Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-22, 15:25   #4501
Ingrid80
BAN stały

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Gratuluję pierwszych kroczków
ZEBCIA dzięki za cynk, ale my nadal Bebilon.

Ja postanowiłam pozbyć się paru rzeczy po Lence i powystawiałam na allegro. Na razie jestem bogatsza o 450zł. Fajna sprawa bo za to mogę kupić jej coś nowego do zabawy a także kupiłam kombinezon:
http://allegro.pl/kombinezon-coccodr...278437317.html

Aha. Lenka zrobiła dzisiaj kupę do nocnika ciekawe czy zajarzyła o co chodzi, że mama się tak cieszy
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:33   #4502
kalka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Jeśli mogę. Pamiętajcie o linku http://www.bebiko.com.pl/home/konkur...howPhoto=11005 bo ma mało punktów w stosunku do innych

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-10-22 o 16:35
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:37   #4503
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

nie karmiłam i wygląda tak jak powinien
Ja na swoj tez nie narzekam choc pierwsze moje dziecie karmilam 15 miesiecy, a drugie juz ponad 8
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:46   #4504
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Pysiu 5+za salatke-ja robilam kiedys podobna ale bez ryzu i gotowane pieczarki-ta jest tez bomba!
kalka przypomnij jak maluch ma na imie to zaglosuje bo nie pamietam;(

Edytowane przez tajgabajga
Czas edycji: 2010-10-22 o 16:48
tajgabajga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:54   #4505
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
Pysiu 5+za salatke-ja robilam kiedys podobna ale bez ryzu i gotowane pieczarki-ta jest tez bomba!
kalka przypomnij jak maluch ma na imie to zaglosuje bo nie pamietam;(
To nie mój maluch tylko Karoli Adasiek Podpisane Karolina

A ja się zastanawiam co się dzieje z osobą o nicku kliwa pliwa ? CZy jakoś tak?

Stary 2010-10-22, 17:04   #4506
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Ok zaglosuje ,troche jestem nie na biezaco...
Stary 2010-10-22, 17:27   #4507
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kalka glosik oddany
ingrid fajna taka sprawa allegro ja sprzedaje kolezance ciuszki plus bede jej z tad przywozic ciuszki dla jej synka i dla nastepnego bo znowu w ciazy jest
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 17:36   #4508
fleurdelacour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
U nas dzis mecz-tz mial pojechac ale nic z tego.
a moj pojechal, dzis wrocil, ponoc bylo fajnie, choc przegralismy
fleurdelacour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 19:21   #4509
Zaslona
Raczkowanie

pola tak Amelka dostaje kaszkę albo kleik na mm.
filka dla Ady za piękne jedzenie. Ja ostatnio ugotowałam Amelce krupnik, bo zajadała się jak mama jej dawała. Jadła aż się uszy trzęsły. Ja zrobiłam i zamroziłam
Co do kremu to nie używam, bom karmiąca swą piersią matka Zresztą ja mam takie małe cycki, że... Duże są tylko jak jest pora karmienia a ja nie karmię, bo Amelka jeszcze np. nie głodna.
kamyk zazwyczaj na boku, ale czasami ma takie fazy, ze główkę ma na boku, a nogi zgięte jak do klęczenia
madziulka dla Szymka!!

A moje dziecko za to przed chwilą w łóżeczku po raz pierwszy SAMA stanęła Aż w szoku byłam. Przeciez Ona dopiero ma 8 miesięcy i że niby już to moje maleńkie dziecko stoi?? Przecież dopiero co się urodziła, a już chodzić chce

I jeszcze Amelka ma jakieś podrażnienie w miejscach intymnych. Nie mam pojęcia od czego, bo pampersów nie zmieniałam, chusteczek też nie, niczym nie smarowałam a tu podrażnienie Linomag średnio pomógł, smaruję Sudocremem. Zobaczymy czy pomoże.

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 19:23   #4510
lila12
Zadomowienie

Szymek chyba będzie pierwszym chodzącym maluchem
Filka polecam Clarins do biustu - jest rewelacyjny!
Stary 2010-10-22, 19:24   #4511
Kancia
Zakorzenienie

Zasłona gratulacje

ja własnie miałam napisac podobnego posta zapomniała się wczoraj pochwalić, ze Tom tez sam stanął co prawda chwieję się jeszcze ale wstał
Stary 2010-10-22, 19:30   #4512
pola25
Zakorzenienie

Gratuluję pierwszych kroczków.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 19:49   #4513
blonde_hair
Zakorzenienie

Głosik oddany

Zaslona, Kancia
Stary 2010-10-22, 19:56   #4514
zebra666
Zakorzenienie

Ingrid śliczny kombinezonik

Gratuluje wstawania!

A na Bebiko nie zdąrzył Tż. Koło poludnia był i już wykupiły baby:\

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:00   #4515
pysiamn
Zakorzenienie

Niech dzień się skończy

Julka poszła szpać o 19 i wstała z rykiem 40 min potem

Zaraz padne na ryjek poszła spać dalej nie wiem na jak długo ...

Tajga ...dziekuje ciesze się że sałatka smakowała...jedna z naszych ulubionych

Kalka a pamietam chyba Pliwa ? ale nic nie wiem

Zaslona, Kancia
gratulacje
Kuba też wstał w łózeczku jak miał 9 miesięcy ...u Julki się nieznanosi chociaż kto wieeeeeee

Dziś "tańcowała" pełzajac/ slizgając się po podłodze...chyba jej sięnawet spodobało nie protestowała tylko z zaciekawieniem docierała do kolejnych zabawek

Ale do raczkowania to dalekoooooooooo

Zebcia ...baby te same baby wykupiły którym pisałaś o promocji

Lila potwirdzam Clarins jest świetny ale jak i inne kremy tej firmy niestety NIE TANI
nawet nie plasuje się w kategori średniej połki...
próbowałam świetne kremy i piękne opakowania ale cena ... ;/

Ja ostatnio miałam do biustu EVELINE który dostalam do wygranej Parowaru i był fajniutki.

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-10-22 o 20:05
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 20:24   #4516
Kancia
Zakorzenienie

udało mi sie wylicytowac w dobrej cenie hula kulę z Vtech za 29 zł polowałam na nią juz od jakiegoś czasu ale za drogo chodziła
Tomek ma juz jedną z niespodzianką i to jego ulubiona, mam nadzieje, ze ta tez mu się spodoba

musze jeszcze kilka zabawek upolowac
Stary 2010-10-22, 20:44   #4517
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Stwierdzam, że kaszka od malinki to na razie porażka...
Zjadła wprawdzie prawie całą miseczkę, ale dwa razy było i praktycznie każda łyżeczka to odruch wymiotny...
Może się jeszcze nauczy, jakby co to będziemy zamawiać te z Babydream, bo kosztują 9,90 czyli taniej niż Holle...
No i dla mnie strasznie ją czuć chrupkami kukurydzianym...

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Gratuluję chodzenia i stania w łóżeczkach
Stary 2010-10-22, 20:57   #4518
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dziekujemy pieknie za tyle pochwal!!!
Szymciak robi te kilka kroczkow, jak stoi gdzies i sie przytrzymuje lapka, np, przy pufie, lozku i jak wyciagam do niego rece, zeby do mnie szedl, to wtedy zbiera odwage i kroczy dzielnie Ale pewnie od tych pierwszych niesmialych kroczkow, do calkowitego chodzenia niedluga droga. Od poczatku mu jakos tak wszystko wczesniej przychodzilo.
Az sie poplakalam dzis, jak zrobil te pierwsze kroczki Ale wcale sie nie ciesze tak bardzo, ze to by bylo juz, bo teraz juz wlezie w kazdy kat i wezmie wszystko, a jak bedzie chodzil to o matko!!!Nie chce sobie nawet tego wyobrazac...
A filmik postaram sie nagrac jutro albo w niedziele, bo najlepiej jak maz nagra, zeby Szymek nie widzial aparatu hehe

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Edit: ja tam zaczelam od razu te zupki robic na wywarze. Nie pamietalam od kiedy sie tak daje, wiec stwierdzilam, ze mloda nie jest taka mala juz, wiec chyba mozna? Nadal nie wiem od kiedy mozna, ale skoro jej tak daje i nic jej nie jest to chyba mozna? Ostatnio nawet jej zrobilam na calkiem tlustym rosole...
Gdzies czytalam, ze po 9 miesiacu czy 10 mozna juz z mieskiem razem gotowac.

