|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() skoro tak to dobrze ![]() Fajny pomysł z tym wyjściem ![]() My zaliczyliśmy wizytę w parku u kaczek (Kat ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia ![]()
![]() |
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
co myslicie o tej zabawce?? Werka bardzo sie nia interesuje -ma ja synek znajomej, no ale ona uwielbia wszystko co gra i tanczy
http://allegro.pl/bb-interaktywna-my...317490459.html ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ale Werka nie je wogole warzyw surowych ![]() ![]() Cytat:
![]() to Werka znowu nabial uwielbia, zje pod kazda postacia , a non stop moglaby jesc mieso i kielbase ![]() nawet nie wymyslam jej obiadu bo wiem ze nie zje, ona tylko ziemniaki z mieskiem je Cytat:
![]() chyba ze ja zle je zakladam ![]() bylam juz raz nia w Figloparku na dzien dziecka ale wtedy nie chodzila jeszcze i szalu nie bylo a teraz mysle ze bedzie szalec bo uwielbia pileczki ![]()
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Bylismy rano na rodzinnym spacerze, ale głowy nam chciało pourywać - tak wieje, że szok! A najbardziej na naszej działce - cieżko będzie jak się już przeprowadzimy ![]() Moje dołki powoli mijają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj zakończyłam rozliczanie vatu z budowy, tak mnie to męczyło po nocach, że spać nie mogłam ![]() ![]() ![]() Pisałyśie, ze Wasze dzieci rozrabiaja ... Bartek też ![]() ![]() ![]() ![]() Małż pojechał do rodziców, Bartoszek śpi, a ja idę po kawkę i będe Was nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
lecimy do TZ do pracy
![]()
#4505 | ||
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie, tylko stukali
![]() Teoretycznie ![]() Kuba lubi, ale ostatnio hitem jest kiszony ogórek ![]() Cytat:
![]() A właśnie, jaki dajecie twaróg? Taki w kostce? Cytat:
![]() To dopiero początki są ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Wstałam dziś o 14:30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() skierko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek ![]() ![]() czekoladka może po prostu zbyt luźno zapinasz te pampki, bo jakoś dziwne jest, że wszystkie pieluszki są przesikiwane. A ona górą przesikuje, czy przy nóżkach..? Cytat:
Nina wcina mandarynki aż jej się uszy trzęsą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
#4509 | ||||
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() nooo jajecznice na podłodze tez mieliśmy /pisałam już? ![]() ![]() Cytat:
![]() Wzoraj byłam z Bartkiem w sklepie zoologicznym ... o matko, co on wprawiał ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja daję w koste, albo bieluch ![]() ![]() ![]() tak mnie pocieszaj ![]() Cytat:
![]() Skierko ![]() ![]() Svi - cieszę się, że "dogadujecie" się z Tż-tem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Hej trochę nadrobiłam i zauważyłam że dzieci zaczynają ukazywać swoje charakterki i bywają nieznośne.
Tomal to baaaardzo niegrzeczny dzieciak-nazywam go z Tż małym terrorystą ![]() Wywala wszystko z szuflad, jak wtargnie do łazienki to jak burza pędzi do kibelka i robi chlupu chlupu. W kuchni namiętnie wywala garnki i już zdarzyło się że coś z bił. Ostatnio hitem jest wchodzenie na oparcia kanapy i foteli. Jak coś chce to wymusza, płacze jak nie chce mu dać, a nawet rzuca się na podłogę i muszę wtedy uważać żeby sie nie uderzył bo Tomek nie patrzy po prostu rzuca się czy to na panele , czy na dywan a zdarzyło się nawet na płytki -na szczęście w porę interweniowałam. Na dworze idzie w swoja stronę , nie chcę iśc za ręke, nie chcę siedzieć w wózku, a jak coś mu się spodoba to upierdliwie dąży do celu, aż jest płacz(ostatnio była to psia kupa ![]() ![]() Żeby nie było,że tylko się skarże na Tomaszka to muszę Go także pochwalić za postępy. Bardzo nabrał rozumku i wiele rzeczy się nauczył. Potrafi powiedzieć jak chcę jeść-głośno oznajmia am. Jak go poproszę daj buzi to nadstawia usteczka, ostatnio też robi olaboga-chwyta się za głowę i kiwa na bogi ile on to ma kłopotków ![]() ![]() ![]() Skierko wszystkiego naj ode mnie i Tomala ![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() I dzień dobiegł końca Szperałam coś i wyszperałam, może też coś dla siebie znajdziecie http://www.edziecko.pl/jedzenie/0,79378.html?str=2 Ja jeszcze z takim dziwnym pytankiem.Ile kupek robią wasze dzieci? Ostatnio przy wzmożonym apetycie doliczam się 3 Jedna konkretna, a tamte skromniejsze ![]() Siostra dziś powiedziała: "wiesz gdybym jej nie znała, to bym pomyślała że wciąż z głodnym dzieckiem przyjeżdżasz" "a jak L kiedyś u nas zostanie to będę jej dawać i dawać i czekać kiedy powie DOŚĆ " ![]() Czeko zabawka nie przypadła mi do gustu. Na słuchanie opowiadań ze zrozumieniem jeszcze chyba trochę czasu. Osobiście wolę zabawki które czegoś wymagają od dziecka. Staram się wybierać edukacyjne, choć nie odbieram jej też przyjemności zabawy takimi co tylko grają czy świecą. Dziś w końcu kupiłam jej taki labirynt druciany z klockami- w Ikea takie też są. I pianinko z dwoma rządkami zwierząt które wydają odgłosy i klawiszami z gamą. Kupiłam dla mojej najlepszej położnej mały prezencik i pojadę jej dziś podziękować za wszystko.Za rozmowy, za telefony,za wsparcie i pomoc.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
BAN stały
|
dziekuje wam bardzo za zyczenia
![]() ![]() u nas rodzinny dzien, maz troche rano w pracy musial byc, potem kosciol i zakupy. teraz maz spi wykorzystany seksualnie ![]() za to Amelkce dzis spanie nie w glowie. wprawdzie wstala przed 10 i zasypiala w samochodzie ale o juz pod domem bylismy to wstala i po spaniu i tak do tej pory chodzi i rozrabia to i ja sie pochwale co Amelka umie ![]() ![]() ![]() to sie pochwalilam... lece bo Amelka chodzi i juz jeczy nie wie co z soba poczac, dobrze byloby przeciagnac ja do 8 chociaz... zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie wiem co z tymi pieluszkami u was jest ![]() Cytat:
![]() dobrze ze masz juz spokój z tym vatem, trzeci raz bys juz chyba nie wytrzymała tego robic ![]() Cytat:
Twaróg taki w kostce właśnie, czy o innym kształcie, my czasem mamy też od teściowej. Oliwia czasem zjada, ale szału nie ma. Cytat:
![]() czyli jak większosc dzieciaczków teraz, Tomaszek pokazuje charakterek. Dobrze ze go chwalisz też, czyli nie jest tak źle ![]() U nas oki. Mąż na rybach był znowu. Teraz Oliwia pojechała do prababci z moimi rodzicami. Ja biore się za testy. Wczoraj bylismy na zakupach i oświadczam wszystkim ze juz nie lubie zakupów z moim TZ, kiedys jeszcze jakiś znośny był a teraz taki maruda ze szok. ze długo, ze po co tyle przymierzam a potem nic nie kupuje. (ale jak mam kupic, jak wg niego to brzydkie, to takie sobie itd.) Sama dawno bym coś wybrala ale on grymasi, no to tak wychodzi. A jak czeka na mnie to minę ma taką, jakby go czołg przejechał ![]() Więc zapowiedziałam ze od teraz sama jezdze na zakupy, co najwyżej może mnie zawieźć i odebrac o odpowiedniej godzinie. Poza tym troche mnie wkurzał ostatnio, ale odrobił sobie przytulankami ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A Skierko wszystkiego naj naj naj ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Oli robi różnie 1-3, czasem 4 ale to rzadko. Najczęściej jest to chyba dwie. Fajny link, ciekawe przepisy znalazłam dla Oli. Ostatnio z braku czasu nie mam pomysłów co jej podawać dobrego. Jutro mam jazdy,wiec znowu wszystko w biegu bede robiła. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak taki w kostce
chyba, ze tesciowa przywiezie taki "naturalny" skads tam zalatwiony maly juz je tez serki takie do smarowania na kanapce ale jak juz wspominalam przestal lubic wszelkie twarozki i serki nie wiem czemu
#4515 |
Zakorzenienie
|
Katarzynko, Antonio od zawsze robi 3 kupki dziennie
![]() Czekoladko, ja osobiscie nie kupilabym takiej zabawki Antosiowi, bo wiem, zeby sie nia szybko znudzil. Ma misia (z duzego niebieskiego domu ![]() brawa dla wszystkich zdolnych watkowych dzieci
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-11-14 o 17:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kuba robi od 1 do 3 (rzadko). Pokaż jakie ![]() Cytat:
![]() Mam niedyskretne pytanie - kochacie się przy Amelce? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Co do kupek to Tomal robi od 1 do 3 dziennie-to zależy co ile zjadł
![]() Co do twarogu to jadamy taki twarożek president ze szczypiorkiem, a czasami z kostki
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj, dobrze to znam, od zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwcia dzisiaj na obiad jadła schabik ugotowany + ziemniaczki + buraczki i tak buraczki jej posmakowały ze szok. Domagała się więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio martwię się, bo Nina robi bardzo twarde kupki od kilku dni i nie wiem, czym to jest spowodowane. Nie zaszły w jej diecie żadne zmiany ani też nie jada nic specjalnie mocno zatwardzającego, a jednak... ![]() Babcia poszła z Ninką na spacerek, a ja z koleżanką na musical i nici... ![]() ![]() Przechwyciłam więc Ninkę od mamy na mieście i poszłyśmy na spacerek, do parku... Poznała dwie nowe koleżanki bliźniaczki Laurę i Lenę, które są tylko 2 tygodnie młodsze od Niny, a takie drobniutkie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buraczki też są OK dla mojego dziecia ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Nasza szatanica aż się trzęsie na widok kiszonej kapusty i nie ma opcji, aby ktoś jej dnie dał
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
tak, takie jak robie dla nas. Jakoś nie przyszło mi na mysl zeby jej odjąć przed doprawieniem
![]() Rosołek też dzisiaj jadła. Taki normalny, tylko bez pieprzu i mniej słony. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei czasem daję ociupinę pieprzu, a soli staram się unikać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
BAN stały
|
Miramej staramy sie nie ale zdarzy nam sie poryw raz na jakis czas w ciagu dnia to albo jak spi, a jesli nie to dostaje cos co ja zajmie i na nas nie zwraca uwagi - wiec poki co mozemy sobie na to pozwolic raz na jakis czas - jak bedzie starsza to oczywiscie i takie cos odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bez zasmażki też są smaczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie przeszkadza Wam kochanie się przy Amelce?
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skierko wszystkiego najlepszego
![]()
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
moja mama mnie tak nauczyła. u nas to przeważnie zasmażki robi się na oleju i mące ( kiedyś na smalcu i mące) a na maśle rzadziej, np. do marchewki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.