|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
nie jestes,nie jestes
![]() ja młodsza o rok ![]()
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Hihihi
![]() ![]() Rocznik 96' jesteś ? ![]()
#4503 |
Przyczajenie
|
Witam!;d
Widzę,że ostatnio dodajecie swoje 'dane' więc też dodaję. wzrost : 165cm waga : 53kg / 54kg , mam takie wahania wagi I przedstawiam wam moje U śniadanie - jajecznica z dwóch jajek, z pomidorami i cebulką + kawa z mlekiem3% + kromeczka razowego chleba II śniadanie - coś al'a koktajl z herbatników(trzech) i malin mrożonych obiad - udko z kurczaka pieczone w piekarniku + fasolka szparagowa (duuuuuużo) podwieczorek - jabłko,brzoskwinia,kawa mlekiem kolacja- 2 x kanapka z twarożkiem i rzodkiewkami w ciągu dnia dużo wody i czerwonej herbaty co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
taaak, ale ponoć jestem bardzo dojrzała jak na swój wiek, sama zresztą uważam, że jestem zbyt dojrzała
![]() RudaAga: Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
wczorajsze p pt rodzice zabawiaja sie w kucharzy
![]() ![]() I. 8 pancakes-2 polane syropem klonowym, 2 z nutellą i bananem, 2 z roztopionym paskiem białej czekolady ![]() 3 brzoskwinie, paczka gum w kształcie, kolorze, i wzorze ![]() II. bagietka 180g (tak pisało) pszenna posypana słonecznikiem podzielona na 4: - z masłem,serem,pomidorem,pa pryką, rzodkiewkami - z kremem truskawkowym iiii malinami ![]() - z masłem i smażonymi pieczarkami w plasterkach - z masłem orzechowym i...pistacjami ![]() III. mieszanka różnych rodzai ryżu - baaardzo duzo, 3 filety rybne okrągłe średniej wielkości w panierce piiiikantnej ![]() ![]() IV. kilkanaście ciastek a'la pieguski-ale własnej roboty ![]() V. kilka wafli ryzowych (4?)posmarowanych masłem orzechowym i nutellą, kawał rolady jagodowej. kilka fistaszków(dokonczylam paczke ![]() VI. kromaa chleba bananowego z nutellą i bananem ![]() jajecznica z 2 jajj z kiełbasą śląska masełkiem rzodkiewami,paluch razowy grubo z masłem i serem topionym goouda (4 plastry) a po ciastka ala pieguski
#4507 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie
50kg/165cm/16lat/codzienne ćwiczenia I omlet (2 jajka, 2 łyżki mąki): pół z jogurtem greckim, jabłkiem (pokrojonym na plastry i upieczonym w mikrofali) i orzechami nerkowca, pół z konfiturą truskawkową i otrębami pszennymi, kawa zbożowa z mlekiem i cukrem waniliowym II pół grahamki z serkiem ziołowym, ogórkiem i szczypiorkiem (nie umiałam więcej po tym śniadaniu ![]() szklanka soku marchewkowego III makaron z pszenicy durum polany oliwą z oliwek, zielony groszek, potarty ser żółty i kawałek piersi z kurczaka (niestety smażony na oleju, bo zostało z urodzin, a mama smażyła kurczaki) deser: gruszka, 2 kawałki arbuza, garść winogron IV duży kawałek rolady lodowej, na to pokrojone pół banana i sypnięte płatki migdałów będzie: V jakieś 3 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, pomidorem i sałatą + płat wędzonego pstrąga Co sądzicie? ![]() Edytowane przez slyvvia Czas edycji: 2010-07-25 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
U
I(7.00): jogurt naturalny z 2łyżkami otrębów, garstką orzechów włoskich i bananem ( ![]() 30min interwałów, rozciaganie II(11.00): kromka domowego ciemnego chleba na zakwasie posmarowana serkiem homo naturalnym, pomidor, herbata III(14.00): gotowany kurczak z warzywami w sosie curry, kawałek chlebka naan z ciemnej mąki, herbata (restauracja indyjska ![]() IV(17.00): kawałek melona, plaster arbuza V(18.00): serek homo naturalny ze szczyptą kakao, marchewka, kawa ze słodzikiem (kolacja wcześniejsza, bo idę na imprezę) I jak? Edytowane przez magdalenka_89 Czas edycji: 2010-07-25 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
juz nie off topuje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szybko na tym tyjesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
wahania pomiedzy 47,5 a 48/165, moje u:
śniadanie: dwie kromki chleba wielozbozowego pelnoziarnistego mestemacher (to te duże, ktore wyglądają jak 4 małe kromeczki razowca kiedy są przepołowione) z masłem i serkiem rzodkiewkowym do smarowania kanapek drugie śniadanie: mieszanka płatkow + mleko obiad: dużo kapusty z cebulą, pare małych ziemniaczków deser: dwie garście płatków migdałowych + 5 orzechów włoskich podwieczorek: trzy miseczki bran flakesów o smaku truskawkowo-kokosowym ![]() ![]() kolacja: bieluch (8,5% tł gwoli jasnosci ![]()
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2010-07-25 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
raczej nie... niecaly kg w ok. 2 tygodnie
dziekuje za oceny ![]()
#4515 |
Zadomowienie
|
utrzymanie
ocenicie to? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez slyvvia Czas edycji: 2010-07-25 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
?
jak nie zmieniam????? chyba zwiększam kaloryczność, dodaję warzywa,pieczywo.... nawet oliwę z oliwek wpakowałam do frytek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trochę dobrych chęci. Co z tego, że dodałaś oliwę do frytek? Na niej powinno się smażyć max ileś tam min (Kicia gdzieś pisała ile), a podejrzewam, że Ty ten czas przekroczyłaś. owoców to ja w Twoich jadłospisach nigdy nie widziałam, a te też mają witaminy. Nie wierzę, że nie smakuje Ci żaden owoc. Proponuję przejrzeć swoje jadlospisy, poczytać uwagi które są pod nimi, wziąć 3 ( albo 10) głębokich wdechów i przemyśleć swoje menu w celu wdrożenia jakże cennych, przydatnych i wpływających korzystnie na Twoje zdrowie zmian.
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
1. trzy łyżki owsianych, trzy lyzki otrębów granulowanych śliwkowych, lyzka cherioos, lyzka frutiny, lyzka corn flakes..
2. no, dzisiaj akurat obiad nie byl zalezny ode mnie, ale tak w tygodniu to raczej sama go sobie sporządzam ![]() 3. nie jadam miesa - wedlinka odpada ![]()
#4520 |
Raczkowanie
|
Wklejam pierwszy raz moje U, proszę o ocenę i uwagi
8.00 - 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, łyżka płatków czekoladowych fitness, 3 łyżki serka wiejskiego, garść malin, 2 łyżki mieszanki studenckiej, kawa ze słodzikiem i mlekiem 0,5% 50 minut fitnesu - ABT ok. 11 - kromka pumpernikla: pół z plastrem żółtego sera i plastrem szynki gotowanej, pół z Freskiem i łososiem wędzonym, 2 plastry pomidora, kawałek arbuza ok.14 - mały kubek (180g) kefiru 0%, kilka borówek amerykańskich (w trakcie zakupów), 1l Pepsi Max (nałóg ;/) ok. 16 - 3 ziemniaki z Freskiem, 250 g. młodej kapusty, dużo koperku ok. 20 - omlet z dwóch jaj, łyżeczki mąki, trochę mleka 0,5%, z koperkiem, wędzonym łososiem smażony na oliwie z oliwek, posmarowany Freskiem, arbuz Edytowane przez antagonistka Czas edycji: 2010-07-25 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Wtajemniczenie
|
to twój tyłek na avie?
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Rozeznanie
|
UUUUU
możecie rzucić okiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
nie
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: placek (5 łyżek owsianych, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, 2 białka, aromat migdałowy cynamon) II śniadanie: sałatka (130g tuńczyka wsw, pomidory, sałata, cebula, oliwa) obiad: 50g brązowego ryżu, 120g piersi z kurczaka, sałatka (ćwiczenia) potrenigowy: kawałek szarlotki, 120g piersi z kurczaka, drugie pół brązowego ryżu kolacja: 100g białego, półtłustego sera, pomidory
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() wczoraj: śniadanie: kilka placków owsianych (płatki, jajko, troszkę mąki, cynamon) ze startym jabłkiem,czerwona herbata II śniadanie: kanapka z chleba razowego z szynką i pomidorem, duża brzoskwinia obiad: chili con carne (kawałki piersi kurczaka na ostro z czerwoną fasolą, cebulą i pomidorami) podwieczorek:jogurt naturalny ze słonecznikiem kolacja:jajecznica z dwóch jajek z plastrem szynki, pomidor i ogórek zielony dziś: śniadanie: dwie kanapki z chleba razowego z szynk.ą i serem niskotłuszczowym (17%) zrobione w tosterze, troszkę ketchupu II śniadanie: jogurt naturalny z orzeszkami ziemnymi i wkrojonym kiwi obiad: naleśniki z mąki pełnoziarnistej ze startym jabłkiem podwieczorek: serek wiejski z cynamonem i tabletką słodziku kolacja: sałatka warzywna z kawałkami kurczaka ![]()
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
a oto moje dzisiejsze RRR
![]() Śniadanie: 2 kromki ciemnego pełnoziarnistego chleba: pierwsza z sałatką z tuńczyka (jakieś 80g), druga z serkiem wiejskim (ok.50g), kawa z mlekiem II śniadanie: jabłko (wiem wiem dość mizernie, ale na nic innego jakoś nie mialam ochoty, mam @ i to pewnie dlatego) Obiad: 3 łyżki kaszy gryczanej+ jajko sadzone+ "surówka": 2 ogórki, 2 łyżki jogurtu naturalnego, troszkę czosnku do smaku ![]() Podwieczorek: 100g twarogu półtłustego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, pomidor, 2 ogórki Kolacja: serek wiejski 200g, wielgachny pomidor (był pyyyszny! ![]() Kochane mogłybyście zerknąć i ocenic?? Co jeszcze powinnam zmienic, co dorzucic, z czego zrezygnowac?? Z góry dziękuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Izaczka
![]() ![]() ![]() moje U; I. 5 grubaśnych babcinych racuchów(z kwaśnej wiejskiej śmietany ze startym jabłkiem cynamonem i posiakanymi włoskimi) -z masłem orzechowym,miodem,sezazme m -z masłem orzechowym,nutellą rodzynkami w czeko i bananem(uzaleznienie moje) -z stopioną białą czeko i posypana wiórkami kokosowymi -z konfitórą z całymi wiśniami i startą milką -z roztopioną milką i posypana płatkami migdałowymi 0,5l wiejskiego mleka z lodami,cukrem,czekoladą II.4 grube kromy wiejskiego chleba (na zakwasie z otrębami,słonecznikiem,si emieniem,itd.itp) -z gruuubą warstwą osełki,pomidorem,papryką i soląąą ![]() -masłem,z goudą,majonezem,pekinką,k ukurydzą,pomiodorem,wędzo ną szynką, ogromnym jajcem na twardo -z masłem(zawsze używam masła..) wędzonym serem i wędzoną kiełbaską papryką -z masłem pieczarkami(smażonymi)szy nką serem kukurydzą,szczypiorem papryką i ogórasem iii do mikrofali+majonez%ketchuu p ![]() pół marsa, i pasek kinder bueno (na pół z braciszkiem) 2 szkany Kubusia brzoskwinka..? albo dwie ![]() III.(znów ta ohotka na słodkie @robi swoje ![]() IV.zupa krem z culinii z groszkiem ptysiowym, 12pierogów ruskich ze skwareczkami, 6 pierogów z jagodami masłem śmietaną wieską i cukrem na deser. (mam w domu tone milki..czekolday,ptasie mleczka poprostu 4kartony milek ![]() ![]() V.znów w kinie duża paczka orzeszków posypypce słodke chilli ![]() VI.jajecznica na boczku ![]() po szkana spienionego wieskiego mleka (prosto od krowy...) i 2 babcine jeszcze gorące ogromne oponki ![]() (dziś już się ich tak najadałmm że pękam są przepyszne..) wakacje u babci... chciałabym jeszcze przytyć bo moje gin. mówi że z tą wagą będę miała ogrooomny problem z utzrymaniem @.. ale będę optymistką ![]() pozdrawiam ![]()
#4529 | ||
Raczkowanie
|
cieszę się, metodą prób i błędów doszłam mniej więcej do tego jaki jadłospis działa u mnie na R
![]() Cytat:
Cytat:
nie ma nnkt, nie ma mięsa, za duzo nabiału ![]()
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Moje U:
Ś: 3 grubaśne pancakes 1 z miodem i solą ![]() ![]() ![]() 2gi z rozpuszczoną gorzką czeko posypane płatkami migdałów z kandyzowaną skórką pomarańczy 3ci solo z cukrem pudrem i syropem klonowym mleko IIŚ: mega przesyt więc będzie : wiejski z rzodkiewami i szczypiorkiem O: dziś obiad uroczysty więc: kurak smażony w glazurze czosnkowej sos z sera mascarpone z masłem orzechowym makaron tagiatelle suto okraszony cebulką zeszkloną na masełku i pietruszce sok ze świeżych pomarańczy Podw: napewno muffinka z wczoraj karmelowa, wypiek siory-MNIAM! capucino milka K: jajco na twardo do razowca,który sama upiekłam! ![]() ![]() sałatka z różnych warzywek z sosem vinegret! w ciągu dnia duużo mięty
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.