|
|
#4501 |
|
Flawless
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Na początku lekko nie jest, ale z czasem wszystko staje się łatwiejsze.
Do mnie powoli dochodzi, z jakim burakiem i prostakiem byłam Wczoraj się do mnie odezwał tylko po to, żeby wysłać mi jakiś 'śmieszny' obrazek, który był po prostu żenujący i nie wiem, dlaczego stwierdził, że mi się spodoba, dlatego też zignorowałam jego wiadomość Dno. Naprawdę, to nie jest ten człowiek, którego poznałam, dopiero teraz wychodzi słoma z butów, a mnie to nawet nie cieszy, tylko mam to zwyczajnie gdzieś i jest fajnie ![]() Sam to wszystko zepsuł. Miesiąc olewania mnie dał mi dużo do myślenia, pozwolił na udowodnienie, że życie bez jego 'obecności' wcale nie jest gorsze. Poza tym muszę się pochwalić, że mam nową znajomość co prawda niedawno się ona zaczęła, nie wiem czy coś z tego w ogóle mogłoby być, ale fajny facet, więc zawsze to dodatkowy ewentualny kolega![]() Kto chce herbaty i zakalca? ![]()
|
|
#4502 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co mnie dziwi? To, że w ogóle nie płaczę za eksem. Naprawdę. Pewnie dlatego, ze jeszcze do mnie nie dotarło, że to koniec albo mam cichą nadzieję, że on o mnie zawalczy. Inaczej sobie nie umiem tego wytłumaczyć. Bo przecież nie przestało mi zależeć...
|
|
|
|
#4503 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie, dziękuję
![]() To źle. Wieczorami robi się największe głupstwa, najwięcej płacze, wspomina i wypisuje lub wydzwania do eksów. Chodziłam na fitness, by się zmęczyć i pójść spać wcześniej, przynajmniej nie łaziłam eksowi po kontach. Cytat:
![]() Teraz widzisz, jak żenujące i źle odbierane jest pisanie do eksów...
|
|
|
#4504 |
|
Flawless
|
Puff, Twoja strata
![]() MÓJ zakalec jest o wiele lepszy od Twego, więc spokojnie ![]() Nic tak nie wykręca gęby jak zakalcowe ciasto z rana ^^
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2012-01-08 o 12:18 |
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam zakalce ;D ♥
|
|
#4506 |
|
Raczkowanie
|
Eks stał w nocy samochodem pod moim domem.... :| Ale tylko stał ;|
Bez komentarza... Jeszcze koleżanka do mnie dzwoniła, że widziała jego samochód i czy się pogodziliśmy... Ale olewam to, w końcu mu się znudzi. Teraz masa nauki a zero mobilizacji
|
|
#4507 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Pocieszam się tym, że ostatni raz płaczę przez niego. Już więcej mnie nie skrzywdzi. To koniec.
||
|
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
zauwazylam, ze czesto piszecie, ze wieczor jest nagorsza pora, bo wtedy najwiecej myslicie.. dla mnie najgorszy jest poranek. ta chwila rano, gdy otwieram oczy, zagladam do telefonu, ktory milczy jak zaklety i przypominam sobie, jak wszystko sie zmienilo.. u mnie minelo dopiero 5 dni i zastanawiam sie, czemu ten czas tak wolno mija..
dla smiechu napisze Wam, ze za 1,5miesiaca mam urodziny, a dokladnie w tamtym roku, tydzien przed urodzinami rzucil mnie (oczywiscie z dnia na dzien) chlopak, z ktorym bylam 4 lata i do tej pory nie wiem, o co naprawde chodzilo, jednak teraz jestem wdzieczna losowi, ze to sie skonczylo, bo wiem, ze pewne rzeczy wychodza nam tylko na zdrowie
|
#4509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za nową znajomość! Cytat:
|
||
|
|
|
#4510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Isabello Czas edycji: 2012-01-08 o 15:00 |
|
|
|
|
#4511 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam i ja, czy ktoś może mnie przywołać do porządku?
Piszecie żeby zająć się czymś, rozwinąć zainteresowania, spotkać się z przyjaciółmi.. A mnie nic teraz nie jest w stanie zainteresować i na niczym nie mogę się skupić, ani na swoim hobby, ani na dobrej książce czy filmie, na niczym Wczoraj spędziłam prawie cały dzień z przyjaciółką, której w dodatku dawno nie widziałam, ale mimo to byłam jakaś nieobecna i nie bardzo udało mi się zapomnieć na początku pomagała mi bardzo praca, ale ostatnio taki martwy okres mamy, że nie bardzo jest co robić, więc myślę nawet tam...Najgorsze jest to, że nie zerwaliśmy tak oficjalnie. Widzieliśmy się ostatnio dwa dni przed sylwestrem i on nie był w stanie powiedzieć czy zrywamy czy nie.. Powiedział że zadzwoni po nowym roku. Wiem, że to że sie nie odzywa do dzisiaj nie wróży dobrze, wczoraj dzwoniłam ja i napisałam smsa.. A jednak chyba wolałabym żeby powiedział mi to prosto w twarz, inaczej ciągle bedę żyć nadzieją że jeszcze może myśli i że może zmieni zdanie. Rozsądek podpowiada że to głupie, ale serce... |
|
|
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
Serduszko właśnie najgorsza jest w Twoim wypadku chyba ta niepewność, bo nie możesz przeżyć już żałoby po związku, trwasz w zawieszeniu... A najgorsze jest to, że ja to samo funduję mojemu obecnemu...
Po moim najboleśniejszym zerwaniu nie potrafiłam być sama i szukałam odmóżdżających czynności. Nauczyłam się wtedy wielu bezsensownych słówek po angielsku - morelowy, butekowy zielony, jaskrawożółty bla bla w programie do nauki słówek... Odmóżdżało, ale pomagało... |
|
|
|
#4513 |
|
Raczkowanie
|
Aj dziewczyny ja potrzebuję ogarnięcia
miałam dzisiaj spotkać się z ex, chciałam mu powiedzieć ,że nie chcę jego nocnych telefonów, żalenia się na jego obecną dziewczynę. Chciałam po prostu powiedzieć żeby się zdecydował, albo daje mi szansę, albo niech się ode mnie odczepi. Pisał mi od kolegi ,że nie zadzwoni bo ma zablokowane konto. Oczywiście zadzwoniłam i okazało się ,że jest w drodze do Warszawy po samochód , dzisiaj nie da rady. Powiedział ,że przyjedzie do mnie na "kawę" w tygodniu.. Jutro się wyprowadzam z rodzinnego miasteczka ( mojego i ex) i wracam do Łodzi.. A on chce przejechać te 40 km żeby ze mną pogadać i teraz oczywiście zamiast zająć się nauką do sesji to myślę o tym ,kiedy ex przyjedzie ![]() ![]() potrzebuję ogarnięcia ![]() ![]() ![]()
|
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba na wszystko jest czas i trzeba sobie tez ten czas dac. trzeba moc sie wyplakac i znalezc w placzu ukojenie. trzeba dac sobie czas na zrozumienie pewnych spraw i wyciagniecie wnioskow. i niezdrowo jest wymagac od siebie natychmiastowego powrotu do normalnego zycia.. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- a moze sama to przeloz? powiedz, ze teraz musisz sie skupic na nauce i nie bedziesz mogla sie z nim spotkac? przejmujac kontrole i ustalajac spotkanie, bedziesz mogla choc troche zdystansowac sie..
|
|
#4515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On po prostu jest wykończony waszym związkiem, ma dosyć Ciebie, bo byłaś nie do zniesienia. Zrozum to i daj mu odetchnąć. Do willy_nilly: NIEEEE!!! TYLKO NIE TO!!! Wymówka nauką... super po prostu. Mój się tak wymawiał miesiąc. A ja wiem jedno - choćby facet studiował osiem kierunków i pracował na 4 etaty, to dla kobiety, na której mu zależy ZAWSZE ZNAJDZIE CZAS!!! Musisz być dzielna... ![]() Może zabrzmi to trywialnie, ale czas i brak kontaktu ukoją Twoje emocje... Wiesz w jakiej oni są sytuacji? W bardzo podobnej do mojej. Dziewczyna zachowywała się podobnie do mnie. Chłopak ma dosyć jej zachowania. Uważasz, że jak będzie naciskać na niego na spotkanie, na rozmowę to coś to da? NIC NIE DA. A widać, że dziewczynie nadal zależy na powrocie do eksa. Cytat:
Uważam, że po prostu dla Ciebie jeszcze nie ma końca Waszego związku i dlatego jeszcze nie płaczesz. Edytowane przez magda170325 Czas edycji: 2012-01-08 o 15:55 |
||
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
to prawda. ja mam podobna sytuacje, dlatego postanowilam dzialac z rozwaga i spokojem, mimo ze niecierpliwa ze mnie baba.. ale w pewnych sytuacjach warto sie wstrzymac, dac odpoczac i sobie, i drugiej osobie. w szczegolnosci jesli naprawde nam zalezy, by dojsc do porozumienia. pospiech i robienie czegos na sile na pewno nie pomoze..
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wcześniej napisałaś, że jakby mu zależało to by znalazł czas. Owszem. Ale sesja się sama nie zda a rozmowa o ich związku może zaczekać, szczególnie biorąc pod uwagę to, że to im dobrze zrobi jak wcale ze sobą kontaktu mieć nie będą. |
|
|
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-01-08 o 16:16 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę być okrutna, może się mylę, ale słowa Twojego "eks" o tym, że da Ci znać po nowym roku świadczą tylko o jednym.. tchórzostwie. No niestety, wiekszość facetów to straszne tchórze i często nie potrafią powiedzieć kobiecie prawdy w twarz, wolą oszczędzić sobie przykrości. Więc nie łudziłabym się, będąc na Twoim miejscu. To już przerabiałam 2 krotnie ale.. teraz (odpukać) jestem w szczęsliwym związku i mogę Ci z ręką na sercu powiedzieć, że to co się teraz Tobie przytrafiło to wcale nie jest koniec świata! Zobaczysz.. za jakiś czas znów wyjdzie dla Ciebie słońce
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źle odbierałam to, bo sam mnie zostawił, a potem, gdy spotkał mnie z kimś innym, to nagle mu się przypomniało.A w międzyczasie się okazało, że jego spanie do 15 do fikcja, że należy do MONARU i inne takie
|
|
#4523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie jak bolało to, że facet nie potrafił znaleźć 5 minut na rozmowę telefoniczną ze mną, a miał czas, żeby nocować u kolegów, chodzić do pubów, spotykaś się ze znajomymi, oglądać mecze? A dla mnie czasu nie było, bo sesja... a ja się łudziłam, że to prawda i że po sesji będzie dobrze... A było jeszcze gorzej. Spieprzył mi studniówkę - w ogóle nie przyjechał. Spieprzył mi psychikę, obarczając mnie winą za wszystko, co złe w naszym związku i w jego zachowaniu. A ja... NADAL GO BRONIĘ, NADAL JESTEM W STANIE MU WSZYSTKO WYBACZYĆ! Nawina idiotka... Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-01-08 o 16:30 |
|
|
|
|
#4524 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawde dziewczyny, jesli facet was olewa - zawsze znajdzie sobie na to jakas wymowke, a to szkola, a to praca itd. A tyle razy sie juz przekonalam, że chcieć to móc! i oni tez dobrze o tym wiedza. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też najgorsze są poranki i weekendy które zawsze spędzaliśmy razem...
Witajcie Od wielu tygodni mój tż sukcesywnie mnie od siebie odsuwał. Byłam w jego życiu na ostatnim miejscu, na pierwszym byli jego przyjaciele. Nie wytrzymałam kolejnego odmówionego spotkania, kolejnego niezrozumienia z jego strony(bo przecież to ja wydziwiam) i powiedziałam mu żeby dał mi trochę czasu, że poukładam sobie wszystko w głowie i spróbuje z dystansem wytłumaczyć mu co ja czuję. Jego komentarz-rób co chcesz. Było to 2 dni przed sylwestrem, do dzisiaj sie do mnie nie odezwał, ja napisałam 4 smsy, ale bez żadnych lamentów tylko z prośbami o spotkanie i rozmowe. 2 z nich wysłałam dzisiaj. Wszystkie pozostały bez odpowiedzi.Jesteśmy razem 4,5 roku, ja mam 25lat, on 23. Jest uparty jak osioł. Wiele było takich sytuacji że pokłociliśmy sie i mimo że była to czesto jego wina to w ostateczności ja wsiadałam w samochód i jechałam do niego zeby porozmawiać. On nigdy nie wyciagnął ręki. Zmienił się.. kiedyś potrafił okazywć uczucia, kiedyś czułam ze kocha, zawsze jakoś do niego potrafiłam w końcu dotrzeć. Tym razem ja nie chcę jechac do niego bo czuję że straciłabym resztki godności i nawet jeśli byśmy się pogodzili to nie umiałabym sie tym cieszyć. Zastanawiam sie tylko ileż można?! Jak można tak grać na uczuciach dziewczyny z którą było się tak długo?? Nie był zły. Miał swoje wady jak każdy z nas, był uparty i dumny. Ale to też bardzo utrudnia bycie razem, nawet nie wiecie jak bardzo. Chciałabym żeby to ruszyło w jedną albo drugą stronę . Pomyślicie pewnie-on robi wszystko żeby sama nie wytrzymała i odeszła, znudził go 4letni zwiazek i chce się wyszaleć-nie dziwię się wam. Ale znam go od 4 lat i wiem że on taki nie jest. Tym bardziej ciężko mi cokolwiek zrozumieć bo tamte wytłumaczenia byłyby najłatwiejsze . Boję sie że przyjdzie taki dzień że nie wytrzymam i skonczę to wszystko.. boję sie samotności, boje sie iść sama przez życie bo przy nim wszystko było takie poukładane. Boję sie wszystkiego co moze mnie spotkać w tym momencie
|
|
#4526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się jeszcze męczyłam w takim związku dwa miesiące, ale później moja psychika tego nie wytrzymała i włączył mi się instynkt samozachowawczy i zerwałam.Sreberko, męczysz się psychicznie... Ja też myśłałam, że mój ex taki nie jest, że to, że tamto... a po dwóch latach wyszło szydło z worka. Pomyśl o sobie. Nie męcz się w "związku", kiedy facet ewidentnie na Ciebie nie zasługuje i zachowuje się jak dzieciak! Edytowane przez willy_nilly Czas edycji: 2012-01-08 o 16:41 |
||
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4528 |
|
Raczkowanie
|
niestety, mezczyzni to tchorze, bo sa.. slabi. i to zwykle bardzo slabi..
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- Czy robi wszystko, żebyś sama odeszła ? TAK. Bo jemu już nie zależy, obojętne mu to czy razem będziecie, daje Ci wolną rękę. - Znasz go od 4 lat super. Tylko, że ludzie znają się po 20,30 lat i wtedy często wychodzi, ze tak na prawdę nie znają WCALE osoby, z którą mają do czynienia...
|
|
|
|
|
#4530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Mówie że nie wydaje mi sie by robil wszystko zebym ja odeszla bo juz bylismy w takiej sytuacji i to jego nie odzywanie miało na celu tylko tyle żeby wyszło na jego. Bo jest strasznie dumny i uparty jak mówiłam. A jeśli chce żebym to ja odeszła to jest na dobrej drodze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

Dno. Naprawdę, to nie jest ten człowiek, którego poznałam, dopiero teraz wychodzi słoma z butów, a mnie to nawet nie cieszy, tylko mam to zwyczajnie gdzieś i jest fajnie 

i do tej pory nie wiem, o co naprawde chodzilo, jednak teraz jestem wdzieczna losowi, ze to sie skonczylo, bo wiem, ze pewne rzeczy wychodza nam tylko na zdrowie

super. Tylko, że ludzie znają się po 20,30 lat i wtedy często wychodzi, ze tak na prawdę nie znają WCALE osoby, z którą mają do czynienia...