|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Ja dodaję też żel do mieszanek typu odżywka+miód+aloes, odżywka+keratyna+aloes itp
Czasem też daję solo na wilgotne włosy, ale w minimalnych ilościach, ponieważ lekko mi je usztywnia (co może być też plusem, jeśli ktoś chce użyć żelu aloesowego jako stylizatora np. na lokach) |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Namiętne_usta dzięki za odpowiedź, poeskperymentuje też z dodawaniem do masek i odzywek.Teraz nałożyłam bo chciałam uzyskać lekkie fale, chyba mam falowane włosy ale jakos nie mogę tego z nich wydobyć Edytowane przez Dink Czas edycji: 2011-05-08 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Konto usunięte
|
A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego?
Mimo wszystko wątpię w polski rynek i nie wiem szczerze, czy znajdę żel aloesowy: primo - o wegańskim (a przynajmniej wegetariańskim) składzie, secundo - nie testowany na zwierzętach, tertio - do tych wszystkich jakże wygórowanych wymagań w przyjaznej portfelowi cenie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680198 0]A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego?
Mimo wszystko wątpię w polski rynek i nie wiem szczerze, czy znajdę żel aloesowy: primo - o wegańskim (a przynajmniej wegetariańskim) składzie, secundo - nie testowany na zwierzętach, tertio - do tych wszystkich jakże wygórowanych wymagań w przyjaznej portfelowi cenie..[/QUOTE] Myślę,że świeżynka zawsze jest najlepsza, bo bez dodatków i nic się jeszcze nie zdążyło zepsuć. Ale na dłuższą metę dużo zachodu i brak źródła pozyskania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
szukam dobrej odżywki w spreju
![]() polecicie coś ? ![]() mam gliss kur, kończy się, myślałam o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ay.html&next=1 ale nie ma składu |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Rinaa - ja polecam odżywki z Marionu, składowo ponoć są podobne do tych z Glisskura (ale tańsze). ja używałam płynu do kręciołków + dodałam trochę keratyny i efekt mi się podobał.
#4511 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znając mnie, to skubnęłabym raz na tydzień, może na dwa. No chyba że pokochałabym aloes, wtedy co najmniej 2 razy na tydzień.. ups, i miałabym problem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
niestety nie
![]() rozjaśniane więc ciężko mi o nie zadbać aby były w 100% zdrowe. i tak jest już o wiele lepiej bo m.in. zwiększyły swoją objętość (jak patrzę na zdjęcia z 2009 roku to łapię się za głowę ![]()
#4514 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie siedzę z żółtkowo-oliwkowo-miodową paćką na głowie
![]() jestem entuzjastką domowych sposobów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potrzebuję jeszcze jednej rady ![]() którą szczotkę kupić ? http://khaja.pl/pl/index.php?szczotki-do-wlosow,6 k h a j a . p l - jakby co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
szczerze mówiąc to wcale nie uważam żeby były aż tak piękne
![]() ![]() staram się nie używać prostownicy, nieświadomie prawie zrezygnowałam z silikonów co ostatnio zauważyłam ![]() no i jezeli chcę kręcone włosy to ugniatam i stosuję płyn do lokersów z Mariona. chyba tyle ![]() co do szczotki - ja rzadko czeszę włosy - zazwyczaj po myciu i to grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. muszę sobie kupić drewniany grzebień ![]() więc niestety nie doradzę.
#4517 | |
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680198 0]A jak będę miała miąższ z świeżego liścia aloesu to wyjdzie na mniej więcej to samo co w przypadku żelu aloesowego? [/quote]
Chyba nawet lepiej ![]() Cytat:
Wiele zagranicznych produktow sprzedawanych jako veganskie, ekologiczne, nie testowane, nalezy do testujacych, nieprzyjaznych koncernow. A mi nie chodzi o sam kosmetyk, a o to czy kupujac go doloze kasy komus kto popiera testowanie. Cien nie jest polski paza tym. Nie mam pojecia czy jest przyjazny ![]()
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to normalnie masz proste a tak Ci się po marionie kręcą ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2680424 1]Aż tak ekspansywnie nie chcę wykorzystałabym mojej rośliny, za kogo Ty mnie masz?!
![]() Znając mnie, to skubnęłabym raz na tydzień, może na dwa. No chyba że pokochałabym aloes, wtedy co najmniej 2 razy na tydzień.. ups, i miałabym problem. No to może jakąś białostocką plantację aloesów założymy? ![]() Podrapałaś byłego, używasz bestialsko babydreama, więc cóż się dziwisz , że pomyslałam, że aloesa obskubiesz do cna? ![]() Ja jestem aloesoholiczką, a mimo to kocham swoją roślinkę i jej nie obskubuję. Podlewam ją tak intensywnie,że raz omal mi nie zgniła. Poza tym u mnie to jeszcze dziecko!!!!!! Ale jak już się rozmnoży to nie mam nic przeciwko założeniu plantacji. Tatty, znam Cię i wiem, że jak zaczniesz stosować aloes na paszczę i na włosy to swojego aloesa wykończysz na amen. ![]() Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-09 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
hmm... jak chce kręciołki to jak nałożę balsam b/s ugniatam je - jak same schną to kręcą się, do tego ugniatam jeszcze Marionem jak są suche i wtedy mam w miarę wyjściowe loki
![]() natomiast jak chcę proste to nie ugniatam i suszę zimnym powietrzem, nie są idealnie proste, ale kręcą się tylko na końcówkach ![]()
#4521 | |||
Konto usunięte
|
Dobrze wiedzieć.
![]() Myślałam, że te żele są jakoś dodatkowo stężone, coś w tym deseniu. Cytat:
Cytat:
![]() Powaliłaś mnie tym. Cytat:
A tak ogólnie.. miło wiedzieć, co sądzą o mnie inni. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak i w związku z tym zaczynają obciążać włosy, zwiększając przetłuszcz czasem powodując łupież i swędzawkę.Wstawiam link, trochę niżej w poście 4785 są informaje nt. silikonów i drugi do info o PQ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...&page=160#4785 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=17 Gdzieś mi wcięło info nt., które silikony są zmywalne. Może dziewczyny pomogą. Zaznaczam, że jest wiele zwolenniczek silikonów, gdyż powodują, że włosy są wygładzone i błyszczące. Zalezy od preferencji i każdy sam decyduje. Po odstawieniu silikonów i przejściu na bezsilikonową , naturalną pielęgnację włosy są też często mocno wysuszone, co wiele osób odstrasza, ale jest to efekt tymczasowy i stopniowo ich stan się poprawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
Drogie Kobietki doradziły byście mi co wybrać ? Wybieram się do drogerii i Apteki, przeszukałam forum i natknęłam się na wiele interesujących produktów. Pytanie polega na tym w który jest wart zainwestować ? czy naturalne kosmetyki czy może profesjonalne z salonów fryzjerskich.
Mam włosy blond farbuje je ok 3 razy do roku całość włosów (nie rozjaśniam) na mój naturalny kolor ciemniejszy blond. Chciała bym odejść od farbowania i zadbać o mój naturalny kolor blond, tylko, że nie chciała bym żeby po jakimś czasie włosy mi wypłowiały a kolor zblakł ![]() Dlatego proszę was o pomoc ![]() Produkty które znalazłam na forum i które są polecane to: - Szampon FITOMED "rumianek i płatki słonecznika". - Farmona Herbal Care - szampon rumiankowy. - Joanna z apteczki babuni - balsam nawilżająco - regenerujący. - Biovax maseczka regenerująca do włosów suchych i zniszczonych. - Joanna Naturia - odżywka włosy suche i zniszczone taka żółta. - Alterra - maska ( jak i szampon)nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych Granat i aloes. - Marion szampon do włosów suchych i zniszczonych, blond i siwych. Jeżeli chodzi o oleje to: -Olejek do włosów Amla Gold - Olej kokosowy Vatika - olej jojoba Dziękuję za wszelkie rady ![]()
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic ci nie da wfektu po prostownicy, ewentualnie silikony wygładza, polecana jest płukanke z szałwi na prostsze włosy. ja tez sobie specjalnie własnie aloes w doniczce do włosów kupiłam , ale jakos tak żal mi go ruszac, i tak sobie stoi juz dobrych pare miesiecy ![]() ale przypomniałyscie mi o nim to moze nastepnym razem coś pokombinuję ![]() miałam jakąś ampułkę z loreala (mama kupiła) nie wiem jaki skład i chyba wole nie wiedziec ![]() ![]() raz na jakis czas to chyba mozna zaszalec :P a i czy sodium methyl sulfate zmuwa silikony?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-05-09 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2681134 2]Dobrze wiedzieć.
![]() Myślałam, że te żele są jakoś dodatkowo stężone, coś w tym deseniu. W sumie nie mam porównania z zagranicznymi firmami, jeszcze nigdy nie kupowałam żadnych kosmetyków poza granicami Polski. I nie badałam, jak się sprawa przedstawia. ![]() Powaliłaś mnie tym. Już myślałam, że tylko ja jestem taka wyjątkowa, aby zachowywać się nadopiekuńczo wobec roślin. A tak ogólnie.. miło wiedzieć, co sądzą o mnie inni. ![]() A tak poważnie to naprawdę podziwiam Twoje zainteresowania ziołami i wiedzę jak masz na ich temat. Jest imponująca. Wszystkiego się zastosować niestety nie da, a szkoda, bo może gdzieś ukrywa się jakiś sposób na przyśpieszenie porostu, do którego nie umiem dotrzeć. 3cm na miesiąc to by było COŚ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do przyrostu - tak.. 3cm i w górę to naprawdę coś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Rozeznanie
|
Co do efektu prostownicy miałam podobny pierwszy raz po OMO ( może włosy były obciążone? )
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Konto usunięte
|
Moje włosy mają dzisiaj dobry dzień.
![]() Czuję się nieco winna, bo ostatnio zaniedbuję olejowanie - ostatnio tydzień temu moje włosy widziały jakikolwiek olej.. Jednak dzisiaj, bez żadnych olei i nafty kosmetycznej, moje włosy są takie miękkie i sypkie, i lśniące do tego. Już dawno nie widziałam ich takich szczęśliwych. ![]() I się zastanawiam - czego to sprawka? Maski z Alterry? Wcześniej nie widziałam większych sensacji w związku z nią, a tylko to dzisiaj kładłam na włosy (nie licząc szamponu). Sama nie wiem, może w końcu przekonam się do tego wynalazku. Tylko pech chciał, że akurat dzisiaj skończyłam tę maskę i nie wiem, czy kupować kolejne opakowanie. Pojęcia nie mam, czy to właśnie Alterra tak zadziałała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Tatty, coś może w tym jest.
Mi też się wydaje,że kosmetyki Alterry dobrze wpływają na moje włosy. I ostatecznie kupiłam tą maskę Granat i Aloes ![]() ale jeszcze nie używałam - może jutro wypróbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
dajcie znać Dziewczyny jak maska, mnie ta Alterra też kusi... zużyłam już jedną butelkę szamponu papajowego, teraz kupiłam komplet odżywka+szampon morelowy. właśnie nałożyłam ją na włosy jako element wieloskładnikowej maski, także jeszcze nic o niej nie wiem prócz tego, że zapach trochę męczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.