|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Ja miałam z ZSK, rafinowany.
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... może nałożę mój olej co kupiłam w Aldim
![]() Na noc... chciałabym przyciemnić te kłaki ![]() Tylko boję się że zatłuszczę caly pokój
|
#4473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gorzej kiedy się ściąga, ale bardzo rzadko tak naprawdę zostawiam olej na noc bo głowe myje wieczorem raczej zawsze.Moje włoski są dziś mega nawilżone . Nałożyłam lorysa przed myciem i po umyciu w ilości baaardzo dużej, ale na dosłownie chwile, i porządnie spłukałam, bo ostatnio czułam obciążenie po takim zabiegiu. ![]() Są w coraz lepszej kondycji , tak mi sie wydaje, zaczynam wierzyć , że może niewielkie ale moje starania o to by były zadbane, przynoszą efekty ![]() Poczytam w wolnej chwili o wcierkach na skalp, aby rosły szybciej.
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2011-05-06 o 21:56 |
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4475 |
|
Organizatorka
|
dziewczyny postanowiłam sie wziąć za całokształt siebie w tym za włosy
![]() wklejam fotki jak moje włosy wyglądają. Włosów nie susze od dwoch lat, nie prostuje, farbuje co 3-4 mce, ale farbą zbliżona do mojego naturalnego koloru wlosow. Mam w domu Vatike (ale mam wrażenie, ze ona mi nie nawilża włosów, tylko strasznie mi sie po niej puszą ), mam dwa Waxy - Avocado i Henna Treatment (wydaje mi się, ze Avocado się u mnie lepiej sprawdza), maskę kokosowa Leo, Kalosa mlecznego.Włosy myje Szamponem Joanny - Z apteczki babuni do włosów przetłuszczających się. Musze je myc codziennie, bo u nasady sie strasznie przetłuszczają, a dół jest suchy i bardzo puszący się. Końcówki obcinałam m-c temu, a i tak mi sie nie podobają. Próbowałam na fotkach uchwycić o co mi chodzi z tymi końcówkami, ale nie wiem czy mi sie udało Pije pokrzywę i łykam suplementy. Ale ciągle mam wrazenie, ze sa strasznie delikatne i suche... nie wiem co mogłabym jeszcze z nim zrobić
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kallosa z kolei nie kładż na skalp tylko na długość i dokładnie spłukuj, do odzywek dodawaj miód, zaprzyjaźnij się z aloesem i wypróbuj odżywkę glorię lub tę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...marynowym.html One wg mnie bardziej nawilżają bez obciążenia. Polecam też do stosowania odżywkę Jantar jako psikacz. Jest w płynie i bez alkoholu dzięki czemu nie wysuszy, a włoski będą po niej miękkie nawilżone. Można do niej dodać aloesu i protein. |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() farbuje, bo moj kolor jest brzydki i jakos blado przy nim wygladam - farbuje castingiem Czyli do kallosa tez moge dodawac miod, a potem to dokladnie splukac? Na skalp nie nakladam odzywek od jakiegos czasu, tylko mam straszny problem z rozczesaniem go chodzi o wyciag z aloesu? taki np z ZSK? Glorie u mnie ciezko znalezc, bo Auchana u mnie nie ma ![]() chodzi o ta odzywke https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1984,jantar-mgielka-nawilzajaco-ochronna-z-wyciagiem-bursztynu-i-filtrami-uv-stara-wersja.html&next=1?
|
|
#4478 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...marynowym.html
Zainteresowała mnie ta odżywka, czy wiesz czy ta firma testuje kosmetyki na zwierzętach, gdzie ją można nabyć? |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Zamierzam kupić drewniany grzebień, ale ciężko go dostać
całe szczęście jest Allegro i eBay...ale w Auchanie znalazłam grzebień bursztynowy..O ile o bursztynowym można coś poczytać o tyle o drewnianym nie bardzo.... Jak myślicie, który będzie lepszy?
|
|
|
|
#4480 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętam jeszcze takie eksperymenty z podstawówki, że przynosiło się kawałek bursztynu, wełnę i pocierało o siebie. Ja byłam mistrzynią, bo tak naelektryzowałam bursztyn, że aż mnie kopnęło.
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2679230 6]A bursztyn nie elektryzuje?
Pamiętam jeszcze takie eksperymenty z podstawówki, że przynosiło się kawałek bursztynu, wełnę i pocierało o siebie. Ja byłam mistrzynią, bo tak naelektryzowałam bursztyn, że aż mnie kopnęło. [/QUOTE]o widzisz nie wiem ja mam plastikowy chciałam zmienić na jakiś "porządny"
|
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam drewniany z TBS i jest super
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
nie elektryzuje Ci włosów masz długie włosy?
|
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie elektryzuje, jest bardzo delikatny. Mam włosy do łopatek (jeszcze
)
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie go dostałaś i ile zapłaciłaś? bo ja szukałam po różnych sklepach i nigdzie znaleźć nie mogłam żadnego grzebienia drewnianego
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
W Body Shopie, chyba 15 zł zapłaciłam
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() To teraz ja mam pytanie z innej beczki, ale też związane z tematem, bo tu chodzi o moją piękną fryzurę Mianowicie mam ochotę sobie wpiąć na bal gimnazjalny kwiata we włosy Zastanawiam się tylko, jaki kolor by pasował do kasztanowych, jak myślicie?
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa jaki masz kolor kreacji
?
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
To jest taki materiał, że w zależności od światła jest albo brązowy, albo niebieski, albo zielony
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, ta jest na denacie. Chodzi o tą: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ja.html&next=1 Bywa na dozie. Aloesu tego z ZSK nie stosowałam, jest zresztą na parafinie i nie rozpuści się w wodzie ani w hydrolacie. Można go do oleju ewentualnie dodać, ale ta parafina mnie trochę odstrasza. Wydaje mi się,że i lepszy i bardziej ekonomiczny będzie ten z mazideł (active-aloe). 1g starcza na 200ml 100%-wego roztworu aloesowego. Jako nawilżacz polecam również hydromanil z mazideł jako dodatek do psikacza. Kallos mleczny jest super ale raczej nie do codzinnego stosowania. Może nieco obciążać i powodować przetłuszcz. Dziewczyny pisały,że ma w składzie coś co się może też nadbudowywać. Wymaga dokładnego spłukania. Wydaje mi się,że możesz miód do niego dodać choć osobiście preferuję wzbogacanie lżejszych odżywek. Pamietaj żeby kłaść Casinga tylko na odrosty jak najrzadziej się tylko da. Żeby nie suszyć na długości utleniaczem za każdym razem. Jeśli chodzi o odświeżenie koloru pomyśl o jakiejś innej metodzie. Jeśli to satynowy blond (choć chyba ciut za jasny jak na satynowy)to możesz spróbować robić płukankę fioletową, różową jak Ci żółte refleksy wyłażą, a rudości i zielonkowatości włosów mytych chlorowaną wodą usuwa EDTA (ta odżywka z dr beta ma to w składzie dość wysoko). ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
http://www.drbeta.pl/odzywka-do-wlosow-r-200-ml-p181/ To dość znana firma produkująca olejki eteryczne. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-08 o 19:13 |
||
|
|
|
#4493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piwonia, malwa, irys, co tam znajdziesz u siebie. |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ttZOUyDFyO8 |
|
|
|
|
#4495 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
To prawda Kallos jest dosc ciezki (to juz moje 4 opakowanie), ale na same koncowki jak stosuje to jest niezle, bo niepotrzebnie (chyba) mam pocieniowane wlosy i one sie przy końcach puszą. Jak tylko będę miala pieniądze to kupie ten aloes. A dziś zrobiłam sobie maskę z Waxa i dodałam kwas hialuronowy, bo miałam w zapasie i witamine E nie wiem czy to dobry pomysł, ale stwierdziłam, ze muszę to jakoś wytracić mam nadzieje, ze krzywdy nie zrobi...Masz racje to satynowy blond (Casting Glossy blonds), tylko ja mam taki jasny mysi blond naturalny, dlatego chyba ten satynowy taki jasny wychodzi.Ogólnie nie lubię swojego naturalnego koloru. Farbuje rzadko raz na 3-4 m-ce i mam wrażenie, ze zaraz po farbowaniu włosy sa w duzo lepszej kondycji nie wiem jak to sie dzieje, ale farbowałam 4 dni temu i od tamtej pory włosy mi sie super rozczesują (mam strasznie plączące sie klaczki) i w ogóle po umyciu szamponem są wyjątkowo gładkie w dotyku.
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny musze sie z wami podzielic ze dzisiaj nivea mnie zaskoczyła, psikacz do włosow blond ma ałkiem niezły skład !
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lukiwania.html to ten co prawda nie ma u składu,ale jak bedziecie kiedys w sklepie to zobaczcie, chyba na 2 miejscu panthenol , chyba go kupię to tak dla zainteresowanych
|
#4498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Odzywke raz uzylam tylko ta Castignowa. Wlosy mylam szamponem z SLSem z dwa razy od tamtej pory. Co do mycia to myje zawsze dwa razy, głownie skalp, bo moje końcówki tego nie wymagają ![]() Na skalp gdybym nalozyla odżywkę, to bym musiala myc włosy dwa razy dziennie dlatego tylko na końcówki i na drugi dzień skalp świeży, a końcówki nie pusza sie tak, sa jakby przyjemnie obciazone![]() Mogłabyś wytłumaczyć co znaczy, ze silikonu sie nadbudowują? Czyli, ze gromadzi sie ich co raz wiecej?
|
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam żel aloesowy z Gorvity, tak w sumie to zamówiłam go da ciała, ale na włosy też chcę używać, i mam pytanie jak go używacie? jako odzywkę bez spłukiwania. Dzisiaj nałożyłam go na wilgotne włosy, tak wgniotłam i zobaczę jaki efekt, nie wiem czy nie za dużo go dałam, ale najwyżej jutro zepnę włosy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

gorzej kiedy się ściąga, ale bardzo rzadko tak naprawdę zostawiam olej na noc bo głowe myje wieczorem raczej zawsze.
. Nałożyłam lorysa przed myciem i po umyciu w ilości baaardzo dużej, ale na dosłownie chwile, i porządnie spłukałam, bo ostatnio czułam obciążenie po takim zabiegiu.
teraz nie używałam go od 3-4 tygodni i włosy wróciły prawie całkiem do poprzedniego odcienia
), mam dwa Waxy - Avocado i Henna Treatment (wydaje mi się, ze Avocado się u mnie lepiej sprawdza), maskę kokosowa Leo, Kalosa mlecznego.

21.06.2014r.