|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia najszczersze gratukacje!!!!!!!!!! Pascalek jest przecudny
![]() ![]() Dziewczyny Was tez tak bola pachwiny/biodra i krocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Weronisia, współczuję przeżyć, ale grunt, że jest happy end
![]() ![]() ![]() Anecka, pytałaś się o to, kiedy dziecko osiąga 13 kg. Nie wiem kiedy, ale dziś pytałam się mojej kuzynki, ile waży jej synek i waży niecałe 10 kg a ma pół roku
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Weronisiu - Pascalek jest śliczniutki
![]() ![]() paulinka - ale się TŻ na żarty zebrało ![]() lutien - podobają mi się takie fryzury odważne ![]() ![]() ja do fryzjera pójdę chyba w listopadzie, obciąć włosy i pasemka zrobić, bo potem to może już czasu za bardzo nie być ![]() Agas - mnie jeszcze krocze nie boli... ale pewnie jeszcze wszystko przede mną ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-02 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, gratulacje
![]() Pascal sliczny, maciupki taki ![]() ![]() Wiec i ja pewnie niedlugo sie rozpakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
dzieki jeszcze raz dziewczyny.
wlasnie laktator walczyl z moimi piersiami ale nic nie wywalczyl teraz juz moge pospac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokarzę na pewno ![]() ![]() Ale słodziak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja spadam poszydełkować. Kąpiel mnie tak zrelaksowała, że mam teraz świetny humor i chcę to wykorzystać. Dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak miałam okazje poprowadzic oba.Kuzynka kupiła 3 bo był w promocji a znajoma chciała 3. Jak dla mnie znacznie lepiej prowadzi sie 4, może to tylko moje odczucie , ale od razu wiedziałam, że chce czterokołowy.Poza tym na te nierówne chodniki to tym bardziej 4 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mieliśmy podobnie, że kuzyn tż sugerował, że mogą nam wózek właśnie odsprzedać i mąż ładnie "podziękował" i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
dzasta a może konik na biegunach ? teraz są takie fajne - ja w tamtym roku kupiłam i to dziecko super się na nim buja do tej pory łącznie ze swoją siostrą 6 letnią Weronisia -przeżycia nie do pozazdroszczenia -ale wspaniale, że z Wami już dobrze -a pokarm napewno dostaniesz -życzę Ci tego bardzo mocno ![]() ![]() moja koleżanka, która ostatnio urodziła bardzo nagle i wogóle dramatycznie na początku nie karmiła bo najpierw tydzień na intensywnej terapii potem jeszcze kolejny z antybiotykami i też już była załamana, że jej się nie uda -a tu niespodzianka i teraz normalnie karmi swoją malutką ![]() Cytat:
i ta zgaga masakra normalnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
#4510 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Weronisia, Pascalek po prostu cudny!!!
![]() ![]() No normalnie nie mogę się na patrzyć na te zdjęcia. Bardzo mnie teraz wzruszają takie noworodki. ![]() A co do bólu krocza (trochę bioder) to i u mnie jest, chociaż niewielki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Krocze też mnie boli praktycznie caly czas, co jest wynikiem poniekąd leżenia. Na szczęście bol do zniesienia. Też mam nadzieję, ze tam sie nic nie rozłazi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na roczek taki garnuszek to chyba trochę za późno ![]() ![]() my razem mamy 3 chrześniaków ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() idę spać... dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Wchodze na forum i przeżyłam szok, że Weronisia juz jest po
![]() A pascalek sliczny jest, trzymajcie sie mocno, buziaki ![]() słuchajcie bylam odebrać wyniki posiewu z pochwy i wyszly mi bakterie- e. coli i jeszcze jakies co nie moge rozczytac:/ dostalam od lekarza dyzurnego lekarstwo i czekam az moja gin wrocci z urlopu, kurde slyszlam o tej bakterii coli ze jest nie bardzo?? miala ktoras moze z was?? nie chce nic czytać w necie, bo już nie czytam i pytam was, jak ktoś to mial i co lekarz na to? Prosze o odpowiedz ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi dotyczące fotelika. Faktycznie lepiej 0-18 a przez pierwsze miesiace pewnie nie bedziemy używać. Takze pozniej jak dziecko bedzie mogło juz siedziec to bedzie ok. No a co do siostry tz to przeciez wózek chciala mam sprzedać za okazyjne 2 tysiace!!! Ludzie którzy nie mają pieniedzy biorą kredyt na wózek za 3 tysiące. Porażka.
Dobranoc
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Lutien a dlugo juz masz te skurcze bo mnie one strasznie stresuja ze wczesniej urodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Weronisia Paskal cudowny
![]() Lutien obawiam się,że jakbym tyle czekała to pewnie jak bym już miała te meble to panowie by usłyszeli.A przynajmniej dowiedziałaby się to zawinil i ta osoba by usłyszała. Tak się nie robi. Mogli nie robić nadzieji i powiedzieć,że będą w innym dniu. Chciałam się pochwalić,że odniosłam DIETETYCZNY JEDEN SUKCES ![]() Zjadłam wypasioną kolację i cukier miałam po niej 97(z mam mieć do 120). Do tej pory miałam od 115-125 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4518 |
Wtajemniczenie
|
Niebieska- nie martw sie, napewno jakos sie wszystko ulozy.Zawsze sie uklada. Nie raz bylo u nas naprawde zle a jakos udalo sie wyjsc na prosta.Trzymam kciuki.
Weronisia- gratulacje.Pascalek faktycznie malutki, ale szybko nabierze cialka ![]() Bylam w kinie i chyba malemu sie nie podobalo bo kopal mnie caly czas.Za glosno bylo. Przed kinem moj maz z naszym przyjacielem ugotowali potrawke curry z cieciorka i dynia, na ostro-pyszne ![]() ![]() Wrocilam z pracy i sie na gotowe zalapalam. ![]() Dzis przy wstawaniu z lozka znow mnie ten bol zlapal po lewej stronie, pod cyckiem. I znow caly dzien piecze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Weronisia, Pascal śliczny. Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze
![]() ![]() Lutien, jestem zwolenniczką drastycznych cięć i odważnych fryzur ![]() ![]() Ja już w łóżeczku naszym mega-wygodniaśnym ![]()
#4520 |
Zadomowienie
|
hej
![]() bylismy z Tosiem na izbie pediatrycznej w szpitalu - po drzemce mial goraczke 38,4 wiec zdecydowalam si ejechac mimo ze nie ma szczegolnych objawow ma ostre zap. krtani i gardla od kataru piorunksiego kolejny antybiotyk po 5 dniach od ostatniego ;( biedactwo moje ... ehhhh ANECKA nasz ma 19 mies. i wazy 12,5 WERONISIA cudny maly cud! dacie rade bo pragniecie ![]() calusy dla wszystkich, pa... |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiacie sie w jakim wieku dziecko wazy 13 kg - to zalezy od dziecka
![]() Moj maly ma 20 m-cy a wazy 12,9 kg czyli w normie A te foteliki 0-13 kg raczej nigdy nie sluza do 13 kg tylko liczy sie wzrost bo dziecku nie moze z tego fotelika wystawac glowa, wtedy trzeba zmienic fotelik, moj maly nie mial roku (w granicach 9-m-cy moze mial) jak musielismy kupic nowy fotelik a kupilismy taki 9-18 kg, zaczal w nim jeździc jak jeszcze ciut mu brakowalo do 9 kg ale juz musial w nim jeździc bo w tamtym sie nie miescil Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-10-02 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra ma roczną córkę i dała mi wszystko co miała. Łacznie z wózkiem, fotelikiem, nawilżaczem.... Przyda się jak będę do domu zjeżdżać. Nie będe musiała zabierać całego majdanu. Ja z kolei podam dalej, byc może znowu do niej albo młodsza siostra nas zaskoczy ![]() Jak kogos nie stac to kupuje tańsze a tańsze nie zawsze oznacza gorsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Co do wyprawek od rodzeństwa. Mój brat ma 2 dzieci, 5 lat i roczek. Na początku ciązy pojechałam do nich w odwiedziny, gadamy z bratową o tzw. pogodzie, a ona mi wyjezdza z tekstem, że wszystko po młodszym dziecku oddała koleżance. Wiedziałam że mi nic nie da, więc nawet nie wspominałam o jakichkolwiek "prezentach" od niej dla dzidzi, a ona wyskakuje z tym, że nic mi nie da, tak asekuracyjnie żebym przypadkiem nic nie chciała- a niech se to w d... wsadzi :P Brat jest bardziej wylewny i już mi proponuje przewijatki laktatory itp. chociaż nie wiem czy coś od niego wezme po zachowaniu bratowej. A ... czy laktator można mieć używany, czy trzeba nowy kupić? Właśnie kot z grzejnika zrzucił suszące się spodnie tż do kuwety, po czym wylał mi całą kawę na deskę do prasowania i pół podłogi, lecę go gonić, chyba go zatłukę dzisiaj !! |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
weronisia gratuluje pascalek przesłodki
![]() ![]() ![]() ![]() wspołczuje tych przezyc i wiem co czujesz nie mogąc przytulic malego ![]() tez tak płakałam, straszne uczucie ale jestes dzielna i dasz rade to tylko kilka dni ![]() kurde ja cala noc nie spałam, wczoraj jak jechalismy z zakupow o 22 wieczorem to nam dzik wyskoczył przed samochod, ![]() brat tz wyliczyl koszta naprawy na ponad 20tys zł, na szczescie mamy dobrze ubezpieczony ale jestem wkurzona na tego dzika bo teraz jestem bez auta ![]() ale dzieku bogu nic nam sie nie stało, szok był |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Biejetka mozna uzywany laktator. Bo przeciez nawet mozna w niektorych szpitalach i SR wypozyczyc laktatory.
![]() ![]() ![]() ishka Noo to trzymaj sie dzielnie ![]() ![]() Weronisia Pascal slodki jest! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Weronisia , Pascalek cudny ![]()
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-03 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli to są chwilowe bóle to nie dobrze tak powiedział mój lekarz ja bym łykneła nospę i umówiła się na wizytę ![]() Cytat:
to duże dziecko ![]() średnio mówi się że to waga rocznego dziecka ale na to co piszą na tych fotelikach trzeba brać poprawkę podobno mój jest do 9 chyba kg jak mała do pół roku będzie w nim siedzieć to sukces może można włożyć tam 9 kilogramów ale cukru a nie dziecko które potem będzie za wysokie ----------------------- Weronisia aż mi się płakać chce taki śliczny! naprawdę nei wygląda na malucha ![]() --------------- kootek współczuje kolizji mojemu bratu raz wybiegła sarna od tego czasu jak przejeżdżamy blisko lasu bardzo redukujemy prędkość |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | ||
Wtajemniczenie
|
śliczny
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś widziała albko kupowała w H&M rajstopki dla niemowlaków w dwupaku? białe i szare
widziałam takie na allegro ale tam rzeczy h&mu są zawsze droższe niż w sklepie |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lisek - gratuluje sukcesu ![]() Kotek - wspólczuje musiałas sie niezle wystraszyc tym dzikiem ![]() A my wczoraj z mezem pojechalismy do galerii i przy okazji carrefoura bo były pieluszki w promocji... Powiem wam ze weszłam chyba do 2 sklepów pochodziłam i juz miałam dosc ![]() ![]() A tak poza tym u nas ok w nocy 3 pobudki na siku i o 6 Milenka Nas obudziła tak szalała ze juz nie mogłam zasnąc a ze byłam przytulona do męża to on siłe kopniakjów naszej córeczki czuł na plecach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.