|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
czasami śni jej się chyba, że jest lwem, kotkiem, albo nienaoliwionymi drzwiami (co ciekawe, olejkujemy ją codziennie
)Kropka, Pietrusia, Brombi, śliczne te wasze dzieci Karenina, filiżanki są super. Najbardziej podoba mi się nr 1. Wrzuć stronkę gdzie można takie znaleźć ![]() A tu moja kluseczka ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-12-08 o 12:01 |
|
|
|
#4502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam ze rok temu mialam niecale 4 tys o tej porze....A ja nic nie czuje, zadne skurczybyki nei chca przyjsc Cytat:
Ja mam to samo wazylam sie w srode to bylo 63 kg, wazylam sie wczraj t bylo juz 64,3 kg![]() Cytat:
cudne sa: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1260268563 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1260268563 Cytat:
ta pierwsza |
||||
|
|
|
#4503 | |
|
BAN stały
|
po zarzuceniu okiem najbardziej podoba mi sie nr 1 i 4...ale tak jak mowi moniam, kazda napewno jej sie spodoba
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Meldujemy sie od wczoraj wieczorem w domku!!!! Staś jest cudowny, cudownie jest być mamą. Jestem taka szczęśliwa, ze nic tylko ryczeć... z tego szczęścia oczywiście Przetrzymali nas starsznie w tym szpitalu, ale twardym trzeba być a nie mietkim i dotrwaliśmy... Nie mam teraz szans Was teraz nadrobić, dopiero się instalujemy ze wszystkim, a Maleńki właśnie kwili, mój okruszek szczęścia... Poród lekki nie był, ale o tym innym razem... No i ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu - nie przetrminowalam się ![]() Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za kolejne... Ps. O i Domi się jeszcze nie rozpakowała...
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko, mnie najbardziej podobają się te 2 ostatnie, zwłaszcza ta brązowa
Konspi witaj w domu
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
ale piękna ![]() Cytat:
super, ze jestes Konspi a ja sie chyba przeterminuje za to
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
kochane a ja właśnie wróciłam do domku - i to w dwupaku :P
ciśnienie obniżyli do 110/70 ale do rozwiązania jestem na lekach. Ciągle mam szanse na naturalny poród! ![]() opieka w szpitalu - pierwsza klasa, położne bardzo pomagały rodzącym dziewczynom - bardzo mnie to podniosło na duchu. gratulacje dla nowych mamuś!!!!! no a teraz nadrabiam zaległości... dziękuje za trzymanie kciuków! zadziałało
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
no to witamy rozpakowaną Konpsi i nierozpakowaną Xpresję
|
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Zanim Was nadrobiłam, to już nie pamiętam, co komu miałam odpisać
![]() Kate, mocno trzymam kciuki będzie dobrze Xpresja i Konspi witamy z powrotem w domku Kropka, Pietrusia, Brombi, Gucia dzieciaczki są przesłodkie Dziś po kiepskiej nocy jak zasnęłam o 6 tak spałam do 10 Aż się dziwiłam jak zerknęłam na zegarek, ale trzeba korzystać póki jest okazja I właśnie od tej 10 cały czas brzuś mi twardnieje i co jakiś czas boli Zobaczymy kiedy Mały się zdecyduje na wyjście Niby mamy umowę do 15, ale kto wie ...No i oczywiście zapomniałam OGROMNE GRATULACJE DLA OSTATNIEJ LISTOPADÓWECZKI
Edytowane przez NadiaM Czas edycji: 2009-12-08 o 12:45 |
|
|
|
#4511 |
|
Raczkowanie
|
Konspi i Staś, Xpresja Witamy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Xpresjo, Konspi i Stas- witamy zpowrotem |
|
|
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
No więc na początek witam wszystkie listopadowo-grudniowe mamusie. Wreszcie udało mi się przebrnąć przez wątek (ile to trwało? tydzień? dwa?) i dopisuje się do was moje drogie. Termin porodu mam na 27 grudzień, ale już dziś wiem, że na święta nasza mała dzidzia powinna być w domku
. Ciąża moja, planowana niestety od początku dała mi popalić. Na początku troszkę zaczęłam plamić, ale po lekach do 13 tc przeszło. Później chwila spokoju i radości z wyczekiwania i bum. W 26 tc wyszły mi bardzo złe wyniki badań - 2 pobyty w szpitalu i okazuje się, że mam cholestazę :-(, choć nie miałam typowych objawów czyt. swędzenia brak, zresztą do tej pory. Próby wątrobowe zawyżone 11-sto krotnie. Gdy zdążyłam się z tym pogodzić - następne bum: cukrzyca ciążowa i kolejny pobyt w szpitalu. Od 30 tc obywa się bez szpitali. Próby wątrobowe spadły do 1x powyżej normy (po lekach), ale cukier przez ostatnie 2 tyg trochę mi wariuje i niezbędne okazały się małe dawki insuliny przed kolacją. Dziś miałam wizytę kontrolną - lakarz powiedział, że mała przez ostatnie 2 tyg mało przybiera na wadzę, choć wcześniej ładnie przybierała Tak więc te moje 9 m-cy to ciągły bieg z przeszkodami...
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Suonko, rzeczywiscie nie są to najszczęśliwsze miesiące ciąży ale popatrz - dzidzia już lada moment będzie z Wami, a waga wcale nie jest taka mała, będzie dobrze
|
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Suinko
Kasiuch, no zobaczymy Bo teraz z kolei wszystko przeszło i ogarnęła mnie MEGA energia do sprzątania Eh zrozum tu kobiety w ciąży
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() U nas dziś nocka nawet ok, ale dość często karmienie, bo nawet 3 godzin nie przesypiała. Teraz sobie śpi na brzuszku, bo znowu miała jakieś bączki bolące i strzela do mnie minę "karpik"! katekatee-oczywiście trzymamy kciuki,żeby Maluszek szybko wyzdrowiał!! Cytat:
Cytat:
![]() Xpresja, Konspi witamy z powrotem Kropka, Pietrusia, Brombi, Gucia - maluchy słodziaki! nic tylko wyściskać te słodkie dzióbki ![]() suonko2 - witaj! faktycznie lekko nie miałaś! Ale Dzidzia na pewno wynagrodzi wszystkie ciążowe cierpienia ! |
||
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A problemy miejmy nadzieję, że szybko miną i córcia będzie zdrowo rosła po porodzie, za co trzymam kciuki ![]()
|
|
#4518 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Suonko Witaj na wątku
![]() |
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, mam pytanie - dzwoniłam już do gina i nie kazał się przejmować i kazał odpoczywać ale chciałabym wiedzieć coś więcej więc może WY pomożecie. Otóż w badaniu moczu wyszło:
Białko 3mg/dl Leukocyty obecne 5-10-15 Bakterie liczne Nabłonki wielokątne bardzo liczne Nabłonki nerkowe bardzo liczne Reszta jest ok. Co to są te nabłonki? Miała któraś z Was coś takiego? Niby lekarz nie kazał się przejmować ale wiadomo jak to jest... A w piątek dopiero wizyta... eh Nadrobię Was później
|
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Erytrocyty ujemny ujemny Leukocyty ujemny ujemny Azotyny ujemny ujemny Ciała ketonowe ujemny ujemny Urobilinogen w normie w normie Bilirubina ujemny ujemny Glukoza ujemny ujemny Białko ujemny ujemny Ciężar właściwy 1,015 1,010 - 1,030 pH 6,5 5,0 - 7,0 Przejrzystość przejrzysty Kolor j.żółta to drugie to normy Więc chyba nie pomogę może na necie poszperaj Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2009-12-08 o 14:54 |
|
|
|
|
#4522 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj byłyśmy na ogólnej kontroli, Ala rozwija się dobrze, w przytyła już 1 kg, niestety ma delikatną przepuklinę pępkową (zapewne od spinania się po tamtym mleku) Mam ją układać jak najczęściej na brzuszku i pediatra ma to obserwować. Buziaki dla wszystkich mamuś
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#4523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))))))samanthhha, skoro lekarz kazał być spokojną to bądź!! mi się wydaje, że to jakieś małe zapalenie (te leukocyty, może coś z nerkami skoro nabłonek z nerek...) ale nie wiem, nie znam się,... ![]() suonko witaj - i życzę pomyslnego rozwiązania i zdrowej dzidzi - a to przecież najwaziejsze. 2,5 kilo to można już spokooojnie rodzić! ![]() Katekate, z całej siły trzymam kciuki za twojego bąbelka, wiem że jest ci strasznie źle i ciężko (słyszałam skądinąd, że bardzo często błędnie diagnozują tą hemolizę - np. mój TŻ jak miał 16 lat to "miał" a potem się okazało że to jakieś osłabienie pogrypowe czy cus) Karenina, piękne filiżanki - ja obstawiam 1, 4 lub 6 ![]() Gucia, Brombi, Pietrusia, Kropka- boskie dzieciaczki ![]() xpressja - fajnie że ciśnienie w porzo - a dwupak też spoko że jest i super, że do domku mogłaś wrócić!!KAMILA GRATULUJĘ ZAKOŃCZENIA LISTOPADOWEJ SZTAFETY Z SUKCESEM!!! DUUUŻY TEN SPÓŹNIONY MIKOŁAJ ![]() A ja dalej gniję w domu, dzisiaj poszłam oddać krew ostatnią do badań - tak z 900 m w jedną stronę, to w drodze powrotnej myślałam, że po schodach nie wejdę w podziemiu pociągu a już było lepiej....Za to jakiś miły pan na ulicy się zatrzymał i pół drogi powrotnej mnie podrzucił, bo stwierdził że widać że męczę się bardzo... baardzo to było miłe! ![]() )A tak w ogóle coś czuję, że za tydzień się rozsypię A co, ktoś mi zabroni?????![]() Miałyście przeczucia? I jak ze sprawdzalnością ich? Miłego dzień dybry
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2009-12-08 o 15:00 |
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
suonko super ze dolaczylas
ja dziekuje wszystkim mamusiom zakomplementy w imieniu chlopcow.. Brombi ja tam nie widze zadnej marudy ![]() a moj Adi bardzo kocha brata. to nawet nie do zdjec on z nim pozuje ale chce myc kolo niego caly czas. caluje, przytula, grzechocze mu grzechotkmi i jest bardzo delikatny kiedy go dotyka.. wciaz jednak musze go miec na oku bo dzis np. zostawilam chlopcow pod opieka tz a sama poszlam pod prysznic.. jak wrocilam tz ogladal tv a Tomek mial caa buzie nakremowana sudocremem Adrian zreszta tez![]() Gucia kluseczka jest sliczna. mowisz ze nienaoliwione drzwi my mowimy na mlodego: piszczaca zabawka![]() Pietrusiu twoje ksiezniczka tez jest slodka ![]() Xpresjo to wciaz trzymamy kciuki ![]() Konspi witaj w domu mamuska ![]()
|
#4525 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
samanthoo nie orientuje sie w wynikach, ale z teg co wiem, to pod koniec ciazy czesto wlasnie wychodza takie cyrki w moczu, typu białko itp...ale co sie z tym robi- to nie wiem ![]() Cytat:
no bravo, bravo, jaka kulturka ![]() Cytat:
no to Adrian wyszkolony...sudocrem to dobry krem a ja sie chcialam Wam pochwalic, ze zostalam wytypowana na Wizazu do testowania pasty i szzcoteczki Blend a med albo po porodzie![]() Ja nie mam cos dzis apetytu, co jest do mnie nie podobne...moze to jakis znak?
|
|||||
|
|
|
#4526 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oto link do filizanek: http://www.allegro.pl/item836927938_...n.html#gallery Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4527 |
|
Raczkowanie
|
Hello
ja tylko chciałam sie zameldować, że cały czas w dwupaku jestem.Małemu nie spieszy sie chyba na świat. Mam teraz zajęcie bo jest u mnie moja mama, więc nie zaglądam często na wizaż. |
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
samantha ja też myśle, że skoro lekarz mówił, żeby się nie przejmować, to nie ma sensu tego robić. Zresztą tak jak napisała już któraś dziewczyna wyniki badań moczu mogą być bardzo mylące.
konspi milo słyszeć o takim szczęściu domi ja na wagę juz chyba nie wejdę do konca ciąży bo po tym obżarstwie to sie boję, ale nie tego, że ja będę gruba, tylko że Mały tak urosnie, że ciężko mi go będzie urodzić ![]() A ja dzisiaj leniuchuję, leżę, pachnę i się relaksuję! Miałam sprzątać, ale nie tego potrzebuje mój organizm
|
#4529 |
|
Wtajemniczenie
|
Konspi witaj
Xpresja witaj Witam też nowa mamę Karenina a mnie ta sie podoba: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=12602685 63 |
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Eh ale stresy w tej ciąży
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

)

...

wazylam sie w srode to bylo 63 kg, wazylam sie wczraj t bylo juz 64,3 kg

Tak więc te moje 9 m-cy to ciągły bieg z przeszkodami...
a ja chciałam posłuchać serduszka!