TOP MODEL - Zostań modelką - część III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-21, 22:36   #4501
Dracy
Zadomowienie

Dot.: TOP MODEL - Zostań modelką - część III

Ale przecież kontrakt z NEXT otrzymuje tylko zwycięzca. Kiedyś było tak, że każdy uczestnik z 13 automatycznie otrzymywał kontrakt z D'vision, teraz pewnie przez sporą ilość nienadających się osób dotyczy to tylko kogoś, kto ich zainteresuje
Dracy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-21, 22:43   #4502
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej w obecnej edycji TM irytuje nachalna promocja fiata 500. OK, fiat to ich sponsor - ale bez przesady - 500 wciskana jest wszędzie. I te gadki pochwalne nad samochodem - ten kto przygotował kampanię promocyjną nie postarał się wg mnie.

Odnośnie Marty - dziwią mnie w komentarze w necie, że powinna odpaść bo charakter ma taki, siaki i owaki.
No sorry, ale przecież program nazywa się Top Model a nie Top Sympatia.
1) bo w Polsce nie umieją zrobić reklamy. Wystarczy spojrzeć na jakikolwiek polski serial (i się załamać od razu)

2) u nas powinno się nazywać Top Sympatia bo tak to właśnie wygląda w finale

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Mateusz Maga właśnie zamieścił na swoim fb oświadczenie, że zawarł dziś kontrakt z agencją D'vision życzę mu jak najlepiej, ale niech się chłopak weźmie w garść
Dziwne że chcieli taką mende.
Baardzo się ucieszyłam, że odpadł, już tego marudzenia nie mogłam słyszeć.

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
A czy ja w zwiastunie widziałam to o czym już dawno myślałam? Że przez te głupie zadania ktoś sobie krzywdę zrobi?
Też na to "czekałam"... Kretyńskie zadania

Niezmiernie mnie dziwi jak można nazywać osobę jak Marta "bardzo brzydką". Ktoś może nie być klasyczną pięknością, mieć inne rysy ale bardzo brzydka? Określiłabym tak laski a'la Brzydula a nie kogoś takiego, nie przesadzajmy... (w ANTM jedną dziewczynę określiłabym bardzo brzydką, była w All star )
Btw bardzo ją lubię- wie czego chce, nie marudzi, nie obija się i zawsze świetnie wypada.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 09:25   #4503
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Mi sie bardzo podoba uroda Marty Wszystko to kwestia gustu
Stary 2014-10-22, 11:01   #4504
sweet sunday
Zakorzenienie

Ja uważam,że najładniejsze z twarzy są Ola i Michalina,ale są po prostu bardzo ładne i nic więcej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9420386_aleksandra.jpg (94,3 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 973fb842-4a17-11e4-ae35-0025b511229e.jpg (55,4 KB, 185 załadowań)
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:10   #4505
NattiTt
Wtajemniczenie

Marta bardzo brzydka? Załamujące. To kto jest ładny? Dla zwykłych ludzi już nie ma nadziei :p
Kwestia gustu. Mnie się bardzo podoba.

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 12:35   #4506
Mia Donna
Raczkowanie

Tez uważam, że Marta ładna. Np tu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ms2.jpg (117,2 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ms3.jpg (105,1 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ms4.jpg (42,3 KB, 188 załadowań)
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 13:24   #4507
Kalini
Zakorzenienie

Marta jest ładna, a przy tym charakterystyczna. Mnie się nie podoba fizyczne, wolę inny typ urody, ale szybko zapamiętałam jak wygląda i jej twarz jest w jakiś sposób intrygująca.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:00   #4508
phony
Wtajemniczenie

Marta ma dobre rysy twarzy, ale ładna moim zdaniem nie jest. Ma coś irytującego (mnie) w twarzy.

Z kolei wizualnie o wiele bardziej podoba mi się Michalina. Ale już na zdjęciach nie wychodzi zbyt ciekawie.

Edytowane przez phony
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:01
phony jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 14:03   #4509
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
Marta ma dobre rysy twarzy, ale ładna moim zdaniem nie jest. Ma coś irytującego (mnie) w twarzy.

Z kolei wizualnie o wiele bardziej podoba mi się Michalina. Ale już na zdjęciach nie wychodzi zbyt ciekawie.
Michalina i Ewelina są bardzo ładne, ale bądźmy szczere - takich ładnych dziewczyn w modelingu jest tysiące. Ładne, ale nie charakterystyczne. A jako modelki pasują mi ewentualnie do czegoś typu Victoria's Secret.

Olka ma szansę w modelingu, ale w kierunku alternatywnym nie high fashion.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2014-10-22 o 14:05
aer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:04   #4510
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Ja uważam,że najładniejsze z twarzy są Ola i Michalina,ale są po prostu bardzo ładne i nic więcej.
a dla mnie Ewelina i Ola

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:10   #4511
el_vestido_rojo
beach please

Wg mnie w kolejnym, lub jeszcze następnym odcinku poleci Ewelina albo Misza. Obydwie mają takie sobie zdjęcia, a urodę też nie na wybieg (moim zdaniem).
el_vestido_rojo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 17:11   #4512
Marbella85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
Marta bardzo brzydka? Załamujące. To kto jest ładny? Dla zwykłych ludzi już nie ma nadziei :p
Cytat:
Napisane przez phony Pokaż wiadomość
No a ja jak na nią patrzę, to widzę sowę. No nie wiem dlaczego. Michalina - już kkiedyś pisałam, że to Katy Perry w ładniejszej wersji.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-22, 18:59   #4513
Triss Merigold
Raczkowanie

Mi się Marta zupełnie nie podoba, nie dlatego, że jest brzydka, ale ma jakąś taką pospolitą urodę, taką mało szlachetną, moim zdaniem trochę tandetno-dyskotekową.
Uważam, że Ola Żuraw ma ładną twarz, ale nie jest wystarczająco chuda (jak na tę branżę) i wysoka. Ładna jest też Ewelina, ale nie wyobrażam jej sobie jako modelki high fashion, to jest po prostu ładna dziewczyna. Góral przystojny, dla mnie to taki chłopak z teledysku
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 10:57   #4514
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NattiTt Pokaż wiadomość
No właśnie - kwestia gustu - jednym się podoba innym nie i trzeba się z tym pogodzić.

Kiedy tak patrzę na pozostałych w programie uczestników to widzę grupę ludzi, którzy swoim wyglądem wstydu nie robią, mogą się podobać, ale w żadnym z nich nie dostrzegam jakiegoś charakterystycznego rysu, czegoś co przykułoby moją uwagę. Gdybym przeglądała portfolio z ich zdjęciami nad nikim bym się nie zatrzymała, żeby się lepiej przyjrzeć.
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 14:02   #4515
Simone Boue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margarita Pokaż wiadomość
No właśnie - kwestia gustu - jednym się podoba innym nie i trzeba się z tym pogodzić.

Kiedy tak patrzę na pozostałych w programie uczestników to widzę grupę ludzi, którzy swoim wyglądem wstydu nie robią, mogą się podobać, ale w żadnym z nich nie dostrzegam jakiegoś charakterystycznego rysu, czegoś co przykułoby moją uwagę. Gdybym przeglądała portfolio z ich zdjęciami nad nikim bym się nie zatrzymała, żeby się lepiej przyjrzeć.
Mam podobnie. Nikt mnie z tego sezonu nie zachwyca.
Simone Boue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-23, 18:35   #4516
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Ja tam wciąż Mateusza Magę uwielbiam Zgadzam się z właściwie z większością krytyki na jego temat, ale i tak uwielbiam :P Nawet jeśli są z nim duże problemy, to to wszystko jest do zmiany. I nie zgadzam się zupełnie z tym, że nikt go nie lubił spośród uczestników. Mieli mu dużo do zarzucenia, ale ja miałam wrażenie, że wielu z nich darzyło go sympatią i współczuciem. Gdyby tak nie było, to by mu nie pomagali, nawet by z nim nie dyskutowali. Po prostu by się od niego odcięli. Poza tym taki poraniony człowiek, któremu całe życie wprost dawano do zrozumienia, że jest tym gorszym, będzie egocentrykiem, bo smutek często sprawia, że ludzie skrajnie skupiają się na sobie. To jest normalne, ale z tego się wychodzi.
MistrzyniDrugiegoPlanu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 18:48   #4517
Naomi21
Zakorzenienie

Tak czytam i się dziwię, bo ja nigdy Oli bym nie uznała za ładną Tzn. oczywiście nie jest brzydka, ale dość pospolita, dla mnie jej uroda jest przeciętna. To już Marta mi się bardziej podoba.

Michalinę na początku uważałam za piękność, ale bardzo straciła w moich oczach. Nie wiem czy to nie jest typ, który traci z czasem Jeśli tak, to fatalnie. Bo taka Marta, chociaż nie jest zbyt ładna, to ma interesującą twarz i właściwie z odcinka na odcinek podoba mi się bardziej (co jest dziwne, bo jestem wielbicielką wielkookich brunetek w typie Natalie Portman). A na Michalinę zupełnie nie chce mi się już patrzeć.
Stary 2014-10-23, 19:00   #4518
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Dodam jeszcze jedno: jak ktoś ma w sobie "to coś", to BĘDĄ się cackać. Sama jestem artystą i wiem, że będą. Na przykład z Marylin było tak, że jedno proste zdanie kręcili po kilkadziesiąt razy. Zawsze się spóźniała na plan, wszyscy się na nią wkurzali. Ale cackali się, bo jak już się w końcu udawało, to wychodziło ładnie, lekko i naturalnie. Po prostu dla niektórych warto się cackać.

Zgadzam się ze stwierdzeniem, że Mateusz Maga ma w sobie taki dziwny magnetyzm. Nie każdy potrafi swoją osobą sięgnąć tak daleko, żeby mieć wpływ na tylu ludzi. Świadczy to o (w pewnym sensie) mocy osobowości. Bo przeciętny Kowalski to taki życzliwy miły człowiek, obok którego przejdzie się obojętnie. A Mateusz jeśli się zmieni i popracuje nad sobą, i doda do siebie więcej życzliwości, radości i spontaniczności, to może stać się naprawdę kimś.

Edytowane przez MistrzyniDrugiegoPlanu
Czas edycji: 2014-10-23 o 19:08
Stary 2014-10-23, 19:24   #4519
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze jedno: jak ktoś ma w sobie "to coś", to BĘDĄ się cackać. Sama jestem artystą i wiem, że będą. Na przykład z Marylin było tak, że jedno proste zdanie kręcili po kilkadziesiąt razy. Zawsze się spóźniała na plan, wszyscy się na nią wkurzali. Ale cackali się, bo jak już się w końcu udawało, to wychodziło ładnie, lekko i naturalnie. Po prostu dla niektórych warto się cackać.

Zgadzam się ze stwierdzeniem, że Mateusz Maga ma w sobie taki dziwny magnetyzm. Nie każdy potrafi swoją osobą sięgnąć tak daleko, żeby mieć wpływ na tylu ludzi. Świadczy to o (w pewnym sensie) mocy osobowości. Bo przeciętny Kowalski to taki życzliwy miły człowiek, obok którego przejdzie się obojętnie. A Mateusz jeśli się zmieni i popracuje nad sobą, i doda do siebie więcej życzliwości, radości i spontaniczności, to może stać się naprawdę kimś.
Oby, ale to chyba bardziej działa w przypadku ludzi, którzy już coś znaczą w branży, np. Kate Moss. Mateusz na wybiegu sobie radził, ale zdjęcia miał średnie albo słabe

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-23, 22:57   #4520
201607111004
Konto usunięte

Nie wiem jak Wam ale Bałon moim zdaniem genialnie wychodziła na sesjach, a jednak najprawdopodobniej przez charakter i sierotowatość jej nie wyszło. Obawiam się, że Magą może być podobnie, jakieś predyspozycje ma ale reszta wszystko może zepsuć.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:12   #4521
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Tak czytam i się dziwię, bo ja nigdy Oli bym nie uznała za ładną Tzn. oczywiście nie jest brzydka, ale dość pospolita, dla mnie jej uroda jest przeciętna. To już Marta mi się bardziej podoba.
Dokładnie. Mnie się Ola w ogóle nie podoba, nie ma nic ciekawego w twarzy. Jeszcze te jej komentarze
Stary 2014-10-24, 09:59   #4522
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam jeszcze jedno: jak ktoś ma w sobie "to coś", to BĘDĄ się cackać. [...]
Dzisiaj takich himerycznych chłopaczków jest na pęczki. On nie ma warsztatu, do tego ma problemy ze sobą i jest totalnie skupiony na sobie. Po co ktoś ma się z nim użerać? Teraz zrobi parę sesji, bo jest o nim głośno, ale za pół roku nikt nie będzie chciał z nim pracować, bo jest zwyczajnie trudny w kontakcie.
Moim zdaniem z wyglądu nie jest wyjątkowy, jest bardzo chudy przez co ma zapadnięte poliki i jego twarz wygląda "modelkowato". Będzie zdrowy - nie będzie z niego modela, nie zacznie się leczyć - nikt nie będzie z nim pracował.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez el_vestido_rojo Pokaż wiadomość
Dokładnie. Mnie się Ola w ogóle nie podoba, nie ma nic ciekawego w twarzy. Jeszcze te jej komentarze
Ola jest zwyczajna. Ponadto nie wiem, dlaczego nikt nie zrobi jej zdjęć bez soczewek, dla mnie to jakis żart. Raz jej Krupa powiedziała, że ma niesamowite oczy na zdjęciu. Ciekawe
Stary 2014-10-24, 13:42   #4523
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Mi się Marta zupełnie nie podoba, nie dlatego, że jest brzydka, ale ma jakąś taką pospolitą urodę, taką mało szlachetną, moim zdaniem trochę tandetno-dyskotekową.
Uważam, że Ola Żuraw ma ładną twarz, ale nie jest wystarczająco chuda (jak na tę branżę) i wysoka. Ładna jest też Ewelina, ale nie wyobrażam jej sobie jako modelki high fashion, to jest po prostu ładna dziewczyna. Góral przystojny, dla mnie to taki chłopak z teledysku
wysoka to ona akurat jest, ma idealny wzrost na wybieg 180cm ale jest tak "przysadzista"-jak na świat mody i ma krótkie nogi że faktycznie sprawia wrażenie niższej jak ją zobaczyłam na boso w kostiumie na plaży to myślałam że ma 170cm.
A Górala z twarzy do tej pory nie mogę zapamiętać i już bardziej podobał mi się w dłuższych włosach.
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:53   #4524
dzamatasi
Wtajemniczenie

No goralowi lepiej w dlugich. Tak samo jak Michalinie w jasniejszych niz w tych czarnych.. kompletnie jej nie pasuja
Stary 2014-10-24, 13:55   #4525
el_vestido_rojo
beach please

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Ola jest zwyczajna. Ponadto nie wiem, dlaczego nikt nie zrobi jej zdjęć bez soczewek, dla mnie to jakis żart. Raz jej Krupa powiedziała, że ma niesamowite oczy na zdjęciu. Ciekawe
No właśnie, ciekawe dlaczego nie kazali jej ich zdjąć.
Stary 2014-10-24, 16:08   #4526
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Dzisiaj takich himerycznych chłopaczków jest na pęczki. On nie ma warsztatu, do tego ma problemy ze sobą i jest totalnie skupiony na sobie. Po co ktoś ma się z nim użerać? Teraz zrobi parę sesji, bo jest o nim głośno, ale za pół roku nikt nie będzie chciał z nim pracować, bo jest zwyczajnie trudny w kontakcie.
Moim zdaniem z wyglądu nie jest wyjątkowy, jest bardzo chudy przez co ma zapadnięte poliki i jego twarz wygląda "modelkowato". Będzie zdrowy - nie będzie z niego modela, nie zacznie się leczyć - nikt nie będzie z nim pracował.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Szczerze, ja nie wiem, jak można wygłaszać takie opinie o ludziach. "Nikt nie będzie chciał z nim pracować", albo "Ola jest zwyczajna". Mi się to strasznie kojarzy z takim podcinaniem skrzydeł ludziom, którzy potem nierzadko stają się ikonami w jakiejś dziedzinie. Ja nie będę wyrokować o tym, kto się nadaje, a kto nie. Głupio by mi było tak mówić, bo niby skąd ja to mogę wiedzieć? To TY byś nie chciała z nim pracować. Znasz wszystkich fotografów świata? Dla jednej osoby czyjaś uroda może być zwyczajna, ale może się okazać, że dla ogromnej większości ludzi będzie jednak wyjątkowa. Kojarzy mi się to też z tym, jak kolezanka mojego taty z pracy raz usłyszała w radiu jedną piosenkę Stinga, której nie znała. I skomentowała z dezaprobatą: "Czy ten człowiek w ogóle jest w stanie wyżyć ze swojej muzyki..?". Forum jest od dyskutowania, więc wiadomo, że kazdy wygłasza tu swoją opinię, ale jak widzę zdanie w stylu: "Ta osoba się nie nadaje i już" to trochę mnie jednak śmieszy.
Stary 2014-10-24, 16:38   #4527
Naomi21
Zakorzenienie

"Ola jest zwyczajna" a "Maga się nie nadaje i już" to dwa zdania o zupełnie innej sile rażenia Nie bardzo rozumiem jak można je zestawić i w jakikolwiek sposób porównywać. O ile rzeczywiście komuś, kto nie jest specem w jakiejś dziedzinie trudno jest na pewno powiedzieć kto się nadaje, a kto nie (chociaż może mieć wyczucie i trafnie obstawiać, a w przypadku "TM" obstawianie jest trafne zawsze), to określenie kogoś mianem zwyczajnego nie wymaga żadnej specjalistycznej wiedzy. Zwyczajne dziewczyny też zostają gwiazdami, stąd fenomen "girl next door", nikt Oli nie podcina skrzydeł nie wychwalając jej dość pospolitej urody
Stary 2014-10-24, 17:37   #4528
emememsik
po prostu Em :)

Fajny wpis modelki o Madze http://kasiagandor.com/2014/10/mateu...e-tylko-uroda/
Stary 2014-10-24, 18:46   #4529
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze, ja nie wiem, jak można wygłaszać takie opinie o ludziach. "Nikt nie będzie chciał z nim pracować", albo "Ola jest zwyczajna". Mi się to strasznie kojarzy z takim podcinaniem skrzydeł ludziom, którzy potem nierzadko stają się ikonami w jakiejś dziedzinie.[...]
Bardzo osobiście do tego podchodzisz.
Zachowanie tego chłopaka w wywiadach i programie świadzy o tym, że nie potrafi współpracować. Jesli zrobi karierę - super. Jeśli jej nie zrobi, to będzie oczywiście wina tych wszystkich "podcinaczy"
Stary 2014-10-24, 18:55   #4530
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dracy Pokaż wiadomość
Ale przecież kontrakt z NEXT otrzymuje tylko zwycięzca. Kiedyś było tak, że każdy uczestnik z 13 automatycznie otrzymywał kontrakt z D'vision, teraz pewnie przez sporą ilość nienadających się osób dotyczy to tylko kogoś, kto ich zainteresuje

Plus należy rozróżnić dwie rzeczy: D'vision pełni rolę agencji - matki, NEXT jest agencją zagraniczną.

Cytat:
Nie, większość nie będzie. A jeśli nawet trafi się ktoś, kto będzie to na krótką metę. Cackać w tej branży to się można z modelkami/modelami o wypracowanej pozycji.

Cytat:
Szczerze, ja nie wiem, jak można wygłaszać takie opinie o ludziach. "Nikt nie będzie chciał z nim pracować", albo "Ola jest zwyczajna". Mi się to strasznie kojarzy z takim podcinaniem skrzydeł ludziom, którzy potem nierzadko stają się ikonami w jakiejś dziedzinie. Ja nie będę wyrokować o tym, kto się nadaje, a kto nie. Głupio by mi było tak mówić, bo niby skąd ja to mogę wiedzieć?
Abstrahując od subiektywnych opinii (do których ludzie mają prawo, bo czemu by nie?), bierzesz pod uwagę, że ktoś może mieć większe pojęcie bądź być związanym/pracować w tej branży?
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości