|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4412 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny a jak u Was jest z rzeczami dla maleństwa?? Bo moi bliscy to oszaleli bo w sumie to juz chyba mam "wszystko" ciuszków całą szafe, łóżeczko, pościel razy kilka, wanienki nawet 2, przewijak, jakies zabawki, smoczki nawet kilka pampersów i jeszcze dużo innych rzeczy xD dziś dzwonil mój tatus ze jego kolega ma wózek do sprzedania używany miesiąc jakiś taki wypasiony że wysle mi link do sklepu gdzie go kupywali żebym obejrzała i jak będzie mi się podobał to go kupi... W sumie 9tc moim zdaniem to o duuuużo za wcześnie na to wszytsko nie sądzicie ? Oni normalnie poszaleli hehe
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W/g mnie ma poprostu stracha i boi się im powiedzieć ![]() Cytat:
23.11.2010 ![]() 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine ![]() Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-09-15 o 12:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4414 | |
Wtajemniczenie
|
taaak?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4415 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję 2 trym.!!! ![]() Cytat:
![]() Ja bym korzystała ![]() Dziewczyny, mam mały problem, a raczej nad czymś się zastanawiam. Jak już pisałam, chodzę do mojego zaufanego i świetnego gina prywatnie. On pracuje w szpitalu i będę chciała, żeby zajął się moim porodem, więc będę pod jego opieką przez całą ciążę. Jednak jest jedno "ale" - comiesięczne badania krwi i moczu muszę robić gdzie indziej. A ja mam abonament w LuxMedzie, więc dlaczego by nie skorzystać? Planuję wybrać się więc do gina z LuxMedu i poprosić go o skierowanie na te badania, ale trochę mi tak głupio iść i powiedzieć "wie pan, mam już lekarza prowadzącego, ale potrzebuję skierowania na badania, bo tu mam abonament"... ![]() Jakoś będę musiała wybrnąć, bo robienie badań właśnie w LM jest chyba w moim przypadku uzasadnione i mi się należy, no nie? ![]()
![]() |
![]() |
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
hej
ale naskrobałyście gaduły mam jeszcze 3 strony do nadrobienia a ze dziś sobota to i sprzątanie i pranie i takie inne więc ja tylko tak z doskoku ![]() Cytat:
![]() ja myślałam o czymś takim na ten rok ale zobaczymy http://foodmag.pl/przepis/tort-dla-d...ekoladowy-jez/ a ja też bym chciała żeby to już był dziń po porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4417 | ||
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() Cytat:
![]() Wyobraź sobie że gdy moja siostra # wszyscy do niej wydzwaniali, współzzuli jeszcze przez pół roku nie dali jej o tym zapomnieć... Ja wiedząc co może się zdarzyć nie mówiłam o ciąży, a po # wiedziałam że podjełam najlepszą decyzje na świcie. Nie mogłam spojrzeć w oczy mojej mamie, tacie, bratu, ludziom którzy tak bardzo się cieszyli, marzyli o wnuku itd.. było to dla mnie trudne, na szczeście to była tylko rodzina. Oczywiście wspierali mnie, ale ich ból pogłębiał mój. Czasami było mi ciężko jak ktoś mnie traktował normlanie a ja tydzien wczesniej przezyłam taką tragedie... ale mimo to decyzja o milczeniu była dobra. Teraz już nie wierzę że mogło by mi się to przytrafić.. a mimo to czekam na ten 14tc jakbym miała wtedy dostać jakąś zbroje która na zawsze ochroni moje dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() Zielonej herbaty nie można pić bo zawiera "chyba" bo nie jestem pewna kofeine, albo cos co działa tak samo i bardzo podnosi ciśnienie ![]() ja też lubiłam ale niestety musiałam odłożyć i czerwoną i zieloną ![]() [QUOTE=LiwkaO;36542219]Ja powiedziałam jeszcze przed wizytą a po Becie ![]() ![]() Jeju też mam takich ludzi na FB... "mówie Ci jak mi cycki puchły, musiałam codziennie odciągać pokarm" "no mały jadł i się dławił bo tak mi się z cycków lało" - komentarze ![]() no i oczywiście szczegóły porodu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4418 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze a propos zielonej herbaty:
http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-a-ciaza Czyli wiadomo, wszystko z umiarem ![]()
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
raz powiedziałam, że jestem w ciązy, gin mnie nie wysłała na krew a chciałąbym zrobic i mi dała PAni doktor, drugi miałam krwotoki z nosa i poszłam do rodzinnego i też mi wypisała. Na szczęscie sama krew i mocz to wydatek w sumie ok. 20zł, ale jak dojdą hormony ....Osttanioa za 3 hormony tarczycy zapłaciłam 75zł;/ Więc skoro masz aonament to idz do lekarza i mów smiało, ze np. gin Ci nie wypisał skierowania, a chcesz zrobic badania lub tp. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4420 | |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe Mamy
![]() No u mnie dalej wie kilka osób, ale nie z powodu zapeszania, nie jestem przesądna, ale właśnie w razie czegoś wolę po prostu przeżywać to sama niż co chwile dyskutować o tym z obcymi ludźmi, bliscy to wiadomo co innego, Mama, przyjaciółki etc. Teściowie u mnie nie wiedzą, ale widzieliśmy ich ostatnio jak byłam w 5 tc a to dla mnie było za wcześnie i mają niebawem do nas wpaść to pewnie im powiemy, bo to raczej nie rozmowa na telefon ![]() Kupować nikt mi nic nie kupuje, większość rzeczy wolę sobie kupić sobie sama a i u nas wśród rodziny i znajomych tak się utarło, że jakieś konkretne zakupy to tak od 6 miesiąca się robi, wcześniej jakoś nie ma zwyczaju. Tak samo wtedy odbiorę też rzeczy od moich przyjaciółek po ich dzieciach i zobaczę czego mi potrzeba. A kofeinę można pić w ciąży. Do dwóch filiżanek kawy zamiennie z herbatą, więc jeżeli kofeina to jedyny powód odstawienia zielonej herbaty to w ilości jednej - dwóch filiżanek dziennie, o ile nie pije się kawy, coli etc można pić. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#4421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do badan ja dostałam skierowanie na badania ustalenie grupy krwi,Rh,morfologia mocz ale do tamtej przychodni mam półtorej godziny dojazd więc postanowiłam wybrać sie tu gdzie mam lekarza rodzinnego bo mam 5min do przychodni no i uslyszłam że muszę miec skierowanie od rodzinnego zeby mi zrobili badania, stałam w kolejce 2 godziny po czym usłyszałam że tylko morfologie i mocz moge tam zrobić bo nie mają refundowanych pozostalych 2 badań i musiała bym za nie 60zł zapłacić i wyniki po 2 dniach. Na następny dzien pojechałam do tajmej przychodni na 8 zrobili mi badania i wyniki do odbioru miałam o 11 ![]() Także ja na Twoim miejscu Tasia34 korzystałabym i poszłabym po skierowanie skoro Ci się należy ![]() ![]()
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4423 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale rozumiem Cię.. słyszałam.. cztery dziewczynki.. ![]() Cytat:
![]() rodziłam najpierw z Tż, masował mi plecki i było super.. ale, że rodziłam od 12 do 17.50 to koło 16 pojechał coś zjeść, bo do szpitala prosto z pracy ![]() moja mama czekała już na korytarzu i weszła za niego, może być tylko jedna osoba przy porodzie.. i tak szybko się później wszystko potoczyło, że nie mógł już wejść na salę bo miałam parte i po 30 min wszedł dopiero zobaczyć córcię już.. teraz też chcę z Tż.. na pewno rodzinny.. nie chcę na zbiorowej sali z tyloma kobietami.. ale tak też się może zdarzyć.. zobaczymy.. ![]() moja sąsiadka rodziła w styczniu i nie było mowy o rodzinnym, bo bali się zarażania, panowała chyba grypa czy coś.. no i klops.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękny.. ![]() pewnie sztuczny.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z krwią i moczem ok, mogę płacić, ale teraz mam zrobić te wszystkie badania na HIV, WR, CMV (?), Różyczkę i Toxo - jak patrzyłam na cennik to jest to kilkaset pln... ![]()
![]() |
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja rodzina i rodzina męża jest z tych... podchodzących do wielu spraw bardzo... spokojnie i racjonalnie. Nie zarzucają radami, sugestiami czy męczącymi chęciami pomocy.... to takie typy obserwatorów z boku, którzy w odpowiednim momencie potrafią wyciągnąć pomocną dłoń, ale na tyle ją wyciągają, że możesz wybrać jak mocno chcesz się jej chwycić. Wiem, że taki ból po stracie dotyka także naszych najbliższych... ale ja jestem pewna,że moją mamę bardzo bolałoby gdybym jej nic nie powiedziała. I to nie tak, że my z mamą jakieś psiapsiółki... mamy bardzo dobry kontakt, ale taki na zasadach mama-córka. Dziewczynki, które bolała głowa! Jak sobie radziłyście? Chyba sfiksuję dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- ja Ci dam sztuczny! ![]() Hihih jak mi padnie (tfu, tfu) to też zrobię fotkę i się przekonasz, że był najprawdziwszy z prawdziwych...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz w 16 tyg i też waga stoi w miejscu wiec nie martw sie tylko ciesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas wiedzą już wszyscy z rodziny. ![]() tak na szybko powiem że bylismy rano w aquaparku ![]() teraz robie obiad wiec nadrobiłam tylko jedną stronę . miłej soboty ![]() aha bylismy w 2 sklepach dla dzieci z wózkami ;p Liwka jaki tako ci pani polecała? mi pan polecał Captiva niby najnowszy. jumper ok tylko niby stary a ten jest juz ulepszony.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdrówka życzę ![]()
![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wziełam się własnie za pisanie podyplomówki, wypiłam 2 kubasy herbaty (czarnej właśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakieś typy z karocą dla maluszka? ja ciągle za tym xlanderem jestem - wczoraj o mało babeczki w markecie nie zapytałam jak się wózek sprawuje... następnym razem jak jakąś spotkam nie będę się już czaić tylko ją przyatakuję ![]() Ja stawiam na MAM TALENT dzisiaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dreczy dylemat: zamowic pizze czy nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W naszym trymestrze raczej nie ryzykowałabym z żadnymi apapami. A swoją drogą dziś coś jest takiego z tą pogodą w Krk, ja też nie czuję się najlepiej, senna i w ogóle jakaś znowu bez energii ![]()
![]() |
![]() |
#4436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To może idz do tego lekarza w przychodni i powiedz mu otwarcie że chodzisz prywatnie do lekarza ale nie będziesz wydawać tyle kasy na badania i żeby on dał Ci skierowanie? Albo tak jak juz ktoras dziewczyna wspominala chodź do obu naraz :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- zamówić ![]()
![]() |
![]() |
#4439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle teraz mi przyszło do głowy, że to chyba KAC. Mąż wrócił nad ranem zrobiony jak ta lala... położył się koło mnie i się zaczęło - chrapał, chuchał na mnie, więc wzięłam podusię pod pachę i zwinęłam się do drugiego pokoju... Ale pewnie całe mieszkanie było przesączone % i stąd ból głowy ![]() ![]() ![]() Jak się patrzy za okno to pogoda piękna - jesiennie się robi na Hucie przez te ilości kasztanowców przy drogach. A jak wyszłam na małe zakupy to mnie chłód prawie zmroził...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4440 |
Wtajemniczenie
|
popieram
![]() ![]() ![]() A propos pizzy... a raczej pizza hut - czy któraś z Was może jadła tamtejsze rollsy? Ja odkąd ich spróbowałam zaczęłam je ubóstwiać... i tak bym chciała się dowiedzieć z czego oni robią to ciasto i w ogóle wszystko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.