Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-06, 13:51   #4501
MoonLai
Zakorzenienie

Dot.: Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
u mnie leje. ciagle pracujemy. ;/ a potem jeszcze do teściów i do kościola...

my z tzem mieliśmy skromne przyjęcie i tylko niewielki wkład gotówki był od rodziców, bardziej na zasadzie takiej że kiedyś tzowi załozyli lokatę i ona w końcu na to poszła. Ale zdecydowana większośc kosztów to nasz wklad. wszystko robilismy po swojemu.
wtrącili się tylko goście grając swoją muzykę o co do teraz mam do nich trochę żal, bo naprawdę chciałam się obyć bez disco polo ;/

sun, oczywiście wiem. to nie jest moja pierwsza dieta w zyciu... zawsze miałam za dużo ciała, ale teraz to już przesada. tamten rok dał mi w kość. nie bylo mnie w domu 9/11 - 21. więc obiad o 21-22........ głupia byłam ale z drugiej strony ile można na samych kanapkach wyżyć ;/ cały tydzien bez ciepłych posiłków?;/ no to się załatwiłam. Mąż oczywiście je więcej.
Teacherko ale jak to, goście grali swoją muzykę?
Bo z tego co wiem to DJ czy zespół nawet ustala jaka będzie muzyka z młodymi, i taką tylko gra, to co mają do tego goście?
MoonLai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:22   #4502
teacherka
Zakorzenienie

moon, u nas nie było dja. muzyka z płyt.

wiem pewnie uznacie, ze denne wesele.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:24   #4503
MoonLai
Zakorzenienie

Cytat:

Nie o to chodzi tylko dziwię się że goście hmm jakby to powiedzieć.. byli na tyle śmiali, że sami muzykę zmieniali..
Stary 2013-01-06, 14:29   #4504
whenee
Zakorzenienie

Cytat:

no ale ja bym się najpierw zapytała czy mogę:P co o tym sądzi. a nie samowolka

a bez dj to źle? wstyd i hańba:P pewnie lepiej się bawiliście niż z djem.

Moja koleżanka była na weselu z dj i się gość ochlał i puszczał same disco polo, poleczki. więc wyszło mocno średnio....

bosz jakie nudy! ciemno, zimno i do dupy. chyba zmiażdżymy jakiś film i coś pasuje zjeść i się ubrać bo jeszcze w piżamie ale z drugiej strony za chwilę trzeba iść spać!

a tym czasem kawunia bo z tych nudów padnę.
Stary 2013-01-06, 14:30   #4505
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie
Ja u siebie widzę coś a'la rodzinna 18-stka, jaką miałam
Przyjęcie w jakimś zajeździe/restauracji w ładnym otoczeniu... w postaci obiadu/lodów/ciast/alkoholu/kolacji itd., muzyka w tle, tańców cóż... no my nie tańczymy, więc nie wiem, czy by były
Jakaś sesja, spacer itd.
Towarzystwo to rodzina + najbliżsi znajomi. Dla większości nuda, ale zakładam, że skoro najbliżsi, to może nie komentowaliby ciesząc się naszym dniem.

Nie wiem, teraz na bieżąco wymyśliłam, z Tż o tym nie rozmawiałam, my nic nie planujemy jeszcze
201611220859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:30   #4506
20160901857
Konto usunięte

Chcesz się za mnie pouczyć prawa pracy? to nie narzekaj
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 14:32   #4507
MoonLai
Zakorzenienie

A ja to bym w ogóle wesela nie chciała
Stary 2013-01-06, 14:33   #4508
201611220859
Konto usunięte

U nas padał deszcz od rana, a teraz z godzinę już sypie śnieg
To fatalnie, bo będzie śnieg i lód pod spodem

I jest sennie tak.
TV, herbatka, obiad mam...
Tylko pranie robię...

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MoonLai Pokaż wiadomość
A ja to bym w ogóle wesela nie chciała
Ślub w kościele i siup do samolotu, w podróż poślubną
Stary 2013-01-06, 14:35   #4509
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ja też bym nie chciała. Wolałabym mieć skromniejsze przyjęcie, ale za własne pieniądze, niż jakby ktoś miał mi się wiecznie wpier.dalać i wypominać, że mnie sponsoruje.
no właśnie tak by było u mnie, wypominanie. może ojciec by nic nie powiedział i się nie wtrącał, ale mama jakby żyła to na stówę by mi wypomniała. mama tż nic by nie powiedziała, a tato tż mógłby coś kręcić pod nosem, że to pasuje, tego zaprosić, a to trzeba zrobić tak.

także jeśli dojdzie do jakiegoś przyjęcia wesela to będzie jak my będziemy chcieli i będziemy płacić sami za wszystko. reszta w formie prezentu, no chyba że będą bardzo nalegać ale na naszych warunkach.

Cytat:
A tak z ciekawości zapytam- jak to by miało wyglądać? Mam nadzieję, że nie postawienie przed faktem dokonanym "my dajemy to pani też musi"? Bo osobiście bym się wkurzyła na takie coś. Może lepiej najpierw zapytać jak w ogóle ona się zapatruje na taką opcję?
heh no wydaje mi się że rodzice będą na tyle taktowni i zapytają się o formę pomocy dla młodych. poza tym mama tż behind już ożeniła syna, więc wie co w trawie piszczy. heheh a że kobieta nieprzewidywalna no to inna bajka
Stary 2013-01-06, 14:37   #4510
MoonLai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunflower__ Pokaż wiadomość
Dokładnie!
Stary 2013-01-06, 14:38   #4511
20160901857
Konto usunięte

No dlatego zapytałam, bo w sumie domyślam się, że to mógł być skrót myślowy i że ona jest świadoma, że tak może być, ale z drugiej strony znam niestety przypadki żądania od rodziców sponsoringu, stąd pytanie.
Stary 2013-01-06, 14:39   #4512
MoonLai
Zakorzenienie

Ja podejrzewam że u mnie na weselu byłyby pretensje że nie zapraszam jakiejś tam sąsiadki zza płotu, że nie biorę ślubu w mojej parafii albo że nie chcę typowej sukni ślubnej z gorsetem. No nikomu nie dogodzę, niestety Aż się boję tego wszystkiego jak sobie tak o tym myślę
Stary 2013-01-06, 14:47   #4513
teacherka
Zakorzenienie

u nas było niecałe 40 osob a i tak znalazł się ktos komentujący że pani fotograf robi za mało zdjęć ( no rzeczywiście, to źle o niej świadczy ze nie lata jak potłuczona i nie pstryka ciągle....) i wujek komentujący że jak to młodzi nie siedzą obok rodziców....
ale i tak najlepsza była jedna ciotka tża co się obraziła że psa nie może do hotelu przywieźć. przez całą polskę sie tłuc z psem bo ona ma taką fanaberię. a za zniszczenia my byśmy płacili, co? ;p

więc nawet zapraszając naprawdę najbliższych nei ma się pewności co sie wydarzy ;p

a z tą muzyka to mówię, przegięcie. najgorsze że wtedy było tak że ci tańczacy do naszej muzyki nagle zaczęli sobie tańce odpuszczac, a wstali inni....najwyraźniej fani disco polo ;/
Stary 2013-01-06, 14:52   #4514
MoonLai
Zakorzenienie

Cytat:
u nas było niecałe 40 osob a i tak znalazł się ktos komentujący że pani fotograf robi za mało zdjęć ( no rzeczywiście, to źle o niej świadczy ze nie lata jak potłuczona i nie pstryka ciągle....) i wujek komentujący że jak to młodzi nie siedzą obok rodziców....
ale i tak najlepsza była jedna ciotka tża co się obraziła że psa nie może do hotelu przywieźć. przez całą polskę sie tłuc z psem bo ona ma taką fanaberię. a za zniszczenia my byśmy płacili, co? ;p

więc nawet zapraszając naprawdę najbliższych nei ma się pewności co sie wydarzy ;p

a z tą muzyka to mówię, przegięcie. najgorsze że wtedy było tak że ci tańczacy do naszej muzyki nagle zaczęli sobie tańce odpuszczac, a wstali inni....najwyraźniej fani disco polo ;/
Zawsze się ktoś znajdzie, komu coś tam się nie spodoba. No tak jak mówię, nikomu się nie dogodzi. Ale najważniejsze żeby młodzi byli zadowoleni, w końcu to ich impreza, jedyna w życiu
Stary 2013-01-06, 15:44   #4515
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Matoły jesteśmy, bo wybraliśmy się do Ikea.... Dziś Pod sklepem się ogarnęliśmy, że dziś święto

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a ikea dziś otwarta? bo dziś święto i myślałam, że duże sklepy też zamknięte
taaaaaaaaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
tusia na pocieszenie to chyba spacer, bo ikea faktycznie zamknięta, ew. jakieś kino:P

http://www.ikea.com/pl/pl/store/warszawa_targowek/

na dole w godz. otwarcia:P
oj tam, oj tam, przejechaliśmy się

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Co myślicie o płaceniu za swoich gości? W tym sensie,że każdy za swoją rodzinę, a za znajomych wspólnie.
U nas tak nie było.
Mieliśmy określoną sumę uzbieraną przez nas. Moi rodzice dali 10.000 zł, Rodzice tż więcej ok 15.000 zł. Ilość gości mniej więcej była po równo. U mnie jest mała rodzina, a wieli znajomych, a u tż więcej rodziny i mniej znajomych. Oczywiście, jeśli np. z jednej strony jest 15 osób a z drugiej 150 osób to zrozumiałe, czemu np rodzice mniejszej rodziny mają dać tyle, co większej. Generalnie ja od nikogo nic nie wymagałam. Dali tyle ile mieli. Mogliby nic nie dawać i byśmy dali radę, a tak nam zostało trochę więcej kasy.
WAŻNE - aby rodzice nie płacili za wszystko, bo potem to się wiążę z "płacę i wymagam" i zaczyna się wojna!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:

ja byłam na weselu, gdzie była muzyka z płyt.
kolega poprosił aby każdy powiedział co lubi, on to pozgrywał na kilka płyt i po prostu świadek puszczał. to było jedno z moich najlepszych wesel! nie licząc mojego

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
no ale ja bym się najpierw zapytała czy mogę:P co o tym sądzi. a nie samowolka
u mnie była taka laska od strony tż co wymagała pewnych piosenek, myślałam,że ją zatłukę

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:

my z tzem mieliśmy skromne przyjęcie i tylko niewielki wkład gotówki był od rodziców, bardziej na zasadzie takiej że kiedyś tzowi załozyli lokatę i ona w końcu na to poszła. Ale zdecydowana większośc kosztów to nasz wklad. wszystko robilismy po swojemu.
wtrącili się tylko goście grając swoją muzykę o co do teraz mam do nich trochę żal, bo naprawdę chciałam się obyć bez disco polo ;/

.
u mnie też był zakaz, możliwe były tylko znane hity typu "Jesteś Szalona", "Weselny Klimat" ect ale żadnych "Majteczek w Kropeczki". Generalnie DJ miał listę co ma puścić, co może a na co ma zakaz

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Zawsze się ktoś znajdzie, komu coś tam się nie spodoba. No tak jak mówię, nikomu się nie dogodzi. Ale najważniejsze żeby młodzi byli zadowoleni, w końcu to ich impreza, jedyna w życiu
zawsze Cię obgadają, że sukienka za krótka, że dekolt za duży, że tort za słodki a barszcz za słony, że sala za mała, że dj gra do kitu...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

/
ooo, tak

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Ja podejrzewam że u mnie na weselu byłyby pretensje że nie zapraszam jakiejś tam sąsiadki zza płotu, że nie biorę ślubu w mojej parafii albo że nie chcę typowej sukni ślubnej z gorsetem. No nikomu nie dogodzę, niestety Aż się boję tego wszystkiego jak sobie tak o tym myślę
rób tak, aby tobie było dobrze, bo nerwy stracisz

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
miała taki plan, ale wtedy po co wesele jednak jakoś bym chciała gościom podziękować. więc można się spakować dwa dni po weselu

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
u nas było niecałe 40 osob a i tak znalazł się ktos komentujący że pani fotograf robi za mało zdjęć ( no rzeczywiście, to źle o niej świadczy ze nie lata jak potłuczona i nie pstryka ciągle....)
weź, mój ojciec, pseudo amator fotografii zjechał mojego fotografa. jeden z lepszych w stolicy a ten go podsumował, że nie umie tego, nie umie tego, to źle, tamto źle. nienawidzę go, więc mnie to ☠☠☠** ale niepotrzebne są takie słowa w dniu ślubu
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 21:07   #4516
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z ciekawości zapytam- jak to by miało wyglądać? Mam nadzieję, że nie postawienie przed faktem dokonanym "my dajemy to pani też musi"? Bo osobiście bym się wkurzyła na takie coś. Może lepiej najpierw zapytać jak w ogóle ona się zapatruje na taką opcję?
Mama pierwsze co to mówiła,że jak się poznają to pogadają o wszystkim.To nie jest tak,że moi rodzice mają kupę kasy, oni nam dadzą pieniądze na weselei TŻta mama tez musi sypnąć niewiadomo jaką kwotą. Mamuska złożyła podanie o pozyczkę już jakiś czas temu,bo trochę się na nią czeka.
Podejrzewam,że zapytają czy i ile może dołożyć, a resztę opłacą oni plus my też mimo wszystko przez te 1,5 roku coś odłożymy
Czas pokaże jak to będzie.
Rodziców mam kochanych i na pewno nie będą się wpierzać kogo mamy zaprosić itp.Jestem tego pewna To samo z jakimś wypominaniem itp.

teacherka - wesele bez DJa tez może być udane nie trzeba wydawać milionów żeby się dorbze bawić

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2013-01-06 o 21:11
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-06, 23:10   #4517
201611220859
Konto usunięte

Behind, skoro tak, to nie masz się co martwić Sytuacja u Ciebie opisana jest jak najbardziej w porządku, że dorzucą się do organizacji wesela

Słuchajcie, ma któraś z Was może włoski przetłuszczające się?
Znacie naprawdę sprawdzony szampon do włosów, który ładnie oczyszcza włosy i skórę głowy, ale nie robi matowego siana na głowie? Bo np. Ziaji szampon jest dla mnie za mocny i wysusza aż włosy, robią się matowe i szorstkie...
Teraz miałam Loreala Kerastase i jak za tyle kasy, uważam, że się nie opłaca...
Względnie ok był zestaw Syoss - szampon + odżywka
Ale kusi mnie firma Matrix. I nie wiem, co zamówić... Wiem, że polecałyście do kręconych z tej firmy, no ale ja nie mam takich ;]

Z ciekawości pytam, bo zastanawiam się nad czymś nowym, jak nic sensownego nie wymyślę, to chyba kupię znów Syoss...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Hmmm, poczytałam trochę w necie i stwierdziłam, że nigdy nie stosowałam typowo ziołowych szamponów
Ostatnio zaszalałam z ceną, teraz będzie taniocha ziołowa... Poszukam szampon Pollena z czarną rzepą
Stary 2013-01-06, 23:11   #4518
20160901857
Konto usunięte

Uważaj żeby cię ziołowce nie wysuszyły.
Stary 2013-01-06, 23:21   #4519
teacherka
Zakorzenienie

Sun, ja mam przetłuszczające się. niestety myję codziennie. i to się nie zmienia niezależnie od stosowanego szamponu, ale! ostatnio zaczęłam używać tych naturalnych tzn. familijnego z czarnej rzepy i różnych z Alterry. i powiem Ci że dzięki nim mam włosy fajniejsze, nie przetłuszczają się po 20 h tylko jakichś 24 no i stały się błyszczące i w ogóle fajniejsze.

ale mnie dzis teściowa zaskoczyła. dostałam kasę na urodziny. i kwiaty i czekoladki!!! szok... ona naprawdę zaczęła mnie zupełnie inaczej traktowac po ślubie...
Stary 2013-01-06, 23:27   #4520
201611220859
Konto usunięte

Cytat:
Uważaj żeby cię ziołowce nie wysuszyły.
A próbowałaś?
Bo ja właśnie też się tego boję, ale z drugiej strony, jeśli użyję jakichś odżywiających/nawilżających szamponów/odżywek, to włosy mam średnio świeże zaraz po umyciu

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Teacherka, no właśnie podobne opinie czytałam o ziołowych, co Twoja
Chyba właśnie spróbuję, jak będzie bardzo źle, to nie będzie mi tak szkoda odstawić tańszej propozycji i kupić inną, jak oddać komuś drogi szampon i musieć znów czegoś szukać.

No, no To miło ze strony teściowej
Stary 2013-01-06, 23:28   #4521
20160901857
Konto usunięte

Sun, ja używam tylko ziołowców typu Barwa/Pollena i mnie akurat nie wysuszają, ale wiem, że mogą.
Stary 2013-01-07, 08:27   #4522
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Behind, skoro tak, to nie masz się co martwić Sytuacja u Ciebie opisana jest jak najbardziej w porządku, że dorzucą się do organizacji wesela

Cytat:
Napisane przez sunflower_
Znacie naprawdę sprawdzony szampon do włosów, który ładnie oczyszcza włosy i skórę głowy, ale nie robi matowego siana na głowie? Bo np. Ziaji szampon jest dla mnie za mocny i wysusza aż włosy, robią się matowe i szorstkie...
Ale kusi mnie firma Matrix. I nie wiem, co zamówić... Wiem, że polecałyście do kręconych z tej firmy, no ale ja nie mam takich ;]
Osobiście mam Matrixa do kręconych ale włosy się nie puszą i nie przetłuszczają tak szybko. Koleżanka ma proste i też go stosuje od dłuższego czasu Nie wiem jak z innymi z tej serii.

Dla mnie Syoss to beznadzieja Włosy miałam tłuste już następnego dnia.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:

ale mnie dzis teściowa zaskoczyła. dostałam kasę na urodziny. i kwiaty i czekoladki!!! szok... ona naprawdę zaczęła mnie zupełnie inaczej traktowac po ślubie...
Zaległe życzenia urodzinowe
Stary 2013-01-07, 09:54   #4523
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

Z ciekawości pytam, bo zastanawiam się nad czymś nowym, jak nic sensownego nie wymyślę, to chyba kupię znów Syoss...
Ja też mam takie i jadę teraz z szamponem z avonu z olejkiem arganowym, jest super są lekkie, milutkie, lekko się unoszą mniej się przetłuszczają, ale mam teraz jeszcze resztki trwałej, więc to też jest inaczej,

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

hehe, pogodziła się z faktem
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-07, 10:49   #4524
bluesky89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja polecam szampony i odzywki Alterra Włosy mam po nich miękkie i lekkie, także jestem jak najbardziej zadowolona I polecam jeszcze jedwab do włosów po myciu Bo później się ładnie błyszczą

Co do wesela, u nas było tak, że rodzice dali nam po 10 tys. Mieliśmy duże wesele, więc rodzice płacili za catering + wódka dla swoich gości Resztę płaciliśmy sami
Mieliśmy problem jedynie z teściem, bo za dużo się mądrzył na początku, ale ja nie jestem z tych, którzy siedzą cicho jak im coś nie pasuje, więc teść sie trochę ode mnie nasłuchał, ale najważniejsze, że przestał się wpychać w nie swoje sprawy.
A tak to było bardzo dobrze, nikt nam nie narzucał i tym bardziej nikt nam nie wypomniał, że dał nam na to kasę, bo w sumie płacili za gości, których chcieli mieć na weselu A, że wyszła z tego najbliższa rodzina, to nie mieli czego wypominać
Stary 2013-01-07, 11:01   #4525
20160901857
Konto usunięte

Ja też nie cierpię Syossa, chociaż myślę, że może ta nowa formuła bez silikonów jest lepsza? próbowała któraś?
Stary 2013-01-07, 11:12   #4526
201611220859
Konto usunięte

Bluesky, ja po jedwabie to mam włosy jakbym ich nie myła
A nakładała mi koleżanka, która się na tym zna i mówiła, że nakłada mi odrobinę, żebym spróbowała, będzie ekstra

Nouvelle, ja tylko o tym syossie mówię.
O takim:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...niszczone.html
Ale dość drogi, jeśli nie ma promocji za coś, co po prostu mi nie szkodzi
Stary 2013-01-07, 11:14   #4527
bluesky89
Zakorzenienie

Sun, to nie wiem, ja używam w płynie, tego i jest super

Spadam, szykować się do pracy! Miłego dnia!
Stary 2013-01-07, 11:14   #4528
201611220859
Konto usunięte

Ja już podgotowałam sobie w przyprawach fasolkę i usmażyłam kiełbaskę na fasolkę po bretońsku... Chyba będzie na obiad, bo totalnie mi auto zamarzło, sama nie oddrapię tego i nie pojadę na zakupy, a przez to wczorajsze wolne, pustki w lodówce
Stary 2013-01-07, 11:18   #4529
20160901857
Konto usunięte

Jedwab z silikonami jest dobry na końcówki.
A jeżeli chodzi o szampony to wszystkie drogeryjno-markowe mają ceny z kosmosu, a zazwyczaj są napakowane chemią.
Stary 2013-01-07, 11:19   #4530
201611220859
Konto usunięte

Bluesky, ale ja chętnie słucham właśnie czyichś rad i spostrzeżeń Po prostu mi akurat jedwab nie służy
No to miłego dnia, żeby pracka szybko zleciała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości