|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||||||
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zasadniczo osłabiają mnie rodzice, którzy snują wywody złożone z fragmentów wypowiedzi wziętych z sieci i na tej podstawie podejmują decyzje o zdrowiu swojego dziecka. Przecież my w ogóle nie mamy o tym pojęcia - o ile nie jesteśmy specjalistami. Równie dobrze mogłabym porwać się na założenie instalacji elektrycznej w domu na podstawie wydruku obwodu znalezionego w sieci. Albo zmajstrować fajerwerki z zestawu małego chemika. Pewnych decyzji człowiek myślący nie podejmuje, jeśli nie ma odpowiednich kompetencji. A sieć jest pełna sprzecznych 'mądrości'. Póki co jest obowiązek szczepienia i ja szczepić będę - na to, co konieczne i na to, co zaleci mi lekarz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Z tego halensa to coś ktoś już widział z bliska? jak z jakością? bo ceny powiedziałabym jak w chińskim hurcie.
![]() |
#4502 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
A z tym brzuchem to niedogodzisz ty masz za maly ja mam zaduzy jak na blizniaki podobno ,wiem ze malego niemam ale az takiego duzego tez nie,ludziom niedogodzisz zajmuja sie wszystkim i wszystkimi tylko nie soba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Wtajemniczenie
|
Editka mnie tez pytają czy bliźniaków nie mam a dopiero koniec 33 tygodnia. Taki juz nasz urok
![]() A Szymek uroczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
Dziubek jaki Szymek jest śliczny
![]() Sweetangel mój Tż ma zakaz łażenia z kumplami na piwo bo pozabijam ![]() ![]() Jacieee ![]() ![]() Brumek Ty urodzisz mikrusa a ja trojaczki ![]() Zanka szop ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
za mną wołaja na ulicy (pijacy) "oooo, bliźniaki będą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
hehe dziewczyny jak wam mówią, ze urodzicie bliźniaki to ja chyba czworaczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wczoraj mężulek zabrał mnie na uroczysty obiad, pyszną kawę, a wieczorkiem przyszli zanjomi, więc nie miałam czasu z Wami posiedzieć. A dzisiaj poooospaliśmy długo, potem Giżycko i już mam parę ładnych stron do nadrobienia ![]() Ale piszcie, piszcie, zawsze miło Was poczytać. Looknęłam tylko czy się któraś nie rozpakowała i widzę, że cisza... Lecę nadrabiać ![]() A, Żanetko, fajowe rymowanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczynki za pocieszanie tymi bliźniakami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
wróciłam z wypadu sklepowego.. nogi mi mało w dupsko nie wejdą
![]() ![]() Brumek czy Ty dziś kupowałaś szare Mutsy w Świecie Dziecka?? jeśli tak to Cię widziałam!!!! ![]() widzę że dziubek jest rozpakowana ![]() ![]() dziubku wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natka gratuluję końca sesji ![]() ![]() ![]() zanka na moje oko to czop ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-02 o 21:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
dal znac...... Cytat:
zalatwilam to dyplomatycznie rozmowa ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie lekarz przypisał mi gynalgin i zinnat ale tam pisze nie stosować w okresie ciąży
![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-02 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Brumek pochwal sie wózkiem
![]() Sweetangel jak ostatnio koledzy przywieźli mi Tż a w stanie wskazującym to normalnie chciałam wyskoczyć i normalnie zabić ich szczęście że w ciąży turlam sie a nie chodze i zdążyli odjechać ![]() Natka gratuluje zdania egzaminu wiedziałam że zdasz nie było innej opcji ![]() No i zapomniałam Sweetangel za usg ![]() A gdzie Kolina też miała usg |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
SweetAngel ja tez kiedyś miałam mega problem z kolegami mojego tz. Niby dorosłe chłopy, zonaci, dzieciaci (jeden nawet czworo) a w głowie tylko chlanie, lazenie po nocach. Moj jeszcze wtedy nie był żonaty i nie było dziecka w drodze, także zdążyło mu sie z nimi zabalowac. Chociaz i tak Musze przyznać ze przeważnie ja chodziłam z nim, podczas gdy oni sami bez żon. I co mnie najbardziej denerwowalo w tym wszystkim to Wlasnie podejście tych kolegów do kobiet. Kompletnie nie szanowali swoich żon. Uważali je wręcz za idiotki, ktore nie widza co sie dzieje. Jeden z nich opowiadał jak zdążyło mu sie wrócić do domu jakoś po 3 nad ranem. Żona spała juz, a ten wiedząc ze sie przebudzi jak on będzie sie kładł to przestawil najpierw zegarek na 23 i dopiero sie położył. Ona oczywiscie sie przebudzila i spojrzala która godzina a ze było po 23 to OK. Moral całej tej historii był taki ze jak ten kolega o tym nam opowiadał to był strasznie z siebie dumny i stwierdził ze chyba ma głupia żonę
![]() Całe Szczescie znajomość z tymi panami sie skończyła. Podejrzewam jednak ze dalej tak dokazuja we dwoch, ale to juz nie Moj problem. Najbardziej szkoda mi tych dziewczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zakorzenienie
|
Tutaj mąż dziubka
![]() Jak już wiecie Szymuś pojawił się na świecie dziś o 16:50 przez cc. 3900 i 55cm. Maluszek i mamusia czują się dobrze. Narazie załączam zdjęcia, a żonka jak wróci do domu napewno dokładnie wszystko opisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla rodziców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
brunetka - ja brałam gynalgin... nie czytalam ulotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak w ogóle to Dobry wieczór ![]() Dziubek ogromne gratulacje ![]() nawet jeszcze nic nie przeczytałam tylko tyle mi się rzuciło, że Szymek już na świecie ![]() ale Szymek śliczny ![]() ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-07-02 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Ja brałam zinnat przez 2 tygodnie, w razie koniecznosci mozna po II trymestrze. A gynalgin dopochwowo raczej nie jest grozny, w szpitalu dostajemy codziennie cos 'dowcipnego' typu clotrimazol i wydaje mi sie, ze to dziala podobnie.
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
na wstepie gratuluje dziubkowi synek śliczny jejku jak Jj juz fajnie ja już też bym chciała urodzić i mieć to już za sobą zeby tylko szybko do siebie doszła po tej cesarce
mam pytanie i troszkę odbiegnę od tematu używałyście maseł do ciała z bielendy?? ostatnio koleżanka zachwala ale nie jestem przekonana do tej firmy w ogóle nic nie mam z bielendy |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
#4524 |
Zadomowienie
|
przybywam i co widze? gratulacje dla dziubka - czyli urodzila?
wiec i ja sie dolaczam: ogromnie sie ciesze ![]() gratuluje rodzicom ![]() dziekuje wam za kciuki ![]() na usg mialam badane wody i szyjke - wod nie jest za malo (AFI 14cm) ale szyjka skrocila sie ![]() ponad 2 miesiace temu jak mialam ja badana w usg dopochwowym to miala ponad 3cm, dzisiaj mialam 3 pomiary, zdaje sie ze na skurczu (jak to lekarz okreslil, chociaz ja zadnego nie czulam), czyli w momencie gdy byla najkrotsza i wtedy nie przekraczala 2cm, minimalnie miala 1,64 i jeszcze napisal ze ujscie wewnetrzne w ksztalcie stozka srednica 10mm ![]() tu jest tak, ze oni nie komentuja usg, dostaje tylko opis i z tym udaje sie do lekarza prowadzacego, wiec nie wiem co oznacza to ujscie wewnetrzne, czy to ok? aha, maly ma ok 2670g - jak to lekarz okreslil: nie jest zabiedzony, wg tego usg termin porodu to 1.08, czyli przyspieszony jakies 2tygodnie po wizycie zakupy i jeszcze pare rzeczy do zalatwienia, szybki obiad i padlam ze zmeczenia, musialam sie polozyc,w stalam o 20:00 i teraz nie wiem kiedy zasne...
#4525 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Brunetko,
![]() ![]() ![]() Natko, gratki za ostatni egzamin ![]() ![]() Carmela, oby mała Sara szybko się wybroniła! I żebyście do domku szybko pojechały! ![]() ![]() ![]() Już widziałam zdjęcie, jest taki malenieczki! Gratuluję mamusi i czekam na opis cc, bo to w moim temacie ![]() A konspira tak szczerze mówiąc nie za bardzo mi się podoba, dotychczas dzieliłyśmy się na bieżąco wszystkimi informacjami, kazda przeżywała ciężkie chwile innej, a teraz jakieś cyry. Mam focha i to na serio... Nadrabiam dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie chce kupić jakies masło do ciała a widziałam że bielenda w rossie jest w promocji i już nie wiem czy to coś warte
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tej ciąży brałam gynalgin, gin przepisał więc twierdziłam że wie co robi ![]()
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Co jakiś czas dzisiaj zaglądam i staram się nadrabiać
![]() ![]() Znowu zaczyna dopadać mnie zgaga ![]() ![]() Mam wrażenie że młody jest coraz niżej, bo po pierwsze jak siedzę to mi brzuch przeszkadza, a jak idę to całe podwozie ciągnie i boli... Ale jeszcze trochę na szczęście ![]() A my z mężusiem dzisiaj jesteśmy równo 9 miesięcy po ślubie ![]()
#4530 |
Zadomowienie
|
Agadus, jak w promocji, może cena nie jest wygórowana? Raz kozie śmierć, kup i się sama przekonaj
![]() ![]() A co do synka Dziubka, jak mój mąż zobaczył to zdjęcie w pionie, to powiedział: "ooo jaka fajna fryzura - na Stinga" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.