Cytat:
ja na biusta nic nie stosuje bo wygląda ok oj przepraszam codzienny masaz przez wykwalifikowanego masazystę biustu (czyt Tzta )
Nooo i Taki masaz najlepszy

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam pozbyć się paru rzeczy po Lence i powystawiałam na allegro. Na razie jestem bogatsza o 450zł. Fajna sprawa bo za to mogę kupić jej coś nowego do zabawy a także kupiłam kombinezon:
http://allegro.pl/kombinezon-coccodr...278437317.html

Aha. Lenka zrobiła dzisiaj kupę do nocnika ciekawe czy zajarzyła o co chodzi, że mama się tak cieszy
Ja tez sie zbieram, zeby sprzedac i jakos nie moge A odlozone juz jest straaaasznie duzo.
Super kombinezonik
I duze brawa za kupke do nocniczka

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
A moje dziecko za to przed chwilą w łóżeczku po raz pierwszy SAMA stanęła Aż w szoku byłam. Przeciez Ona dopiero ma 8 miesięcy i że niby już to moje maleńkie dziecko stoi?? Przecież dopiero co się urodziła, a już chodzić chce

Cytat:
ja własnie miałam napisac podobnego posta zapomniała się wczoraj pochwalić, ze Tom tez sam stanął co prawda chwieję się jeszcze ale wstał
Stary 2010-10-22, 21:22   #4519
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
udało mi sie wylicytowac w dobrej cenie hula kulę z Vtech za 29 zł polowałam na nią juz od jakiegoś czasu ale za drogo chodziła
Tomek ma juz jedną z niespodzianką i to jego ulubiona, mam nadzieje, ze ta tez mu się spodoba
V-techa sa fajne zabaweczki W Austrii jest ich cala masa. Moze cos wlasnie z tej firmy kupimy Szymciakowi na Mikolajki Na razie ma telefonik z Vtech

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziś "tańcowała" pełzajac/ slizgając się po podłodze...chyba jej sięnawet spodobało nie protestowała tylko z zaciekawieniem docierała do kolejnych zabawek
Noo , tancerka nam rosnie!

A maz dzis byl juz po 14 w domciu, akurat wstrzelilam sie z konczeniem obiadku Dzis bylo spaghetti carbonara, ale z zastosowaniem serka philadelphia. Jeszcze takiego nie robilam, a wyszlo pychoooota
A potem pojechalismy na zakupy. Kupilismy Szymciakowi kurteczke w C&A (wzielam na 80, ale jak przymierzylam mu w domu to jednak trzeba bylo na 74, bo jakas strasznie wielka, wiec jutro wymienimy), kombinezon 74/80 (dwuczesciowy w zasadzie, ale kurteczke ze spodniami laczy sie zamkiem, wiec super malinka to ten z Tchibo co szukalas ), rekawiczki i czape w H&M, rekawiczki takie na snieg i body biale, wygladajace jak koszula z mucha (bo jest doszyta mucha) To ostatnie za sprawa mezusia kupilismy, bo stwierdzil, ze Szymek na swieta musi byc elegant Jeszcze butow ocieplanych nie dostalismy i zastanawiam sie jakie mu wziasc. Teraz jedne ma 19, ale to juz takie na styk i 20, troche luzu ma. I to sa takie pantofelki. Wiec na zime chyba 21, tylko sie boje, zeby do konca zimy to 21 nie zrobilo sie male...

Łooo mato, ale epos napisalam

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

elcia zapomnialam Tobie odpowiedziec na temat fotelika Ja to jestem w ogole zakrecona ostatnio Tez patrzylismy na ceny fotelikow tutaj, to wlasnie tak przewaznie ponad 300 euro i wiecej. Tansze tez sie zdarzaja, ale to jest ich malo i juz nie ta jakos, bezpieczenstwo...
Ten fotelik co my kupilismy w Pl kostowal ok 1000 zl, bo w dwoch sklepach bylismy i w jednym 1199 chyba, a wdrugim 949, wiec drogo. Ale ten patent z obracaniem jest super i maz sie uparl, ze poszukamy w necie. Wiec ja kiedys siadlam i znalazlam za 758 zl i ten kupilismy. Przywiezli z Lodzi, juz jestem jego ciekawa

Jutro mamy gosci (castilia z rodzinka), wiec pewnie bede dopiero wieczorkiem. A zatem milej soboty
Stary 2010-10-22, 22:03   #4520
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

madzia no ja wlasnie bzm wolala kupic dobrej jakosci a nie jakis tani byle by byl i teraz nie wiem wlasnie gdzie kupic czy pl czy u mnie w ie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 22:05   #4521
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Podłogowanie Pauliny jakoś się nie udaje...
Już były wrzaski, bo jak ona się obraca, to przywala głową...
I mimo, że ma na panelach gruby dywan wełniany i koc, to ją boli...
oooo u Nas też było upadków sporo, one w sumie Maje nauczyły być bardziej ostrożną A teraz szaleje po całym domu i włazi wszędzie, najfajnieszy odtwarzacz do UPS i kina domowego

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
My kupilismy Bebe Confort Axiss 9-18 kg w Polsce.
Już pokazałam TZetowi, bardzo mu się spodobał. jutro jedziemy oglądac
Super z tym obrotowym

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

Mąż miał stłuczke

Ehhhhh jak nie urok to ...nawet nie napisze co bo jeszcze wywołam Wilka z lasu
wspłczuje stłuczki, dobrze, że nic się nie stało

oj już nie wywołuj
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 07:43   #4522
malinka118
Rozeznanie

Kamyk szkoda, że nie podeszła Paulinie. Milenka się nią zajada i to różnie czasem w śniadanku czasem w obiadku. Próbowałam i mi tez smakuje...

Madziulka to Szymcio będzie minaturka Olafka, bo mi wczoraj w końcu doszedł kombinezon Tchibo ma zawyżoną rozmiarówkę, więc 74/80 będzie na pewno dobry Dla Milenki mam juz na przyszły rok kupiony w rozmiarze 86/92. A i córka sąsiadki (żona Olafka) tez będzie śmigać w tchibo

Pysiu współczuję takiego dnia, ob dzisiejszy był lepszy...
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 07:45   #4523
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jak dla mnie za długo i ostatecznie wszystko poleciało do kosza, bo mi kompletnie nie smakowała... Okropna... Taką goryczkę było czuć... Jednak wole instant...
Przelałam wrzątkiem i smaku goryczki nie było.

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość

I takim sposobem to my sie bedziemy karmic tylko 2 razy cycem- rano i wieczorem. Moze i dobrze bo jak wam pisałam, (i chyba nie dostałam odpowiedzi) nie wiem co poradzic na gryzienie, bo od dwoch dni co karmienie to gryzienie....az sie 2 razy poryczałam..
Mój syn jak zaczął mnie regularnie gryźć, to przestałam karmić. To była drastyczna metoda, bo od razu zabrałam pierś, 3 dni był i noce był ryk, ale przeżyliśmy Tylko syn miał prawie 1,5 roku

Witajcie.

U nas nocka normalna. Luizka zasnęła o 18.30, pobudka o 00.30, 5 i 7.30

Świeci słońce, w końcu wyjdziemy na spacer.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 08:12   #4524
kalka
Zadomowienie

Cytat:

musze jeszcze kilka zabawek upolowac
Ja też poluję na tę kulę, że też przeoczyłam aukcję

Cytat:
A filmik postaram sie nagrac jutro albo w niedziele, bo najlepiej jak maz nagra, zeby Szymek nie widzial aparatu hehe

Gdzies czytalam, ze po 9 miesiacu czy 10 mozna juz z mieskiem razem gotowac.

Nooo i Taki masaz najlepszy

Ja gotowałam już w połowie ósmego. Tylko nie krzyczcie

Cytat:

Jutro mamy gosci (castilia z rodzinka), wiec pewnie bede dopiero wieczorkiem. A zatem milej soboty
Pozdrów Castilię Coś dawno jej nie było.

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
oooo u Nas też było upadków sporo, one w sumie Maje nauczyły być bardziej ostrożną A teraz szaleje po całym domu i włazi wszędzie, najfajnieszy odtwarzacz do UPS i kina domowego
Już pokazałam TZetowi, bardzo mu się spodobał. jutro jedziemy oglądac
Super z tym obrotowym
wspłczuje stłuczki, dobrze, że nic się nie stało

oj już nie wywołuj
Fajny bajer z tym obracaniem. Ja szukam fotelika który tak się właśnie obraca, rozkłada do pozycji półleżącej lub leżącej i ma możliwość montażu przodem i tyłem Nie mam za wielkich wymagań????? A doświadczone mamusie powiedzcie, czy dzieci lubią jechać tyłem jak są już większe???? Bo to niby bezpieczniejsze, ale ja wiem czy praktyczne?

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-10-23 o 08:13
Stary 2010-10-23, 08:32   #4525
pola25
Zakorzenienie

witajcie. Dawid spał do 6.45,no i teraz sobie uciął drzemke.znowu cyca czesto je w nocy

pisałam Wam,że Dawidek był wczoraj u lekarza-podobno lekarka powiedziała,że bardzo czysto mówi i w przyszłości chyba gaduła z niego będzie.aha i podobno do mnie podobny

popołudniu jedziemy do moich rodziców, wracamy w ndz.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Madziulka pozdrów Castille i powiedz,aby częściej na forum wpadała.
Stary 2010-10-23, 11:48   #4526
malinka118
Rozeznanie

Madziulka pozdrów Castillie i zapytaj, czemu nie wpada do nas?

A my już dzisiaj zaliczyliśmy lodowisko Olafek był po raz pierwszy i jak na pierwszy raz szło mu całkiem nieźle. Oczywiście byliśmy z jego "żoną Zuzką" i głównym punktem były kanapki i czekolada na gorąco A Mi patrezyła dużymi oczkami gdzie jest. Później wkleję zdjęcia na zdjęciowym.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-10-23 o 11:59
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 12:13   #4527
pola25
Zakorzenienie

ale mi dał popalić Dawid,co się z nim dzieje,ryki, zanoszenie się,pewnie najlepiej jakbym na rękach go nosiła (szkoła niani)ale ja ani nie mam siły ani to dobre dla jego rozwoju.mam dość.na szczęście usnął.miałam nas pakować ale muszę się zrelaksować
Stary 2010-10-23, 14:11   #4528
karola_sz
Rozeznanie

Kochane wpadam na chwilę. Dzisiaj przyjeżdża szwagierka z synkiem 1,5 roku. Czuję że będzie maskara . Trójka dzieci pod jednym dachem.
Od poniedziałku wracam do pracy to będę na bieżąco , bo już się za Wami stęskniłam.
Kalka Adasiek dziękuje za pamięć.
Może wieczorem trochę nadrobię. Przesyłam całuski.

PS. Adaś RACZKUJE!!! I już ma drugiego zęba. Moja krew

Edytowane przez karola_sz
Czas edycji: 2010-10-23 o 14:13
karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:19   #4529
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość

PS. Adaś RACZKUJE!!! I już ma drugiego zęba. Moja krew

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 16:18   #4530
celka2000
Zakorzenienie

Wiecie co, zawsze tak jakos piszecie o tych alergiach i jakos nigdy nas to nie dotyczylo. Az do dzisiaj.... Ja patrze, a Zuza ma cale plecy w jakis takich czerownych plamkach (nie kropkach, tylko takich plamach nierownych, lekko wypuklych), i wysuszone strasznie. Co to???
Ja nawet nie mam pojecia od czego by to moglo byc. W sumie dwa dni temu jadla pierwszy raz zoltko (kiedys juz jadla kilka razy ale takie w sloiczku). No i wczoraj jadla pierwszy raz surowa gruszke, ale cos mi swita, ze ona juz to wczoraj miala (tak mi sie wydawalo, ale jakos nie przygladalam sie temu). Jadla tez pomidory w sloiczkowych daniach, ale to nie pierwszy raz, wiec to raczej nie to. Zastanawiam sie tez nad moja zupka, ktora byla na wywarze, ale to tez nie peirwszy raz (i to nawet ta sama identyczna zupke juz kiedys jadla - bo ta byla odmrozona). Wiec jedyna rzecz to chyba to zoltko
A moze ja cos zjadlam?? Tyle ze ja juz od baaardzo dlugiego czasu jem wszystko (z pepsi, pizza i innymi swinstwami). kurcze, smarowac to czyms???
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości