Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-15, 12:39   #4411
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

A ten drugi trymestr to już nie wiem od kiedy liczyć Mi wg OM wczoraj rozpoczął się 14 tydzień... Ale czy to oznacza, że to już 2 trymestr? Bo opinie różnie są
Mokka tak! II trymestr rozpoczęłaś!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:43   #4412
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
U nas wszyscy wiedzą, rodzice i rodzeństwo i dowiedzieli się hmm niespełna godzinę po tym jak poinformowałam tż No niewytrzymał tż musiał powiedzieć od razu leciał do rodziców, natomiast dalsza rodzina dowiedziała się w dzień mojej wizyty u ginekologa po czym 3 dni później były chrzciny w rodzinie tż to już wtedy wszyscy naprawdę się dowiedzieli. Nawet się na tych chrzcinach poryczałam bo ja podchodzę składać rodzicom dziecka życzenia gratulować chcę a tu zonk bo nie doszłam do słowa jak mnie obskoczyli i mi życzenia składali. Moja dalsza rodzina nie wie ale z nimi nie mam takiego kontaktu tak więc Ci co powinni to wiedzą. Przyjaciółka razem ze mną się dowiedziała
Moja mama dowiedziała się z pół godziny po zrobieniu testu póżniej moja przyjaciółą mój tż i brat po powrocie z pracy :P moj tata 3dni póżniej po 1 wizycie u gin :P moje takie najlepsze 2 kumpele też wiedzą, wczoraj babcia mojego tż a dziś mamy iść do jego rodziców ale to będzie okropne ja się tak strasznie z nimi nie lubie wie o tym jeszcze moja ciocia i babcia a reszta się dowie z czasem :P nie ukrywamy tego ale i nie chwalimy sie.

Dziewczyny a jak u Was jest z rzeczami dla maleństwa?? Bo moi bliscy to oszaleli bo w sumie to juz chyba mam "wszystko" ciuszków całą szafe, łóżeczko, pościel razy kilka, wanienki nawet 2, przewijak, jakies zabawki, smoczki nawet kilka pampersów i jeszcze dużo innych rzeczy xD dziś dzwonil mój tatus ze jego kolega ma wózek do sprzedania używany miesiąc jakiś taki wypasiony że wysle mi link do sklepu gdzie go kupywali żebym obejrzała i jak będzie mi się podobał to go kupi... W sumie 9tc moim zdaniem to o duuuużo za wcześnie na to wszytsko nie sądzicie ?
Oni normalnie poszaleli hehe
sercu na pół złamanym
i ramionach rozpaczliwie pustych
po imionach nie nadanych
i łzach w ukryciu wylanych
po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy
22Paula22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:55   #4413
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
witaj

no to faktycznie troszku dziwnie A rozmawialiście o tym? Może nie chce zapeszać?
Cóż jego ostatnią odpowiedzią było że chce im niespodziankę zrobić. Taaak pewnie taką po porodzie...
W/g mnie ma poprostu stracha i boi się im powiedzieć
Cytat:
Napisane przez 22Paula22
W sumie 9tc moim zdaniem to o duuuużo za wcześnie na to wszytsko nie sądzicie ?
U mnie moja rodzicielka też by szalała, gdybym jej nie przystopowała (; Ja tam najpierw chcę wiedzieć co będzie a potem kupować (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-09-15 o 12:57
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 12:59   #4414
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mokka tak! II trymestr rozpoczęłaś!
taaak? No to kamień z serca
Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Was jest z rzeczami dla maleństwa?? Bo moi bliscy to oszaleli bo w sumie to juz chyba mam "wszystko" ciuszków całą szafe, łóżeczko, pościel razy kilka, wanienki nawet 2, przewijak, jakies zabawki, smoczki nawet kilka pampersów i jeszcze dużo innych rzeczy xD dziś dzwonil mój tatus ze jego kolega ma wózek do sprzedania używany miesiąc jakiś taki wypasiony że wysle mi link do sklepu gdzie go kupywali żebym obejrzała i jak będzie mi się podobał to go kupi... W sumie 9tc moim zdaniem to o duuuużo za wcześnie na to wszytsko nie sądzicie ?
ojej... to chyba kaktycznie wszyscy oszaleli z radości na wieść o Waszym maleństwie Ja nei mam jeszcze nic i długo nie mam zamiaru nic kupować Może od stycznia zaczniemy cos gromadzić
Stary 2012-09-15, 13:04   #4415
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie... To co z tą zielona herbatą (do picia?) Bo ja wczoraj szukałam imbirowej i tylko zieloną z imbirem znalazlam I teraz nie wiem czy mogę ją pić...

A ten drugi trymestr to już nie wiem od kiedy liczyć Mi wg OM wczoraj rozpoczął się 14 tydzień... Ale czy to oznacza, że to już 2 trymestr? Bo opinie różnie są
Uważam, że zielona herbata nie jest absolutnie szkodliwa, jeśli chodzi o jej picie. Na pewno jest lepsza w ciąży niż zwykła, czarna, a przecież czarną też można popijać

Gratuluję 2 trym.!!!

Cytat:
No wcześnie, owszem, ale ciesz się
Ja bym korzystała

Dziewczyny, mam mały problem, a raczej nad czymś się zastanawiam.
Jak już pisałam, chodzę do mojego zaufanego i świetnego gina prywatnie. On pracuje w szpitalu i będę chciała, żeby zajął się moim porodem, więc będę pod jego opieką przez całą ciążę. Jednak jest jedno "ale" - comiesięczne badania krwi i moczu muszę robić gdzie indziej.
A ja mam abonament w LuxMedzie, więc dlaczego by nie skorzystać? Planuję wybrać się więc do gina z LuxMedu i poprosić go o skierowanie na te badania, ale trochę mi tak głupio iść i powiedzieć "wie pan, mam już lekarza prowadzącego, ale potrzebuję skierowania na badania, bo tu mam abonament"...
Jakoś będę musiała wybrnąć, bo robienie badań właśnie w LM jest chyba w moim przypadku uzasadnione i mi się należy, no nie?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 13:07   #4416
Malpka
Zakorzenienie

hej
ale naskrobałyście gaduły mam jeszcze 3 strony do nadrobienia a ze dziś sobota to i sprzątanie i pranie i takie inne więc ja tylko tak z doskoku

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
MNIAMNIUSZKA!!!

mój kolega z liceum ozdabia torty w jednej z cukierni, oto jego prace: http://www.cukierniapodarkadami.pl/torty/dladzieci

ale jesteście fajne też chcę mieć takiego maluszka! chyba się zahibernuję na te 6 m-cy!!!
.
ale cudne te torty
ja myślałam o czymś takim na ten rok ale zobaczymy
http://foodmag.pl/przepis/tort-dla-d...ekoladowy-jez/

a ja też bym chciała żeby to już był dziń po porodzie

Cytat:
Napisane przez no-angel Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków, jesteście nieocenione.
Z dzidziusiem wszystko w porządku, lekarz zrobił mi USG i stwierdził, że nie widzi żadnej przyczyny krwawienia związanego z ciążą. Wszystko jest jak w najlepszym porządku.
Prawdopodobnie było to więc krwawienie z szyjki. Mam się na wszelki wypadek oszczędzać, obserwować i gdyby coś się działo, dzwonić. A jak będzie ok, to za dwa tygodnie mam następną wizytę i zostanę dokładnie przejrzana.
Ale stres był ogromny i nie chciałabym już tego drugi raz przechodzić.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia ostatnie 5 stron, ale...
Dzisiaj byłam u mojej gin. Konsultowała tę sprawę szczepionki anty rh, której mi odmówiono z jakimś profesorem z Łodzi - powiedział, że to skandaliczne naruszenie zasad i powinnam składać na nich skargę do dyrektora szpitala. A ona dodała od siebie, że mam się modlić, żeby dziecku nic nie było. Znów mam do dupy nastrój.
bedzie dobrze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 13:08   #4417
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciekawska89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
pzyjmiecie mnie do siebie?
Witaj "brak" objawów u Ciebie jest normalny, a zmęczenie to porządny objaw więc się nie martw. Ja wogole nie mam apetetu gdybym mogła to przez caly dzień bym nie jadła

Cytat:
Wiem, że nie chcą dziewczyny zapeszać... ale z drugiej strony czy wyrzekanie się, albo udawanie, że nic się nie dzieje nie wydaje się Wam jeszcze bardziej... zapeszające, ale te złe rzeczy? Jak ktoś nie pyta - nie mówię, ale to taka przyjemność móc cieszyć się z najbliższymi osobami tym szczęściem!
Kochana, to nie o zapeszanie chodzi
Wyobraź sobie że gdy moja siostra # wszyscy do niej wydzwaniali, współzzuli jeszcze przez pół roku nie dali jej o tym zapomnieć...
Ja wiedząc co może się zdarzyć nie mówiłam o ciąży, a po # wiedziałam że podjełam najlepszą decyzje na świcie. Nie mogłam spojrzeć w oczy mojej mamie, tacie, bratu, ludziom którzy tak bardzo się cieszyli, marzyli o wnuku itd.. było to dla mnie trudne, na szczeście to była tylko rodzina. Oczywiście wspierali mnie, ale ich ból pogłębiał mój. Czasami było mi ciężko jak ktoś mnie traktował normlanie a ja tydzien wczesniej przezyłam taką tragedie... ale mimo to decyzja o milczeniu była dobra.
Teraz już nie wierzę że mogło by mi się to przytrafić.. a mimo to czekam na ten 14tc jakbym miała wtedy dostać jakąś zbroje która na zawsze ochroni moje dziecko takie głupie myślenie aniołkowej mamy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chociaż mi lekarz nie wyznaczył wcale terminu z USG tylko wg OM i tak wpisał w kartę ciąży.

zielonej herbaty nie można w ciąży?? ale w kosmetykach czy do picia też?? bardzo lubię zielona herbatę (pić)....
Ja też mam tylko z OM i wcale mnie to nie martwi. Tym bardziej że dziecko dorosło i jest dokładnie takie jak OM
Zielonej herbaty nie można pić bo zawiera "chyba" bo nie jestem pewna kofeine, albo cos co działa tak samo i bardzo podnosi ciśnienie
ja też lubiłam ale niestety musiałam odłożyć i czerwoną i zieloną

[QUOTE=LiwkaO;36542219]Ja powiedziałam jeszcze przed wizytą a po Becie nie mogłabym wytrzymać do końca I trymestru. Nie zakładałam, że coś złego się stanie. Oczywiście nie rozpowiadam na prawo i lewo i nie obwieszczam tysiąca zdjęć i informacji na portalach społecznościowych jak np. moja kuzynka! porażka.... cały świat wie kiedy miała mdłości, kiedy zwracała a kiedy jakieś zachcianki itd.
Jeju też mam takich ludzi na FB... "mówie Ci jak mi cycki puchły, musiałam codziennie odciągać pokarm" "no mały jadł i się dławił bo tak mi się z cycków lało" - komentarze fujj tak szczerze, a dla mężczyzn którzy to czytają to już wogole
no i oczywiście szczegóły porodu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 13:14   #4418
Tasia34
Wtajemniczenie

Jeszcze a propos zielonej herbaty:
http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-a-ciaza
Czyli wiadomo, wszystko z umiarem
Ania
Stary 2012-09-15, 13:17   #4419
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie panuje przekonanie, że w dzisiejszych czasach aby mieć pieniadze, to wszystko w ciągu 1 dnia da się kupić. Nie mówie, że nie rozglądamy się powolutku za wózkami itp., ale i my i rodzina poczekamy pewnie do grudnia-stycznia. To chyba taki syndrom po #

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Jakoś będę musiała wybrnąć, bo robienie badań właśnie w LM jest chyba w moim przypadku uzasadnione i mi się należy, no nie?
JA 2 razy byłam u rodzinnego
raz powiedziałam, że jestem w ciązy, gin mnie nie wysłała na krew a chciałąbym zrobic i mi dała PAni doktor, drugi miałam krwotoki z nosa i poszłam do rodzinnego i też mi wypisała. Na szczęscie sama krew i mocz to wydatek w sumie ok. 20zł, ale jak dojdą hormony ....Osttanioa za 3 hormony tarczycy zapłaciłam 75zł;/ Więc skoro masz aonament to idz do lekarza i mów smiało, ze np. gin Ci nie wypisał skierowania, a chcesz zrobic badania lub tp.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 13:19   #4420
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Witam nowe Mamy

No u mnie dalej wie kilka osób, ale nie z powodu zapeszania, nie jestem przesądna, ale właśnie w razie czegoś wolę po prostu przeżywać to sama niż co chwile dyskutować o tym z obcymi ludźmi, bliscy to wiadomo co innego, Mama, przyjaciółki etc. Teściowie u mnie nie wiedzą, ale widzieliśmy ich ostatnio jak byłam w 5 tc a to dla mnie było za wcześnie i mają niebawem do nas wpaść to pewnie im powiemy, bo to raczej nie rozmowa na telefon Mój mąż nie jest jakoś blisko ze swoimi rodzicami, stąd brak informacji dla nich.

Kupować nikt mi nic nie kupuje, większość rzeczy wolę sobie kupić sobie sama a i u nas wśród rodziny i znajomych tak się utarło, że jakieś konkretne zakupy to tak od 6 miesiąca się robi, wcześniej jakoś nie ma zwyczaju. Tak samo wtedy odbiorę też rzeczy od moich przyjaciółek po ich dzieciach i zobaczę czego mi potrzeba.

A kofeinę można pić w ciąży. Do dwóch filiżanek kawy zamiennie z herbatą, więc jeżeli kofeina to jedyny powód odstawienia zielonej herbaty to w ilości jednej - dwóch filiżanek dziennie, o ile nie pije się kawy, coli etc można pić.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Jeszcze a propos zielonej herbaty:
http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-a-ciaza
Czyli wiadomo, wszystko z umiarem
o no dokładnie 200 mg dziennie. kofeiny jest ok.
Stary 2012-09-15, 13:29   #4421
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, mam mały problem, a raczej nad czymś się zastanawiam.
Jak już pisałam, chodzę do mojego zaufanego i świetnego gina prywatnie. On pracuje w szpitalu i będę chciała, żeby zajął się moim porodem, więc będę pod jego opieką przez całą ciążę. Jednak jest jedno "ale" - comiesięczne badania krwi i moczu muszę robić gdzie indziej.
A ja mam abonament w LuxMedzie, więc dlaczego by nie skorzystać? Planuję wybrać się więc do gina z LuxMedu i poprosić go o skierowanie na te badania, ale trochę mi tak głupio iść i powiedzieć "wie pan, mam już lekarza prowadzącego, ale potrzebuję skierowania na badania, bo tu mam abonament"...
A nie możesz chodzić do dwóch i mieć dwie karty ciąży? i się nie przyznawać ani jednemu ani drugiemu? Dragusia też tak robi i z tego co kojarzę udaje się do tej pory, żeby nie wiedzieli o sobie
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 13:31   #4422
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
U mnie panuje przekonanie, że w dzisiejszych czasach aby mieć pieniadze, to wszystko w ciągu 1 dnia da się kupić. Nie mówie, że nie rozglądamy się powolutku za wózkami itp., ale i my i rodzina poczekamy pewnie do grudnia-stycznia. To chyba taki syndrom po #

JA 2 razy byłam u rodzinnego
raz powiedziałam, że jestem w ciązy, gin mnie nie wysłała na krew a chciałąbym zrobic i mi dała PAni doktor, drugi miałam krwotoki z nosa i poszłam do rodzinnego i też mi wypisała. Na szczęscie sama krew i mocz to wydatek w sumie ok. 20zł, ale jak dojdą hormony ....Osttanioa za 3 hormony tarczycy zapłaciłam 75zł;/ Więc skoro masz aonament to idz do lekarza i mów smiało, ze np. gin Ci nie wypisał skierowania, a chcesz zrobic badania lub tp.
Wiecie no w sumie to jestem wdzięczna im za te zakupy to robiią to po to żeby nam było lżej, bo niestety ja pracuje bez umowy a szefa mam takiego że jak tylko się dowie to mnie zwolni ale mogli by sie powstyrzmać bo to mi chwilowo tylko zagraca mieszkanie a jeszcze kilka miesiecy.

Co do badan ja dostałam skierowanie na badania ustalenie grupy krwi,Rh,morfologia mocz ale do tamtej przychodni mam półtorej godziny dojazd więc postanowiłam wybrać sie tu gdzie mam lekarza rodzinnego bo mam 5min do przychodni no i uslyszłam że muszę miec skierowanie od rodzinnego zeby mi zrobili badania, stałam w kolejce 2 godziny po czym usłyszałam że tylko morfologie i mocz moge tam zrobić bo nie mają refundowanych pozostalych 2 badań i musiała bym za nie 60zł zapłacić i wyniki po 2 dniach. Na następny dzien pojechałam do tajmej przychodni na 8 zrobili mi badania i wyniki do odbioru miałam o 11

Także ja na Twoim miejscu Tasia34 korzystałabym i poszłabym po skierowanie skoro Ci się należy I nie ma powodów żeby Ci było głupio
sercu na pół złamanym
po imionach nie nadanych
Stary 2012-09-15, 13:40   #4423
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Jestem tu nowa, jestem w 8tygodniu ciązy termin mam na 21.04 jestem dziś strasznie zawiedziona z niecierpliwością czekałam na 1 USG na ktorym byłam dziś i trafiłam na tak okropną lekarke, nie dość że nie dostałam zdjęć z USG to nawet monitoru nie obróciła w moją strone a kiedy ja oto poprosiłam usłyszłam że tam i tak niewiele widac a ona nie ma czasu bo ma jeszcze kilka pacjentek na badanie... Nawet nie powiedziała nic na temat tego co tam widzi dopiero w gabinecie u mojej ginekolog dowiedziałam się że dzidzia ma 8,5mm.
co za lekarka witaj

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A tak w ogole to Dobry Wieczor . Mam na imie Ania i spodziewam sie drugiego synka. Moj tp 13.03. Moge dolaczyc do Was?
witaj

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski, dojechaliśmy bezpiecznie
Tylko zryczałam się strasznie, bo tyle dni bez Julki to jeszcze nie miałam. Bardzo tęsknię za tą moją córeczką.
wiem co czujesz też w wakacje mi tż z Julką wyjechali do babci na 4 dni ale dasz rade
Stary 2012-09-15, 13:41   #4424
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie możesz chodzić do dwóch i mieć dwie karty ciąży? i się nie przyznawać ani jednemu ani drugiemu? Dragusia też tak robi i z tego co kojarzę udaje się do tej pory, żeby nie wiedzieli o sobie
Też o tym myślałam, ale jeśli ten mój prywatny zaleci jakieś badanie, którego tamten z LM nie zleci, to zostanę bez tego badania, a dla mnie jednak ten prywatno-szpitalny ważniejszy

Cytat:
Co do badan ja dostałam skierowanie na badania ustalenie grupy krwi,Rh,morfologia mocz ale do tamtej przychodni mam półtorej godziny dojazd więc postanowiłam wybrać sie tu gdzie mam lekarza rodzinnego bo mam 5min do przychodni no i uslyszłam że muszę miec skierowanie od rodzinnego zeby mi zrobili badania, stałam w kolejce 2 godziny po czym usłyszałam że tylko morfologie i mocz moge tam zrobić bo nie mają refundowanych pozostalych 2 badań i musiała bym za nie 60zł zapłacić i wyniki po 2 dniach. Na następny dzien pojechałam do tajmej przychodni na 8 zrobili mi badania i wyniki do odbioru miałam o 11

Także ja na Twoim miejscu Tasia34 korzystałabym i poszłabym po skierowanie skoro Ci się należy I nie ma powodów żeby Ci było głupio
No chyba jakoś tak zagadam, że kartę ciąży założył mi lekarz, który będzie odbierał poród, a tu chcę też być pod dodatkową opieką, czy coś w tym stylu...
Ania
Stary 2012-09-15, 13:48   #4425
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Też o tym myślałam, ale jeśli ten mój prywatny zaleci jakieś badanie, którego tamten z LM nie zleci, to zostanę bez tego badania, a dla mnie jednak ten prywatno-szpitalny ważniejszy

No chyba jakoś tak zagadam, że kartę ciąży założył mi lekarz, który będzie odbierał poród, a tu chcę też być pod dodatkową opieką, czy coś w tym stylu...
No albo spróbuj tak u mnie na takie zwykle badanie krwi i moczu może mnie wysyłać lekarz rodzinny a jeśli ide bez skierowania zrobić prywatnie to jest koszt 9zl za krew i 8zł za mocz :P może zapytaj ile u Ciebie bo w sumie to jest 17zł nie wielkie pieniądzę a jeśli masz kombinować i ma Ci być głupio to może warto zrobić sobie prywatnie i zapłacić zapytaj ile w Twojej przychodni by chcieli za te badania.
sercu na pół złamanym
po imionach nie nadanych

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 14:19   #4426
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
A tak w ogole to Dobry Wieczor . Mam na imie Ania i spodziewam sie drugiego synka. Moj tp 13.03. Moge dolaczyc do Was?
witaj..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski, dojechaliśmy bezpiecznie
Tylko zryczałam się strasznie, bo tyle dni bez Julki to jeszcze nie miałam. Bardzo tęsknię za tą moją córeczką.
szybko minie..
ale rozumiem Cię..

Cytat:

łoooooooooo w Gdańsku urodziły się czworaczki słyszałyście hehe
słyszałam.. cztery dziewczynki..

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Ja też myslałam o Krynicy.. ale mimo że mój dr, przeszedł na emeryture to zawsze może do mnie przyjechać i przede wszystkim zadzwoni żeby się mną jako tako zajęli..
Chociaz przy łyżeczkowaniu mimo że sam zawiózł mnie do szpitala i oddał w ręcę lekarza to nie bylo miło.. bo on jest z powołania a tamten nie więc takby troche przeciwko sobie...
Za to przyszła inna lekarka i była dla mnie jak miód-mojego dr przyjaciólka. Twoja gin robiła mi wtedy USG i wogole pare inny rzeczy i nie moge niz złego powiedzieć, mimo że miała bardzo zawziętą mine a ja wiadomo byłam zestresowana to wszystko robiła delikatnie i tak jak trzeba
rodziłaś sama czy z TŻ? Bo ja napewno z TŻ jak się uda...
Moja siostra przy drugim porodzie była sama bo jakaś infekcja była i szwagier nie mógł wejść.. ale mu było przykro..
Ty się nawet nie masz nad czym zastanawiać skoro Twoja lekarka jest tutaj
tak znam tą minę.. cały czas taka chodzi po szpitalu..
rodziłam najpierw z Tż, masował mi plecki i było super.. ale, że rodziłam od 12 do 17.50 to koło 16 pojechał coś zjeść, bo do szpitala prosto z pracy
moja mama czekała już na korytarzu i weszła za niego, może być tylko jedna osoba przy porodzie.. i tak szybko się później wszystko potoczyło, że nie mógł już wejść na salę bo miałam parte i po 30 min wszedł dopiero zobaczyć córcię już..

teraz też chcę z Tż.. na pewno rodzinny.. nie chcę na zbiorowej sali z tyloma kobietami.. ale tak też się może zdarzyć.. zobaczymy..

moja sąsiadka rodziła w styczniu i nie było mowy o rodzinnym, bo bali się zarażania, panowała chyba grypa czy coś.. no i klops..

Cytat:
Napisane przez no-angel Pokaż wiadomość
Nic się nie bój. Ja byłam w czwartek, robił mi w znieczuleniu i muszę przyznać, że fajne to było znieczulenie, bo zadziałało szybko, a trzymało krótko. Mam do leczenie jeszcze jeden ząbek i korzeń po ósemce do usunięcia. Potem jeszcze zdejmie mi kamień i finito. Dobrze, że teraz stosuje się specjalne znieczulenia, bo jakby ktoś miał mi na żywca robić zęby to chyba bym urodziła na fotelu.
ja też nie lubię chodzić do dentysty.. sam ten zapach mnie powala..

Cytat:
hej dziewczyny

przyjmiecie mnie do siebie?
według miesiączki jest 8t2d, według usg 7t4d, długość zarodka 10mm
panikara ze mnie z natury wiec ciągle sie czymś martwię,a to tym że nie przytyłam nawet grama, nie mam wzmożonego apetytu , mdłości bardzo sporadyczne. ale za to jestem ciągle zmęczona senna, no i najczęstsze sformułowanie ,które ostatnio pada z mich ust to " ale się wkurzyłam"
witaj..
Cytat:
Pędów i pąków ma co nie miara... dołączam zdjęcie...
piękny..
pewnie sztuczny..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 14:20   #4427
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
No albo spróbuj tak u mnie na takie zwykle badanie krwi i moczu może mnie wysyłać lekarz rodzinny a jeśli ide bez skierowania zrobić prywatnie to jest koszt 9zl za krew i 8zł za mocz :P może zapytaj ile u Ciebie bo w sumie to jest 17zł nie wielkie pieniądzę a jeśli masz kombinować i ma Ci być głupio to może warto zrobić sobie prywatnie i zapłacić zapytaj ile w Twojej przychodni by chcieli za te badania.

Z krwią i moczem ok, mogę płacić, ale teraz mam zrobić te wszystkie badania na HIV, WR, CMV (?), Różyczkę i Toxo - jak patrzyłam na cennik to jest to kilkaset pln...
Ania
Stary 2012-09-15, 14:25   #4428
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, to nie o zapeszanie chodzi
Wyobraź sobie że gdy moja siostra # wszyscy do niej wydzwaniali, współzzuli jeszcze przez pół roku nie dali jej o tym zapomnieć...
Ja wiedząc co może się zdarzyć nie mówiłam o ciąży, a po # wiedziałam że podjełam najlepszą decyzje na świcie. Nie mogłam spojrzeć w oczy mojej mamie, tacie, bratu, ludziom którzy tak bardzo się cieszyli, marzyli o wnuku itd.. było to dla mnie trudne, na szczeście to była tylko rodzina. Oczywiście wspierali mnie, ale ich ból pogłębiał mój. Czasami było mi ciężko jak ktoś mnie traktował normlanie a ja tydzien wczesniej przezyłam taką tragedie... ale mimo to decyzja o milczeniu była dobra.
Teraz już nie wierzę że mogło by mi się to przytrafić.. a mimo to czekam na ten 14tc jakbym miała wtedy dostać jakąś zbroje która na zawsze ochroni moje dziecko takie głupie myślenie aniołkowej mamy
Masz rację, nie umiem się postawić w takiej sytuacji bo nie przydarzyło mi się takie nieszczęście....
Moja rodzina i rodzina męża jest z tych... podchodzących do wielu spraw bardzo... spokojnie i racjonalnie. Nie zarzucają radami, sugestiami czy męczącymi chęciami pomocy.... to takie typy obserwatorów z boku, którzy w odpowiednim momencie potrafią wyciągnąć pomocną dłoń, ale na tyle ją wyciągają, że możesz wybrać jak mocno chcesz się jej chwycić.
Wiem, że taki ból po stracie dotyka także naszych najbliższych... ale ja jestem pewna,że moją mamę bardzo bolałoby gdybym jej nic nie powiedziała. I to nie tak, że my z mamą jakieś psiapsiółki... mamy bardzo dobry kontakt, ale taki na zasadach mama-córka.

Dziewczynki, które bolała głowa! Jak sobie radziłyście? Chyba sfiksuję dzisiaj

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
piękny..
pewnie sztuczny..
ja Ci dam sztuczny!
Hihih jak mi padnie (tfu, tfu) to też zrobię fotkę i się przekonasz, że był najprawdziwszy z prawdziwych...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 14:41   #4429
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
panikara ze mnie z natury wiec ciągle sie czymś martwię,a to tym że nie przytyłam nawet grama, nie mam wzmożonego apetytu , mdłości bardzo sporadyczne. ale za to jestem ciągle zmęczona senna, no i najczęstsze sformułowanie ,które ostatnio pada z mich ust to " ale się wkurzyłam"
witamy i gratulujemy
ja juz w 16 tyg i też waga stoi w miejscu wiec nie martw sie tylko ciesz

Cytat:
Ah! i wykonałam dzisiaj pierwsze 2 zdjęcia do fotodokumentacji ciąży
ja tez już mam

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
zielonej herbaty nie można w ciąży?? ale w kosmetykach czy do picia też?? bardzo lubię zielona herbatę (pić)...
ja czytalam że można wszystkie oprócz czarnej ale max 3-4 filiżanki.

Cytat:
od 14 tyg 2 trymestr

u nas wiedzą już wszyscy z rodziny.

tak na szybko powiem że bylismy rano w aquaparku było fajnie malo ludzi.
teraz robie obiad wiec nadrobiłam tylko jedną stronę .
miłej soboty
aha bylismy w 2 sklepach dla dzieci z wózkami ;p

Liwka jaki tako ci pani polecała? mi pan polecał Captiva niby najnowszy.
jumper ok tylko niby stary a ten jest juz ulepszony.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 15:07   #4430
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale z powodu moich objawów nie mam siły na nic dosłownie do wszystkiego się zmuszam. jedzenie, ruch, jakiekolwiek sprzątanie, w pracy to tylko patrzę by jak najszybciej wszystko zrobić i uciekać do domku bo mam taką możliwość.

Między czasie byłam u ginekologa i mam termin na 24 kwietnia 2013 roku strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać. Na wizycie okazało się wszystko ok być z maluszkiem, dostałam 2 zdjęcia i wyszło że maluszek ma 6 tygodni i 5 dni jutro będzie miał równe 8 tygodni, ciekawa jestem jak wyjdzie na kolejnym usg czy coś się nie poprzesuwa, ogólnie w ciąży jestem w 8 tygodniu i 5 dniu. Powiem wam że gubię się z tymi tygodniami.

Cytat:

Dziewczyny a rozpowiedziałyście już tą nowine?
Bo u mnie tylko najblizsza rodzina wie a reszta dowie się hurtem za 1,5 tyg czyli jak bede w 14tc, ale boje się ze dzis juz wszyscy jak przyjdą będą wiedzieć bo brzuch mi rośnie no i nie pije ani nic
zastanawiam się czy czekanie do równego 14 tc na siłe wogole ma sens
u nas wiedzą rodzice teście i część mojej rodziny bo wyszło na weselu u mojej siostry za tydzień mamy wesele w rodzinie tż-ta więc pewnie i jego rodzina sie dowie mimo ze to juz skończony 15 tydzień to i tak żyję w strachu ale wierzmy że będzie dobrze

Cytat:
hej dziewczyny

witaj

Cytat:
Może się wstydzi powiedzieć rodzicom Jak mówiliśmy moim teściom to mi głupio było - bo już miałam wizję jak to oni sobie wizualizują jak do tego doszło....

Cytat:
. No i lekarze wiedzą, do których chodzę

Siedzę zasmarkana w łóżku, ale mam laptopa, książki i tv, więc na pewno nie będę się nudzić
niemożliwe

zdrówka życzę
Stary 2012-09-15, 15:07   #4431
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
witamy i gratulujemy

ja tez już mam

ja czytalam że można wszystkie oprócz czarnej ale max 3-4 filiżanki.

od 14 tyg 2 trymestr

u nas wiedzą już wszyscy z rodziny.

tak na szybko powiem że bylismy rano w aquaparku było fajnie malo ludzi.
teraz robie obiad wiec nadrobiłam tylko jedną stronę .
miłej soboty

Liwka jaki tako ci pani polecała? mi pan polecał Captiva niby najnowszy.
jumper ok tylko niby stary a ten jest juz ulepszony.
I szalałaś tam w tym aquaparku na ślizgawkach, czy spokojnie? Mi we wtorek lekarka kazała przypomnieć o basenie i jak bedzie ok- bede mogła chodzic. Ale mamy wejsciówki za free do spa w Nałęczowie- bicze wodne, prądy morskie, jacuzzi itp i tak sobie myslę, czy to tylko zwykły basen czy takie delikatne masaże tez można...
Ja wziełam się własnie za pisanie podyplomówki, wypiłam 2 kubasy herbaty (czarnej właśnie), zjadłam paczkę żelków,sezamki, wafelka i napisałam pół strony;p Za stara juz chyba jestem na te studia;p Moze teraz na l4 trochę nadrobię, bo trzeba się szybko bronić!! Ale jak mi się nie chce....Na razie nurtują mnie inne problemy typu: Oglądac dziś Mam Talent czy Bitwę na głosy?;p O tych poważniejszych pomyśle kiedy indziej.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 15:22   #4432
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

ciesz się ze ma ci kto kupować rzeczy dla maluszka ja mam dużo rzeczy po Julci więc dużo mi nie trzeba

Cytat:
Na razie nurtują mnie inne problemy typu: Oglądac dziś Mam Talent czy Bitwę na głosy?;p O tych poważniejszych pomyśle kiedy indziej.
ja bede oglądac bitwe na głosy
Stary 2012-09-15, 15:42   #4433
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
moja waga też stoi w miejscu - bateria się wyczerpała... ale tak obiektywnie patrząc na siebie będzie w górę troszkę - jem tyle samo, choć zdrowiej, ale bardzo mało (wręcz w ogóle) się ruszałam

jakieś typy z karocą dla maluszka?
ja ciągle za tym xlanderem jestem - wczoraj o mało babeczki w markecie nie zapytałam jak się wózek sprawuje... następnym razem jak jakąś spotkam nie będę się już czaić tylko ją przyatakuję

Ja stawiam na MAM TALENT dzisiaj

Terry Pratchett
Stary 2012-09-15, 15:42   #4434
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie nurtują mnie inne problemy typu: Oglądac dziś Mam Talent czy Bitwę na głosy?
hehe
mnie dreczy dylemat: zamowic pizze czy nie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-15, 15:42   #4435
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczynki, które bolała głowa! Jak sobie radziłyście? Chyba sfiksuję dzisiaj
Jak od ciśnienia to kawka, jak nie to przeczekanie / sen.
W naszym trymestrze raczej nie ryzykowałabym z żadnymi apapami.

A swoją drogą dziś coś jest takiego z tą pogodą w Krk, ja też nie czuję się najlepiej, senna i w ogóle jakaś znowu bez energii
Stary 2012-09-15, 15:43   #4436
22Paula22
Raczkowanie

Cytat:
Z krwią i moczem ok, mogę płacić, ale teraz mam zrobić te wszystkie badania na HIV, WR, CMV (?), Różyczkę i Toxo - jak patrzyłam na cennik to jest to kilkaset pln...

To może idz do tego lekarza w przychodni i powiedz mu otwarcie że chodzisz prywatnie do lekarza ale nie będziesz wydawać tyle kasy na badania i żeby on dał Ci skierowanie? Albo tak jak juz ktoras dziewczyna wspominala chodź do obu naraz :P
sercu na pół złamanym
po imionach nie nadanych
Stary 2012-09-15, 15:44   #4437
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja bede oglądac bitwe na głosy
a ja Mam talent

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-15, 15:45   #4438
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
moja waga też stoi w miejscu - bateria się wyczerpała... ale tak obiektywnie patrząc na siebie będzie w górę troszkę - jem tyle samo, choć zdrowiej, ale bardzo mało (wręcz w ogóle) się ruszałam

)
ja na bank przytyłam i to myślę że z 4 kilo, aczkolwiek wysoka jestem więc nie widać aż tak zakaz jakiegokolwiek sportu, leżenie przez prawie 3 tygodnie i nakaz polegiwania w każdej wolnej chwili.... i wilczy apetyt do 15 bo jak nie to mega mdłości... ale szczerze mówiąc mam to gdzieś, ważne żeby dziecko było zdrowe, a zrzucę po urodzeniu jak wrócę do uprawiania sportu.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe

zamówić
Stary 2012-09-15, 15:50   #4439
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Jak od ciśnienia to kawka, jak nie to przeczekanie / sen.
W naszym trymestrze raczej nie ryzykowałabym z żadnymi apapami.

A swoją drogą dziś coś jest takiego z tą pogodą w Krk, ja też nie czuję się najlepiej, senna i w ogóle jakaś znowu bez energii
Kawkę strzeliłam - nie pomogła Za tabletki nawet się nie biorę... mam nadzieję, że to jednodniówka...
W ogóle teraz mi przyszło do głowy, że to chyba KAC. Mąż wrócił nad ranem zrobiony jak ta lala... położył się koło mnie i się zaczęło - chrapał, chuchał na mnie, więc wzięłam podusię pod pachę i zwinęłam się do drugiego pokoju... Ale pewnie całe mieszkanie było przesączone % i stąd ból głowy

Jak się patrzy za okno to pogoda piękna - jesiennie się robi na Hucie przez te ilości kasztanowców przy drogach. A jak wyszłam na małe zakupy to mnie chłód prawie zmroził...

Terry Pratchett
Stary 2012-09-15, 15:53   #4440
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

zamówić
popieram Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko

A propos pizzy... a raczej pizza hut - czy któraś z Was może jadła tamtejsze rollsy? Ja odkąd ich spróbowałam zaczęłam je ubóstwiać... i tak bym chciała się dowiedzieć z czego oni robią to ciasto i w ogóle wszystko Narazie tylko chyba udało mi się odkryć skład tego sosu gorczycowego, który do nich podają

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości