|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
Tak bardzo chciałabym być w ciąży, że boję się rozczarować raz już poroniłam w 10tc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Przyczajenie
|
Hej, mam takie pytanie, ponieważ bardzo się boję że mogę byc w ciąży. Razem z moim chłopakiem ocieraliśmy się miejscami intymnymi, ale że on wcześniej już miał orgazm, to jedynie lekko mu "leciało". Czy jest możliwośc, że mogę byc w ciąży skoro nie wszedł we mnie, a ja właściwie dalej jestem dziewicą? Jeżeli chodzi o dni płodne, ostatni okres miałam 19-tego a miesiączkę mam co około 30-kilka dni. Strasznie się boję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na drugi raz się nie ocierajcie. A ciąży z tego nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Przyczajenie
|
mam jeszcze jedno pytanie. Czy wyniki testów ciążowych wykonanych 15,16 i 18 dni po stosunku są wiarygodne, czy lepiej wykonać jeszcze jeden za kilka dni. Testy były zrobione w 35, 36 i 38 dniu cyklu. Dodam, że było to te najczulsze testy o czułości 10 mlu/ml. Bo ja juz sama nie wiem, niektórzy piszą, że testy są pewne juz po 14 dniach od stosunku, a inni piszą że najwcześniej 3 trzy tygodnie po.
Edytowane przez aurelka89 Czas edycji: 2011-10-29 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
BAN stały
|
wg mnie są wiarygodne, ale jak chcesz mieć pewność zrób test z krwi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za uspokojenie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Wtajemniczenie
|
Napisane przez Elaaaa
Witam, niepokoje się ponieważ ostatnią miesiączkę miałam 21 września.. Do dziś dnia nic.. Cykle mam 28 dniowe plus 1, 2.. Dziś zrobiłam test wyszedł negatywny. Dodam, że stosowaną metodą antykoncepcji jest stosunek przerywany.. Czy jest możliwość, ze jestem w ciąży a test jeszcze tego nie wykrył?? Proszę o odpowiedź jeśli ktoś miał podobną sytuacje. Pozdrawiam cieplutko Ela prawdopodobienstwo jest duże, bo stosujesz stosunki przerywane, zrob test ponownie. Witam ponownie, zrobiłam test po raz drugi wczoraj nadal negatywny. Okresu też ani widu ani słychu. Stąd moje pytanie, czy jest możliwość żeby test nie wykrywał jeszcze ciąży? Dodam, że zaobserwowałam częste (bardzo częste) oddawanie moczu i co mnie zaniepokoiło wymioty po posiłkach.. Aaa no i na widok ciast, słodyczy 9choć to był mój nałóg) odczuwam wstręt.. Miała któraś z Was taką sytuacje, która skończyła się ciążą a nie jakimiś problemami hormonalnymi? Proszę o odpowiedź.. Pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Przyczajenie
|
witajcie. ostatnią miesiączkę miałam 24.08. z TŻ uprawialiśmy seks, ale zawsze z prezerwatywą, nigdy nam nie pękła. Dodam też że od 25.08 zażywam antybiotyk na trądzik i biorę go nieprzerwanie aż do dziś. Zaczęłam studia które wykańczają mnie psychicznie, nie mogę spać i ciąglę się stresuję. Zrobiłam 4 testy ciążowe, zawsze z porannego moczu w odstępie tygodnia od poprzedniego testu. Każdy negatywny. Powiedzcie mi proszę czy 4 testy mogą się mylić? Nie wytrzymam tylu stresów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4482 |
Raczkowanie
|
Witam
Mam pytanie...25 września rozpoczął mi się okres, trwał 7dni, 13 października kochałam się z facetem, używaliśmy prezerwatywy, nie pękła, nie zsunęła się...ale nie ma okresu :/ a już powinien być... Wydawało mi się, że dostane już okres, byłam poddenerwowana, pogorszył się stan cery, a tu nic. Od jakiegoś tygodnia jestem przeziębiona i jest coraz gorzej. Brałam przez 3 dni Teraflu i rutinoskorbin, teraz biorę gripeks i tran. Czy to mogło opóźniź okres?Mój okres jest nieregularny, raz co 25 dni, 27, a nawet co 41 się zdarzyło.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie, zrobiłam test po raz drugi wczoraj nadal negatywny. Okresu też ani widu ani słychu. Stąd moje pytanie, czy jest możliwość żeby test nie wykrywał jeszcze ciąży? Dodam, że zaobserwowałam częste (bardzo częste) oddawanie moczu i co mnie zaniepokoiło wymioty po posiłkach.. Aaa no i na widok ciast, słodyczy 9choć to był mój nałóg) odczuwam wstręt.. Miała któraś z Was taką sytuacje, która skończyła się ciążą a nie jakimiś problemami hormonalnymi? Proszę o odpowiedź.. Pozdrawiam Was
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
Elaaaa, ja jak jeszcze nie wiedzialam ,że jestem w ciąży sikałam dosłownie co chwilę. Mdłości zaczęly mi się jakoś w 6tyg, chwilę po tym jak się dowiedziałam, że mam w brzuchu malucha. Z tego co opisujesz to mogą być to pierwsze objawy - ja akurat takie miałam. Do tego ta twoja NIEmetoda antykoncepcji - ja własnie przez taką zaszłam w ciążę. Poza tym dość długo nie masz okresu..ale z kolei testy wychodzą negatywe, a w tych dniach ciaży (o ile by ona już istniała) już powinny ją wykazać... Jedyna rada - test krwi i lekarz, nie ma co gdybać..wiele prócz testów wskazuje na ciążę, ale mi Ci tego tu z literek nie wyczytamy..
I naprawdę podziwiam,że jeszcze u lekarza nie byłaś. Ja bym nie mogłą żyć w takiej niepewności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
Do mnie okres zawitał dziś, więc już chyba mogę być spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okres w ciąży również może występować ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Jakim cudem skoro to sie wzajemnie wyklucza?
![]()
![]() |
#4491 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Przyczajenie
|
może to i głupie, nie jedna osoba może mnie wyśmiać albo powiedzieć że nie powinnam się zabierać za seks. czy aby doszło do zapłodnienia on musi skończyć we mnie czy od pieszczot można być w ciąży, jeśli jego nasienie znajdzie się u wejścia pochwy? wariuje przyjaciółka tak mi namieszała w głowie że już sama nie wiem co myśleć
#4493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro panicznie sie boisz to zainwestuj w zabezpieczenie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Rozeznanie
|
2. W takim razie skąd się biorą ,,okresy'' w ciąży: W czasie ciąży wyróżniamy kilka błon śluzowych: a) doczesną- to przemienione na skutek hormonów ciążowych endometrium b) doczesna podstawna- błona śluzowa, która w czasie implantacji znalazła się pod zarodkiem c) doczesna torebkowa- znajduje się na jaju płodowym (zarodek wniknął pod nią w czasie implantacji) d) doczesna ścienna- pozostała część endometrium (nie zajęta przez jajo płodowe, dziecko, jak ktoś woli ;-) Na początku ciąży w macicy jest jeszcze sporo miejsca, a więc jama macicy jest częściowo wolna i pokryta hormonalnie zmienioną błoną śluzową macicy, czyli ścienną doczesną. Doczesna ścienna nie jest wykorzystywana przez płód, a tym samym może się złuszczać i odklejać, jak błona śluzowa w czasie okresu. Dzieje się to w dość regularnych odstępach czasu, dlatego proces ten można pomylić z miesiączką. Jak już się złuszczy to przez miesiąc znowu narośnie i się odkleji, sprzyja temu rozciąganie macicy, które jest bodźcem uszkadzającym. Kiedy płod rozwinie się na tyle, że doczesna ścienna zrośnie się z torebkową krwawienia ustają, co ma zwykle miejsce około 3-4 miesiąca ciąży.
#4496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
No i stety albo niestety dostałam okres.. Czy jestem szczęsliwa? Chyba nie.. Już się cieszyłam tymi maleńkimi ciuszkami, buciakami, wozkami, smoczkami itd itd... Aaaa.. bo z moim mężczyzną to jest tak, że jak nie wpadniemy to się nie zdecydujemy.. Bo wiecznie coś jest do zrobienia przecież
![]() Mimo wszystko bardzo Wam dziękuję za wsparcie ![]() Jesteście wspaniałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimo to ten czas był miłym doświadczeniem, pełnym stresu owszem ale też pełnym przemyśleń, planów i marzeń. Buziak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.