|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
no tak, bo generalnie salatka byla dobra
a ze kazdy juz byl wkurzony to nie chcialam robic gorszego balaganu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Gabrysia późno drzemkę miała i w dobrym humorze zasypiała
![]() przy cycu się do mnie zacieszała KOCHAM ją !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i brawa dla siostrzenicy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() troszkę tak dłuuugo ![]() Marudek śpi, byliśmy na spacerku 1,5 godziny, przy czym jak wracaliśmy to już było ciemno a była godzina chwilkę przed 17
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
wiecie co
Oleńka jak zasnęła na drzemkę przed 18 tak śpi do teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | ||
Raczkowanie
|
Nadeńko nasza kruszynko
![]() ![]() Juleczku, Haniu, Igorku ![]() ![]() Wikuś wysyła ciociom aguuuu i buziola i dziękuje za wczorajsze życzenia ![]() zosiaa, klaterina, k numerki, aniu 2631, agoM mamusia Wikusia dziękuje za życzenia urodzinowe ![]() ![]() tak nam się jakoś święto zbiegło z syneczkiem ![]() Cytat:
![]() moria i ja pytam gdzieś TY ???? ![]() Cytat:
![]() a ząbek Gabryni to już całkiem wielki kiełek ![]() antropia wielkie CMOK dla Ciebie ![]() agus pięknie, że Ci się udało, zawsze to jeden przemiot mniej i godziny przeznaczone na naukę możesz poświęcić Córci ![]() zosiaa dziękuję za pamięć ![]() musisz mieć strasznie uciążliwych tych sąsiadów, człowiek nigdy nie wie co będzie u nich dnia następnego i z czym przybiegną uciekając przed przemocą domową; kiara, migotko ![]() aniu2631 oddaj mi choć trochę Twojego zapału do sprzątania ![]() anula ![]() ![]() catia taka aura ma być z nami ponoć cały przyszły tydzień; gusiu ![]() ![]() te pierwsze posiłki są tak wzruszające, język wypychający połowę z buzi, u nas czarne jagódki z jabłkiem są obecnie numerem 1 ![]() asiak piękne dzieciaczki ![]() blue zdrówka dla maleńkiego Kubusia ![]() ewesko, cieszę się, że już wracają do domku ![]() ważko ![]() dasiula my raczej zostaniemy do poniedziałku we Wrocławiu, chyba że coś tż wypadnie, tylko się pewnie wybierzemy gdzieś na wycieczkę w niedziele ![]() ![]() ![]() bassienko ![]() grazin, jestem z Ciebie dumna!!! postaw się teraz, bo możesz wiele ugrać i zyskać. Tak jak Ci wspominałam w rozmowie, jak wysuniesz hasło "idziemy do sądu znosić współwłasność" każdy ma obawy. Bo po pierwsze to trwa koło roku a im zależy na czasie, po drugie w sądzie będzie wycena [przez biegłego z uprawnieniami a ona może odbiegać od tej ceny za jaką obecnie chcą sprzedać, (zwykle jest niższa) i wtedy f.iut dostałby mniej kasy za swoją część a potencjalny kandydat wycofałby się z możliwości nabycia, bo zapewne znalazłby coś innego w tym czasie. Niech fajfujek nie lamentuje na temat kosztów związanych z podpisaniem umowy typu notariusz, podatek etd bo te ponosi nabywca, a jak kupiec nie ma na to środków, to sorry ale nie Twoja broszka - niech nie kupuje. Rozejrzyj się dokładnie przy wyborze mieszkania do wynajęcia, teraz jest deficyt na rynku i ceny mieszkań mocno spadają, mam koleżankę w biurze nieruchomości i wiem, że teraz w Kcach fajne mieszkanie można już nabyć za 1200- 1300 złotych, tak poszły w dół; kiedyś o takiej cenie można było pomarzyć. Pamiętaj proszę, by też zawsze pytać o ogrzewanie ![]() ![]() pauliziu jestem cały czas z Tobą myślami i bardzo się cieszę, że przybywacie ![]() Przywitam się teraz i napiszę, iż synek mój nieprzerwanie dziś przespał 11 godzin ![]() w szoku rano byłam, aż wstawałam sprawdzać czy wszystko w porządku, pospacerkowaliśmy, teraz zjadł 210 ml i nie mógł sobie odbić, zanosił się strasznie ale akcja bekamy zakończyła się sukcesem i teraz słodko śpi ![]() dostałam dziś pierwszego @ ![]() gosiek jak zdrówko? no a teraz to się zastanawiam czy to TY jesteś przeziębiona czy night ??? a gdzie jest Lolka i anulinka ???
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-11-06 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gusia- wszystkiego najlepszego dla Nadusi ![]() ![]() Paulizia- czekamy na Ciebie ![]() A ja dopiero teraz się witam ![]() Kubuś śpi. Zjadł 210ml mleka + prawie 3 miarki kaszki, i jeszcze prosił o dokładkę,więc dostał 60ml samego mleka. Głodomorek ![]() Najserdeczniejsze życzenia również dla Julusia, Hani i Igorka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-11-06 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Rozeznanie
|
bassienko - będzie dobrze! trzymam kciuki! Wiecie co ja zapamiętałam z pierwszego dnia w pracy? Że mi w gardle zaschło... od gadania
![]() ![]() andziot - trzymam kciuki za męża! faktycznie późna godzina! zapomniałam że pytałaś - Kasia wcześnie wstawała zawsze, tj. między 6 a 7, a odkąd poszła do przedszkola, wraca tak zmęczona że często o 18 już śpi i wtedy wstaje między 5 a 6 ![]() daisy - ![]() delicadeza - no piękną nockę miałaś! brawo!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-11-06 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
Igorek przesyła ciociom buziaczki i dziękuje za życzonka
![]() Najlepszego dla Julka, Naduni i Hani ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
delicadeza nawet nie wiedziałam, że mi się zrymowało
![]() jakiś nostalgiczny nastrój mam wieczorkiem ... dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłam pół tortownicy jabłek z cynamonem i kruszonką
![]() ![]() delicadeza- ![]() ![]() andziot- ![]() Basieńko- ![]() Gdzie są wszystkie dziewczyny się pytam?! No gdzie! ![]() ![]()
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() olka sie obudzila o 20.45 ![]() pobawilysmy sie troche za chwile wykapalismy i teraz spiewa w lozeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle witam się z wieczora. Jakoś nie wyrabiam ostatnio ze wszystkim i nie umiem się wbić w wątek. Zuza podłapała ode mnie trochę katarku, ale na szczęście nie męczy ją to za bardzo. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko padło koło 19-tej .I obudzi się pewnie z "wysokim C bemolem" koło 2-iej
![]() Weredka-oby Zuzi katarek się nie rozwinął ![]()
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jadła przed 18 wypiła 100mm i 70mm z kaszką ryżową ![]() i teraz już śpi ![]() ciekawe do której oleńka jest w 25 tygodniu życia więc wychodzi na to, że jest w środku skoku rozwojowego 23-26 tydzien ![]() aniu dziękuję za przemiły komentarz w albumie ![]() ![]() rodzinie i mężowi też się fryzura bardzo podoba ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-11-06 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Obecna! Nie zamierzam odchodzić z Wizażu, ale mam zajordol na fejsie i nie mam tu kiedy nadrobić
![]() Melduję z frontu, że u nas Kryzys Pierwszego Zęba. Mamy zestaw pierwszej pomocy: Nuforen w czopkach, Dentinox i przytulanie. No i chyba Hanutka zaczyna łapać o co chodzi z machaniem, nieśmiało, niezdarnie, z opóźnieniem, ale częściej odmachuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Raczkowanie
|
Mary, bo Hanex to już takie duże dziewczę...
![]()
#4517 |
Zakorzenienie
|
kurcze jak tutaj malo dziewczyn zostalo
![]() ide spac poki ola spi |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |||
Raczkowanie
|
Dobrywieczor
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie probowala sie upiekszac kolorami? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam takie pytanko:jak podajecie kaszke na wieczor?w butelce czy lyzeczka?ja do tej pory dawalam lyzeczka ale po tej zmianie czasu to mala jest po kapieli juz taka marudna ze zjada kaszke z oporem i rozmazuje ja po cale buzi ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#4519 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
masakra dziewczyny ;(
Lilka w nocy o 23 zaczęła płakać, musiałam ją wziąć i dać cyca, zasnęła. Ja za to nie mogłam spać, w końcu jak zasnęłam to obudziłam się po 2, zaraz zasnęłam. O 3,40 obudziła się Lilka, nakarmiłam ją i jęczącą odłożyłam do łóżeczka. O 4,40 wstała na dobre. Przysnęła jakieś 30 min temu i już wstała. Nie wiem jak dam dzisiaj radę. Nie wiem co robić, od tygodnia ma katarek. Psikam jej cały czas i odciągam, kropię pieluchy olbasem i wieszam na kaloryferach. Nie ma temperatury, nie kaszle, nie kicha. Nie wiem, może jej ząbki na górze już idą, no chyba że to przez te na dole. No ale one już wyszły, przebiły się i rosną w górę.
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pogoda od rana wygląda na słoneczną, choć był szron na samochodach ![]() Paulizia, jak tam? Pewnie odsypiasz powrót na łono ojczyzny ![]() ![]()
#4522 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Pierwsze co sobie pomyslalam po przebudzeniu, to jak tam Paulizia po podrozy!!!! A u nas nocka..hmm dziwna! przeprowadzilam eksperyment ![]() Zoska zazwyczaj ostatnio przebudza sie ok 2-giej i 5-tej i spi do 7:30 i zwykle raz albo o 2-giej albo o 3 ciej ja karmie. Ale zaden z tych razow nie placze wiec dzis jak sie obudzila o 1:50 pomyslalam ze moze nie bede jej karmic, przeciez je duzo w dzien, nie jest glodna, poza tym polroczniak nie musi chyba jesc juz w nocy co? wiec nie plakala tylko pojeczala, poskomlila pogadala 15 minut i cisza...poszlam zobaczyc co u niej, ledwie doszlam do pokoju juz slysze wiercenie, wiec wrocilam do sypialni, pojeczala (ale nie plakala!) i zasnela po 10 minutach, ja musialam isc troche mleczka upuscic recznie z jednego UU bo pelny byl (drugi juz ma chyba malo mleka bo nawet nie boli..) i zasnac nie moglam do 3 ciej..... ![]() potem o 5:12 Zoska wydala kilka dzwiekow, ale bylam nieprzytomna, a ze nie plakala to zasnelam i ona tez!! o 6:15 obudzilam sie i musialam pomasowac troche U(tego samego, drugi nadal normalnie.....) i Zoska wstala o 7:20 standardowo!!!! zjadla jednego U i sie bawi ![]() pielucha nie byla po nocy tak przemoczona jak normalnie, tylko troche mokra, ale to chyba normalne, skoro nie jadla w nocy co? Wiec pierwsza noc bez jedzenia naszej Zosi!! myslicie ze probowac kolejne nocki w ten sposob? nze jest szansa ze sie oduczy nocnego jedzenia? wazka ja podaje kaszke ok 18:30, pol godzinki przed kapiela, lyzeczka, bo w butelce nie chce jesc, a potem po kapieli nadrabiam cycem ![]() hej Eweska mam nadzieje, ze pobyt meza udany no i ze coreczka siostry juz bedzie zdrowa ![]() poziomka kciuki za zeba! dorasta ci cora, nie ma co... andziotku co to za wieczorne nostalgie.....? i widzisz akurat o tym pisalas , a Zoska wlasnie stracila rownowage wczoraj i rabnela glowa o panele jak sie gibnela niechcacy z brzuszka na plecy, byl huk i ryk, ale na szczescie chwilowy ![]() ps Zoska ta poranna drzemke czesto ma po cycu, bo inaczej nie chce zasnac i zasypia dopiero najedzona ![]() delicadeza ![]() ![]() gusia widze, ze moj brak polskich liter(naprawde nie mam.. ![]() namieszal, zabki, zabki rere kum kum ![]() ide cos zjesc i Zoske czyms zajac bo marudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Pogoda dobra na spacer więc na wizaż mniej czasu mam ![]() modlę się by dotrwać do środy - szczepienie Zuzy...już tyle razy było przekładane, że ![]() MoniaK a jak u Tymka ze szczepieniami?? ile już miał? pytam bo on kilka dni starszy od Zuzki ![]()
#4524 |
Zakorzenienie
|
Ważka zdrówka dla Was, oby to nic poważnego nie było, kaszkę daję łyżeczką, a Zosia, jakoś poza rękoma, to czysta wyszła z malowania farbami
bzyczka współczuję nocki ! katarek jeszcze trochę może potrwać niestety ... anula super !!! Zosia Ci dorasta ![]() Witam się ! dziś nocka w miarę, Zosia mnie obudziła rykiem w nocy - ale jak chciałam ją poprawić (bo spała w drugą stronę ) to się wkurzała, że ona tak chce spać ![]() więc zostawiłam i poklnęłam sobie pod nosem ![]() Gaba obudziła się o 6:15 i postanowiłam zmienić jej pieluchę (bo jak wstaje po jedzeniu koło 8 to ma strasznie mokrą) to się jej RYK włączył pt : "czemu mama cyca nie wyciąga" mój błąd - nigdy więcej tego nie zrobię ![]() dospałyśmy wszyscy do 8:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zakorzenienie
|
Anula, ja myślę że to dobry kierunek
![]() Oliwka, aż spojrzałam w książeczkę ![]()
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() anula koniecznie napisz po wizycie u fizjoterapeuty ![]() wiesz, wydaje mi się, że Zosieńka sama będzie wydłużała sobie czas snu. Wikuś też jest na moim mleczku cały czas lecz z butelki podawanym, na noc dostaje kleik ale powiem Ci, nie zauważyłam żeby dzięki temu spał dłużej ![]() matall jak impreza półroczniakowa Edzika ? bassienko ![]() ![]() bzyczko zdrówka dla Lilki ![]() aniu 2631 dziękuję za przesłane fliudy "sprzątające" ale chyba nici z tego w dniu dzisiejszym ![]() ![]() ważko kaszkę lub kleik podaję w butli, smoczek trójprzepływowy (AVENT) karmimy się po kąpieli już więc nie bardzo się chce Wiktorowi jeść łyżeczką, próbowałam 3 razy ale nie był to najlepszy pomysł u nas ![]() dzień dobry ![]() dziś jedzonko było po 5ej i dospaliśmy do 8ej ![]() piję drugą kawę, na dworze o 6 było -3 a gospodarz naszego domu ogrzewa jak mu się podoba, dziś w nocy wyłączył piec, bo uznał, że jest mu zbyt ciepło- patafian i sęp jeden! chcieliśmy domieszkać do przyszłego roku, bo kupujemy dom ale w takiej sytuacji zastanawia mnie co to będzie przy niższych temperaturach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Wtajemniczenie
|
ahoj!
u nas nic ciekawego milion dziewiedziesiat cztery pobudki rano eksplozja glowy Cytat:
wiesz co, norbi jest mlodszy od oli, i nie dawno sprawdzalam ze byl w 26t, sprawdzilam i mi wychodzi ze twoja ola teraz ma 29 tydzien http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html andziot uuuu ktos ma bunt ![]() slodziutka ta twoja zosienka ![]() jeden dziec w przedszkolu drugi spi a ja ide chyba ogarniac chate
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
A bardzo udana
![]() Wrzucam Wam fotę tortu (tiramisu, ale świeczki były ![]() Cytat:
Eda ma 26t i 4dni ![]() Noc MASAKRA. Znów nie spał... Od 1 do 4:30! A o 8 już radosny jak skowronek ![]() Do 23, jak się kładliśmy spać, budził się 4 razy ![]() Kupka zielona i paskudna nawet po słoiczku. Idziemy dziś do pediatry, bo się na serio martwię. Może Panadol go uczula? Bo nic innego, czego wcześniej nie dostawał, nie dostaje ![]() Miałam się wczoraj pochwalić - Eda siada ZUPEŁNIE sam z brzuszka, tak, że siedzi zupełnie prosto ![]() ![]() Więcej nowości nie mamy ![]() Miłego dnia.
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-11-07 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wróciłam ![]() Dziękuję ![]() ![]() Mam cięższe dni, dlatego mnie nie było. Napiszę w K dlaczego. U nas skok się raczej skończył, jedynym problemem pozostaje spanie w dzień. Wczoraj nawet 1,5h Pepe nie spał ![]() ![]() Mleko definitywnie się skończyło. Moje piersi są w opłakanym stanie, zresztą sama ze sobą kiepsko się czuję ![]() Idę do klubu wyżalić się do reszty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki aga fajnie opisane dni skokow u nas nocka tragedia ola ma buzie tragiczną nie chce mi sie nic pisac jestem bezsilna, musialam uzyc sterydu płakać mi sie chce i mnie z nerwow mdli |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.