Walka o zdrowe i piękne włosy część VI - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 21:00   #4501
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI

Ja dodaję też żel do mieszanek typu odżywka+miód+aloes, odżywka+keratyna+aloes itp
Czasem też daję solo na wilgotne włosy, ale w minimalnych ilościach, ponieważ lekko mi je usztywnia (co może być też plusem, jeśli ktoś chce użyć żelu aloesowego jako stylizatora np. na lokach)

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:12   #4502
kinga15p
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Kupiłam żel aloesowy z Gorvity, tak w sumie to zamówiłam go da ciała, ale na włosy też chcę używać, i mam pytanie jak go używacie? jako odzywkę bez spłukiwania. Dzisiaj nałożyłam go na wilgotne włosy, tak wgniotłam i zobaczę jaki efekt, nie wiem czy nie za dużo go dałam, ale najwyżej jutro zepnę włosy
Mogłabyś napisać gdzie dostałaś zel aloesowy tej firmy(np.nazwa apteki) ? Pytałam chyba w 10 aptekach i nie mieli

"Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami...
kinga15p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:17   #4503
Dink
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga15p Pokaż wiadomość
Mogłabyś napisać gdzie dostałaś zel aloesowy tej firmy(np.nazwa apteki) ? Pytałam chyba w 10 aptekach i nie mieli
Zamówiłam przez doz i odebrałam u siebie w mieście

Namiętne_usta dzięki za odpowiedź, poeskperymentuje też z dodawaniem do masek i odzywek.Teraz nałożyłam bo chciałam uzyskać lekkie fale, chyba mam falowane włosy ale jakos nie mogę tego z nich wydobyć

Edytowane przez Dink
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:20
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:37   #4504
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Zamówiłam przez doz i odebrałam u siebie w mieście

Namiętne_usta dzięki za odpowiedź, poeskperymentuje też z dodawaniem do masek i odzywek.Teraz nałożyłam bo chciałam uzyskać lekkie fale, chyba mam falowane włosy ale jakos nie mogę tego z nich wydobyć
O popatrz,jestem w podobnej sytuacji

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-09, 05:17   #4505
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego?
Mimo wszystko wątpię w polski rynek i nie wiem szczerze, czy znajdę żel aloesowy: primo - o wegańskim (a przynajmniej wegetariańskim) składzie, secundo - nie testowany na zwierzętach, tertio - do tych wszystkich jakże wygórowanych wymagań w przyjaznej portfelowi cenie..
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:30   #4506
majreg
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680198 0]A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego?
Mimo wszystko wątpię w polski rynek i nie wiem szczerze, czy znajdę żel aloesowy: primo - o wegańskim (a przynajmniej wegetariańskim) składzie, secundo - nie testowany na zwierzętach, tertio - do tych wszystkich jakże wygórowanych wymagań w przyjaznej portfelowi cenie..[/QUOTE]

Myślę,że świeżynka zawsze jest najlepsza, bo bez dodatków i nic się jeszcze nie zdążyło zepsuć. Ale na dłuższą metę dużo zachodu i brak źródła pozyskania.
majreg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:58   #4507
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:32   #4508
Rinaa
Zakorzenienie

szukam dobrej odżywki w spreju
polecicie coś ?
mam gliss kur, kończy się, myślałam o tym
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ay.html&next=1 ale nie ma składu
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 08:42   #4509
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Musiałabym całą hodowlę założyć, bo przy 1 to po tygodniu sam kikut by został. Ja aloes piję, kładę na buzię i na włosy.
Stary 2011-05-09, 08:56   #4510
whiskey
Zadomowienie

Rinaa - ja polecam odżywki z Marionu, składowo ponoć są podobne do tych z Glisskura (ale tańsze). ja używałam płynu do kręciołków + dodałam trochę keratyny i efekt mi się podobał.

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 09:26   #4511
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Myślę,że świeżynka zawsze jest najlepsza, bo bez dodatków i nic się jeszcze nie zdążyło zepsuć. Ale na dłuższą metę dużo zachodu i brak źródła pozyskania.
Aż tak ekspansywnie nie chcę wykorzystałabym mojej rośliny, za kogo Ty mnie masz?!
Znając mnie, to skubnęłabym raz na tydzień, może na dwa. No chyba że pokochałabym aloes, wtedy co najmniej 2 razy na tydzień.. ups, i miałabym problem.
Cytat:
Musiałabym całą hodowlę założyć, bo przy 1 to po tygodniu sam kikut by został. Ja aloes piję, kładę na buzię i na włosy.
No to może jakąś białostocką plantację aloesów założymy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 10:19   #4512
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
Rinaa - ja polecam odżywki z Marionu, składowo ponoć są podobne do tych z Glisskura (ale tańsze). ja używałam płynu do kręciołków + dodałam trochę keratyny i efekt mi się podobał.

dziękuję
masz naturalny taki blond ?
Stary 2011-05-09, 10:26   #4513
whiskey
Zadomowienie

niestety nie
rozjaśniane więc ciężko mi o nie zadbać aby były w 100% zdrowe. i tak jest już o wiele lepiej bo m.in. zwiększyły swoją objętość (jak patrzę na zdjęcia z 2009 roku to łapię się za głowę )

blog.
Stary 2011-05-09, 10:27   #4514
manymanyways
Rozeznanie

a ja właśnie siedzę z żółtkowo-oliwkowo-miodową paćką na głowie
jestem entuzjastką domowych sposobów
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:28   #4515
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie
rozjaśniane więc ciężko mi o nie zadbać aby były w 100% zdrowe. i tak jest już o wiele lepiej bo m.in. zwiększyły swoją objętość (jak patrzę na zdjęcia z 2009 roku to łapię się za głowę )
noo piękne są jak Ty tego dokonałaś ?

potrzebuję jeszcze jednej rady
którą szczotkę kupić ? http://khaja.pl/pl/index.php?szczotki-do-wlosow,6

k h a j a . p l - jakby co nie wiem, Helena ciemna ?
Stary 2011-05-09, 11:43   #4516
whiskey
Zadomowienie

szczerze mówiąc to wcale nie uważam żeby były aż tak piękne ale dziękuję do ideału jeszcze dluuuuga droga przede mną.
staram się nie używać prostownicy, nieświadomie prawie zrezygnowałam z silikonów co ostatnio zauważyłam używałam kokosa, teraz stosuję olej winogronowy, a kokos daję już na suche włosy na końcówki. zmywam alterrą lub odżywką Isana Babassu. odżywki: jajeczna Joanny, morelowa Alterra, balsam chmielowy z Mrs.Potters. na mokre włosy stosuję balsam b/s z Joanny miód i mleko. raz w tygodniu stosuję naftę, wtedy myję głowę pokrzywową Barwą. maski: Mypa (skończyła się), polski Wax (też wykończyłam wczoraj), Gloria.
no i jezeli chcę kręcone włosy to ugniatam i stosuję płyn do lokersów z Mariona.

chyba tyle

co do szczotki - ja rzadko czeszę włosy - zazwyczaj po myciu i to grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. muszę sobie kupić drewniany grzebień
więc niestety nie doradzę.

blog.
Stary 2011-05-09, 13:11   #4517
kocurzyca
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680198 0]A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego? [/quote]
Chyba nawet lepiej

Cytat:
Mimo wszystko wątpię w polski rynek i nie wiem szczerze, czy znajdę żel aloesowy: primo - o wegańskim (a przynajmniej wegetariańskim) składzie, secundo - nie testowany na zwierzętach, tertio - do tych wszystkich jakże wygórowanych wymagań w przyjaznej portfelowi cenie..
Ja osobiscie bardziej ufam polskim firmom.
Wiele zagranicznych produktow sprzedawanych jako veganskie, ekologiczne, nie testowane, nalezy do testujacych, nieprzyjaznych koncernow.
A mi nie chodzi o sam kosmetyk, a o to czy kupujac go doloze kasy komus kto popiera testowanie.

Cien nie jest polski paza tym. Nie mam pojecia czy jest przyjazny

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 13:24   #4518
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze mówiąc to wcale nie uważam żeby były aż tak piękne ale dziękuję do ideału jeszcze dluuuuga droga przede mną.
staram się nie używać prostownicy, nieświadomie prawie zrezygnowałam z silikonów co ostatnio zauważyłam używałam kokosa, teraz stosuję olej winogronowy, a kokos daję już na suche włosy na końcówki. zmywam alterrą lub odżywką Isana Babassu. odżywki: jajeczna Joanny, morelowa Alterra, balsam chmielowy z Mrs.Potters. na mokre włosy stosuję balsam b/s z Joanny miód i mleko. raz w tygodniu stosuję naftę, wtedy myję głowę pokrzywową Barwą. maski: Mypa (skończyła się), polski Wax (też wykończyłam wczoraj), Gloria.
no i jezeli chcę kręcone włosy to ugniatam i stosuję płyn do lokersów z Mariona.

chyba tyle

co do szczotki - ja rzadko czeszę włosy - zazwyczaj po myciu i to grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. muszę sobie kupić drewniany grzebień
więc niestety nie doradzę.
dziękuję
to normalnie masz proste a tak Ci się po marionie kręcą ?
Stary 2011-05-09, 13:46   #4519
majreg
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680424 1]Aż tak ekspansywnie nie chcę wykorzystałabym mojej rośliny, za kogo Ty mnie masz?!
Znając mnie, to skubnęłabym raz na tydzień, może na dwa. No chyba że pokochałabym aloes, wtedy co najmniej 2 razy na tydzień.. ups, i miałabym problem.

No to może jakąś białostocką plantację aloesów założymy? [/QUOTE]

Podrapałaś byłego, używasz bestialsko babydreama, więc cóż się dziwisz , że pomyslałam, że aloesa obskubiesz do cna?

Ja jestem aloesoholiczką, a mimo to kocham swoją roślinkę i jej nie obskubuję. Podlewam ją tak intensywnie,że raz omal mi nie zgniła. Poza tym u mnie to jeszcze dziecko!!!!!!
Ale jak już się rozmnoży to nie mam nic przeciwko założeniu plantacji.
Tatty, znam Cię i wiem, że jak zaczniesz stosować aloes na paszczę i na włosy to swojego aloesa wykończysz na amen.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-05-09 o 13:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-09, 13:52   #4520
whiskey
Zadomowienie

hmm... jak chce kręciołki to jak nałożę balsam b/s ugniatam je - jak same schną to kręcą się, do tego ugniatam jeszcze Marionem jak są suche i wtedy mam w miarę wyjściowe loki no i następnego dnia też używam Mariona (myję włosy co dwa dni) zeby podtrzymać te falki.
natomiast jak chcę proste to nie ugniatam i suszę zimnym powietrzem, nie są idealnie proste, ale kręcą się tylko na końcówkach

blog.
Stary 2011-05-09, 15:19   #4521
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Chyba nawet lepiej
Dobrze wiedzieć.
Myślałam, że te żele są jakoś dodatkowo stężone, coś w tym deseniu.
Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja osobiscie bardziej ufam polskim firmom.
Wiele zagranicznych produktow sprzedawanych jako veganskie, ekologiczne, nie testowane, nalezy do testujacych, nieprzyjaznych koncernow.
A mi nie chodzi o sam kosmetyk, a o to czy kupujac go doloze kasy komus kto popiera testowanie.

Cien nie jest polski paza tym. Nie mam pojecia czy jest przyjazny
W sumie nie mam porównania z zagranicznymi firmami, jeszcze nigdy nie kupowałam żadnych kosmetyków poza granicami Polski. I nie badałam, jak się sprawa przedstawia.
Cytat:
Podrapałaś byłego, używasz bestialsko babydreama, więc cóż się dziwisz , że pomyslałam, że aloesa obskubiesz do cna?

Powaliłaś mnie tym.
Cytat:
Ja jestem aloesoholiczką, a mimo to kocham swoją roślinkę i jej nie obskubuję. Podlewam ją tak intensywnie,że raz omal mi nie zgniła. Poza tym u mnie to jeszcze dziecko!!!!!!
Ale jak już się rozmnoży to nie mam nic przeciwko założeniu plantacji.
Tatty, znam Cię i wiem, że jak zaczniesz stosować aloes na paszczę i na włosy to swojego aloesa wykończysz na amen.
Już myślałam, że tylko ja jestem taka wyjątkowa, aby zachowywać się nadopiekuńczo wobec roślin.

A tak ogólnie.. miło wiedzieć, co sądzą o mnie inni.
Stary 2011-05-09, 15:34   #4522
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aerith Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć o tym Castingu i silikonach, nawet sie nie spodziewałam...
Odzywke raz uzylam tylko ta Castignowa. Wlosy mylam szamponem z SLSem z dwa razy od tamtej pory. Co do mycia to myje zawsze dwa razy, głownie skalp, bo moje końcówki tego nie wymagają
Na skalp gdybym nalozyla odżywkę, to bym musiala myc włosy dwa razy dziennie dlatego tylko na końcówki i na drugi dzień skalp świeży, a końcówki nie pusza sie tak, sa jakby przyjemnie obciazone

Mogłabyś wytłumaczyć co znaczy, ze silikonu sie nadbudowują? Czyli, ze gromadzi sie ich co raz wiecej?

Tak i w związku z tym zaczynają obciążać włosy, zwiększając przetłuszcz czasem powodując łupież i swędzawkę.Wstawiam link, trochę niżej w poście 4785 są informaje nt. silikonów i drugi do info o PQ
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...&page=160#4785
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=17

Gdzieś mi wcięło info nt., które silikony są zmywalne. Może dziewczyny pomogą.
Zaznaczam, że jest wiele zwolenniczek silikonów, gdyż powodują, że włosy są wygładzone i błyszczące. Zalezy od preferencji i każdy sam decyduje.
Po odstawieniu silikonów i przejściu na bezsilikonową , naturalną pielęgnację włosy są też często mocno wysuszone, co wiele osób odstrasza, ale jest to efekt tymczasowy i stopniowo ich stan się poprawia.
Stary 2011-05-09, 20:53   #4523
KARMEN 007
Raczkowanie

Drogie Kobietki doradziły byście mi co wybrać ? Wybieram się do drogerii i Apteki, przeszukałam forum i natknęłam się na wiele interesujących produktów. Pytanie polega na tym w który jest wart zainwestować ? czy naturalne kosmetyki czy może profesjonalne z salonów fryzjerskich.
Mam włosy blond farbuje je ok 3 razy do roku całość włosów (nie rozjaśniam) na mój naturalny kolor ciemniejszy blond. Chciała bym odejść od farbowania i zadbać o mój naturalny kolor blond, tylko, że nie chciała bym żeby po jakimś czasie włosy mi wypłowiały a kolor zblakł
Dlatego proszę was o pomoc nadmienię jeszcze, że chcę również zrezygnować z prostownicy do włosów( prostuje włoski 2 razy w tygodniu) szukam produktów które dały by mi podobny efekt co prostownica wygładziły włosy.

Produkty które znalazłam na forum i które są polecane to:
- Szampon FITOMED "rumianek i płatki słonecznika".
- Farmona Herbal Care - szampon rumiankowy.
- Joanna z apteczki babuni - balsam nawilżająco - regenerujący.
- Biovax maseczka regenerująca do włosów suchych i zniszczonych.
- Joanna Naturia - odżywka włosy suche i zniszczone taka żółta.
- Alterra - maska ( jak i szampon)nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych Granat i aloes.
- Marion szampon do włosów suchych i zniszczonych, blond i siwych.
Jeżeli chodzi o oleje to:
-Olejek do włosów Amla Gold
- Olej kokosowy Vatika
- olej jojoba

Dziękuję za wszelkie rady

Piękno jest wiecznością przeglądającą się w zwierciadle.

KARMEN 007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:02   #4524
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KARMEN 007 Pokaż wiadomość
Drogie Kobietki doradziły byście mi co wybrać ? Wybieram się do drogerii i Apteki, przeszukałam forum i natknęłam się na wiele interesujących produktów. Pytanie polega na tym w który jest wart zainwestować ? czy naturalne kosmetyki czy może profesjonalne z salonów fryzjerskich.
Mam włosy blond farbuje je ok 3 razy do roku całość włosów (nie rozjaśniam) na mój naturalny kolor ciemniejszy blond. Chciała bym odejść od farbowania i zadbać o mój naturalny kolor blond, tylko, że nie chciała bym żeby po jakimś czasie włosy mi wypłowiały a kolor zblakł
Dlatego proszę was o pomoc nadmienię jeszcze, że chcę również zrezygnować z prostownicy do włosów( prostuje włoski 2 razy w tygodniu) szukam produktów które dały by mi podobny efekt co prostownica wygładziły włosy.

Produkty które znalazłam na forum i które są polecane to:
- Szampon FITOMED "rumianek i płatki słonecznika".
- Farmona Herbal Care - szampon rumiankowy.
- Joanna z apteczki babuni - balsam nawilżająco - regenerujący.
- Biovax maseczka regenerująca do włosów suchych i zniszczonych.
- Joanna Naturia - odżywka włosy suche i zniszczone taka żółta.
- Alterra - maska ( jak i szampon)nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych Granat i aloes.
- Marion szampon do włosów suchych i zniszczonych, blond i siwych.
Jeżeli chodzi o oleje to:
-Olejek do włosów Amla Gold
- Olej kokosowy Vatika
- olej jojoba

Dziękuję za wszelkie rady

nic ci nie da wfektu po prostownicy, ewentualnie silikony wygładza, polecana jest płukanke z szałwi na prostsze włosy.

ja tez sobie specjalnie własnie aloes w doniczce do włosów kupiłam , ale jakos tak żal mi go ruszac, i tak sobie stoi juz dobrych pare miesiecy

ale przypomniałyscie mi o nim to moze nastepnym razem coś pokombinuję

miałam jakąś ampułkę z loreala (mama kupiła) nie wiem jaki skład i chyba wole nie wiedziec ale jaki przy spłukiwaniu był poslizg

raz na jakis czas to chyba mozna zaszalec :P

a i czy sodium methyl sulfate zmuwa silikony?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2011-05-09 o 21:03
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 21:04   #4525
majreg
Wtajemniczenie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2681134 2]Dobrze wiedzieć.
Myślałam, że te żele są jakoś dodatkowo stężone, coś w tym deseniu.

W sumie nie mam porównania z zagranicznymi firmami, jeszcze nigdy nie kupowałam żadnych kosmetyków poza granicami Polski. I nie badałam, jak się sprawa przedstawia.

Powaliłaś mnie tym.

Już myślałam, że tylko ja jestem taka wyjątkowa, aby zachowywać się nadopiekuńczo wobec roślin.

A tak ogólnie.. miło wiedzieć, co sądzą o mnie inni. [/QUOTE]

A tak poważnie to naprawdę podziwiam Twoje zainteresowania ziołami i wiedzę jak masz na ich temat. Jest imponująca.
Wszystkiego się zastosować niestety nie da, a szkoda, bo może gdzieś ukrywa się jakiś sposób na przyśpieszenie porostu, do którego nie umiem dotrzeć. 3cm na miesiąc to by było COŚ.
Stary 2011-05-09, 21:33   #4526
Konto usunięte

Cytat:
A tak poważnie to naprawdę podziwiam Twoje zainteresowania ziołami i wiedzę jak masz na ich temat. Jest imponująca.
Wszystkiego się zastosować niestety nie da, a szkoda, bo może gdzieś ukrywa się jakiś sposób na przyśpieszenie porostu, do którego nie umiem dotrzeć. 3cm na miesiąc to by było COŚ.
Ja tam uważam, że moja wiedza jest jeszcze u podstaw. Ale lubię czytać w tej tematyce, więc dowiaduję się co raz jakichś ciekawych rzeczy. Chyba zajrzę z ciekawości do jakiegoś antykwariatu jutro po maturze, może znajdę jakąś ciekawą książkę o ziołach.

Co do przyrostu - tak.. 3cm i w górę to naprawdę coś!
Stary 2011-05-10, 08:08   #4527
LetMeBeYourFantasy_
Rozeznanie

Co do efektu prostownicy miałam podobny pierwszy raz po OMO ( może włosy były obciążone? )
LetMeBeYourFantasy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 13:17   #4528
Konto usunięte

Moje włosy mają dzisiaj dobry dzień.

Czuję się nieco winna, bo ostatnio zaniedbuję olejowanie - ostatnio tydzień temu moje włosy widziały jakikolwiek olej.. Jednak dzisiaj, bez żadnych olei i nafty kosmetycznej, moje włosy są takie miękkie i sypkie, i lśniące do tego. Już dawno nie widziałam ich takich szczęśliwych.
I się zastanawiam - czego to sprawka? Maski z Alterry? Wcześniej nie widziałam większych sensacji w związku z nią, a tylko to dzisiaj kładłam na włosy (nie licząc szamponu). Sama nie wiem, może w końcu przekonam się do tego wynalazku. Tylko pech chciał, że akurat dzisiaj skończyłam tę maskę i nie wiem, czy kupować kolejne opakowanie. Pojęcia nie mam, czy to właśnie Alterra tak zadziałała.
Stary 2011-05-10, 13:24   #4529
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Tatty, coś może w tym jest.
Mi też się wydaje,że kosmetyki Alterry dobrze wpływają na moje włosy.

I ostatecznie kupiłam tą maskę Granat i Aloes
ale jeszcze nie używałam - może jutro wypróbuję.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-10, 13:39   #4530
Maqua
Zakorzenienie

dajcie znać Dziewczyny jak maska, mnie ta Alterra też kusi... zużyłam już jedną butelkę szamponu papajowego, teraz kupiłam komplet odżywka+szampon morelowy. właśnie nałożyłam ją na włosy jako element wieloskładnikowej maski, także jeszcze nic o niej nie wiem prócz tego, że zapach trochę męczy
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości