|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
a ja tez sie pochwale
![]() bylam dzis w lumpku,chcialam kupic moze jakis jeszcze z jeden kombinezon maluchowi a za 10 zl kupilam sobie PIEKNY kozuch ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- no i kupilismy malej puzzle piankowe na podloge zeby jej po pleckach nie ciagnelo ![]() fajne takie....obraz ksiezniczek, nie ma zadnych wyciaganych elementow ktor moglaby zjesc..
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
KAsiu pomyliłam się widocznie
![]() ![]() Weronisiu Ślicznie ![]() ![]() Pandziolka jak to odgryzł ci kawałek sutka?? oo maatko to silny uchwyt miał? I co zagoiło ci się już??? Darusiu no po pochwal sie tym korzuszkiem! Kurnaa ja to nie mam nic na zimę.. A my dzis na szczepienie, praktycznie zaraz a ten co??? Śpi jak suseł, chyba przeczuwa ze coś go czeka i nie chce się budzić...Ah będę płakać razem z nim...
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-13 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Witam skarby
![]() Ja już zaliczyłam rano badania, boziu byłam taka głodna, że aż mi było niedobrze... Ale po powrocie czekało na mnie pyszne śniadanko.. nadrobiłam zaległości.. Mężuś się postarał ![]() ![]() Dzisiejsza nocka była straszna ![]() ![]() ![]() Weronisiu - zdjęcia śliczne, dla takich chwil warto żyć ![]() ![]() ![]() Kasiu - ubranka dla Anulki cudowne, ach można stroić te małe księżniczki ![]() Darusia - no to zaszalałaś kobieto ![]() Monia - ja tez drugi raz pakowałam torbę, miałam już wszystko przygotowane, ale wyszło jak wyszło z podtrzymaniem no i po powrocie drugi raz pakowanko ![]() ![]()
#4504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
my rowniez nadal w dwupaku.... moze tez zlece kupno koszul mojemu mezusiowi...jakos niemam ochoty na latanie po sklepach,chociaz moze i by pomoglo ![]() DARUSIA dalej pokazuj ![]() moja Klaudia ma dzis w szkole jakas akademie na dzien nauczyciela,wraca ze szkoly i mowi ze ma sie na BALOWO ubrac ![]() ogolnie jakos czuje sie ok dzisiaj bardziej zywotna jestem niz wczoraj.....taki len we mnie wczoraj siedzial ze szok
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj byłam pełna energii, a dzisiaj... nie mam siły na nic.. poleniuchuję, póki jeszcze mogę
![]()
#4506 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciesze sie bo moja mama ma w niedziele przyjechac do Polski ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4507 |
Rozeznanie
|
A ja sobie pospałam... a podbrzusze coś zaczyna mnie boleć coraz mocniej...
![]() ![]() Monia - super, że mamcia przyjeżdża do Was ![]() ![]()
#4508 |
Zadomowienie
|
Cześć! Kochane ja tylko na chwilkę byłam dziś u pediatry w sprawie tego posiewu i jestem załamana
![]() Okazało się że to poważna bakteria że nie można jej leczyć w domu i że trzeba ją leczyć w szpitalu antybiotykiem dożylnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ty to się masz dziewczyno.. jak nie jedno to drugie... ech... Współczuję. Ale co będziesz z nim cały czas 24h? Jejus taki malutek a juz po szpitalach musi się ciągać... NO ale musisz sie trzymać ![]() A nas nie zaszczepili bo co? Bo pani dr nie było, gdzies se pojechała ![]() ![]() Słuzba zdrowia ![]() Kazali nam przyjśc jutro. a akurat dziś miałam auto i jutro bede musiała pedałować z wózkiem z buta w taki ziąb! ![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki!!!
Dzisiaj Ania ma gorszy dzien i mi troszke marudzi i za bardzo nie mam czasu pisac. Teraz ja wykapalam i na chwile usnela ale pewnie zaraz znowu sie obudzi. Eh to jest niesamowite jak takie kruszynki tez moga miec humorki ![]() latkoo skarbie tak mi przykro ze co chwile cos Filipkowi jest. Tyle sie nadenerwujesz biedaczko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Latko biedactwo... miejmy nadzieje, ze to nie ta bakteria. Trzymam za was kciuki.
A ja wpadlam tylko na chwilke powiedziec, ze maly przybral dzis rekordowo 50g ![]() Ale za to zoltaczka mu wrocila. A teraz jade do mojego szpitala z papierami. A jak wroce to na spacer z malym, wiec zajrze wieczorkiem dopiero. |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny Filipek ![]() Cytat:
Cytat:
A żółtaczka, siooo ![]() Mała dziś ma jakiś śpiący dzień.. Spala od 9 do 12.30, 1,5 godz się pobawila, leżała w łózeczku, bawiła sie kołderką, patrze - śpi... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Kardashi to chyba powód do radości, jak dziecko śpi
![]() Mój śpi prawie non stop. Prawie, bo dziś w nocy postanowił nie spać i szukać smoczka. Od 1 do 5 rano wpychałam mu smoczka, on go gubił, znowu wpychałam i tak w kólko. Do tego wiecznie włączający się alarm monitora oddechu i serca. Dobrze, że Pascal jest przy tym taki spokojny i pogodny, wcale nie płacze. W końcu gdy mały zaczął wymiękać ok. 5.00 to przyszła pielęgniarka , że trzeba go budzić, bo pora karmienia. No myślałam, że się rozpłaczę. Do 6 zajęło mi przewijanie, karmienie i odciąganie pokarmu. Zasnęliśmy, a o 7.30 zadzwonił mój mąż .... przepraszał że zadzwonił i kazał mi dalej spać. Ale o 8.00 ktoś zaczął młotkiem walić w ścianę, bo tu remontują jeden oddział, no i nie dali mi pospać. Jestem wykończona. Przed moim wyjściem na spacer przyszedł lekarz z wynikiem bilirubiny i stwierdził, że można ewentualnie zaliczyć go normy i mały nie musi iść pod lampe ![]() Ale, że jest żółty, to jutro rano znowu będą go kłuć, żeby sprawdzić poziom bilirubinki. Dziś pobierali mu z głowy, bo na rączkach już nie ma gdzie kłuć. Skąd wezmą mu jutro? Zaliczyliśmy spacerek. Mały dalej śpi. Może uda mi się zdrzemnąć zanim się obudzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Weronisia super ze Pascalek przybiera na wadze. Nim sie obejrzysz bedziecie juz w domku. No i miejmy nadzieje ze nie pojdzie pod lampy. Trzymam za was kciuki caly czas
![]() Moja mala marudka sobie spi wiec moge troszke popisac ale widze ze jest dzisiaj cichutko tutaj jak nie wiem. Wogole to jestem ciekawa co z agrafka bo w ostatnim poscie napisala ze czeka ja szpital i po tym juz zero wiadomosci. Oby wszystko bylo ok... Zalaczam moje dzisiejsze dzielo. Mialam chwile to sie pobawilam zdjeciami. Zdjecia z ostatnich kilku dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
Latkoo- Trzymajcie się skarby, mam nadzieję, że te wyniki to pomyłka i w powtórce nic nie wyjdzie!!
![]() Weronisiu - no to brawo dla Pascalka, że tyle przybrał.. ![]() ![]() Kasiu - zdjęcia śliczne!!!! Boziu Anulka taka malusia księżniczka!!! Fajny kurczaczek w tym czerwonym pajacu.. a jak ślicznie się śmieje, no dosłownie nie można oderwać oczu... a mamusia jaka szczęśliwa .. buziaczki dziewczynki ![]() Ja jutro do położnej i ginka z wynikami , a już ostatnio myślałam, że mnie to ominie... Mąż się śmiał, że mnie jutro zawozi, a odbiera nas oboje, tzn. mnie z Kubusiem ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc dziewczynki ![]() ![]() ![]()
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 ![]() Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-10-13 o 20:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry, a raczej dobry wieczor- zaraz was doczytam
U MNIE DZIS KOSZMAR!!! PRZEZ MOJĄ TĘPA ŁEPETYNE!!!!!!!!!!!! AŻ MI SIEBIE ŻAL ŻE TAKA GŁUPIA JESTEM!!!!! Z mala rano bylam na szczepieniu na zoltaczke, poplakala troche i byl spokoj , generalnie bardziej plakala przy ubieraniu sie niz przy szczepionce..... poszlam sobie spacerkiem ubralam ja grubo i wyszlysmy. Wrocilysmy do domu a ona e ryk!!! GORSZY NIZ JAK MIALA KOLKI! Ja mowie cholera co jest... po 2 godzinach dalam jej viburcol, pomogl NA CHWILE , przewijam jej pieluszke a tam OGIEŃ a wczesniej przeciez tego nie bylo, w niecale 2 h tak jej sie narobilo bo mi z pampersow sie zachcialo na babydrem sprawdzic. Ale przeciez juz ponad tydzien je stosowalam i bylo wszystko dobrze, wsiadlam szybko w auto pojechalam kupic pampersy , do apteki dostalam nanozin w sprayu po kapieli jej popsikalam i bylo normalnie widac jak ta czerwien a raczej bordo blaknie. A ja ja pol dnia bawilam, pic dawalam jesc, a ja dupcia szczypala !!! Ale jestem kretyn ![]() az mialam lzy w oczach jak ta pupke zobaczylam, ze to przeze mnie ale ja jej nie chcialam przeciez krzywdy zrobic ![]() kupilam jej juz dzis na zime kombinezon ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- zdjecia przepiekne!!! weronisiu oby mu nie wzrosla bilurbina i wstretne lampiska nie byly juz potrzebne!
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
na zyczenie chwale sie
![]() kombinezonik malej pochwale sie jak slicznie zasnela na boczku bo ona nie nawidzi na boku i ma plaska glowke ale pediatrzy mowia ze jeszcze jej sie uksztaltuje bo juz teraz sie rusza to inna sprawa moj kozuch ( na zyczenie) no i Olinek na nowych puzzlach
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
co do usg gen mi gin powiedziala ze powinno sie robic miedzy 10 a 12 tyg ale wiadomo ze jedni i w 14 robia i uwazaja za norme, takze bedzie ok!
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Hej skarby
![]() Nie było mnie wczoraj, bo ciocia miała urodzinki i pobalowaliśmy, TZ był z maluchem a ja imprezowałam ![]() Mam wieści od Latko, położyli ich w szpitalu z powodu tej bakterii, wstępne wyniki badań sa dobre na szczęście!!!!!!! Nie wie jednak ole poleżą. Jestem z nia w kontakcie, także bede pisac co u nich. Kochana Karolinko trzymamy mocno kciuki żeby szybko Was wypuścili i żeby Filuś był zdrowiutki! ![]() Darusia kochanie to się zdarza, nie wyzywaj na siebie!!!!!!!!!!! tak to jest , ze nagle moga się odparzenia zrobić i nic na to nie poradzisz!!!!!!! Wyleczy się jej dupeczka szybko, zobaczysz!!!! Te puzle są cudne!!!!!!!!!!! My mamy z cyferkami wyciąganymi, bo z księżniczkami to nie bardzo ![]() ![]() Co do główki, widzisz nam natłukli do głów ,ze ta deformacja musi być korygowana, Fifik z prawej strony miał wklęsłą głowisię, bo on na prawym boczku kochał leżeć albo na pleckach i główka na prawy bok, bo i koryguje mu to i kłade na lewy, a raczej kładłam , od 5 dni spi na plecach i z glowa na bok, tyle,ze on teraz i tak ja obraca wiec zasypia z glowa na lewo a jak w nocy zagladam, to jest na prawej i powiem Ci,ze pieknie sie to prawie wyrownalo, ale w sumie i tak samo sie wyrowna nei ma co az tak sie tym przejmowac. A powiem Wam,ze mały dzsiaj spał od 19:30 do 6:30!!!!!!!!! Normalnei szok, w nocy tylko smoka mu dałam raz, bo się kręcił i dalej spał. Weronisiu super, ze Pascalek nie musi byc pod lampa!!!!!!!!!!!!!!!! Z tym smokiem mozna oszalec no nie? Te łobuzy go ciągle wypluwaja a potem jęcza , ze chcą ![]() ![]() Kasieńko piekny kolaż! Mała jest przesłodka!!!!!!!!!!!!! Anulko ja miałam usg genetyczne w 11 tc więc tak jak Ty bedziesz miała. Trzymam kciuki , na pewno wszystko bedzie super!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Kasieńko bidoku ile Ty jeszcze się będziesz kulać? ![]() ![]()
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
carolq dokladnie to taki pajacyk
![]() Jeszcze moze z tydzien i u nas tez bedzie juz za maly a na 74 jest wczoraj na szczepieniu wazyli kluche i wazy 9200!!
![]() |
#4521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to tylko czekać aż w końcu Was wypiszą.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też mam kombinezon na zime.. czeka i czeka.. Ale jestem ciekawa czy jak będzie zima to czy będzie dobry, a nie za duży. To rozmiar 6-9mies/74. No i jak ma być zima jak przepowiadają pod koniec października to będzie duuużo za duuży ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
ten na moja tez jest za duzy ale wole zeby miala za duzy niz za maly czy taki akurat
![]()
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja ma chwilkę powiedzieć ze my juz po szczepieniu. Z miśkiem wszystko w porządku, był dzielny ![]() No i waży 6900 i 65 długi ![]() Moj mały klocuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
hej a ja znowu z małą na ramieniu piszę..... bidoczek wczoraj miała szczepienie i tak płakała...a my z nią...w obie nóżki i rączkę....
![]() LATKOO, ty bidoczku wczoraj się prawie popłakałam jak przeczytałam o was, ty się biedna z Filusiem tak wyjeździsz po szpitalach, trzymaj się i bądźcie dzielni!! Carolku, Fifik ci super pospał! moja jak ją nakarmię przed 21 bo wtedy ma ostatnie karmienie (zazwyczaj) to budzi się koło 1 a potem koło 4 i dopiero ok. 6... to chyba jak na karmienie cyckiem tragedii nie ma? ale ostatnio trochę się jej już rozregulowuje ten rytm. Weronisia, super że wywalczyłaś to karmienie, jak oni tak mogą pakować w niego... skandal to jest naprawdę, to przecież twoje dziecko i możesz go karmić jeśli tylko chcesz! przecież on już nie ma takiej małej wagi, niech nie przesadzają, może tak ma, że będzie drobny i powoli sobie przybiera, co oni chcą z niego zrobić jakiegoś Pudziana??? ![]() Darusiaa, nie wyrzucaj sobie.... człowiek się uczy na błędach! chyba też mam tego bodziaka ![]() ja dzisiaj oczekuję huśtawki takiej: http://allegro.pl/fisher-price-husta...256819793.html bedzie miała komplecik z tą matą, którą już dostałam: http://allegro.pl/fisher-price-mata-...255196423.html a no i pochwalę się: mój klocuś waży już 4,5 kilo!!!!!!!!!!!!!!!:brzyd al: puciek jeden! |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
metropolitan ja na twoim miejscu po pierwszych slowach polozyc dziecko, dac i tak dalej juz bym sie odezwala i pewnie bylby dym takze podziwiam za wytrzymalosc.
dzieki laski-kochane jestescie! ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- my mamy te druga hustawke w hisher price rainforesta i mala ja uwielbia. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- mate tez mamy z tiny love zoo tylko ze u nas od podlogi ciagnie bardzo wiec jej klade puzzle i sobie lezy a nieraz na puzzle jeszcze ta mate.
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Czesc skarby!
Dziekujemy z Anulka za komplementy ![]() A u nas tez rekordowa nocka ![]() ![]() Jutro idziemy z tz-em na to wesele i malenka zostanie z siostra tz-a na caly dzien i cala noc. Jeszcze nigdy jej z nikim na tak dlugo nie zostawilismy. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... Latkoo trzymam kciuki za Filipka zeby szybciudko zwalczyl ta bakterie ![]() Darusia super ten korzuszek. No i Twoja kluseczka jak zawsze usmiechnieta ![]() ![]() skorpionek trzymam kciuki zebys ty juz tam zostala w tym szpitalu ![]() ![]() metropolitan boze ale babsko ci sie trafilo. Nastepnym razem jej cos powiedz bo takim to trzeba ucierac nosa a nie tolerowac. Ja mam 2 kombinezony dla Ani i oba sa jeszcze za duze ale w tym mniejszym juz smiga. Smiesznie wyglada ale i tak jej wtedy cieplo wiec dla mnie bez roznicy, dluzej posluzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale babsko!! ![]() ![]() Ale ładnie przybiera ![]() Fajna huśtawka ![]() Ciekawe czy długo Wam posłuży ![]() ![]() Cytat:
Ładnie pospała ![]() ![]() Ja małej nie zakładam jeszcze kombinezonu. Za ciepło u nas ![]() Blanka od samego rana daje.. aż mnie głowa boli od pisków, krzyków ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Cześć skarby !!
Byłam u ginka i nic... powrót do domku... jutro mam ktg... co prawda on jutro nie przyjmuje , ale mam z wynikiem podejść do niego na oddział.. muszę dzisiaj zabrać się za ostre porządki, schody itp. to może jakieś skurcze się ruszą i może by się rozkręciło... Ogólnie złapałam mega doła..., zaczynam się bać o maluszka... łożysko już miesiąc temu było w pełni dojrzałe więc teraz może być różnie... nawet położna i lekarz kilka razy dzisiaj powtarzali, żebym obserwowała ruchy... wiem, że wam marudzę ale naprawdę już mam dosyć.. no i strasznie się denerwuję!!!!!!!!!
#4529 |
Zakorzenienie
|
Karolinko super ta huśtawka! Ja mam z BrightStarts i też jestem mega zadowolona,ale mały w niej usypia głównie siedziec woli na kolanach
![]() ![]() ![]() Kotuś biedna Blanusia, te szczepionki sa wstretne, nas w 1 nożkę 1 ukłucie czeka w środę prawdopodobnie, w pon mam dzwonić, to już 2 dawka no i 600 zł, potem 300 i spokój na parę miesięcy. A wrednej babie powinnas była nazdac, motyka jedna! Ja bym jej do sluchu powiedziała! Na pewno Blanusia tez swój rytm wkrótce ustali, i tak Ci super śpi na cycusiu! Kasieńko udanej zabawy kochana, jak ja bym gdzies poszła...I Anulka też pięknie spała!!! Powoli nasze maluchy załapują kiedy jest noc ![]() Kasieńko jejku niesamowite, ze tak długo nic się nie rusza, a popatrz jak było kiepsko, mogłaś urodzić już dawno, masz rację poruszaj się, może się ruszy! I nie martw się, na pewno z Kubusiem jest wszystko super! Linuś no gratulacje, niezły klocuś z Miśka!! A pytałaś o to napięcie mięśniowe?
#4530 |
Rozeznanie
|
Dzięki Karolinko
![]() ![]() ![]() Dzisiaj ostre porządki, jeszcze zakupy.. jutro jeszcze porozmawiam z lekarzem , o tym łożysku... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.