shine Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2009-10-27 o 17:16 |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej nie pójdzie na "moje" konto a i prezent Mikołajowy będzie z głowy ![]() Tak, tak, to ten Jest śliczny!! Ale stwierdziłam, że 12,80 to troszkę dużo (w tej drogerii zdzierają an lakierach
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-10-27 o 17:20 |
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba w listopadzie z kosmetyków kupie tylko koncentrat ziaji med na naczynka,peeling enzymatyczny ,maske oczyszczającą z microdermabrazją i maske algową z ziaji pro-wszystko na targach.
przez weekend dorobiłam sie czerwonego błyszczyka ze złotymi drogbinkami burżuja za ...15 zł.nie miałam nic czerwonego a jak mi sie trafiła taka okazja to nie moglam zrezygnować.
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ja czekam na listopad żeby nie wkradła się seria oliwkowa do obecnego bilingu To ładna przebitkę lakieru zrobili jak już inermis ma za 8,20 zł to może znajdziesz go i taniej. Muszę poszukać u mnie w miasteczku bo taki ciemny kolor do mnie pasuje bo kocham szarości i srebro Cytat:
no jasne że nie mogłaś zrezygnować z takiej okazji
|
||
|
|
|
#4506 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam na to czasu. Mój cały "makijaż" to krem nawilżający, albo tonujący (Ziaja Nuno) i bezbarwny błyszczyk (Vichy Oligo) plus ew. bronzer na policzki (Pastelki Bourjois). Maluję oczy tylko na wyjścia do kina, pubu, klubu itp. A z tuszem na rzęsach wychodzę z domu raz w roku ![]() Cytat:
Naprawdę TinTin: Skład: Aqua (Water), Coco Glucoside, Propylene Glycol, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Triethanolamine. Pro: Skład: Aqua, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Camellia Sinesis Leaf Extract, Gkycrrhiza Glabra(Licorice)Root Extract, Thymus Vulgaris(Thyme) Flower/Leaf Extract, Panthenol, Acylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Benzooate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum(Fragrance), Triethanolamine. Takiego z gąbeczką, fioletowego Top Choice. W ogóle nie wysusza paznokci i świetnie zmywa, a nie trzeba się babrać z wacikiem LINK. A do paznokci u stóp w zasadzie byle jakiego, teraz mam z Lidla.
|
||
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14948336]Oj, to co powiecie na to, że ja w ogóle się nie maluję?
Nie mam na to czasu. Mój cały "makijaż" to krem nawilżający, albo tonujący (Ziaja Nuno) i bezbarwny błyszczyk (Vichy Oligo) plus ew. bronzer na policzki (Pastelki Bourjois). Maluję oczy tylko na wyjścia do kina, pubu, klubu itp. A z tuszem na rzęsach wychodzę z domu raz w roku ![]() [/QUOTE] To znaczy, że musisz być piękna Ja bez makijażu wyglądam jak zapryszczona szkarada
|
|
|
|
#4508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam po prostu cerę bez większych niespodzianek (ładny koloryt, bez wyprysków, jedynie kłopot z błyszczeniem w ciepłe dni) i bardzo ciemną oprawę oczu (wyraźnie zarysowane brwi; gęste, długie, czarne rzęsy), więc odpada mi podkład i tusz do rzęs, z takich podstawowych "kroków" makijażu. |
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14949078]Przasadzasz, i z pierwszym, i z drugim
Mam po prostu cerę bez większych niespodzianek (ładny koloryt, bez wyprysków, jedynie kłopot z błyszczeniem w ciepłe dni) i bardzo ciemną oprawę oczu (wyraźnie zarysowane brwi; gęste, długie, czarne rzęsy), więc odpada mi podkład i tusz do rzęs, z takich podstawowych "kroków" makijażu.[/QUOTE] Nie przesadzam, bo z samego Twojego opisu już się rozmarzyłam ... Ja mam skórę potwornie tłustą, a trądzik mam w zasadzie od podstawówki. Przeszłam już wszystko co kosmetyczne i dermatologiczne, bez większych rezultatów. W podstawówce mówili, że wcześnie zaczęłąm dojrzewać, to wcześnie skończę W gimnazjum, że już na pewno w liceum, a w liceum że na studiach ... A ja nadal pryszczata ![]() Do tego jestem jasną blondynką naturalną, więc mam bardzo jasną oprawę oczu, jaśniutkie brwi i rzęsy prawie przezroczyste Także bez makijażu ani rusz! Ale ja to nawet lubię Z makijażu to codziennie nakładam krem na dzień wymieszany z podkładem, potem korektor pod oczy, potem warstwa pudru jadwigi matującego, korektor mineralny na pryszcze, potem creme puff max factora, znowu warstwa pudru jadwigi, róz na policzki i kulki rozświetlające, do tego baza pod cienie, cienie na oczy, kredka, tusz i na koniec błyszczyk lub szminka
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie dziś doleciały Nacre des Mers Chyba się uzależniłam od kulek we wszelkich postaciach Świetnie rozumiem Twoją radość Cytat:
![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14949078]Mam po prostu cerę bez większych niespodzianek (ładny koloryt, bez wyprysków, jedynie kłopot z błyszczeniem w ciepłe dni) i bardzo ciemną oprawę oczu (wyraźnie zarysowane brwi; gęste, długie, czarne rzęsy), więc odpada mi podkład i tusz do rzęs, z takich podstawowych "kroków" makijażu.[/QUOTE] Zazdroszczę Gdybym miała Twoje warunki, to i moja tapeta nie byłaby tak czasochłonna - zostawiłabym sobie jedynie przyjemność maziania oczu, bo to uwielbiam A tak to codzienne "tapetowanie" przypomina zabiegi księżniczki Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2009-10-27 o 19:12 |
||
|
|
|
#4511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo Nacres chyba są takie naturalne jak zwykły puder, dosyć jasne? Beige lumineux mojej buzi nie przyciemniły, tylko taki woal, wygładzanie + rozświetlenie A które masz jeszcze kuleczki? Ja bardziej do wersi prasowanych sie skłaniam, bo maluje się w różnych dziwnych miejscach np. w aucie i nie umiałabym tego zrobić kulkami ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Po dzisiejszych zakupach w Rosmanie (mleczko do demakijażu i pomadka ochronna) bilans kupione - zużyte 14:14 :/ Nie liczę prezentów urodzinowyc bo mowilyscie ze jak prezent to sie nie liczy sztuk 8---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiam fotki, lecz zaznaczam, że mi zawsze wszystko wychodzi ciemniejsze niż w rzeczywistości ![]() A jak oceniasz Beige Lumineux? Widziałam je jedynie na zdjęciach w necie i wydawały mi się dość ciemne
|
|
|
|
|
#4513 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14934828]Co do makijażu, ja lubię właśnie krzykliwe kolory. Ostatnio całą powiekę pomalowałam turkusem, w wewnętrznych kącikach dodałam kanarkowy, więc pokryte wyszły ładnie zielonkawe, a pod brwią poziomy pas fioletu, oczywiście granice ładnie roztarte. Zwykle ubieram się na szaro/czarno, więc makijaż, jest jedyną krzykliwą częścią mojego wyglądu, ale myślę, że to nieźle współgra. Ostatnio dowiedziałam się, że młodsze roczniki z mojej szkoły kojarzą mnie jako "tę mroczną z super makijażem"
[/QUOTE]dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy można je spotkać w jakiejś sieciówce typu Rossman,Natura ,SP? ![]() ŚLICZNE TE TWOJE PAZURKI ! Cytat:
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
pomyliłam wątki
Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2009-10-27 o 20:22 |
|
|
|
#4515 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj na GG w ramach "ciekawostki" wysłałam dobremu kumplowi listę moich kosmetyków. Był w wielkim szoku, w bardzo racjonalny sposób ukazał mi, jak bardzo są mi zbędne takie ilości... I powiem Wam szczerze, że podbudowało mnie to, uświadomiło jeszcze bardziej problem.
Może właśnie takiego Anioła Stróża potrzebuję - racjonalnego faceta, który potrafi swoje racje ukazać i przekonać do nich, więc i dopilnować. TŻ tylko załamuje ręce i się ze mnie podśmiewa z politowaniem, a ten kumpel wczoraj naprawdę mocno uderzył - i skutecznie. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mojego pudru jeszcze nie dostałam, ale mazałam się nim w DOuglasie i mimo tego, że wydaje się być faktycznie ciemny to po przejechaniu dookoła pędzlem i nałożeniu na środek twarzy poziomo tzn. policzki i nosek nie przyciemnił mnie. A w internecie faktycznie te zdjęcia są ciemne, ja ogladałam te na blogu Beauty Icon i tam wpadał w oranż a w perfumerii był ok. Trochę, żałuje że nie kupiłam Nacres, ale moj zakup był bardzo kompulsywny tzn. weszłam zobaczyłam i kliknęłam (bo w DOugim 240zł a na Truskawce 150zł), całej akcji towarzyszyły wypieki na twarzy i bicie serca jakbym przebiegła 100km ![]() potem weszłam na wątek i zaczęłam czytac o Nacres i okazało się, że też są w tej samej cenie, no ale chyba nie będę brała drugiego beżowego pudru Jeśli jednak są transparentne to wolę jednak beige, które ponoć lekko korygują ![]() Jeszcze marzę o bazie pod podkład i dobrym rozświetlającym korektorze pod oczy ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Jak dostanę moje beige lumineux to mogę dodać kilka fotek i na pewno dokłądnie go opiszę
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny!!!!
bylam w carrefourze i weszlam do sklepu w ktorym kolezanka moja kupila ten super cytrynowy krem do rak. Wyszlam z kilkoma probkami ale w listopadzie go sobie kupie no i przyjdzie zamowienie z avonu: spray termoochronny i krem waniliowy
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Twój zakup to kompuls, to nie wiem jak swój nazwać To Ula fik na Truskawkowe Pola, 20 sekund zastanowienia i... KLIK |
|
|
|
|
#4519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i zmieniłam zamówienie z avonu i będę miała krem waniliowy do tego czasu do stóp zużyję krem do rąk i masło shea ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę zaraz wziąć prysznic i pozużywac to i owo
|
||||
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Księżniczko co ty opowiadasz!!! Do dziś mam przed oczami Twoje zdjęcia na tym taborecie czy w fotelu, te sliczne loki i ładną buzię!!!
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero sie zorientowałam ze jest taka ziaja med dla naczynkowców i zaczynam sie dopiero czaić na nią...
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taki makijaz nie zatyka Ci porów na twarzy? Ja mam mieszaną i muszę uważać, bo niektóre podkłady czy pudry za 1 razem wydaja się cudne apotem zatykają mi pory i wyskakują niespodzianki... Też mam ten problem - niebieskie oczy, jaśniutkie brwi i rzsy. Kiedyś mnie to strasznie wkurzalo że mam takie jasne brwi ale teraz mam bardzo dobrą kredkę do brwi i cień do brwi więc nie mam z tym problemu
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakładam go tylko na polika i czasem na szyję dla nawilżenia (bo ma budyniową gęstą konsystencję) no i na szyi pojawiają mi się po nim krostkeczki, na całą twarz nakłądam go rzadko i tylko po rozrobieniu z hydrolatem aby właśnie nie zapchał i wtedy nic mi nie wyskakuje po nim sama chętnie wypróbowałabym i inne kremiki z tej serii ale mają za małe filtry na dzień a na noc na razie mam oleje
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na przyszly miesiac mam juz zamowienie z Avonu wiec powinno starczyc! no i pozuzywam sobie reszte kosmetykow.Ostro zuzywam teraz 2 pomadki ochronne nivea. Jedna mam w torebce i uzywam w drodze na uczelnie a druga na spacerze z psem. Tu gdzie mieszkam ranki sa bardzo wilgotne dzisiaj byla taka mgla ze szok!!! ciekawe jak sie sprawdzi ten kremik waniliowy..nie sprawdzalam nawet czy jest juz na kwc |
|
|
|
|
#4525 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę się pochwalić, że złożyłam zamówienie na ☠☠☠☠☠☠☠ - same potrzebne rzeczy (masło Rebuild, glinka czerwona, zielona, biała i różowa, plastry oczyszczające na nos) i tylko jedna zachcianka (wazelinka do ust poziomkowa). Tłumaczę się tym, że właśnie zużyłam jeden balsam do ust (to nic, że mam jeszcze 3... ).
|
|||
|
|
|
#4526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zasiadłam ponownie w trakcie dzisiejszej sesji Już po umyciu włosów, peelingu, balsamowaniu, natomiast jeszcze z błotem i innymi maziajami na twarzy Dziś eksperymentuję: Himalaya miodlowata na strefę T, a na polikach Avon Greckie Morza - taki zachłanny ze mnie typ Cytat:
![]() Może zapychać... Moja broda nie lubi się z zapychaczami ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;14953337] Serdecznie polecam Ziaję Med, krem z zielonej serii dla cery trądzikowej świetnie normalizuje cerę, moja mieszana zaczęła wydzielać znacznie mniej sebum i jest nawilżona Muszę się pochwalić, że złożyłam zamówienie na ☠☠☠☠☠☠☠ - same potrzebne rzeczy (masło Rebuild, glinka czerwona, zielona, biała i różowa, plastry oczyszczające na nos) i tylko jedna zachcianka (wazelinka do ust poziomkowa). Tłumaczę się tym, że właśnie zużyłam jeden balsam do ust (to nic, że mam jeszcze 3... ).[/QUOTE]Brzmi ciekawie, zerknę także na ten ![]() Jak zakupy potrzebne, to cieszymy się nimi razem z Tobą
|
||
|
|
|
#4527 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ale mam kochanego TŻa - mam dziś pierwszy dzień okresu, wie jak cierpię (
) i przywiózł mi czekoladę i herbatkę karmelowo-śmietankową. Nawet zrobił mi relaksujący masaż. Tak w ogóle, to wkurza mnie moja cera już.. Wiem, że to pewnie przez okres ale mam znowu wysyp, chyba muszę wrócić do kwasów. Zużyję jeden z kremów kokosowych Bielendy i zdecyduję jak dalej będzie wyglądała moja pielęgnacja. Btw. wpisujecie do licznika kosmetyki, które były Wam potrzebne bo coś zużyłyście i nie macie zapasu, czy tylko zapasy? |
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki TŻ to skarb Ja wpisuję wszystko
|
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fuksjaa kocha cie ten twoj TZ ja potrzebnych rzeczy nie licze |
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wciąż jakieś wielkie gule
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Ciemno-szary z drobinkami. Z nowej serii Joko. Pozostałe kolory takie oklepane 
aaa zapewne chodzi Ci o tą serię VinylMania ?

jak już inermis ma za 8,20 zł to może znajdziesz go i taniej. Muszę poszukać u mnie w miasteczku
Oj późno przyszedł u mnie czas

Chyba się uzależniłam od kulek we wszelkich postaciach