|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Nie wiem czy to wnia upalow czy czegos innego ale czuje sie strasznie. Wszystko mnie swedzi, duszno, najchetniej polozyla bym sie spac i nie wstawala a jestem dzisiaj juz po dwoch drzemkach. Nie wiem co sie ze mna dzieje.
|
|
|
|
#4502 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Ale mialam pyszny obiadek i jeszcze deserek na mnie czeka
Pewnie moje ostatnie takie jedzonko, pozniej bede mogla tylko popatrzec.W ogole jutro musze sie wstawic na czczo w szpitalu, ciekawe jak ja wytrzymam, skoro jak tylko otwieram oko to juz mysle co by tu zjesc
|
|
|
|
#4503 |
|
Rozeznanie
|
Wieka niezły opis ... no widzisz i mały nie wrócił do brzuszka
Kasia twoja Martynka jest przesłodka |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
A co dobrego na obiadek bylo? Mnie TZ wczoraj wrobil w zapiekanke z miesem mielonym wiec dzisiaj kotlety smaze bo mieso mi zostalo od wczoraj (obiady wieczorem jemy bo TZ do wieczora w pracy). A na deser kopiec kreta. Tez sobie teraz nie zaluje bo pozniej nie wiadomo co bedzie mozna jesc.
|
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Moje Kochane!
Gorące podziękowania dla Daisy za relację z moich cierpień partych ![]() I oczywiście równie wielkie podziekowania za wszystkie kciuki, tyle ich było, ze nie sposób, żebym nie urodziła. Szokiem dla mnie było tempo, w książeczkę mam wpisane pierwsza faza porodu 1,20h, druga 10 minut, ale za to skurcze parte silne jak chol...... gorsze chyba od tych rozwierających, ale tak czy inaczej ból nieziemski, co prawda akcja krótka. Miałam swoją osobistą położną, która zrobiła mi dwa razy masaż szyjki i podała lek na szybszą akcję, dlatego coś za coś, trwało krócej, ale dwa razy boleśniej. No nic, jak każda rodząca napiszę, poród był i się o nim zapomina, najprzyjemniejsze w tym wszystkim było jak zaraz po powrocie stanęłam na wagę i szok!!!! Tylko 60 dag do zrzucenia!!!! Więc śmiało jedzcie na zdrowie, waga spadnie sama, jak ktoś chce to polecam toruński szpital, tam każdemu waga spada, nie musi być po porodzie :ugryzlem sie w jezyk Idę was poczytać, teraz pewnie z dużymi przerwami, bo mi mój ssak nie pozwoli, ale chyba nadrobię!
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-06-04 o 18:58 |
|
|
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
martynka, my zjedlismy kurczaka z rozna ( tesciowa przyprawiala i robila, bo kupnych sie boje) z mlodymi kartofelkami i kalafiorem. a na deserek jakis krem (nie wiem do konca jaki) z pokrojoną galaretką i truskawkami, pychotka
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Zytus to mi pomysl podsunelas na kalafior, uwielbiam taki z bulka tarta do ziemniaczkow
napewno przed porodem zrobie.A kurczaka z rozna niestety nigdy nie jadlam takiego wlasnej roboty, ale na pewno 10 razy lepszy niz kupny. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 |
|
Rozeznanie
|
Kalafior oczywiscie byl z buleczka
![]() A kurczak robiony w domu, jak dla mnie tysiac razy lepszy, no i wiadomo ze nie jest jakis stary. |
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
No zdarzylo mi sie natknac na kupnego kurczaka z rozna, ktory pierwszej swiezosci nie byl. Teraz czasem w tesco kupuje i sa swierze bo zawsze tego samego dnia wszystkie wyprzedaja. Z budki bala bym sie kupic.
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
wieka22 witaj
dobrze że już złe za Wami, teraz mozecie już cieszyć się sobą kasia1361 Martynka jest piękna !!! Kiara76 tylko 60deko ?????? ![]() nie każdy ma tak dobrze ![]() ja stanęłam dziś na wadze (teściowej) i mam jeszcze 6kg do zrzucenia (czyli spadło mi ok 8kg) ale wczoraj mierzyłam spodnie letnie i już się zmieściłam .... Gabrychę już 3 razy usypiałam i znów ryczy
|
|
|
|
#4511 | |||
|
Zadomowienie
|
Kasia1361 Martynka śliczna
![]() ![]() Ania2631 dziękuję ![]() Cytat:
U mnie sprawa wygląda tak, że na wywołanie każą się zgłosić w dziesiątym dniu po terminie.. chyba, że lekarz skieruje wcześniej.. W poniedziałek idę do ginka to zobaczymy co powie, ale ja nie chce jakoś na siłe wcześniej! Zresztą nie chcę sama na wywołanie się pchać.. Wiadomo, że wolałabym aby naturalnie się rozkręciło.. W każdym bądź razie na dzień dzisiejszy wiem to, że mój maluszek urodzi się najpóżniej 12 czerwca, albo 13 - bo 12 to niedziela! Cytat:
Ddaaiissuś na tą chwilę nie potrafię sobie wyobrazić, że mogłabym za ciążą tęsknić I już tak bardzo chciałabym poczuć tą odpowiedzialność i tak jak piszesz.. chcę zastanawiać się nad każdym ruchem! Ehh.. nie chcę już czekać.. a muszeeemmm A mężuś oj tak! Kochany i cierpliwy jest! Aż mu się dziwię, ja na jego miejscu już dawno bym się wkurzała, wrzeszczała i do pionu ustawiała ![]() I jeszcze jedno - marzy mi się, aby mój synek był taki grzeczny jak twój Gabik ![]() ![]() Również dla was buziaczki dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale jednak pierwszeństwo ma Zytus!! Ale ja zaraz po niej zaklepuję ![]() Kochana Mary i kochana Hania Wcześniej wydawało mi się, że Gusiagatko wystąpi w roli gasicielki.. i to całkiem normalne i fajne będzie.. ale według mojej teorii, że komu się nie spieszy i nie ma parcia na poród wcześniejszy czy w terminie to ten rodzi wcześniej to Gusia właśnie przed terminem urodzi heh |
|||
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka nie martw sie, swiatlo pewnie ja bede musiala zgasic w tym watku, przywilej bycia ostatnia na liscie. Juz sobie wyobrazam prowadzenie monologow z sama soba jak wszystkie mamuski beda juz na odchowalni
|
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
andziotku, bo ja w całej ciąży przytyłam ok. 9-9,5 kg, a mała ważyła prawie 3800g, do tego przez 3 i pół dnia jadłam w szpitalu tylko to co tam dali, nic z domu, a posiłki w toruńskim szpitalu naprawdę kichowate, więc to nie takie dziwne, ale fałdkę mam jeszcze i sporo pewnie czasu upłynie, aż ją zgubię, a nie jest powiedziane, że nie przytyję, bo już teraz po powrocie wciągnęłam jogurt ryżowy z cynamonem, banana i kawałek ciasta biszkoptowego z truskawkami, a jestem dopiero od ok. 17.00 w domu
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
Martynka los płata różne figle
Zobaczymy jak to będzie!Kiara super, że humor Ci dopisuje i tylko kilka deko do zrzucenia!! A powiedz jak Wikusia reaguje na młodszą siostrzyczkę? Nie jest przypadkiem zazdrosna, że mamusia teraz również koło dzidziusia biega?! |
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zostalo nam w tym watku do napisania niecale 500 postow. Myslicie, ze zdazymy sie wszystkie rozpakowac do konca watku?
Lolka zanim ja urodze to twoja dzidzia juz dawno bedzie na swiecie
|
|
|
|
#4516 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lasencje !!
Witamy się z Adriankiem u Was na wąteczku. Już mam kompa i mogę śledzić to co piszecie ![]() Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i życzę wytrwałości i wiary w siebie !!
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
A to mój Adrianek
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#4520 |
|
Rozeznanie
|
czemu mnie nie ma na liscie mam?
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
Lolka oj dopisuje mi humor, zwłaszcza teraz jak jestem już w domu. A Wiki strasznie cieszyła się z info o małej, ale dzisiaj przed naszym powrotem siedziała sama w pokoju (relacja babć) i nie chciała do nich przyjść. Pewnie stres. Jak podjechaliśmy pod dom, wyskoczyła, weszła do auta zanim zdążyłam wysiąść i mocno mnie przytuliła. Cały czas staram się ją zapewnic jaka z niej kochana córeczka, mimo bólu obejrzałam z nią nowe nabytki do kolekcji, pochwaliłam za oceny z ostatnich klasówek i jak szukałam chętnego do popilnowania małej, bo szłam umyć włosy, to ona pierwsza wyrywała się do pomocy. Faktycznie siedziała przy małej cały czas i relacjonowała mi co mała robi, że zasnęła itp. Muszę zrobić wszystko, żeby nie czuła się tą drugą. Mąż kupił jej basen, który miała co prawda obiecany za dobre wyniki w nauce, ale tak jakoś pomyśleliśmy, ze może teraz poczuje, że nie wszystko dla małej, tylko dla nie też są prezenty. Ale najważniejsze żebym nie skrzywdziła jej faworyzując malucha, bo prezenty to nie wszystko, najważniejsza jest miłośc. Dzisiaj się uśmiecham i głaszczę po włosach, bo ciesze się z powrotu, ale nie wiem jak to będzie, kiedy przyjdzie nawał obowiązków, mala nie bedzie puszczała piersi, a Wiki wyskoczy z jakimś zwariowanym pomysłem, za któy powinna dostać np. burę. Mam nadzieję, że mimo problemów jakos damy razem radę.
|
#4522 |
|
Rozeznanie
|
Kiara76 witam i zazdroszcze wagi, bo mi tak jak andziot zostało do zrzucenia 6 kg, spadło jedynie 8 kg, a jestem już 5 tygodni po porodzie, więc nie ma opcji, żeby się coś jeszcze samo ruszyło ... no chyba, że w górę
|
|
|
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
hej cały dzień dziś szyłam pościel dla małego pokażę Wam, może być motyw słabo widoczny ale to jest motyw z Kubusia Puchatka
|
|
#4524 |
|
Raczkowanie
|
Oo ja ile mam sie rozpakowało
GRATULACJE dla Wszystkich nowych rozpakowanych mam ! ![]() ![]() a mnie juz mniej boli rana po cc daje rady w miare normalnie wstawac i chodzic ale karmienie dalej boli ale na szczescie nie az tak jak z poczatkuImie dla mojego skarba wybrane, ALEKSANDRA (the_sania mozna wpisac na 1 str) martynka89 to chyba wina pogody mi tez strasznie duszno i spiaca jestem ;/ Martulka000 śliczny
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#4525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możesz zdradzić jak uszyłaś ochraniacz, co dałaś do środka? |
|
|
|
|
#4526 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Boski chlopak
|
||
|
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ochraniacz miałam taki długi z Ikea biały przecięłam go na pół i teraz mam dwa, uszyłam po prostu taką jakby poszewkę z tego materiału na zameczek także będę mogła prać. Jeśli chodzi o rożek to też w formie poszewki w którą będę wkładać albo coś cieniutkiego bawełnianego albo kocyk polarowy.
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
To ukochany miś starszego synka jako model wystąpił
![]() Zytus a jak tam nastrój? Może jakieś skurczyki ???? Martulka000 Adrianek przesłodki, prześliczny
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-04 o 22:27 |
|
|
|
#4530 |
|
Wtajemniczenie
|
mamaoptymistka-pościel rewelacja ..Masz kobieto talent..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

Pewnie moje ostatnie takie jedzonko, pozniej bede mogla tylko popatrzec.

napewno przed porodem zrobie.

02.08.2014
coming soon lipiec'2016
ale na szczescie nie az tak jak z poczatku