|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
|
|
|
|
#4472 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Która następna ???
Lolka, Zytuś, Aniutka na porodówkę dziewczyny, zapraszamy
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
odpisała DorkaB
ONA URODZIŁA !!!!!!!!!!!!!!!! Kiedy ja sie pytam? wiedziałyscie ?? es od Dorki wszystkie plagi egispkie na nas spadły, dostałam anemii poprodowej, mały ma zółtaczke. Zostajemy do poniedziałku. Nie wydaje mi sie, ze miałam ciezki poród wiec rodziłysmy razem! W kazdym badz razie jak patrze na Ola to chcę jeszcze! Jak tylko bedziemy miedzy zywymi to opisze ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Kochane nierozpakowane Mamusie to będzie Wasz weekend !! Uwierzcie w to tylko! Mocno Wam kibicujemy ![]() ![]() ![]() Zytus, Martynka, Lolus, ania82... moze jakies skurcze cycus .. ?
|
#4474 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
My tu czekamy na wieści, a ona już dawno z synkiem. Gratuluję serdecznie ![]() |
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacja dla Dorkabl! Kiedy urodziła? Wtedy kiedy Ty Ddaaiisuś? Dziwne, że nic się nie odezwała! |
||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus pojecia nie mam kiedy ?
napisałam do niej seska kiedy to sie stalo chyba ciut pozniej - po mnie ? ale pewna nie jestem Na razie nie mam odp. Pamietaj, ze ja tez zadnych skurczy nie mialam wczesniej Skurcz i czopik to nie reguła ![]() Ewesko musimy mocno dopingowac Dziewczyny, w koncu je przegonimy stad ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- DorkaB urodzila we wtorek, o 6.05 rano ! nieregularne skurcze które miala od soboty zwiazane były z rozwieraniem Olus urodził sie na 4 partym
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
DorkaB gratuluję
![]() Antropia gratuluję doczekałaś się kochana ![]() Zytus patrzę w moją szklaną kulę i widzę że będziesz następna Aniutka_85 założyła wczoraj nowy wątek na poczekalni, ale czemu do nas nie zajrzała ![]() No to już wiem leży od poniedziałku w szpitalu a akcja nie postępuje. niech się w końcu ruszy.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=534836
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-04 o 11:12 |
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara wychodzi dzisiaj
![]() Pisze, ze wróci do nas na formu w podskokach i bardzo Nas pozdrawia i mocno kocha ![]() I jeszcze zastanawiam sie gdzie jest Mango???? Miala nam pokazac zdjecia zakupów i ją wcieło Takze nie wiemy co z Eve?? Choc ona to ma dom pełen gosci o ile dobrze pamietam
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-04 o 11:30 |
|
|
|
#4479 | ||
|
Zadomowienie
|
Szok, że Aniutka_85 już tyle w szpitalu i jeszcze nie urodziła!!
Cytat:
Gabi nadal grzeczniutka jak Aniołek? ![]() Cytat:
![]() Eve rzeczywiście rodzicami pewnie zajęta, ale zagląda od czasu do czasu i melduje się Pisała, że ma CC ustalone na 10 czerwca ![]() A Mango.. hmm! Pojęcia nie mam, mam nadzieję, ze pojaw się wkrótce wraz ze zdjęciami meblekó dzidzi ![]() Męzula mój biedny dzielnie znosi wszytskie moje fochy i nawet się nie skarży, że taka marudna jestem! Widzę, że próbuje mnie zająć czym może, żebym już taka osa nie była ![]()
|
||
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej dziewczyny. Ja już jestem z Zuzią w domku. Czujemy się obie dobrze. Ja jestem trochę obolała po porodzie. Zuzia miała wagę 3600 i długość 59 cm. Rodziłam przez cc. Dziś wróciłyśmy do domku.
Zuzanka jest bardzo grzeczna - je i śpi, więc mam nadzieję, że was trochę ponadrabiam. Gratuluję wszystkich nowych dzieciaczków!! |
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Jajć! Ale ja dziś zakręcona jestem..
Antropia kochana Weredka
|
|
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
Enchantress
Dorkab Antropia--OGROMNE GRATULACJE DLA WAS I WASZYCH BOBASKÓW Loluś i Zytuś a za was trzymam podwójne ![]() z nadzieją,że jednak się cuś rozkręci ![]() Paulizia byłaś bardzo dzielna dla całej waszej trójeczki...
|
#4483 |
|
Moderatoreska
|
sms od Klateriny:
hejo, to gratki dla amarci. Ja dochodzę do siebie po cc, nie mam siły ustać na nogacg, brzuch przy cięciu boli mocno i każdorazowo kończy się omdleniem. Ale warto się pomęczyć dla małego, bo jest spokojny, śpi dużo i prawie nie płacze. Pozdrowienia dla Was wszystkich ![]() |
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek!
![]() Coz za piekny poranek dzisaj. Moje dziecko spi sobie z tatusiem juz dobrych kilka godzin wiec mamusia posprzatala cale mieszkanko wlacznie z myciem podlog na kolanach teraz gotujemy zupke i gulasz wolowy dla meza w ogrodzie wisza ciuszki ojego synka... ach jaka jestem szczesliwa Enchantress, Dorkabl, Antropia moje gratulacje ![]() Lolcia dziekuje kochana ![]() ![]() Kochana wiem jak sie czujesz, bo cuzlam sie podobnie. Kiedy masz sie zglosic do szpitala? Nastaw sie na ta date, ze wtedy urodzisz, a gwarantuje Ci, ze synek cie zaskoczy Duzo z nas tak mialo... nawet Sani porodu nie wywolywali ![]() Daisy wspaniale sie czuje Mimo drobnych problemow z karmieniem jest ok. Wczoraj dostal 90 ml mm mialam puste juz cyce, a on dalej glodny wiec sie ugielam pod namowami tz. Wyduldal w momencie. Mam nadzieje, ze juz nie bede musiala mu dawac Bola Cie jeszcze sutki? Ja nie uzywam zadnych nakladek, bo u mnie nie zdaja egzaminu. Zaciskam zeby i karmie ![]() Aniutka_85 ![]() Eweska mnie sie tez Twoj wozek ogromnie podoba! Swietny wybor ![]() ania2631 Nakazuje Zytusiowemu Igorkowi wyjsc z brzuszka natychmiast!!! ![]()
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia i Dorka gratulacje
![]() A u mnie cisza. Odkad wszystko kupione i gotowe- czyli od wczoraj wieczora nic sie nie dzieje. Brzuch zabolal mnie od wczoraj dwa razy i to tylko chwilke. Pewnie bede gasic swiatlo w watku na poczekalni i wywolanie raczej mnie nie ominie
|
|
|
|
#4486 |
|
Wtajemniczenie
|
woow ale nam tutaj nowych mamus sie posypalo!!!
Sto Lat Dla Was i Waszych maluszkow!!!!
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ja Ci musze powiedziec, ze bardzo dzielnie znosisz przeterminowanie (oby jak najkrótsze!!!!)
wcale sie nie skarzysz i nie marudzisz ![]() Naprawde coraz blizej, dasz rade ! Potem wszystko sie zmienia - ta odpowiedzialnośc za dzidziusia jest b. meczaca - gdy człowiek nad kazdym ruchem sie zastanawia.. Sa chwile, ze tesknie za ciąza, jak czuje sie bezsilna wobec wlasnego dzieciatka.. Kochanego masz Męzulka ![]() Weredka; witajcie w domku Fajnie, ze na weekend wyszliscie Ja juz 8 doba po porodzie i nadal krocze mnie dość mocno boli Niestety, to chwile potrwa, ale przy dzidzi zapomnisz o bólu ![]() Gabrynia ma dziś pierwszych gosci - meza ciocia.. Wstyd w tym jednym zagraconym pokoju.. ale co ja sie martwie - nie moja ciocia, nie moj dom Moze jakiś prezencik dostanie bo poki co babcia i dziadzius od strony męza ani na powitanie nic Malutkiej nie kupili, ani na dzien dziecka.... No a jutro beda moi rodzice i wiem, ze tez na pewno Malutka zostanie obdarowana Nadal grzeczniutka Tak ja kocham, ze bym mogla zjesc
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zdrowia dla Tżta Paulizia dzielna mamusia z Ciebie ![]() Enchantresss GRATULUJĘ GABULKA !!!!!!!!!! ![]() Antropia GRATULUJĘ PIOTRUSIA !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() DorkaBl GRATULUJĘ OLUSIA!!!!!!!!!!! ![]() [/COLOR] weredka witaj z powrotem klaterina GRATULUJĘ RADECZKA !!!!!!!!!!! ![]() ale się posypało dzidziusiów ![]() czy ja dobrze pamiętam że u enchan mała była miednicowo cały czas ??? my siedzimy u "baby" Zosia szcześliwa, bo ciągle ktoś z nią się bawi ![]() Gabrysia jakoś dziś mało śpi wczoraj był hardcore, ale przezyliśmy buziaczki dziewczyny !!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-04 o 16:26 |
|
|
|
|
#4489 | ||
|
Rozeznanie
|
Amarcia, Klaterina, Enchantresss, Antropia, Dorkabl wielkie gratulacje
![]() Ale się podziało ![]() Cytat:
Nic się nie martw, to nawet nie jest kwestia nauczenia się, a przyzwyczajenia do obchodzenia się z taką kruszynką ... będzie fajnie, zobaczysz Cytat:
Pytam z ciekawości, bo ja mam tylko 6 schodów do pokonania i mam kłopot |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4490 |
|
Moderatoreska
|
AgnieszkaM kochana wchodząc do windy muszę wypiąć jeden fotelik, a wychodząc z klatki nie idę po schodach bo jest zjazd więc nie musze nosić wózka sama daję sobie radę
|
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się cieszę, że już w domku. Ja miałam cc, więc tak szybko o bólu nie zapomnę. Tym bardziej, że za drugim razem wszystko się dłużej regeneruje. Niedługo opiszę mój poród. Ale dziś nadrabiam zaległości...
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, andziot, enchant miała mieć cc z powodu ułożenia miednicowego
![]() Ale widać mała miała inne plany ![]() Gratulacje dla nowych mamusiek
|
|
#4493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie niby tylko 6 schodów, ale takie stare, drewniane i wąskie ... na dół pół biedy, ale do góry jakoś sobie nie radzę, zawsze nogi całe poobijane może dojdę do wprawy i będzie lepiej
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Antropia! Dorkabl!
GRATULACJE! Buziaczki dla Was i Waszych Syneczków! Czyja kolej teraz? ![]() Jeśli żadna z Was nie chce, to ja wpadnę tu z Hanką i zgasimy światło ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Andziotku, Dorka ma synka
|
|
|
|
#4495 |
|
Rozeznanie
|
No nie i jeszcze Dorka mnie przegonila!!
gratulacje k laski:A teraz dziewczynki prosze czekac na mnie i Igora i sie nie rozpakowywac ![]() ![]() Dziekuje wizażowym ciociom za poganianie mojego synka, moze poskutkuje, bo mi juz brak słów. Z reszta jak juz jutro zostawią mnie w szpitalu to nie bedzie mial wyjscia i bedzie musial opuscic moj brzuch A w ogole dzis przed szpitalem spotkalismy kolesia ze SR, ktory wlasnie przyjechal po swoją zonke i córcie, no i sie zdziwil ze my jeszcze w dwupaku, bo jego zona termin miala na jutro, czyli po mnie. |
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
meldule ze urodzilamtroszke przed terminem bo w poniedzialek. Ale bylooo.... W sobote wybralismy sie z mezem na spacer i goraca czekolade aby przed porodem nacieszyc sie jeszcze soba a tu w pewnym momencie ni z tego ni z owego czuje ze...sikam srode k lubelskiej starowkia ja plama na spodniach po kolana dobrze ze samochod byl blisko zaparkowanyOGOLNIE PANIKA CO ROBIC???zadzwonilismy do poloznej co bylismy z nia umowieni na porod i kazala spokojnie jechac do domu, wykapac sie, spakowac i do szpitala-jaaassssne spokojnie mowic w samochodzie 2 plama na siedzeniu-lalo sie i lalo ![]() w szpitalu formalnosci, mezus dostal na wejscie opiernicz bo wychodzac z gabinetu zgasil swiatlo co oburzylo pielegniarke tak wiec wody odeszy o 19.20, skurcze pojawily sie neregularne kolo 0.00 i na tym byl koniec, meza odeslali do domu spac mi tez kazali, ale wiecie pewnie jak to jest...noc nieprzespana-skurcze raczej to uniemozliwialy... w niedziele byla caly dzien cisza, w nocy znowu silniejsze, kolo 3 zaczelam juz spacery po korytarzu-marnie ulzylo w bolu... dopiero o 6.00 dostalam oxy i sie zaczelo... jak pisalyscie, ze boli jak cholera i nie do wytrzymania to nie wierzylam...az uwierzylam wtedy wanna nie przyniosla ulgi, zreszta nic nie pomagalo, oprocz meza gryzlam go, szczypalam, ciagnelam za wlosy znosil dzielnieno i te nieszczesne bole krzyzowe..MASAKRYCZNE, zapominalam przy nich o bolu partym...tak wiec poczulam ulge jak polozna powiedziala RODZIMY I NA FOTEL bo do tej pory mowilam, ze nie urodze, nie dam rady...parte okazaly sie bardziej znosne, krzyz juz nie bolal,najpierw ulozyla mnie na kolanach- nie dalo rady nawet jak gryzlam fotel ![]() skonczyko sie na boku(bylo calkiem ok) ![]() nadal twierdzial, ze nie dam rady urodzic (strasznie pieklo)to kazala mi dotknac glowki bo juz widac i jak dotknelam to spanikowalam paranoja ![]() ale nie wrocilo, nie mialam juz sily przec(2 noce nie przespane...chyba to to...)dopiero jak polozna mowi do lekarza, ze tentno 90 i wymienili znaczace spojrzenia, dopiero dostalam pałera i kilka partych i Julek byl z nami owiniety podwonie pepowina, z sina glowka, wyskoczyl taki klusek![]() w 1 min mial 9pkt a w 5 juz komplet 10ciu ![]() tylko niestety urodzil sie tzw dystroficzny...co znaczy niedozywiony, chudy jak patyczek z waga 2480g w ciazy odzywialam sie zdrowo,nigdy nie palilam, w ciazy nie pilam...nigdy podczas badan nic nie wychdzilo zle...aha i falnie rodzi sie lozysko steknelam i taka "meduzka" pluuummoj maz twierdzil, ze o malo w tedy nie zwymiotowal... no coz mezczyznijeszcze na sali poporodowej dostalam sniadanie-nigdy tak kanapka z jajkiem i platki z mlekiem mi nie smakowaly jak wtedy ![]() ![]() a potem stres...i ja i Julek dostalismy infekcje-obydwoje na antybiotyku(swoja droga przetrzymali mnie z porodem tak sobie mysle, ze nie chcialo sie im roboty na weekend, oxy powinnam dostac po 12h po odejciu wod, max po 24h, a lekarz twierdzil, ze pecherz zachowany i pewnie tyko pekl brzegiem, dopiero jak moja polozna byla na noc w niedziele to rano cos mi tam pogmerala bolesnie i okazalo sie, ze zaraz juz pecherza nie bylo...hmmm) plakac mi sie chcialo jak widziam wenflon w jego tak maluskiej dloni lekarze straszyli, ze jak jesc nie bedzie to znowu kroplowki, ale to juz na inny opis...i nic nie mowili, maz jak chodzil do pedriatry cos sie dowiedziec to kobieta byla raczej zniesmaczona, ze przychodzi i pyta ale jestesmy juz w domu, przechodzimy wlasnie nawal pokarmu, czuje ze nie umiem sie nim opiekowac dobrze, w ogole jestem zielona...baby blues to prawda,nie wiedziam tylko, ze pojawia sie tak szybko...na szczescie jest moj maz,na ramieniu ktorego moge sie wyplakac i napisac chce, ze podziwiam Eweske ze radzi sobie tak wspaniale z 2 dzieciaczkow(a nawet 3) gdy nie ma meza, jestes dla mnie wielka ![]() wybaczcie, ze sie tak rozpisalam, ale chociaz mi ulzylo ![]() mimo moze mojego malo mobilizujacego opisu, pamietajcie, ZE PO NAPRAWDE SIE ZAPOMINA O BOLU, gdy malenstwo lezy na brzuchu nawet zszywanie nie jest straszne tak wiec zycze powodzenia Wam nierozpakowanym i lece nadrabiac odchowalnie aha skonczylam rodzic po 2 50h
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-06-04 o 17:03 |
|
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim mamusiom i ich dzieciaczkom
klask i:My jesteśmy już w domku,Martysia jest cudowna. Słoneczko je i śpi,stroi słodkie minki,chłopcy zauroczeni siostrą nie mogą sie od niej odkleić. Karmimy się piersią ,mała ładnie ssie. Wklejam fotki niuni,pierwsza jeszcze na sali pooperacyjnej,czwarta ze szpitala w kokonie,mieliśmy fototerapie przez ostatnia dobę. Teraz jest juz super
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
kasia1361 prześliczna ta Twoja maleńka księżniczka
Wieka gratulacje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

niech się w końcu ruszy.

mialam puste juz cyce, a on dalej glodny wiec sie ugielam pod namowami tz. Wyduldal w momencie. Mam nadzieje, ze juz nie bede musiala mu dawac 

k laski:
srode k lubelskiej starowkia ja plama na spodniach po kolana
w ciazy odzywialam sie zdrowo,nigdy nie palilam, w ciazy nie pilam...nigdy podczas badan nic nie wychdzilo zle...