3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-02, 20:04   #4501
agas
Raczkowanie

GG do agas
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Weronisia najszczersze gratukacje!!!!!!!!!! Pascalek jest przecudny

Dziewczyny Was tez tak bola pachwiny/biodra i krocze A od paru dni czuje jakies dziwne bole pare razy dziennie jakby bolesne skurcze szyjki nie wiem jak to wytlumaczyc troche sie boje nadmiernie forsowac bo one sie czesciej pojawiaja jak sie ruszam.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:17   #4502
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Weronisia, współczuję przeżyć, ale grunt, że jest happy end a Pascal jest prześliczny, widzę, że można go brać na ręce, także lada moment będziecie już razem i do domku wrócicie życzę szybkiego zagojenia się rany

Anecka, pytałaś się o to, kiedy dziecko osiąga 13 kg. Nie wiem kiedy, ale dziś pytałam się mojej kuzynki, ile waży jej synek i waży niecałe 10 kg a ma pół roku

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:23   #4503
dzasta110
Wtajemniczenie

Weronisiu - Pascalek jest śliczniutki taki słodki maluszek... odpoczywaj

paulinka - ale się TŻ na żarty zebrało

lutien - podobają mi się takie fryzury odważne sama nie mam takiego charakteu, żeby się tak ostrzyc, ale z zazdrością patrzę na takie osoby

ja do fryzjera pójdę chyba w listopadzie, obciąć włosy i pasemka zrobić, bo potem to może już czasu za bardzo nie być

Agas - mnie jeszcze krocze nie boli... ale pewnie jeszcze wszystko przede mną

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-10-02 o 20:24
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:26   #4504
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Weronisia, gratulacje
Pascal sliczny, maciupki taki ale szybko urosnie i bedzie jak tata

Wiec i ja pewnie niedlugo sie rozpakuje
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:38   #4505
Weronisia
Zakorzenienie

dzieki jeszcze raz dziewczyny.
wlasnie laktator walczyl z moimi piersiami ale nic nie wywalczyl
teraz juz moge pospac.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:41   #4506
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
oo Lutien, to pokaz fryca jak juz zrobisz

Ja bym poszla do fryzjera, ale kasy brak poki co a nie jest to jakas nagla rzecz ktorej potrzebuje Po za tym ja to tylko podciac wlosy i sie zastanawiam znow nad grzywka ale przy dziecku to pewnie nie bede miala czasu zeby ta grzywke robic bo moje wlosy rosna tak ze jak dam na czolo to musze na noc dac opaske bo inaczej grzywka ni lezy

Jem kanapeczki z twarogiem lososiowym

Wiecie co taka refleksja mnie naszla, ze te dni tak szybko zlatują.. masakra jakas, niedawno sie obudzilam i znow czas do wyrka

Pokarzę na pewno Mi też jest szkoda kasy, ale dostałam od siostry na urodzinki i postanowiłam wydać na siebie, bo ostatnio mało się rozpieszczam

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
oto moj synek
Ale słodziak : love::l ove: Na prawdę przecudny ten Twój Pascalek

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość

Dziewczyny Was tez tak bola pachwiny/biodra i krocze A od paru dni czuje jakies dziwne bole pare razy dziennie jakby bolesne skurcze szyjki nie wiem jak to wytlumaczyc troche sie boje nadmiernie forsowac bo one sie czesciej pojawiaja jak sie ruszam.
Tak - też mnie bolą. Skurcze też mam częściej, jak chodzę.

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
Weronisiu - Pascalek jest śliczniutki taki słodki maluszek... odpoczywaj

paulinka - ale się TŻ na żarty zebrało

lutien - podobają mi się takie fryzury odważne sama nie mam takiego charakteu, żeby się tak ostrzyc, ale z zazdrością patrzę na takie osoby

ja do fryzjera pójdę chyba w listopadzie, obciąć włosy i pasemka zrobić, bo potem to może już czasu za bardzo nie być

Agas - mnie jeszcze krocze nie boli... ale pewnie jeszcze wszystko przede mną
Ja też zawsze się bałam, co ludzie powiedzą np. w pracy itp. Ale teraz do pracy nie chodzę, więc mogę zaszaleć

Ja spadam poszydełkować. Kąpiel mnie tak zrelaksowała, że mam teraz świetny humor i chcę to wykorzystać.
Dobranoc
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:47   #4507
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Martini kochana pytałam cie o wozeczek ale pewnie ci umkneło moje pytanie. Jezdziłas moze mura 3 ? Bo zastanawiamy sie czy mura 3 czy mura 4 ....
Słoneczko odpisałam na 147 stronie. Ale nie ma problemu i juz wklejam posta

Tak miałam okazje poprowadzic oba.Kuzynka kupiła 3 bo był w promocji a znajoma chciała 3. Jak dla mnie znacznie lepiej prowadzi sie 4, może to tylko moje odczucie , ale od razu wiedziałam, że chce czterokołowy.Poza tym na te nierówne chodniki to tym bardziej 4

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:51   #4508
kularek
Zadomowienie

Cytat:
.....W dodatku sluchajcie jegio siostra chce nam ODSPRZEDAC fotel 0-13 za 70zl a ona w komisie juz uzywany kupila za 140.. i nie wiem. TE 13 KILO to kiedy dziecko osiaga?????????????? Bo do lekarza mam rzut beretem wiec gdzie ja bede jezdzic z dzieckiem jak auta nie ma? Tzn no ojciec ma ale jezdzi nim do pracy........
no już by się ta sistrunia nie ośmieszała ! -odsprzedać
my mieliśmy podobnie, że kuzyn tż sugerował, że mogą nam wózek właśnie odsprzedać i mąż ładnie "podziękował" i tyle

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
no trzeba sie stosowac zaleceń lekarza - bezwzgdnie. moja mi powiedziała, ze jak grzecznie leżę to brzuszek się nie napina (tylko tyle ile trzeba) i nospa jest niepotrzebna. ale wiadomo co lekarz to inna opinia...........
właśnie też tak myślę, że trzeba się stosować do zaleceń lekarza -to są moje pierwsze tabletki w ciąży więc myślę, że nie jest najgorzej -oby tylko coś pomogły -to moje napinanie to jeszcze mogę wytrzymać ale te kucia to czasem są takie mocne, że aż mi się gorąco robi

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
........ pieluch już nie używa, wóz strażacki ma, no właśnie w tym problem, że on ma wszystko a siostra nie ma pomysłu, więc przeglądałam allegro, ale dalej nie wiem... finansowo ich odciążać nie trzeba ubranie nawet w gre nie wchodzi, bo dopiero co miał urodziny i dostał dość dużo fajnych ciuchów
ja też będę miała ten problem -tż ma chrześniaka, który niedługo ma roczek -to dziecko ma wszystko i też nie mam zielonego pojęcia co kupić ???????? myślę o takim czymś jak dzbanuszek na klocuszek czy jakoś tak z fisher price ale jeszcze pewna nie jestem

dzasta a może konik na biegunach ? teraz są takie fajne - ja w tamtym roku kupiłam i to dziecko super się na nim buja do tej pory łącznie ze swoją siostrą 6 letnią

Weronisia -przeżycia nie do pozazdroszczenia -ale wspaniale, że z Wami już dobrze -a pokarm napewno dostaniesz -życzę Ci tego bardzo mocno

moja koleżanka, która ostatnio urodziła bardzo nagle i wogóle dramatycznie na początku nie karmiła bo najpierw tydzień na intensywnej terapii potem jeszcze kolejny z antybiotykami i też już była załamana, że jej się nie uda -a tu niespodzianka i teraz normalnie karmi swoją malutką

Cytat:
........Dziewczyny Was tez tak bola pachwiny/biodra i krocze A od paru dni czuje jakies dziwne bole pare razy dziennie jakby bolesne skurcze szyjki nie wiem jak to wytlumaczyc troche sie boje nadmiernie forsowac bo one sie czesciej pojawiaja jak sie ruszam.
oj mnie tak -tak od kilku dni znaczy nocy mam takie bóle jak się próbuję przekręcić na łóżku właśnie krocze i biodra, że już nie wiem jak leżeć

i ta zgaga masakra normalnie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 20:57   #4509
M25
Zadomowienie

Cytat:
oto moj synek
Prześliczny
Stary 2010-10-02, 21:03   #4510
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
oto moj synek
cudny jest

Anecka - 13 kg to mniej wiecej roczne dziecko waży, ale wątpię aby chciało siedzieć w takim foteliku - już lepiej weźcie ten 0-18 posłuży wam ze 3-4 lata
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:03   #4511
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Weronisia, Pascalek po prostu cudny!!! Jesteście oby dwoje bardzo dzielni! Zobaczysz, że szybciutko i szczęśliwie wrócicie do domku.
No normalnie nie mogę się na patrzyć na te zdjęcia. Bardzo mnie teraz wzruszają takie noworodki.

A co do bólu krocza (trochę bioder) to i u mnie jest, chociaż niewielki. Zwłaszcza w nocy jak wstaję do toalety albo w dzień po dłuższej drzemce. Mam nadzieję, że nic mi się tam nie rozchodzi.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:12   #4512
Martinixxx
Zadomowienie

Krocze też mnie boli praktycznie caly czas, co jest wynikiem poniekąd leżenia. Na szczęście bol do zniesienia. Też mam nadzieję, ze tam sie nic nie rozłazi. Dowiem się w poniedziałek.

Stary 2010-10-02, 21:23   #4513
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
ja też będę miała ten problem -tż ma chrześniaka, który niedługo ma roczek -to dziecko ma wszystko i też nie mam zielonego pojęcia co kupić ???????? myślę o takim czymś jak dzbanuszek na klocuszek czy jakoś tak z fisher price ale jeszcze pewna nie jestem

dzasta a może konik na biegunach ? teraz są takie fajne - ja w tamtym roku kupiłam i to dziecko super się na nim buja do tej pory łącznie ze swoją siostrą 6 letnią
konika na biegunach ma...
na roczek taki garnuszek to chyba trochę za późno ja w tamtym roku na urodziny kupiłam m.in. taki fajowski nocnik Fishera, a pod choinkę klocki Duplo
my razem mamy 3 chrześniaków ja ma 2 i tż 1 (4, 3 i 2 latka ) dla tych starszych wymyśliłam Misia Bajeczkę a dla tego najmłodszego nic mi do głowy nie przychodzi

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja też zawsze się bałam, co ludzie powiedzą np. w pracy itp. Ale teraz do pracy nie chodzę, więc mogę zaszaleć
to w takim razie czekam na zdjęcie wystrzalowej fryzury

idę spać... dobranoc

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:28   #4514
vikicullen
Zadomowienie

Wchodze na forum i przeżyłam szok, że Weronisia juz jest po
A pascalek sliczny jest, trzymajcie sie mocno, buziaki

słuchajcie bylam odebrać wyniki posiewu z pochwy i wyszly mi bakterie- e. coli i jeszcze jakies co nie moge rozczytac:/ dostalam od lekarza dyzurnego lekarstwo i czekam az moja gin wrocci z urlopu, kurde slyszlam o tej bakterii coli ze jest nie bardzo?? miala ktoras moze z was?? nie chce nic czytać w necie, bo już nie czytam i pytam was, jak ktoś to mial i co lekarz na to? Prosze o odpowiedz

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:36   #4515
Anecka
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi dotyczące fotelika. Faktycznie lepiej 0-18 a przez pierwsze miesiace pewnie nie bedziemy używać. Takze pozniej jak dziecko bedzie mogło juz siedziec to bedzie ok. No a co do siostry tz to przeciez wózek chciala mam sprzedać za okazyjne 2 tysiace!!! Ludzie którzy nie mają pieniedzy biorą kredyt na wózek za 3 tysiące. Porażka.
Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 21:36   #4516
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Tak - też mnie bolą. Skurcze też mam częściej, jak chodzę.
Lutien a dlugo juz masz te skurcze bo mnie one strasznie stresuja ze wczesniej urodze.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:45   #4517
lisek15
Zakorzenienie

Weronisia Paskal cudowny

Lutien obawiam się,że jakbym tyle czekała to pewnie jak bym już miała te meble to panowie by usłyszeli.A przynajmniej dowiedziałaby się to zawinil i ta osoba by usłyszała. Tak się nie robi. Mogli nie robić nadzieji i powiedzieć,że będą w innym dniu.

Chciałam się pochwalić,że odniosłam DIETETYCZNY JEDEN SUKCES
Zjadłam wypasioną kolację i cukier miałam po niej 97(z mam mieć do 120). Do tej pory miałam od 115-125 Także już chyba mam danie na kolację. NAwet jakbym miała jeśc ją przez parę dni. Później znajdę inny zestaw i znów będę testowała Ale się cieszę Nawet pewnie nie wiecie jak bardzo Nie spodziewałam się,że kiedyś będę miała takie powody do wielkiej radości

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:49   #4518
De28
Wtajemniczenie

Niebieska- nie martw sie, napewno jakos sie wszystko ulozy.Zawsze sie uklada. Nie raz bylo u nas naprawde zle a jakos udalo sie wyjsc na prosta.Trzymam kciuki.

Weronisia- gratulacje.Pascalek faktycznie malutki, ale szybko nabierze cialka

Bylam w kinie i chyba malemu sie nie podobalo bo kopal mnie caly czas.Za glosno bylo. Przed kinem moj maz z naszym przyjacielem ugotowali potrawke curry z cieciorka i dynia, na ostro-pyszne a na deser usmazyli jablka cynamonowe w ciescie, podawane na goraco a do tego zime lody.
Wrocilam z pracy i sie na gotowe zalapalam.

Dzis przy wstawaniu z lozka znow mnie ten bol zlapal po lewej stronie, pod cyckiem. I znow caly dzien piecze

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 21:54   #4519
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, Pascal śliczny. Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze

Lutien, jestem zwolenniczką drastycznych cięć i odważnych fryzur Czekam na fotki

Ja już w łóżeczku naszym mega-wygodniaśnym Poszwendam się jeszcze troszkę po necie i chyba pójdę spać. To była męcząca doba, a mały jeszcze dziś okropnie mi się daje we znaki...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 22:09   #4520
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hej

bylismy z Tosiem na izbie pediatrycznej w szpitalu - po drzemce mial goraczke 38,4 wiec zdecydowalam si ejechac mimo ze nie ma szczegolnych objawow ma ostre zap. krtani i gardla od kataru piorunksiego
kolejny antybiotyk po 5 dniach od ostatniego ;( biedactwo moje ... ehhhh

ANECKA nasz ma 19 mies. i wazy 12,5

WERONISIA cudny maly cud! dacie rade bo pragniecie a cala reszta nawet jak ci sie nie uda z laktacja to jest malo wazna bo najwazniejsze jest zdrowko szczescie i milosc wasza do maluszka ! niech kwitnie i poteguje -

calusy dla wszystkich, pa...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 22:09   #4521
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Zastanawiacie sie w jakim wieku dziecko wazy 13 kg - to zalezy od dziecka do roku przybiera dosyc szybko, pozniej juz bardzo wolno, niby norma dla rocznego dziecka to 10-12 kg ale z tym bywa bardzo roznie...

Moj maly ma 20 m-cy a wazy 12,9 kg czyli w normie

A te foteliki 0-13 kg raczej nigdy nie sluza do 13 kg tylko liczy sie wzrost bo dziecku nie moze z tego fotelika wystawac glowa, wtedy trzeba zmienic fotelik, moj maly nie mial roku (w granicach 9-m-cy moze mial) jak musielismy kupic nowy fotelik a kupilismy taki 9-18 kg, zaczal w nim jeździc jak jeszcze ciut mu brakowalo do 9 kg ale juz musial w nim jeździc bo w tamtym sie nie miescil

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-10-02 o 22:14
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-02, 22:18   #4522
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedzi dotyczące fotelika. Faktycznie lepiej 0-18 a przez pierwsze miesiace pewnie nie bedziemy używać. Takze pozniej jak dziecko bedzie mogło juz siedziec to bedzie ok. No a co do siostry tz to przeciez wózek chciala mam sprzedać za okazyjne 2 tysiace!!! Ludzie którzy nie mają pieniedzy biorą kredyt na wózek za 3 tysiące. Porażka.
Dobranoc
Brak słów. Żeby bratu takie rzeczy proponować?? Jak chciała sprzedac to mogła na all wystawić a nie siary robić.
Moja siostra ma roczną córkę i dała mi wszystko co miała. Łacznie z wózkiem, fotelikiem, nawilżaczem.... Przyda się jak będę do domu zjeżdżać. Nie będe musiała zabierać całego majdanu. Ja z kolei podam dalej, byc może znowu do niej albo młodsza siostra nas zaskoczy

Jak kogos nie stac to kupuje tańsze a tańsze nie zawsze oznacza gorsze

Stary 2010-10-03, 04:51   #4523
Biejatka
Rozeznanie

Dzień dobry

Co do wyprawek od rodzeństwa. Mój brat ma 2 dzieci, 5 lat i roczek.
Na początku ciązy pojechałam do nich w odwiedziny, gadamy z bratową o tzw. pogodzie, a ona mi wyjezdza z tekstem, że wszystko po młodszym dziecku oddała koleżance. Wiedziałam że mi nic nie da, więc nawet nie wspominałam o jakichkolwiek "prezentach" od niej dla dzidzi, a ona wyskakuje z tym, że nic mi nie da, tak asekuracyjnie żebym przypadkiem nic nie chciała- a niech se to w d... wsadzi :P
Brat jest bardziej wylewny i już mi proponuje przewijatki laktatory itp. chociaż nie wiem czy coś od niego wezme po zachowaniu bratowej.

A ... czy laktator można mieć używany, czy trzeba nowy kupić?

Właśnie kot z grzejnika zrzucił suszące się spodnie tż do kuwety, po czym wylał mi całą kawę na deskę do prasowania i pół podłogi, lecę go gonić, chyba go zatłukę dzisiaj !!
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 05:29   #4524
kootekk
Zakorzenienie

weronisia gratuluje pascalek przesłodki chłop jak drąg, mój jeszcze troche mniejszy jest

wspołczuje tych przezyc i wiem co czujesz nie mogąc przytulic malego
tez tak płakałam, straszne uczucie ale jestes dzielna i dasz rade to tylko kilka dni

kurde ja cala noc nie spałam, wczoraj jak jechalismy z zakupow o 22 wieczorem to nam dzik wyskoczył przed samochod, straszne przezycie, okropnie wielkie bydle, na szczescie mamy bezpieczny samochod bo nie wyobrazam sobie co by sie stało jakbysmy mniejszym jechali...
brat tz wyliczyl koszta naprawy na ponad 20tys zł, na szczescie mamy dobrze ubezpieczony ale jestem wkurzona na tego dzika bo teraz jestem bez auta tz ma swoje do pracy a ja bez
ale dzieku bogu nic nam sie nie stało, szok był

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 06:09   #4525
kliwia
Zakorzenienie

Biejetka mozna uzywany laktator. Bo przeciez nawet mozna w niektorych szpitalach i SR wypozyczyc laktatory. CHyba sie wtedy wyparza ten mechanizm odsysajacy w sterylizatorach albo w garnku

ishka Noo to trzymaj sie dzielnie liczy siekazdy dzien. A te wody sie sacza dalej? czy to nie byly wody?

Weronisia Pascal slodki jest!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 07:45   #4526
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze, że mam przygotowaną torbę i właściwie, to mogę już jechać na porodówkę
Co do wskazań do cc, to ja sobie myślę, że wolałabym od razu iść na cc niż męczyć się kilkanaście godzin ze skurczami a i tak urodzić przez cc. I tego się chyba najbardziej obawiam - że się namęczę a i tak mnie potną
ja też mam torbę spakowaną ale chciiałabym, żeby jeszcze ze 2 tygodnie się pokurzyła w pokoju. Jeżeli chodzi o ta sytuację porodową, którą opisujesz- święta racja! moje 3 koleżanki tak miały niedawno, normalnie jakby zaliczyły obie wersje porodu. Koszmar

Weronisia , Pascalek cudny wszystko będzie dobrze, najgorsze juz za Wami

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-03 o 07:46
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 07:46   #4527
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli to są chwilowe bóle to nie dobrze tak powiedział mój lekarz
ja bym łykneła nospę i umówiła się na wizytę

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Weronisia
Anecka, pytałaś się o to, kiedy dziecko osiąga 13 kg. Nie wiem kiedy, ale dziś pytałam się mojej kuzynki, ile waży jej synek i waży niecałe 10 kg a ma pół roku

to duże dziecko
średnio mówi się że to waga rocznego dziecka

ale na to co piszą na tych fotelikach trzeba brać poprawkę
podobno mój jest do 9 chyba kg
jak mała do pół roku będzie w nim siedzieć to sukces

może można włożyć tam 9 kilogramów ale cukru a nie dziecko które potem będzie za wysokie

-----------------------
Weronisia aż mi się płakać chce taki śliczny! naprawdę nei wygląda na malucha

---------------

kootek współczuje kolizji

mojemu bratu raz wybiegła sarna
od tego czasu jak przejeżdżamy blisko lasu bardzo redukujemy prędkość
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 07:51   #4528
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
oto moj synek
śliczny
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Wchodze na forum i przeżyłam szok, że Weronisia juz jest po
A pascalek sliczny jest, trzymajcie sie mocno, buziaki

słuchajcie bylam odebrać wyniki posiewu z pochwy i wyszly mi bakterie- e. coli i jeszcze jakies co nie moge rozczytac:/ dostalam od lekarza dyzurnego lekarstwo i czekam az moja gin wrocci z urlopu, kurde slyszlam o tej bakterii coli ze jest nie bardzo?? miala ktoras moze z was?? nie chce nic czytać w necie, bo już nie czytam i pytam was, jak ktoś to mial i co lekarz na to? Prosze o odpowiedz
ta bakterie generalnie ciezko sie leczy, ale jest to do zrobienia
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Biejetka mozna uzywany laktator. Bo przeciez nawet mozna w niektorych szpitalach i SR wypozyczyc laktatory. CHyba sie wtedy wyparza ten mechanizm odsysajacy w sterylizatorach albo w garnku

ishka Noo to trzymaj sie dzielnie liczy siekazdy dzien. A te wody sie sacza dalej? czy to nie byly wody?

Weronisia Pascal slodki jest!
laktator wypozyczyc mozna ,ale trzeba kupic u nich nowe butelki i rurki bo tego sie nie wyparza, chodzi o to ,ze nie wyparzy sie czegos tam -grzybow czy czego nie pamietam teraz ale generalnie laktator powinno sie miec nowy
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 07:59   #4529
apoolonia
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś widziała albko kupowała w H&M rajstopki dla niemowlaków w dwupaku? białe i szare

widziałam takie na allegro
ale tam rzeczy h&mu są zawsze droższe niż w sklepie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 08:03   #4530
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Słoneczko odpisałam na 147 stronie. Ale nie ma problemu i juz wklejam posta

Tak miałam okazje poprowadzic oba.Kuzynka kupiła 3 bo był w promocji a znajoma chciała 3. Jak dla mnie znacznie lepiej prowadzi sie 4, może to tylko moje odczucie , ale od razu wiedziałam, że chce czterokołowy.Poza tym na te nierówne chodniki to tym bardziej 4
Dziekuje Ci bardzo rzeczywiscie musiałam przeoczyc, chociaz czytam wszystko

Lisek - gratuluje sukcesu teraz juz bedzie tylko lepiej....

Kotek - wspólczuje musiałas sie niezle wystraszyc tym dzikiem ... Najwazniejsze ze wam nic sie nie stało a samochód raz dwa i bedzie naprawiony ...

A my wczoraj z mezem pojechalismy do galerii i przy okazji carrefoura bo były pieluszki w promocji... Powiem wam ze weszłam chyba do 2 sklepów pochodziłam i juz miałam dosc Kiedys to ja mogłam cały dzien po galeriach biegac a teraz ... No i wypatrzyłam sobie fajne ponczo i chyba pojade je kupic bo miałam watpliwosci a teraz załuje ze nie kupiłam
A tak poza tym u nas ok w nocy 3 pobudki na siku i o 6 Milenka Nas obudziła tak szalała ze juz nie mogłam zasnąc a ze byłam przytulona do męża to on siłe kopniakjów naszej córeczki czuł na plecach

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości