|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
Cytat:
świetne ujęcie ![]() Ja od początku biorę zestaw witaminowy z Centrum z DHA (w Polsce to on się chyba nazywa Materna), bo wiem, że po prostu nie dostarczam wszystkich potrzebnych minerałów i witamin z jedzenia. Nie mam nawet z kim się skonsultować, bo w UK to opieka nad ciężarną jest minimalna - ale preparaty witaminowe są ogólnie zalecane. Czytam też książkę 'W oczekiwaniu na dziecko' i z niej też wywnioskowałam, że zapotrzebowanie witaminowe nie jestem w stanie przyswoić tylko i wyłącznie z jedzenia. Zależało mi też na dużej dawce jodu, bo w Anglii sól nie jest jodowana, a i mieszkamy daleko od morza. Centrum nie zawiera wit A tylko beta caroten, który jest bezpieczniejszy. Ogólnie jestem z tych preparatów zadowolona - dobrze się czuje - nie mam mdłości (ale to pewnie dzięki wit B6)
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Witamina B6 hamuje nudności i wymioty?
Czemu ja tego nie wiedziałam?
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"W czasie ciąży bardzo ważna jest dbałość o zapewnienie w konsumowanych posiłkach odpowiedniej ilości witamin i związków mineralnych. Dlatego wiele kobiet ma zalecone w tym czasie oprócz specjalnej diety, przyjmowanie środków witaminowych, które uzupełniają wszelkie braki w organizmie. A jak wykazały badania naukowe, szczególną rolę w zapobieganiu mdłościom spełnia witamina B6. Dlatego warto pomyśleć w czasie ciąży o wzbogaceniu diety w produkty zawierające tę witaminę. I tak dobrze jest częściej niż zwykle sięgać po ryby, awokado, banany, kasze, brokuły, zielony groszek, marchew, mleko lub mięso drobiowe."
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-04-22 o 08:38 |
|
|
|
|
#4504 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hey
Ja też już na nogach. Zresztą zawsze budzę się koło 7, bo mój pęcherz już nie wytrzymuje Na szczęście dziś jeszcze usnęłam i dopiero wcinam śniadanko - pyszną owsiankę z jabłuszkiemCytat:
Cytat:
![]() ![]() A powiem Ci jeszcze, że na początku ciąży (5-6tydz.) jak długo i szybko spacerowałam to ciągnął mnie brzuch. Co się później u gina okazało dzidziuś zagnieździł się za nisko w miednicy. Na szczęście jest już OK Cytat:
Cytat:
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupie sobie jakiś preparat witaminowy, bo teraz tak mało jem, że pewnie maluszek nie ma wszystkich witamin
![]() Jutro ide do ginekologa, mam nadzieje, że jeszcze mi tych witamin na drugi trymestr nie przepisze |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Siedzę sobie własnie na tarasie .. w tle widac góry .. słoneczko świeci .. jest pięknie .. Ale dzisiaj trzeba bedzie wracac do domku .. ja nie chce ! Kaaamila - twoje maleństwo ułożyło się tak samo jak moje do zdjęcia .. Mój gin probował ją rozruszać żeby pokazała profil ale nie wyszło .. A tak poza tym to pięknego masz dzidziola ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Co do witaminek to ja od początku biorę Falvit Mama . Wiem że nie zawsze odżywiam się tak jak powinnam stąd moja decyzja .. Tylko nie wiem czy odstawić już kwas foliowy .. zapomniałam dopytać gina ..
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-04-22 o 09:22 |
|
|
|
#4507 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Zaczął się wiercić, chrapać............ i przez niego nie spałam chyba do 4 nad ranem. ![]() W nocy byłam zła. Teraz już mi przeszło, bo w sumie i tak się wyspałam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mojego męża też dziś nie będzie, bo idzie na jakieś Dni Akwarystyczne. Czy coś...
Edytowane przez Poni Czas edycji: 2012-04-22 o 09:22 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strzelaj focha ile sie da ! .. niech ma za swoje gad jeden.![]()
|
|
#4509 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
2 dni mnie nie było i 10 stron do nadrobienia Coś tam pocytowałam, ale na pewno dużo mi ucięło.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i tylko tyle cytatów się zachowało. Wczoraj byłam u lekarza (wizyta bez usg). Założył mi kartę ciąży, wyniki wszystkie są ok, przytyłam tylko 1kg jak do tej pory. Jedynie tak jak myślałam - infekcja mi się przyplątała. Na 19.05 mam się zapisać na usg (to z badaniem przezierności karku, itp.), u mnie płaci się tyle, co za zwykłe usg Po wizycie mam 2 dylematy, pomóżcie mi je rozwiązać Po pierwsze-mamy możliwość pojechać na weekend majowy do Gdańska. Lekarz powiedział, że niebezpieczeństwo największe minęło i że mogę jechać (z przerwami oczywiście itp. bo to jakieś 500 km). Ale już sama nie wiem - jak mam jechać i się denerwować czy wszystko ok to chyba bez sensu Może lepiej wybrać się w lipcu? Nie wiem ![]() A drugi dylemat - jak wiecie chodzę na razie do lekarza prywatnie w moim rodzinnym mieście, bo jest bardzo dobrym specjalistą. Ale nie chcę tu rodzić. Rodzić będę tam gdzie obecnie mieszkam. I zapisałam się do lekarki, która pracuje w tym szpitalu, co chcę rodzić. W najbliższy czwartek pierwsza wizyta (miesiąc czekałam ). I nie wiem - czy przyznawać się, że prowadzę już ciążę u innego lekarza? Czy np. pokazywać tą kartę ciąży? Czy założyć sobie drugą u niej? Boję się też, że jak ten lekarz prywatny zobaczy, że chodzę gdzieś indziej, że nie będę u niego rodzić (nie mówiłam mu o tym, myśli chyba, że będę u niego rodzić), to będzie mnie jakoś inaczej traktował (niby nie powinien, ale pewności nie mam).Skomplikowane to wszystko wiem, ale pomóżcie ![]() I jeszcze z przyjemnych rzeczy - byłam wczoraj w końcu też u fryzjera, nie mam już odrostu I w mcdonald's na mcflurry
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-04-22 o 09:47 |
|||||||
|
|
|
#4510 |
|
Zadomowienie
|
Poni, Mystique
Strzelcie focha, na drugi raz popamietaja Poni, A ja sie dalej nie dowiedziałam jak to bylo u Ciebie z tyciem jak leżałaś ![]() Może masz te zawroty od długiego lezenia??? Kasia, Zazdroszczę spacerku, lodów mniej....bleee ![]() DeKajka, Widoku gór tez zadzdroszcze ![]() A ja dzisiaj miałam pierwsza rozmowę z Posejdonem przez porcelanowy interkom...to nie było mile
|
#4511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Takie fochy wale, że tż zmiękł. Ostro dziś będzie... nie dam sie tak łatwo, o nieeeeeee! Poni pokaż mu kto tu rządzi!! Pośle Wam grilla jak chcecie ![]() A na co macie ochote? Bo na taką pieczoną, wygrilowaną kiełbaske z musztardą ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Ale dziś już mnie od nich odrzuca
|
|||
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do fochow to może lepiej powiedziec Mu, że Ci sie to nie podoba i z Nim pogadac że jest Ci przykro... |
|
|
|
|
#4513 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, też myślałam, że zawroty mam od leżenia, ale zrobiłam kiedyś eksperyment i postanowiłam przez cały dzień w ogóle się nie kłaść. Niestety czułam się tak samo, a nawet gorzej. Ginekolog mi powiedział, że zawroty głowy na tym etapie są jak najbardziej normalne i nie ma na nie sposobu. Po prostu trzeba je jakoś przeżyć i tyle. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez Poni Czas edycji: 2012-04-22 o 10:25 |
|||
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też sie staram jesć zdrowo ale na staraniu sie konczy . czasem najdzie mnie ochota na owowce a czasem na fast-foody i nic nie poradze na to .. nie przeskocze tego .. ![]() Lecę do kościółka
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki mi gabrysia pozwolila dzis spac do nocka tez w miare my juz po koscile poszlilsmy pierwszy raz na 9 z nasza dziewczynka teraz gabrysia i tz spia a ja szukam czegos na all do ubrania bo masakra dzis nie mialam cooo na siebie zalozyc ciazowe za duze zwykle za ciasne iii mpj brzuszek tooo juz baaardzo widac
zawraz budze tz i idziemy na obiad do tesciowej a poniej na plac zabaw i lody z niunia |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie !!!
Wpadłam się przywitac i życzyc pięknego, słonecznego dnia !!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4517 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas jest pięknie i słonecznie. Tobie też życzę pięknej niedzieli.
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zawroty głowy w ciąży to częsty motyw na filmach ![]() Także chyba tez symptomatyczne
|
|
#4519 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedne wymiotują, inne mają zachcianki, a ja mam zawroty głowy. A piersi dalej Was bolą? Bo mnie strasznie. W nocy na brzuchu nie mogę spać. Szukam inspiracji na obiad niedzielny!! Sama nie wiem, na co mam ochotę. Mąż nie pomaga, bo jemu jak zwykle "wszystko jedno".
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj: rybka i surówka z kapusty Dziś: gulasz i kluski śląskie z mizerią Jutro: mielone, ziemniaki, buraki Pojutrze: łazanki Popojutrze: ryż i kurczak po kantońsku
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Nie jestem w stanie was nadrobić. Nie było mnie bo 2 tyg prawie w szpitalu leżałam, położyłam się w pon świąteczny i poczułam straszny ból brzucha, prawie zemdlałam, nie wiedziałam w jakiej pozycji mam sie położyć, jak usiadłam to poszło mnóstwo krwi i do szpitala. Na szczęscie udało im się zahamować poronienie. w szpitalu znowu dużo krwi poszło po usg. dzidzia na szczęście żyje, ale krwiak jest ogromny i bardzo zagraża ciąży. teraz leże plackiem w domu u rodziców bo ktoś musi sie małą zajmować. Czegoś takiego nie życze nikomu. łeżałam tam, martwiłam się o ciąże i o małą. a jak za nią teskniłam! ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- A jeszcze dodam, że dzidzia dorodna ma już 3cm. machała rączkami i nóżkami, taki mały wiercipiętek!
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz nadal masz tego krwiaka? Zmniejsza się?
|
|
#4523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak dobrze, że juz jesteś Odnośnie witam to czy w tych polecanych Wam przez lekarzy nie ma również kwasu foliowego? Ja biorę od pierwszej wizyty Femibion 1 z polecenia lekarza i te tabletki zawierają kwas, który nawet podobno lepiej się wchłania |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, współczuję dolegliwości, mam nadzieję, że już Cię coś takiego nie spotka. Odpoczywaj i miejmy nadzieję, że to pomoże
nie było mnie też 2 tygodnie, ale przeprowadziliśmy się i nie mam internetu. Nadrobiłam znowu trochę, ale nie dałam rady wszystkiego niestety. Byłam u gina, wszystko u mnie i dzidziusia ok. widziałam serduszko Następna wizyta 11maja. Już się nie mogę doczekać, najchętniej bym cały czas dzidziusia oglądała.a tak w ogóle, to mam nadzieję, że już niebawem będę miała u siebie internet i będę mogła być na bieżąco. Ale póki jeszcze remont trwa, to mogę na razie pomarzyć ![]() co do witamin, to ginka mi kazała kwas foliowy brać do maja, a potem dopiero witaminy
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Witam pogrillowo
![]() Zjadłam 3 kiełbaski!! I mnie nie zemdliło!! Pierwsze mieso chyba od 6 tygodni Ide odpoczywac, bo boli mnie dziś brzuch ![]() Miłego popołudnia
|
|
|
|
#4526 | |||||
|
Rozeznanie
|
hehe to będzie ode mnie młodsza/młodszy o równo
lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojej dobrze, że już po!a ja mam podły dzień idę się trochę pocieszyć dzieckiem, bo mnie zapomni...z resztą i tak gada tylko tatatatatata tatata tata...i z śmiechowych rzeczy opowiem Wam coś: z racji kolejnego dzidziusia, musiałam odstawić Julka od piersi(udało się bez problemu )kilka dni temu zrobiła mi się jakaś gula w piersi, pomyślałam pewnie zastój, co se będę masować i ściągać sama - dam Julkowi! a ten pińdziuś zamiast ssać to dziub za sutka i tak 5 razy wreszcie w ryk,że o co mi chodzi daję jeść i nie pozwalam gryźć dziecko mi zapomniało jak się ssie pierś
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
wieka, mnie też nikt nie rozpieszcza, aż mi czasem przykro, jakieś ostatnio mam takie dziwne nastroje
a co do synka, to widzę że oduczanie piersi poszło ekspresowo![]() Mysti, nadal mdłości Cię męczą, współczuję. Ja nie odczuwam kompletnie nic. Aż czasem mi dziwnie i łatwo zapomnieć że w ciąży jestem
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Jestem mamusią listopadową 2011. Mój synek Adaś urodził się w dość wyjątkowym dniu 11.11.2011 (idelanie w terminie!) Teraz gdy jest po drugiej stronie brzuszka sprawia mi wiele radości ale nie ukrywam że czasami brakuje mi kopniaczków które czułam już od czerwca Piszę, gdyż mam do odsprzedania ciuszki po swoim synku. Większość z nich jest w bardzo dobrym stanie. Na razie na aukcjach na allegro wystawiłam głównie 0-3, za jakiś czas będę wystawiała 3-6. Dla zainteresowanych mamuś podaję linka: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5260870 W razie zainteresowania jestem skłonna obniżyć troszkę ceny - nie mam gdzie przechowywać ciuszków a synek rośnie i wciąż kupuję nowe. ps. Poród to nie taka straszna sprawa więc się nie martwcie ps.2. Trzymam szczególnie kciuki za mamusie które urodzą 12.12.12
|
|
|
|
#4529 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Foch minął? ![]() Cytat:
![]() Właśnie wypiłam wielki kubek shake'a waniliowego i stwierdziłam, że tego mi było dziś trzeba. Wreszcie zaspokoiłam swój zachciankowy apetyt.
|
|
|
#4530 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale zazdroszczę takie maleństwa! ![]() Nasza bokserka ma ponad dwa lata i waży prawie 33 kg ![]() Cytat:
Ja biorę Prenatal classic. Cytat:
Dobrze, że skończyło się dobrze ![]() I mam nadzieję, że krwiak szybko się wchłonie! Mamy już prawie wszystkie zaproszenia rozdane Wczoraj załatwiliśmy fotografa. Dziś byliśmy u spowiedzi i na pierwszych nauczkach ![]() I w ogóle to przez cały weekend mam mdłości, a miałam nadzieję, że już odpuszczają I dziś mam dzień trolla, tylko leżałabym w łóżku i ryczała
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

świetne ujęcie 

Ja też już na nogach. Zresztą zawsze budzę się koło 7, bo mój pęcherz już nie wytrzymuje
(a nie cierpię tego). W czwartek rano jak się kąpałam przed wizytą, po prostu nie wytrzymałam i.... zrobiłam tam porządek.
Mam focha.
.. 

Coś tam pocytowałam, ale na pewno dużo mi ucięło.

A teraz nadal masz tego krwiaka? Zmniejsza się?