Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-25, 16:21   #4501
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ale takie marmolady się nadają bardzo przy wypiekach. Ogólnie wolę własne konfitury, ale wierzcie mi czy nie za różaną marmoladę (najbardziej chemiczną) mogłabym zabić! Jak pączki tylko tylko z nadzieniem różanym!!!!

ja tez ;D

im bardziesz sztuczna tym pyszniejsza

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:29   #4502
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale takie marmolady się nadają bardzo przy wypiekach. Ogólnie wolę własne konfitury, ale wierzcie mi czy nie za różaną marmoladę (najbardziej chemiczną) mogłabym zabić! Jak pączki tylko tylko z nadzieniem różanym!!!!
mi natomiast nie smakują pączki z różaną konfiturą. Uwielbiałam pączki smażone przez moją babcię, która robiła nadzienie z wiśni w spirytusie - to był dopiero rarytas A i babcine drożdżówki z serem (umiała przygotować fantastyczne nadzienie serowe -nie wiem jak to robiła bo mnie wyganiała z kuchni, ale wychodziły jej rewelacyjne te drożdżówki) i jabłkami to nikt nie przebije. Jeszcze nigdzie nie trafiłam na podobne. ech... aż mnie tęsknota wzięła....

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
mi natomiast nie smakują pączki z różaną konfiturą. Uwielbiałam pączki smażone przez moją babcię, która robiła nadzienie z wiśni w spirytusie - to był dopiero rarytas A i babcine drożdżówki z serem (umiała przygotować fantastyczne nadzienie serowe -nie wiem jak to robiła bo mnie wyganiała z kuchni, ale wychodziły jej rewelacyjne te drożdżówki) i jabłkami to nikt nie przebije. Jeszcze nigdzie nie trafiłam na podobne. ech... aż mnie tęsknota wzięła....
Wracając do konfitury różanej, to moja babcia potrafiła taką zrobić więc my mieliśmy zawsze niechemiczne pączki w domu

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o takim zwyczaju (ale ja nawet nie wiedziałam, że Młodzi sobie życzenia składają nawzajem ). Ale na cywilny kupiłam M. prezent - po prostu pomyślałam, że to będzie miłe. No i było.

Ja mam super przepis na pierniki
Opublikuję notkę na blogu bez zdjęć - specjalnie dla Was, żebyście mogły zobaczyć czy przepis Wam odpowiada.

Proszę: http://pomyslna.wordpress.com/
Fantastyczny przepis i to szkiełko... Nie mam czasu aby sie w to bawić, ale może ostatnią porcję spróbuję w ten sposób przygotować
Stary 2011-11-25, 16:40   #4503
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
No to mamy kolejna sprawe zalatwiona )
rozmawialam z bardzo milym panem jednym z naszych pzredstawicieli
Dostaniemy wlasnie żubrówke biala 0,5 l za 14,66 ))
Dobrze z przedstawicielami zyc w zgodzie

Witam Lily ofthe Valley coraz wiecej Nas
wow ale tanizna
Cytat:
ja też uwielbiam różane nadzienie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 16:58   #4504
__Paulinka__
Zakorzenienie

Siema od paru godzin probuje Wam cos napisac, ale ciagle mam cos do zrobienia i latam po calym domu:P hehe

Straszna wichura u nas dzisiaj.. w nocy byla masakra.. nawet grzmialo i leje deszcz:/ z domu sie nie chce wychodzic..

jakie pysznosci tutaj wstawiacie ulala a moja "Pani Walewska" tez juz prawie gotowa jeszcze maslo musze wymiksowac z masą budyniową ciekawe jak bedzie smakowc

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

a właśnie: dziś do rodziców jechałam pociągiem i usiadł się obok mnie młody Norweg ( student). coś tam zagadnął i tak jakoś prawie godzinę podróży gadaliśmy sobie o Norwegii, Polsce, jego dziewczynie i moim TŻ-cie ( a właśnie jako prezent z Polski kupił swojej dziewczynie naszą śliwowicę ). wysiadłam z pociągu, dzwonie do TŻ-ta, że jestem na miejscu i mówię, że całą drogę zagadywał mnie te Norweg. TŻ nic nie odp, mamy się rozłączać, a ten do mnie " no to leć do rodziców, tylko nie gadaj już po drodze z żadnym obcokrajowcem" jednak jeszcze jest troszkę zazdrosny

hehe zazdrosc taka mala jest bardzo potrzebna ja lubie jak TZ jest o mnie zazdrosny a ten Norweg to zapewne brzydal byl, co? Tutaj naprawde nie ma w czym przebierac:P

