|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy
Cytat:
![]() Bo z tego co wiem to DJ czy zespół nawet ustala jaka będzie muzyka z młodymi, i taką tylko gra, to co mają do tego goście?
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
moon, u nas nie było dja. muzyka z płyt.
wiem pewnie uznacie, ze denne wesele. |
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bez dj to źle? wstyd i hańba:P pewnie lepiej się bawiliście niż z djem. Moja koleżanka była na weselu z dj i się gość ochlał i puszczał same disco polo, poleczki. więc wyszło mocno średnio.... bosz jakie nudy! ciemno, zimno i do dupy. chyba zmiażdżymy jakiś film i coś pasuje zjeść i się ubrać bo jeszcze w piżamie ale z drugiej strony za chwilę trzeba iść spać!a tym czasem kawunia
|
|
#4505 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie
![]() Ja u siebie widzę coś a'la rodzinna 18-stka, jaką miałam ![]() Przyjęcie w jakimś zajeździe/restauracji w ładnym otoczeniu... w postaci obiadu/lodów/ciast/alkoholu/kolacji itd., muzyka w tle, tańców cóż... no my nie tańczymy, więc nie wiem, czy by były ![]() Jakaś sesja, spacer itd. Towarzystwo to rodzina + najbliżsi znajomi. Dla większości nuda, ale zakładam, że skoro najbliżsi, to może nie komentowaliby ciesząc się naszym dniem. Nie wiem, teraz na bieżąco wymyśliłam, z Tż o tym nie rozmawiałam, my nic nie planujemy jeszcze
|
|
|
|
#4506 |
|
Konto usunięte
|
Chcesz się za mnie pouczyć prawa pracy?
to nie narzekaj
|
|
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
A ja to bym w ogóle wesela nie chciała
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4508 |
|
Konto usunięte
|
U nas padał deszcz od rana, a teraz z godzinę już sypie śnieg
To fatalnie, bo będzie śnieg i lód pod spodem ![]() I jest sennie tak. TV, herbatka, obiad mam... Tylko pranie robię... ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Ślub w kościele i siup do samolotu, w podróż poślubną |
|
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jeśli dojdzie do jakiegoś przyjęcia wesela to będzie jak my będziemy chcieli i będziemy płacić sami za wszystko. reszta w formie prezentu, no chyba że będą bardzo nalegać ale na naszych warunkach.Cytat:
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Konto usunięte
|
No dlatego zapytałam, bo w sumie domyślam się, że to mógł być skrót myślowy i że ona jest świadoma, że tak może być, ale z drugiej strony znam niestety przypadki żądania od rodziców sponsoringu, stąd pytanie.
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja podejrzewam że u mnie na weselu byłyby pretensje że nie zapraszam jakiejś tam sąsiadki zza płotu, że nie biorę ślubu w mojej parafii albo że nie chcę typowej sukni ślubnej z gorsetem. No nikomu nie dogodzę, niestety
Aż się boję tego wszystkiego jak sobie tak o tym myślę |
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
u nas było niecałe 40 osob a i tak znalazł się ktos komentujący że pani fotograf robi za mało zdjęć ( no rzeczywiście, to źle o niej świadczy ze nie lata jak potłuczona i nie pstryka ciągle....) i wujek komentujący że jak to młodzi nie siedzą obok rodziców....
ale i tak najlepsza była jedna ciotka tża co się obraziła że psa nie może do hotelu przywieźć. przez całą polskę sie tłuc z psem bo ona ma taką fanaberię. a za zniszczenia my byśmy płacili, co? ;p więc nawet zapraszając naprawdę najbliższych nei ma się pewności co sie wydarzy ;p a z tą muzyka to mówię, przegięcie. najgorsze że wtedy było tak że ci tańczacy do naszej muzyki nagle zaczęli sobie tańce odpuszczac, a wstali inni....najwyraźniej fani disco polo ;/ |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4515 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Matoły jesteśmy, bo wybraliśmy się do Ikea.... Dziś
Pod sklepem się ogarnęliśmy, że dziś święto---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Mieliśmy określoną sumę uzbieraną przez nas. Moi rodzice dali 10.000 zł, Rodzice tż więcej ok 15.000 zł. Ilość gości mniej więcej była po równo. U mnie jest mała rodzina, a wieli znajomych, a u tż więcej rodziny i mniej znajomych. Oczywiście, jeśli np. z jednej strony jest 15 osób a z drugiej 150 osób to zrozumiałe, czemu np rodzice mniejszej rodziny mają dać tyle, co większej. Generalnie ja od nikogo nic nie wymagałam. Dali tyle ile mieli. Mogliby nic nie dawać i byśmy dali radę, a tak nam zostało trochę więcej kasy. WAŻNE - aby rodzice nie płacili za wszystko, bo potem to się wiążę z "płacę i wymagam" i zaczyna się wojna! ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
kolega poprosił aby każdy powiedział co lubi, on to pozgrywał na kilka płyt i po prostu świadek puszczał. to było jedno z moich najlepszych wesel! nie licząc mojego ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- miała taki plan, ale wtedy po co wesele jednak jakoś bym chciała gościom podziękować. więc można się spakować dwa dni po weselu![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- weź, mój ojciec, pseudo amator fotografii zjechał mojego fotografa. jeden z lepszych w stolicy a ten go podsumował, że nie umie tego, nie umie tego, to źle, tamto źle. nienawidzę go, więc mnie to ☠☠☠** ale niepotrzebne są takie słowa w dniu ślubu |
|||||||||
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam,że zapytają czy i ile może dołożyć, a resztę opłacą oni plus my też mimo wszystko przez te 1,5 roku coś odłożymy ![]() Czas pokaże jak to będzie. Rodziców mam kochanych i na pewno nie będą się wpierzać kogo mamy zaprosić itp.Jestem tego pewna To samo z jakimś wypominaniem itp.teacherka - wesele bez DJa tez może być udane nie trzeba wydawać milionów żeby się dorbze bawić
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2013-01-06 o 21:11 |
|
|
|
|
#4517 |
|
Konto usunięte
|
Behind, skoro tak, to nie masz się co martwić
Sytuacja u Ciebie opisana jest jak najbardziej w porządku, że dorzucą się do organizacji wesela Słuchajcie, ma któraś z Was może włoski przetłuszczające się? Znacie naprawdę sprawdzony szampon do włosów, który ładnie oczyszcza włosy i skórę głowy, ale nie robi matowego siana na głowie? Bo np. Ziaji szampon jest dla mnie za mocny i wysusza aż włosy, robią się matowe i szorstkie... Teraz miałam Loreala Kerastase i jak za tyle kasy, uważam, że się nie opłaca... Względnie ok był zestaw Syoss - szampon + odżywka ![]() Ale kusi mnie firma Matrix. I nie wiem, co zamówić... Wiem, że polecałyście do kręconych z tej firmy, no ale ja nie mam takich ;] Z ciekawości pytam, bo zastanawiam się nad czymś nowym, jak nic sensownego nie wymyślę, to chyba kupię znów Syoss... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Hmmm, poczytałam trochę w necie i stwierdziłam, że nigdy nie stosowałam typowo ziołowych szamponów ![]() Ostatnio zaszalałam z ceną, teraz będzie taniocha ziołowa... Poszukam szampon Pollena z czarną rzepą
|
|
|
|
#4518 |
|
Konto usunięte
|
Uważaj żeby cię ziołowce nie wysuszyły.
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Sun, ja mam przetłuszczające się. niestety myję codziennie. i to się nie zmienia niezależnie od stosowanego szamponu, ale! ostatnio zaczęłam używać tych naturalnych tzn. familijnego z czarnej rzepy i różnych z Alterry. i powiem Ci że dzięki nim mam włosy fajniejsze, nie przetłuszczają się po 20 h tylko jakichś 24
no i stały się błyszczące i w ogóle fajniejsze. ale mnie dzis teściowa zaskoczyła. dostałam kasę na urodziny. i kwiaty i czekoladki!!! szok... ona naprawdę zaczęła mnie zupełnie inaczej traktowac po ślubie... |
|
|
|
#4520 |
|
Konto usunięte
|
A próbowałaś?
Bo ja właśnie też się tego boję, ale z drugiej strony, jeśli użyję jakichś odżywiających/nawilżających szamponów/odżywek, to włosy mam średnio świeże zaraz po umyciu ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Teacherka, no właśnie podobne opinie czytałam o ziołowych, co Twoja ![]() Chyba właśnie spróbuję, jak będzie bardzo źle, to nie będzie mi tak szkoda odstawić tańszej propozycji i kupić inną, jak oddać komuś drogi szampon i musieć znów czegoś szukać. ![]() No, no To miło ze strony teściowej |
|
|
|
#4521 |
|
Konto usunięte
|
Sun, ja używam tylko ziołowców typu Barwa/Pollena i mnie akurat nie wysuszają, ale wiem, że mogą.
|
|
|
|
#4522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem jak z innymi z tej serii.Dla mnie Syoss to beznadzieja Włosy miałam tłuste już następnego dnia.---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|
#4523 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
są lekkie, milutkie, lekko się unoszą mniej się przetłuszczają, ale mam teraz jeszcze resztki trwałej, więc to też jest inaczej,---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja polecam szampony i odzywki Alterra ![]() Co do wesela, u nas było tak, że rodzice dali nam po 10 tys. Mieliśmy duże wesele, więc rodzice płacili za catering + wódka dla swoich gości Mieliśmy problem jedynie z teściem, bo za dużo się mądrzył na początku, ale ja nie jestem z tych, którzy siedzą cicho jak im coś nie pasuje, więc teść sie trochę ode mnie nasłuchał, ale najważniejsze, że przestał się wpychać w nie swoje sprawy. ![]() A tak to było bardzo dobrze, nikt nam nie narzucał i tym bardziej nikt nam nie wypomniał, że dał nam na to kasę, bo w sumie płacili za gości, których chcieli mieć na weselu A, że wyszła z tego najbliższa rodzina, to nie mieli czego wypominać |
|
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie cierpię Syossa, chociaż myślę, że może ta nowa formuła bez silikonów jest lepsza? próbowała któraś?
|
|
|
|
#4526 |
|
Konto usunięte
|
Bluesky, ja po jedwabie to mam włosy jakbym ich nie myła
![]() A nakładała mi koleżanka, która się na tym zna i mówiła, że nakłada mi odrobinę, żebym spróbowała, będzie ekstra ![]() Nouvelle, ja tylko o tym syossie mówię. O takim: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...niszczone.html Ale dość drogi, jeśli nie ma promocji za coś, co po prostu mi nie szkodzi
|
|
|
|
#4528 |
|
Konto usunięte
|
Ja już podgotowałam sobie w przyprawach fasolkę i usmażyłam kiełbaskę na fasolkę po bretońsku... Chyba będzie na obiad, bo totalnie mi auto zamarzło, sama nie oddrapię tego i nie pojadę na zakupy, a przez to wczorajsze wolne, pustki w lodówce
|
|
|
|
#4529 |
|
Konto usunięte
|
Jedwab z silikonami jest dobry na końcówki.
A jeżeli chodzi o szampony to wszystkie drogeryjno-markowe mają ceny z kosmosu, a zazwyczaj są napakowane chemią. |
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
Bluesky, ale ja chętnie słucham właśnie czyichś rad i spostrzeżeń
Po prostu mi akurat jedwab nie służy ![]() No to miłego dnia, żeby pracka szybko zleciała |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

tamten rok dał mi w kość. nie bylo mnie w domu 9/11 - 21. więc obiad o 21-22........ głupia byłam ale z drugiej strony ile można na samych kanapkach wyżyć ;/ cały tydzien bez ciepłych posiłków?;/ no to się załatwiłam. Mąż oczywiście je więcej.

ale z drugiej strony za chwilę trzeba iść spać!
to nie narzekaj

ale na naszych warunkach.

Pod sklepem się ogarnęliśmy, że dziś święto