|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
Moje dzisiejsze dziwaczne U:
I śn: mała bułeczka żytnia posmarowana lekko masłem z plasterkiem szynki drobiowej i plasterkami ogórka zielonego - jedna połóweczka, a druga z pomidorem i cebulką II śn: jabłko; zielona herbata III śn: knopers i kostka czekolady o smaku pinacolady; kawa z mlekiem; ( spróbwałam dwóch czitosów keczupowych i jakieś 2 g sernika ![]() ![]() obiadokolacja, czy cokolwiek to było: trzy mini-kluski śląskie, trzy małe pierogi - dwa ruskie jeden z mięskiem, trochę szpinaku z jakimś sosem, trochę mięsa z kurczaka w dwóch różnych sosach, trochę sałatek ( nie wiem co to było, byłam na zakupach z mamą i jest tam taki bar, że jedzenie jest "na wagę", jakkolwiek to brzmi. Bierzesz co chcesz, ważysz i płacisz ![]() + godzina tańca po wszystkim na treningu i jak? ![]() Edytowane przez credo Czas edycji: 2011-03-15 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poodchudzaj sie sama,koniecznie, ![]() Ehh,morphine ... ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- to wez centymetr ?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2011-03-15 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podbijam, bo jestem upierdliwa, a zostało na drugiej stronie ![]()
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Wstawianie jadła tutaj mnie jakoś motywuje do tego,aby się nie poddawać.
Aby nie dać szansy powrotu zaburzeniom odżywiania. Moje dzisiejsze coś ![]() Śniadanie-meega micha płatków kukurydzianych na mleku (na szybko,bo wstałam za 20 ósma i trzeba było gonić ;D) 2 śniadanie-kanapka : chleb graham,kiełbasa sucha z indyka (taka a'la krakowska),ogórek kiszony,keczup +pół kromki z masłem orzechowym (dziękuje Wizażanki za ten cud <3 ;D)+pół kromki z serkiem topionym (duużo) i szynką,polane keczupem+kilka gum Przed obiadem (a po korkach z matmy ;D ) (17) : -garść orzeszków w czeko mlecznej -garść żelków : miśki haribo,kilka pasków o smaku coli zozole Późny obiad (18) : opakowanie warzyw na parze Stimeria z serową nutą spora pierś z kurczaka pieczona a to razem z keczupem i zapieczone pod serem żółtym Deser-garść pistacji,garść fistaszków I chyba zjem coś jeszcze,bo uważam,że to mało. A co wy na to ? Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-03-15 o 20:26 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
ale skad my mamy wiedziec czy Ty na tym tyjesz i czy to jest dla Ciebie P? no skąd?
tu nie wróżkoland. Bez jaj ![]() kazdy jest inny,jeden tyje na 1000,drugi na 1500,a trzeci je 2500 kcal i nic. Obserwuj siebie.
#4507 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() JA chyba sobie zaraz skoczę po kakao i czekoladę.. ;d ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Ja tylko daję do oceny. Bo chyba tak się tu robi, czyż nie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
R
Śn: placek owsiany (5łyżek owsa, 2jajka)+ 3 plastry jakiejś szynki i pomidor; IIśn: bułka orkiszowa, serek wiejski (200g) IIIśn: j.naturalny (180g) + 3łyżeczki migdałów; Obiad: Porcja kurczaka, 3łyżki ryżu, ze 100g sosu pomidorowego; Kolacja: jajko na miękko, 5plastrów schabu wieprzowo-cielęcego, sałatka z sałaty lodowej, łyżki bielucha naturalnego, octu, soli i pieprzu. Usmiecham się o ocene ![]() Policzyłam kcal i wyszło mi ponad 1700 ![]()
#4509 |
Raczkowanie
|
karateczka000 , dziekuje bardzo
![]()
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() spróbuj w takim razie ze zwykłym mlekiem, dodaj mandarynkę, może trochę kakao, albo cynamonu, posyp migdałami, jeśli będzie za mało słodkie to miód, moze jakaś konfitura niskoslodzona zajrzyj sobie na wątek o owsiankach, tam jest multum różnych pomysłów na owsianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=512066 ![]() to moze jak na prawdę nie przejdzie u Ciebie owsianka na śniadanie spróbuj jogurt naturalny, dosyp siemię lniane i otręby i do tego wkrój gęsto różne owoce, kiwi, mandarynkę, jabłko, gruszkę, pomarańczę, banana czy to tam jeszcze chcesz, będzie słodko i pożywnie ![]() za dużo kromek chleba nie jest za dobre - tak mi się wydaje ![]()
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-03-15 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Przyczajenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25745391]Ćwiczę, ćwiczę ;D Do tego wydaje mi się, że własnie jakieś 200 kcal spadło poprzez odjęcie zbędnych tłuszczy i cukrów. Mam jeszcze pytanko - jeśli po zjedzeniu wszystkiego zaplanowanego na dany dzień szybko się robię głodna, ogólnie czuję nienasycenie, to powinnam zwiększyć, czy przetrzymać? Normalnie nie mam problemów z jedzeniem, ale gdy w grę wchodzi PMS to bardzo szybko robię się głodna.[/QUOTE]
Przytrzymaj na razie i zobaczysz jakie są efekty diety. To może być przez PMS albo po prostu organizm się jeszcze nie przyzwyczaił do zmiany diety. Twoje wcześniejsze posiłki bardzo się różniły?
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
R proszę o ocenę !
I: 2kromki razowca z domowym dżemem, jabłko II(na uczelni): duża sałatka grecka, jabłko, jogurt III(18:00): warzywa na patelni, pierś kurczaka IV: bieluch na jutro: I: 2kromki razowca z papryką i sałatą, jabłko II: 2 kromki z dzemem III: warzywa na patelnie, 2 łyżki ryżu IV: 2 jajka na twardo, mała kromka razowca |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
Chciałabym wiedzieć czy ten jadłospis jest ok.Proszę o ocenę.
R 1.Owsianka: -4 łyżki płatków, -szklanka mleka -jabłko -mała garść orzechów -łyżeczka dżemu/miodu -2 łyżki otrębów =razem ok.490 kcal 2.Przekąska: -jabłko =40 kcal 3.Drugie śniadanie: -bułka grahamka -łyżeczka margaryny, -2 plasterki wędliny filet z indyka -warzywa (ogórek,papryka,sałata etc. co tylko się nawinie ![]() -plasterek sera żółtego =razem ok.34o kcal 4.Przekąska: =ok.290 kcal (tutaj zależy od tego na co będę mieć ochotę) 5.Obiad: -pół woreczka kaszy (gryczanej,jęczmiennej albo ryżu czy coś...) -warzywa -pierś z kurczaka/indyka/kotelty sojowe -łyżka oliwy z oliwek =razem ok.340 kcal Podsumowując wychodzi 1500 kcal. Od razu mówię,że wiem-owoc to nie posiłek.Dodam jeszcze,że ćwiczę po pół godziny/godzinę 3-5 razy w tygodniu. Taki plan jest ok?Co byście zmieniły,dodały? Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2011-03-15 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Raczkowanie
|
nie wiem dlaczego moje jadłospisy są pomijane. Czy są zbyt niezdrowe, czy zwyczajnie złe, prosiłabym o obiektywne oceny,bo ja już sama nie wiem czy jem dobrze, wg rad staram się jeść zdrowiej,ale czy mi to wychodzi...?
tak więc dzisiejsze Utrzymanie: 1. owsianka(6ł.płatków,troch ę manny,mleko,masło orzechowe,czekolada), kromka chałki z twarogiem i dżemem + kawka na mleku 2. bułka maślana z masłem/ masłem orzechowym, jogo fantasia z chrupkami w czeko, banan, rodzynki w czekoladzie ![]() 3. kopytka, gulasz z mięsem, surówka, miska pomidorowej z ryżem ptasie mleczka..dużo.za dużo. jabłko 4. racuchy z 5 z cukrem pudrem i kubek kakao, homo waniliowy 5. chrupiący chleb wiejski(2kromy) z masłem, kaszanka smażona z cebulką ![]() później były paluszki,ciastka korzenne,piernik i pomarańcz bardzo proszę o oceny,komentarze i rady. aż tak tragicznie,jak niektórzy twierdzą? staram się jeść mniej,zdrowiej i w ogóle... |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Raczkowanie
|
Ja też proszę o ocenkę..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Moje U po R :
Ś: owsianka z 5 łyżek na wodzie, jabłka 2, dwie łyżki serka homo 2 ś: jabłko i reszta serka plus cynamon O: szpinak i cała cukinia z jajkiem K: około 20 cm ciasta marchewkowego Dukana Podwieczorku nie ma, bo późno wstałam. Jest źle ?
#4517 |
Konto usunięte
|
II śniadania prawie wcale, obiady też, oprócz tego, że dodałam warzywa. Nie jadłam podwieczorków, a na śniadanie i kolację lubiłam zjeść sobie tłusto (parówki, parówki zapiekane z serem, różnorodne sery) i w sumie to plus jajka leciało w kółko. Do tego słodkie bułki i słodycze jako "umilacze" w ciągu dnia. Jeżeli chodzi o sprawę PMS to za parę dni powiem, jak z moim apetytem, wtedy powinien być już w miarę miarodajny wskaźnik.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Przyczajenie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;25748286]II śniadania prawie wcale, obiady też, oprócz tego, że dodałam warzywa. Nie jadłam podwieczorków, a na śniadanie i kolację lubiłam zjeść sobie tłusto (parówki, parówki zapiekane z serem, różnorodne sery) i w sumie to plus jajka leciało w kółko. Do tego słodkie bułki i słodycze jako "umilacze" w ciągu dnia. Jeżeli chodzi o sprawę PMS to za parę dni powiem, jak z moim apetytem, wtedy powinien być już w miarę miarodajny wskaźnik.[/QUOTE]
To wydaję mi się, że powinno być ok. Napisz jak to będzie za pare dni ;D
#4519 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
U:
I. Dwie kromki ciężkiego, żytniego chleba z masłem, serem żółtym, jajem na twardo i pomiodrem/ masłem, twarogiem i konfiturą wiśniową; kawa z mlekiem, banan. II. Serek wiejski z mixem płatków (owsiane, fitella, cini minis) i orzechami włoskimi; paczka sezamków, cappuccino. III. Pierś z kurczaka pieczona w ziołach, ziemniaki, fasolka szparagowa; sok marchwiowy jednodniowy. IV. Kalmary smażone w pikantnej panierce + surówka z kapusty pekińskiej; Zielona herbata, gruszka.
#4521 |
Raczkowanie
|
iza, tak, bo wcześniej też mnie ważyła. tylko wtedy miałam 74 kg, wysokie ciśnienie i towarzyszył mi strach przed większością ćwiczeń fizycznych... schudłam 24 kg w osiem miesięcy, więc w odpowiednim tempie. nie czepiała się.
![]() I śniadanie: 3/4 szklanki musli, jogurt jogobella brzoskwiniowy (dziś już nie light ![]() II śniadanie: podwójna kanapka z chleba tostowego graham z serem capresi, szynką gotowaną, sałatą i pomidorem + pomarańcza III śniadanie: jogurt pitny twist z garścią suszonych śliwek, garść mieszanki studenckiej obiad: dwa naleśniki z jabłkami, garść suszonej żurawiny, mus owocowy z bobovity ![]() kolacja: serek wiejski z szynką gotowaną i garścią pomidorków koktajlowych oceni ktoś? jeszcze będę mogła zmodyfikować. Edytowane przez Panienka eM Czas edycji: 2011-03-16 o 06:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o jadłospis - j.w. ;-) naprawdę nie jest źle. miłego dnia Wszystkim! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
dziękuję ślicznie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko gdzie się podziało 'kinder bueno' ?? ;PP
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są warzywa, nnkt, owoce. Ale reszta to jest masa cukru, słodyczy i niezdrowego jedzenia, która ze zdrowym odżywianiem nie ma nic wspólnego. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
Sorellla sprawdź proszę prywatne wiadomości i swój profil!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
R
nic nie schudłam ![]() I. Owsianka z 4 łyżek płatków, kiwi, 100g wiejskiego, cynamon, miód. II. Bułka razowa z masłem, polędwicą drobiową, rzodkiewkami i pieprzem. III. Gotowana pierś z kurczaka, pół woreczka brązowego ryżu, warzywa jakieś. IV. Garść migdałów, kawa z mlekiem. V. 2 jajka na twardo, porcja ogórków po rzydowsku. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2011-03-16 o 11:17 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma nic na kolacje. no i to 2 i 3 śniadanie mi się nie podoba. ![]() U. 1śn - resztka mleka i trochę wody, skończyło się niestety, pięć łyżek płatków żytnich i owsianych, otręby owsiane, orzechy, migdały, suszone rodzynki, morele, żurawina. po 1,5 h - jabłko 2śn - kromka pełnoziarnistego z serkiem topionym ziołowym i pomidorami, pół serka wiejsiego 300 g, dwa małe kawałki domowej strucli z jabłkami. obiad - pełnoziarniste spaghetti z pomidorów, cebuli, kaparów, oliwek i tuńczyka. podwieczorek - myślę nad budyniem/jogurtem z truskawkami, bo chodzą za mną truskawki. kolacja - omlet biszkoptowy na słodko z twarożkiem + miód.
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
moja Redukcja z dziś:
I śniadanie - owsianka z otrębami i siemieniem na mleku z jabłkiem i cynamonem II śniadanie - jabłko, kanapka z pumpernikla z białym serem i jajkiem, rzodkiewka III obiad - jajecznica z 2 jaj bez tłuszczu, cebula, ogórek kiszony, 3 rzodkiewki IV podwieczorek - pomidor, pestki dyni i słonecznika V kolacja - biały twaróg z siemieniem lnianym
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.