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Mamusia... przyszła łyknięta, chciała 10 zł ode mnie, ja mam 3 zł i pustą kuchnię i jestem śmieciem i cwaniarą, odkąd mi mieszkanie przepisała. To tak w skrócie
Oj mała trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Jeśli mogę to dołączam do wątku i na dzień dobry powiem, że ostatnio spada mi radość z tego całego ślubu, nawet obrączek wybrać nie potrafię:/

witaj skad jestescie?

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
hejka dziewoje
no ja już po jazdach już robię wszystkie manewry tylko parkowania równoległego jeszcze nie robiłam
przy mnie dwa egzaminacyjne oblały z czego jeden to kursant wjechał w uliczkę pod prąd
a teraz mam labę w weekend dopiero jazdy w poniedziałek a jutro będę cwiczyc ruszanie pod górkę
kurna pierwszy raz od tygodnia jechałam suzuki i gasł mi non stop bo tu inaczej sprzęgło łapie ale potem było ok
wiesz nie ma co sie przyzwyczajac do sprzegla bo kazde inaczej łapie.. ja na egzaminie trafilam na takie rozklekotane, normalnie wylo slychac taki klekot.. i wogole nie lapalo..

gosza_m ale Ty masz pazurki!! Ja niestety takich nie mam, ale musze jakos zaczac o nie zdac bo sztucznych nienawidze, a mialam tylko raz w zyciu.. czulam sie jak tredowata i mialam wrazenie, ze mi zaraz odlecą

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:01
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:01   #4505
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie ten róż nie do końca. I chyba welon troszkę za jasny?
Ale bardzo podoba mi się długość jaką wybrała! Tiulowe doły skrócone ponad kostkę wysokiej i szczupłej dziewczynie nadają taki wygląd jak u baletnicy. Bardzo mi się to podoba.

Tylko ma te nieszczęsne wypalone ramiączka. Dziewczęta - jak suknia bez ramiączek, to opalamy sie też bez. :P
Ja mam ten problem że mi ramiona łapie szybko nie mocno ale znać ramiączka. A ja nie opalam się nigdy celowo bo mam bardzo jasna karnacje. Ale wystarczy że bluzkę na ramiączkach założe więc do ślubu chyba będę chodzić z długim rękawem. Bo opalac się i iść z czerwoną skóra nie mam zamiaru
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:05   #4506
mysia7a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
gosza ładne masz pazurki
Ja niestety obgryzam skórki i moje palce wyglądają tragicznie. Próbuję się oduczyć, ale ciężko mi to idzie. TŻ mnie goni jak nie wiem co. Na swoje wesele też nie robię tipsów tylko pomaluję swoje. W sumie paznokcie nie są złe, tylko te skórki

To dawaj te pomysły bo wątek się niedługo kończy, a wybrać można już teraz.

Mam pytanie do mysi7a jaki macie zespół na weselu?

Mnie gardło boli cały czas.
My to jeszcze szukamy. choć juz wiem, że kilka fajnych zespołów ma wolny termin na ten dzień. Tylko muszę pogonić Tż że się w końcu zdecydował a może Ty masz kogo polecić?
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:16   #4507
Blacky
Zadomowienie

Zainspirowałyście mnie i wstawiłam mięsko na gulasz - mój M. będzie Wam bardzo wdzięczny. Szczególnie, że zrobię z kaszą gryczaną (ja wolę perłową, a on właśnie gryczaną).

Ja na szczęście mam działeczkę (tzn. Mamusia ma), gdzie mogę zawsze podopalać odpowiednie fragmenty. Można się nawet schować między choinki i opalać topless.
A w razie czego moja metoda - smarujecie wszystko oprócz nieopalonych miejsc kremem z mocnym filtrem i na solarium na 5 minut. Nie cierpię solarium i jestem przeciwniczką, ale jak mus to mus. A wtedy nie ma takiego ostrego kontrastu tylko nieco gładsze przejście. A na ślub koniecznie trzeba być piękną.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:30   #4508
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
My to jeszcze szukamy. choć juz wiem, że kilka fajnych zespołów ma wolny termin na ten dzień. Tylko muszę pogonić Tż że się w końcu zdecydował a może Ty masz kogo polecić?
u nas będzie grał Aviator. Mogę polecić zespół Transfer. Grają super, tylko też kosztują. Gdybyś chciała mogę Ci dać namiary.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny

Edytowane przez misiak17
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:52
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:35   #4509
madzia2306
Zakorzenienie

ostatnio będąc u znajomej pary gadaliśmy o naszym weselu co już mamy załatwione i spytali się nas ile płacimy za zespół jak usłyszeli cenę to stwierdzili że za drogo... oni sami zapłacili mało bo tylko 3000zł za dwa dni ale zespół był tragiczny i mieli straszne nagłośnienie a oni się chyba nie orientują w ogóle w cenach zespołów i tak podejrzewam że nam tak doopę obrobią po weselu że szok

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:36   #4510
__Paulinka__
Zakorzenienie

Mialam nosa, zeby dzisiaj nie robic obiadu wlasie sąsiad przynioslnam pizzzze
Stary 2011-11-25, 17:37   #4511
madzia2306
Zakorzenienie

ja dzisiaj chłopski garnek zaserwowałam mama chora więc ja obiad robiłam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-25, 17:38   #4512
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio będąc u znajomej pary gadaliśmy o naszym weselu co już mamy załatwione i spytali się nas ile płacimy za zespół jak usłyszeli cenę to stwierdzili że za drogo... oni sami zapłacili mało bo tylko 3000zł za dwa dni ale zespół był tragiczny i mieli straszne nagłośnienie a oni się chyba nie orientują w ogóle w cenach zespołów i tak podejrzewam że nam tak doopę obrobią po weselu że szok
a ile płacicie
nie przejmuj się zawsze się tacy znajdą trzeba olać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:39   #4513
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się poprackowo. Zacieplam się herbatką

Czekam na TŻta, dzisiaj idziemy na Listy do M
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

My jutro też balujemy, w naszym lokalu weselnym. A Wy gdzie się wybieracie? Domówka czy jakieś wyjście w miasto?
My też tak jutro impreskujemy. Zobaczymy jak się lokal sprawdzi w akcji. Osób ma być akurat podobnie do ilości naszych gości weselnych. Oby było dobrze

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a ja w ogóle zapomniałam o andrzejkach

dzisiaj za to wybieramy się na starówkę bo uwielbiam światełka nie ma jeszcze iluminacji świątecznych na Trakcie Królewskim ale i tak lubię tam spacerować za to za tydzień oficjalnie już rozbłyśnie
Światełka - za to uwielbiam duże miasta
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
dobrze ja widzę że ten sweterek kosztuję niecałe 30zł
Dobrze widzisz
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Lasencje kochane powiem Wam, że nk i fb to kopalnia wiedzy o swoich znajomych - wstawię na pocztę fotki mojej koleżanki, która wzięła ślub i jest według mnie najbrzydziej pomalowaną Panną Młodą, jaką w życiu widziałam! Nie chcę Jej obrażać, ale wyglądała, jak Rambo w fiolecie Nie róbcie sobie takiej krzywdy i jeśli nie potraficie (albo tylko się Wam tak wydaje) to nie malujcie się same w tak ważnym dniu... I o paznokciach jeszcze - wstawię Wam w kolejnym poście, jak znajdę udane "żele" i takie, jakie nie powinny być: może się komuś ta wiedza bardzo przydać, a coś o tym wiem (w końcu miałam zostać stylistką paznokci)
pięknie to określiłaś. Padłam. Ale co prawda, to prawda, w tym ważnym dniu nie warto uskuteczniać makijażowych samoróbek.
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
No tak tylke kosztuje jak Cie oczy nie mylą

Ja choruje na kolczyki podobne do Neny bo nie moge znaleźć nic innego na polskich stroonach co mi wpadnie w oko. Tylko co z tego jak ja nie umiem korzystać z takich stron nie mówic juz o płatności Na dodatek do kolczyków potrzebuje tez bransoletki.
Kochana, korzysta się bardzo prosto, jak w zwyczajnym sklepie dodajesz produkt do koszyka, przechodzisz przez wszystkie kroki i jest cacy. A co do płatności zagranicznych to najlepiej założyć sobie konto na stronie paypal.pl Poczytsz sobie dokładnie i będziesz wiedziała, jak to działa. Środki do paypala przelewasz ze swojego zwykłego konta bankowego, w zależności od tego, ile będziesz potrzebowała. Polecam Jakby co, to pytaj
Cytat:

Nie widziałam jeszcze
A co do niemieckich win, to my często takie kupujemy. Bo też są dobre i tanie. Na weselu siostry królowały u nas wina za ok 2-3 euro i były bardzi chwalone
Tanie niemieckie winka z Aldika Też lubię I rodzince smakują. Jak kiedyś przywiozłam, to mi nie wierzyli, że takie tanie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:42   #4514
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
a ile płacicie
nie przejmuj się zawsze się tacy znajdą trzeba olać
3800 ale zespół przynajmniej wg nas jest super, słyszeliśmy ich na żywo jak oglądaliśmy naszą salę i wszyscy byliśmy zachwyceni ale pytałam się też o ceny innych zespołów i cena za jeden dzień wahała się tak między 3400 do 3800, patrzylismy tylko zespoły z perkusją, bo te bez perkusji owszem były tańsze

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-25, 17:43   #4515
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj chłopski garnek zaserwowałam mama chora więc ja obiad robiłam
Brzmi super! A co to jest?

Zawsze znajdzie się jakaś ciotka, która tyłek obrobi. Wiecie co ja ostatnio usłyszałam od babci? Że na wieś, z której pochodzi moja babcia lepiej wysłać zaproszenia niż jechać osobiście, bo powiedzą, że na znaczkach oszczędzamy. :P Dowiedziałam się też, że nie mogę dać zaproszeń mojej Mamie, która jedzie tam na wesele w maju, bo maj to za wcześnie prosić na wrzesień i mogą się obrazić. No i nie dogodzisz. Paranoja - uśmiałam się strasznie.

E tam, ja płacę 6000 za zespół na 1 noc. :P Myślałam, że jakoś kosmicznie zapłaciliście, a wcale nie.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012

Edytowane przez Blacky
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:44
Stary 2011-11-25, 17:48   #4516
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi super! A co to jest?

Zawsze znajdzie się jakaś ciotka, która tyłek obrobi. Wiecie co ja ostatnio usłyszałam od babci? Że na wieś, z której pochodzi moja babcia lepiej wysłać zaproszenia niż jechać osobiście, bo powiedzą, że na znaczkach oszczędzamy. :P Dowiedziałam się też, że nie mogę dać zaproszeń mojej Mamie, która jedzie tam na wesele w maju, bo maj to za wcześnie prosić na wrzesień i mogą się obrazić. No i nie dogodzisz. Paranoja - uśmiałam się strasznie.

E tam, ja płacę 6000 za zespół na 1 noc. :P Myślałam, że jakoś kosmicznie zapłaciliście, a wcale nie.
chłopski garnek to jest "pomysł na" z winiar podpiekasz kiełbaskę dodajesz paprykę potem dodajesz ziemniaczki w kostkę i posiekaną kapustę białą calośc zalewasz tym "pomysłem na" i dusisz do miękkości kartofli, pychotka

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-25, 17:48   #4517
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witam się poprackowo. Zacieplam się herbatką

Czekam na TŻta, dzisiaj idziemy na Listy do M
Byłam w poniedziałek z Mamą - super film, pokrzepiający. Ale komedia to to nie jest, według mnie raczej dramat. Chociaż ludzie się śmiali i to w takich dosyć według mnie dramatycznych momentach. Koniecznie daj znać jakie wrażenia, jak wrócisz.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-11-25, 17:50   #4518
evoonia86
Zakorzenienie

hello w końcu jestem w swoim domku
Cytat:
Jeśli mogę to dołączam do wątku i na dzień dobry powiem, że ostatnio spada mi radość z tego całego ślubu, nawet obrączek wybrać nie potrafię:/
witaj w naszym gronie

Madziuniusia brak słów na to, co człowiek potrafi zrobić/powiedzieć po alkoholu jestem z Tobą

zaraz zrobię kolację dla TŻ-ta, a później dalej Was nadrabiam
Stary 2011-11-25, 17:52   #4519
__Paulinka__
Zakorzenienie

taak wlasnie jakby sluchac wszystkich cioc, babci, mamy to masakra by byla... moja do dzisiaj nie moze przebolec DJa.. wogole wydaje mi sie, ze moja rodzina jest staroswiecka.. naprawde nie bylam u kogos z mojej strony na weselu na ktorym bailam sie dobrze.. zaspol za 300z zl, wujek fotograf amator, wesele w remizie itp..:/ muzyka disco-polo bo nic innego nie umieli zaspiewac.. i moja rodzina ma takie wyobrazenie wesel..:/ dobrze, ze babcia nie wie ze bedzie DJ bo by zawalu dostala.. u TZ jest inaczej.. z kulturą. Jego rodzice, mimo iz by sie wydawalo, ze są bardziej staroswieccy sami namawiali nas na DJa bo byli juz na takich weselach i wiedza, ze weselny DJ to nie to samo co dyskotekowy.. ale moi bedą gadac dopoki nie przyjda na nasze wesele. Jakos musze to przezyc.
Stary 2011-11-25, 17:53   #4520
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
hejka dziewoje
no ja już po jazdach już robię wszystkie manewry tylko parkowania równoległego jeszcze nie robiłam
przy mnie dwa egzaminacyjne oblały z czego jeden to kursant wjechał w uliczkę pod prąd
a teraz mam labę w weekend dopiero jazdy w poniedziałek a jutro będę cwiczyc ruszanie pod górkę
kurna pierwszy raz od tygodnia jechałam suzuki i gasł mi non stop bo tu inaczej sprzęgło łapie ale potem było ok
Szalejesz Kubico, szalejesz
Cytat:
Mam nadzieję, że dobrze wyszło.

Aż mnie też naszła ochota, zaraz idę do sklepu, to chyba kupię kilka jabłek i też sobie upiekę.

W weekend będę piec pierwszą partię świątecznych pierników -to jest dopiero szał. Nie mogę się doczekać.

Edycja
Moje propozycje

"Pierwsza Gwiazdka niedługo zaświeci, a nam czas do ślubów szybko zleci"
"Przyszła zima, a z nią mróz - pierwsze śluby są tuż tuż"

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Czuję się normalnie jak Mickiewicz albo Słowacki
Tytuły superanckie. Bardzo się mi podobią
Cytat:
Blacky - ja szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu na pierniczki i też już nie mogę doczekać się świąt i tego klimatu... ubrałabym sobie już choinkę
Ja zawsze robię z tego przepisu. Super są
http://mojewypieki.blox.pl/2008/11/P...alpejskie.html
Stary 2011-11-25, 17:54   #4521
madzia2306
Zakorzenienie

a moja teściowa to nie chciała żebyśmy sie pobierali w maju "bo w maju to sie nie pobiera" i tłumacz teraz takiej

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-25, 17:57   #4522
misiak17
Wtajemniczenie

My za zespół płacimy 4 000 za 1 dzień. To i tak tanio bo mają umowy podpisane i na 5 tys. Ale to w sezonie. Ten, na którym nam najbardziej zależało chciał 5,5 tyś po znajomości, ale się nie zdecydowaliśmy ze względu na cenę.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 17:58   #4523
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
3800 ale zespół przynajmniej wg nas jest super, słyszeliśmy ich na żywo jak oglądaliśmy naszą salę i wszyscy byliśmy zachwyceni ale pytałam się też o ceny innych zespołów i cena za jeden dzień wahała się tak między 3400 do 3800, patrzylismy tylko zespoły z perkusją, bo te bez perkusji owszem były tańsze
my płacimy 3500 za 12h + każda kolejna godz 300zł albo 350 już teraz nie pamiętam a nie mam umowy pod ręką
wszystkim nie dogodzisz... zawsze się znajdą marudy które uczepią się wszystkiego i obrócą kota ogonem
najważniejsze nie dać się zwariować to AŻ ślub i TYLKO wesele

Stary 2011-11-25, 17:58   #4524
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Olać takich ludków. Żal im doopę ściska.
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Mialam nosa, zeby dzisiaj nie robic obiadu wlasie sąsiad przynioslnam pizzzze
Ale wy macie dobrze z tym sąsiadem. Tak o Was dba
Stary 2011-11-25, 17:59   #4525
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
a moja teściowa to nie chciała żebyśmy sie pobierali w maju "bo w maju to sie nie pobiera" i tłumacz teraz takiej

Cytat:
My za zespół płacimy 4 000 za 1 dzień. To i tak tanio bo mają umowy podpisane i na 5 tys. Ale to w sezonie. Ten, na którym nam najbardziej zależało chciał 5,5 tyś po znajomości, ale się nie zdecydowaliśmy ze względu na cenę.
mnie się podobał taki za 8tys ale trzeba znać swoje możliwości

Stary 2011-11-25, 17:59   #4526
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja mam ten problem że mi ramiona łapie szybko nie mocno ale znać ramiączka. A ja nie opalam się nigdy celowo bo mam bardzo jasna karnacje. Ale wystarczy że bluzkę na ramiączkach założe więc do ślubu chyba będę chodzić z długim rękawem. Bo opalac się i iść z czerwoną skóra nie mam zamiaru
dlatego dobrze że mam w maju nie zdążę się opalić bo niby gdzie jak słabo ze słońcem ale solarka obowiązkowa tylko że bez przesady nie chcę wygadać jak Włodarczykowa...
Cytat:
a co się nimi przejmujesz olej..... ja płacę 4 tys z noc... ale taki chcę i taki mam w d.... mam to co mówią inni.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:01   #4527
madzia2306
Zakorzenienie

będą komentarze po weselu napewno już to widzę, ale co mnie to, to nasz dzień a inni niech sobie mówią co chcą... to będzie najlepsze wesele bo NASZE i basta

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-25, 18:04   #4528
mysia7a
Raczkowanie

Cytat:
u nas będzie grał Aviator. Mogę polecić zespół Transfer. Grają super, tylko też kosztują. Gdybyś chciała mogę Ci dać namiary.
Dziękuje znalazłam namiary w necie Coś znajdziemy Tż jest dobrej myśli. Zespoły dużo sobie co niektóre liczą. Ale bez dobrego zespołu, nie ma zabawy. A jeszcze jak puszczają piosenki już nagrane i udają że śpiewają, to ąz mnie......
mysia7a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-25, 18:06   #4529
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość

Ale wy macie dobrze z tym sąsiadem. Tak o Was dba

ano mamy sobie dobrze to nasz norweski drugi tatuś heh
jest naszym sąsiadem, kucharzem, ksiegowym, sekretarzem, biurem informacyjnym i jeszcze szoferem mojego TZta do pracy, bo blisko siebie pracują jeszcze plus jest taki, ze nie placimy za prad:P tylko za wynajem:P

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia7a Pokaż wiadomość
Dziękuje znalazłam namiary w necie Coś znajdziemy Tż jest dobrej myśli. Zespoły dużo sobie co niektóre liczą. Ale bez dobrego zespołu, nie ma zabawy. A jeszcze jak puszczają piosenki już nagrane i udają że śpiewają, to ąz mnie......

o kurde z takim czyms sie jeszcze nie spotkalam. Moze to DJo-zespl?

-
Stary 2011-11-25, 18:07   #4530
Blacky
Zadomowienie

W Warszawie jest ciężko, bo jak tylko ktoś usłyszy, ze wesele w stolicy, to cena rośnie. :/

A z drugiej strony my też mamy zasadę, że lepiej zapłacić trochę więcej i mieć dobrą jakość, a nie liczyć na szczęście. Moja Mama tak postanowiła. Więc mamy kapelę za 6000, kamerzystów za 5200, fotografa za 2800 (dosyć tanio udało mi się znaleźć porządnego, więc tu zaoszczędziliśmy trochę, bo inni powiedzieli mi 4000-5500). Ale jakość, wydaje mi się, jest naprawdę super.

madzia2306 - u nas było to samo. Rozważaliśmy maj albo wrzesień (bo nie chciałam, żeby było za gorąco), ale na maj wszyscy reagowali "Jak to?! Bez RRR?!"

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości