Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-30, 20:16   #4501
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

odnosnie tego ze niedlugo konczy nam sie watek tak mi sie zrymowalo

"MAMUSIE MARCOWO KWIETNIOWE DO ROZPAKOWANIA W PEŁNI GOTOWE"

lub

"MAMUSIE MARCOWO KWIETNIOWE DO PRZYJĘCIA DZIDZIULKÓW GOTOWE"

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

SUPER ZAKUPKI

ja wlasnie skonczylam nidawno ukladac ciuszki malego i kurcze musialam jedna szafke tezetowych rzeczy wywalic, jak wroci od szwagra bedzie musial cos z tymi rzeczami zrobic:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:20   #4502
NaTaLaLa
BAN stały

My z TZ na poczatku rozmawialismy o ilosci....to stwierdzil ze chcialby druzyne pilkarska...ale jak sie dowiedzielismy ze bedzie corcia to jakos przestal raptem o tym mowic....:P
ale rozmawiajac z nim na powaznie, doszlismy do wniosku ze moze za jakies 4-5 lat... w mojej rodzinie dzieci rodza sie zazwyczaj co 5 lat nie wiem czy to przypadek czy tak sobie wyliczaja i tak chyba nie jest zle,nie za duzo i nie za malo...wiec pozyjemy zobaczymy, czas pokaze
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:31   #4503
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
My mamy narazie w sypialni nad lozeczkiem powieszony obraz Jezusa milosiernego a w pokoiku chce powiesic cos takiego
http://www.allegro.pl/item901565244_...t.html#gallery
jakie śliczne...
bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Bardzo... wiem...dlatego najchetniej pozakrywalabym wsystkie lustra w domu....ale pocieszam sie ze to ostatnie tygodnie, takze wytrzymam....
Ogolnie na poczatku ciazy mialam straszne problemy z cera, wlosami, paznokciami....teraz powolutku w zolwim tempie zauwazam poprawe...zobaczymy co bedzie dalej....
Nie macie pojecia jak ja za soba tesknie.... ajjj
Zmienić, faktycznie się zmieniłaś...
Ale nie bój nic po ciąży będziesz tak zabiegana, że szybciutko wrócisz do formy, zobaczysz ! głowa do góry!

Darusiaaa mnie też się wydaje, że będziemy miały bardzo mało czasu po narodzinach bejbików na to, żeby myśleć jak to było w ciąży, a jak już znajdzie się wolna chwila to pewnie będziemy chciały ją poświęcić Tżtom albo naszym maleństwom
Chociaż sama jestem pewna, że za kopniakami po jakimś czasie będę tęsknić... to takie niesamowite uczucie.
Stary 2010-01-30, 20:32   #4504
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
co noc budzę się z okropnym skurczem w łydce,wy też macie?i radzicie sobie z nim jakoś czy nie?
Nie przeciągam się, nawet przez sen. Bo mnie tylko wtedy te skurcze łapią.
A coś tu kiedyś dziewczyny pisały że się na to magnez bierze

Cytat:
Jestem amatorka Pepsi...
Witam w klubie.
A Coli nie tknę, smakuje mi jak jakiś środek do mebli

Cytat:
Hehe to moze pobawie sie w akcje pt przed i po...bedziecie mialy sie z czego posmiac na wieczor
Oj no co się dziwisz, w ciąży się zmienia chyba z 99% dziewczyn.
Ale widać że ogólnie jesteś szczupła więc szybko wrócisz do formy

Ja byłam pewna, że przytyje ze 30 kg a jak do tej pory z 7kg i to większość w brzuch poszło więc nie jest tak źle. A przy moim wzroście każdy kg widać.
Bluzy to już noszę Tża (mimo że aż tak dużego brzucha nie mam) bo wygodniej Za to spodnie te same co i przed ciążą (tzn poza domem bo w domku to dresy).

Cytat:
I niech ktos mi teraz powie ze cora nie ma wplywu na cere itp itd... bede polemizowala ;P
U mnie też córka będzie a z cerą nie mam żadnych problemów, nic się nie zmieniło. Tzn mam ogólnie bardziej suchą skórę i włosy ale możliwe że to też ze względu na zimę.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Co do kawy to ja też piję codziennie
To podziwiam. Nie znoszę zapachu kawy ani smaku, nie zjem nic kawowego. W sumie za herbatą też nie przepadam, tylko w czasie choroby.

Cytat:
no ale zawsze mozna zrobic sobie 'powtorke z rozrywki'...chyba wszystkie wiemy ze to nie trudne ale calkiem przyjemne hehe
Oooo nie. Mnie jedno na prawdę wystarczy.
Ale faktycznie trudne nie było, wystarczyło się pomylić o 2 dni w liczeniu

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:34   #4505
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj bylam na (mam nadzieje) ostatnich zakupkach ciuszkowych...brakowalo mi bodziakow itp...ale jak zwykle dokupilam czapeczki,skarpetki,spios zki....nie bede miala gdzie tego wszystkiego poukladac(oczywiscie w roznych rozmiarach)...doszlam do wniosku ze ona ma juz wiecej ciuszkow niz ja

Nie pytajcie o komplecik z Panda...meski wybor- nie mialam nic do gadania hahhaa

I nie moglam oprzec sie dresikom Pumy....tymbardziej ze sama mam identyczne
jej jakie cuda ja chce to cos z kwiatuszkami :P a pajack z panda boskiiii ja tez taki chce a dresik pumy tez mam taki sam jak moja niunia na wiosne na spacerek tak smao zie ubierzemy tylko my mamy pluszowe tez rozowe ale z zielonymi wstawkami i ja mam rozowe butki do niego a niunia zielone nike i czapunie zielona taka mserfetke nike

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:35   #4506
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja znalazlam aparat;-) i zaraz zrobioe zdjecia naszej ciuszkowej kolekcji i sie pochwale, niestety jeszcze mamy nosidelko kombinezon i niektore grubsze rzeczy na wieszaczku bo sa wilgotne
A.Camus
Stary 2010-01-30, 20:41   #4507
NaTaLaLa
BAN stały

Na Cole tez nie mam patrzenia..ughhhh ten zapach, smak.... jedynie moja naj naj przyjaciolka Pepsi.... dlatego zrezygnowalam z kawy, dla swietego spokoju, zeby nikt mi jej nie odebral ..nawet TZ i teraz chocbym bardzo chciala to moge jedynie o kawie pomarzyc,chyba ze skocze do sasiadow ale poki co w tak strasznej desperacji nie jestem ahh te kompromisy....

dziewczynki a wy jeszcze pracujecie? czy zwolnienie? mi jest tak ciezko zostawic prace ze dalej sie mecze, jak wracam do domu padam na twarz..ale jakos sobie nie wyobrazam siedzenia w domu codziennie i czekania na porod, za duzo mysli+strach bo panicznie sie boje... dookola wszyscy znajomi beda w pracy, do sklepow daleko....nie wiem, naprawde nie wiem.....ale z drugiej strony chce tez przestac, nie chce narazac ani siebie ani jej.... krotko mowiac bledne kolo, chce i nie chce...ajj
Stary 2010-01-30, 20:41   #4508
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecia z usg robione okolo miesiaca temu...o sorry, jutro dokladnie bedzie miesiac wierzcie mi, jest mnie duuuuzo wiecej :/
kurcze dziewczyny ,ale tempo macie-mi tu na 3 godz prąd zabrali i już zaległości w czytaniu-o 22 znowu wyłączą,bo linie muszą naprawic
natalala rany jakbym dwie inne osoby oglądała-tak się zmieniłaśale mi też cera od początku ciąży zaczeła szwankowac-nie wiedziałam jeszcze,że to ciąża,a tu pojawił się pryszczyk i tami teraz walcze z przebarwieniami,ale z marnym skutkiem niestety;/
gratuluję Ci,że dodanie fotek wyszło

ja pracowałam do 3 miecha,a teraz siedze w domku

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-01-30 o 20:43
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:41   #4509
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ja na skurcze łydek łykam magnez Jest to jak najbardziej dozwolone
MadCat a od kawy Cię odrzuca z racji ciąży czy ogólnie nigdy nie przepadałaś??

Natalala ciuszki bajka !! Dla dziewczynek to są taaaaaaaaakie cuda że szok
Ja na zwolnieniu jestem drugi miesiąc.

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-01-30 o 20:43
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:48   #4510
NaTaLaLa
BAN stały

Drcron, dresiki sa przeslodkie )) tez planowalam ubrac siebie i mala tak samo na jakis spacerek...tymbardziej ze dresiki sa od 3 miesiaca, czyli w sam raz na spacerki juz sie nie moge doczekac
Jak upoluje jeszcze w podobnym stylu czarne adidasa to tez biore, zeby core jak mamusie ubrac.....ze mnie jest przeokrutna dresiara :P chyba jestem za duzy wygodnis :P
Stary 2010-01-30, 20:51   #4511
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie wierze noooo aparat mi padl:P
A.Camus
Stary 2010-01-30, 20:51   #4512
NaTaLaLa
BAN stały

anakazar, nawet nie masz pojecia jakie to dziecinne proste.....teraz az mi wstyd, ze tego nie wiedzialam wczesniej hehe sprobuj sama a sie przekonasz mnie na sama mysl smiech ogarnia
Stary 2010-01-30, 20:52   #4513
drcron
Zakorzenienie

wstawiam zdjecie z wczorajszej imprezy tylko moj malz wyszedl nie kozystnie i prosil bym go zamazala musialam to zrobic

Stary 2010-01-30, 20:52   #4514
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ehhh tak was czytam i czytam i nie bardzo mam siłę pisać jakoś tak normalnie padłam....byłam w kielcach, kupiłam w 5-10-15 fajne spodnie pomarańczowe z kolekcji "rakieta" już mam jedne ogrodniczki i bluzę, a w tesco kupiłam kubek niekapek z TT od 6 m-ca fajny i jeszcze takie misiowe kapciuszki, których mi kasjer nie nabił i mam je za darmoi czapeczki 2 smerfetki z weluru
Najadłam się w Macu, teraz wykąpałam i leżę i czytam was i piszę jedną ręką....ehh ale jestem zmęczona... i jeszcze się dziś wystraszyłam ze mi wody odchodzą, bo cała wkładka mokra, ale mam nadzieję, że to tylko przez pessar

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 20:54   #4515
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj chrzesny jak szedl na wigilie mial zalozona bordowa koszule, czarny krawat i spodnie czarne od garniaka i jego syn tak samo, wygladali bosko
A.Camus
Stary 2010-01-30, 20:59   #4516
drcron
Zakorzenienie

Natala ja tez mam mase dresow w sumie to 6 par i jeszcze kilka osobnych spodni uwielbiam wiosna i jesienia chodzic w dresach maz sie ze mnie smieje ze wygladam jak z wioski bo jak pada deszcz to ja zakladam kalosze takie kolorowe i do tego dresy
a mi szwagier przywoizl truskawki mniamiiiiiiiiiii nie ma nic pyszniejszego mialam zrobic koktajl ale palaszuje takie na wpol zmrozone pychotka :P

Stary 2010-01-30, 20:59   #4517
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Drcron, dresiki sa przeslodkie )) tez planowalam ubrac siebie i mala tak samo na jakis spacerek...tymbardziej ze dresiki sa od 3 miesiaca, czyli w sam raz na spacerki juz sie nie moge doczekac
Jak upoluje jeszcze w podobnym stylu czarne adidasa to tez biore, zeby core jak mamusie ubrac.....ze mnie jest przeokrutna dresiara :P chyba jestem za duzy wygodnis :P
Rozwaliłaś mnie tymi bodziakami-cudai też takie chcę,a u nas nie ma-przynajmniej ja nie wiedziałam;/
Mi przybyło 6 kg,ale dopiero teraz ruszył mi brzuch-mąż codziennie jak wraca to robi oczy i mówi jak mi brzuszek urósł i w ogóle wszyscy widzą-ja sama również.W sumie nie wiem gdzie mi te kg poszły,bo dalej się mieszcze w dzinsy z przed ciąży.

Dziewczyny czy wam też jakoś tak dziwnie piersi ciemnieją?moje wyglądają jakbym opalala je w solarium-codzień to mają więcej brąz-może tak mają te z ciemniejszą karnacją
drcron ale ślicznotka z Ciebie i tak zgrabnie z brzuszkiem wyglądasz

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:01
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:00   #4518
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
ja bym chciala 2 dzidziulka w ciagu roku gora dwoch zeby nie bylo duzej przerwy ale tylko Bozia tam u gory wie czy nam sie uda czy nie
Oj życzę Ci żebyś nie zmieniła zdania. Ja też planowałam, że miedzy moimi dziećmi bedzie co najwyżej 2 lata różnicy. Ale szybko zmieniłam zdanie. Kuba był super niemowlakiem, zupełnie nie płaczliwym, wysypiałam sie przy nim i w ogóle, ale mimo wszystko czym był starszy i samodzielniejszy było mi wygodniej i nie byłam gotowa na kolejne dziecko. Na "dojrzenie do drugiego" poświeciłam 5 lat i teraz wiem że jestem na to gotowa i pełna energii.. Tak miałam dość juz siedzenia w domu, chciało mi sie wrócić do pracy i do ludzi
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:01   #4519
JoannM
Zadomowienie

Ja tez lubie jak dzieci sa ubrane jak kopie rodzicow hihihi

Drcronik, jakis Ty ladny wyszedl

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:02   #4520
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny a macie kupione te wkladi ktore sprawdzaja czy to wody odchodza czy to tylko sluzik ??

Stary 2010-01-30, 21:02   #4521
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie, ten powrot do ludzi i pracy jest wazny, dlatego my chcemy miec druga dzidzie oboje przed tym jak skonczymy 30 ja mam teraz 23 a malz 24

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
dziewczyny a macie kupione te wkladi ktore sprawdzaja czy to wody odchodza czy to tylko sluzik ??
nie i nie bede kupowala
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:03   #4522
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość

moje wazyly po 1040 wg ostatniego usg, to byl 27t1d. To chyba calkiem spore jednak i to dwa
a to moj brzuchol:
O kurcze! Jaki zgrabniutki! Aż ciężko uwierzyć że w środku takie dwa smoczyska siedzą! I w ogóle widać że poza okrąglutkim brzuszkiem to dalej laska z Ciebie

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a sluchajcie, musze sie wam poskarzyc. dostalam dzis przesylke z allegro, kupilam taki kombinezonik misiowy, w opisie jest ze prawie w idealnym stanie, bielutki. Dostalam cos zszarzalego, nieladnie pachnacego, do tego byly "gratisy" bodziaki mocno uzywane, "sliczny" pulowerek, taki caly sztuczny i ohydne jakies czapeczki, no ale powiedzmy ze tego nawet nie biore pod uwagem, choc ja osobiscie wstydzilabym sie takie cos komus dac.
Co prawda zaplacilam za to jakies 15 zl plus przesylke, paczka zreszta tez dotarla w strzepach... ale zastanawiam sie czy nie dac negatywnego komentarza czy po prostu napisac tylko kobicie co o tym mysle...
a Wy jak byscie zrobily na moim miejscu?
Ja wystawiłabym neutrala lub negatywa. Bo według tego co piszesz towar jest nie zgodny z opisem :/ ... Nieładnie bardzo tak kulki lecieć

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No dobra, wklejam...
Jedno z przewijakiem drugie bez. Z baldachimu raczej zrezygnuje ale chcialam zobaczyć jak wygląda w całości.

Czy ktoś by powiedział, że spodziewam się dziewczynki??
Za to nadrobię ciuszkami
O WOW! Wygląda fantastycznie!!!! Baldachim też całkiem nieźle Ale może by zrobić tak jak na aukcjach niektórych jest. Że jest kawałek tylko u góry takiego normalnego materiału, a reszta moskitiera? Wtedy miałabyś funkcjonalny baldachim a z materiału który by Ci został mogłabyś zrobić - idąc przykładem innych - przyborniczek Hmm?
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:03   #4523
NaTaLaLa
BAN stały

Dziewczynki, nie wstawiajcie zdjec bo ja w depresje popadne :/
super wygladasz, i taka szczuplutka i brzusio zgrabniusi....ajjj zazdrosc razy MILION!

A ja zajrzalam na Allegro bo szukam rozka dla niuni i przy okazji zajrzalam na ciuszki i musze powiedziec ze jestem w szoku!!! SKAD TE CENY!!!!!!! nawet hurtowo..... przeokrutnie drogie, wspolczuje Wam naprawde...domyslam sie jaki to wydatek...ja za nowe ubranka place w porownaniu do Was grosze, a ceny butelek TT to chyba z kosmosu.....szok szok szok szok szok szok szok!!!!!
Stary 2010-01-30, 21:04   #4524
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a od poniedziałku ma być tydzień maluszka w LIDLU mnie wczoraj teściówa kupiła kocyk z polaru w lidlu właśnie ze Star Wars...no comments PASKUDNY!!!
DZIĘKI ZA INFO Może pójdę popatrzę W sumie mam jeszcze sporo do kupienia Może akurat coś fajnego w łapki wpadnie

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zdecydowalismy tez ze malucha bedziemy kapac w pokoju a nie w lazience, bo przy lazience sa drzwi wyjsciowe a wiadomo ze latem sa otwarte caly czas ...
i decyzja o kapaniu zostaje taka ze maly bedzie w pokoju kapany
U nas łazience nawet nie byłoby na tyle miejsca. Poza tym mam nadzieję mieć wanienkę na stelażu, więc powinno być wygodnie w pokoju Rozstawię koło łóżeczka, na przewijaku (który będzie na łóżeczku) poukładam kosmetyki kąpielowe i ręcznik i jakoś powinno to wszystko grać ...

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
sprawdzam wytrzymałość krzesła :P
czy czasem nie pęknie jak się oprę....
wytrzymało
OOOO! No ślicznie! I pomyśleć że to 35 tydzień Wyglądasz ślicznie! A brzuszek pierwsza klasa!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-30, 21:05   #4525
NaTaLaLa
BAN stały

Leci wlasnie w tv na discovery health dokument o dziewczynce ktora urodzila sie 'syrena'...nozki zrosniete :/ tragedia
Stary 2010-01-30, 21:06   #4526
drcron
Zakorzenienie

dziekuje az sie zarumienilam ale to jedyne zdjecie z ostatniego czasu gdzie wyszlam kozystnie hehe moze dlatego ze to nie maz robil

Stary 2010-01-30, 21:06   #4527
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale sie wkurzylam na ten aparat, czesc rzeczy wam w takim razie pokaze:P, skarpetusie, czapeczki, kombinezonik, kurteczke:P i pare innych
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:07   #4528
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Rozwaliłaś mnie tymi bodziakami-cudai też takie chcę,a u nas nie ma-przynajmniej ja nie wiedziałam;/
Mi przybyło 6 kg,ale dopiero teraz ruszył mi brzuch-mąż codziennie jak wraca to robi oczy i mówi jak mi brzuszek urósł i w ogóle wszyscy widzą-ja sama również.W sumie nie wiem gdzie mi te kg poszły,bo dalej się mieszcze w dzinsy z przed ciąży.

Dziewczyny czy wam też jakoś tak dziwnie piersi ciemnieją?moje wyglądają jakbym opalala je w solarium-codzień to mają więcej brąz-może tak mają te z ciemniejszą karnacją
drcron ale ślicznotka z Ciebie i tak zgrabnie z brzuszkiem wyglądasz
ja tez mam 6 kilo na plusie a to juz koncówka aktualnie 59, przed ciaza 53 mysle ze do 62 gora dobije wiecej raczej nie.

A co do piersi... hmmm...
brodawki mi sciemniały i otoczki sie takie brazowe zrobily, do tego wyszlo mi mase zył i mam takie ... hmmm jakby grudeczki drobniutkie, po pare na brodawce, wczesniej tego nie mialam.. to chyba jakies gruczoły... nie wiem... ma ktoras tez tak?
Stary 2010-01-30, 21:08   #4529
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron faktycznie super wyszlas, ja chyba nawet nie mam zadnego zdjecia tam miedzy bogiem a prawda;/
A.Camus
Stary 2010-01-30, 21:09   #4530
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
OOOO! No ślicznie! I pomyśleć że to 35 tydzień Wyglądasz ślicznie! A brzuszek pierwsza klasa!
dziekuje
brzuszek własnie teraz faluje ojj mała urzadza sobie chyba potancówke wyglada to jak scena z filmu obcy ;D

NaTaLaLa
leci jeszcze ten program??

Edytowane przez asienka240
Czas edycji: 2010-01-30 o 21:12
asienka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości