|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
hej Wam
od rana przeżywam tragedie z moim dzieckiem wpisałam na necie objawy zabkowania - Oli ma wszystko. coś się zaczyna dziać... rozregulowała sobie cały rytm dnia. wybudza się ze snu a jak podchodzę zeby dac jej smoczka, widzę jak pieluszką trze po dziąsłach... wczoraj nie wiedziałam co się dzieje i normalnie się załamałam. siedziałam i wyłam razem z nią. dobrze,że chociaż w nocy spała. w ciągu dnia jadła 2 razy 120ml. jak tylko daje jej butelkę przyciąga ją do siebie i próbuje trzeć po buzi. u Was też tak to wygląda? Cytat:
Cytat:
jak tylko odstawiłam, to zaczełam łykac kwas foliowy. pomaga i wypłukuje toksyny po tabletkach Cytat:
czasem bym chciała,żeby Oli była taką kruszynką ojjj strasznie długo ale wazne,ze już mka to za sobą! hehe
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, oj daje boję się dzisiejszej nocy bo dziś już nie będę miała tak dobrze że jak coś to rodzice pomogę tylko będę zdana na siebie. U mnie było podobnie nie chciał jeść tylko pił ale to ilości ogromne i ślini się tak że jak nie ma śliniaka to całe ubranko po chwili do wymiany ale to trochę potrwało może ze 2-3 tyg. i dopiero później coś mi o łyżeczkę zaczęło obcierać więc myślę że masz jeszcze trochę czasu. Nam jak nic nie chce ( jeść, pić, bawić się itp) pomaga maść na dziąsła więc jak takiej nie posiadasz to zakup
![]() o a dawałaś jej dziś też jabłko? jadła ?
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki aguu
kupię na pewno. dzisiaj jadła i ładnie otwierała buźkę
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo
super! ja już się nie mogę doczekać jak będę jej podawać zupki itp
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
Ja się jakoś dziwnie czuję - raz mnie prawy jajnik boli raz lewy.. chociaż mam wrażenie że lewy częściej. A Wy jak tam z samopoczuciem przy takich małych szkrabach?
|
|
|
|
#4507 |
|
Zadomowienie
|
Agnes, szybko zleci i będziesz mogła dawać jej wszystko
ja właśnie mam zamiar wprowadzić małemu teraz mięso, kurczaka czy coś.. jakiś taki słoiczek bo jak na razie nie dawałam mu nic takiego bo bałam sie że za wcześnie.
|
#4508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem lekko zmęczona, bo moje małe szczęscie daje mi dzisiaj popalić... ząbkowanie będzie straszne! Cytat:
ciekawe jak zareaguje ja zacznę jej podawać po 4 miesiącu słoiczki i sama bede gotowac. na razie do mleka dodaje troszkę kaszki a noc kleik kukurydziany. i wszystko jest ok
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Hey Mamusie
![]() Odnośnie wózeczków też nie zdecydowałabym sie na to nosiedełko. My z TŻ wybraliśmy wstępnie taki http://www.tutek.pl/menu,57,Grander_Alu_Zebra Czarny ale bardzo mi się spodobał. delilahinsomnia-Witaj i trzymam kciuki ![]() muffinka90-śliczny ten Twój synek aguu00- za 1 ząbekzoskasamoska-trzymaj się dzielnie Pewnie już po![]() Karo89 - prześliczna ta pościel ![]() A u mnie w domu malowanie idzie powoli Wszystko szykujemy,chciałaby żeby do końca tygodnia już wszystko było gotowe mam nadzieję że się uda.Dziś mój synek strasznie wbija mi pięty pod żebra, ledwo mogę oddychać ![]() Jak Wasze samopoczucie?? |
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
zajunia dziekuje
![]() mam nadzieje, ze Zoska nie rodzila dlugo i juz cieszy sie swoja coreczka ![]() a ja z tego przejecia, ze sie niunia urodzila zapomnialam sie pochwalic: znalezlismy mieszkanie a co najwazniejsze, nie ma grzyba wychodzacego z kazdego kata przyprowadzka 01.04, a 05.04 wyjazd na chrzciny 500km , jak to przezyjemy, to nic mi nie straszne
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super gratuluję mieszkanka Mam nadzieję, że jutro już będzie przesyłka, to Wam od razu zdam relację, jaka ta pościel jest Dzień dobry ciekawe jak Zosia
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muffinka super, ze znalezliscie nowe mieszkanie. I dobrze, ze z winda. Nas tez czekaja chrzciny. Az sie boje ze mloda w kosciele zacznie cyrki odstawiac bo jest coraz bardziej ruchliwa i gadatliwa. Agnes moja przygryza pieluche i wszystko, co jej w rece wpadnie juz dobre 3 miesiace. Czasem sie zdarza, ze nie chce jesc prawie nic, normalne przy zabkowaniu. Jak zaczyna marudzic i widze, ze drapie zeby i sie denerwuje, to smaruje dziaselka zelem. Dziala szybko i skutecznie. |
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie, nasz bedzie mial 5 miesiecy i dla niego juz teraz 5 min w jednym miejscu to za dlugo
cale szczescie nasz ksiezulo wyrozumialy i rodzice z dzieckiem przychodza dopiero po mszy na sam chrzest
|
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie to już jakaś obsesja - mam mase materiału do nauki a ja w najlepsze sobie oglądam na allegro dziecięce ubranka, czytam "mamowe" wątki na forach. Jak się z tego wyleczyc, kurka wodna ja sie uczyc mam! :P Też tak macie/miałyście?
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie chrzcisz? W UK czy w PL? |
|
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile dobrze pamiętam chcę_być_mamą też się starała dość długo żeby zajść w ciążę i też tak jak Ty nakręcała się, chciała już żeby w końcu się udało a każdy miesiąc przynosił zawód i domyślam się że nie było jej z tym łatwo, dlatego jedna rada ode mnie- WYLUZUJ i staraj się tak o tym nie myśleć Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2012-02-12 o 18:10 |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
Martynka, w UK (i po zobaczeniu polskiego księdza zamierzam też ochrzcić go w szkockim kościele) nie zamierzam ciągać całej rodziny tylko na chrzest łatwiej mi ściągnąć jedną osobę . :P
właśnie oglądam ubranka do chrztu i one są takie brzydkie ;< będę musiała coś wykombinować.
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ile kupić podkładów poporodowych bella do szpitala? i te majtki siateczkowe muszę mieć, które kupić, jednorazowe czy wielo? które lepsze?
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
muffinka90-Gratuluję mieszkania
martynka89- No ja normalnie też miałabym obiekcje ale jak zobaczyłam ten to bardzo mi się spodobał. Szczególnie ten z białym stelażem ![]() No właśnie ciekawe jak Zosia ![]() Widzę że nowy temat się pojawił Chrzciny,cieszę się że mnie to omija.To dogadywanie sie z Ksiedzami i w ogóle jak dla mnie tragedia i wielki szum. |
|
|
|
#4522 |
|
Zadomowienie
|
Karo, ja właśnie myślę podobnie i jestem na etapie szukania jakiś spodni czy coś ale nie wiem czy coś znajdę bo normalnie w takim rozmiarze nic nie widzę muszę pochodzić jeszcze po sklepach.
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki, żeby udało się coś znaleźć odpowiedniego
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
No własnie, dziewczyny rozpakowane, jesteście po slubach? Ja z moim G na razie ślubu nie planujemy ale chrzest jak najbardziej. Na razie moje słońce siedzi sobie w brzuszku ale domyslam się, ze bez slubu będą robic problemy. Macie z tym jakieś doświadczenie? Pattisia Dzięki za odp Jednak wczoraj ją wypróbowałam u znajomej i szczerze mówiąc cudo. Czegoś takiego nawet potrzebowałam jak miałam @, wygoda więc nie długo zamówie Ale to pewnie jak mówisz - rzecz gustu ![]() Agnesuk I jak Twoja Oli? Oj biedna. Z kazdym moim podopiecznym miałam ten problem. Zawsze pomagał bobodent bądź maść majerankowa na dziąsełka. Dobrym sposobem są tez gryzaczki, które wcześniej trzymasz w lodówce. W takich ekstramalnych sytuacjach pomagaja też czopki. Wiem, że nie fajnie dziecko faszerować lekami ale jak byłam z moja podopieczna u lekarza to lekarka mówiła, ze po pierwsze czopki są bezpieczniejsze a po drugie dziecko się nie męczy, nie ma nerwówki i o wiele łagodniej to przechodzi. Powodzenia! ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
I, ze takie sa najlepsze. I poleciła żebym miała z 2, 3 sztuki Ale ucieszylam się, ze takie są, bardzo wygodne się wydawały.
|
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jesteśmy po ślubie
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() My wciąż jesteśmy w dwupaku. Wg terminu z OM zostało tylko 21 dni a z pierwszego Usg 30. Wszystko już mamy przygotowane. W piątek miałam USG i mała waży 2100, więc będzie malutka, wszystko prawidłowo się rozwija. Dziewczyny które już urodziły.. Miałyście wieczorami stawianie się brzucha, wtedy robi się duszno i ciężko się oddycha? Bo ja od jakiś kilku dni tak mam, właśnie wieczorami jak już leżę na łóżku. |
|
|
|
#4527 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja zwijałam kołdrę i mi to wystarczało, a karmiłam Filipka podtrzymując go na ręce, zresztą karmiłam niecałe 2 miesiące więc dla mnie tak było ok ![]() Cytat:
U mnie sprawdził się ten drugi, no i wszędzie, w szpitalu itp. liczy się tylko ten z OM. Trzymam kciuki żeby poród niedługo nastąpił
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
masz racje Pati, tylko potrzebowalam tego zeby mi to ktos napisal. Nie wiem co sie ze mna dzieje, @ dopiero za 11dni a mam tak wisielczy humor ze placze i smieje sie na zmiane. Bez widel nie podchodzic
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie Weekend weekend i po weekendzie Niedawno wrocilismy z kina a teraz czekam na Grammies
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Karo wielorazowe jak brudne wyrzucisz i z glowy, mi by sie osobiscie nie chcialo tego prac podkladow mialam 3 paczki, druga juz zuzywalam na chama, trzecia oddalam kuzynce co urodzila (ta jej mala to cala mamusia sliiiczna![]() latequila my nie mamy slubu, ale nasz ksiadz nie robi z takich rzeczy problemu ![]() natka ale masz sliczny brzuszek p.s. bedziesz miala kurczaczka jak moj jak nazwiecie?agnes przytul ode mnie biednego Olinka
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2012-02-13 o 11:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

za 1 ząbek
, jak to przezyjemy, to nic mi nie straszne

Niedawno wrocilismy z kina a teraz czekam na Grammies