|
|
#4501 | ||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Słoń mi na język nadepnął ![]() Cytat:
![]() Lakiery, które się mienią jak benzyna, duo lub multichromy [ale nie holo]. Cytat:
Powiem Ci - składziki piękne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wypróbowałam dzisiaj nowe połączenie smaków - likier kokosowy [mam taki bezbarwny, ale może i ten biały się nada] i nektar porzeczkowy Dobre, chociaż mogłoby być słodsze. Następnym razem chyba grenadyny dodam, będzie ulepek Ciekawe jakby sprawdził się dodatek soku z malin?Gosia - przypomnij przepis na ten drin z jogurtem
|
|
|
|
#4502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Powiem jedynie : o matko kochana !!! Na Allegro (jak czytałam) sporo podróbek, a że ja oryginału namacalnego nigdy nawet na oczy nie widziałam, nie mówiąc o trzymaniu w dłoni, to nie rozpoznałabym i wrzeszczałabym, że g*ówno ! A po ile na eBayu ? Ja nawet znaleźć nie umiem. Cytat:
![]() Sama ciekawa jestem co mi "wyjdzie". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Podjęłam męską decyzję
Zmienię na play, ale nie na abonament tylko na kartę, bo wczoraj wyczaiłam, że też mogę przenieść swój numer ![]() A telefon jakiś na allegro albo w komisie kupię i na to samo wyjdzie ![]() Jadę do lekarza przed pracą, bo kaszel mam taki, że jeszcze trochę i płuca sobie wypluję
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-03-27 o 07:01 |
|
|
|
|
#4504 | |||
|
|
Cytat:
Przykładowo: http://www.ebay.pl/itm/T17-Opi-Nail-...item2c6a56fb58 Cytat:
![]() Welcome Cytat:
A kasę też można przenieść?
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
A ile ta wysyłka ? Pewnie z sześćdziesiąt złotych ? Matko kochana, jak mnie kręci i nęci ! A sama, głupie krówsko, tak się nabuzowałam. Cytat:
Ale mam zagwozdkę. Od ponad dwóch tygodni nic innego nie robię, tylko białą kiełbasę z rożnych sklepów próbuję. Już mam jej dosyć na co najmniej dwa lata. Jedna paskudniejsza od drugiej. Matko kochana, a ludzie to jedzą. Pal licho "paskudność", ale wszystkie są tak słone, że gębę na drugą stronę nicuje. Tego się jeść nie daje. No i jaki będzie ten żurek, gdy do wywaru i mięsa ze słonych wędzonych żeberek doda się słonej białej kiełbasy ? Chyba w kanalizację pójdzie. Tak od wczoraj i główkuję i nic wymyślić nie mogę. Miłego dnia |
||
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie, najpierw trzeba wszystko wykorzystać. Mnie to zajmie ok 3 miesiące intensywnego korzystania z telefonu
![]() Zapalenie gardła. Dostałam leki - oczywiście między innymi antybiotyk, ale biorę, bo co innego gdybym siedziała w domu i się kurowała, ale muszę chodzić do roboty. Chciała mi dać zwolnienie, ale powiedziałam, że mam tyle zaległego urlopu, że nie potrzebuję
|
|
|
|
|
#4507 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I chcę jeszcze masełko z Nivei ![]() Też tak uważam I co informatyk to inne zdanie,bo ja słyszałam,że jest niezły ![]() Cytat:
I tak rzadko kiedy z tego korzystam,więc pewnie usunę![]() Cytat:
Zakwas już mamy, teraz podpiekam mięso na pasztet i wieczorem śledzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie kupujesz grenadynę? Szykałam ostatnio z mamą,ale babeczki powiedziały,że miały ale tylko w postaci soku do herbaty ![]() - 40 ml soku ananasowego - 30 ml soku grejpfrutowego - 30 ml jogurtu naturalnego - 1,5 łyżki brązowego cukru + Wódka(ogólnie to drink bezalkoholowy )Cytat:
![]() Już niedługo Gra o Tron ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dodałam do albumu zdjęcia włosów: nowe ombre, które troszkę za jasne wyszło i tyłu wygolonego (wypadałoby chyba znowu podgolić,bo zarosłam ). Plus cień Pierre Rene -Metallic Mocha nr105. Wiem,że pomalowałam oko jak niedostuk,ale musicie wybaczyć
|
|
|
#4508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedziałam mu, że co 2 lata może zmieniać sieć, bo za każdym razem będzie nowym klientem ![]() Cytat:
Wracam z pracy, zaglądam do lodówki a tam galaretka z owocami - w sam raz na moje chore gardło |
|||
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lepiej nie,bo tylko strasze Oooo zjadłabym
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam Erin Brockovich z Julią Roberts. Lubię ten film, ale nie wytrzymam do końca, zresztą trzeba iść spać, bo jutro do roboty
|
|
|
|
|
#4512 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie Cytat:
Zwykłego Carmexa zużyć przez tyle miesięcy nie mogę nie mówiąc o błyszczykach i reszcie...Cytat:
![]() Cytat:
Też lubię Malibu z ananasem . I klasyka z mleczkiem. Niestety nie pamiętam, skąd ta grenadyna u mnie ![]() Cytat:
Ja katuję Breaking Bad. Ostrrrrrro Takiego serialu jeszcze nie było.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4513 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
No to nieciekawie. Tym bardziej, że nie możesz pozwolić sobie na poleniuchowanie w domu. Chętnie. Zazdroszczę z całego serca takich rodzinnych spotkań przy stole. No i pojadłoby się maminych frykasów. Cytat:
Ty nie bądź ten co ryje i zapytaj mamę o przepis na zakwas. Co praktyka to praktyka. Cytat:
Ładne oko. Cytat:
A ja się tak tą białą kiełbasą urządziłam, że wczoraj, musiałam butle Pepsi wypić. Uff, jak zwykle pomogło. To może i Tobie pomoże. Cytat:
Nie skusi się żadna z Was ? Przesyłka byłaby ekonomiczniejsza . Szkoda, że nie znam nikogo z "paznokciowego". Cytat:
Mam, na wszelki wypadek, zasłoikowany zacny wywar mięsny. Tak à propos "słoikowania", ze śmiechu prawie z krzesła spadłam jak jakiś czas temu przeczytałam, że studentów "samodzielnych" nazywa się : "słoiki". To przezwisko już dość długo egzystuje. Fajnie. "Nasza" studentka też pewnie taki "słoik" ![]() Czytam i czytam co piszecie i zachodzę w głowę : Wy tak na poważnie z tym wizażowym KWC ? Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#4514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jakby tak mała sugestia przy propozycji nowej oferty, że niestety, ale w innej sieci oferują lepsze warunki i jestem zmuszona zrezygnować z państwa usług? ![]() Pogadaj z TŻ'em, może też Ci zrobi ![]() Cytat:
No właśnie też miałam pytać. Cytat:
Cytat:
![]() Śnieg u mnie pada
|
||||||
|
|
|
|
#4515 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na ciastka babci ![]() Cytat:
Do tej pory fryzjerki cięły po objętości w efekcie po kilku dniach wyglądałam jakbym miała pióra na łbie ![]() Cytat:
Ale myślałam,że to głównie Warszawki dotyczy Trochę jestem słoikiem, komu by się chciało gotować obiad? Cytat:
U mnie śnieg po kolana był rano,a teraz się wszystko topi A słoiki dlatego,że wozi się jedzenie z domu na np. stancję Pokazywali w DDTVN właśnie takich ludzi to tylko im się w torbach szkło telepało
|
|
|
#4516 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na weekendy i inne wolne do mamusi i tatusia z wizytą. A z powrotem z napchanymi do granic możliwości torbami, z jedzeniem na cały tydzień lub dłużej, w słoiki zapakowanym . Cytat:
Wiesz, że ja blogów nie czytuję. Wypisywane w wielu z nich wypociny i durnostwa owocnie od blogomani mnie odstraszyły. Ot, zajrzę czasem na dwa, trzy. Wczoraj jednak, szukając inspiracji do żurku, zajrzałam na parę blogów kulinarnych. Ten kto pisze blog kulinarny z przepisami i poradami, to chyba powinien wiedzieć coś na temat gotowania. Tak myślałam. Do wczoraj. Blogi kulinarne trafiły u mnie do szuflady z napisem : badziewie niewarte uwagi. Leżą obok tych modowo - urodowych. No bo jak można traktować poważnie kogoś, kto twierdzi, że umie gotować (wszakże tworzy blog kulinarny), a pisze, że Boeuf Strogonow to zupa. Znalazłam sporo podobnych kfiatuf . Ty uważaj, bo po tych blogowych poradach włosy Ci wypadną ![]() Cytat:
No coś Ty ?! To też w jakimś sensie rozrywka ![]() Cytat:
A ja zjadłabym galarety z nóżek. To też takie typowo wielkanocne jedzenie. Nie mam ! Cytat:
No to życzę Wam zdrowia i umiaru w jedzeniu, wszak kryzys, nie wypada więc jeść więcej niż wypada, radosnych chwil w rodzinnym stadku oraz spełnienia nadziei, iż wiosna z martwych powstanie |
|||||||
|
|
|
|
#4517 |
|
|
Wesołych Świąt Laseczki
Nie odpowiadam na posty, bo piszę z tabletu, nadrobię Was z domu, a na razie wpadłam z życzeniami
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też życzę Wam wesołych, spokojnych i zdrowych przede wszystkim
![]() U mnie znowu od rana pada śnieg ![]() Już nawet zaczynają wierszyki układać, bo dostałam dziś taki w ramach życzeń ![]() "Pędzi kulig z pisankami, a w nim zając z prezentami. Są też inni kumple wiosny w ten czas miły i radosny. Tylko Wiosna gdzieś zaspała, ponoć z Zimą w karty grała. Hazard wyszedł jej już bokiem, będzie później niż przed rokiem. Niech Wam brak zielonej mocy nie popsuje Wielkanocy." Zaraz wyjdę ulepić bałwana
|
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ja tez przeziębiona jestem, ale ja juz nic z tym nie robie, zyje jakby nigdy nic, w koncu przejdzie.. ale wkurza;/
nie było mnie, bo się przeprowadzałam z rodzicami na inne mieszkanie, cieszę się, że już po wszystkim.. to ja też życzę wam Wesołych Świąt
|
|
|
|
|
#4520 | |||||||
|
|
Cytat:
co by dawało już 20 zł oszczędności] i jakieś 13-15 zł na każdym kolejnym ![]() Jak się napalę na jakiś kosmetyk to żadne KWC mnie nie powstrzyma ![]() Ale lubię sprawdzić, u mnie w większości działa I jak przez sieć kosmetyku kupuję, to lubię sprawdzić skład, choć nie zawsze jest ![]() Twoja musi szybko poznać, bo serial być bałdzo topra ![]() Cytat:
![]() Jeszcze powinnaś tę kwestię wygłosić oglądając w charakterystyczny sposób paznokcie i przewracając oczami ![]() Czasem robi ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za info, poszukam tej opcji ![]() Cytat:
Dobre und mocne ![]() Cytat:
![]() A wierszyk git, chyba na bloga wrzucę ![]() Cytat:
Opowiedz coś o nowym mieszkanku ![]() Ja ciągle szukam...
|
|
|
|
#4521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
Jeśli znajdziesz chwile czasu (to nie lekarstwo), oblicz ile trzeba wybulić na lakier + dostawa. Mooooooooże, bo chcica okrutna. Cytat:
Cytat:
![]() Mokrego dyngusa ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Matko kochana, ale blog znalazłam !!!!! Wszystkie możliwe lakiery . http://nails.annagorelova.com/ A China Glaze - Avant Garden - Life Is Rosy lub Mimosa’s Before Mani’s Dziewczyny, kupujemy ! |
||||
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
ni ma co opowiadać, przeprowadziłam się jakieś 2 km dalej od wcześniejszego miejsca zamieszkania do nowego mieszkania ^^
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Padnięta jestem
![]() Pogoda doprowadza mnie do szału, mam już dosyć, od wczoraj cały czas pada śnieg i podobno tak ma być do końca tygodnia Od wczoraj praktycznie cały czas boli mnie głowa, nawet tabletki nie pomagają ![]() Kupiłam telefon, ale kliknął mi się nie ten co chciałam ![]() Chcę go sprzedać na allegro i kupić ten co miał być. Dzisiaj dostałam przesyłkę i widzę, że nie ma żadnego dowodu zakupu, a karta gwarancyjna jest niepodbita czyli tak naprawdę gwarancji nie ma. Napisałam już do sprzedawcy, ale jeszcze nie odpisał. I w takim razie nie mogę w aukcji napisać, że telefon ma gwarancję, bo tak naprawdę jej nie ma czyli jednym słowem nie uda mi się go sprzedać za tyle co kupiłam Może bym go zatrzymała, bo nie jest zły (i układ smsów mi się podoba - tak jak na amerykańskich serialach ), ale rozdzielczość ekranu jest po prostu fatalna i to mi przeszkadza. Widzę, że od paru dni nikogo tu nie było - czyżby wszystkie dopadła zimowa depresja?
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-04-04 o 00:13 |
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie tak samo
![]() Tak w ogóle to jedną z moich (nielicznych oczywiście ![]() I wkurzam się, że napaliłam się na ten drugi telefon, ale nie mogę go kupić dopóki nie sprzedam tergo, a nie sprzedam go dopóki sprzedawca nie dośle mi dowodu zakupu Planujesz przeprowadzkę? ![]() Cytat:
![]() Kasia, patrz jaki wątek znalazłam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685740 Testuję ten nowy telefon i tak się zastanawiam czy naprawdę potrzebuję lepszego, który na allegro kosztuje co najmniej 2 stówy więcej. Owszem rozdzielczość w tym jest naprawdę kiepska jak na taki duży wyświetlacz i odtwarzanie muzyki też nie jest zbyt rewelacyjne, ale z drugiej strony potrzebuję telefonu głównie do smsowania, dzwonienia, słuchania muzyki i od czasu do czasu przejrzenia netu. Zaczynam się łamać ![]() Bo tak w ogóle to taki sobie kupiłam http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/swiftl5/ tylko czarny. A chciałam Sony Xperię J. Kobiety, co tu takie pustki ![]() Żebym to ja musiała pisać post pod postem??
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2013-04-05 o 00:29 |
|
|
|
|
|
#4525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
![]() Cytat:
Popatrz, popatrz ! Ja doszłam do wniosku już parę lat temu, że KWC to jedna z największych głupot tego forum. Cytat:
Nie, zdecydowanie nie potrzebujesz ! A co ten, który kupiłaś nie łączy rozmów ? ![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#4526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym widzę, że bateria dosyć kiepska, wczoraj wieczorem ładowałam telefon, posłuchałam trochę muzyki, żeby sprawdzić jak odtwarza, napisałam parę smsów i już zostało tylko 70% - Xperia ma podobno lepszą (na pewno większą pojemnościowo, więc pewnie też dłużej wytrzymuje) ![]() Znając życie to pewnie i tak kupię ten drugi, żeby mieć porównanie - tak się zazwyczaj dzieje, kiedy mam syndrom osiołka i nie mogę się na coś zdecydować, z tym że tu nie jest kwestia paru złotych a stówek
|
|||
|
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Pominę fakt,że musiałabym mieć dla niego osobną torebkę,bo do kieszeni na pewno bym nie upchnęła ![]() Jeśli masz ciągle myśleć o tym drugim to kup i gorszy sprzedaj Chyba nie dasz sobie spokoju póki nie porównasz![]() Póki pamiętam, Kasiu, mama robi zakwas z mąki na żurek + czosnek+ woda przegotowana i miesza co jakiś czas ![]() Miałam przez Święta okazję pobawić się lustrzanką i też chcę
|
|
|
#4528 | ||||||
|
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba jeszcze mnie nie stać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ci będzie facet kręcił, to postrasz go policją i zgłoszeniem do urzędu Skarbowego oraz inspekcji handlowej. Lewe obroty nie wyglądają zbyt dobrze ![]() A pogoda mnie też dobija. Nie byłam na wątku, bo komp mi mulił ostatnio a do tego zajęłam się kolejną edycją rozbiórek. Dziewczyny rzuciły się na nowe kosmetyki jak wygłodniałe kocury ![]() Cytat:
![]() Telefon wizualnie ładny ![]() Może mu trzeba po prostu bardziej aktualne oprogramowanie, żeby lepiej działał? Cytat:
![]() A na moje oko - zależy też od koloru i wykończenia, bo lakiery tej samej firmy potrafią się trzymać na moich paznokciach bardzo różnie, w zależności od tego z jakim kolorem mam do czynienia. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- KWC nie jest takie złe u mnie w większości się sprawdza.Dużo pomaga przy szukaniu składu. Szkoda tylko, że przy zgłaszaniu kosmetyku nie ma od razu weryfikacji co do kompletności zgłoszenia, bo wkurzają mnie braki w składach właśnie. Zrozumiałabym kolorówkę, ale przy pielęgnacji powinno to być pole obowiązkowe.
|
|
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
U mnie w minione święta i w tym temacie bieda straszliwa. Cytat:
Cytat:
Kurne olek, dwie dychy to ja teraz za China Glaze płaciłam w internetowym (kurde, znowu o podkładzie zapomniałam O.P.I. coraz bliżej. No skusi się któraś z Was na buteleczkę tego cuda ?! Cytat:
Poczytałam troszeczkę tfurczość obeznanych w temacie "paznokcie" i rzeczywiście - zdania są podzielone. Co do jakości lakieru (gęstość, smużenie), co do pędzelków i intensywności kolorów itp. Jak ze wszystkim : sama nie spróbujesz = nie będziesz wiedziała. Podobno (!) sporo lakierów z O.P.I. smuży i nie kryje dobrze. Ale co tam się będę szczypać : muszę mieć i koniec. Mnie o trwałość aż tak nie chodzi. Mam inne priorytety ( ) : krycie, wygładzenie nierówności. Ma być gładka, nieskazitelnie równa , połyskliwa tafla. Czytając blogi paznokciowe to ja szczękę z podłogi zbierałam parokrotnie. Ponownie mój świat załamał się. Jak można maziać na paznokieć więcej niż dwie warstwy lakieru ? Jak można lakieru schnącego dłużej niż dziesięć minut natychmiast nie wyrzucić do śmieci ? I wiele innych. Jednak Wizaż uczy. Matko kochana ! I jeszcze się dowiedziałam, że w drogeriach Super-Pharm są szafy z lakierami Essie i teraz jest jakaś "przecena". Ma któraś z Was taką drogerię w swoim mieście ? Miłego dnia |
|||
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej nic mi nie mówiła o przyprawach do zakwasu.Gdybym miała wyrzucić każdy lakier, który schnie więcej niż 10min zostałoby mi tylko kilka buteleczek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

Słoń mi na język nadepnął 

Dobre, chociaż mogłoby być słodsze. Następnym razem chyba grenadyny dodam, będzie ulepek 

Szykałam ostatnio z mamą,ale babeczki powiedziały,że miały ale tylko w postaci soku do herbaty 

co by dawało już 20 zł oszczędności] i jakieś 13-15 zł na każdym kolejnym