|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja się już dobrze czuje Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłam w szpitalu, ale nie chciałam was martwić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Zanetko, zdolna jesteś
![]() ![]() Brunetko, dobrze że już wszystko w porządku!
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nadal w szpitalu, mamy miec 7 dawek antybiotyku na bakterie w moczu, własnie Sarcia jest na podawaniu 4 dawki (jedna na dobe), nie moge tam z nia byc bo jest na noworodkach i ma lek podawany z pompy przez godzine. W niedziele mamy miec kontrole moczu, czy dobrze idzie leczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | ||
Wtajemniczenie
|
co do majtek uciskowych o których pisałyście wczoraj to ja jestem za przy pierwszej ciąży tzn. po porodzie nosiłam i teraz też będę nosiła mi dużo pomogły moim zdaniem skóra szybciej sie ściągała , dochodziła do siebie ale ty;lko w dzien w nich chodziłam
monika samochud fajny a jaki juz brzuszek masz duży kurcze jak ten czas szybko leci ja niedawno byłam w szpitalu a juz od poniedziałku bedzie leciał 38 juz bym chciala urodzic bo takie czekanie mnie troche dołuje zastanawiałam sie dzisiaj nad ta tantum rosa wezmę kilka saszetek do szpitala ale jak sie podmywac przeciesz nie wezmę irygatora i chyba wezme ze soba butelke z dziubkiem taka sprinter bo inaczej sie chyba nie da ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
o kurcze to nieźle ale to juz 37 tydzien jak widze to już nie dużo Ci zostało odpoczywaj dużo nie dźwigaj i sie oszxczędzaj tak jak mi lekarz powiedział i tak przetrzymałam 2 tygodnie w poniedziałek juz mogę rodzić ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- któraś z Was pisała wczoraj o pizzy i tak mi ślinka cieknie ale nie wiem czy zamówić pizze czy kebab nie jadłam ich juz z pół roku ale poczekam na męża z zamówieniem ogólnie coś mi sie chce ostatnio jeśc kiedyś jak wstałam o 7-8 to śniadanie jadłam ok 10 a teraz jak otworze oczy to pierwsze co siusiu przemyć buzie i do lodówki bo mnie aż ssie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też coś mi tłumaczył o tym ocynku, ale że to starsze modele mają - typowe dla niemieckich samochodów opla, VW, audi itd - kobity się wzięły za dyskusje o samochodach ![]() Cytat:
![]() Ale najwazniejsze że juz wszystko ok ![]() ![]() Ehh ide gotować ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się natomiast z tym, że skojarzone są przede wszystkim dla rodziców, że to im bardziej niż dziecku zmniejszają stres i że firmy farmaceutyczne grają tu trochę na uczuciach rodziców ![]() Ale to już każdy musi sam wybrać, bo sam najlepiej wie jak wytrzyma płacz swojego malucha ![]() Cytat:
Babonik, Blondynka, Aga i druga Aga, Kajool, Carmelka, Sygine, Scio, Aniu - dziękuje za odpowiedzi ![]() ![]() A my dziś zaczęliśmy 34 tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale grunt że już wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A co myślicie o takim wynalazku: http://www.ceneo.pl/6927128s http://www.bobas24.com.pl/medela-wkl...owe-p1048.html ??? (Wszystkie te liki to ta szama rzecz, tylko różne opisy) Myślicie że może być potrzebne/przydatne?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-02 o 12:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
melduję się 2w1
nie mam nic do napisania ściskam Was dziewczyny mocno ![]()
#4391 |
Zakorzenienie
|
brumek - nie wiem czy na sutki pomoze ale przy nawale po karmieniu zaleca sie zimnby oklad robic. czasem mozna w atece takie zelowe kupic i w lodowce trzymac. ja mam z lidla (kiedys byly) i sa super. a przed karmieniem ogrzewa sie piers (tez mam zelowe - do podgrzania w mikrofali lub cieplej wodzie) bo niby kanaliki sie rozszerzaja i lepiej mleko schodzi (moze tez z tego powodu przy nawale jest naturalna gorączka...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Brumku dziękuje Ci za odpowiedz
![]() ![]() A mnie od dwóch dni znów krocze boli. Nie wiem, czy to normalne, czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam że ost pisałaś że jeszcze 7 dni ![]() Trzymam kciuki aby te bakterie zeszły ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Brunetko Ty biedna się najeździsz po tych szpitalach ![]() ![]() Widzę że twoja mała już nie jest duża tzn mało waży? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Wtajemniczenie
|
odnosnie szczepien jak Brumek pisała ja szczepiłam swoja córcie 4,5 roku temu skojarzonymi i wtedy płaciłam 100 za szczepienie ale teraz się zastanawiam czy bede szczepic skojarzonymi płatnymi czy refundowanymi i nie chodzi o kase tylko o sam fakt czy wart przepłacać no i oczywiście przy skojarzonych jest mnie wkłuć jeszcze sama nie wiem którą wybiorę
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
jestem ciekawa jak tam Marzenka nad morzem wczoraj jechali
![]() Kmat mam pyt gdzie Ty mieszkasz? bo pisałaś że chcesz rodzić na Polnej.Ost z Marzeną się zast. w piątek mam spotkanie z położnymi z dwoma bo sezon urlopowy a nie wiem kiedy urodzę,Więc gdyby jedna była na urlopie to będę dzwonić po drugą ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
Brunetko-
![]() ![]() ![]() Brumek- nie znam tych wkładek,ale wynalazki są po to,żeby ułatwiac nam życie.więc byc może że są skuteczne... gdybyśmy nie próbowali to stalibyśmy wiecznie w miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() byliśmy dziś w sklepie z wózkami i d.pa, babka powiedziała że samą gondolkę to tylko do Roana można u nich kupić a i tak czeka się miesiąc ![]() chce kupić taką gondolkę do której pasuje fotelik MAxi Cosi, i do niego dobre będą Jedo, X-Landery, Bebetto, Maxi Cosi i Mutsy .. i coś jeszcze???? Teraz Filip śpi a jak się obudzi jedziemy do Świata Dziecka może tam będzie większy wybór i mam nadzieję że od ręki coś kupimy. brumek co do kosmetyków to im mniej tym lepiej ![]() Ja mam płyn do kąpieli Hipp + zielony Linomag (w tubce), mam tez krem do buzi z filtrem będę nim smarowac tylko na dwór. Poza tym nic, jak coś się będzie działo to kupimy Oilatum. żadnych sudocremów, zasypek itd... Filipa od czasu do czasu smarowałam mleczkiem Hippa lub ciekłą parafiną (ale nie codziennie) - teraz też tak zamierzam. brunetka lanie powinnaś dostać za ukrywanie się ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-02 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zakorzenienie
|
you you nie rozumiem jak gondolkę do której pasuje Maxi Cosi? jaki macie wózek?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Rozeznanie
|
bolndynkapoznan jestem z poznania, pisałam wam nawet że jak bedziecie chciały się spotkać zebyście dały znać na priva, ale pewni w nawale wiadomosci na forum umknęło
![]() youyou ja tez szukałam samej gondoli i się nie dało, wszytsko ze spacerówkami, oczywiście mozsz kupić stelaż osobno i gondole ale to są już bardzo drdzy producenci typu mutsy etc... sam stelaż 1500 zł. Ja też patrzyłam na roana ale strasznie ciężki a ja muszę mieć mozliwosc wypięcia gondoli (bede odprowadzac starszego synka do przedszkola, tam są schody wiec wpadłam na pomysl że bede wypinac samą budke jak mały bedzie spał). Ja kupiłam w końcu X-landera, można wpiąć maxi cosi z adapterami, poszperałam na necie i znalazłam za nie całe 1400 zł - kolor wycofywany z kolekcji, róznica niewielka między roanem a jednak firma pewniejsza, chcociaz wielki minus x-landera mała gondola, ale pytanie cz młody w wieku 6 miesiecy bedzie chcial w godnoli jeździć |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
MOniczka- śliczne autko i brzuś
Natka ![]() ![]() ![]() ![]() Carmela-żeby leczenie przyniosło efekty i szybkiego powrotu do domku ![]() a ja sie modlę,żeby moje dziecię zasnęło,bo nic dziś w nocy przez nią nie spałam ![]() miłego weekendu życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja szczepiłam w 2007 skojarzonymi a na pneumokoki szczepiłam Oliwkę jak skończyła roczek i wtedy sa tylko dwie dawki za jedna szczepionkę płaciłam 360 a za druga już w tańszej aptece 290 zł szczepiłam też na meningokoki i płaciłam coś 120-140 zł ale nie pamiętam ile dawek bo to też szczepiłam jak skończyła rok ale nie wiem czy jdna czy dwie musiałabym do książeczki zajrzeć a na rotawirusy nie szczepiłam bo to się szczepi pierwsza dawka do 6 m-c ale chyba przy tym drugim będę musiała bo już dwoje dzieci w domu i to mniejsze moze coś od starszej załapać a koleżanka ostatnio szczepiła na rota i są teraz jakies nowe szczepionki w jednej dawce jest ok 96 szczepów czy jakos tak ale o tym musze z pediatrą porozmawaić czy szczepić czy nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja tydzien temu wystawilam 4 aukcje i teraz zbieram plony. Juz jedna rzecz sie sprzedala, pozostale tez pojda, bo widze, ze juz zalicytowali, dobrze, zrobi mi sie troche luzu w szafach, bo to rzeczy po dziewczynach. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
kmat My myślałyśmy że Ty nie jesteś z Poznania a z okolic
![]() My się chcemy w tym miesiącu spotkać ale zob. Dlatego ja kupiłam fotelik z regulowanym oparciem jako alternatywa dla gondoli jakby mały nie chciał już w niej jeździć. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- agadus ja też będę musiał z lekarką pogadać może jakieś nowości są u Nas szczepionki się w przychodni zamawia.Nie trzeba samemu kupować ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-02 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Rozeznanie
|
blondynkapoznan do centrum 15 min autobusem tylko sięp pośpieszcie bo ja nie wiem kiedy się rozpakuję, TP mam na 28 lipca ale kto wie, codziennie mnie coś chwyta, a miałyscie już wcześniej jakieś spotkanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-02 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
dziewczyny zwariuje... znalazłam inspirację.... jutro biore się do roboty ....
http://majanaboxing.blox.pl/2009/08/...heesecake.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa a to dupa blada.. pewnie tak się skończy jak i u Ciebie... no nic po obiedzie jedziemy zobaczyć co się da zrobić..
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
polecone w szpitalu przez jedna z mam:
pan metka ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-pan-metka...692922116.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.