Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 21:11   #4501
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Nie ma suchej twarzy A wodą przemywam. Nawet dość często bo się "papra" przy jedzeniu Brudasek, to przy okazji całą buźkę wycieram.
No to bepathenem póki co nie smaruj,
bo on natłuszcza buzię.
Ja nim smarowałam właśnie,
jak Emilie miała tak jakby złuszczoną,
nie wiele tego było,ale wolałam posmarować,
aby nie poszło na cała buzie.

No to przemywaj nadal i obserwuj
Tylko nie wkręcaj sobie żadnych choróbstw
bo będziesz widziała wszystko od skazy do jakiegoś tam zapalenia skóry.

Wodaqua tak widziałam że będzie leciało PS I LOVE. Tylko nie wiem kiedy mam film na dvd, wiec jak się nie załapię to oglądnę przy najbliższej okazji

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:18   #4502
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

ja tylko na chwilke, rozlozylo mnie na amen ciagle mam temperature, oczy az bola. I jeszcze malego zarazilam, wlasnie jest z tatusiem u lekarza
Kurujcie się Kochani

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja sie witam z miesiecznym Antosiem! To juz niemowlak pelna geba, ktory sie do nas usmiecha i pomalu zaczyna gurzyc. Boski jest!

Telik dla Was tez gratki za skonczenie miesiaca!!!:roza :

Melduje, ze zdjecia z chrzcin w klubie.
Brawa dla Antosia
i dziękujemu za gratki dla Jasia
zaraz zmykam oglądac fotki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dziś zrobiłam dwie lekcje, ale jakie jaja były, mały był grzeczny, ale chciał na rękach, no i ja prowadziłam lekcję, a Pani pedagog z Igorem na ręku w ostatniej ławce... i jeszcze mu butlę dawała pod koniec zajęć
A możecie wyobrazić sobie tylko zadowolenie II gimnazjum.

Mój synuś już poszedł do szkoły

No i kolejna część praktyki w piątek.
No gratuluję Igorkowi. Świetnie sobie radzisz Marinko.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Mam pewien problem,
kurcze wyszła mi jakaś bakteria chyba tam na dole.
swędzi mnie i mam
suche wargi
nie mam ochoty iść do gina wydać ponownie 80zł,
znacie jakieś sposoby ?oprócz rumianku ?!
Obawiam się kurde,
że i tak tego gina będę musiała odwiedzić
Nie swędzi mnie, nie szczypie,
ale czuje dyskomfort.
Myślałam, że to przez wkładki które zmieniłam.
ale wróciłam do starych i to samo
Ta skóra się tak jakby łuszczy..

[/I][COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------
a Tantum Rosa stosowała mi na takie różne kobiece dolegliwości pomaga.

A wogóle to witam
mało mnie ostatnio
jakoś średnio zoorganizowana jestem
Moj Jas dzis skonczył miesiąc
i musze sie pochwalić że juz drugi wieczór bezkolki-zaczelismy podawać sab simplex

choć za dnia jest strasznie marudny
ale i tak jest słodziutki
Stary 2011-09-28, 21:21   #4503
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik a może skok? jak ma skończony miesiąc to ma ponad 4 tyg i kilka dni a to 5 tydzień, z tego co pamiętam to 5 tydzień to skok. Obserwuj go, może z dnia na dzień coś w sobie zmieni,moja była więcej aktywna i bardziej taka świadoma

Stary 2011-09-28, 21:34   #4504
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
i musze sie pochwalić że juz drugi wieczór bezkolki-zaczelismy podawać sab simplex

Gratulacje dla Twojego Dżonego
A z tym marudzeniem, to pewnie po prostu chłopak dojrzewa i zaczyna czegoś więcej od życia wymagać Zauważyłam to po swoim księciuniu Że nie wystarcza już spanko i jedzonko, i zdarza się że dzięc zaczyna płakać z nudów Wystarczy z nim pogadać zawzięcie, porobić miny albo położyć pod super ciekawą zabawką i jest lepiej
Stary 2011-09-28, 21:35   #4505
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Tak tak ggruchajcie sobie

Znalazłam tą maść i się maznełam
pogruchamy.... o ile mnie sen nie zmorzy do tej pory - wole czekać bo jak pójdę spać to się roześpię i pozamiatane - wtedy już pożytku ze mnie nie będzie

oby maść pomogła

Cytat:
za miesiąc i bezkolkowy kolejny wieczór

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-28 o 21:37
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:45   #4506
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko

Telik no to skok, pewnie marudzi bo jest więcej aktywny. Ja dopiero po jakimś czasie się zorientowałam, że mojej już nie wystarczy jeść i spać, musiała pooglądać i uwielbiała jak się do niej mówi tak jak Brumek pisze..

Ja uciekam spać,
ale za nim to zrobię ankietę wystawię !

Stary 2011-09-28, 21:51   #4507
DaKaro
Zadomowienie

Wy tutaj o gruchaniu piszecie, a ja sie czuje znowu jak dziewica, w sensie 'chcialabym i sie boje'. Meza i tak nie ma, bo jeszcze sie nie zwolnil, ale jakos o seksie nie mysle. Chyba jeszcze nie jestem gotowa psychcznie (a poza tym jeszcze u gina nie bylam). Dlatego podziwiam dziewczyny, ktore urodzily po mnie i juz sa 'po'.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 21:54   #4508
dziubek79
Zakorzenienie

a ja przeprowadziłam małe śledztwo i jeśli się nie mylę to YouYou nam się nie ujawniła -ani tutaj ani w klubie jeśli jest inaczej to przepraszam ale nie znalazłam fotki Twojej buzi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:01   #4509
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja przeprowadziłam małe śledztwo i jeśli się nie mylę to YouYou nam się nie ujawniła -ani tutaj ani w klubie jeśli jest inaczej to przepraszam ale nie znalazłam fotki Twojej buzi
Była kiedyś buzia youyou w Klubie Jeden jedyny raz. Nie rozpieszcza nas dziewczyna
Stary 2011-09-28, 22:08   #4510
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Beatko

Ja uciekam spać,
na razie się trzymam i nie śpię - jest 23.07 - dam radę

to lecę głosować zanim tż wróci

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
była fotka YouYou w klubie - pamiętam buźkę
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Była kiedyś buzia youyou w Klubie Jeden jedyny raz. Nie rozpieszcza nas dziewczyna
zgadza się

Stary 2011-09-28, 22:10   #4511
Lilkaa82
Rozeznanie

Witam i zmykam zaraz

brak czasu bo sie przeprowadzamy
po chrzcinach super

pozdrawiam, nie wiem kiedy uda mi sie cos nadrobic

milej nocki

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 22:10   #4512
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Wy tutaj o gruchaniu piszecie, a ja sie czuje znowu jak dziewica, w sensie 'chcialabym i sie boje'. Meza i tak nie ma, bo jeszcze sie nie zwolnil, ale jakos o seksie nie mysle. Chyba jeszcze nie jestem gotowa psychcznie (a poza tym jeszcze u gina nie bylam). Dlatego podziwiam dziewczyny, ktore urodzily po mnie i juz sa 'po'.
Cytat:
znalazłam bo nie dawało mi to spokoju że nie mogłam dopasować buzi do nicka ale to fakt , że nas nie rozpieszcza

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-09-29 o 08:40
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 22:11   #4513
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
ja tez pamietam

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-09-28, 22:30   #4514
iustyna1
Wtajemniczenie

kurde dawno, oj bardzo dawno Lady nie było. Może coś się stało/dzieje ?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 00:51   #4515
Kajool
Zadomowienie

GTATULACJE DLA DZONEGO|

Kochane dziewczyny, tak czytam i czytam o tych waszych problemach z maluszkami i przypominam sobie wszystko co my przerabialismy z Szymkiem.
Tylko u nas byla nietolerancja laktozy (nadal jest :/) Skaza inaczej sie objawia jest wysypka ale dodatkowo lakierowane policzki. To sa dwie rozne sprawy. Nie wiem czy bebilon pepti pomoze, bo on tez zawiera laktoze. Na takie dolegliwosci jest nutramigen.
Co do wysypki to polecam na razie smarowac sudocremem buzie aby zluszczyc naskorek> niestety tworzy sie taka skorupa ale pozniej smaruje sie kremem u nas akurat emolium i ladnie wszystko schodzi. No i po kapieli przemycie buzi kisielem z platkow owsianych. Gotujecie platki i przecieracie przez sito, tym co powstanie na wacik i myjemy buzke.

Nie moge spac, bo mnie kaszel meczy a na wizazu nikogo
Stary 2011-09-29, 05:18   #4516
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
U nas problemy kupkowe ciąg dalszy. Wiki cieżko jest zrobić koope. Czekam na debridat od Zanki i mam nadzieje ze poskutkuje.

DOBRANOC mamuski
Stronczku, jak by to sie okazało kolkami, to ja mam dwie buteleczki niemieckich kropli Sab Simplex (nam nie potrzebne - odpukac). Daj znac jakbyś chciała to ci prześlę.

Cytat:
ODDAM BRZUCH W DOBRE RĘCE !!
ZA DARMO !!
dorzucę swój
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Tak rzadko włączam kompa, że niewiem co u Was? Postaram się nadrobic. U Nas ok- karmię raz piersią, raz butlą-jutro idę Ja zważyc i zobaczymy ile przybrała przez tydzień.
Mam mały dylemacik-czy któras z Was ma leżaczek z fisher price ten z wibracjami? Jak sie sprawuje i jak reaguje na niego dzidzia?Aha i ile kosztował?
ja mam i na początku dziec nie był nim oszołomiony, ale teraz gada do tych zabawek, trąca je i zdarzy się, że i przyśnie na godzinkę na tych wibracjach. kupowałam tutaj i płaciliśmy około 35 funtów

Cytat:
A co jest dobre na jakieś infekcje,
bo mi się chyba coś przypałęsało
kąpiel z sola kuchenną.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
na opakowaniu smoczków avent było napisane zeby zmienic smoczek po miesiącu oraz jak zmatowieje
o a ja nawet nie wiedziałam ,że to sie wymienia. myślałam że nowe daje się jak stare się zagubią
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdy Wam sie konczyl polog to jaka mialyscie wydzieline? Ale pytania zadaje, ale na necie nie moge nic znalezc. Nie wiem czy taka zoltawa jest norma?
hmmm... u mnie takie żółtawo- beżowe. ale jeszcze troszeczke tego mam.

witam z rana. noc ok. pobudka co dwie godziny z zegrakiem w ręku. jedzenie i spanie.T. wciąż zkatarzony (czyt. bezużyteczny). śpi w drugim pokoju i wczoraj mówi mi; wiesz jak fajnie jest przespac całą noc. no kurdę ja od 7 miesiąca ciąży nie przespałam całej nocy bez budzenia się co za pajac. wymyślę coś dla niego i odwdzieczę sie za te teksty.

Emil jest ok. tylko około 17 ma swoje marudzenie przez jakąs godzinke może dwie i potem kąpiel, jedzenie i spanie.

Dziś idziemy na usg bioderek, więc proszę nieśmiało o kciuki.
i to już 7 tygodni Emil jest z nami.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 06:00   #4517
editka2022
Rozeznanie

witamy z rana mala ma tylko katar naszczescie dalej nic nie poszlo dosala leki,wypozyczlam inhalator i bedzie dobrze,jestem z niej strasznie dumna bo nawet nieplakala przy inhalacji wczoraj,cudo nie dzieckoteraz zmaga sie z kupa,ale dalej twardo spiwide ze jest jej juz lepiej przedwczoraj pewnie najgorzej sie czula bo spala caly dzien praktycznie ,w nocy bylo jedno budzenie tylko ,ale juz wczoraj bylo lepiej bo niebylo snu w dzien wiec moje dziecko wraca do siebie
musze sie pochwalic ze u nas tez juz ok 4 dzien bez kolki(odpukac)nam pomaga espumisam podaje 3 razy dzennie przed jedzeniem 10 kropelek.
czy wasze dzieci tez robia teraz mniej kup jak na poczatku? bo moja wczesniej robila po kazdym karmieniu a teraz ok 4 razy na dobe.
ja mam dalej(ok2 tydzien) problem z pokarmem mala sie nienajada krzyczy po karieniu jest dalej glodna a tu dupa nic nieleci,maz kupil mm i stoi i czeka wrazie czego,a tak bardzo bym chciala karmic piersia.
mam nadzieje ze kryzys minie.
zycze milego dnia mamusiom i maluszkom
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 06:44   #4518
Lilkaa82
Rozeznanie

Nerolka sto lat !!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Mamad AgaG Madzia dla grzecznych dzieciaczków na chrzcie ciekawe jak Lilkanapewno standardowo dziecko grzeczne tylko mój płaczek mały nie ale i tak kocham go najbardziej na świecie
Nadrobilam jak mała teraz karmilam
U nas chrzciny super jak juz wspominalam Mała w kosciele prawie nie spala ale nie plakala tylko ladnie sie rozgladala co jakis czas ucinajac sobie kilkuminutowe drzemki Placz byl po mszy przed chrzcinami samymi juz bo pic sie dziecku zachcialo, dostala herbatki i luzik juz byl Ksiadz "wypedzal" ten grzech pierworodny i dokladnie wtedy jak skonczyl to mała w tym czasie taką salwe kupkowa puscila ze wszyscy goscie sie zaczeli smiac z nami i ksiedzem na czele normalnie myslalam ze padne i do tego "piekny" zapach Ksiadz w zachrysti powiedzial ze zly duch napewno opuscil nasze dziecko i to w dodatku "zapachowo" heheh
Impreza bardzo udana mała jadla, spala i rozgladala sie ma zdjecia z wszystkimi goscmi na koniec nawet tance byly jedzenie rewelacja !!! Moj kumpel spisal sie ze hoho !!! Wrzuce zdjecie do klubu jak mi sie uda zmykam do pakowania dalej buziaki

Brida gratulacje !!!

P.S. Mała chyba wie ze mamusia ma malo czasu bo ladnie spi w nocy dajac sie nam wyspac a w dzien ma kilka drzemek dluzszych i sama bawi sie wiekszosc czasu na macie lub w lezaczku a po poludniu wyjezdza z prababcia na spacery papap

Zdjecia w klubie !

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-09-29 o 07:01
Stary 2011-09-29, 06:59   #4519
aania_20
Zakorzenienie

dobry

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dziś zrobiłam dwie lekcje, ale jakie jaja były, mały był grzeczny, ale chciał na rękach, no i ja prowadziłam lekcję, a Pani pedagog z Igorem na ręku w ostatniej ławce... i jeszcze mu butlę dawała pod koniec zajęć
nieźle chyba mieli radochę
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
jedna szóstka padła u nas na osiedlu, ale jest podnieta....
my trafilismy trójeczke (na 13 skreślonych okienek )
dobra i trójka to teraz na osiedlu pewnie typowanie milionera
Cytat:
Jas dzis skonczył miesiąc

dla Jasia!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pogruchamy.... o ile mnie sen nie zmorzy do tej pory - wole czekać bo jak pójdę spać to się roześpię i pozamiatane - wtedy już pożytku ze mnie nie będzie
skąd ja to znam
Cytat:
podobnie jak taka jedna osóbka
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
za 7 tygodni i mocne za badanie!

Lilkaa82, opis chrzcin mnie rozłożył zły duch opuścił:h ahaha:

a ja jadę zaraz krew oddawać do badania, muszę badania okresowe na uczelnię zrobić :/
a potem do Krakowa, wkurzyli mnie wczoraj z pracy, zaczynam pracę 1go a oni mi mówią że muszę dostarczyć jeden papierek ale koniecznie z datą wrześniową nie mogli tego powiedzieć wcześniej, nie ma co...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:03   #4520
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witam Kochane
Lilka za udany chrzest
agnigratulacjie dla Emila

Cytat:
Gratulacje dla Twojego Dżonego
A z tym marudzeniem, to pewnie po prostu chłopak dojrzewa i zaczyna czegoś więcej od życia wymagać Zauważyłam to po swoim księciuniu Że nie wystarcza już spanko i jedzonko, i zdarza się że dzięc zaczyna płakać z nudów Wystarczy z nim pogadać zawzięcie, porobić miny albo położyć pod super ciekawą zabawką i jest lepiej
Cytat:
Beatko

Telik no to skok, pewnie marudzi bo jest więcej aktywny. Ja dopiero po jakimś czasie się zorientowałam, że mojej już nie wystarczy jeść i spać, musiała pooglądać i uwielbiała jak się do niej mówi tak jak Brumek pisze..

Ja uciekam spać,
No właśnie dziewczyny macie rację z tym moim Jasiem,
on coraz wiecej chce się rozglądać, wykrzywia boskie miny, reaguje na moje wygłupy itd
potem męczy go zabawa i marudzi
czasami jest tak że troszke go brzuszek męczy bo pierw marudzi, potem następuje seria bączków i juz chłopak ma usmiech

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witamy z rana mala ma tylko katar naszczescie dalej nic nie poszlo dosala leki,wypozyczlam inhalator i bedzie dobrze,jestem z niej strasznie dumna bo nawet nieplakala przy inhalacji wczoraj,cudo nie dzieckoteraz zmaga sie z kupa,ale dalej twardo spiwide ze jest jej juz lepiej przedwczoraj pewnie najgorzej sie czula bo spala caly dzien praktycznie ,w nocy bylo jedno budzenie tylko ,ale juz wczoraj bylo lepiej bo niebylo snu w dzien wiec moje dziecko wraca do siebie
musze sie pochwalic ze u nas tez juz ok 4 dzien bez kolki(odpukac)nam pomaga espumisam podaje 3 razy dzennie przed jedzeniem 10 kropelek.
czy wasze dzieci tez robia teraz mniej kup jak na poczatku? bo moja wczesniej robila po kazdym karmieniu a teraz ok 4 razy na dobe.
ja mam dalej(ok2 tydzien) problem z pokarmem mala sie nienajada krzyczy po karieniu jest dalej glodna a tu dupa nic nieleci,maz kupil mm i stoi i czeka wrazie czego,a tak bardzo bym chciala karmic piersia.
u nas kupek tez o połowę mniej, ale to prawidłowe zachowanie
a co do laktacji może spróbuj podkręcić ją laktatorem

wsta łam po karmieniu o 6 żeby sie wykąpać i spedzić troche czasu w łazience poki mąż jest

pytanie z rana
czy któraś z was nosi pas poporodowy?
polecacie?
bo mam takowy, ale strasznie ciasne to i nie wiem czy warto sie wciskać
a wogóle gdzie jest Zmalowana?
Stary 2011-09-29, 07:10   #4521
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
typowy kryzys laktacyjny - tez to przrchodziłam, nie poddawaj sie i dostawiaj Małą nawet co godzine, wszystko sie unormuje.

Cytat:

za 7 tyg oraz za bioderka

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Nadrobilam jak mała teraz karmilam
U nas chrzciny super jak juz wspominalam Mała w kosciele prawie nie spala ale nie plakala tylko ladnie sie rozgladala co jakis czas ucinajac sobie kilkuminutowe drzemki Placz byl po mszy przed chrzcinami samymi juz bo pic sie dziecku zachcialo, dostala herbatki i luzik juz byl Ksiadz "wypedzal" ten grzech pierworodny i dokladnie wtedy jak skonczyl to mała w tym czasie taką salwe kupkowa puscila ze wszyscy goscie sie zaczeli smiac z nami i ksiedzem na czele normalnie myslalam ze padne i do tego "piekny" zapach Ksiadz w zachrysti powiedzial ze zly duch napewno opuscil nasze dziecko i to w dodatku "zapachowo" heheh
Impreza bardzo udana mała jadla, spala i rozgladala sie ma zdjecia z wszystkimi goscmi na koniec nawet tance byly jedzenie rewelacja !!! Moj kumpel spisal sie ze hoho !!! Wrzuce zdjecie do klubu jak mi sie uda zmykam do pakowania dalej buziaki
No to mieliście niezły ubaw ciekawe jak nam chrzest minie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:17   #4522
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Witam!

U nas nocka dość trudna, Sara postanowiła ćwiczyc karate i wierciła sie na wszystkie strony
Ja po herbatkach na laktacje mam mega pragnienie, w buzi mam sucho jakbym garść piachu zjadła, co chwile wstawałam i piłam, później wstawalam zeby to wysikac
A teraz mój mały karateka buszuje ma macie i ćwiczy ciosy na laleczce lamaze

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Carmela, mamy taki sam leżaczek... W ogóle dużo mamy podobnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a potem do Krakowa, wkurzyli mnie wczoraj z pracy, zaczynam pracę 1go a oni mi mówią że muszę dostarczyć jeden papierek ale koniecznie z datą wrześniową nie mogli tego powiedzieć wcześniej, nie ma co...
1 paździrnika wracasz?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:50   #4523
nerola
BAN stały

Lilka i Stronczek dziękuję

My byłyśmy wczoraj na szczepieniu.
Niunia płakała niemiłosiernie

Wazy 6050 g.
Moze dla Was malutko ale ja sie ogromnie ciesze bo od zeszłej wizyty przybrała 950 g.

Dostałysmy skierowanie do chirurga dziecięcego z naczyniakiem na brwi.
Jest za duzy i cały czas rośnie
Muszę poszukać dobrego i odczewkać kilka miechów ale załatwie Jej wcześniej

Iza ząbkuje i wczoraj na noc pierwszy raz Ją nosiłam na rękach tak sie darła.To trwa juz 4 dni.
Widzę lekkie prześwity dwóch ząbków

Załatwiłam Maksowi darmową szczepionkę na menigokoki(jakoś tak).
Limit jest boski bo az 3 dzieci na całą przychodnię.

Dziś babcia Szymonka kolegi z klasy zaproponowała,ze będzie Go odprowadzać na przystanek bo pewnie cieżko mi się zebrać z Izunią.
Ale sie ciesze.

No i dzień dobry i kurujcie siebie i rodzinki swoje ukochane
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:50   #4524
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
kurde dawno, oj bardzo dawno Lady nie było. Może coś się stało/dzieje ?
już jakiś czas temu właśnie pytałam co z Lady ale nadal od tego czasu jej nie było....
Cytat:

Kochane dziewczyny, tak czytam i czytam o tych waszych problemach z maluszkami i przypominam sobie wszystko co my przerabialismy z Szymkiem.
Tylko u nas byla nietolerancja laktozy (nadal jest :/) Skaza inaczej sie objawia jest wysypka ale dodatkowo lakierowane policzki. To sa dwie rozne sprawy. Nie wiem czy bebilon pepti pomoze, bo on tez zawiera laktoze. Na takie dolegliwosci jest nutramigen.
Co do wysypki to polecam na razie smarowac sudocremem buzie aby zluszczyc naskorek> niestety tworzy sie taka skorupa ale pozniej smaruje sie kremem u nas akurat emolium i ladnie wszystko schodzi. No i po kapieli przemycie buzi kisielem z platkow owsianych. Gotujecie platki i przecieracie przez sito, tym co powstanie na wacik i myjemy buzke.

u nas nie ma typowych objawów nietolerancji bo Julka rzadko kiedy ulewa ani nie ma pienistych strzejających kupek a chyba po tym najłatwiej rozpoznać nietolerancję.

Wracaj szybko do zdrówka kochana

Cytat:

za 7 tygodni i za bioderka
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ksiadz "wypedzal" ten grzech pierworodny i dokladnie wtedy jak skonczyl to mała w tym czasie taką salwe kupkowa puscila ze wszyscy goscie sie zaczeli smiac z nami

Ksiadz w zachrysti powiedzial ze zly duch napewno opuscil nasze dziecko i to w dodatku "zapachowo" heheh
genialne : hahaha:
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

podobnie jak taka jedna osóbka
n0o właśnie Brumek, Ty też nas nie rozpieszczasz zbyt często swoimi zdjęciami

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-29 o 08:16
Stary 2011-09-29, 07:50   #4525
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski
Ja się rzadko udzielam bo naprawdę nie mam czasu. A jak znajdę chwilę to Was nadrabiam i nie zdąrze nawet napisać.
U nas nocka super, Mały zasnął po 21 a wstał po 6, stękał koło 4 ale chciał tylko smoka
Generalnie u nas jest ok. Poza dniami marudzenia.

Wczoraj zrobiłam pyszną rybkę po japońsku jak ktoś chętny to zapraszam Wracam w końcu do gotowania bo mi tego bardzo brakowało.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 07:53   #4526
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzień dobry..
Ojeeej.. patrze tu już tematy na nowy wątek, a ja się w tym nie moge jeszcze ogarnąć Ciężko jest się wbić w rozmowe po tych kilku dniach, wic może poczekam na ten nowy wątek
Cytat:
GTATULACJE DLA DZONEGO|

ach, ta nietolerancja.. u nas pepti w sumie pomogło dużo.. brzuszek nie boli,śluzu w kupie nie ma, mniej płacze, śpi jak dorosła baba ;D no i ogólni wysypka na policzkach zniknęła, aczkolwiek jeszcze ma plamki.. w sumie to zależy, jaki stopiń nietolerancji laktozy, bo całkowita nietolerancja to chyba baaaaaaaardzo sporadyczne przypadki, a pepti jest na częściową nietolerancje laktozy też.. trzeba próbować nutramigen to chyba ostateczność, fuu
Beatko- jak tam Julka i jejbrzuszek/kupki po tym bebiko ha?
Zanetaa- Emilie już mniej ulewa?
Patik - jak sytuacja z mężem?
Elika- będzie dobrze, ważne, że szybko wykryli niedosłuch i można piorunem zacząć działać
Brumku - Tymek się pięknie i szybko rozwija! (zdjęcie uśmiechu w klubie)
Agulaa - jak samopoczucie? jak idzie z butelką?
Marina- chyba służy Wam wyprowadzka 'na swoje' ?
Nerolka - 100 lat!
Brida- GRATULUJĘ!!! DZIELNA JESTEŚ BARDZO!
iustyna-też pytałam kiedys o Lady.. ale chyba nikt nic nie wie. dawno się nawet na wizaż nie logowała chyba..
jej no, chciałabym wiedzieć co u Was i być bardziej na bieżąco, ale to tylko tyle co udało mi si spamiętać z przed prawie 2 tygodni
Tak czy inaczej .. klask i: za wszystgkie nowe miesiące/tygodnie/uśmiechy, nowe umiejętności

Edytowane przez CookieMonsters
Czas edycji: 2011-09-29 o 07:59
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:07   #4527
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Wazy 6050 g.
Moze dla Was malutko ale ja sie ogromnie ciesze bo od zeszłej wizyty przybrała 950 g.
piękna waga tez marzymy o takiej dla naszej księżniczki !

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam pyszną rybkę po japońsku jak ktoś chętny to zapraszam
jade...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:10   #4528
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Aniu, Telik, Brumek dziekuje za buziaki dla mojego miesieczniaka!

Brrr ale poranki juz zimne! Dobrze, ze to nie ja odprowadzam dziewczyny...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:13   #4529
Zmalowana
Zakorzenienie

Carmelka to chodź !

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 08:17   #4530
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
u nas nie ma typowych objawów nietolerancji bo Julka żadko kiedy ulewa ani nie ma pienistych strzejających kupek a chyba po tym najłatwiej rozpoznać nietolerancję.
Szymek nigdy nie ulewal i nie robil pienistych kup. Jedyne co to wlasnie wysypka, luszczenie za uszkami, i straszne wiercenie przy jedzeniu plus placz.
Po odstawieniu przeze mnie nabialu od razu bylo lepiej.

Czuje sie dzisiaj znacznie lepiej, kurcze trzy pizamy w nocy zmienilam tak sie pocilam. Fajnie, ze TZ wrocil bo nie wiem jak bym dala rade z malym sama. Aaa i wiecie co herbata z majeranku jest rewelacyjna na kaszel. Duzo lepiej po niej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości