Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 12:12   #4501
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kurde ja juz nie wiem o co chodzi z tymi pieluszkami, znowu 2 dni pod rzad przesikane chyba znowu bede szukac innych pieluch

a mi nie szkoda.....przynajmniej sie wyspalam
no tak czytajac mozna stracic poczucie czasu

nie mam pojecia, chcielismy na Mikolaja wziac ja do Figloparku a na gwiazdke nie wiem co jej kupic
Ale macie z tymi pieluchami
skoro tak to dobrze

Fajny pomysł z tym wyjściem

My zaliczyliśmy wizytę w parku u kaczek (Kat ) i u babci na wsi. Taka piękna pogoda Popołudniu też coś wymyślimy, ale Amelia wstanie pewnie koło 15 a już po 16 się ciemno robi może na galaretkę skoczymy
Miłego popołudnia

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:40   #4502
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

co myslicie o tej zabawce?? Werka bardzo sie nia interesuje -ma ja synek znajomej, no ale ona uwielbia wszystko co gra i tanczy
http://allegro.pl/bb-interaktywna-my...317490459.html

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zuzka też nie lubi pomidora (zresztą jak ja - nie trącę )
ale Werka nie je wogole warzyw surowychnie lubi, w zupce zje a tak to nie,nawet marchewki surowej nie lubi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hmmm "staramy" sie
mamy powazny kryzys w zwiazku i albo cos z tym zrobimy i go przetrwamy albo skonczy sie to zle

taaaa robie znowu blond

moj Marci kocha pomidory - zjada jena tony doslownie i pod kazda postacia
jak jest wybredny i nie chce mi nic zjesc to wiem, ze jak sparze i pokroje pomidora czy dwa to zawsze mi zje

za to zapalal nienawiscia do twarogu i nie moge w ogole mu go przemycic pod zadna postacia
nawet z pomidorem wypluwa
to mam nadzieje ze sie dogadacie
to Werka znowu nabial uwielbia, zje pod kazda postacia , a non stop moglaby jesc mieso i kielbase
nawet nie wymyslam jej obiadu bo wiem ze nie zje, ona tylko ziemniaki z mieskiem je

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale macie z tymi pieluchami
skoro tak to dobrze

Fajny pomysł z tym wyjściem

My zaliczyliśmy wizytę w parku u kaczek (Kat ) i u babci na wsi. Taka piękna pogoda Popołudniu też coś wymyślimy, ale Amelia wstanie pewnie koło 15 a już po 16 się ciemno robi może na galaretkę skoczymy
Miłego popołudnia
myslalam ze huggiesy beda ratunkiem ale okazuje sie ze nie
chyba ze ja zle je zakladamno ale przeciez w dzien sie nie zdarzylo nigdy zeby przesikala a tez ma niekiedy pelna pieluszke

bylam juz raz nia w Figloparku na dzien dziecka ale wtedy nie chodzila jeszcze i szalu nie bylo a teraz mysle ze bedzie szalec bo uwielbia pileczki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:31   #4503
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Bylismy rano na rodzinnym spacerze, ale głowy nam chciało pourywać - tak wieje, że szok! A najbardziej na naszej działce - cieżko będzie jak się już przeprowadzimy

Moje dołki powoli mijają ... małż się poprawił - nawet prezent dostał na urodziny /Wojtusia dziękuję za podpowiedzi - kupiłam mu portfel, sportowe skarpety i zamaist tortu zrobiłam sałatkę grecką /

Wczoraj zakończyłam rozliczanie vatu z budowy, tak mnie to męczyło po nocach, że spać nie mogłam ale zrobiłam go drugi raz, wydrukowałam i teraz moze sobie znikać

Pisałyśie, ze Wasze dzieci rozrabiaja ... Bartek też czasem jest aniołkiem, a jak się wkurzy to rogi mu rosną ... bije, drapie, gryzie, rzuca czym popadnie ... staram się zahować spokój, ale nerwy mam na wykończeniu

Małż pojechał do rodziców, Bartoszek śpi, a ja idę po kawkę i będe Was nadrabiać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:40   #4504
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

lecimy do TZ do pracy
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 13:53   #4505
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wiercili?

Ale masz mniej wyzwań już
Na szczęście nie, tylko stukali

Teoretycznie

Cytat:
a Werka nie lubi
Cytat:
Zuzka też nie lubi pomidora (zresztą jak ja - nie trącę )
Kuba lubi, ale ostatnio hitem jest kiszony ogórek

Cytat:
hmmm "staramy" sie
mamy powazny kryzys w zwiazku i albo cos z tym zrobimy i go przetrwamy albo skonczy sie to zle
(...)
za to zapalal nienawiscia do twarogu i nie moge w ogole mu go przemycic pod zadna postacia
nawet z pomidorem wypluwa

A właśnie, jaki dajecie twaróg? Taki w kostce?

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wczoraj zakończyłam rozliczanie vatu z budowy, tak mnie to męczyło po nocach, że spać nie mogłam ale zrobiłam go drugi raz, wydrukowałam i teraz moze sobie znikać

Pisałyśie, ze Wasze dzieci rozrabiaja ... Bartek też czasem jest aniołkiem, a jak się wkurzy to rogi mu rosną ... bije, drapie, gryzie, rzuca czym popadnie ... staram się zahować spokój, ale nerwy mam na wykończeniu
No brawo

To dopiero początki są

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 14:19   #4506
skierka1981
BAN stały

Cytat:
hej
czesc

Skierko czy ty masz dzisiaj urodziny??na Nk wyczailam ale macie wspolne konto z malzem
jesli tak to przyjmij zyczenia WSZYSTKIEGO DOBREGO
w razie czego beda dla malza

dziekuje, ja mam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:12   #4507
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Wstałam dziś o 14:30 Z małymi przerwami na zrobienie mleka, przebranie Ninki... W tym czasie Nina ganiała sobie między babcią i dziadkiem. Dobrze mi się spało, bo wczoraj z mężem i znajomymi poszliśmy na piwko. Z piwka na disco i tak oto wróciłam do domu o 3:30 Fajnie było i mimo, że nie tańczyłam, to się świetnie bawiłam, wyśmiałam się za wszystkie czasy. Teraz Ninka poszła z babcią na spacer, bo u nas dzisiaj jest 20 stopni Normalnie szał... Na 17:00 idę z koleżanką na musical, potem z Ninką na kawkę o ile jeszcze pozwoli się zabrać, bo bardzo wcześnie dziś wstała o 7:00 rano, potem spała w południe tylko 1,5 h więc możliwe że dzisiaj padnie wieczorem dość wcześnie

skierko
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek

czekoladka może po prostu zbyt luźno zapinasz te pampki, bo jakoś dziwne jest, że wszystkie pieluszki są przesikiwane. A ona górą przesikuje, czy przy nóżkach..?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ciniusiowa ja jeszcze trochę i też jakąś metodę karną zacznę wprowadzać, bo etap żeby tylko mówić bo i tak nie rozumie mamy za sobą.
Teraz czas na tłumaczenie dlaczego,za co itp bo rozumie więcej niż by mi się wydawało
Męża chyba bym udusiła jakby podważał moje zdanie.Na szczęście akurat w tej kwestii się zgadzamy.

Jak podajecie pomarańczko lub mandarynkę?bo ja obieram z włókienek,powłoczki-zwał jak zwał bo jak ssie to mam wrażenie że dużo towaru się marnuje, a ona 1,5 pomarańczka na raz potrafi zjeść.
Ja przyjęłam taką metodę jak i moja siostra u swojego syna. Tylko on nie jest aż taki szatan i rzadziej musi stosować. Nic innego nie wymyśliłam, co by mogła zrozumieć.

Nina wcina mandarynki aż jej się uszy trzęsą Obieram po prostu ze skórki i z tych białych skóreczek, aby było ich jak najmniej. Dzielę na ząbki i tak sobie je. Ona je przegryza, ssie, a potem zjada to co zostało. Pomarańcza raczej nie jada ale chyba bardziej dlatego, że u nas się kupuje w domu raczej mandarynki, bo wszyscy je bardziej wolą.
Stary 2010-11-14, 15:31   #4508
mariolasl
Zakorzenienie

Załącznik 3532228

SKIERKO
spełnienia najskrytszych marzeń

Załącznik 3532229
Stary 2010-11-14, 15:40   #4509
Ania0104
Zakorzenienie

Nadrobiłam z przerwami na makijaż, ubranie się ... do teściów jedziemy ... jak mały śpioch wstanie bo juz 3 godzinę śpi

Cytat:
Werka jak wparzy do lazienki u mamy to w ruch ida szapmony, kremy, szczotka do kibla tez dobra a co pudry mamie przeklada na inne polki, albo bierze miski i uklada po swojemu
musimy pilnowac zeby drzwi od lazienki byly zamkniete bo wtedy jak tam wejdzie to ciezko ja wyciagnac -jedynie ucieka jak susze wlosy bo sie boi suszarki

a jak do spizarni wlazla raz za mna to pare jajek stlukla bo wziela w raczke i na ziemie bam

bylam na perfumowym i znowu zamowilam odlewki
hehe ... Bartek też uwielbia łazienkę

nooo jajecznice na podłodze tez mieliśmy /pisałam już? / ... z 12 jajek
Cytat:
Ja też niedługo idę do fryzjera.
Z krótkimi włosami wciąż jest z czym chodzić.

Obiecana brokułowa się gotuje, choć nie wiem czy zje jak wstanie bo napakowała od rana sporo do brzuszka.
Dostałam od mamy wątrobiankę.Zamówiła pół świnki z wyrobami.
L pierwszy raz jadła.Wciągnęła godzinkę po mleku 2skibki i pomidora.
Pomidor musi być Uwielbia

Potem poszliśmy do kaczek i suchego chlebka też trochę podziubała

Dopełniła brzuszek jogurtem i winogronkami i poszła spać to wskoczyłam do was.
Mąż wybywa na sesję i będziemy same musiały zorganizować sobie popołudnie.Szkoda bo chciałam na drugi spacer pójść.
mały łakomczuszek

Wzoraj byłam z Bartkiem w sklepie zoologicznym ... o matko, co on wprawiał króliki, papużki, chomiki, rybki, szynszyle - no szał był oczywiście zrobił scene jak musiliśmy już iść
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

No brawo

To dopiero początki są
u nas też

ja daję w koste, albo bieluch

jestem z siebie dumna

tak mnie pocieszaj
Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Wstałam dziś o 14:30 Z małymi przerwami na zrobienie mleka, przebranie Ninki... W tym czasie Nina ganiała sobie między babcią i dziadkiem. Dobrze mi się spało, bo wczoraj z mężem i znajomymi poszliśmy na piwko. Z piwka na disco i tak oto wróciłam do domu o 3:30 Fajnie było i mimo, że nie tańczyłam, to się świetnie bawiłam, wyśmiałam się za wszystkie czasy. Teraz Ninka poszła z babcią na spacer, bo u nas dzisiaj jest 20 stopni Normalnie szał... Na 17:00 idę z koleżanką na musical, potem z Ninką na kawkę o ile jeszcze pozwoli się zabrać, bo bardzo wcześnie dziś wstała o 7:00 rano, potem spała w południe tylko 1,5 h więc możliwe że dzisiaj padnie wieczorem dość wcześnie
to nieźle zabalowałaś

Skierko wszystkiego naj naj naj

Svi - cieszę się, że "dogadujecie" się z Tż-tem

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:49   #4510
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Hej trochę nadrobiłam i zauważyłam że dzieci zaczynają ukazywać swoje charakterki i bywają nieznośne.

Tomal to baaaardzo niegrzeczny dzieciak-nazywam go z Tż małym terrorystą
Wywala wszystko z szuflad, jak wtargnie do łazienki to jak burza pędzi do kibelka i robi chlupu chlupu. W kuchni namiętnie wywala garnki i już zdarzyło się że coś z bił. Ostatnio hitem jest wchodzenie na oparcia kanapy i foteli. Jak coś chce to wymusza, płacze jak nie chce mu dać, a nawet rzuca się na podłogę i muszę wtedy uważać żeby sie nie uderzył bo Tomek nie patrzy po prostu rzuca się czy to na panele , czy na dywan a zdarzyło się nawet na płytki -na szczęście w porę interweniowałam. Na dworze idzie w swoja stronę , nie chcę iśc za ręke, nie chcę siedzieć w wózku, a jak coś mu się spodoba to upierdliwie dąży do celu, aż jest płacz(ostatnio była to psia kupa) Wiele bym tak mogła pisać, ale i tak pałam miłością do tego mojego dziecia

Żeby nie było,że tylko się skarże na Tomaszka to muszę Go także pochwalić za postępy. Bardzo nabrał rozumku i wiele rzeczy się nauczył. Potrafi powiedzieć jak chcę jeść-głośno oznajmia am. Jak go poproszę daj buzi to nadstawia usteczka, ostatnio też robi olaboga-chwyta się za głowę i kiwa na bogi ile on to ma kłopotków Stał się bardzo komunikatywny i dużo gada-chociaż głównie po swojemu Robi też brawo, daję cześć i piątkę

Skierko wszystkiego naj ode mnie i Tomala
Stary 2010-11-14, 16:35   #4511
katarzynka00
Zakorzenienie

Jestem
I dzień dobiegł końca
Szperałam coś i wyszperałam, może też coś dla siebie znajdziecie
http://www.edziecko.pl/jedzenie/0,79378.html?str=2

Ja jeszcze z takim dziwnym pytankiem.Ile kupek robią wasze dzieci?
Ostatnio przy wzmożonym apetycie doliczam się 3
Jedna konkretna, a tamte skromniejsze

Siostra dziś powiedziała: "wiesz gdybym jej nie znała, to bym pomyślała że wciąż z głodnym dzieckiem przyjeżdżasz"

"a jak L kiedyś u nas zostanie to będę jej dawać i dawać i czekać kiedy powie DOŚĆ "

Czeko zabawka nie przypadła mi do gustu.
Na słuchanie opowiadań ze zrozumieniem jeszcze chyba trochę czasu.
Osobiście wolę zabawki które czegoś wymagają od dziecka. Staram się wybierać edukacyjne, choć nie odbieram jej też przyjemności zabawy takimi co tylko grają czy świecą.
Dziś w końcu kupiłam jej taki labirynt druciany z klockami- w Ikea takie też są.
I pianinko z dwoma rządkami zwierząt które wydają odgłosy i klawiszami z gamą.

Kupiłam dla mojej najlepszej położnej mały prezencik i pojadę jej dziś podziękować za wszystko.Za rozmowy, za telefony,za wsparcie i pomoc.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 16:48   #4512
skierka1981
BAN stały

dziekuje wam bardzo za zyczenia

u nas rodzinny dzien, maz troche rano w pracy musial byc, potem kosciol i zakupy. teraz maz spi wykorzystany seksualnie
za to Amelkce dzis spanie nie w glowie. wprawdzie wstala przed 10 i zasypiala w samochodzie ale o juz pod domem bylismy to wstala i po spaniu i tak do tej pory chodzi i rozrabia

to i ja sie pochwale co Amelka umie na krzewsla nie wlazi sama tylko jak juz chce to przychdzi i pokazuje ze chce usiasc, a jak chce zejsc to mówi "hopa" i podaje reke zeby jej pomóc. na lozku siada tak zeby jej nozki zwisaly lubi tak od dluzszego czasu. pije sama ze szklanki - tzn ja trzymam. chodzi z pchaczem taka kaczka i ja prowadzi, albo ma pieska fp i go ciaga za sznurek. mowi ze chce jesc "'am" albo "ama ama". poza tym namietnie dalej wszystko je - papier, zabawki... a i mówi na papier "paper' albo "papej" a na karte jakas (np bankomatowa )" kata" z rana siadamy na nocnik i prawie zawsze siku jest (chyba ze mi sie chce dluzej polezec to zrobi w pieluche) i pokazuje na pieluche jakl zrobi kupe szkoda ze po fakcie...tez potrafi krzyczec i wymuszac, ale nie zwracam uwagi i odpuszcza. szuflad i polek nie rusza. czasami raczka poleci do komputerka ale to powiem odejdz albo zabiore i najczsciej dziala. to tak z grubsza mowi duzo po swojemu tez.

to sie pochwalilam...

lece bo Amelka chodzi i juz jeczy nie wie co z soba poczac, dobrze byloby przeciagnac ja do 8 chociaz... zobaczymy
Stary 2010-11-14, 17:16   #4513
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

ale Werka nie je wogole warzyw surowychnie lubi, w zupce zje a tak to nie,nawet marchewki surowej nie lubi

to mam nadzieje ze sie dogadacie
to Werka znowu nabial uwielbia, zje pod kazda postacia , a non stop moglaby jesc mieso i kielbase
nawet nie wymyslam jej obiadu bo wiem ze nie zje, ona tylko ziemniaki z mieskiem je

myslalam ze huggiesy beda ratunkiem ale okazuje sie ze nie
chyba ze ja zle je zakladamno ale przeciez w dzien sie nie zdarzylo nigdy zeby przesikala a tez ma niekiedy pelna pieluszke

bylam juz raz nia w Figloparku na dzien dziecka ale wtedy nie chodzila jeszcze i szalu nie bylo a teraz mysle ze bedzie szalec bo uwielbia pileczki
Oliwia też lubi miesko, poza tym makaron i ziemniaki Warzywka też zje ale np. samej marchewki czy brokułów ugotowanych na parze nie tknie. W zupce, w surówce owszem zje, ale takie same to nie.

Ja już nie wiem co z tymi pieluszkami u was jest

Cytat:

Moje dołki powoli mijają ... małż się poprawił - nawet prezent dostał na urodziny /Wojtusia dziękuję za podpowiedzi - kupiłam mu portfel, sportowe skarpety i zamaist tortu zrobiłam sałatkę grecką /

Małż pojechał do rodziców, Bartoszek śpi, a ja idę po kawkę i będe Was nadrabiać
ciesze sie ze mąż zadowolony
dobrze ze masz juz spokój z tym vatem, trzeci raz bys juz chyba nie wytrzymała tego robic

Cytat:
N

Oliwka też uwielbia ogórki kiszone.
Twaróg taki w kostce właśnie, czy o innym kształcie, my czasem mamy też od teściowej. Oliwia czasem zjada, ale szału nie ma.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Hej trochę nadrobiłam i zauważyłam że dzieci zaczynają ukazywać swoje charakterki i bywają nieznośne.

Tomal to baaaardzo niegrzeczny dzieciak-nazywam go z Tż małym terrorystą
Wywala wszystko z szuflad, jak wtargnie do łazienki to jak burza pędzi do kibelka i robi chlupu chlupu. W kuchni namiętnie wywala garnki i już zdarzyło się że coś z bił. Ostatnio hitem jest wchodzenie na oparcia kanapy i foteli. Jak coś chce to wymusza, płacze jak nie chce mu dać, a nawet rzuca się na podłogę i muszę wtedy uważać żeby sie nie uderzył bo Tomek nie patrzy po prostu rzuca się czy to na panele , czy na dywan a zdarzyło się nawet na płytki -na szczęście w porę interweniowałam. Na dworze idzie w swoja stronę , nie chcę iśc za ręke, nie chcę siedzieć w wózku, a jak coś mu się spodoba to upierdliwie dąży do celu, aż jest płacz(ostatnio była to psia kupa) Wiele bym tak mogła pisać, ale i tak pałam miłością do tego mojego dziecia

Żeby nie było,że tylko się skarże na Tomaszka to muszę Go także pochwalić za postępy. Bardzo nabrał rozumku i wiele rzeczy się nauczył. Potrafi powiedzieć jak chcę jeść-głośno oznajmia am. Jak go poproszę daj buzi to nadstawia usteczka, ostatnio też robi olaboga-chwyta się za głowę i kiwa na bogi ile on to ma kłopotków Stał się bardzo komunikatywny i dużo gada-chociaż głównie po swojemu Robi też brawo, daję cześć i piątkę

Skierko wszystkiego naj ode mnie i Tomala
Hej

czyli jak większosc dzieciaczków teraz, Tomaszek pokazuje charakterek.
Dobrze ze go chwalisz też, czyli nie jest tak źle

U nas oki. Mąż na rybach był znowu. Teraz Oliwia pojechała do prababci z moimi rodzicami. Ja biore się za testy.

Wczoraj bylismy na zakupach i oświadczam wszystkim ze juz nie lubie zakupów z moim TZ, kiedys jeszcze jakiś znośny był a teraz taki maruda ze szok. ze długo, ze po co tyle przymierzam a potem nic nie kupuje. (ale jak mam kupic, jak wg niego to brzydkie, to takie sobie itd.) Sama dawno bym coś wybrala ale on grymasi, no to tak wychodzi.

A jak czeka na mnie to minę ma taką, jakby go czołg przejechał
Więc zapowiedziałam ze od teraz sama jezdze na zakupy, co najwyżej może mnie zawieźć i odebrac o odpowiedniej godzinie.

Poza tym troche mnie wkurzał ostatnio, ale odrobił sobie przytulankami no niech mu będzie.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

A Skierko wszystkiego naj naj naj

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Jestem
I dzień dobiegł końca

Oli robi różnie 1-3, czasem 4 ale to rzadko. Najczęściej jest to chyba dwie.

Fajny link, ciekawe przepisy znalazłam dla Oli. Ostatnio z braku czasu nie mam pomysłów co jej podawać dobrego.

Jutro mam jazdy,wiec znowu wszystko w biegu bede robiła.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 17:16   #4514
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
tak taki w kostce

chyba, ze tesciowa przywiezie taki "naturalny" skads tam zalatwiony

maly juz je tez serki takie do smarowania na kanapce
ale jak juz wspominalam przestal lubic wszelkie twarozki i serki nie wiem czemu
Stary 2010-11-14, 17:17   #4515
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko, Antonio od zawsze robi 3 kupki dziennie .

Czekoladko, ja osobiscie nie kupilabym takiej zabawki Antosiowi, bo wiem, zeby sie nia szybko znudzil. Ma misia (z duzego niebieskiego domu), ktory opowiada historie (dostal w prezencie) i bywa, ze wlaczy go sobie pare razy w tygodniu, ale szalu nie ma. Jednak to ty znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz, co ja zainteresuje.

brawa dla wszystkich zdolnych watkowych dzieci

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-11-14 o 17:18
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 17:37   #4516
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja daję w koste, albo bieluch

Cytat:

(...)
I pianinko z dwoma rządkami zwierząt które wydają odgłosy i klawiszami z gamą.
Znamy, znamy

Kuba robi od 1 do 3 (rzadko).

Pokaż jakie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
u nas rodzinny dzien, maz troche rano w pracy musial byc, potem kosciol i zakupy. teraz maz spi wykorzystany seksualnie
za to Amelkce dzis spanie nie w glowie. wprawdzie wstala przed 10 i zasypiala w samochodzie ale o juz pod domem bylismy to wstala i po spaniu i tak do tej pory chodzi i rozrabia
skierko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Mam niedyskretne pytanie - kochacie się przy Amelce?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 17:52   #4517
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Co do kupek to Tomal robi od 1 do 3 dziennie-to zależy co ile zjadł

Co do twarogu to jadamy taki twarożek president ze szczypiorkiem, a czasami z kostki
Stary 2010-11-14, 18:12   #4518
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Oliwia też lubi miesko, poza tym makaron i ziemniaki Warzywka też zje ale np. samej marchewki czy brokułów ugotowanych na parze nie tknie. W zupce, w surówce owszem zje, ale takie same to nie.
(...)
Twaróg taki w kostce właśnie, czy o innym kształcie, my czasem mamy też od teściowej. Oliwia czasem zjada, ale szału nie ma.
(...)
Wczoraj bylismy na zakupach i oświadczam wszystkim ze juz nie lubie zakupów z moim TZ, kiedys jeszcze jakiś znośny był a teraz taki maruda ze szok. ze długo, ze po co tyle przymierzam a potem nic nie kupuje. (ale jak mam kupic, jak wg niego to brzydkie, to takie sobie itd.) Sama dawno bym coś wybrala ale on grymasi, no to tak wychodzi.

A jak czeka na mnie to minę ma taką, jakby go czołg przejechał
Więc zapowiedziałam ze od teraz sama jezdze na zakupy, co najwyżej może mnie zawieźć i odebrac o odpowiedniej godzinie.
A Kuba bardzo lubi, czasami paruję Mu same warzywa np. na podwieczorek

Oj, dobrze to znam, od zawsze , mój TŻ po przekroczeniu progu jakiegoś centrum handlowego od razu jest chory

Cytat:
tak taki w kostce

chyba, ze tesciowa przywiezie taki "naturalny" skads tam zalatwiony

maly juz je tez serki takie do smarowania na kanapce
ale jak juz wspominalam przestal lubic wszelkie twarozki i serki nie wiem czemu
, ja dawałam Kubie jeszcze taki w kubeczku (jak serek wiejski) z Piątnicy.

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 18:44   #4519
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A Kuba bardzo lubi, czasami paruję Mu same warzywa np. na podwieczorek

Oj, dobrze to znam, od zawsze , mój TŻ po przekroczeniu progu jakiegoś centrum handlowego od razu jest chory

, ja dawałam Kubie jeszcze taki w kubeczku (jak serek wiejski) z Piątnicy.
ja bym chciała zeby Oli jadła, bo chce zeby zdrowo sie odżywiała, ale cóż, będe jej wymyslała surówki jakieś itd. chyba ze warzywa z parowaru jakoś przyprawić?

Oliwcia dzisiaj na obiad jadła schabik ugotowany + ziemniaczki + buraczki i tak buraczki jej posmakowały ze szok. Domagała się więcej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 18:46   #4520
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Nina codziennie robi jedną porządną, czasem zdarzy jej się druga jak zje coś popędzającego.

Ostatnio martwię się, bo Nina robi bardzo twarde kupki od kilku dni i nie wiem, czym to jest spowodowane. Nie zaszły w jej diecie żadne zmiany ani też nie jada nic specjalnie mocno zatwardzającego, a jednak...

Babcia poszła z Ninką na spacerek, a ja z koleżanką na musical i nici... Byłyśmy 15 minut przed czasem, a już miejsc nie było. Nawet stojących. Za dwa tygodnie znowu jest ten występ, to umówiłyśmy się, ze wtedy pójdziemy godzinę przed czasem zająć sobie miejsca
Przechwyciłam więc Ninkę od mamy na mieście i poszłyśmy na spacerek, do parku... Poznała dwie nowe koleżanki bliźniaczki Laurę i Lenę, które są tylko 2 tygodnie młodsze od Niny, a takie drobniutkie Wyglądają, jakby były z pół roku młodsze. Ale wszystkie bardzo sobie przypadły do gustu, bo w trójkę spacerowały za rączki po całym parku i Nina je po główkach całowała, bo niższe były od niej sporo i w sam raz sięgała im usteczkami w czółko Ubaw mieliśmy z rodzicami bliźniaczek niesamowity
Stary 2010-11-14, 18:50   #4521
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym chciała zeby Oli jadła, bo chce zeby zdrowo sie odżywiała, ale cóż, będe jej wymyslała surówki jakieś itd. chyba ze warzywa z parowaru jakoś przyprawić?

Oliwcia dzisiaj na obiad jadła schabik ugotowany + ziemniaczki + buraczki i tak buraczki jej posmakowały ze szok. Domagała się więcej
Dobrze, że chociaż w surówce zje , ja nie przyprawiam, ale możesz spróbować

Buraczki też są OK dla mojego dziecia , a dałaś Jej przyprawione?

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Przechwyciłam więc Ninkę od mamy na mieście i poszłyśmy na spacerek, do parku... Poznała dwie nowe koleżanki bliźniaczki Laurę i Lenę, które są tylko 2 tygodnie młodsze od Niny, a takie drobniutkie Wyglądają, jakby były z pół roku młodsze. Ale wszystkie bardzo sobie przypadły do gustu, bo w trójkę spacerowały za rączki po całym parku i Nina je po główkach całowała, bo niższe były od niej sporo i w sam raz sięgała im usteczkami w czółko Ubaw mieliśmy z rodzicami bliźniaczek niesamowity
Ale słodko

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 18:50   #4522
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
i tak buraczki jej posmakowały ze szok. Domagała się więcej
Nasza szatanica aż się trzęsie na widok kiszonej kapusty i nie ma opcji, aby ktoś jej dnie dał Kiszona ma dużo witamin ale nie do końca jestem pewna, czy ona może taką kwaśną jeść w takich ilościach jakie się jej marzą Więc czasem ją muszę oszukiwać, że już wszystko zjadła i nie ma..
Stary 2010-11-14, 18:52   #4523
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Buraczki też są OK dla mojego dziecia , a dałaś Jej przyprawione?
tak, takie jak robie dla nas. Jakoś nie przyszło mi na mysl zeby jej odjąć przed doprawieniem ale łagodne były.

Rosołek też dzisiaj jadła. Taki normalny, tylko bez pieprzu i mniej słony.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 18:58   #4524
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
tak, takie jak robie dla nas. Jakoś nie przyszło mi na mysl zeby jej odjąć przed doprawieniem ale łagodne były.

Rosołek też dzisiaj jadła. Taki normalny, tylko bez pieprzu i mniej słony.
A czym przyprawiasz buraczki?

Ja z kolei czasem daję ociupinę pieprzu, a soli staram się unikać

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 19:22   #4525
skierka1981
BAN stały

Miramej staramy sie nie ale zdarzy nam sie poryw raz na jakis czas w ciagu dnia to albo jak spi, a jesli nie to dostaje cos co ja zajmie i na nas nie zwraca uwagi - wiec poki co mozemy sobie na to pozwolic raz na jakis czas - jak bedzie starsza to oczywiscie i takie cos odpada.
Stary 2010-11-14, 20:04   #4526
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A czym przyprawiasz buraczki?

Ja z kolei czasem daję ociupinę pieprzu, a soli staram się unikać
najbardziej lubie takie jak dodaję :śmietanę + zasmażkę ( czyt. tłuszcz+ mąka) + sól, + kwasek cytr bądź sok z cytryny + cukier + pieprz (do smaku wszystko, nie dużo)

ale bez zasmażki też są smaczne
Stary 2010-11-14, 20:06   #4527
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej staramy sie nie ale zdarzy nam sie poryw raz na jakis czas w ciagu dnia to albo jak spi, a jesli nie to dostaje cos co ja zajmie i na nas nie zwraca uwagi - wiec poki co mozemy sobie na to pozwolic raz na jakis czas - jak bedzie starsza to oczywiscie i takie cos odpada.
U nas takie coś nie istnieje
A nie przeszkadza Wam kochanie się przy Amelce?

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 20:06   #4528
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

skierko wszystkiego najlepszego
Stary 2010-11-14, 20:09   #4529
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
najbardziej lubie takie jak dodaję :śmietanę + zasmażkę ( czyt. tłuszcz+ mąka) + sól, + kwasek cytr bądź sok z cytryny + cukier + pieprz (do smaku wszystko, nie dużo)

ale bez zasmażki też są smaczne
, muszę kiedyś spróbować, bo nigdy nie robiłam z zasmażką.

H. MacLeod

.
Stary 2010-11-14, 20:17   #4530
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
, muszę kiedyś spróbować, bo nigdy nie robiłam z zasmażką.
moja mama mnie tak nauczyła. u nas to przeważnie zasmażki robi się na oleju i mące ( kiedyś na smalcu i mące) a na maśle rzadziej, np. do marchewki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości