|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
No właśnie, cisza. Jak mam czas przy weekendzie, to tutaj pustki. Na tygodniu znów nie wyrobię z waszym tempem ![]() Ja jutro późnym wieczorem mam wizytę bez usg. Łudzę się, że mój gin pozwoli mi brać choć niektóre leki na alergię, bo jak nie, to skoczę z okna. Kupiłam sobie melisę na uspokojenie, ale też nie chce jej nadużywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() jutro jak wroce o 22 jak padne to nie wiem czy na ta 11 we wtorek do pracy wstane. mam jutro otwarcie od 8 do 16, potem od 17 do 21 kurs, i chyba sie wykoncze ![]() ![]() teraz wybaczcie ale ide spac ![]() ![]() buziole spokojnej nocy i 3mam kciuki za jutrzejsze wizyty, ja najprawdopodbniej zawitam chyba we wtorek dopiero ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
tak samo mowie. musialam przyzwyczaic sie ze heh... wg OM to ja jestem 15t3d... z USG 13t5d - dla mnie to duzy rozjazd. i znaczacy w rozwoju na wczesnym etapie Torresiatka... i dlatego mowie ze jestem w 13 tygodniu.
tak jak mam 33 lata a nie 34 ![]() ![]() ![]() poki co mam co 2 tyg. wczoraj liczylam usg. 6 juz mialam...
![]() |
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
Nie wiem gdzie dokładnie koleżanka mieszka ale bynajmniej w moim regionie się z tym nie spotkałam, nie wiem może gdzie indziej jest inaczej, nie wnikam
![]()
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
ale piszecie gaduły znów nie mogę nadrobić
![]() a ja wczoraj upiekłam pizze na kolacje ![]() wiecie co byłam dziś w szpitalu u siostry u 3 dniowej kruszynki ![]() ![]() ![]() no to spróbuję was nadrobić ![]()
![]() |
#4508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc jak ma się 15t3d to 15 tygodni jest ukończone, czyli dzieciaczek ma 15 tygodni życia (tak jak ja mam 34 lata ![]() ![]() Nie wiem, czy dobrze to wytłumaczyłam, taka drobna różnica pomiędzy ile tyg. jest skończone, a który trwa obecnie ![]() Przynajmniej ja to tak rozumiem i mój gin okazuje się też; ale każdy niech liczy, jak mu wygodnie, bo przecież w końcu i tak na jedno wyjdzie ![]() A tak btw zrobiłam zaaa☠☠☠iste kotlety z soczewicy na obiad ![]() ![]() Jeszcze na jutro mamy, z puree i surówką bomba! ![]() Idę zrobić sobie kąpiel w letniej wodzie, mam kakaowy płyn do kąpieli, więc muszę trochę posiedzieć ![]()
![]() |
![]() |
#4509 |
Wtajemniczenie
|
Jej myślałam, że naskrobiecie znowu pełno stron a tu zaskoczenie do nadrobienia tylko dwie
![]() U mnie week spokojnie. Cieszę się TŻ. ![]() Powiem Wam, że czuje ruchy coraz częściej ![]() ![]() ![]() ![]()
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... ![]() Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-09-16 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też. na osiedlu mam dentystę i czasem siłą rzeczy przechodzę obok. od razu robi mi się niedobrze. a jutro mam wizytę u dentysty.... Cytat:
Cytat:
mój mąż by powiedział, że to żaden dylemat i złapałby za telefon dzwonić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() _________________ byliśmy dziś na targu na małych zakupach, zaopatrzyłam się w cienkie, dłuższe sweterki, w sam raz na taką pogodę jaka za oknem i jakieś getry. powoli nie mam się już w co ubrać. większość moich sweterków to dość krótkie i na guziczki, więc wyłazi mi z nich brzuch i zaczynają się brzydko rozchodzić między guzikami. podobnie bluzki, wszystko krótkie, a ja zmarźluch jestem i nie wyobrażam sobie wystającego spod bluzki brzucha w jesieni. zęby dalej mnie bolą, jutro po południu dentysta.... wczorajszy panieński był krótki, ale się udał ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś wstałam o 4.30 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i jak wrażenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4512 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja bym chyba chciala zeby byl ktos ze mna a nie sama. dobranoc, odpoczywaj Cytat:
![]() ale fajnie maluszka widzialas ![]() Cytat:
![]() ![]() nadrobiłam możecie dalej pisać ![]()
![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam pocytowałam, ale niektóre cytaty mi wcięło
![]() ![]() my co prawda mamy obiecane trochę ciuszków, ale jakby to powiedzieć, rodzice tego maleństwa planują za jakiś czas kolejne, więc ciuszki byłyby do zwrotu, a my też prawdopodobnie będziemy planować drugie, więc i tak będziemy musieli pokupować, jak nie dla pierwszego, to dla drugiego maluszka. ale dziecko nie musi mieć markowych ciuchów, my dla siebie często kupujemy na targach, to dla dziecka tym bardziej będziemy tam kupować a nie w sklepach, w końcu tak szybko ze wszystkiego powyrasta. i tak się w ogóle zastanawiam czy po pierwszym dziecku nie przejdzie mi ochota na kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja po prostu mowie 9+4 ![]() ojejj wspolczuje... ja mialam pierwsze obejmowanie 4 tygodnie temu.. no i tak codziennie rano ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- ![]() ![]() tak więc miłej nocki ![]()
![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
tak, na giełdzie. cienkie sweterki i sweterko-sukienki, takie dłuższe niż tuniki po 30-40zł, przynajmniej te, które wpadły mi w oko. getry, różnego rodzaju leginsy z tych grubszych (nie rajstopowych) 15zł. ceny różne, zależnie od sprzedających, ale można kupić coś fajnego. wolę to niż allegro, bo przynajmniej zobaczę z bliska, pomacam. a ile fajnych dziecięcych ciuszków, ale tu już o ceny nie pytałam, tylko z ciekawości zerkałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4517 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już pomijając tematykę ciążową... chyba naturalnym jest dla wszystkich, że poniedziałek jest pierwszym dniem nowego tygodnia ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, trochę się nawymądrzałam ![]()
![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Ostatnio jak byłam u lekarza to był 8tyg i 6dni lekarz w karte ciazy wpisal mi 8 tyg...
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Mokka_83
Ona dziś urodziła a od 10 godziny było już u niej 5 odwiedzi po maks 3 osoby.. A ja nie mam zamiaru po porodzie oglądać każdego i żeby każdy wciaż mówił to samo "jak się czujesz, jak maleństwo, pokaż nam go" po to jest się w tym szpitalu te kilka dnia aby mama po porodzie nabrała sił.. I ja osobieście tż zaznaczyłam żeby mnie nie odwiedzali odrazu po porodzie i on to uszanował
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Ja już po weselu. Oj ,super fajnie było! Gdyby nie dojazd....(4 godz...)ale za to jechaliśmy autem z jeszcze jedną parą,i tak się razem naśmialiśmy jadąc, już na weselu i wracająć ,że maluszek został wytrzęsiony za wszystkie czasy..... ![]() Jejku a jakie wesele .....super pierwszy taniec(robii sobie żarty za pomocą mixów piosenek),super orkiestra-prowadzący miał takie pomysły -że cała sala "sikała" ze śmiechu,a zabawy o 24.00- "ryczeliśmy ze śmiechu.Jednym słowem-nic standartowego...naprawdę super ![]() ![]() ![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-16 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś u szefowej z zaświadczeniem. Ja tu z chęciami dalszej pracy, a ona do mnie, że kategorycznie nie. Mamy obecnie jedną dziewczynę w ciąży (ja jestem druga), która naprawdę nieźle w kulki leci. Ma L4, ale przekonała szefową, że potrzebuje kasy i by wpisała jej godziny. Teraz, dzień przed pracą, dzwoni, że nie może przyjść bo się źle czuje i na szybko musimy szukać kogoś na jej miejsce. No i szefowa się uprzedziła, co nie jest dla mnie zaskoczeniem. Udało mi się ją jednak przekonać, że przepracuję jeszcze październik, a potem pójdę na L4. Umowa kończy mi się w grudniu więc przedłuży mi ją do czasu porodu. Oczywiście musiała zapytać, czy uważam, że to odpowiednia pora na dziecko. Na co ja, że oczywiście: jestem zdrowa, młoda, oboje z mężem pracujemy i chociaż nie zarabiamy kroci, to sobie radzimy. Gdybym szukała powodów na nie, to chyba nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko.
Kupiłam ostatnio w Delimie skarpetki dziecięce, które na podeszwie mają napis "Kocham tatę" ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więć życzę jednak dobrej zabawy ![]() ....muszę odespać to wszystko , dobranoc.
![]() |
![]() |
#4525 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na szczęście nie mam z tym problemu, bo u mnie w karcie wpisują dokładnie tydzień i dzień, tak jak w chwili wizyty jest rzeczywiście, np 12t 1d ![]()
![]() |
![]() |
#4526 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doobry
![]() Trochę za wcześnie mi się wstało i znów buszuję ![]() nestelle podziwiam, za balowanie do 4 rano ![]() ![]() Zasnęłabym na krześle chyba ![]() A co do tygodni to jak kto liczy akurat nikomu nie zaszkodzi, więc niech każdy liczy po swojemu
![]() |
#4527 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
pani22ka
Ona ma 30stkę, 2 dzieci (jedno z poprzedniego związku) i jest zdecydowanie pracoholikiem. W ostatnich dniach ciąży pracowała po 12 godzin. Szkoda dzieci, bo mama ciagle w pracy, znerwicowana i przy komputerze cały czas. Pewnie sądziła, że każdy jest jak ona. ![]()
![]() |
![]() |
#4529 | |||
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() czarny flamaster co za pytanie szefowej ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-09-17 o 07:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie chciałabym uniknąć takiego chodzenia. Bo tylko będą pytać jak się czuję, a co ja im nowego powiem? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.