|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Witajcie po raz kolejny
![]() jeszcze jedno pytanie, może któraś z Was miała podobnie, parę dni temu zauważyłam niewielkie krwawienie, zwiastun ciąży czy tabletki (dodam, że okres powinnam dostać za ponad tydzień) ? trzymam kciuki za wszystkie testy, niech będą takie, jakich oczekujecie ![]() (jeśli któreś z moich pytań/stwierdzeń/komentarzy wydaje Ci się głupie, bądź cierpliwa i powstrzymaj się od ciętych ripost ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Przyczajenie
|
Witam. Wczoraj odwiedziłam ginekologa, tak o dla pewności. Dowiedziałam się że to graniczy z cudem więc bardzo się uspokoiłam. Dziękuję za porady
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Możesz wykonać test już. a drugi dla pewności za kilka dni. Wydaje mi się że bobo testy są czułe, wg ulotki wykrywają ciążę 7 dni od stosunku (w moim przypadku tak wykonywałam test i wymik był zgodny z prawdą). Krwawienie mogło być implantacyjne, ale nie musiało. Test powinien prawdę pokazać ![]()
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Byłam już na tym wątku, ale dalej dostaję schiza...
Mianowicie po stosunku bez zabezpieczenia w 8dc (cykle 30 dniowe), wzięłam w 33 godzinie tabletkę po, dostałam po niej krwawienie, a jakiś czas później miałam klasyczne objawy jak przed okresem: wahania nastroju, zdenerwowanie, ból piersi itd. i ten okres dostałam idealnie wtedy kiedy powinien przyjść (mimo tej tabletki), a kiedy się skończył te objawy ustąpiły. Jednak naczytałam się że w ciąży też można jeszcze kilka razy krwawić i znowu spokojna nie jestem... Jak takie krwawienie w ciąży wygląda, czy można je pomylić z okresem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() cóż, co ma być to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny ja piszę w zw. z temperaturką. Nie mierzyłam jej cały cykl tylko w ostatnim tygodniu. @ miałam 3-go października a a dziś temp spadła o 1 stopień. Czy taki spadek na 2 (do 5) dni przed spodziewaną @ przekreśla moją szansę na dzidzię w tym cyklu? W piątek planuję test ale bardzo się martwię że nici z tego ;/
"Dobry przyjaciel widzi pierwszą łzę, łapie drugą i powstrzymuje trzecią" Edytowane przez jolajolly Czas edycji: 2011-11-02 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co robić. Jestem w 58 dc. Temperaturę zaczęłam mierzyć z 2 tyg temu i cały czas jest 36.6. Nie wiem czy miałam owulacje. Chciałam zapytać czy możliwe jest zeby owulacja była a temp nie skoczyła do góry??
Bo tydzień temu mnie bolały jajniki i miałam rozciągliwy śluz. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- test bhcg robiłam 19,x. i wyszło >1. Ale zastanawiam się czy mogłam miec owulację poźniej |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
clauddia87 58 d.c? Podejrzewam, że chodzi ci o 18 ![]() Pozdrawiam.
"Dobry przyjaciel widzi pierwszą łzę, łapie drugą i powstrzymuje trzecią" Edytowane przez jolajolly Czas edycji: 2011-11-02 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
nie chodziło mi o 58 DC 2 miesiące juz nie mam okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Hmm a co było powodem zakłócenia? Czy mierzysz temp zaraz po przebudzeniu przed wstaniem z łóżka? Opisz więcej.
#4512 |
Raczkowanie
|
problem w tym że nie mierzę temp od początku cyklu... ale od 10,x i cały czas mam 36,6. Jakiekolwiek oznaki owulacji miałam dopiero po 20,x, a test bhcg robiłam 19.x. I jak narazie nie czuje zeby okres mieł przyjsc. NIe wiem czy jest opcja zebym zaszła po 20.x. już zaczynam świrować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu skonsultowała bym to z lekarzem. Sam fakt tak długiej przerwy między @ jest niepokojący. Warto porobić badania i poznać przyczynę takiego stanu rzeczy. Nie mogę Ci powiedzieć czy jesteś w ciąży czy tez nie skoro cykl masz tak pomieszany ;/ Obowiązkowo wizyta u lekarza. Daj znać jak poszło i czy wszystko ok.
Pozdrawiam ![]()
#4514 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie. Na wielu opakowaniach testów ciążowych jest napisane, że można je robić w pierwszym dniu oczekiwanej miesiączki. Ja miesiączkę, miałam, ale skąpą (a może mi się tak wydaję) i zrobiłam test dzień po. Był na pewno tydzień od ostatniego współżycia (nawet dwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
Na testach pisze, że wykrywają tygodniową ciążę co nie oznacza, że tydzień po stosunku. Do momentu stosunku trzeba doliczyć kilka dni na ewentualne spotkanie plemnika z jajeczkiem (nawet do tygodnia). Test pokazuje nam ciąże tydzień PO ZAPŁODNIENIU
![]() ![]() Zalecane jest testowanie w pierwszym dniu @. Ma to szczególne znaczenie gdyż duży procent ciąż poraniamy samoistnie z terminem @. Niestety tak nas stworzyła natura ![]() A co rozumiesz przez skąpa @? Nie zalicza się do @ krwawień plamistych - czyli takich przy których wystarczyła nam wkładka. Jeśli krwawiłaś mocniej, żywą, czerwoną krwią uznawane jest to za @ nawet jeśli trwało 1-2 dni.
#4516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Raczkowanie
|
Zdarzają się @ w ciąży ale z tego co piszesz to współżyłaś z zabezpieczeniem więc ryzyko na "wpadkę" jest równe praktycznie zeru. Miesiączkę miałaś prawidłową więc myślę, że nie ma powodu do obaw. Ja dawniej krwawiłam po 7 dni obecnie czasem się zdarzają tylko 3 więc widzę, że organizm się zmienia. Nie ma na to reguły. Jeśli martwisz się o ciąże nadal to zrób sobie test 2 dni po tym. Z tego co rozumiem i dobrze wyczytałam między wierszami to test wyszedł negatywnie ale nadal się boisz że możesz być?
#4518 |
Raczkowanie
|
Tak dokładnie, test wyszedł negatywny. Ale ostatnio męczą mnie takie nudności wieczorne, że chyba sobie wmówiłam tą skąpą miesiączkę. W dodatku jestem strasznie zmęczona i jakaś taka drażliwa. Ale to mogą być symptomy wszystkiego i niczego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze to się nie stresuj. Takie objawy to nawet pomiesiączkowe mogą być. Im człowiek bardziej się nakręca tym jest gorzej
![]() ![]() Tak jak pisałam jak się będziesz nadal stresowała to test za 2 dni. Kolejny negatyw i kamień spadnie Ci z serca ![]() Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłam ![]()
#4520 |
Rozeznanie
|
No więc. Oczywiście jak już kupiłam ten test to nie wytrzymałam i zrobiłam go niedawno. No i juz sama nie wiem.. Były dwie kreski, z tym, że ta druga to taka bladziutka, że na poczatku jej nie zauważyłam, dopiero jak spojrzałam w świetle dziennym. Więc chciałam zrobić zdjęcie, co by pokazać TŻtowi, tylko, kiedy przyleciałam z aparatem to tej kreski już praktycznie nie było.. jak myslicie, powtorzyc test jutro rano, czy juz sobie darowac i zrobic jak bedzie mi sie okres spoznial..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpadam chyba w panikę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki.
Mam roblem, tzn. nie ja, ale mój facet. Ostatni okres miałam 25 września i dostałam go dziś (2 listopada) w chwili gdy się kochaliśmy. Przepraszam za wyrażenie ale gdy robiłam mu "loda" to moja ręka dotykała też jego naślinionego członka całego i u nasady, a potem gdy się kochaliśmy (nie wiem jaki odstęp czasu, może 5-10 min) naśliniłam rękę (tą którą go dotykałam po podczas miłości francuskiej) i tą ślinę rozprowadziłam po jego penisie który był w prezerwatywie, czyli po prezerwatywie, a potem we mnie "wszedł". Mój facet boi się, że coś mogło się dostać do środka przez to że najpierw robiłam mu "loda", dotykałam jego członka ręką, a potem tą ręką na której była ślina rozprowadziłam tym samym ją po "gumce". Dodam że ręka była po miłości francuskiej sucha, a więc pytanie, czy mogło się coś przedostać, jakaś ilość spermy tak żeby mnie zapłodnić? Mi osobiście wydaję się że nie ma takiej możliwości bo ręka była sucha poza tym po jakimś odstępie czasu dopiero ją naśliniłam swoją śliną i ją rozprowadziłam po "NIM", a do tego dostałam okres w chwili kochania się.. Bardzo proszę o odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
superMENKAAAAAAA napiszę krótko: nie jesteś w ciąży
![]() ![]() Karola8999 test nie daje prawdziwego wyniku po czasie dłuższym niż 5 minut. Miałam podobne sytuacje już nie raz, za każdym razem nie było ciąży. ruda_not_grazyna jesli u Ciebie pojawiła się ta kreska we wskazanym czasie to powtórz test za 2 dni. Ja tak miałam i byłam w ciąży ![]()
#4525 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może się odważę w końcu na test, ale bardziej się go boję zrobić niż czekać bezczynnie, boję się jaki wynik zobaczę... Wiem że to głupie i lepiej wiedzieć wcześniej jeśli już, ale na razie ciągle sobie dzięki temu mówię że w ciąży nie jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Post napisany przez keira2008 na ten temat
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
pawciania, tak, ja spóźniłam się z tabletkami a jeśli chodzi o test to mam ich totalnie dość, bo ja sie tu stresuje, nie wiem czy dalej moge sobie beztrosko żyć z moimi nawykami/nałogami itp, chce mieć czarne na białym (a raczej czerwone/różowe czy jaki to tam kolor jest) co jest grane a tutaj takie niespodzianki, mój TŻ też juz sie wkurzyl, pojechał po kolejny test (teraz pre-test, wcześniej pink espress czy coś takiego, może któraś sie nim testowała i ma jakąś opinie na ich temat) i robiłam go jakieś dwie godziny temu, sytuacja podobna, z tym, że teraz pasek był widoczniejszy z lewej strony 'okienka' coraz bledszy w strone prawa.. no i stwierdzilam ze dosc testowania, musze odpoczac pare dni
![]() Karola8999 nie kieruj się wynikiem po paru godzinach, podzielam zdanie pawciani i jolajolly, zresztą sama pisałaś, że w ulotce było, żeby sprawdzić wynik do 5 min. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
''Okres" w ciąży można pomylić ze zwykłym okresem. Są skrzepy, jest krew. Macica się powiększa więc i mogą wystąpić bóle, które występują przy okresie.
Często to można mylić. Ale wszelkie wątpliwości rozwiązuje test ciążowy z moczu, czy z krwi i wizyta u ginekologa ![]()
#4530 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Tydzień temu byłam u ginekologa i on powiedział mi, że może być za wcześnie na wykrycie ciąży przez USG. Więc też ta wizyta nie rozwiązała moich wątpliwości ![]() Od kilku dni mam mdłości cały dzień do wieczora mdli mnie niemiłosiernie..Dopiero na wieczór jest dobrze..Jeść niby mogę, ale mam uczucie sytości choć nic nie jadłam. Jak mijają mdłości to mam apetyt za 2 ![]() Nie wiem czy to ciąża czy to moje schizy..Czy robić test ciążowy czy nie?? Boję się tego trochę, bo nie jestem z domniemanym ojcem a on na pewno nie da mi pieniędzy na utrzymanie dziecka więc nie chciałabym być w ciąży. Moje pytanie do Wiażanek czy któraś miała podobne objawy?? Czy mam się czego bać?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.