CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-25, 20:39   #4501
dzolana1985
Raczkowanie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III

Cześć dziewczynki
czytam was jak mam wolna chwilę. u nas choróbska. od
przynajmniej schudłam. tz tez jakiś niewyrażny , mała jakoś daje rade choć te zęby w zadziwiająco szybko idą.

nam dzisiaj kurier dostarczył skoczka fisher price. miała większe oczekiwania co do niego. potem dodam kilka fotek jak moj mutancik w tym wyglada. a tak to po staremu.

przepraszam ze tak tylko o sobie , ale od poniedziałku sie poprawie. moj tz znowu wyjezdza i bede miała więcej czasu.
buziaczki

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Marika na pewno, a jak nie to ja jak bardzo będziesz go chciała oddać i będziesz nalegała tak bardzo, to wezmę go do siebie
Moja sterta tak mnie przeraża, że nie mogę się za nią zabrać

dziewczyny ja mam już 4kg na minusie i taki brzuszek mały..ciekawe ile uda mi się zżuci do11tego

Malutka brawa dla Dawidka, fajnie, że układa się wszystko i z mężem i z ginem

Iwciag a na jakiej diecie jesteś?? tez by mi sie przydała.
Stary 2009-11-25, 20:40   #4502
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (11 użytkowników i 2 gości)
to chyba żart jakiś
Dam wszystkim dobry przykład i się odukryje Liczę,że reszta laseczek zrobi to samo
Jak to to można sie ukryć
Pisać tu w tej chwili babolce niedobre nie wstyd wam???

Gdzie podziewa sie :poiglot,esti,cinusiowa,an ulka itd.

Illbana ,Marika

Nie napiszę skąd jestem bo jeszcze mnie nawiedzicie żartuje
Jaka tam ze mnie ślązaczka to już peryferie śląska tylko woj.śląskie
A Wy gdzie mieszkacie???

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:45
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:42   #4503
ursull
Zakorzenienie

Aljaka

Malutka mimo,że mnie zignorowalaś to i tak ci napiszę,że bardzo się cieszę,że wkońcu ci się poukładało i brawa dla mojego zieciunia. A jakie prezenty kupiłaś? Pytam,bo ja nie mam pomysłu

Iwciag to ty ciagle na kopenhaskiej? Ja jakoś schudnąć za wiele nie mogę

Dzolana to dobrze,że twój TŻ już jedzie,wreszcie będziesz miala czas dla nas żartuję oczywiście.Wrzuć fotki i szybciutko zdrowia

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:44
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:44   #4504
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzolana1985 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
czytam was jak mam wolna chwilę. u nas choróbska. od
przynajmniej schudłam. tz tez jakiś niewyrażny , mała jakoś daje rade choć te zęby w zadziwiająco szybko idą.

nam dzisiaj kurier dostarczył skoczka fisher price. miała większe oczekiwania co do niego. potem dodam kilka fotek jak moj mutancik w tym wyglada. a tak to po staremu.

przepraszam ze tak tylko o sobie , ale od poniedziałku sie poprawie. moj tz znowu wyjezdza i bede miała więcej czasu.
buziaczki

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Iwciag a na jakiej diecie jesteś?? tez by mi sie przydała.
byłam na kopenhaskiej ale tak z przymrużeniem oka, teraz jem mało, miałam zacząć dukana, ale niestety nie dałam rady.
Tak tak pokaż niunkę na skoczku!!
No i nie dajcie się tym chorubskom

Ursull już po kopenhaskiej do dukana się przygotowuje. U mnie coś drgnęło w końcu i przez to jestem za***iście zmobilizowana by powalczyć z tym nadbagażem moim

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-25 o 20:48
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 20:46   #4505
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość

Widzę,że mam poparcie dziekować

zapytam jeszcze o shaska,nicola,haruno,rumi ankowa,itd.

Stary 2009-11-25, 20:54   #4506
gosikk_s
Zakorzenienie

Dobry wieczór Aleks przemarudził dziś cały dzień, usnął w końcu po 20 żeby obudzić się po 40 minutach Ja tracę nadzieję że on zacznie normalnie sypiać, no i że w ciągu dnia będzie się sam bawił. To już normalnie przesada, wystarczy że TŻ przejdzie obok niego kiedy leży i bawi się na kanapie czy macie a on wpada w histerię Momenalnie wrzask nie z tej ziemi bo tata przeszedł i nie wziął na ręce...To co, ma się ukrywać? My w kawalerce mieszkamy, nie da rady schować się tak żeby młody nie zauważył. Mamie też już ręce wysiadają bo go tylko nosi, żeby dziecko w tym wieku nie umiało się samo sobą zająć przez jakiś czas Trzy minuty i krzyk, normalnie cud jak pobawi się sam przez dłuższą chwilę Popołudnia i wieczory to u nas koszmar, na zmianę noszenie i karmienie no i oczekiwanie żeby w końcu zasnął. A potem zaczyna się nocne wstawanie

Sto lat dla Oliviera i Alexa

Marika, z zasypaniem u nas bez zmian, nadal ręce albo cyc To się chyba nigdy nie zmieni

Pakusia, super że już jesteście w kraju, mam nadzieję że w drodze powrotnej mniej będziesz stresować się lotem

Illbana, gratulujemy ząbka U nas tak samo, Aleks wstaje chyba częściej niż noworodek

Iwciag, gratulujemy drugiego ząbka

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 21:03   #4507
Illbana
Raczkowanie

Marika - do trzech razy sztuka - następnym razem jak się umówimy, to wypali Byleby Igorkowi lepiej było, ale skoro kaszlu nie ma, to pewnie tylko katarek i szybko przejdzie. No ja zazwyczaj idę na ploty do rodziców i siostry(mieszkają w klatce obok) i tam siedzę, aż monsz się obudzi i da nam znać, że tęskni za nami Ja ogólnie sporo czasu u rodziców spędzam A prezencik Igorek dostanie wypasiony

Malutka - dziękujemy Ale to dopiero nasz pierwszy ząbek A u Ciebie widzę wszystko super Wizyta u gina Zakupy Mąż Cię przeprosił Oby za tymi przeprosinami szło też mocne postanowienie poprawy Naprawdę masz już wszystkie prezenty?Ja zaś na ostatnią minutę pewnie będę latać Zainspiruj mnie tu i napisz, co kupiłaś No i na fotki Dawidka czekam

Iwciag - wow, gratuluję spadku wagi

Berciu - to ja Ci też nie napiszę (mieszkam jakieś 40 km od Katowic, w miejscowości na literę Ż)

Dzolana - wklej fotki Martynki

Ursull - ja już rano próbowałam przywołać dziewczyny do porządku i nic Widzę, że nawet pała średnio pomaga.

Gosik - dziękujemy Współczuję U Guzika od dnia dużo zależy, ale generalnie potrafi się sam bawić. A jakby tak Twój mąż podczas takiej histerii Aleksa położył się tylko obok niego i spróbował z nim pobawić? Ale spryciarz z Aleska niesamowity A co do nocy... pomyślę o Tobie, jak będziemy się budzić co godzinę, półtorej A jak pierś? Spróbowałaś z tym jajkiem?

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 21:12   #4508
gosikk_s
Zakorzenienie

Malutka, super wieści od gina no i cieszę się że mąż przeprosił No właśnie, jakie prezenty kupiłaś?

Illbana, na Aleksa nic nie działa jak wpadnie w histerię Zamyka oczy i wrzeszczy, z oczu ciurkiem płyną mu łzy tak że ma aż uszy mokre. Po chwili główkę ma zupełnie spoconą a oczka tak czerwone jakby przepłakał pół dnia. I trzeba go wziąć na ręce bo nic innego nie da rady. Hehe, u nas w nocy pobudki co tyle samo a czasem i po 3 razy pod rząd co 10 minut. Tyle że ja wstaję i siadam w fotelu, jak automat...Z jajkiem jeszcze nie próbowałam bo samo przeszło ale pewnie jeszcze będzie okazja

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 21:15   #4509
ursull
Zakorzenienie

Gossik Milenka to też straszna maruda,ale na szczęście sypia w dzień ze trzy godzinki w sumie i czasem potrafi się sobą zająć.Nieraz jednak dała nam nieźle w kość I wciąż często się budzi w nocy,wczoraj to co 20min Ja jak zwykle zwalam to na skok rozwojowy,bo zębów nowych ani widu,ani słychu.Musimy to jakoś przetrwać.Najgorzej z tym noszeniem na rękach.Ja też często to robię i mała się przyzwyczaja

Illbana skoro pała nie działa to może to zadziała:

Stary 2009-11-25, 21:18   #4510
ursull
Zakorzenienie

To jest mój 501 post już nie raczkuję,ale rozeznuję

Stary 2009-11-25, 21:33   #4511
Illbana
Raczkowanie

Gosik - no to faktycznie klops. Ma chłopak charakterek Może jak będzie większy, jak już np. będzie sam siedział zacznie się bawić. A co ja piszę "może" - na pewno tak będzie To Cię podziwiam, że dajesz radę na fotelu siadać. Ja karmię w łóżku, na śpiocha i ostatnio jestem już tak zmęczona,że zaraz zasypiam, za chwilę słyszę płacz Guzika, patrzę, a on śpi z nami i powtórka z rozrywki Ja nie wiem, jak Ty dajesz radę po takiej nocy skupić się na pracy. Naprawdę podziwiam. Dobrze, że z piersią już wszystko O.K. Obyś nie musiała tego jaja wypróbowywać

Ursull - Się zaraz okaże, czy podziałało. Gratuluję rozeznywania

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Chyba nie podziałało Idę spać.

Spokojnej nocy

Hubert

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-25, 21:36   #4512
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

W pracy byłam

Tż od dzisiaj bez pracy - firma nie ma zamówień...
miłego wizażowania.
Stary 2009-11-25, 22:00   #4513
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Witam

i znikam......
ehhehe

U nas dobrze.....jak narazie buzkaaaa
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:02   #4514
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

ursull - ja mojemu synowi pozwolilam iśc spac więc ja dobra matka prasowałam mu jego szmatki a nich stracę. A sponsorzy są only my . A u Ciebie kto prasuje wizazowa maniaczko? krasnoludki?

malutka - zdam relacje od pediatry , fanjnie że Tż poszedł po rozum do głowy i zmądrzal więc dzisiaj będziecie się w nocy godzic, ino tak co Dawidka nie obudzicie .

iwciag - no popatrz a ja wchodziłam wczoraj na wagę i co? 2kg. mniej i bez żadnej dietki i całej reszty katów hmmm..... to mi się podoba , ja poprasowałam częśc bo juz mi zbrzydło, tak to jest jak się na bieżąco nie prasuje .

dzolana - zaś posyłasz Tz żeby przywiózł świńską grype , no to zdrówka, a skoczka Ci odradzałam , tak co ja siebie nie wkopie z tym prezentem małego .

Bercia - nie wkurzaj nas ze sląąsku tu sa sosnowiec, żory i wodzisław śląski kojarzysz , no baaaa że was nawiedzimy .

gosikk_s - bidulka , ale Aleksio daje w kości, ale u mnie tez tak jest że się bawi puki mnie nie ma ja na choryzoncie i płacz bo mama nie bierze hehe ale manipulują nami, masakra. Mi tez sie wydaje że się nie doczekam calej spokojnej nocki, bo mój dzikus potrafi o 5:30 obudzic sie do zabawy a ja wtedy wymiekam i się strasznie wkurzam.

Illbanka - stareńka ja was teraz odwiedzam a póxniej ty mnie nie zapomnij i Hubus wypróbuje nas sprzecior, a jak masz tak blisko rodzinkę to super, ja mam brata blok obok ale mało do siebie chodzimy. No następny raz musi wypalic koniec kropka.

cinusiowa - ale to chwilowy zastój w pracy Tż tak? zaopiekuje się królewną chociaż. A ty co walczysz z brzuszkiemi walczysz i ciągle 4 dni .

Oki to ja spadam gnic pa pa

Ejo a gdzie : mell, dentka, esti, poiglocik, Carotka i reszta? : pala::p ala::pa la::pal a:
Stary 2009-11-25, 22:07   #4515
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny ja mam już 4kg na minusie

Malutka brawa dla Dawidka, fajnie, że układa się wszystko i z mężem i z ginem
ad. 1
ad. 2 oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez dzolana1985 Pokaż wiadomość
u nas choróbska. od
przynajmniej schudłam. tz tez jakiś niewyrażny , mała jakoś daje rade choć te zęby w zadziwiająco szybko idą
dużo zdrówka dla Was i czekamy na fotki

Cytat:
Malutka mimo,że mnie zignorowalaś to i tak ci napiszę,że bardzo się cieszę,że wkońcu ci się poukładało i brawa dla mojego zieciunia. A jakie prezenty kupiłaś? Pytam,bo ja nie mam pomysłu
jejciu jaka Ty niedopieszczona a komentarz na nk to się już nie liczy co ja kupiłam: trochę ciuchów dla mojej strony rodziny i kosmetyki dla strony męża

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aleks przemarudził dziś cały dzień, usnął w końcu po 20 żeby obudzić się po 40 minutach Ja tracę nadzieję że on zacznie normalnie sypiać, no i że w ciągu dnia będzie się sam bawił. To już normalnie przesada, wystarczy że TŻ przejdzie obok niego kiedy leży i bawi się na kanapie czy macie a on wpada w histerię Momenalnie wrzask nie z tej ziemi bo tata przeszedł i nie wziął na ręce...To co, ma się ukrywać? My w kawalerce mieszkamy, nie da rady schować się tak żeby młody nie zauważył. Mamie też już ręce wysiadają bo go tylko nosi, żeby dziecko w tym wieku nie umiało się samo sobą zająć przez jakiś czas Trzy minuty i krzyk, normalnie cud jak pobawi się sam przez dłuższą chwilę Popołudnia i wieczory to u nas koszmar, na zmianę noszenie i karmienie no i oczekiwanie żeby w końcu zasnął. A potem zaczyna się nocne wstawanie
Gosiu ja Ci naprawdę współczuję chyba przestanę narzekać na swojego marudnika małego Dawid zaraz po rannym wstaniu tak z pół godziny się sobą sam zajmie, a przez cały dzień to trochę spędzi czasu na podłodze, trochę na rękach, z reguły jak się bawi to trzeba przy nim siedzieć, a po kąpieli o 19 chwila zabawy, czytanie bajki i śpi do północy

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Ja ogólnie sporo czasu u rodziców spędzam

Malutka - dziękujemy Ale to dopiero nasz pierwszy ząbek A u Ciebie widzę wszystko super Wizyta u gina Zakupy Mąż Cię przeprosił Oby za tymi przeprosinami szło też mocne postanowienie poprawy Naprawdę masz już wszystkie prezenty?Ja zaś na ostatnią minutę pewnie będę latać Zainspiruj mnie tu i napisz, co kupiłaś No i na fotki Dawidka czekam
ad. 1 ja też
ad. 2 jak na razie tak kupiłam: trochę ciuchów dla mojej strony rodziny i kosmetyki dla strony męża, jeszcze muszę kupić prezenty dla: męża, szwagra, mojego brata i babci męża.

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Malutka, super wieści od gina no i cieszę się że mąż przeprosił No właśnie, jakie prezenty kupiłaś?
kupiłam: trochę ciuchów dla mojej strony rodziny i kosmetyki dla strony męża, nic wyszukanego, ale wszystko potrzebne

Cytat:
no to

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
miłego wizażowania.
ojej współczuję a to już pewne? ma coś innego na oku?

Lecę wyprasować sobie koszulę do pracy i spać, bo jutro mam na rano dobranoc
Stary 2009-11-25, 22:10   #4516
ursull
Zakorzenienie

Maja wysłałam ci priv.Tylko tyle mogę

Marika u mnie Milenka prasuje

Rozaliontka nawet nie zdążyłam cię poznać i już uciekłaś

Malutka ano niedopieszczona jestem i niedowartościowana na NK to co innego A TŻtowi co kupiłaś?

Stary 2009-11-26, 00:01   #4517
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Się chwalimy! Mamy od wczoraj lewą dolną jedynkę!!!

Eve – o żesz, jaki zwierzyniec tam masz. Jeżu, moja psica też ma inne upodobania jeśli o zapachy idzie niż ja. Najgorzej było zaraz po wzięciu jej ze schroniska. Co ją wykąpałam, to zaraz jakieś g… znalazła na polu i dawaj. Teraz trochu lepiej jest. Współczuję nocki. Miłego dnia.

Gratulacje

A ten moj pies zalatwil mi kanapy blotem i zostawil smrod na koldrze...

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Ło mamo, ależ się stęskniłam za Wami dziewczynki
Wpadam tylko na chwilkę, co by się przywitać i przypomnieć o naszym istnieniu
No i przekazać Wam buziaczki od Nisi

Spróbuję troszkę nadrobić, może się uda

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość

Eve - takie wrażliwce z nas a co lepsze to niż byc z kamienia. No to baw sie dobrze w miescie pewnie na zakupkach.
... czasami lepiej byloby byc z kamienia... chyba...
a w miescie musialam odebrac zasilek... dzieki naszym rodakom, ktorzy brali tu zasilek (przelewany na konto) a mieszkali w Polsce, teraz ja z malym dzieckiem, w wichure i deszcz musze osobiscie co tydzien stawiac sie na poczcie...
no przy okazji male zakupki i na szczescie pogoda sie poprawila

Cytat:
Dzień dobry me kochane pasiapsiuły

Sto lat dla Oliverka i Alexa!!!

U nas noc jak u Eve czyli pobudka co 15min.TŻ miał wstawać do małej,ale nie dałby rady cały czas przy łóżeczku warować,więc wstawaliśmy na zmianę.I tak mi duzo pomógł,spaałam więc do 10-tej,on zajmował się Miluchą.Jestem więc nawet wyspana.Potem wpadał kumpela,która dopiero wróciła z Egiptu.Zachwycona,opalona i zadowolona.Ależ jej zazdraszczam

Eve ja tez tak mam,zapłakuję się i nie potrafię zrozumieć,że świat jest taki niesprawiedliwy.Patr zę wtedy na moją Milusię i kocham ją jeszcze mocniej,o ile to możliwe i dziękuję opatrzności,że moja córeczka jest zdrowa.
Pamiętam,jak denerwowałam się i przeżywałam,gdy mała miała infekcję nerek i temp.powyżej 40 stopni.Nie wyobrażam sobie co przeżywają rodzice takich maluszków jak Kubuś czy Maciuś.Mam kilkoro znajomych z chorymi dziećmi i wiem,że są to ludzi silni,a całe ich życie jest zdeterminowane walką o maluchy.Oni nie mają czasu na rozczulanie i użalanie się nad sobą i nie chcą tego od innych.Podziwiam takie postawy.Moja kuzynka ma porażenie mózgowe.Jest w moim wieku,urodziła się zdrowa,w wieku 3lat obie jadłyśmy truskawki z tego samego zbioru.Okazało się,że były sypane jakimś środkiem,który zaszkodził Marcie.Za poźno zrobiono jej płukanie żolądka i dostała porażenia.Nie chodzi,jest bardzo opóźniona w rozwoju.Co ciekaw mi nic nie było,poza bólem brzucha i nadkwasotą żołądka.Przez dłuższy czas crodzice mojej kuzynki mięli żal do mnie,że ja wyszłam z tego bez szwanku,przynjmniej takie miałam wrażenie.Rozumiem ich,ale to nie była przecież moja wina.
Ależ się rozpisałam,koniec ,bo temat smutny i zaraz będę ryczeć,a po co nam dwie ryczące Polki na wyspach,a do tego w deszczu i wietrze
Ja tez patrze na Olka i dziekuje losowi... a ostatnio jak tak patrze na niego, to zastanawiam sie co tez czuja rodzice tego biednego Kubusia patrzac na niego...

Cytat:
Słuchajta baby!!!

Normalnie wstyd mi za was,w tym tepie to my tego watku do końca roku nie skończymy A ja już bym chciała moją,boską listę zamontować
A wogóle to w szoku jestem,że tu tak cicho.Rozumiem,że niektóre pracują,inne spacerkują,ale ktoś chyba czasem tu zagląda?

Cześć Bercia,widzę cię i jakieś cztery ukryte.To ja tu życie rodzinne dla was poświęcam,a wy tak mi odpłacacie

Haruno odezwij się,wiem,że tu zaglądasz Dane i zdjęcia dawaj,bo na liście ciebie nie mam

Male jak tam po powrocie,wszystko dobrze? Napisz nam tu szybciutko cokolwiek

A dla wszystkich

Cytat:

z ostatni chwili mamy już drugą dolną jedynkę!!
no nie

Cytat:
Wow !!! I jak sie z tym czujesz kochana ???

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
W pracy byłam

miłego wizażowania.

Wspolczuje, ale na szczescie Ty masz prace.

Nie wierze, nie zezarlo mi postow ciekawe tylko czy ten moj post doleci na miejsce
Obejrzalam dzisiaj 3 domy (szukamy nowego lokum) i totalna porazka...
Teraz mieszkam w wielkiej chalupie, ok 250m, a za te sama cene, albo i wyzsza, w miescie wynajmiemy blizniaka z tektury i gipsu o powierzchni klaustrofobicznej i w dodatku cuchnacego grzybem i z ogrodem wielkosci 3 lozeczek dzieciecych.... w dodatku na osiedlu pelnym Polakow.... Szukamy dalej...

Olek sie zepsul chyba, chyba ma katar, ale nie jestem pewna.

No tak, ja sie pojawiam, to wszystkie znikaja nawet oja Ursull...
Zmowilyscie sie czy co ???

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 07:23   #4518
iwciag
Wtajemniczenie

Witam ja znowu pierwsza!
U nas nocka wporzo, o19spanko i o3 pobudka na90ml oszukanego mleka!
Dziś mój tż ma iść do pediatry poprosić o opiekuńczy dla mnie i jeśli się uda, jedziemy załatwiać wycieczkę, oby tylko były miejsca!

Gosikk
oj to daje Wam Aleks popalić, współczuje i wiem co to znaczy, bo Iwo też nie należy do tych najgrzeczniejszych dzieciaczków, choć widzę, że im większy tym jest lepiej, więc może i u Was to kwestia czasu? Ja w każdym bądź razie trzymam kciuki by tak było

Cinusiowa
oj my całkiem nie dawno, to przerabialiśmy, dobrze, że choć Ty masz pracę.

Eve nie ma co rozpaczać, u nas ząbki wyszły z dnia na dzień i jeden po drugim, u Was też na pewno zaraz się pojawią

Marika to zazdroszczę tych2kg bez wysiłku, ja od jakiegoś czasu się staram i ograniczam i dlatego trochę waga mi poleciała

Ursull widzę akcesoria z szfay wyjęła, ładny pejczyk

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-11-26 o 07:34
Stary 2009-11-26, 07:27   #4519
Illbana
Raczkowanie

Dzień dobry,

To jakiś zbiorowy odwyk, czy co Spisek? Zmowa?

Noc standardowa - się cysialiśmy często i gęsto A dzisiaj mam gości, więc muszę odgruzować mieszkanie, zrobić sałatkę... Wrócę wieczorem. Błagam, zapiszcie tutaj z 5 stron

Cinusiowa
- ja też zostawiam dla Ciebie pw

Marika - no my Was też bardzo chętnie odwiedzimy Pokazałam Guzikowi ten sprzęcior, co go Igorek dostanie i Guzik stwierdził, że bardzo chętnie wypróbuje Tak, mamuśki se zasłużyły na pałowanie. Wczoraj widziałam Mell na nk, Iwcię dens, a do nas nawet nie zajrzały

Eve - dziękujemy Ja nie wiem, dlaczego, ale se wyobraziłam, że Ty w zamku, na jakichś wrzosowiskach mieszkasz 250 m - jeżuuu, ale masz sprzątania Życzę Wam, żeby szybko udało się znaleźć coś odpowiedniego Mnie się marzy mały domek, z małym tarasem i małym ogródkiemJak zostanę sławną pisarką, to se taki kupię

Malutka - to sporo masz tych prezentów do kupienia. Ja planuję jakieś drobiazgi, bo i fundusze mam ograniczone w tym roku Dla rodziców chciałbym zrobić kalendarz ze zdjęciami Guzika, ale to się jeszcze zobaczy. Z menszem problemu nie ma - kupujemy sobie wspólny prezent

Ursull - to i ja chyba spróbuję Guzika prasowania nauczyć

Iwciag - cześć Za opiekuńczy i za wycieczkę

Hubert

Stary 2009-11-26, 07:43   #4520
iwciag
Wtajemniczenie

Illbana dziękujemy, kciuki się przydadzą!
Ja dziś też biorę się za kończenie porządków, spacerek bo ładna pogoda, także może i ja na odwyk się załapię
My właśnie jesteśmy z tżtem na etapie kłótni jak ma wyglądać nasz domek, na wiosnę zaczniemy budowę, bo z kredytem lipaa że pieniążki z wesela mamy, to trzeba je zainwestować szybko by się nie rozeszły.Tż chce właśnie mały prosty i tani a mnie jakieś szaleństwa ciągną
Stary 2009-11-26, 08:14   #4521
Illbana
Raczkowanie

Iwciag - to zazdroszczę (tak pozytywnie oczywiście). Mnie się marzy domek od zawsze, ale chyba raczej na marzeniach się skończy. A macie już upatrzone jakieś projekty? Ja chciałabym taki domek Ja właśnie tak bez szaleństw - to już prędzej poszalałbym chętnie w urządzaniu takiej chatki

Hubert

Stary 2009-11-26, 08:25   #4522
iwciag
Wtajemniczenie

Cytat:
Iwciag - to zazdroszczę (tak pozytywnie oczywiście). Mnie się marzy domek od zawsze, ale chyba raczej na marzeniach się skończy. A macie już upatrzone jakieś projekty? Ja chciałabym taki domek Ja właśnie tak bez szaleństw - to już prędzej poszalałbym chętnie w urządzaniu takiej chatki
no coś tam mamy, na razie na tym się zatrzymaliśmy http://www.z500.pl/projekt/z98/opinie.html bo i mnie i tżtowi się podoba, bardziej jemu, ale do mnie przemawia kasa i to, że jeśli się zdecydujemy na tańszy szybciej będziemy w stanie go postawić. Ja generalnie to patrze, by był ładny tż jest fachowcem i on na szczegóły zwraca uwagę. A wczoraj powiedział, że bezguście jestem i podobają mi się domy takie jak były stawiane5lat do tyłu
Stary 2009-11-26, 08:28   #4523
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

Gosikk
Chyba mam podobnie
Mój Antoś od 2 nocy budzi się o pierwszej trzeciej godzinie i nie śpi 2 h
już dawno tak nie robił leży szarpie mnie za włosy ,drapie ,piszczy
Do tego w dzień jest marudny nie moge wyjść z pokoju bo ryczy jakby go ktoś ze skóry obrywał.Jak siedze przy nim to się bawi ,ale jak odejde to histeria.Dobrze ,że nie zawsze tak jest może to taki okres.Usypiam go od urodzenia na rękach juz kregosłup mi siada no czasem przy cycu uśnie nigdy sam
W dzień daje popalić i w nocy też nie da odpoczać.Śpi do pierwszego karmienia w łóżeczku potem ze mną bo nie mam siły co 2 h go przekładać.Starszy syn też spi ze mna nauczył się jak Tz był w Anglii to sobie razem spaliśmy.Próbowaliśmy go przenosiać na jego łóżko to budzi się w nocy płacze wraca do nas przy okazji budził małego wiec jeszcze gorzej.Mam duze łóżko ,ale zle mi sie śpi cały czas uważam przykrywam jednego drugiego Znacie jakiś sposób jak wykurzyć dziecko z łóżka.Do tego mój Tz marudzi że chce ze mna spać o matko wszyscy chca spać ze mną
Ale ponarzekałam dobrze , że jest druga strona medalu mam wspaniałe dzieci
Mądre, śliczne, ładnie rosną rozwjiają się moje oczka w głowie

Illbana,Marika
Nie kojarzę skąd możecie być
Ja nie napiszę bo jeszcze mnie ktoś namierzy znajomy(ale zapraszam na pielgrzymkę)

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-11-26 o 08:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:41   #4524
superzabula
Zadomowienie

Dzis nocka tez w miare, tylko ten maly lobuz przestawil sie na wstawanie przez 6, trzeba go jakos przestawic na pozniejsza godzine...chociaz moze to lepsze niz wstawanie w nocy...
Lece przewinac malego bo cos czuje , ze maly obsraniec siedzi mi na kolanch o kurcze nie ma co czekac bo zaczyna byc goraco i naprawde smierdzaco...

marika ta kanapka to tylko chlebek z maselkiem jeny ja tez mam kupe prasowania i chyba musze sie za nie zabrac bo mam wolne to i czas sie znajdzie

iwciag ja chyba tez juz nie bede uzywac tamponow bo mi wylaza jak zle wloze albo staja w poprzek super, ze nastepny zabek jest, kto by pomyslal, ze bedziemy sie kiedys tak cieszyc z zabkowjeny jak ja bym chciala planowac budowe domu, dla mnie moglby byc nawet maly, ale zeby dom, bo mam dosc mieszkania w bloku, ale na razie mozemy pomarzyc

ursull ja tez lubie gotowac, ale nie zawsze mi sie chce...tak w ogole to wole gotowac a piec nie ...ale ciasta jesc lubiena szczescie moj Tz ma reke do pieczenia i to lubi robic, wiec mam z glowy

Illbana mi smutno bylo, gdy bylo malo postow jak nie pracowalam, a teraz lubie jak jest malo bo nie mam tyle do nadrabiania

iskierka Jasko wsuwa chrupki kukurydziane i je uwielbia tez wybieram, zeby byly miekkie i dlugie. Ile radochy ma dziecko jak skuma, jak to zjesc

malutka ciesze sie, ze u gina wyszlo wszystko w porzo, ja nie mam tyle szczescie i cholerstwo mam nadal, ale na razie sie nie powieksza...no Tz stanal na wysokosci zadania, bedzie dobrze

dzolana czekam na fotki i powrotu do zdrowia

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:41   #4525
Ewelain1987
Zadomowienie

dzien dobry
moja niunia narazie spi wiec mam chwilke
narzekacie ze wasze maluchy nie bawia sie same moja niunia czzasami tez niechce ale wystarczy ze poloze ja na lozku lub na podlodze to przewraca sie i pelza z jednej sttrony na druga albo dam jej zabawki to tez sie pobawi ale czasami tez chce na rece zobaczyc co mama robi
oo wlasnie moja krolewna wstala
my dzis mamy szczepienie, nie boje sie bo moja niunia bardzo ladnie znosi wkucia i nie jest az tak marudna po nich

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 08:52   #4526
Illbana
Raczkowanie

Iwciag - bardzo ciekawy ten projekt Ładny, prosty i funkcjonalny dom (i wcale nie taki mały). Zazdroszczę tego urządzania, no i tej przestrzeni

Cytat:
wszyscy chca spać ze mną

O.K. Się pielgrzymki spodziewaj

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
o kurcze nie ma co czekac bo zaczyna byc goraco i naprawde smierdzaco...

Ja mieszkam w wieżowcu, więc czasami naprawdę Ale z drugiej strony cieszę się ,że mamy swoje własne mieszkanko A marzenia trzeba mieć

Ewelain
- to dzielna Twoja niunia Guzik też ostatnio nie płakał, ale ja i tak zawsze stresa mam

Hubert

Stary 2009-11-26, 08:56   #4527
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Dzien Doberek

wczoraj nie mialam za bardzo czasu na wizaz..nic nie poczytalam
kolezanka ze swoim synkiem mieli do mnie wpasc ale pezlozyli wizyte na dzis..wiec polecialam sobie na spacerek i na shopping

kupilam sliczny komplecik babek(roznych dekoracji w tym gwiazda)na choinke oraz prezent dla kolezanki Kalinki Nataszy(idziemy w sobote na jej 2letnie urodzinki)

a wlasnie wspominalam jak pierwszy raz wzielam ja na rece..urodzila sie 2,5m-ca wczesniej...byla taka malenka...
i od wtedy zapragnelam juz baardzo miec taka mala Nataszke..a wyszla Kalinka

Nie chce glosno chwalic mojej corki,bo jak to zrobie to sie "spsuje"
ale wczoraj sza noc(o 23.00-butla)i spanie do 5.00rano,dzis tak samo a potem dosypianie do 9.30(wczoraj)zobaczymy do ktorej dzis(ale ciiiii....)
Ja mysle,ze to zalezy od dnia..
od skokow rozwojowych...
bo sa dni ,ze jest super i patrze "dziwnie" na moja corcie(taka grzeczna..ladnie sypia..)a czasem..ufffffff...potrez ba duzo sily i cierpliwosci

usrull-nie znajde tak latwo tego hipka..ale ja mysle,ze jest on dla mlodszych dzieci niz Mialuska,bo dzieciczki dotykajac go poznaja faktury..cos tam szelesci,piszczy jak sie naciska..
ja juz go nie kupuje..

zamowilismy taki prezentdla Kaluni

http://www.shopcreator.com/mall/prod...0Band%20Walker

ok,zmykam pewnie pojawie sie dopier jutro..mam troche pracy,Niuncia spi,wiec musze troche chalupke ogarnac,sterta prania do prasowania czeka cos upichcic musze

ochhh zapomniaalbym..

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WCZORAJSZYCH JUBILATOW OLIWIERKA I ALEXA

(bedzie ktos za mna tesknil)
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-26, 08:59   #4528
superzabula
Zadomowienie

Illbana dlatego w sytuacjach kiedy mam dosc mieszkania w bloku to sie pocieszam, ze jest to nasze wlasne mieszkanie i na najlepszym osiedlu u nas w miescie...jakos trzeba se dodac otuchy ale kiedys sie wybudujemy, albo kupimy dom... to napewno bo chce zostawic synowi jakis majatek hihihihi

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-26, 09:01   #4529
Bercia2000
Zadomowienie

Cytat:

O.K. Się pielgrzymki spodziewaj

To była podpowiedz mojego miejsca zamieszkania
a nie zaproszenie

Ewelain
U nas leżenie w ogóle nie wchodzi w gre od 2 msc chce tylko siedzieć lub rączki.Martwi mnie to na brzuchu nienawidzi lezeć jak to dziecko nauczy się raczkować ,pełzać

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Stary 2009-11-26, 09:02   #4530
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

ochhh zapomnialbym..

wczoraj mielismy premiere jedzenia marchewki
dzis drugie podejscie..

chyba srednio jej smakowlalaalbo byla najedzona(tak sobie tlumacze)ale nie bede sie poddawaca jak na mnie patrzyla jak miala ja w buzi
wiem dziewczyny ,ze Wy ten etap macie juz za soba ...
ale u nas dopiero sie zaczyna i ciesze sie tym jak dziecko

Tz kupil caly woreczek ekologicznej i nagotowalam,potem do malutkich pojemniczkow(na lod)wrzucilam i do zamrazalki
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości