|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
Oprawić w ramkę i powiesić nad małżeńskim łożem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Owszem- wiadomo, nie można dawać imion ośmieszających, ale to od zawsze było w konstytucję wpisane- wiecie...no nie można dać np. Mały-Penis na imię (chwalić Boga za to)...ale z drugiej strony- czemu, jak ktoś ma taką fantazję ułańską nie dać dzieciakowi Mieszko, albo Poranna Rosa? Sama bym tak nie dała na imię,ale nie rozumiem czemu musi to być gdzieś zapisane ustawowo? Ja już się dowiadywałam co do imienia Leo, bo tak synkowi damy na imię- w mojej mieścinie- absolutnie, urzędniczka, nawet jak jej w spisie imion (mają takie ustrojstwo) pokazałam paluchem, ze stoi jak wół- takie imię funkcjonuje w Polsce od 14 wieku...ona nie zapisze i już ![]() I miała czelność jeszcze właśnie coś o krzywdzeniu dziecka pod nosem burczeć...i niech państwo sobie Leon zapiszą! Co za róznica? No to jak nie ma różnicy- to o co robi szopkę? A w Wawie- spoko, na luzie...babka pogratulowała, mówi, ze wie, ze to są dwa różne imiona, ze można, ze nie ma problemu. A co do zmiany imienia- sprawa jest prozaicznie prosta, bo ja zmieniałam ![]() Co prawda u mnie to "kosmetyka" była bo tatusiek obiecał mamie że zapisze tak, a zapisał po swojemu- do 18-stki żyłam w nieświadomości, ze mam inaczej w papierach ![]() Ja za to nie rozumiem zapisu jakoby rodzice Polacy nie mogli zapisać dziecka imieniem "niepolskobrzmiącym" znaczy te wszystkie DZesiki, Brajany, Kewiny i inne amerykańsko-brzmiące imiona można używać tylko z polską pisownią- to według mnie totalna głupota ![]() Ale jak rodzice "mieszani" to spoko moze być Jessica... A tak w ogóle, to chciałam się przywitac na dziś ![]() Dziewczyny, jakie mnie przeziębienie zmogło-masakra! Kaszel mam jak stary gruźlik i palacz nałogowy w jednym, do tego cieknący nos, płaczące oczy, zapuchłam strasznie...i jeszcze mam gorączkę ![]() Na razie kuruję się paracetamolem, bo moja ginka do 5 stycznia na urlopie, a druga pani ginekolog z mojej poradni olała sprawę i kazała jeść czosnek! ![]() A jeszcze dziś byłam na pobraniu krwi i babka jakaś starsza do mnie z gębą wyskoczyła, ze się przed kolejkę wciskam...bo ona była, a potem poszła...ja przyszłam- nie wiedziałam że jeszcze ta babcia przede mną ma być, więc na luzaku weszłam...strasznie nie lubię chodzić do tego naszego laboratorium, bo tam zawsze dzikie tłumy i wszyscy "umierający"...na zrobienie glukozy- chyba ze 3 razy jeździłam, bo zawsze taaaaaka kolejka i mimo, ze pielęgniarka wychodzi i co raz wyraźnie mówi, ze ciężarne mają pierwszeństwo, to i tak ludzie wilkiem patrzą. Ah...ponarzekałam to mi od razu lepiej ![]() a w ogóle- nie nadążam za wami...produkujecie posty w takim tempie że nie nadążam z czytaniem ![]()
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
Dokladnie zgadzam sie z dziewczynami, dziwny ten ginekolog :/ Tym bardziej ze slyszalam ze lekarze wola sn, bo przy cesarce wiecej roboty, to skad on wyciagnal te rewelacje to ja nie wiem
![]() Oj narzekam na tego mojego m a jednak bidok pomimo zmeczenia i bolacej glowy stwierdzil ze pojedzie ze mna do tego sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dokładnie tak. Ja sobie nie wyobrażam,żeby w takiej chwili mogło zabraknąc przy mnie Jacka. On mi powiedział tak:''Dorotko,słońce,byłe m z tobą przy poczęciu,to będę i przy rozwiązaniu''. I ja się z tym zgadzam. Tak samo,jak z tym wstawaniem wcześniej,żeby doprowadzic się do porządku. Masz absolutną rację,ja zresztą też nie cierpię takiego postępowania. Ja jakoś na codzień chodzę bez makijażu(w sumie go nie potrzebuję,ale jak każda kobieta lubię sobie ''zrobić oko ![]() Nie rozumiem takich kobiet,które uważają,że bez odpowiedniej ''oprawy''mąż przestanie ją kochac czy coś... Co do tego ostatniego:ja po prostu wyśmiałam doktorka,i wyszłam z gabinetu,bo to jest chore. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja od TŻa oczekuję, że będzie przy mnie bez względu na mój wygląd i to co się dzieje ze mną. Ja mu pomagałam kiedy biedak zatruł się w wakacje i ledwo nadążał do toalety, on mi pomagał kiedy ja potrafiłam na początku ciąży przez pół dnia siedzieć w toalecie i wymiotować. To nie są komfortowe sytuacje, a mimo wszystko jakoś nie zniechęca nas to do siebie. Też nie wstaję wcześniej by się pomalowac i doprowadzić do ładu, bo on mnie kocha taką jaka jestem: czy uczesaną i pomalowaną czy chorą, zapuchniętą, z jakimiś krostkami które pojawiły mi się na twarzy... Kocha mnie po prostu zawsze. Taką jaka jestem. Aha, co do zmęczenie macicy, to przecież przecięcie jej skalpelem i zszycie podczas CC nie zrobi jej krzywdy, tak...? ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
matko, ile piszecie
![]() ode mnie jeszcze spostrzeżenie; mam bardzo dużo pajaców i nie znoszę ich zakładać ![]()
#4507 |
Wtajemniczenie
|
O kurcze, smutna wiadomosc....trzymam za nia kciuki!
#4508 |
BAN stały
|
Make-up-istko,słońce,no coś Ty!
Macica jest przecież przyzwyczajona do cięcia,ma tam takie czarne linie przerywane,żeby lekarz wiedział,gdzie ciąć!:P I jest tych linii mnóstwo! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro jzu maialm jedna cc i teraz bedzie druga to wiele na ten temat czytalam i opinie sa podzielone ktory porod niesie mniej skutkow ubocznych Cytat:
U nas chlopczyk prawdopodobnie bedzie Jonathan niektorym sie juz wydaje dziwne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zasiłku dla bezrobotnego: przysługuje po przepracowaniu 12 miesięcy. Nie jestem pewne, czy musi to być umowa o pracę, ale pewnie tak. Jest to kwota ok 400-600 zł, ale nie wiem ile dokładnie. A Twój ewentualny późniejszy pracodawca nie musi wiedzieć, że byłaś w bezrobociu, czy, że przez nie szukałaś pracy. ![]() Na Twoim miejscu dokształciłabym się odnoście świadczeń dla samotnych matek. Bo taką będziesz dopóki nie będziecie mieć ślubu cywilnego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wytłuszczone będę TŻowi powtarzać ![]() Ja w ostatnich miesiącach chodzę jak zombie, a i tak jestem dla niego piękna (taaa ![]() Co do lekarza - to chyba jedyne sensowne wyjście było... Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
BAN stały
|
Aniu,synek nie lubi chipsów,bo raz spróbował solonych,i powiedział,że blee
![]() Innych smaków na razie nie zna-i bardzo dobrze ![]() Tak,powtarzaj to TŻ ![]() Ja,gdy to usłyszałam od mojego męża,to az mi się tak ciepło na sercu zrobiło ![]() Poród rodzinny to super sprawa,świadomość,że obok jest ukochany mężczyzna dodaje sił. Kochana,i jesli mówi,że jestes piękna,to na pewno tak jest! ![]() Zresztą,ciąża zawsze dodaje kobiecie uroku ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
a mi się Cecylia bardzo podoba
![]() tylko zdrobnienie- nie bardzo...cela ![]()
#4516 |
Zadomowienie
|
mój nie był wcale przekonany do tego porodu rodzinnego... Przez chwilę myślałam, że będę rodzić sama. Ale po SR wszystko się zmieniło, uświadomił sobie, ile by stracił
![]() ![]() ![]() No ale co będzie z tym seksem po wszystkim to się zobaczy... Na razie mamy dość długi celibat... ![]()
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do postrzegania siebie w ciazy- ja np. przez pol ciazy mialam 2 rodzaje reakcji na swoje cialo: - ale jestem gruba [i tutaj zasluga mojej rodzinki kiedys jeszcze jak bylam mala-to mowili, ale chudzinka, biedactwo zielonka-a kupowali mi zawsze za wielkie ciuchy] - ale fajnie wygladam i wtedy pokazywalam brzuszek. Teraz z kolei jak juz brzuszek mam pokazny-to wyglad mi zwisa kompletnie-moze dlatego, ze jak jestem w domu to nie musze jakos specjalnie dobierac garderoby[co nie znaczy, ze chodze w dresach, ktorych organicznie nie lubie i zle mi sie kojarza-jedyne kiedy je zakladam to jak na grzyby jade.Na codzien nosze sukienki]...Jedyne co mi b. doskwiera to naczny spadek kondycji i bole nog przy dluzszym staniu...ale licze na to, ze po porodzie nadrobie kondycje szybko-a to, ze zostanie mi iles tam kilogramow-to mi nie bedzie tak przeszkadzac...no chyba, ze sie okaze, ze naprawde musze wymienic 3/4 garderoby...
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2010-12-30 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do rozstępów: moja ginekolog polecała mi zabieg (którego nazwę zapomniałam), polega on bodajże na intensywnym złuszczaniu naskórka. Ponoć do przyjemnych nie należy, ale wygląda to lepiej. Jeśli doczekam następnej wizyty to dopytam kiedy bym mogła się na to zdecydować. Na lasery się chyba nie zdecyduję. ![]() Cytat:
Justine – mi chodziło o to, że to nie jest takie oczywiste, że dziecko w momencie trafia do domu dziecka. Któraś z dziewczyn pisała – są przepełnione i w sumie dziecko się tam może „zepsuć”. Jeśli jest ktoś, kto jest się w stanie takim dzieckiem zająć, to może tymczasowo z tą osobą (lub osobami) przebywać. Tym bardziej w przypadku, gdy Twoja siostra ma 17 lat. Załatwiajcie „papierki” jak najszybciej, żeby mieć z głowy, ale nie kreśl sobie żadnych czarnych scenariuszy, bo to nie ma sensu – stresujesz siebie i córę. Jeśli Ci zależy mogę się dowiedzieć, jak to wygląda z punktu prawnego. (Chodzi mi o tymczasową opiekę nad siostrami.) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do seksu,my niestety też nie współżyjemy,ale to dlatego,że mąż się boi o małą ![]() A seks po-cóż,trzeba najpierw poczekac,aż wygoi się krocze. Na początku zwykle boli,ale potem jest coraz lepiej. W moim przypadku było lepiej,niż przed porodem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój TŻ to taki trochę małomówny typ- on robi, a nie mówi...ale jak już coś powie-to też dech zapiera. A co do porodów rodzinnych- ja osobiście bardzo się cieszę, ze taka możliwość jest, natomiast nie chciałabym absolutnie widzieć TŻa w takim momencie. Trochę to głupie z mojej strony, sama tak na logikę biorąc wiem, ze to przecież on jest najbliższą mi osobą, a nie położna czy jakiś tam lekarz, ale własnie chyba dlatego wolałabym żeby go nie było. Nie tam z powodu wyglądu, krzyków itp- po prostu chcę sie skupić tylko na rodzeniu. Na niczym innym... Wiecie- mi moja mama zaproponowała że będzie ze mną podczas porodu. Nawet to rozważałam, ale ona swoje porody wspomina z taką koszmarną traumą, że ostatnio ją parę razy uciszałam, bo chciała mi opowiadać jak to wygląda i na jakie bóle mam się przygotować- obawiam się, ze musiałabym własną matkę pociesząć, zamiast się na rodzeniu skupić. Dlatego jednak jej podziękowałam. Wiadomo- TŻ będzie w pobliżu, bo gdyby cokolwiek się działo- on będzie "wymuszał" na lekarzach czy położnych działania np. znieczulenie itp. Ale na sali to ewentualnie bym chciała żeby był w pierwszej fazie- plecki pomasować, brzuch przytulić i tyle. Potem- za drzwi i czekaj! ![]()
![]() |
#4521 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi sporo osób powtarza, że ciąża mi służy, ale jak wychodzę do ludzi to jakoś lepiej się staram wyglądać. ![]() Cytat:
![]() A po porodzie to chyba kolejne minimum 6 tygodni "celibatu". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Co do chipsow...
Moj TŻ tez by mogl jesc tylko to plus frytki no i koniecznie cola do picia... Dzwonie wlasnie do niego i pytam na co by mial jutro ochote, bo w koncu cala noc przed nami wiec bedzie trzeba cos jesc.... To on do mnie, ze nic nie mam robic, a on nakupuje rozne chipsy i cole i bedzie fajnie... I wkurzyl mnie, bo zaczal sie smiac z naszego sylwestra...ze bedziemy sami i ze pierwszy raz na takiej "IMPREZIE" bedzie i w ogole zasugerowal mi chyba, ze bedzie nudno... Dlatego jestem na niego obrazona ![]() ![]() Az mi sie naprawde nie chce pozytywnie nastawiac jak on ze mna tak gada.... anka dzieki, faktycznie bede musiala o tym gdzies wiecej poczytac/popytac... A co do bezrobocia, to ja juz ogolnie przepracowalam w swoim zyciu te 12 miesiecy ale oczywiscie to byly prace dorywcze i kazdy kombinowal, zebym jak najmniej umow podpisala...wiec pewnie mam ze tylko jakies 6 miesiecy przepracowalam ![]()
#4523 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem głodna!!!!!!!!!!!! cały dzień głodna!!!!!!!!!!!!!!!! i nikt nie chce mi zrobić przysługi i coś podać do jedzenia....grrrrr
![]() ![]() ![]() werko musisz pójść do bezrobocia i się dopytać. To żaden wstyd i nikt na to nie patrzy krzywo. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Eh...mówię- mentalność urzędników czasem mnie poraża...za to przy chrzcie ksiądz powiedział, ze ma piękne imię- i wcale nie marudził (uczony widać w Piśmie ![]() A Jonathan to zupełnie inne imię, ale tak mi się przypomniało- też biblijne ![]()
![]() |
#4525 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Naprawdę jestem ciekawa,co wymysli na 20 rocznicę ślubu. Co do porodu-trochę Cię rozumiem. Ja osobiście wolę mieć wtedy męża obok siebie,ale wiem,że czasem obecność tej bliskiej-a nie obcej,czyli lekarza,połoznych-osoby,może rozproszyć. Ważne jest Twoje samopoczucie w tej chwili,i dobrze,że TŻ nie namawia Cię do zmiany zdania ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż też mógłby popijać wszystko colą i zjadać czekoladę i cukierki ![]() liczy się przepracowane ciągiem 12 miesięcy........... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o wstawanie to nie wstaje wczsniej by sie "zrobic" ale po to by zrobic nam sniadanie, lunch do pracy itp. Wiem wiem nie terazniejsze jestem ale mi sprawia to przyjemnosc i nawet tak np jak jutro nie ide do pracy ale wiem ze i tak wstane o 6 by TZ zrobic sniadanie i jedzenie do pracy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
a i najważniejszego Wam nie powiedziałam: Już po przemeblowaniu, teraz muszę przyzwyczaić do nowe trasy kibelkowej i będzie git
![]() Oczywiście jako dominatorka w związku wszystko po mojemu, a mąż tylko potakiwał ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
BAN stały
|
OYE nie chcę się kłócić, co niesie większe prawdopodobieństwo komplikacji, bo ile osób tyle opinii. Śmieszy mnie tylko najbardziej to że Jelly bez większych problemów urodziła SN dwójkę dzieci, dobrze było i jej i jej dzieciom z tym faktem, a ten jej tu gada, że tak po prostu CC będzie dla niej najlepsze... To mnie załamuje. A tekst o obciążaniu macicy jest po prostu totalną bzdurą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.